ختم #نهج_البلاغه در ١١٠ روز.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی.
🔷سهم روز شصت وچهارم: ازخطبه ۱۶۴ تا خطبه ۱۶۲
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم روزانه را مطالعه بفرمایید.👇👇
http://eitaa.com/joinchat/4186308623C524dd26156
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
1⃣وصف پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم و اهل بیت علیهم السلام
♦️خداوند پيامبرش را با نوری درخشان، و برهانی آشكار، و راهی روشن، و كتابی هدايتگر برانگيخت. خانواده او نيكوترين خانواده، و درخت وجودش از بهترين درختان است، كه شاخه های آن راست و ميوه های آن سر به زير و در دسترس همگان است، زادگاه او مكه، و هجرت او به مدينه پاك و پاكيزه است، كه در آنجا نام او بلند و دعوتش به همه جا رسيد، خدا او را با برهانی كامل و كافی (قرآن) و پندهای شفابخش، و دعوتی جبران كننده فرستاد، با فرستادن پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) شريعتهای ناشناخته را شناساند، و ريشه بدعت های راه يافته در اديان آسمانی را قطع كرد، و احكام و مقررات الهی را بيان فرمود. پس هر كس جز اسلام دينی را انتخاب كند به يقين شقاوت او ثابت، و پيوند او با خدا قطع، و سقوطش سهمگين خواهد بود، و سرانجامش رنج و اندوهی بی پايان و شكنجه ای پردرد می باشد. بر خدا توكل می كنم، توكلی كه بازگشت به سوی او باشد، و از او راه می جويم، راهی كه به بهشت رسد و به آنجا كه خواست اوست بيانجامد.
2⃣سفارش به تقوا و عبرت از گذشتگان
♦️بندگان خدا! شما را به ترسيدن از خدا و فرمانبرداری او سفارش می كنم كه نجات فردا و مايه رهایی جاويدان است، خدا آنگونه كه سزاوار بود شما را ترسانيد، و چنانكه شايسته بود اميدوارتان كرد، و دنيا و بی اعتباری آن و نابودشدنی بودن، و دگرگونی آن را برای شما تعريف كرد. پس از آنچه در دنيا شما را به شگفتی وامی دارد روی گردانيد، زيرا كه مدت كوتاهی در آن اقامت داريد، دنيا به خشم خدا نزديكترين و از خشنودی خدا دورترين جايگاه است. پس ای بندگان خدا ! از غم و اندوه و سرگرميهای دنيا چشم برگيريد زيرا شما به جدایی و دگرگونيهای امور دنيایی يقين داريد، و چونان دوست مهربانی كه نصيحت گر و كوشا برای نجات رفيقش تلاش كند، خويشتن را از دنيا دور نگه داريد، و از آنچه بر گذشتگان شما رفت عبرت گيريد، كه چگونه، بند بند اعضای بدنشان از هم گسست، چشم و گوششان نابود شد، شرف و شكوهشان از خاطره ها محو گرديد، و همه ناز و نعمتها و رفاه ها و خوشی ها پايان گرفت، كه نزديكی فرزندان به دوری و از دست دادنشان، و همدمی همسران به جدایی تبديل شد، ديگر نه به هم می نازند، و نه فرزندانی می آورند، و نه يكديگر را ديدار می كنند، و نه در كنار هم زندگی می كنند. پس ای بندگان خدا! بپرهيزيد، پرهيز كسی كه به نفس خود چيره، و بر شهوت خود پيروز، و با عقل خود به درستی می نگرد، زيرا كه جريان انسان آشكار، پرچم برافراشته، جاده هموار، و راه، روشن و راست است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه161
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(در شهر کوفه در سال ٣٧ هجری، هنگام حرکت دادن مردم به سوی صفین و جنگ با شامیان، ایراد فرمود. )
(قسمت_اول )
1⃣خداشناسی
♦️فرمان خدا قضای حتمی و حكمت، و خشنودی او مايه امنيت و رحمت است؛ از روی علم، حكم می كند و با حلم و بردباری می بخشايد. خدايا! سپاس تو راست بر آنچه می گيری، و عطا می فرمایی، و شفا می دهی يا مبتلا می سازی، سپاس كه تو را رضايت بخش ترين، محبوبترين، و ممتازترين باشد، سپاسی كه آفريدگانت را سرشار سازد، و تا آنجا كه تو بخواهی تداوم يابد، سپاسی كه از تو پوشيده نباشد، و از رسيدن به پيشگاهت باز نماند، سپاسی كه شمارش آن پايان نپذيرد، و تداوم آن از بين نرود. خدايا! حقيقت بزرگی تو را نمی دانيم، جز آنكه می دانيم تو زنده ای و احتياج به غير نداری، خواب سنگين يا سبك تو را نمی ربايد، هيچ انديشه ای به تو نرسد و هيچ ديده ای تو را ننگرد، اما ديده ها را تو می نگری، و اعمال انسانها را شماره فرمایی، و قدمها و موی پيشانيها (زمام امور همه) به دست تو است، خدايا آنچه را كه از آفرينش تو می نگريم، و از قدرت تو به شگفت می آييم و بدان بزرگی قدرت تو را می ستاييم، بسی ناچيزتر است در برابر آنچه كه از ما پنهان، و چشمهای ما از ديدن آنها ناتوان، و عقلهای ما از درك آنها عاجز است، و پرده های غيب ميان ما و آنها گسترده می باشد
