ختم #نهج_البلاغه در ١١٠ روز.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی.
🔷سهم روز شصت وپنجم: ازخطبه۱۶۱ تا خطبه ۱۶۰ بند۴
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم روزانه را مطالعه بفرمایید.👇👇
http://eitaa.com/joinchat/4186308623C524dd26156
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
(قسمت_سوم )
5⃣راه و رسم زندگي پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم)
♦️ پس به پيامبر پاكيزه و پاكت اقتدا كن، كه راه و رسم او الگویی است برای الگوطلبان، و مايه فخر و بزرگی است برای كسی كه خواهان بزرگواری باشد، و محبوبترين بنده نزد خدا كسی است كه از پيامبرش پيروی كند، و گام بر جايگاه قدم او نهد، پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) از دنيا چندان نخورد كه دهان را پر كند، و به دنيا با گوشه چشم نگريست، دو پهلويش از تمام مردم فرو رفته تر، و شكمش از همه خالی تر بود، دنيا را به او نشان دادند اما نپذيرفت، و چون دانست خدا چيزی را دشمن می دارد آن را دشمن داشت، و چيزی را كه خدا خوار شمرده، آن را خوار انگاشت، و چيزی را كه خدا كوچك شمرده كوچك و ناچيز می دانست. اگر در ما نباشد جز آنكه آنچه خدا و پيامبرش دشمن می دارند، دوست بداريم، يا آنچه را خدا و پيامبرش كوچك شمارند، بزرگ بداريم، برای نشان دادن دشمنی ما با خدا، و سرپيچی از فرمانهای او كافی بود. و همانا پيامبر (كه درود خدا بر او باد) بر روی زمين می نشست و غذا می خورد، و چون برده ساده می نشست، و با دست خود كفش خود را وصله می زد، و جامه خود را با دست خود می دوخت، و بر الاغ برهنه می نشست، و ديگری را پشت سر خويش سوار می كرد، پرده ای بر در خانه او آويخته بود كه نقش و تصويرها در آن بود، به يكی از همسرانش فرمود، اين پرده را از برابر چشمان من دور كن كه هرگاه نگاهم به آن می افتد به ياد دنيا و زينتهای آن می افتم، پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) با دل از دنيا روی گرداند، و يادش را از جان خود ريشه كن نمود، و همواره دوست می داشت تا جاذبه های دنيا از ديدگانش پنهان ماند، و از آن لباس زيبایی تهيه نكند و آن را قرارگاه دائمی خود نداند، و اميد ماندن در دنيا نداشته باشد، پس ياد دنيا را از جان خويش بيرون كرد، و دل از دنيا بركند، و چشم از دنيا پوشاند، و چنين است كسی كه چيزی را دشمن دارد، خوش ندارد به آن بنگرد، يا نام آن نزد او بر زبان آورده شود. در زندگانی رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) برای تو نشانه هایی است كه تو را به زشتی ها و عيبهای دنيا راهنمایی كند، زيرا پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) با نزديكان خود گرسنه به سر می برد، و با آنكه مقام و منزلت بزرگی داشت، زينتهای دنيا از ديده او دور ماند، پس تفكر كننده ای بايد با عقل خويش به درستی انديشه كند كه: آيا خدا محمد (صلی الله علیه) را به داشتن اين صفتها اكرام فرمود يا او را خوار نمود؟ اگر بگويد: خوار نمود، دروغ گفته و بهتانی بزرگ زده است، و اگر بگويد: او را اكرام نمود. پس بداند. خدا كسی را خوار شمرد كه دنيا را برای او گستراند و از نزديكترين مردم به خودش دور نگه داشت. پس پيروی كننده بايد از پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) پيروی كند، و به دنبال او راه رود، و قدم بر جای قدم او بگذارد، وگرنه از هلاكت ايمن نمی باشد، كه همانا خداوند، محمد (صلی الله علیه و آله وسلم) را نشانه قيامت، و مژده دهنده بهشت، و ترساننده از كيفر جهنم قرار داد، او با شكمی گرسنه از دنيا رفت و با سلامت جسم و جان وارد آخرت شد، سنگی بر سنگی نگذاشت تا جهان را ترك گفت، و دعوت پروردگارش را پذيرفت وه! چه بزرگ است منتی كه خدا با بعثت پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) بر ما نهاده، و چنين نعمت بزرگی به ما عطا فرمود، رهبر پيشتازی كه بايد او را پيروی كنیم و پيشوایی كه بايد راه او را تداوم بخشيم. بخدا سوگند! آنقدر اين پيراهن پشمين را وصله زدم كه از پينه كننده آن شرمسارم، يكی به من گفت: 《آيا آن را دور نمی افكنی؟ 》گفتم: 《از من دور شو، صبحگاهان رهروان شب ستايش می شوند.》
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه160
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(امام علیه السلام در شهر کوفه به کوفیان فرمود. )
🔹وصف كشورداری خويش
♦️با شما به نيكویی زندگی كردم، و به قدر توان از هر سو نگهبانی شما دادم، و از بندهای بردگی و ذلت شما را نجات داده، و از حلقه های ستم رهایی بخشيدم، تا سپاسگزاری فراوان من برابر نيكی اندك شما باشد، و چشم پوشی از زشتيهای بسيار شما كه به چشم ديدم و با بدن لمس نمودم.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه159
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
1⃣ارزش پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) و قرآن
♦️خداوند پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) را هنگامی فرستاد كه پيامبران حضور نداشتند، و امتها در خواب غفلت بودند، و رشته های دوستی و انسانيت از هم گسسته بود، پس پيامبر (صلی الله علیه وسلم) به ميان خلق آمد در حالی كه كتابهای پيامبران پيشين را تصديق كرد، و با 《نوری》 هدايتگر انسانها شد كه همه بايد از آن اطاعت نمايند و آن، نور قرآن كريم است. از قرآن بخواهيد تا سخن گويد، كه هرگز سخن نمی گويد، اما من شما را از معارف آن خبر می دهم، بدانيد كه در قرآن علم آينده، و حديث روزگاران گذشته است، شفادهنده دردهای شما، و سامان دهنده امور فردی و اجتماعی شما است.
