♨️ غیرت به سبک رضاشاه
⛔️ وقتی اشرف درخواست تحصیل در سوئیس را داشت رضا شاه در جواب گفت آخرین باری است که این سخن را می شنوم وگرنه دهان گوینده را خرد می کنم تا نتواند دوباره آن را بیان کند.
این همون کسیه که به زور می خواست آزادی را به زنان ایران هدیه کنه
⭕️ توهین بیشرمانه ملکه ثریا به مردم ایران در وصیتش
بعد از مرگم تمام ثروتم را به گربههای پاریس میبخشم، میدانم مردم ایران در فقر هستند اما راضی نیستم یک ریال از این پول که حق خودشان هم هست به آنها برسد چون چشم و رو ندارند!
⛔️ جریان#نفوذ و خط تخریب دولت رئیسی
این روزها جریان اصلاحات با همدستی برخی مسئولین دولت سابق سخت مشغول خودنمایی برای جلبتوجه افکار عمومی با موضوعات گوناگون است که در صدر آنها «تخریب دولت رئیسی» قرار دارد. آخرین نمونه از این تخریبهای غیرمنصفانه مربوط به سیاه نمایی از وضعیت شغلی یک استاد دانشگاه به نام محمد فاضلی و مقصر جلوه دادن دولت در این موضوع بود.
👈 عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی در توئیتی دراینباره نوشت: «تسویه اساتید از دانشگاهها به دلایل سیاسی میتواند نشانه تصمیم برای در هم ریختن ساختار نیروی انسانی کشور باشد».
👈 «هادی خانیکی» فعال سیاسی اصلاحطلب و مشاور رئیسجمهور دولت اصلاحات نیز گفته است: «من بابت این اتفاق متأسفم و این را بهعنوان یک زنگ خطر یا علامت بالینی میدانم که نشان میدهد یک بیماری جدید در حوزه بوروکراتیک و حوزه سیاسی و حوزه اجرائی دانشگاهی در حال اتفاق است. این یک هشدار و فاجعه است که باید جلوی آن را گرفت، وگرنه هزینههای سنگینتری برای محیطهای علمی و پژوهشی خواهد داشت».
✅نکات مهم:
1⃣ اولاً مسئولانی فعلی دانشگاه شهید بهشتی عمدتاً از افرادی هستند که در دولت روحانی منتصب شدهاند.
2⃣ ثانیاً اصلاً بحث اخراج مطرح نبوده و در دانشگاه تهران و دانشگاههای دیگر نيز این اتفاق بر اساس آئیننامههای استخدامی دانشگاهها رخ میدهد.
🔸 آنچه واقعیت دارد این است که، علت عدم پذیرش تبدیل عضویت محمد فاضلی از پیمانی به رسمی از سوی هیئت اجرایی جذب دانشگاه، به دلیل عدم حضور منظم وی در دانشگاه و برخی تخلفات اداری مثل فعالیت در یک پست رسمی در وزارت نیرو بدون اطلاع دانشگاه بوده است که در توضیح دانشگاه شهید بهشتی از آن با عنوان «عدم انجام تکالیف مقرر در مواد ۲۱، ۲۲ و ۱۱۴ آئیننامه استخدامی اعضای هیئتعلمی» نام برده شده است. این جوسازی ها در صورتی است که به گفته فاضلی دو بار هم در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ در دولت روحانی، هیئت جذب دانشگاه، رأی منفی به درخواست او دادهاند.
3⃣نکته قابل تامل این است که این روزها جریان اصلاحات با همدستی برخی مسئولین دولت روحانی سخت مشغول خودنمایی برای جلبتوجه افکار عمومی با موضوعات گوناگون است که در صدر آنها تخریب دولت رئیسی قرار دارد. جریان اصلاحطلب براي زير سؤال بردن اقدامات تحولي دولت سيزدهم حاضر به هرگونه نقد غیرمنصفانه است و در ميان آنها عدهای نيز هستند که نقد را با انتقام اشتباه میگیرند و هر مسئلهای را دستاویزی برای زدن اركان دولت و اقدامات آن قرار میدهند كه این نوع رفتارهای منفعت طلبانه سیاسی جاي تأسف و تأمل دارد.
هدایت شده از قاف عشق
🔹بمباران بی وقفه مریوان قبل از عملیات والفجر چهار، شهر را تعطیل و عزم رزمندگان را برای انتقام جزم تر کرد
🎙گفتگو در شهر کاشان با برادر رزمنده مهندس علی جان (جلیل)دیانت پور
📻رادیواصفهان
#برنامه_شبهای_روشن
🔹جمعه ۸ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۲۱.۴۵
🍃🌸
#قاف_عشق
@ghafeshgh👈👈
هدایت شده از قاف عشق
#مسابقه برنامه شبهای روشن جمعه ۸ بهمن ۱۴۰۰
❇️سئوال:
این جمله از کیست؟
کردستان سرزمین فداکاری های بزرگ، هنر و فرهنگ و صفا و وفاداری است.
👈گزینهالف)امام خمینی(ره)
👈گزینه ب)امام خامنهای
👈گزینه ج)سردارشهیدقاسم سلیمانی
❇️از زمان پخش برنامه ۲۱.۴۵ تا ساعت ۲۴ امشب (اول بهمن ماه) گزینه صحیح را به سامانه ۳۰۰۰۰۳۳۴۴ پیامک کنید.
💢تبریک به آقای محمدمهدی غلامی از دیزیچه مبارکه برنده ۲،۰۰۰،۰۰۰ریالی مسابقه ۱۴۰۰/۱۱/۰۱
🌟هدیه مسابقه این هفته از طرف کانون بازنشستگان سپاه پاسداران ناحیه کاشان به برنده اهدا خواهد شد
🍃🌷
#قاف_عشق
@ghafeshgh 👈👈
🔴چرا جهاد تبیین جهاد عظیم روزگار ما شد؟
1⃣ دشمن در بالاترین حد جنگ رسانه در حال فعالیت است و آخرین سطح تکنولوژی، قدرت نظامی و اقتصادیش را هم در خدمت رسانه و تولید کمی و کیفی محتوا قرار داده...
2⃣ تاکنون هیچگاه اینقدر انقلاباسلامی در محاصره رسانهای و شبهات قرار نداشته...
3⃣ جبهه ارزشی در دفاع از انقلاب اسلامی دچار ضعف در تبلیغ و رسانه است...
4⃣ فشارهای اقتصادی و برخی ناکارآمدیهای داخلی، شرایط تبیین در جامعه را سخت تر و پیچیدهتر از قبل کرده است...