2⃣را ههای خداشناسی
♦️ پس آن كس كه دل را از همه چيز تهی سازد، و فكرش را بكار گيرد، تا بداند كه: چگونه عرش قدرت خود را برقرار ساخته ای؟ و پديده را چگونه آفريده ای؟ و چگونه آسمانها و كرات فضایی را در هوا آويخته ای؟ و زمين را چگونه بر روی امواج آب گسترده ای؟ نگاهش حسرت زده، و عقلش مات و سرگردان، و شنواييش آشفته، و انديشه اش حيران می ماند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه160
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
(قسمت_دوم )
3⃣وصف اميدواری به خدا
♦️به گمان خود ادعا دارد كه به خدا اميدوار است، به خدای بزرگ سوگند كه دروغ می گويد، چه می شود او را كه اميدواری در كردارش پيدا نيست؟ پس هركس به خدا اميدوار باشد بايد، اميد او در كردارش آشكار شود، هر اميدواری جز اميد به خدای تعالی ناخالص است، و هر ترسی جز ترس از خدا نادرست است. گروهی در كارهای بزرگ به خدا اميد بسته و در كارهای كوچك به بندگان خدا روی می آورند، پس حق بنده را ادا می كند و حق خدا را بر زمين می گذارد، چرا در حق خدای متعال كوتاهی می شود؟ و كمتر از حق بندگان رعايت می گردد؟ آيا می ترسی در اميدی كه به خدا داری دروغگو باشی؟ يا او را درخور اميد بستن نمی پنداری؟ اميدوار دروغين اگر از بنده خدا ترسناك باشد، حق او را چنان رعايت كند كه حق پروردگار خود را آنگونه رعايت نمی كند، پس ترس خود را از بندگان آماده، و ترس از خداوند را وعده ای انجام نشدنی می شمارد، و اينگونه است كسی كه دنيا در ديده اش بزرگ جلوه كند، و ارزش و اعتبار دنيا در دلش فراوان گردد، كه دنيا را بر خدا مقدم شمارد، و جز دنيا به چيز ديگری نپردازد و بنده دنيا گردد.
4⃣سیری در زندگی پیامبران《برای انتخاب الگوهای ساده زیستی》
♦️برای تو كافی است كه راه و رسم زندگی پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) را اطاعت نمایی، تا راهنمای خوبی برای تو در شناخت بديها و عيبهای دنيا و رسوايی ها و زشتی آن باشد، چه اينكه دنيا از هر سو بر پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) باز داشته و برای غير او گسترانده شد، از پستان دنيا شير نخورد، و از زيورهای آن فاصله گرفت. اگر می خواهی دومی را، موسی (ع) و زندگی او را تعريف كنم، آنجا كه می گويد: 《پروردگارا ! هر چه به من از نيكي عطا كني نيازمندم》. به خدا سوگند! موسی (ع) جز قرص نانی كه گرسنگی را برطرف سازد چيز ديگری نخواست، زيرا موسی (ع) از سبزيجات زمين می خورد، تا آنجا كه بر اثر لاغری و آب شدن گوشت بدن، سبزی گياه از پشت پرده شكم او آشكاربود. و اگر می خواهی سومی را، حضرت داوود (ع) صاحب نی های نوازنده، و خواننده بهشتيان را الگوی خويش سازی، كه با هنر دستان خود از ليف خرما زنبيل می بافت، و از همنشينان خود می پرسيد چه كسی از شما اين زنبيل را می فروشد؟ و با بهای آن به خوردن نان جوی قناعت می كرد. و اگر خواهی از عيسی بن مريم (ع) بگويم، كه سنگ را بالش خود قرار می داد، لباس پشمی خشن به تن می كرد، و نان خشك می خورد، نان خورش او گرسنگی، و چراغش در شب ماه، و پناه گاه زمستان او شرق و غرب زمين بود، ميوه و گل او سبزيجاتی بود كه زمين برای چهارپايان می روياند، زنی نداشت كه او را فريفته خود سازد، فرزندی نداشت تا او را غمگين سازد، مالی نداشت تا او را سرگرم كند، و آز و طمعی نداشت تا او را خوار و ذليل نمايد، مركب سواری او دو پايش، و خدمتگزار وی، دستهايش بود.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه160
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
ختم #نهج_البلاغه در ١١٠ روز.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی.
