📜 حکمت #سیصدوچهلوچهار
امام عليه السلام فرمود: اى مردم! تقواى الهى را رعايت كنيد. چه بسيار آرزومندانى كه به آرزوى خود نرسند و چه بسيار سازندگانى كه در آنچه ساخته اند سكونت نمى كنند و چه بسيار جمع آورى كنندگان اموال كه به زودى اندوخته هاى خود را ترك مى گويند و اى بسا از طريق باطل گردآورى كرده و يا حق آن را نپرداخته اند يا از راه حرام به آن رسيده وبه سبب آن، گناهانى بر دوش كشيده و وزر آن را بر عهده دارند، درنتيجه وزر و وبالش به گردن آنهاست و با افسوس و دريغ بر پروردگار خود وارد مى شوند و مصداق اين آيه شريفه هستند: «(خَسِرَ الدُّنْيا وَالاْخِرَةَ ذَلِکَ هُوَ الْخُسْرانُ الْمُبِينُ)؛ هم دنيا را از دست داده هم آخرت را و اين است زيان آشكار».
🗓 یکشنبه
#هجدهم_آذر
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوچهلوپنج
امام عليه السلام فرمود: عدم توانايى بر گناه، نوعى عصمت است.
🗓 دوشنبه
#نوزدهم_آذر
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوچهلوشش
امام عليه السلام فرمود: آبرويت جامد است و تقاضا آن را آب كرده، فرو مى ريزد. ببين آن را نزد چه كسى فرو مى ريزى.
🗓 سهشنبه
#بیستم_آذر
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوچهلوهفت
امام عليه السلام فرمود: مدح و ستايشِ بيش از حدّ استحقاق، تملّق است و كمتر از استحقاق، عجز ودرماندگى و يا حسد است.
🗓 چهارشنبه
#بیستویکم_آذر
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوچهلوهشت
سخت ترين گناه، آن كه گناهكار آن را كوچک بشمارد.
🗓 پنجشنبه
#بیستودوم_آذر
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوچهلونه
امام عليه السلام فرمود: هركس به عيب خود بنگرد از عيبجويى ديگران بازمى ماند و هركس به آنچه خدا به او روزى داده راضى شود بر آنچه از دست داده اندوهناك نمى گردد، و آنكس كه تيغ ستم بركشد (سرانجام) خودش با آن كشته مى شود و كسى كه (بى مقدمه) به سراغ كارهاى سخت رود هلاك مى شود و هركس خود را در گرداب هاى خطرناك بيفكند غرق مى شود و آنكس كه در موارد سوءظن وارد شود متهم مى گردد.
(امام عليه السلام فرمود:) آنكس كه زياد سخن مى گويد زياد اشتباه مى كند و آنكس كه زياد اشتباه كند حيائش كم مى شود و كسى كه حيائش كم شود تقوايش نقصان مى يابد و كسى كه تقوايش نقصان يابد قلبش مى ميرد و كسى كه قلبش بميرد داخل آتش دوزخ مى شود. كسى كه به عيوب مردم بنگرد و آن را بد شمرد ولى براى خويش آن را خوب بداند، احمق واقعى است و قناعت، سرمايه اى است فناناپذير و آنكس كه فراوان ياد مرگ كند به اندكى از دنيا راضى مى شود. آنكس كه بداند گفتارش جزء اعمال او محسوب مى شود سخن كم مى گويد مگر در آنجا كه به او مربوط است.
🗓 شنبه
#بیستوچهارم_آذر
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوپنجاه
امام عليه السلام فرمود: مردان ستمگر سه نشانه دارند: به مافوق خود از طريق نافرمانى ستم مى كنند و با قهر و غلبه، به زيردستان خويش ستم روا مى دارند و پشتيبان گروه ظالمانند.
🗓 یکشنبه
#بیستوپنجم_آذر
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوپنجاهویک
امام عليه السلام فرمود: هنگامى كه سختى ها به آخرين درجه شدت برسد فرج حاصل مى شود و در آن هنگام كه حلقه هاى بلا تنگ مى گردد نوبت آسايش و راحتى فرا مى رسد.
🗓 دوشنبه
#بیستوششم_آذر
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوپنجاهودو
امام عليه السلام فرمود: بيشترين دل مشغولى خود را به خانواده و فرزندان (و تأمين زندگى آنها) اختصاص مده، زيرا اگر آنها از دوستان خدا باشند خدا دوستان خود را تنها نمى گذارد و اگر از دشمنان خدا هستند چرا همّ خود را صرف دشمنان خدا مى كنى؟!
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
شرح حکمت:
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه براى جلوگيرى از حرص حريصان ودنياپرستى دنياپرستان كه علاقه شديدى به زن و فرزند خويش دارند به يكى از ياران خود چنين فرمود.
بعيد نيست مخاطب امام عليه السلام فردى باشد كه پيوسته به دنبال گردآورى مال وثروت و تأمين زندگى امروز و فرداى فرزندان خود بوده و به وظايف ديگر خويش اهميتى نمى داده است، لذا امام عليه السلام با اين تقسيم دوگانه اى كه بيان فرموده او را از اين كار بازمى دارد و به او توصيه مى كند كه بيش از حد در اين راه تلاش مكن و به فكر خويشتن و زندگى سراى ديگر نيز باش.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 سهشنبه
#بیستوهفتم_آذر
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوپنجاهوسه
امام عليه السلام فرمود: بزرگترين عيب آن است كه آنچه را در خود توست براى ديگران عيب بشمارى.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 چهارشنبه
#بیستوهشتم_آذر
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوپنجاهوچهار
در حضور امام عليه السلام كسى به ديگرى با اين عبارت، نوزادش را تبريك گفت: «قدم اين نوزاد يكه سوار مبارك باد». امام عليه السلام فرمود:
اين سخن را مگو، لكن بگو: شكرگزار بخشنده باش و مبارك باد بر تو اين بخشوده الهى (إنشاءالله) بزرگ شود و از نيكى هايش بهره مند گردى.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 شنبه
#یکم_دی
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوپنجاهوپنج
يكى از عاملان (فرمانداران) حكومت امام عليه السلام: خانه باشكوهى ساخت، امام عليه السلام به او فرمود: دِرهمها (و دينارهاى) تو از اين بنا سر برآورده و چنين بنايى به يقين نشانه غنا و ثروت توست!
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 یکشنبه
#دوّم_دی
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N