نهضتِ روایت
✅ مربی بزرگ و عالمی عامل 📅 بیستم آذر سالگرد شهادت سومین شهید محراب و امام جمعه فقید شیراز،آیت الله
shahid-dastgheib-rahbar-[www.L-K.ir]_(new).mp3
5.3M
🔊 سخنانِ تاریخی شهید دستغیب
هر عمامه سَری که از رهبر مُکَرَّم فاصله بگیرد،لعنت خدا بَرش باد...
امام یکی است،نایب امام هم یکی است...
🆔@manaar_ir
نهضتِ روایت
📋 عطر جهاد و شهادت / بازخوانی اندیشه رهبر انقلاب درباره شهید و شهادت/ شماره ۱ ✍️ طیبه قائمی بافقی،
📋 عطر جهاد و شهادت/ بازخوانی اندیشه رهبر انقلاب درباره شهید و شهادت/ شماره 2
✍️ طیبه قائمی بافقی،طلبه سطح 3 تعلیم و تربیت اسلامی و دانشجوی دکتری مدرسی معارف اسلامی گرایش اخلاق اسلامی
پنجشنبهها ناخودآگاه دل روانه گلزار شهدا و حال و هوای دفاع مقدس شده و انسان ضرورت توجه و بزرگداشت فرهنگ شهادت را بیش از بیش احساس میکند. مسئله مهمی که بارها مورد تأکید رهبر انقلاب قرارگرفته است و تلاش برای کمرنگ شدنش در سطوح مختلف جامعه به چشم میآید. فرهنگ شهادت و جهاد که یادگار رزمندگان و شهدای گرانقدر دوران زرین دفاع مقدس است، در عرصههای مختلف و معضلات گوناگون اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ازجمله سیل و زلزله، بیماری کرونا و... کارآمدی خود را پس داده و سربلند بیرون آمده است. بهراستی جامعه ما هرگاه ویژگی آن دوران را احیا کرده از رشد و پیشرفت شگرفی برخوردار گردیده است.
بنابراین حفظ و ترویج فرهنگ جهاد و شهادت ازجمله ضرورتهای امروز جامعه ما است و شایسته است با نکتهیابی و نکتهسنجی سبک زندگی شهدا، جهت نهادینهسازی فرهنگ شهادت مؤلفههای بنیادی آن را بشناسیم و آنها را به کار ببندیم.
شهادت در نظام فکری رهبر معظم انقلاب، رویکرد خاصی از زندگی ناب اسلامی و سطحی از زندگی مؤمنانه است که با تحقق فضایل اخلاقی دستیافتنی است. برجستهترین فضیلتی که زندگی انسان را متحول کرده و به طراز زندگی شهیدانه، نزدیک میکند، اخلاص است. «اساساً جهاد واقعی و شهادت درراه خدا، جز با مقدمهای از همین اخلاصها و توجهها و جز با حرکت به سمت «انقطاع الی اللّه» حاصل نمیشود». (بیانات در دیدار جمع کثیری از پاسداران، در سالروز ولادت امام حسین (علیه السلام) ۱۳۶۸/۱۲/۱۰)
ایشان شرط زندگی شهیدانه را اخلاص برمی شمرند. «شرط شهادت و شرط مجاهد فی سبیل اللّه بودن این است که حرکت او فی سبیل اللّه باشد، للَّه باشد؛ یعنی اخلاص داشته باشد. انگیزههای شخصی، انگیزههای گروهی، انگیزههای فامیلی، رودربایستیهای رفاقتی اگر درحرکت ما تأثیر گذاشت، این اخلاص را مُشَّوب میکند». (بیانات در دیدار بسیجیان استان قم - ۱۳۸۹/۰۸/۰۲)
از دیدگاه آیتالله خامنهای، اخلاص؛ رمز فتح و پیروزی، راه گشایش رحمت و برکت خداوند، مؤلفهای مؤثر در پیشبرد بهتر امور، راهکار برونرفت از مشکلات، راهبردی قدرت آفرین برای جبهه اسلام و نیروی بازدارنده دشمنان است. بهواسطه اخلاص توطئههای دشمنان نقش بر آبشده و آنها را از دستیابی به اهدافشان ناکام میگذارد. رهبر انقلاب اسلامی شهدا و جانبازان را الگو و اسوه اخلاص معرفی نموده و همه افراد را مکلف به کسب این فضیلت میدانند و تأکید میفرمایند که هرچه مسئولیت افراد در جامعه بیشتر شود نیاز به خلوص نیت و عمل متناسب با آن افزایش مییابد. «(پیروزی) انقلاب، به برکت صفا و خلوص و اخلاص و کار برای خدا و بلند شدن از سر منافع مادی و شخصی بود. مقاومت در جنگ تحمیلی هم همینطور بود. این شهدای عزیز ما، یا این جانبازان، در اوج صفا و اخلاص، به استقبال شهادت رفتند و شهید شدند و همین شهادتها و مقاومتها و به استقبال خطر رفتنها بود که انقلاب را حفظ کرد، اسلام را عزیز کرد، مسلمین را قوی کرد و دشمنان اسلام و امریکا را خوار نمود.»(۱۳۶۸/۱۱/۱۹)
با توجه به آنچه گفته شد حفظ روحیه اخلاص در زنده نگهداشتن فرهنگ جهاد و شهادت مؤثر بوده و ما را در تداوم انقلاب و صدور آن مددرسان خواهد بود.