5⃣ برخی از عادات و راهبردهای بخشهایی از جبهه انقلاب در تبیین در مسیر غلطی است..
💬 بازی غرب در وین؛ از خرید زمان تا امتیازدهی سوخته
🔹مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ در وین در حالی ادامه دارد که طرف غربی همراه با حضور در مذاکرات بر تداوم نمایشهای تکراری و غیرسازنده خود اصرار دارد. این رویکرد غربیها چند هدف را دنبال میکند:
🔹نخست؛ تقلا برای کارآمد نشان دادن سیاست «فشار و مذاکره»
🔹دوم؛ شرطیسازی جامعه و اقتصاد ایران نسبت به مذاکره با غرب برای افزایش فشار داخلی بر دولت و تیم مذاکرهکننده.
🔹سوم؛ اختلافافکنی میان ایران و ضلع شرقی مذاکرات با توجه به حمایت روسیه و چین از لغو تحریمها، راستیآزمایی و موضوع تضامین. به ویژه پس از سفر آیتالله رئیسی به مسکو.
🔹چهارم؛ تقلا برای فروش امتیازات سوخته به ایران در مذاکرات مانند بدهی کره جنوبی به ایران، حال آنکه بدهی کره جنوبی بیش از۷ میلیارد دلار است و موظف به پرداخت تمام بدهی خویش است.
🔹بر این اساس؛ میتوان گفت که غرب هر چند همچنان مدعی جدی بودن در مذاکرات و پایبندی به تعهدات برجامی اش است اما همچنان در برخی توهمات زیادهخواهانه و غیر اصولی گذشته باقی مانده است.
گشت هوایی روسی-سوری در جولان تا چه حد جدی است ؟
🔸️برای اولین بار پس ورود روسیه به جنگ سوریه ، جنگنده های این قدرت نظامی شرقی با نیروی هوایی سوریه گشت های مشترکی را در مناطق جنوبی و غربی سوریه آغاز کرده اند .
🔸️این گشت ها که بنا به اطلاعات اعلام شده قرار است چند ساعت در روز انجام شود از چند جهت حائز اهمیت است که در ذیل بدان ها پرداخته می شود.
1️⃣ این رخداد پس از سفر رئیس جمهور ایران و دیدارش با پوتین اتفاق افتاد ؛ بسیاری معتقدند یکی از گلایه های همیشگی جمهوری اسلامی ، عدم دخالت روسها در پاسخ به تجاوزات مکرر اسرائیل به مواضع ارتش سوریه و گروههای مقاومت عراقی ، پاکستانی و افغانی بوده و یک روزنامه نزدیک به حزب الله نیز خبر از هشدار جدی ایران و سوریه به روسها مبنی بر فعال شدن پدافند هوایی ایران جهت مقابله با تعرضات صهیونیست ها در صورت ادامه این حملات داده است .
2️⃣ این گشت زنی ها به جای این که در مناطق شمالی ( مکان استقرار تروریست های مورد حمایت ترکیه در ادلب ) و شرقی سوریه ( محل حضور تروریست های کردی مورد حمایت آمریکا) باشد در نقاطی انجام خواهد شد که اولا تروریستی وجود ندارد و دوم این که دقیقا نقاطی است که هواپیماهای اسرائیل از آنجا به مواضع ارتش سوریه حمله می کنند .
🔸️نکته ای که باید ذکر گردد اینست که عمده حملات اسراییل از طریق هواپیما و موشک های هوا به زمین انجام می شود نه موشک زمین به زمین.
🔸️همچنین این تجاوزات معمولا از غرب سوریه ( مدیترانه و آسمان لبنان ) و همچنین جنوب این کشور (جولان ) اِعمال می گردد .
🔸️به همین دلیل اسرائیل نیز نسبت به این گشت مشترک هوایی حساس شده است.
3️⃣ در مورد میزان کارآمدی این اقدام و تاثیرات آن هنوز برای قضاوت زود است و در صحنه عمل باید دید که آیا روسها برای مقابله با حملات اسرائیل عزم جدی دارند یا خیر .
⛔️افشای اموالی که فرح پهلوی پس نمی دهد!
از ۳۵ میلیارد دلار نقد و ۳۸۴ چمدان جواهرات تا جزایر افسانه ای در اسپانیا و آمریکا !
👈 برخی رسانه های خارجی مانند ساینس مانیتور، فایننشالتایمز و نیویورکتایمز سیاهه کوچک بخشی از اموال مسروقه توسط محمدرضا پهلوی و خانواده اش از مردم ایران را منتشر کرده اند که مرور آنها باورنکردنی است.
✔۳۵ میلیارد دلار پول نقد خارج شده هنگام فرار از ایران
✔۳۸۴ چمدان جواهرات شامل تاج های بدون قیمت شاه و ملکه
✔اموال مخفی در بانک چیس منهتن
✔کاخ ۱۰ میلیون فرانکی رز در سوئیس
✔گران ترین خانه در حومه لندن
✔ساختمان ها و باغ های اسیل مانس انگلیس
✔گرانترین باغ در ناپل ایتالیا
✔باغ کاپری
✔قصر مجلل سنت موریس سوئیس معروف به پایتخت زمستانی شاه
✔جزیره ۷۰۰ میلیون دلاری شاه در اسپانیا
✔ملک یک میلیون پوندی واقع در مناطق راکی آمریکا
👈. مشروح گزارش و تصاویر را اینجا ببینید:
https://www.dana.ir/1803598
✳️برآوردی از تورم سال آینده
🔶 اکنون و بعد از گذشت ۵ ماه از دولت سیزدهم که برخی از ابهامات رفع شده اند، می توان یک پیش بینی حداقلی از تورم در سال اینده داشت. میدانیم مشکل تورم در ایران به سه بخش ساختاری، انتظاری و شوک های سیستمی تقسیم می شود:
1⃣ساختاری: در دوره های مختلف ناترازی بانک ها و خلق اعتبار نامولد از یک طرف و از طرف دیگر کسری بودجه در دولت های مختلف به تناسب شدتی که داشته اند تولید تورم کرده اند. هر اندازه دولت ها موفق به مهار این دو شاخص شده اند، شرایط نیز بهبود یافته است. ضمن اینکه افزایش درآمدهای دولت نیز، بر روند تورم تاثیر گذار بوده است. از همین منظر با توجه به کاهش هزینه های دولت در بودجه انقباضی سال آینده، چنانچه روند تولید درآمد همچون ماه های اخیر باشد، و همزمان دستورات بانکی رییس جمهور به سرعت اعمال شود، می توان امیدوار به کاهش تورم بود.
