eitaa logo
نصف جهان
246 دنبال‌کننده
3.9هزار عکس
1.7هزار ویدیو
82 فایل
نصف جهان #همراهی ، #همدلی ، #همبستگی در پرتو معنویت و سلامت ✨لینک کانال « نصف جهان»: @basirgostar_Es و یا لینک https://eitaa.com/joinchat/1996947499C025bfb3a04
مشاهده در ایتا
دانلود
💬 کمبود کشتی تجاری در دریای خزر/ کالاهای صادراتی به روسیه یک ماه در بنادر معطل می‌شوند/ خطر از دست دادن بازار روسیه و تقدیم آن به ترکیه ▪️چه کسانی مسؤل چنین اتفاقی هستند؟ 🔹بر اساس گزارشات رسیده، دپوی سنگینی از کالاهای صادراتی در بنادر انزلی و امیر آباد ایجاد شده است. بر اساس گفته صادر کنندگان بعضاً کالاهای صادراتی به روسیه بیش از یک ماه معطل می‌مانند تا کشتی‌های تجاری بار آنها را حمل کنند. این موضوع به شدت شرایط را برای صادر کنندگان سخت و عملا رقابت را با شرکت‌های ترکیه‌ای دچار چالش کرده است. 🔹بنا به اظهار صادرکنندگان کمبود کشتی در دریای خزر هزینه های حمل را به طرز سرسام آوری افزایش داده و حمل بار  را بیش از دو برابر گران کرده است. 🔹شرکت کشتیرانی خزر وابسته به شرکت جمهوری اسلامی بزرگترین ناوگان ایرانی را در دریای خزر دارد که متاسفانه با وجود اینکه از وضعیت وخیم حمل کالا اطلاع دارد با این حال اقدام به خرید کشتی نمی‌کند! 🔹گزارشات واصله بیانگر آن است که در صورت عدم تمهیدات لازم در خصوص تامین کشتی، بی تردید ایران بازار های روسیه را از دست خواهد داد و ترکیه آن بازار را تصاحب خواهد کرد.
💢ایران قوی و قلب حقیقت 🔹رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیرشان فرمودند: دست آمریکا و طراحی پیچیده و سنگین وی به همراه ایادی و دنباله‌های بیرونی و داخلی‌اش در این حوادث عیان بوده است. یکی از این اسناد، جلسه‌ای است که چند ماه قبل از وقوع این اغتشاشات در سنتکام تشکیل می‌شود و جمع‌بندی نهایی جلسه این است که جمهوری اسلامی با مجموعه‌ کارها، برنامه‌ها و راهبردهایی که از ۱۴۰۰ تاکنون داشته است به گونه‌ای توانمند شده و چشم‌انداز برنامه‌های دولت جدید در حوزه شاخص‌های اقتصادی روشن و امیدوارکننده است که اگر ایران با همین فرمان مدیریت کشور را جلو براند، دیگر تحریم‌ها و تهدیدهای آمریکا در آن اثرگذار نخواهد بود و به اصطلاح خودشان اگر کاری در راستای توقف ایران صورت نگیرد، ایران از «دسترسی» آمریکا خارج می‌شود. 🔸پیشنهاد این فرماندهی به وزارت دفاع آمریکا این است با توجه به فراهم بودن زمینه‌های اعتراض داخلی سلسله آشوب‌ها و اقدامات بی‌ثبات‌ساز در راستای حرکت به سمت تغییر یا مهار جمهوری اسلامی انجام شود. موعد انتخابی آنها ایام گشایش مدارس و دانشگاه‌ها به منظور هم‌افزا کردن معترضین و اغتشاشگران دانش‌آموزی با دانشجویی و کارگری و زنان و سایر اقشار جامعه است که حادثه اتفاق افتاده برای مرحومه مهسا امینی به دلیل ظرفیت‌هایی که در فعال‌سازی کسل‌های اجتماعی، نسلی، مذهبی، قومی و جنسیتی دارد، طرح جلو انداخته می‌شود و از مقطع فوت این خانم کار پیچیده جنگ شناختی و رسانه‌ای مربع غربی، عبری، عربی و گروهک‌های ضد ایرانی با محوریت قلب حقیقت و وارونه‌‌نمایی واقعیات و تکنیک‌های پیچیده رسانه‌ای و روانی و کشته‌سازی انجام می‌شود. 