📜 حکمت #سیصدوشصتونه
امام(عليه السلام) فرمود: روزگارى بر مردم فرا مى رسد كه در ميان آن ها از قرآن چيزى جز خطوطش و از اسلام جز نامش باقى نخواهد ماند، مساجد آن ها در آن زمان از جهت بنا آباد و محكم ولى از جهت هدايت خراب و ويران است، ساكنان آن مساجد و آبادكنندگانش بدترين مردم روى زمين اند، فتنه و فساد از آن ها برمى خيزد و خطاها به آن ها بازمى گردد، آن كس كه در آن زمان از فتنه ها كناره گيرى كند او را (به اجبار) به آن بازمى گردانند و هر كسى كه از آن جا وامانده است به سوى آن سوقش مى دهند، خداوند سبحان مى فرمايد: «به ذاتم سوگند خورده ام فتنه اى بر آنان مى فرستم كه خردمند در آن سرگردان شود» و ما از خداوند خواستاريم كه از لغزش ها و غفلت هاى ما درگذرد.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 چهارشنبه
#نوزدهم_دی
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
9.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📜 حکمت #سیصدوهفتاد
روايت شده كه كمتر اتفاق مىافتاد كه امام عليه السلام بر منبر بنشيند و پيش از خطبه چنين نفرمايد:
اى مردم! تقواى الهى پيشه كنيد (و بدانيد) هيچكس بيهوده و عبث آفريده نشده كه دائماً به لهو (و سرگرمىهاى مختلف) بپردازد و هيچكس مهمل و بىهدف رها نشده تا به كارهاى لغو و بى ارزش مشغول شود. (هرگز) دنياى دلپسندش جاى آخرتى را كه با بدنگرى، زشت در نظرش جلوه كرده است نخواهد گرفت و آن فريب خوردهاى كه با برترين كوشش بر دنيا ظفر يافته همچون كسى نيست كه به كمترين سهم خود از آخرت دست يافته است.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 شنبه
#بیستودوم_دی
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوهفتادویک
امام(عليه السلام) فرمود: هيچ شرافتى برتر از اسلام نيست و هيچ عزتى گران بهاتر از تقوا، هيچ پناهگاهى بهتر و نگهدارنده تر از ورع (و پرهيز از شبهات) نمى باشد، هيچ شفيعى نجات بخش تر از توبه، هيچ گنجى بى نياز كننده تر از قناعت و هيچ سرمايه اى براى از بين بردن فقر بهتر از رضا به مقدار حاجت نمى باشد.
آنكس كه به مقدار نياز اكتفا كند به آسايش و راحتى هميشگى دست يافته و در فراخناى آسودگى جاى گرفته است در حالى كه دنياپرستى كليد رنج و بلا و مَركب تعب و ناراحتى است. حرص و تكبر و حسد انگيزه هايى هستند براى فرو رفتن در گناهان و شر و بدكارى، جامع تمام (اين) عيب هاست.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 دوشنبه
#بیستوچهارم_دی
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوهفتادودو
امام عليه السلام به جابر بن عبدالله انصارى چنين فرمود: اى جابر! قوام و استوارى دين و دنيا به چهار چيز است: عالم و دانشمندى كه علم خود را بهكار گيرد و نادانى كه از فراگيرى سر باز نزند و سخاوتمندى كه در بذل وبخشش بخل نورزد و نيازمندى كه آخرتش را به دنيا نفروشد. ازاينرو هرگاه عالم علمش را ضايع كند (و بهكار نگيرد)، جاهل از فراگيرى علم خوددارى خواهد كرد (زيرا به علم عالم بدبين مىشود) و هرگاه اغنيا در نيكى بخل ورزند، نيازمندان آخرت خود را به دنيا مىفروشند (و به اموال اغنيا حمله مىكنند).