2⃣انتظاری: بخشی از مشکلات اقتصادی و تورم در کشور متاثر از فضای سیاسی و تحریم ها است که من وزن آن را به تناسبِ جهت گیری دولت ها در سیاست خارجه، بین ۳۰تا۴۰درصد می دانم که مستقیما بر روی نرخ ارز و بازارهای مالی تاثیر گذار است. هرچند فضای مذاکرات وین مثبت است و دولت در حال تلاش برای رفع تحریم ها است اما به دلیل تناقصات هویتی و ژئوپولتیک میان ایران و غرب، وین نمی تواند راه حل پایدار رفع تحریم ها باشد. در این خصوص دولت سیزدهم برای کاهش اثرات انتظارات سیاسی در اقتصاد به دنیال فعال سازی ظرفیت های مغفول مانده در عرصه داخلی، منطقه ای و بین المللی است. لذا در دوره جدید احتمالا وزن انتظارات سیاسی در اقتصاد در حداقل خود خواهد بود.
3⃣شوک های اقتصادی: در سال آینده اجرای قانون ارز ترجیحی را خواهیم داشت که می تواند شاخص تورم را بالا ببرد. در کنار این موضوع شوکهای محلی دیگری هم هستند که معمولا قابل پیش بینی نمی باشند و درنهایت منجر به افزایش سطح قیمت ها در برخی استان ها خواهند شد. موضوع ناهماهنگی تیم اقتصادی در برخی موارد و موضع گیری های نسنجیده اقتصادی دولتمردان نیز از همین شوک ها هستند.
🔚 نرخ میانگین تورم در ایران در چهار دهه اخیر ۲۳ درصد بوده است . بر فرض میانگین تورم و مولفه های اقتصاد سنجی و آنچه در بالا گفته شد، بدون شوک های اقتصادی تورم ۲۰ درصد و با نظر گرفتن اجرای قانون حذف ارز ترجیحی، برآورد می شود نرخ تورم در سال آینده حول و حوش ۳۰درصد باشد. البته سیاستهای دولت در بخش حمایت های یارانه ای را که منجر به بهبود قدرت خرید خواهد شد، نمی توان نادیده گرفت.
🔴شنیدههایی در خصوص دستاورد سردار قاآنی از سفر عراق
🔹شنیدهها در خصوص دیدارهای سردار حاج اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با شخصیتها و جریانات مختلف عراق، حکایت از این دارد که این سفر بطور کلی و دیدارها، دستاوردهای بسیار خوبی داشته و بطور مشخص، دیدار با سید مقتدی صدر، رهبر جریان صدر، دیدار خوبی بوده است.
🔹قرار است صدر با همکاری چارچوب هماهنگی گروههای شیعی، بر سر نخستوزیری و ترکیب دولت آینده به توافق برسد. با این حال، وی همچنان بر عدم نقشآفرینی نوری المالکی در دولت آینده اصرار دارد و همین اصرار باعث شده که تصمیم جدیدی برای ترکیب پارلمانی اتخاذ شود که گفته میشود این ترکیب در سفر اخیر سردار قاآنی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
🔻خلاصه این تصمیم این است که نوری المالکی برای تکمیل پازل فعالیتهای سیاسی شیعیان، اقدام به تأسیس یک جریان اپوزیسیون کند (مشابه جریانی که در دوره گذشته از سوی سید عمار الحکیم، رئیس جریان حکمت ملی عراق تأسیس شد) و بر این اساس، تمامی گروههای شیعی منهای المالکی، روی نخستوزیر و ترکیب دولت آینده و تقسیم وزارتخانهها به توافق برسند.
🛑 هشدار موشکی انصارالله امارات را سر عقل آورد
🔹پس از ورود نیروهای العمالقه به جبهات میان شبوه و مارب و پیشروی به سمت جنوب مارب ، یگان های موشکی و پهپادی ارتش یمن در چند نوبت نقاطی از امارات را هدف قرار دادند.
اگر چه حمله موشکی یمنی ها به منطقه المصفح ، شرکت آدنوک و ترمینال فرودگاه ابوظبی دارای بازتاب رسانه ای شد، لکن حمله چند روز پس از آن که پایگاه آمریکایی الظفره نیز به طور موفق هدف قرار گرفت سران امارات را به این تصمیم رسانید که هزینه کمک کردن به عربستان و دخالت در نبرد مارب بسیار بالاست و هر چه سریعتر باید به این ماجراجویی خاتمه دهندو در نتیجه به نیروهای وابسته به خود دستور عقب نشینی از جبهات مارب را دادند.
در خصوص این اتفاق مهم چند نکته لازم به ذکر است .
1️⃣ بدون تردید و هرگونه اغراق ، قدرت موشکی و پهپادی انصارالله و هدف قرار دادن ابوظبی و به خصوص پایگاه آمریکایی الظفره باعث شد نیروهای وابسته به امارات جبهات جنوب مارب را که برای رسیدن به نقاط راهبردی آن ، چند هزار کشته و مجروح داده بودند را بلافاصله تخلیه کنند.
2️⃣ با عقب نشینی تیپ های ورزیده و تازه نفس العمالقه از جنوب مارب ، همچنان این شهر به طور کامل در محاصره انصارالله باقی خواهد ماند و امیدهای سعودی برای حفظ آن کمرنگ تر از قبل می شود .
3️⃣ اختلاف میان ابوظبی و ریاض نیز شدت خواهد گرفت زیرا قرار نبود تحت هیچ شرایطی امارات از رویکرد جدیدش در قبال یمن کوتاه بیاید و نیروهای العمالقه بنا داشتند تا شکست محاصره مارب به نبرد ادامه دهند.
4️⃣ این رخداد مهم نشان داد اقتصاد امارات به هیچ وجه تحمل ضربات ولو اندک امنیتی و نظامی را ندارد و با کوچکترین تهدیدی می شود در راهبردهای آن خلل ایجاد نمود و رفتارش را مدیریت کرد.
به اعتقاد نگارنده ، تهدید حمله به دبی و برج خلیفه از تاثیرگذاری قابل توجهی برخوردار بود.
5️⃣ رژیم صهیونیستی نیز که تصور می کرد برقراری رابطه با ابوظبی ، امارات را به یک سرپل برای ضربه به ایران تبدیل خواهد کرد نیز پس از عقب نشینی امروز العمالقه متوجه اشتباه جدی خود می شود ( جالب است ذکر شود که تا کنون هیچ کشتی اسرائیلی نتوانسته سالم و بدون آسیب وارد خلیج فارس شود ).