ادامه دارد...
#یادداشت
#فرهنگ_شهادت
🆔@manaar_ir
همراهان مَنار سلام علیکم
لطفا از طریق آدرس زیر در نظر سنجی شرکت کنید:
EitaaBot.ir/poll/fpxc1
13870619_2235_32k.mp3
623K
🎵 "رابطه صبر و نماز"
👤 آیت الله العظمی خامنه ای
هر روز ظهر با هشتگ #ما_و_نماز همراه باشید.
#بشنوید
🆔@manaar_ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊 "تریبون مقاومت"
نماز جمعه از جمله تریبونها و نهادهای مهم و مطرح کشور در سالهای پس از انقلاب اسلامی بوده است. اعلان مواضع مهم و جهتگیریهای کلان از سویی و حضور اقشار مختلف مردم از سوی دیگر، نمازجمعه را به نهاد عمومیِ مهم و اثرگذاری تبدیل کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی نیز در طول سالیان پس از پیروزی انقلاب بارها در جایگاه امامت جمعه قرار گرفته و از این تریبون با مردم سخن گفته و روشنگری کردهاند.
🌐 برای تماشای این هماهنگ با کیفیت بهتر اینجا را لمس کنید.
🔰 جمعه ها با هشتگ #قرارگاهِ_تبیین همراه باشید.
#ببینید
🆔@manaar_ir
نهضتِ روایت
🎥 از آن روز اولی که صحبت «انقلاب فرهنگی» پیش آمد، مخالفتها شروع شد. اگر شما گروههایی [را] که مخالفت
🗒جای خالی را پر کنید
✍️ زهرا نجاتی طلبه و مبلغه حوزه علمیه
"بسته هدیه تولد نوزاد به پدر و مادر تحویل داده میشود."
متأسفانه این خبر مربوط به کشور ما نیست. بلکه این هدیه از سوی دولت فنلاند به همه خانوادههایی که صاحب فرزند میشوند داده میشود.
در این بسته بخشی از هزینههای فرزند آوری شامل لوازم مادر نوزاد تا حدود چهارماهگی قرار دادهشده است.
موضوع این یادداشت تنها این نیست که چرا دولتها در ایران چنین اقدامی را انجام نمیدهند. بلکه هدف ما بررسی دغدغهٔ رهبری راجع به مسئله جمعیت است.
آنچه تاکنون از سوی سایر مسئولین دیدهشده، چیزی جز یکی دو قانون محدود، نبوده است. درحالیکه بحث بحران جمعیت در ایران موضوعی است که به اذعان جمعیت شناسان، اکنون باید در رتبه نخست اهمیت قرار بگیرد.
دکتر حسنی دکترای جمعیتشناسی در مقالات خود بارها نسبت به این موضوع هشدار داده است که اگر تا سال ۱۴۵۰، رشد جمعیتی به همین روال پیش برود، در آن سال جمعیت ایران علاوه باآنکه غالباً مسن و پیر خواهند بود، به تعداد ۳۰ میلیون یعنی کمتر از نصف جمعیت کنونی کشور خواهد رسید.
و این همان چیزی است که آیتالله خامنهای، بارها درباره آن به مردم و مسئولین هشدار دادهاند.
ایشان از تبدیل نشدن موضوع فرزند آوری به فرهنگ عمومی و فقدان برنامهریزی مسئولین ردهبالا، برای این مسئله گلایه کرده و فرمودند: «بایستی به جد مسئله فرزند آوری را مهم دانست و از پیری جمعیّت ترسید. حالا خارجیها را کار نداریم؛ دشمن، دشمن است؛ امّا بعضی کجسلیقگیها را متأسفانه آدم در داخل مشاهده میکند که میگویند «آقا! پیری جمعیّت اشکالی ندارد»! چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پُرفایدهترین ثروتهای یک کشور، جمعیّت جوان در یک کشور است که ما بحمدالله از اوایل انقلاب تا امروز برخوردار بودهایم و اگر بنا باشد بعداً برخوردار نباشیم، یقیناً عقب خواهیم ماند.» ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
ایشان دلیل تأکیدات خود را اینچنین بیان میکنند: «بیست سال این فرصت (جمعیت جوان کشور) راداریم؛ اگر در این بیست سال توانستیم پایههای کار خودمان را محکم کنیم که بُرد کردیم؛ اگر غفلت کردیم و این بیست سال فرصت از دستمان رفت و کشور وارد عرصهٔ سالمندی و فرسودگی شد، دیگر کاری نمیشود کرد.»