اى جابر! كسى كه نعمت فراوان خداوند به او روى آورد نياز مردم به او بسيار خواهد شد. در اين حال آن كس كه وظيفه واجب خود را در برابر اين نعمت هاى الهى انجام دهد زمينه دوام و بقاء آن ها را فراهم ساخته و آن كس كه به وظيفه واجب خود در برابر آن ها عمل نكند آن ها را در معرض زوال و فنا قرار داده است.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 چهارشنبه
#بیستوششم_دی
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📜 حکمت #سیصدوهفتادوسه
محمّد بن جرير طبرى (مورّخ معروف) در تاريخ خود از عبدالرحمن بن ابى ليلى، فقيه معروف ـ از كسانى بود كه براى پيكار برضد حجاج همراه ابن اشعث خروج كرد ـ نقل كرده كه مىگويد: در سخنانى كه حجاج براى تشويق مردم ايراد كرد چنين گفت كه در روزى كه با شاميان روبرو بوديم من از على عليه السلام كه خداوند درجاتش را در ميان صالحان برتر نمايد و ثواب شهيدان و صديقان را به او عنايت كند شنيدم كه چنين فرمود:
اى مومنان! هركس ظلم و ستمى را مشاهده كند كه در حال انجام گرفتن است يا كار زشت و منكرى را ببيند كه مردم را بهسوى آن فرامى خوانند اگر تنها با قلبش آن را انكار كند راه سلامت را برگزيده و گناهى بر او نيست (به شرط اينكه بيشتر از آن در توان نداشته باشد) و آنكس كه با زبان و بيان به مبارزه برخيزد و آن را انكار كند پاداش الهى خواهد داشت و مقامش از گروه نخست، برتر است. اما آنكس كه با شمشير (در آنجا كه راهى جز آن نيست) براى اعلاى نام خدا و سرنگونى ظالمان، به انكار برخيزد او كسى است كه به راه هدايت راه يافته و بر جاده حقيقى گام نهاده ونور يقين در قلبش تابيده است.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 شنبه
#بیستونهم_دی
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوهفتادوچهار
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
گروهی، مُنكر را با دست و زبان و قلب انكار می كنند، آنان تمامی خصلت های نيكو را در خود گرد آورده اند. گروهی ديگر، مُنكر را با زبان و قلب انكار كرده، امّا دست به كاری نمی بَرند، پس چنين كسی دو خصلت از خصلت های نيكو را گرفته و ديگری را تباه كرده است. و بعضی مُنكر را تنها با قلب انكار كرده، و با دست و زبان خويش اقدامی ندارند، پس دو خصلت از سه خصلت را كه شريف تر است، تباه ساخته و يك خصلت را به دست آورده اند. و بعضی ديگر مُنكر را با زبان و قلب و دست رها ساخته اند كه چنين كسی از آنان، مرده ای ميان زندگان است. و تمام كارهای نيكو و جهاد در راه خدا، برابر امر به معروف و نهی از منكر، چونان قطره ای بر دريای موّاج و پهناور است، و همانا امر به معروف و نهی از منكر، نه اجلی را نزديك می كنند، و نه از مقدار روزی می كاهند، و از همه اينها برتر، سخن حق در پيش روی حاكمی ستمكار است.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 یکشنبه
#سیام_دی
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوهفتادوپنج
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
ابوجحيفه مىگويد: از اميرمؤمنان عليه السلام شنيدم كه مى فرمود:
نخستين مرحلهاى از جهاد كه از شما مى گيرند و در آن مغلوب مىشويد جهاد با دست (جهاد عملى) است سپس جهاد با زبان و بعد جهاد با قلب. آنكس كه حتى با قلبش به طرفدارى معروف و مبارزه با منكر برنخيزد قلبش واژگونه مىشود! بالاى آن پايين و پايين آن بالا مىرود (و حس تشخيص نيك و بد را از دست مىدهد).
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 دوشنبه
#یکم_بهمن
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوهفتادوشش
حق، سنگين امّا گواراست، و باطل، سبک است امّا كُشنده.
🗓 یکشنبه
#دوم_بهمن
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوهفتادوهشت
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
امام علیه السلام فرمود: بهترين افراد اين امت را از عذاب الهى ايمن ندانيد زيرا خداوند مىفرمايد: جز زيانكاران هيچكس در برابر مجازات الهى احساس امنيت نمىكند. (ممكن است يك روز لغزشى پيدا كند و در صف بدكاران قرار گيرد) و براى بدترين افراد اين امت نبايد از رحمت خدا مأيوس شويد زيرا خداوند مىفرمايد: از رحمت خدا جز كافران مأيوس نمىشوند.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 چهارشنبه
#سوم_بهمن
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوهفتادونه
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
امام(عليه السلام) فرمود: اى فرزند آدم! روزى دو گونه است يكى آن روزى كه تو به دنبالش مى روى و ديگرى آن روزى كه به دنبال تو مى آيد و اگر به دنبالش نروى باز هم به سراغ تو خواهد آمد بنابراين غم و اندوه تمام سال را بر همّ و غمّ امروزت اضافه مكن. غم هر روز براى آن روز كافى است. اگر در تمام سال زنده بمانى و جزء عمر تو باشد خداوند هر روز آنچه از روزى براى تو معين كرده است به تو مى دهد و اگر تمام آن سال جزء عمر تو نباشد چرا غم و اندوه چيزى را بخورى كه مربوط به تو نيست؟ (بدان) هيچ كس پيش از تو نمى تواند روزى تو را دريافت كند و يا آن را از دست تو بيرون ببرد و آنچه براى تو مقدر شده است بدون تأخير به تو مى رسد.
مرحوم سيد رضى مى گويد: «مضمون اين سخن در همين باب گذشت ولى چون كلام امام(عليه السلام) در اين جا واضح تر و مشروح تر بود آن را براساس روشى كه در آغاز كتاب تذكر داده ايم تكرار كرديم».
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 شنبه
#ششم_بهمن
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N
📜 حکمت #سیصدوهشتاد
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
امام(عليه السلام) فرمود: چه بسيار كسانى كه در آغاز روز زنده بودند اما روز را به پايان نبردند و چه بسيار كسانى كه در آغاز شب زندگى شان مورد غبطه مردم بود اما در پايان همان شب عزاداران به سوگشان نشستند!
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗓 دوشنبه
#هشتم_بهمن
🏷️ لینک عضویّت:
🆔 https://eitaa.com/Nehzat_N