📌در پایان خاطر نشان می گردد که عقب نشینی نیروهای وابسته به امارات تیرخلاصی بر امیدواری های محمد بن سلمان برای خروج آبرومند از جنگ یمن بود و این بهترین فرصت برای انصارالله است تا با تصرف شهر مارب تکلیف آخرین نقطه مهم و استراتژیک باقی مانده در دستان دولت عبدربه منصور هادی (وابسته به عربستان) را یکسره کند .
🔴 ولیّفقیه علت تبدیل فضای مجازی به «قتلگاه» را چه میداند؟
🔘 برخی بر این باورند که علت «قتلگاه» شدن فضای مجازی آن است که همهی افراد مؤمن و حزباللّهی و انقلابی در آن حضور فعال ندارند و اگر چنانچه همهی این دوستان با حجم وسیع و تمام توان و مجاهدانه و شبانهروز در این عرصه به فعالیت علیه دشمنیهای دشمن بپردازند، میتوان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد یا دستکم از وضعیت «قتلگاه» خارج نمود.
🔴 اما آیا ولیّفقیه نیز بر این عقیده است؟
🔴 آیا ولیّفقیه نیز همانند برخی از ما، علت تبدیل فضای مجازی به «قتلگاه» را کافی نبودن حضور فعال حزباللّهیها در این فضا میداند یا ریشهی مشکل را در «مدیریت دشمن» بر فضای مجازی عنوان کردهاند؟
⬅️ «فضای مجازی حقیقتاً 👈قتلگاه👉 جوانان و نوجوانان ما شده است. الآن یک منطقه عظیمی از این فضا 👈در اختیار دشمن👉 است و هر کار می خواهد می کند و انواع ضربه ها را به ما می زند». ۱۹ آبان ۹۵
⬅️ خطاب به هیئت دولت به عنوان 👈مدیران👉 فضای مجازی کشور:
«آنچه عرضِ من است و 👈من روی آن تکیه میکنم👉 این است که 👈فضای مجازی بدون اختیار ما، از بیرون از اختیارِ ما دارد مدیریّت میشود👉؛ 👈بحث این است👉. فضای مجازی یک چیزی نیست که آدم بتواند مثل یک آب روانی هر جور که میخواهد از آن استفاده بکند؛ دیگران دارند این آب را به یک سمتی که خودشان میخواهند 👈هدایت👉 میکنند؛ آنها دارند 👈مدیریّت👉 میکنند این فضا را. خب وقتی که ما میدانیم کسانی از بیرون دارند فضای مجازی را -که ما هم دستاندرکارش هستیم و مبتلابهِ ما است- 👈هدایت میکنند و مدیریّت میکنند👉، ما نمیتوانیم بیکار بنشینیم در مقابل او؛ ما نمیتوانیم مردممان را که با فضای مجازی ارتباط دارند، 👈بیپناه👉 رها کنیم در اختیار آن مدیری که دارد پشت پرده، فضای مجازی را اداره میکند». ۲ شهریور ۹۹
⬅️ «👈سلطهی دشمن👉 را از این ابزارها بایستی سلب کرد. نمیتوانید شما برای اینکه مثلاً فرض بفرمایید رادیو و تلویزیون داشته باشید، رادیو تلویزیونتان را بدهید 👈در اختیار دشمن👉؛ اینترنت هم همینجور است، 👈فضای مجازی👉 هم همینجور است، دستگاههای اطّلاعاتی و ابزارهای اطّلاعاتی هم همینجور است، اینها را نمیشود در اختیار دشمن قرار داد؛ 👈امروز در اختیار دشمن است👉؛ وسیله و ابزار نفوذ فرهنگی است؛ ابزار سلطهی فرهنگی دشمن است». ۱۴ خرداد ۹۵
⬅️ «آرایش دشمن آرایش جنگی است ... همانطور که عرض کردم 👈از لحاظ فضای مجازی آرایش جنگی گرفته👉؛ در مقابل این دشمنی که آرایش جنگی در مقابل ملّت ایران گرفته، ملّت ایران بایستی آرایش مناسب بگیرد». ۱۱ اردیبهشت ۹۸
⬅️ خطاب به نمایندگان مجلس به عنوان 👈قانونگذاران خُرد👉 فضای مجازی کشور:
«مسئلهی 👈مدیریّت فضای مجازی👉 جزو مسائل مهمّ ما است که این مسئله، مسئلهی بلندمدّت هم نیست؛ مسئلهی 👈کوتاهمدّت👉 و میانمدّت و جزو مسائل 👈نزدیک👉 ما است که باید [به آن توجّه بشود] و امثال اینها 👈مسائل کلیدیای👉 وجود دارد. توجّه کنید دچار حاشیهها نشوید، 👈دچار مسائل فرعی و بیاولویّت نشوید👉». ۲۲ تیر ۹۹
⬅️ «فعلاً 👈دشمن از ابزار رسانه استفاده میکند برای اثرگذاری بر افکار عمومی👉. توجّه کنید! 👈ابزار رسانه، ابزار مهم و اگر دستِ دشمن باشد، ابزار خطرناکی است👉. ابزار رسانه را تشبیه میکنند به 👈سلاحهای شیمیایی👉 در جنگ نظامی؛ سلاح شیمیایی را وقتی میزنند، سلاح شیمیایی تانک و تجهیزات را از بین نمیبرد؛ تجهیزات میماند و انسانها از بین میروند و از قدرتِ استفادهی از ابزار میافتند؛ سلاح شیمیایی در جنگ نظامی اینجوری است؛ ابزارِ رسانه هم اینجور است. 👈امروز از تلویزیون، از رادیو، از اینترنت، از شبکههای اجتماعی، از انواع و اقسام وسایل فضای مجازی، علیه افکار عمومی ما استفاده میشود👉؛ این را کسانی که مسئولیّت این بخش از کشور را -بخش ارتباطات را- دارند، درست توجّه کنند. ما در جلسات حضوری هم به اینها تذکّر دادهایم، تأکید کردهایم، حالا هم میگوییم؛ توجّه کنند که آنها ابزاری نشوند برای اینکه دشمن راحت بتواند 👈سلاح شیمیایی👉 خودش را علیه این مردم به کار ببرد». ۱۲ مهر ۹۷
♨️ پشتپرده سفرهای خارجی احمدی نژاد چیست؟
🔹 آقای احمدی نژاد که در دولت آقای روحانی هیچ تحرکی نداشت با آمدن آقای رئیسی و تحرکاتی که آقای رئیسی در سفرهای استانی و... دارد تقریبا این مزیت را از دست داد و برای همین سفرهای خارجی در دستور کار خود قرار داد که همان اکسپو 2020، و سفری که اخیرا به ترکیه رفت برای جبران از دست دادن آن مزیت نسبی بود.