همچنین بهعنوان راهکار میفرمایند: «خب در این بیست سال از این فرصت چه استفاده کنیم؟ دو مطلب اساسی هست: یکی مسئلهٔ جمعیّت که نگذاریم جمعیّت کاهش پیدا کند، نگذاریم جمعیّت جوان کاهش پیدا کند، موالید را افزایش بدهیم؛ دوّم ایجاد ثروت پایدار برای کشور؛ این دو کار باید انجام بگیرد. اینکه بنده نسبت به موالید و مسئله فرزند آوری و مانند اینها اینهمه اصرار میکنم، معنایش این است.»
باید توجه داشت بارها و بارها هشدارهای زودهنگام رهبری به مسائل مختلف، پرده از آگاهی زیاد ایشان و بینش هوشمندانه و آیندهنگر ایشان برداشته است.
بهعنوانمثال ایشان در اوایل دهه هفتاد، نسبت به شبیخون فرهنگی، هشدار دادند. موضوعی که بعدها و به علت عدم اقدامات صحیح و جهت مند و شایسته از سوی مسئولین، بهوضوح منجر به جنگ فرهنگی و متأسفانه تغییر و انحطاط برخی ارزشها و هنجارهای جامعه شد.
هرچند میزان تأکیدات رهبری از ابتدای دهه 90_تاکنون راجع به مبحث جمعیت آنقدر زیاد است که در این یادداشت نمیگنجد اما انتظار میرود نمایندگان مجلس انقلابی ضرورت و اولویت آن را درک کنند و پیشنویس طرح جمعیت که در کمیسیون فرهنگی مجلس در حال بررسی است بهطورجدی مورد دقت قرار بگیرد.
بیشک این نسیمهایی که میوزد، موجهایی ایجاد میکند؛ اما برای چنین حرکتی، پشتیبانی چندین جانبه از سوی نهادهای قانونگذاری و فرهنگی، و اجرایی لازم خواهد بود.
#یادداشت
#شورایعالی_انقلاب_فرهنگی
🆔@manaar_ir
نهضتِ روایت
📋 او روحی بی کینه و باطنی مصفّا داشت
✍️ پیام تسلیت آیت الله خامنه ای در پی شهادت آیتالله دستغیب
بسم الله الرّحمن الرّحیم
یا أیتها النفس المطمئنّة ارجعی الی ربّک راضیة مرضیة فادخلی فی عبادی و ادخلی جنّتی. (۱)
مردم دلیر و مقاوم فارس! برادران و خواهران انقلابی شجاع! آیت الله حاج سید عبدالحسین دستغیب این روحانی مبارز و پرهیزکار به دست جنایتکاران و دشمنان قسم خورده اسلام و انقلاب شهید شد و شما بیش از هر کس میدانید که او شخصیت مغتنم و ارزشمند برای عالم اسلام بود. آنان که از سوابق زندگانی این شهید بزرگوار آگاهند میدانند که او از نخستین کسانی بود که پرچم تبلیغ انقلاب اسلامی را در سختترین شرایط در استان فارس برافراشت و بر معابر و مجامع، نام امام امت را بر زبان جاری ساخت، با دستگاه ظلم و جور به مبارزه برخاست. این چهره پارسا و پرهیزکار در بهترین بخش از عمر پربرکتش بیاعتنا به زخارف دنیوی همت و نیروی خود را در راه استقرار حاکمیت الله صرف کرد و به یاد خدا دلخوش بود که «الا بذکر الله تطمئن القلوب».(۲) چهره معظّم و دوست داشتنی این مرد خدا محبوبترین چهره در میان مردم فارس و مورد احترام عمیق مردم در سراسر ایران بود. روح بی کینه و صفای باطن و لحن روحانی او گرمی بخش دل مردم بود و مردمی که او را صمیمانه دوست داشتند به شخصیت والای این روحانی مبارز و متقی احترام میگذاشتند. هفتاد سال زندگی همراه با طهارت و تقوا و سالها صرف عمر در راه اسلام و انقلاب از این مرد بزرگوار چهرهای مورد علاقه و احترام مردم ساخته بود.
چنین مردی از سلاله پاک پیامبر و از خدمتگزاران صادق و فداکار اسلام و از یاران باوفا و مهربان امام و امت امروز در شیراز همراه تنی چند از یاران و شاگردان خویش در راه اسلام و قرآن به شرف شهادت نائل آمد.