🔹اما با وجود همه این تلاش‌های مذبوحانه موفق نشدند. البته برای ما خسارات و مشکلات جدی و تأخیر در پیشرفت‌ها ایجاد شد، تلفات جانی و مالی زیادی را متحمل شدیم اما هدف بزرگ آنها محقق نشد و این خود، موید گزارش سنتکام است که می‌گوید: ارزیابی‌های ما قدرتمند شدن ایران در زمینه‌های مختلف را نشان می‌دهد. 🔸اما سؤال این است که چه عوامل و پیشرفت‌هایی را سنتکام در روند رو به رشد و توسعه حرکت جمهوری اسلامی دید و نگران شد؟ به نظر می‌رسد برخی از علل را می‌توان به شرح زیر احصا کرد: 🔻1ـ قدرت‌یابی و ظرفیت بالای دفاعی و تأثیرگذاری جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف؛ 🔻2ـ ارتقای ظرفیت غنی‌سازی هسته‌ای ایران با وجود برجامی که اساسا برای مانع‌سازی بر مسیر رشد ایران در این عرصه بود. 🔻3ـ استقرار دولتی مردمی که ضمن تعهد به مبانی اسلامی و انقلابی، با ظرفیت‌سازی‌های تازه همه تلاش خود را برای رسیدن به ایران قوی انجام می‌دهد.
دانشگاه ملک خالد نجران شعار الموت ال سعود دادند! دقت کنید این شعارها در ایران نیست که با دانشجو مماشات شود؛ این شعار را دانشجویانی سر میدهند که حتی یک درصد در اعدامشان توسط آل سعود تردید ندارند؛ و ملتی که مرگ را با شهادت معاوضه میکند پیروز است قطعا و یقینا!
📎🔴 حسین شریعتمداری/ یک کلام، ختم کلام!... ♦️۱- «جا‌به‌جایي تابلوها‌» یکی از ترفندهای شناخته‌شده عملیات روانی است. حریف در این ترفند، مشکلات و پلشتی‌هایی را که خود عامل و پدید آورنده آن بوده است به طرف مقابل نسبت می‌دهد! و با اصرار و تکرار بر این ‌جا‌به‌جایي دو هدف مشخص را دنبال می‌کند، اول؛ تبرئه خود از تخلفات، قانون‌شکنی‌ها و ناهنجاری‌هایی که مرتکب شده است و دوم؛ مدیریت افکار عمومی علیه جریانی که با آن به دشمنی برخاسته است. آمریکا، انواع تحریم‌های ضد‌بشری را علیه ایران اسلامی به کار می‌گیرد و در همان حال مشکلات ناشی از تحریم‌ها را (که بسیاری از آنها، به لطف خدا و تلاش دولت سیزدهم خنثی شده و یا درحال خنثی شدن است‌) به ایران نسبت می‌دهد! آشوب و بلوا به راه می‌اندازد، انسان‌های بی‌گناه را به قتل می‌رساند، اموال عمومی را به آتش می‌کشد و‌... جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر متهم می‌کند! مدعیان اصلاحات از منتقدان با انواع فحش و ناسزا نظیر؛ «‌بی‌سواد، بی‌شناسنامه، مزدور، کاسب تحریم‌، کودک‌صفت، حسود، بزدل، ترسو، جیب‌بر، بی‌قانون، مستضعف‌‌فکری، باید به جهنم بروند، انقلابیون نفهم‌، یک مشت لات و‌... »! استقبال می‌کند، و حالا بیانیه می‌دهد که چرا به انتقادها پاسخ مناسب نمی‌دهید؟! خزانه را با هزاران هزار میلیارد تومان بدهی به دولت سیزدهم تحویل می‌دهد و اکنون ایراد می‌گیرد که با ثروت ملی چه کرده‌اید؟! و... بهره‌گیری از این ترفند قصه‌ای است که سر دراز دارد و از دیرباز مورد استفاده دشمنان بوده است. بازهم به عنوان مثال، در جریان جنگ جمل، طلحه و زبیر که از آتش‌افروزان اصلی آن جنگ بودند، ادعا می‌کردند به خون‌خواهی عثمان در مقابل امیرالمومنین، علی