🔹 برخی معتقدند پشت صحنه این سفرهای خارجی سرویسهای جاسوسی هستند که از طریق اسپانسرهایی هزینههای این سفرها را تامین میکنند و اینها را در معرض افکارعمومی قرار میدهند تا آن لحظه مبادا که میخواهند از اینها بصورت ابزاری استفاده کنند.
🔴مردم حواستون هست...!
👤دکتر عبداللّه گنجی:
💯💯امسال در عین حضور در قله سرما، نه قطعی گاز داریم و نه افت فشار. این مدیریت را هر کس انجام می دهد قابل تقدیر است.
#ایران_قوی
#دولت_انقلابی
#گلپابصیر
@nesfejahan_Es
🌐 نگاهی به دستاوردهای دولت سیزدهم از طریق دستگاه دیپلماسی
1⃣ منابع ارزی ایران در بانک عراقی آزاد شد
🔹 وزارت صنعت با ارسال نامهای به کلیه انجمنهای صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی با اشاره به ظرفیتهای ایجاد شده برای استفاده از منابع ارزی ایران در بانک tbi عراق از آنها خواست که اقلام پیشنهادی وارداتی خود را با قید فوریت اعلام کنند.
2⃣ رکورد ۴ میلیارد دلاری گردش تجاری ایران و روسیه
نماینده تجاری روسیه در ایران:
🔹گردش تجاری دو کشور تا پایان سال ۲۰۲۱ به رقم بیسابقه ۴ میلیارد دلار رسیده است.
🔹محصولات کشاورزی حدود ۸۰ درصد از گردش تجاری دو کشور را به خود اختصاص میدهد.
3⃣ مذاکره ایران و کرهجنوبی برای آزادسازی داراییهای بلوکه شده
🔹 یک منبع آگاه کره جنوبی روز شنبه گفت که این کشور و ایران قصد دارند ماه آینده در سئول رایزنیهایی در سطح کاری برگزار کنند تا راههای حل اختلافات چند ساله بر سر داراییهای مسدود شده تهران در سئول را بررسی کنند.
🔹 بیش از ۷ میلیارد دلار از وجوه ایران در دو بانک کرهای مسدود شده است.
🛑 توافق می خواهید خوب گوش کنید!
🔷مذاکرات بر سر رفع تحریم های ضد ایرانی در وین وارد فاز سرنوشت ساز و مهمی شده است.
از سوی دیگر،
غرب به همان تاکتیک همیشگی خود بر اساس تالش برای احاطه فرامتن مذاکرات وین بر متن آن پایبند است.
اظهارات سلبی »لیز تراس« وزیر خارجه انگلیس یا »ژان ایو لودریان« وزیر خارجه فرانسه در خصوص روند
مذاکرات به وضوح نشان می دهد که بازیگران غربی از آنچه در جریان مذاکرات می گذرد رضایت درونی ندارند!
البته از ابتدا نیز مولفه ای به نام رضایت طرف غربی برای نظام و کشورمان موضوعیتی نداشته است!
غرب از یک طرف بر روی توافق در وین متمرکز شده است زیرا تکمیل اضالع و مولفه های »استراتژی مقاومت فعال« شدیدا آن را نگران ساخته و فراتر از آن، استراتژی»فشار حداکثری علیه ایران« را نیز ناکام گذاشته است. از سوی دیگر، واشنگتن و تروئیکای اروپایی دریافته اند که بازگشت به برجام، یک »بازی
تاکتیکی« نیست، بلکه عینیت یافتن آن مستلزم تحقق بایستههایی است که در تعارض با نقشه راه اولیه آنهاست.بایدن و شرکای اروپایی آن اکنون به وضوح دریافته اند که بازگشت پوچ آنها به توافق هستهای، آن
هم به گونه ای که رفع تحریم های ضد ایرانی اتفاق نیفتد دیگر با شکست مواجه شده است. اگر بازیگران
غربی واقعا به دنبال توافق با ایران می باشند، بهتر است دو نکته اساسی را مورد توجه قرار دهند:
نکته نخست اینکه امریکا و اروپائیان مسیر توافق هسته ای و مسیر رفع تحریم های ضدایرانی را به خوبی می دانند و در طول مذاکرات اخیر ملزومات و بایسته های توافق و رفع تحریم های ضدایرانی به خوبی از
تیم مذاکره کننده هسته ای کشور خطاب به اعضای۴+۱تشریح شده است. آنچه در حال حاضر اصالت دارد
بحث تصمیم واقعی غرب جهت احیای برجام و یا عدم احیای برجام است.پس بهتر است زمان را بیش از این فدای تصمیم گیری نهایی خود نکنند.
نکته دوم اینکه ”»برجام تعهد محور« رسما و عمال به تاریخ پیوسته و اکنون زمان آن رسیده است تا »برجام تضمین محور« جایگزین آن شود. در آخرین تحوالتی که در مذاکرات شاهد بودیم، شاهد اصرار دولت فعلی آمریکا مبنی بر عدم امکان ارائه تضمین نسبت به آینده
برجام هستیم .اگرچه دولت فعلی آمریکا نمی تواند برای دولت بعدی آن تصمیم بگیرد اما فراموش نکنیم
برجام توافق بین دولت های ایران و آمریکا نیست، بلکه یک توافق بین المللی محسوب می شود. قطعنامه ۳۳۲۴ شورای امنیت هم بر اساس برجام تصویب شده و به تایید ۴۱ عضو دائم و غیردائم شورای امنیت رسیده است.
دولت فعلی آمریکا نمی تواند برای دولت بعدی آمریکا تعیین تکلیف کند اما قطعاً می تواند با پذیرش یک سری از تعهدات و تضمینات چه در بُعد فنی و چه در بُعد اقتصادی و چه در ابعاد دیگر هزینه های دولت احتمالی بعدی آمریکا در خصوص خروج از برجام را باال ببرد به گونه ای که خروج از توافق هسته ای
برای دولت آمریکا عمالً اقدامی پرریسک و مخاطره آمیز باشد. در سال ۳۱۴۲ میالدی، شاهد بودیم که دولت ترامپ با چنین مسئله ای مواجه نشد چون تضمین و ریسکی در قبال این توافق و خروج از آن وجود نداشت. اگر طرف غربی به دنبال توافق است، باید هر چه سریع تر به لحاظ روانی، سیاسی، اقتصادی
و بین المللی از »برجام تعهد محور« عبور کند و کلید واژه ای به نام » برجام تضمین محور« را جایگزین آن سازد. آری! چاره ای جز این برای واشنگتن و تروئیکای اروپایی وجود ندارد...
