◀️ روزنامه جروزالم پست (jerusalem post) در ابتدا اسمش چه بود و چرا تغییر کرد؟
🔹 این روزنامه که بین انگلیسی زبانها و اسراییلی ها مشهور است، توسط یک یهودی-آمریکایی به نام گرشان آگرون در اول دسامبر ۱۹۳۲ در شهر قدس فلسطین با نام اولیه «فلسطین پست» (PALESTINE POST) پایهگذاری شد.
🔹 سال ۱۹۴۸ در یوم النکبة اشغال فلسطین توسط اسرائیلی ها انجام گرفت.
🔹 دو سال پس از اشغال فلسطین و تأسیس کشور جعلی اسرائیل در سال ۱۹۵۰ میلادی روزنامه فلسطین پست به «جروزالم پست» به معنی «اورشلیم پست» تغییر نام داد.
🔺 یعنی حتی خودشان هم میدانسته و میدانند که اینجا فلسطین بوده و غصبش کردند! که ان شاالله به زودی زود دست غاصبان صهیونیست به وسیله جوانان فلسطینی و مسلمانان آزاده جهان قطع خواهد شد.
🌕 @negahnational
نگاه جهانی انقلاب اسلامی
◀️ آخرین آمار شمارش آرا در انتخابات ترکیه 🔹 با شمارش حدود ۹۹ درصد آرای انتخابات ترکیه، اردوغان ۴۹.۳
◀️ با اعلام رسمی کمیسیون عالی ترکیه انتخابات ریاستجمهوری به دور دوم کشید
🔹 کمیسیون عالی انتخابات ترکیه اعلام کرد با توجه به این که هیچ یک از نامزدها نتوانست بیش از ۵۰ درصد آرا را کسب کند، دور دوم انتخابات این کشور در روز ۷ خرداد برگزار خواهد شد.
🔹 طبق آخرین آمار منتشر شده، با شمارش ۹۹.۸۷ درصد از آرا در انتخابات ریاستجمهوری ترکیه، آرای اردوغان به ۴۹.۵۰ و قلیچدار اوغلو به ۴۴.۸۹ درصد رسیده است.
🌕 @negahnational
◀️ روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت از اعمال فشار اسرائیل بر مقامات مصری برای جلوگیری از برقراری روابط با ایران خبر داد
🖋 «سمدار بری» تحلیلگر معروف و کارشناس جهان عرب در روزنامه یدیعوت آحارانوت نوشت:
🔹 درست زمانی که مقامات ایرانی در تلاش هستند تا فضا را برای بازگشت روابط با مصر آماده کنند، فرستادههای اسرائیلی محرمانه به مصر میروند تا درخصوص لزوم توقف این اقدام [احیای روابط قاهره با تهران] به دولت عبدالفتاح السیسی توضیح دهند.
🌕 @negahnational
نگاه جهانی انقلاب اسلامی
◀️ شاهراه سنپترزبورگ- خلیجفارس در ریل عملیاتی
➖ ایران و روسیه پس از ۲۳ سال در آستانه امضای توافقنامه ساخت راهآهن رشت به آستارا هستند
🔹 فرهیختگان: ۲۳ سال از امضای قرارداد کریدور بینالمللی شمال-جنوب (INSTC)توسط ایران، هند و روسیه میگذرد. این مسیر ترانزیتی ۷۲۰۰ کیلومتری پل ارتباطی اروپا با خلیجفارس و اقیانوس هند محسوب میشود و ترانزیت کالا از این مسیر به نسبت به مسیرهای مشابه، حدود ۳۰ درصد هزینه کمتری در پی خواهد داشت.
🔸 اما علیرغم همه مزایای زیادی که تکمیل این کریدور برای کشور ما دارد طی سالهای گذشته شاهد عزم جدیای از طرف مسئولان دولتهای مختلف برای اتمام این پروژه نبودهایم.
🔹 روسای جمهور روسیه و هند بهعنوان دو کشور اصلی دیگر این کریدور برای پیگیری پروژه دستیار ویژه تعیین کردهاند. اما در ایران نهتنها مسئول مشخصی برای پیگیری این پروژه تعیین نشده است بلکه نهادهای مختلف و متنوعی در مقوله ترانزیت کشور تصمیمگیر و اثرگذار هستند.