شهادت این عالم ربانی و سید بزرگوار سند دیگری است بر پلیدی و ناپاکی روح و ماهیت رسوایانی که بقای خود را در فنای مردان خدا میجویند، اما هرچه بیشتر در این راه گام بر میدارند رسواتر میشوند و صفوف مردم را در جهت حفظ دستآوردهای انقلاب و ادامه راه شهیدان مستحکمتر میکنند. خفاشانی که چشم دیدن پیروزیهای امت شهیدپرور ایران را ندارند زهر حقد و کینه خود را با کشتن چهرههای محبوب و مردمی به کام انقلابیون میریزند تا کام دشمنان خلق خدا را شیرین کنند امّا جز خسران دنیا و آخرت نصیبی نخواهند برد.
اطمینان دارم که شهادت این مرد خدا همچون زندگی پرافتخارش برای اسلام و انقلاب اسلامی ایران خیر و برکت به همراه خواهد داشت؛ چرا که همه ما را در ادامه راهی که برگزیدهایم مصمّمتر میکند. تا راه اسلام در پیش روی ماست دشمن حقیرتر از آن است که بتواند ما را از این سیر الهی منحرف سازد.
شهادت این مرد میدان تقوا و مبارزه را به مردم شهیدپرور ایران خصوصاً به اهالی غیور فارس و فرزندان و بازماندگان و شاگردان آن شهید تسلیت و تبریک میگویم. سلام بر همه شهیدان اسلام!
سیّدعلی خامنهای
۲۰ آذر ۱۳۶۰
۱) فجر: ۲۷-۳۰
۲) رعد: ۲۸
#تقویم_تاریخ
#شهید_محراب
#عالمِ_عامل
🆔@mannar_ir
نهضتِ روایت
📋 او روحی بی کینه و باطنی مصفّا داشت ✍️ پیام تسلیت آیت الله خامنه ای در پی شهادت آیتالله دستغیب
🔰نفس ِ گرم شهید دستغیب
شیراز مأمن امامزادگان بزرگوار بود؛ در هیچ نقطهای از کشور به قدر فارس، مرقدِ امامزاده وجود ندارد. معنای این حرف این است که از هر کجا امامزادهها و فرزندان معصومین، یا از جور خلفا میگریختند و یا به امیدِ کمک مردم حرکت میکردند، متوجه شهر شیراز یا شهرهای دیگر استان فارس میشدند. آن معنویتی که شخصیتی مثل شهید بزرگوار مرحوم آیتالله دستغیب مظهر آن معنویت بود، از این خانواده و از این مرکز فیاضِ تمام نشدنی اهل بیت (علیهمالسّلام) سرچشمه گرفته است. این عمق انگیزهی دینی را نشان میدهد. این نورانیت، شخصیتی مثل شهید دستغیب میسازد و میپروراند و نفَس گرم آن شهید عزیز، در این منطقه این همه دل جوان و جوینده را شیدای معنویت میکند؛ دلهای جوانی که از همان روزهای اول به میدانهای جنگ رفتند.
من دیروز در جمع نظامیان مستقر در شیراز گفتم: اولِ انقلاب و اوائل جنگ تحمیلی، در دورانی که جبههها از همه طرف محنتبار بود و اکثر خرمشهر زیر چکمهی اشغالگران بود، بنده به منطقهی آبادان و این بخشِ خرمشهر رفتم؛ یک عده جوانِ بااخلاص نورانىِ پرشور، با سلاحهای ابتدائی به آنجا آمده بودند برای اینکه بجنگند؛ گفتم: از کجا آمدهاید؟ گفتند: از شیراز. در سرتاسر دوران جنگ تحمیلی بچههای استان فارس - چه در لشکر فجر، چه در لشکر المهدی و چه در یگانهای ارتشی که در شیراز مستقرند و بسیاری از کارکنان آنها شیرازی یا اهل شهرهای استان فارسند - وجودشان اثرگذار و نمایان بود. این نفَس گرمی که این همه جوان را در راه دفاع از اسلام، دفاع از استقلال ملی، دفاع از کشور و دفاع از بزرگترین حادثهی تاریخ ما - یعنی انقلاب اسلامی - اینجور به میدان کشانده بود، نفَس گرم مردان بزرگی مانند مرحوم آیتاللّه شهید دستغیب و دیگران، و پشت سر همه و قویتر از همه نفَس گرم امام بود. این یکی از آن شگفتیهای بسیار برجستهی انقلاب ماست!
📅 بیانات در دیدار جانبازان و ایثارگران و خانوادههای شهدای استان فارس ۱۳۸۷/۰۲/۱۳
#تقویم_تاریخ
#شهید_محراب
#عالمِ_عامل