علیه‌السلام به تخاصم ایستاده‌اند! این ادعا در حالی بود که آنها خود خلیفه سوم را به قتل رسانده بودند و همگان شاهد بودند که حضرت امیر‌(ع)‌، فرزندان خود، امام حسن و امام حسین علیهما‌السلام را با جمعی دیگر از یاران به مقابله محاصره‌کنندگان خانه عثمان فرستاده و محاصره را شکسته و آب و غذا به آنان رسانده بود. امیرالمومنین‌(ع) در این باره می‌فرمایند؛ «إِنَّهُمْ لَيَطْلُبُونَ حَقّاً هُمْ تَرَكُوهُ وَ دَماً هُمْ سَفَكُوهُ ... آنها [طلحه و زبیر‌] حقی را مطالبه می‌کنند که خود ترک کرده‌اند و خونی را می‌طلبند که خود ریخته‌اند‌». ...
💢نقش بازی‌های رایانه‌ای و آنلاین در ورود سریع اعتراضات به خشونت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 🔹تحلیل محتوای بازی‌های رایانه‌ای در طول دهه‌های اخیر، حاکی از تأثیر قابل توجه آنها در باورها، ارزش‌ها و رفتارهای امروزی نسل ماست. 🔸ماهواره‌ها و فضای مجازی و حتی برخی برنامه‌های صدا و سیما نقش مهمی در روحیه نوجوانان نسل امروز داشته است. 🔹بر اساس مستندات موجود، بازی‌های رایانه‌ای و آنلاین در برخی از جوانان که در حوادث اخیر دست به اغتشاش زدند تأثیرگذار بوده است، زیرا در خلال این بازی‌ها از یک سو هم نوعی ذهنیت آرمانی برای مخاطبان ساخته می‌شود که طی آن، درگیری و ارتکاب به خشونت به عنوان یک امر عادی و البته مطلوب تلقی می‌شود و از سوی دیگر، در خلال این بازی‌ها، برخی تکنیک‌ها و شیوه‌های درگیری به طور مستقیم و غیرمستقیم آموزش داده می‌شود. 🔸در جریان حمله برخی نوجوانان به خودروهای پلیس و انجام برخی حرکت‌های خاص توسط آنها می‌توان الگوگیری آنها از این بازی‌های رایانه‌ای را به وضوح دید.
⛔️سند منتشر شده در کتاب« شون دولین » در دیدار هاشمی رفسنجانی با هنری کیسینجر 🔹هاشمی در قبال حمایت غرب و آمریکا از وی قول پایان جنگ، خروج افراطی‌ها از کشور و رابطه با غرب را داد. در کتاب شون دولین در مهرآباد، سند مذاکره محرمانه اکبر هاشمی رفسنجانی و هنری کیسینجر در ژاپن منتشر شده است. در این کتاب آمده است که طی سفر همزمان «کیسینجر» و «هاشمی» به ژاپن در تیرماه ۱۳۶۴، هاشمی رفسنجانی با هنری کیسینجر دیدار و گفت و گو کرده و این دیدار به طور «سری» صورت گرفته است. بر اساس سند منتشر شده در کتاب شون دولین در مهرآباد، اکبر هاشمی رفسنجانی در این ملاقات به هنری کیسینجر تاکید کرده است: وی قدرتمندترین مهره جمهوری اسلامی است و چنانچه ایالات متحده آمریکا از وی حمایت کند، حاضر است به نحوی آبرومندانه به جنگ جمهوری اسلامی و عراق پایان دهد. 🔹در این ملاقات هاشمی رفسنجانی به هنری کیسینجر اطمینان داده است که در صورت برخورداری از حمایت آمریکا، مذهبیون افراطی و چپ گرا را سرکوب خواهد کرد و به کلیه فعالیت‌های جمهوری اسلامی در خارج از مرزهای ایران پایان خواهد بخشید. هاشمی رفسنجانی در این ملاقات که بیش از یک ساعت به طول انجامید- یادآور شد در صورتی که از غرب اطمینان حاصل کند، به تدریج نیروهای افراطی را از صحنه بیرون خواهد کرد و رابطه عادی با غرب و به ویژه آمریکا را مورد تجدید نظر قرار خواهد داد.