🔸 در چنین شرایطی طبیعتا عدم هماهنگی دستگاههای مختلف صدمه زیادی به سرعت و کیفیت پیشبرد این پروژه میزند. اما ایراد دیگری که از تعدد متولیان ترانزیت در کشور نشأت میگیرد آن است که کسی نمیداند تکمیل این کریدور را باید از چه کسی مطالبه کرد و دقیقا کدام مسئول یا دستگاه را مقصر اصلی تاخیر چندساله در پیشرفت این پروژه مهم دانست. با وجود مزایای زیادی که این مسیر ترانزیتی میتواند برای کشور داشته باشد، اگر دولت میخواهد عزم جدی خود را برای تکمیل آن نشان دهد باید مسئول مشخصی برای این پروژه تعیین شود.
🔹 اگرچه امروز شاهد امضای توافقنامه جهت تکمیل بخشی از این مسیر خواهیم بود اما گام اساسی دیگر دولت میتواند ارائه برنامه زمانی مشخص و دقیق جهت تکمیل ادامه این مسیر باشد.
🔸 با بازگشت کشورهای مهم و بازیگران اثرگذار منطقه به پازل جامع سیاست خارجی ایران حتما ظرفیتهای سیاسی و اقتصادی گسترده و جدیدی در منطقه برای کشور ایجاد خواهد شد.
🔹 از آنجایی که این راهگذر در اصلیترین مأموریت خود، کشورهای شمال اروپا، اسکاندیناوی و روسیه را از طریق ایران به کشورهای حوزه خلیجفارس، حوزه اقیانوس هند و جنوب شرقی آسیا متصل خواهد کرد، میتوان این مساله را به جذابیتهای استفاده از راهگذر شمال-جنوب توسط دولتهای خارجی اضافه کرد.
🔸 این مسیر ترانزیتی راهبردی، در زمینه مبادلات تجاری میان شرق و غرب، یکی از جدیترین رقبای کانال سوئز خواهد بود چون شبکه جادهها، مسیرهای دریایی و ریلی به طول ۷۲۰۰ کیلومتر، کریدور حملونقل شمال-جنوب را تبدیل به کوتاهترین مسیر ارتباطی بین کشورهای شرق و غرب خواهد کرد.
🔹 هزینه حمل کالاهای ترانزیتی از این مسیر، ۳۰ درصد نسبت به سایر مسیرهای منطقه ارزانتر است و زمان حملونقل کالاهای هندی به روسیه از طریق کانال سوئز را به نصف کاهش میدهد.
🔸 یکی از فرصتهای جدیای که شرایط ژئوپلتیک خاص ایران برای ما فراهم میسازد فرصت ترانزیتیای است که جغرافیای ایران دارد.
🔹 درحالیکه دولتهای غربی از طریق تغذیه جریانات اپوزیسیون، با دمیدن در آتش التهابات پاییز 1401، به دنبال ناامن جلوه دادن ایران و درنهایت پیگیری پروژه منزوی کردن نمایندگان دیپلماتیک تهران در پایتختهای سراسر دنیا بودند، جامعه ایران با پس زدن جریانات ضدایرانی، منافع ملی و برقراری دوباره امنیت در شهرهای کشور را به هر گزینه دیگری ترجیح داد.
🔸 پروژه منزوی کردن ایران به کلی شکست خورد. پروژهای که قرار بود در ادامه مأموریت تعیینشده، دور زدن ایران و ایجاد مسیرهای ترانزیتی جایگزین را هم به نتیجه برساند اما بعد از برقراری ثبات دوباره در شهرهای کشور، دولت با قدم برداشتن در مسیر باز شدن گرههای باقیمانده چندین ساله در مسیر تکمیل راهگذر شمال-جنوب، تصمیم گرفت مسیر کوتاه باقیمانده برای تکمیل این ابرپروژه استراتژیک را با امضای توافقنامهای که امروز به نتیجه رسید تعیینتکلیف کند.