🔷سهم روز شصت وپنجم: ازخطبه۱۶۱ تا خطبه ۱۶۰ بند۴
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم روزانه را مطالعه بفرمایید.👇👇
http://eitaa.com/joinchat/4186308623C524dd26156
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
(قسمت_سوم )
5⃣راه و رسم زندگي پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم)
♦️ پس به پيامبر پاكيزه و پاكت اقتدا كن، كه راه و رسم او الگویی است برای الگوطلبان، و مايه فخر و بزرگی است برای كسی كه خواهان بزرگواری باشد، و محبوبترين بنده نزد خدا كسی است كه از پيامبرش پيروی كند، و گام بر جايگاه قدم او نهد، پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) از دنيا چندان نخورد كه دهان را پر كند، و به دنيا با گوشه چشم نگريست، دو پهلويش از تمام مردم فرو رفته تر، و شكمش از همه خالی تر بود، دنيا را به او نشان دادند اما نپذيرفت، و چون دانست خدا چيزی را دشمن می دارد آن را دشمن داشت، و چيزی را كه خدا خوار شمرده، آن را خوار انگاشت، و چيزی را كه خدا كوچك شمرده كوچك و ناچيز می دانست. اگر در ما نباشد جز آنكه آنچه خدا و پيامبرش دشمن می دارند، دوست بداريم، يا آنچه را خدا و پيامبرش كوچك شمارند، بزرگ بداريم، برای نشان دادن دشمنی ما با خدا، و سرپيچی از فرمانهای او كافی بود. و همانا پيامبر (كه درود خدا بر او باد) بر روی زمين می نشست و غذا می خورد، و چون برده ساده می نشست، و با دست خود كفش خود را وصله می زد، و جامه خود را با دست خود می دوخت، و بر الاغ برهنه می نشست، و ديگری را پشت سر خويش سوار می كرد، پرده ای بر در خانه او آويخته بود كه نقش و تصويرها در آن بود، به يكی از همسرانش فرمود، اين پرده را از برابر چشمان من دور كن كه هرگاه نگاهم به آن می افتد به ياد دنيا و زينتهای آن می افتم، پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) با دل از دنيا روی گرداند، و يادش را از جان خود ريشه كن نمود، و همواره دوست می داشت تا جاذبه های دنيا از ديدگانش پنهان ماند، و از آن لباس زيبایی تهيه نكند و آن را قرارگاه دائمی خود نداند، و اميد ماندن در دنيا نداشته باشد، پس ياد دنيا را از جان خويش بيرون كرد، و دل از دنيا بركند، و چشم از دنيا پوشاند، و چنين است كسی كه چيزی را دشمن دارد، خوش ندارد به آن بنگرد، يا نام آن نزد او بر زبان آورده شود. در زندگانی رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) برای تو نشانه هایی است كه تو را به زشتی ها و عيبهای دنيا راهنمایی كند، زيرا پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) با نزديكان خود گرسنه به سر می برد، و با آنكه مقام و منزلت بزرگی داشت، زينتهای دنيا از ديده او دور ماند، پس تفكر كننده ای بايد با عقل خويش به درستی انديشه كند كه: آيا خدا محمد (صلی الله علیه) را به داشتن اين صفتها اكرام فرمود يا او را خوار نمود؟ اگر بگويد: خوار نمود، دروغ گفته و بهتانی بزرگ زده است، و اگر بگويد: او را اكرام نمود. پس بداند. خدا كسی را خوار شمرد كه دنيا را برای او گستراند و از نزديكترين مردم به خودش دور نگه داشت. پس پيروی كننده بايد از پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) پيروی كند، و به دنبال او راه رود، و قدم بر جای قدم او بگذارد، وگرنه از هلاكت ايمن نمی باشد، كه همانا خداوند، محمد (صلی الله علیه و آله وسلم) را نشانه قيامت، و مژده دهنده بهشت، و ترساننده از كيفر جهنم قرار داد، او با شكمی گرسنه از دنيا رفت و با سلامت جسم و جان وارد آخرت شد، سنگی بر سنگی نگذاشت تا جهان را ترك گفت، و دعوت پروردگارش را پذيرفت وه! چه بزرگ است منتی كه خدا با بعثت پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) بر ما نهاده، و چنين نعمت بزرگی به ما عطا فرمود، رهبر پيشتازی كه بايد او را پيروی كنیم و پيشوایی كه بايد راه او را تداوم بخشيم. بخدا سوگند! آنقدر اين پيراهن پشمين را وصله زدم كه از پينه كننده آن شرمسارم، يكی به من گفت: 《آيا آن را دور نمی افكنی؟ 》گفتم: 《از من دور شو، صبحگاهان رهروان شب ستايش می شوند.》
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه160
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(امام علیه السلام در شهر کوفه به کوفیان فرمود. )
🔹وصف كشورداری خويش
♦️با شما به نيكویی زندگی كردم، و به قدر توان از هر سو نگهبانی شما دادم، و از بندهای بردگی و ذلت شما را نجات داده، و از حلقه های ستم رهایی بخشيدم، تا سپاسگزاری فراوان من برابر نيكی اندك شما باشد، و چشم پوشی از زشتيهای بسيار شما كه به چشم ديدم و با بدن لمس نمودم.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه159
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