معنی واقعی غرب از مفهوم زن . زندگی . آزادي
✍🏻نکاتی در خصوص فراخوان سه روزه... 1⃣فراخوان، محله محور است. اجرای راهبرد میان‌سطح همچنان ادامه دارد. 2⃣ فراخوان برای سه روز آن هم به صورت پیوسته و شبانه‌روزی اقدامی جدید است و نشان می‌دهد انتخاب زمان مشخص جواب نداده است. همچنین آنها ساعت ۱۱ صبح را به عنوان مبداء انتخاب کرده‌اند. این ساعت قبلا در دانشگاه و بازار جواب داده بود اما در کف خیابان غالبا ظهر و غروب جواب می‌دهد لذا انتخاب از ۱۱ صبح تا سه شبانه روز نشان دهنده این است که می‌خواهند از همه ظرفیت‌ها استفاده کنند. 3⃣اگر خاطر دوستان باشد در اوایل مهرماه گفته بودیم پس از یک‌ماه کار پیوسته، آنها به سمت اغتشاش رویداد محور خواهند رفت. تاکنون مراسمات چهلم هدف بوده است. سه روز انتخابی، سالگرد فتنه بنزینی ۹۸ است! به طور عادی آنها حتی اگر موارد اخیر پیش‌ نمی‌آمد برای این سه روز برنامه داشتند حتی در سال گذشته با ماجرای هک پمپ بنزین‌ها. طبعا سعی خواهند کرد با کشته‌سازی، مبدا زمانی جدیدی برای آشوب آفرینی ایجاد کنند. زمان‌های بعدی احتمالا ۱۶ آذر، سالگرد اعتراضات دی ۹۶ و هواپیمای اوکراینی خواهد بود. برای همین هدف گفتیم آنها قصد داشتند در روزهای ابتدایی کار، جنینی را در کف خیابان متولد کنند که به دو سر داخلی و خارجی متصل بود اما ناکام ماندند‌. 4⃣تحریم‌های همزمان امشب اتحادیه اروپایی و انگلیس، چراغ سبز و اعلام حمایت بود! 5⃣یکی از کلیدواژه‌های پرتکرار برای این سه روز، اعتصابات سراسری است. همین یک هفته پیش فرد تهران نشین از پیوند اعتصاب به جنبش مهسا امینی گفته بود! یک ارزیابی نیز این است که این سه روز، تستی برای آینده خواهد بود؛ تست اعتصابات، ساعت، و انتخاب آخر هفته برای فراخوان. 6⃣دو روز آخر مهمتر از روز اول است. یک فرمول اثبات شده و مشخص وجود دارد؛ اگر همراهی مردمی نبینند، فضا را تصاعدی رادیکال می‌کنند. لذا باید منتظر پیوست امنیتی داخلی و خارجی نیز بود. با توجه به شدت دستگیری‌ها، اگر تعدادشان کم باشد، حداکثر خشونت و اقدامات نمایشی پرسروصدا قطعی است.