🔹 کریدوری که با تکمیلش، در بلندمدت، شاهد احیای نقش ایران بهعنوان شاهراه ترانزیتی منطقه و به نوعی «چهارراه ترانزیتی دنیا» خواهیم بود.
🌕 @negahnational
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ قدرتنمایی ناو ایرانی
🔹 ناوگروه ۸۶ نداجا دور دنیا را چرخید و وارد آبهای سرزمینیِ کشورمان شد.
🌕 @negahnational
◀️ رهبر انقلاب در دیدار با کارگزاران حج: طوری فرهنگسازی کنید که تا اسم حج میآید جوان امروزی به یاد تمدنسازی بیفتد
🔹مسئولان حج فرهنگسازی کنند. کاری کنید که تا اسم حج و کعبه میآید جوان امروزی ما مفاهیم تمدنسازی، مفهوم اتحاد جهانی، مفهوم نگاه به فرامرزی و بینالمللی به ذهنش خطور کند.
🔹اینکه امام و بنده هم به تبع ایشان تأکید کردیم که حتماً در نمازهای مسجدالحرام، نمازهای اهل سنّت شرکت کنید بهخاطر همین است.
🌕 @negahnational
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ ماجرای دردناک زنان آرامشدهنده کرهای
🔹ایالات متحده این زنها را بهعنوان تجهیزات نظامی کلاس پنج برچسب میزد؛ یعنی آنها را در حد آبجوی سرد (کالا) میدانستند!
🌕 @negahnational
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ تعرض شهرکنشینان به مسجد الاقصی/ آمادهباش پلیس رژیمصهیونیستی در آستانه راهپیمایی پرچم
🔹 شهرکنشینان اشغالگر یهودی از ساعات اولیه صبح امروز تعرض به مسجد الاقصی را تحت تدابیر امنیتی نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی آغاز کردند.
🔹 پلیس رژیم صهیونیستی در آستانه برگزاری راهپیمایی تحریکآمیز پرچم در شهر قدس به حالت آمادهباش کامل درآمده و تدابیر امنیتی شدیدی را اتخاذ کرده است.
🌕 @negahnational
🔹 تا حالا نقشهی جهان رو همه جا دیدیم؛ توی کتاب درسی، روی دیوار مدرسه و ادارهها، توی کتابخونه و تلویزیون و خلاصه همه جا. این نوع نقشه که به چشم همه ما آشناست اسمش #نقشه_مرکاتور هست.
🔸 اسم این نقشه برگرفته از «جرارد مرکاتور» جغرافیدان و فیلسوف بلژیکی است. مرکاتور برای دولت وقت و ملوانان و شرکتهای تجاری، کره زمین و نقشهی مسیریابی دریایی میساخت.
🔹 یه ایراد بزرگ توی نقشه مرکاتور هست که خیلی از ما تا حالا متوجهش نشدیم. میدونید چیه؟
🔸 اگه به این نقشه دقت کنین متوجه اندازه غیر واقعی بعضی از کشورها میشین. مثلا اندازهی آفریقا از جزیره گرینلند کوچکتره یا آمریکای شمالی به اندازه آمریکای جنوبیه و یا اینکه هند خیلی کوچکتر از اروپا نشون داده شده!
🔹 بعضیا ادعا میکنن که نقشهی مرکاتور ریشه در دوران #استعمار داره. کشورهای استعمارگر میخواستن تصویری قوی و بزرگ از خودشون نشون بدن، برای همین کشورهای مرکز رو روی نقشه بزرگتر از اندازه واقعی نشون میدادن.
🔸 سال ۱۹۷۰ پیترز گال به نقشهی مرکاتور اعتراض کرد و نقشه جدیدی کشید. توی نقشه جدید کشورهای جهان سوم اندازه واقعی خودشون داشتن. این نقشه هیچوقت اجازه انتشار پیدا نکرد و همچنان نقشهی مرکاتور رایجه.
🔹 روی نقشهی مرکاتور، آفریقا کوچکتر از روسیه هست؛ اگه اندازهها رو مقایسه کنیم، میبینیم که کل روسیه داخل آفریقا جا میشه.
🔺 @barahoot_tv1
🌕 @negahnational