🛑 تبیین؛ مبارزه امروز
🔹چرا آمریکا تلاش دارد به توافق برسد؟ قصه هسته ای ایران چه اهمیتی برای او دارد؟ طرح او چیست؟
هدف آمریکا، اداره رفتار ایران و مدیریت او است. او باید سبک تصمیم گیری را در ایران تغییر دهد تا رفتار ایران را کنترل کند. مهمترین رفتار ایران، صدور و الهام بخشی او است.
قدرتمند شدن او باعث الگو شدنش میشود. به این ترتیب ضریب نفوذ اراده اش در دنیا رشد میکند و این یعنی رشد قدرت سیاسی و اقتدارش، خروجی این ضریب نفوذ نیز به هم زدن اراده آمریکا است، او تعیین میکند چه بشود چه نشود.
جمع شدن د.ا.ع.ش، محاصره ا.سرا.ییل، اخراج آمریکا. آثار توان الگو سازی و الهام بخشی ایران است. ولی هویت این قدرت را در «انقلاب علمی» دو دهه اخیر باید دید که هسته ای یک ثمره آن است. انقلاب علمی، محصول دستگاه امامت و امت است، دستگاه تثبیت انقلاب و مقاومت واقعی درونی.
حالا آمریکا میخواهد فشار را حفظ کند اما شوآف بازگشت را بازی کند. تا بتواند با فشار افکار عمومی دنیا و خصوصا ایران، اراده ایران را در همه نقاط قدرتش مهار کند. او روی فشار افکار عمومی داخلی مخصوصا حساب کرده.
در مقابل ایران اما میخواهد، آن فشار واقعی رابردارد.ایران دیگر بنای «مذاکره بازی» ندارد. آمریکا به فرض اگر عقب بنشیند که فشار را کم کند، لااقل میخواهد سایه فشار را حفظ کند یعنی احتمال بازگشت همه چیز به نقطه اول. تا یک اهرم فشار داشته باشد. ایران اهرمهای فشارش اما مقاومت مردم است و نشان دادن بی اثر بودن تحریم با ارتباطاتی که با شرق میگیرد.
غرب هم نقطه اصلی اهرم فشارش مردمند. او رابطه با شرق را هم تلاش میکند در داخل ایران به عنوان «فعل بی فایده» یا «سرسپردگی» معنا کند تا باز فشار مردم زیاد شود. او حتی حاضر است دروغ های فاحش رسانه ای بگوید. او محتاج ذهن مردم است.
همه چیز در داخل ایران منوط به این جنگ رسانه ای است. چون فشار اقتصادی بیش از این ممکن نیست. این طرف البته به عمق یک تاریخ اعتقاد وجود دارد که باید امتداد پیدا کند و تبدیل به روایت مسلط و تبیین واقعیت شود. حالا ببینید همه امور اقتصادی و سیاسی و راهبردی چطور گره خورده به جهاد تبیین و جنگ روایتها.
💢 آمادگی ایران برای حرکت به سمت توافق
📌مذاکرات وین در آخرین ساعات روز جمعه وارد یک تنفس نهچندان کوتاهمدت شد و هیئتهای مذاکرهکننده برای تصمیم سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند.
🔹توقف موقت در مذاکرات وین در حالی صورت گرفته که به نظر میرسد تصمیم نهایی ایران در توافق احتمالی پیش رو مشخص است.
🔸 این موضوع را یک منبع مطلع ایرانی نیز تأیید کرده و همین منبع به خبرگزاری فارس گفته است که اگر طرفهای مقابل پس از بازگشت از پایتختها تصمیمات لازم را اتخاذ کنند، امکان حرکت سریعتر به سمت توافق وجود دارد.
🔹روز جمعه همچنین علی باقری، رئیس هیئت مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا در هتل کوبورگ وین به گفتگو نشستند و بعد از این دیدار، نشستی هم با حضور مذاکرهکنندگان ارشد ایران، اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی عضو برجام برگزار شد تا تیم ایرانی مواضع خود را برای توافق نهایی احتمالی اعلام کند.
🔸دیپلماتهای ایرانی در وین پیش از توقف موقت مذاکرات، علاوه بر دیدار با دیپلماتهای اروپایی با هیئتهای سیاسی چین و روسیه نیز برای مقایسه کردن یادداشتهایشان با یکدیگر دیدار کردند و این دیدار را میخائیل اولیانوف، نماینده ویژه روسیه هم در حساب توئیتری خود تأیید کرد.
🔻 اختلاف در امریکا بر سر توافق با ایران
🔹توقف موقت در مذاکرات وین در همان هفتهای اعلام شد که جدایی حداقل چهار دیپلمات امریکایی از تیم مذاکرهکننده این کشور تأیید شد.
🔸 نیویورکتایمز در این ارتباط گزارش داد که جدایی این دیپلماتها از هیئت امریکا به دلیل اختلافنظر بر سر چگونگی توافق با ایران بوده و آن گونه که گزارشها نشان میداد میان دیپلماتهای امریکایی بر سر توافق با ایران هماهنگی و همسویی وجود ندارد.
🔹از سوی دیگر، در واشنگتن نیز بر سر توافق با ایران اختلافات عدیدهای جریان دارد و در حالی که تیم مذاکرهکننده این کشور در وین مشغول مذاکره بوده، سناتورهای جمهوریخواه با ارسال نامهای از بایدن خواستند اجرای تحریمهای نفتی علیه جمهوری اسلامی و خریداران نفت ایران را تشدید کند.
🔸سناتورهای جمهوریخواه به رهبری کاتن در نامه خود به بایدن نوشتند: «رشد فروش نفت، خزانه ایران را که زمانی خالی بود، مجدداً پر کرده و اهرم مهم امریکا در قبال ایران را از بین برده است.»
🔹 اختلافات در امریکا بر سر توافق با ایران در حالی است که نشریه «پولیتیکو» در گزارشی در خصوص مذاکرات وین نوشت: هیچکس نباید تعجب کند که ما در حال رسیدن به مرحله نهایی هستیم و در سختترین مسائل به تصمیمگیریهای سیاسی نیاز داریم، بنابراین همه (مذاکرهکنندگان) به پایتختها برمیگردند.
🔸پولیتیکو به نقل از منابع امریکایی در گزارش خود گفته است که پیشرفتهایی در موضوعات کلیدی از جمله نحوه برداشته شدن تحریمهای اعمال شده مجدد و چگونگی محدود کردن دوباره برنامه هستهای ایران و از همه مهمتر نحوه ترتیببندی این مراحل به دست آمده است.