دو واقعیت در یک تصویر ۱_ بیشتر مفاخر ما از جمله حافظ و سعدی آخوند هستند ۲_این بیشعورهایی که اسم خودشون رو برانداز گذاشتند هیچ آگاهی از تاریخ، فرهنگ و مفاخر ایران ندارند.
🔻۴٠ سال پیش مردم اصفهان فقط در روز ٢۵ آبان با حضورمیلیونی ٣٧٠ شهید رو تشییع کردن و بعد مراسم اتوبوس اتوبوس جوانان دسته گل به جبهه اعزام شدن. 👌 ملتی که اینطوری و آرمانش شهید داده با ۴ تا فراخوان و شلوغ بازی جا نمیزنه! خلاصه روز بدی رو برای فراخوان انتخاب کردین😊
🔴 درباره تلخی خیابان‌های شهر 🔻چند عکس از برهنگی منتشر کرده و زیرش با ناامیدی نوشته است: روز به روز بدتر می شود. 🔸بله. حق دارد. طبیعی است که مومنین از اباحه گری در شهر دلچرکین شوند. اما ماجرا چنین نخواهد ماند. 💢به چند دلیل. 1⃣ اینکه برهنگی وبی حجابی به جهت کمی بیشتر نشده است. عیان تر شده است. اینها که کشف حجاب کردند که قبلا محجبه نبودند. همین بودند کم و بیش. یک نمونه اش سلبریتی هایی که اخیرا کشف حجاب کردند. مثلا علیدوستی قبلا حجاب داشت؟! 2⃣ اینکه بخشی از این بی حجابی از سر برانگیختگی اعتراضی است. این هیجان می گذرد و عقلانیت حاکم می شود. مردم ما عفیف اند. فرهنگ شان که یک روزه تغییر نمی کند. 3⃣ اینکه این مارپیچ سکوت اجتماعی برای این روزهای برزخی است. این نیز می گذرد. نهی از منکر اجتماعی رها نخواهد شد. ولو در حد یک اخم ساده با ادبار اجتماعی مواجه خواهند شد. حتی از سوی محجبه های عرفی. 4⃣ اینکه نظام از صیانت و مراقبت از ضرورت دین نخواهد گذشت. مدارای ناشی از التهاب ها می گذرد. قانون حاکم می شود؛ البته با تدبیر و درایت و اصلاح رویه های غلط گذشته. و اما پنجمی را مطمئن نیستم. امیدوارم چنین شود؛ اینکه مدیران و مسوولین فرهنگی و حوزوی از این حوادث اخیر به هوش شوند و بار روزی زمین مانده ۴۰ سال گذشته را بدوش بکشند. دعاکنیم این صحنه ها را ببینند و وجدان درد بگیرند... ✅یک حرف باقی ماند. خیابان های شهر خیلی هم تلخ نیست. دقیق تر شویم. مگر بنا به ظاهر و گفته ضدانقلاب، بی حجابی آزاد نشده است؟ چرا اکثریت مردم بی حجاب نشدند؟ شاید من و شما کمتر متوجه این دارایی شویم. اما ضدانقلاب فهمیده تیرش به سنگ خورده است. او فکر می کرد شل حجاب ها فردای حذف قانون کشف حجاب می کنند. او نمی دانست مردم ما هر سطحی از حجاب شان را حجاب می دانند و پاسدار آنند.