2⃣خبر از آينده دردناك بنی اميه
♦️پس از تسلط فرزندان اميه، خانه ای در شهر يا خيمه ای در بيابان باقی نمی ماند جز آنكه ستمگران بنی اميه، اندوه و غم را بدانجا كشانند، و بلا و كينه توزی را در همه جا مطرح نمايند، پس در آن روز برای مردم نه عذرخواهی در آسمان و نه ياوری در زمين باقی خواهد ماند، زيرا نااهلان را به زمامداری برگزيديد، و زمامداری را به جايگاه دروغينی قرار داديد. اما به زودی خداوند از ستمگران بنی اميه انتقام می گيرد، خوردنی را به خوردنی، و نوشيدنی را به نوشيدنی، خوردنی تلخ تر از گياه (علقم) و نوشيدنی تلخ و جانگدازتر از شيره درخت (صبر) از درون ترس و وحشت، و از بيرون، شمشير را بر آنها مسلط خواهد كرد كه آنان مركبهای عصيان و نافرمانی و شتران باركش گناهانند، من پياپی سوگند می خورم كه پس از من بنی اميه خلافت را چونان خلط سينه بيرون می اندازند، و پس از آن ديگر، تا شب و روز از پی هم در گردش است مزه حكومت را بار ديگر نخواهيد چشيد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه158
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
(قسمت_اول )
1⃣عبرت از گذشتگان
♦️ستايش خداوندی را سزاست كه حمد را كليد ياد خويش، و سبب فزونی فضل و رحمت خود، و راهنمای نعمتها و عظمتش قرار داده است. بندگان خدا! روزگار بر آيندگان چنان می گذرد كه بر گذشتگان گذشت، آنچه گذشت باز نمی گردد، و آنچه هست جاويدان نخواهد ماند، پايان كارش با آغاز آن يكی است، ماجراها و رويدادهای آن همانند يكديگرند، و نشانه های آن آشكار است. گويا پايان زندگی و قيامت، شما را فرا می خواند، چونان خواندن ساربان، شتربچه را، پس آن كس كه جز به حساب نفس خويش پردازد، خود را در تاريكيها سرگردان، و در هلاكت افكنده است، شيطانها مهارش را گرفته و به سركشی و طغيان می كشانند، و رفتار زشت او را در ديده اش زيبا می نمايانند، پس بدانيد كه بهشت پايان راه پيشتازان و آتش جهنم سرانجام كسانی است كه سستی می ورزند.
2⃣ضرورت تقوی و خودسازی
♦️ ای بندگان خدا! بدانيد كه تقوا، دژی محكم و شكست ناپذير است، اما هرزگی و گناه، خانه ای در حال فرو ريختن و خواركننده است كه از ساكنان خود دفاع نخواهد كرد، و كسی كه بدان پناه برد در امان نيست، آگاه باشيد! با پرهيزكاری، ريشه های گناهان را می توان بريد، و با يقين می توان به برترين جايگاه معنوی، دسترسی پيدا كرد. ای بندگان خدا را، خدا را، در حق نفس خويش! كه از همه چيز نزد شما گرامی تر و دوست داشتنی تر است. پروا كنيد، همانا خدا، راه حق را برای شما آشكار كرده و جاده های آن را روشن نگاه داشت، پس يا شقاوت دامنگير يا رستگاری جاويدان در انتظار شماست. پس در اين دنيای نابود شدنی برای زندگی جاويدان آخرت، توشه برگيريد، كه شما را به زاد و توشه راهنمايی كردند، و به كوچ كردن از دنيا فرمان دادند، و شما را برای پيمودن راه قيامت برانگيختند، همانا شما چونان كاروانی هستيد كه در جايی به انتظار مانده و نمی دانند در چه زمانی آنان را فرمان حركت می دهند.
آگاه باشيد! با دنيا چه می كند كسی كه برای آخرت آفريده شده است؟ و با اموال دنيا چه كار دارد آن كس كه به زودی همه اموال او را مرگ می ربايد و تنها كيفر حسابرسی آن بر عهده انسان باقی خواهد ماند، بندگان خدا! خيری را كه خدا وعده داد رهاكردنی نمی باشد، و شری را كه از آن نهی فرمود دوست داشتنی نيست. بندگان خدا! از روزی بترسيد كه اعمال و رفتار انسان وارسی می شود، روزی كه پر از تشويش و اضطراب است و كودكان در آن روز پير می گردند. ای بندگان خدا! بدانيد كه از شما نگاهبانانی بر شما گماشته اند، و ديدبانهايی از پيكرتان برگزيده و حافظان راستگويی كه اعمال شما را حفظ می كنند و شماره نفسهای شما را می شمارند، نه تاريكی شب شما را از آنان می پوشاند، و نه دری محكم شما را از آنها پنهان می سازد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه157
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
ختم #نهج_البلاغه در ١١٠ روز.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی.
🔷سهم روز شصت وششم: ازخطبه۱۶۰ بند ۵ تا خطبه ۱۵۷ بند۲
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم روزانه را مطالعه بفرمایید.👇👇
http://eitaa.com/joinchat/4186308623C524dd26156