🔹 اما طبق این گزارش، مسئله توالی هنوز به طور کامل حل نشده است. مشکل این است که روند توالی نیازمند این است که مذاکرهکنندگان به طور دقیق گامهایی را که در صورت بازگشت به توافق باید دو طرف ایران و امریکا طی ماهها بردارند، ترسیم کنند.🍃✨
💬 برنامه ریزی اصلاح طلبان برای سفر به استان ها و فعال سازی گروه های اصلاح طلب
⬅️ جبهه اصلاحات ایران در پی فعال سازی اصلاح طلبان در سطح استان ها و از نیروهای استانی خود لزوم برگزاری جلسات حتی حضوری را مطرح کرده است.
⬅️ در این زمینه گفته می شود گرچه برخی استان ها، تاکنون چالش های جدی ای را جبهه اصلاحات ایران داشته اند، اما این جبهه با ارسال این پیام که سیدمحمد خاتمی ضرورت فعال سازی اصلاح طلبان در استان ها و بکارگیری ظرفیت های جوان را مورد تاکید قرار داده، خواستار برگزاری جلسات شده اند.
⬅️ از دیگر سو گفته می شود برای به نمایش گذاشتن جدی بودن فعال سازی اصلاح طلبان، برنامه ریزی هایی به منظور حضور و سخنرانی چهره های اصلی اصلاحات در استان ها مورد تاکید قرار گرفته است
🔰 دو کار ویژهای که رهبر انقلاب برای مسئولان اقتصادی کشور مشخص کردند؛ تهیه نقشه راهبردی صنعت، مدیریت و هدایت متمرکز
🔻 رهبر انقلاب در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی: یکی از مهمترین فوائد این جلسه این است که مسئولین کشور از زبان فعالان اقتصادی، مشکلات و موانع راه را بدون واسطه بشنوند.
🔹 دو کار اصلی بر عهدهی مسئولین است:
اول، مسئلهی ایجاد یک نقشهی راهبردی برای مجموع صنعت کشور و به خصوص بعضی از صنایع؛
دوم، مدیریت متمرکز، مدیریت و هدایت.
🔺 من با دخالت مسئولین دولت و دستگاههای دولتی در فعالیتهای اقتصادی موافق نیستم، اما با هدایت، نظارت و کمکشان موافقم. این کار باید حتماً انجام بگیرد. ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
🔰 هدف دشمن از جنگ اقتصادی فروپاشی اقتصاد ایران بود/ اگر در این سالها مسئولان دولتی همراهی بیشتری میکردند، وضعمان قطعاً بهتر بود
🔻 رهبر انقلاب در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی: هدف دشمنان از این جنگ فروپاشی اقتصاد ایران بود، قصدشان این بود. حالا فروپاشی اقتصاد البته یک مقدمه بود، برای اینکه با نابودکردن اقتصاد ایران مردم را در مقابل نظام جمهوری اسلامی قرار بدهند و مقاصد سیاسی خباثتآمیز خودشان را از این طریق عمل کنند.
🔹 سنگر تولید و اقتصاد کشور بحمدالله زنده است، پابرجا است، آن لشکری که در مقابل دشمن ایستاد شماها بودید، افسران این دفاع مقدس کارآفرینان و مدیران شایستهی اقتصادی بودند، رزمندگانش هم کارگران بودند، کارگران، رزمندگان با اخلاص و با صفای این میدان بودند همهی شماها و همهی فعالان اقتصادی در این افتخار شریکند، افتخار حفظ اقتصاد کشور.
🔺 به نظر من اگر در این سالها مسئولان دولتی همراهی بیشتری میکردند، رعایت بیشتری میکردند ما افتخارات بیشتری بدست میآوردیم، وضعمان از اینی که امروز هست قطعاً بهتر بود. ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
🔹واکنش انصارالله به دوپینگ اسرائیلی
🔸️انصارالله پس عقب نشینی نشینی نیروهای وابسته به امارات از جنوب استان مارب و همچنین جبهه شبوه ، متوجه ترس شدید حکام ابوظبی از عملیات های موشکی گردید .
🔸️ نتیجتا در پی آن شد تا با عملیات های بعدی به طور کامل امارات را از عرصه یمن پس بزند و همین دلیل بازهم تهدید به انجام حملات موشکی و پهپادی به ابوظبی و دبی نمود.
🔸️اما سران اسرائیل که انصارالله را یک دشمن استراتژیک برای خود تصور می کنند ، در تلاش برآمدند تا با اعزام رئیس جمهورشان به ابوظبی ، علاوه بر دلگرمی به خاندان زاید ، به نوعی آنان را دوپینگ سیاسی کنند.
🔸️اما ماجرا زمانی جالب تر شد که ارتش یمن با علم به حضور اسحاق هرتسوگ در امارات ، مبادرت به انجام عملیات موشکی و پهپادی علیه پایتخت آن کرد تا دوپینگ اسرائیلی ها را بی اثر کند و حساسیت خود را نسبت به این رژیم نشان دهد .
🔸️تصاویر منتشر شده در فضای مجازی از حمله موشکی به پایتخت امارات نشان از گسترده بودن و موفقیت اصابت پرتابه ها به اهداف مورد دارد.
🔸️لازم به ذکر می نماید که در حمله چند روز گذشته، ارتش امارات موفقیت حمله مزبور را به ناآمادگی و غافلگیر شدن پدافند هوایی خود نسبت داد لکن اهمیت حمله کنونی اینست که در اوج آمادگی یگان های ضدهوایی این کشور ، بازهم اهداف مورد نظر یمنی ها با دقت زیر ضربه قرار گرفت .
🔸️ایضا نباید از یاد برده شود که ۱۵ درصد جمعیت امارات بومی هستند (۱/۵ میلیون نفر) و این کشور تنها ۸۳ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و در نتیجه از مولفه های قدرت تقریبا بی بهره است و نمی تواند مانند عربستان مدعی ایستادگی در برابر یمنی ها شود و خود را در شمار قدرت های منطقه ای بداند .
🔸️خاطر نشان می گردد که امارات از صنایع سنگین و خودکفا نیز بی بهره است ؛ به همین دلیل اقتصادش را علاوه بر فروش نفت خام ، بر پایه جذب سرمایه های تجاری و گردشگر بنا نهاده و استمرار حملات نیروهای یمنی و ناامنی ناشی از آن بدون تردید می تواند ضربات دراز مدت و دردناکی را بر پیکره اقتصاد امیرنشین های هفت گانه ی متحد شده وارد آورد .
📌در نتیجه گذر اندک زمانی مشخص می کند که آیا شیوخ ابوظبی واقعیت را در نظر گرفته و عقلانیت را خرج خواهند داد یا بر مسیر گذشته خود حرکت خواهند نمود؟
🔹واکنش انصارالله به دوپینگ اسرائیلی
🔸️انصارالله پس عقب نشینی نشینی نیروهای وابسته به امارات از جنوب استان مارب و همچنین جبهه شبوه ، متوجه ترس شدید حکام ابوظبی از عملیات های موشکی گردید .
🔸️ نتیجتا در پی آن شد تا با عملیات های بعدی به طور کامل امارات را از عرصه یمن پس بزند و همین دلیل بازهم تهدید به انجام حملات موشکی و پهپادی به ابوظبی و دبی نمود.
🔸️اما سران اسرائیل که انصارالله را یک دشمن استراتژیک برای خود تصور می کنند ، در تلاش برآمدند تا با اعزام رئیس جمهورشان به ابوظبی ، علاوه بر دلگرمی به خاندان زاید ، به نوعی آنان را دوپینگ سیاسی کنند.
🔸️اما ماجرا زمانی جالب تر شد که ارتش یمن با علم به حضور اسحاق هرتسوگ در امارات ، مبادرت به انجام عملیات موشکی و پهپادی علیه پایتخت آن کرد تا دوپینگ اسرائیلی ها را بی اثر کند و حساسیت خود را نسبت به این رژیم نشان دهد .
🔸️تصاویر منتشر شده در فضای مجازی از حمله موشکی به پایتخت امارات نشان از گسترده بودن و موفقیت اصابت پرتابه ها به اهداف مورد دارد.
🔸️لازم به ذکر می نماید که در حمله چند روز گذشته، ارتش امارات موفقیت حمله مزبور را به ناآمادگی و غافلگیر شدن پدافند هوایی خود نسبت داد لکن اهمیت حمله کنونی اینست که در اوج آمادگی یگان های ضدهوایی این کشور ، بازهم اهداف مورد نظر یمنی ها با دقت زیر ضربه قرار گرفت .
🔸️ایضا نباید از یاد برده شود که ۱۵ درصد جمعیت امارات بومی هستند (۱/۵ میلیون نفر) و این کشور تنها ۸۳ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و در نتیجه از مولفه های قدرت تقریبا بی بهره است و نمی تواند مانند عربستان مدعی ایستادگی در برابر یمنی ها شود و خود را در شمار قدرت های منطقه ای بداند .
🔸️خاطر نشان می گردد که امارات از صنایع سنگین و خودکفا نیز بی بهره است ؛ به همین دلیل اقتصادش را علاوه بر فروش نفت خام ، بر پایه جذب سرمایه های تجاری و گردشگر بنا نهاده و استمرار حملات نیروهای یمنی و ناامنی ناشی از آن بدون تردید می تواند ضربات دراز مدت و دردناکی را بر پیکره اقتصاد امیرنشین های هفت گانه ی متحد شده وارد آورد .
📌در نتیجه گذر اندک زمانی مشخص می کند که آیا شیوخ ابوظبی واقعیت را در نظر گرفته و عقلانیت را خرج خواهند داد یا بر مسیر گذشته خود حرکت خواهند نمود؟
🔷️غفلت از سیاستهای جمعیتی
🔹شرایط خاص کشور از حیث رشد جمعیت و تأکیدات فراوان رهبر معظم انقلاب بر این مهم، باعث شد تا وکلای ملت قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را تصویب کنند؛ اما نگاهی اجمالی بر لایحه بودجه سال آینده و قوانین پاییندستی دیگر نشان میدهد که بخشهای زیادی از قانون جوانی جمعیت نیز مثل برخی قوانین دیگر در حد شعار باقی مانده و اجرایی نخواهد گردید.
⚜گزارههای خبری:
۱. براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، با بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ و مقایسه تطبیقی آن با بودجه ۱۴۰۰ میتوان به این نتیجه رسید که بخشی عمدهای از احکامی که در قانون سال قبل دیده شده بود؛ ازجمله، وام قرضالحسنه تولد فرزند، وام خرید، ودیعه و ساخت مسکن برای خانوادههای دارای ۳ فرزند و بیشتر در این لایحه دیده نشده است. همچنین بر اساس گزارش مرکز پژوهشها، تودرتوی بودجهای در سال ۱۴۰۱ در بخش قانون جوانی جمعیت، منجر به کاهش شفافیت در نحوه هزینهکرد این اعتبارات در سال آینده شده است.
۲.نکته مهم و اساسی در تدوین قانون فرزند آوری نیز این است که بیشتر تبصرههای آن، هزینههای هنگفت تولید جنین تا دوسالگی را شامل نمیشود و یا اینکه به خاطر نسیه بودن، فاقد اثربخشی لازم است و لذا ترغیبکننده خانواده به فرزند آوری نیست.
⚜گزاره تحلیلی:
باید توجه داشت که بخش مهمی از هزینه خانوادهها در فرزندآوری، دوران بارداری است که مربوط به هزینههای مراقبت از مادر و جنین میشود که این موضوع در قانون فوق نادیده گرفته شده است. هزینه مهم دیگری که بر خانوادهها تحمیل میشود، مربوط به زمان تولد نوزاد تا دوسالگی است؛ برای این بخش، قانون، وام، آنهم به شکل محدود در نظر گرفته است که نمیتواند مشوق تأثیرگذاری باشد. از طرفی نحوه بازپرداخت تسهیلات در نظر گرفتهشده برای قانون موردنظر بهگونهای تنظیم شده که میتواند زمینهساز اعمال سلیقه بانکها در اعطای این تسهیلات شود.
⚜نکته پایانی: به نظر میرسد قوانین فعلی، تأثیرگذاری لازم و مؤثر جهت تأمین اهداف در نظر گرفته شده برای بهبود رشد جمعیت ندارد؛ مضاف بر اینکه اجرای همین قانون ناقص نیز در بودجه سال آینده با تردید و چالشهایی مواجه است. دولت و مجلس باید با نگاه فنی و کارشناسی، علاوه بر اصلاح و تکمیل قانون جوانی جمعیت، زمینههای لازم برای اجرای بهتر آن را مهیا نمایند. این امر محقق نمیشود، مگر آنکه جوانی جمعیت در سیستم قانونگذاری و اجرایی کشور بهعنوان یک راهبرد پذیرفته و دنبال شود.