"تابستان در پاییز" "اعتراضات مردمی"؛ این تعبیری است که از آنچه این روزها در شهرهای ایران می‌گذرد "روایت" و بزرگنمایی می‌شود. اما "اعتراض"، چه نسبتی و سنخیتی با "قتل" ، "آدم‌سوزی" ، "شکنجه" ، "رکیک‌گویی" ، "برهنگی" و ... دارد؟! این چه اعتراضی است که حتی حداقل‌های "امنیت" و "اخلاق" را نیز بر باد داده است؟! آیا این جز همان رفتار آنارشیستی و دیکتاتوری است که بهانه اعتراضی شان است؟!! و اما کدام "مردم"؟! بر فرض ناصواب که اینان در کف خیابان، بخش اندکی از مردم باشند، آیا یک "اقلیّت مطلق" و بی منطق می‌تواند برای "همه" تصمیم بگیرد؟! تکلیف منطق حکمرانی با "انتخابات" مشخص می‌شود یا با "اغتشاشات"؟! قاطبه مردم ایران اسلامی، قطع به یقین این‌گونه نیستند‌. فرصت و مجال فراوانی به این جماعت اغتشاش‌گر بی منطق و لاشخورهای قداره کش داده شد. اینک باید به جای "صبر و حوصله‌ی جمالی"، "هیبت جلالی انقلاب" را ببینند. چه‌ بسا باید در "پاییز ۱۴۰۱"، بار دیگر خاطره "تابستان ۶۷" را بازآفرینی کرد. بگذار بدخواهان و برعندازان و اربابانشان این "قاطعیت منطقی" را "سرکوب" بخوانند و جای "جلاد" و "شهید" را عوض کنند؛ آنجا که "جان مردم"، بی‌ارزش شده است، نباید از مکر و خدعه‌ی واژه‌ها هراسی به دل راه داد. "امنیت مردم"، خط قرمزِ نظام جمهوری اسلامی است که برای تحقق آن خون هزاران هزار شهید به زمین ریخته شده و خون دلها خورده شده. اگر بناست عده‌ای کشته شوند، این عده باید اغتشاش‌گران بی صفت و شغالان بی ارزش باشند نه مردم و نیروهای نظامی و امنیتی. "خشونتِ مقدس"، همین است، همچون "دفاع مقدس"....
📍پیام جدید آمریکا به ایران شنیده شده که چند روز پیش آمریکا از طریق عمان به پیام می دهد که اگر می خواهید در ایران تمام شود را امضا و مذاکره در مورد موشک را آغاز کنید! 🔻پ ن: اغتشاشگران، ماموریت دارند ایران را به آتش و خون بکشند تا زمستان غرب گرم شود!
# دوگانه‌ شبهه- شهوت 1️⃣ یادش بخیر! دوران اوج جوانی ما مصادف بود با دولت اصلاحات، به یک باره فضای جامعه آن قدر تغییر کرد که نگرانی‌های شدید از آینده انقلاب و یاس از آن شاید برای اولین بار به وجود آمد. ویژگی بارز دوره اصلاحات هجوم سونامی‌ گونه اندیشه‌های غیر دینی و غیر انقلابی بود. کتاب‌های اعتقادی که جای خود دارد حتی کتاب‌های فقهی مثل شرح لمعه را سطر به سطر خوانده بودند و برای هر تکه‌اش شبهه‌ای و اِن‌قلتی طرح می‌کردند. فضای جامعه شده بود آشنایی با اندیشه‌های جدید مثل پلورالیسم، هرمنوتیک، قرائت‌های نو از دین و ادعای اعتبار همه قرائت‌ها از دین. از سوی دیگر تقبیح اندیشه مقاومت و انقلاب و تحمیل سنگین‌ترین خودتحقیری‌ها در بعد سیاسی. دانشگاه شده بود محل بحث‌های داغ، ما تازه با بعضی از این مفاهیم آشنا شده بودیم و خدای را سپاس که فیلسوف گرانقدر مرحوم آیت الله مصباح یزدی دغدغه‌ی فوق‌العاده‌ای برای اقناع ذهن جوانان داشت، حقیقتا از آن موج شک‌گرایی سهمگین نجاتمان داد. خلاصه آن که خط درگیری ما "شبهه" بود. 2️⃣ اما اکنون خط درگیری شهوت است، جنبش تنانگی! جنبشی که انگیزه قوی‌اش زیست حیوانی است. تعارف نداریم! اخلاق الهی که جای خود حتی اخلاق انسانی را هم در این جنبش نمی‌بینیم. یک زیست حیوانی کاملا عریان. از تقابل با سروش و کدیور و عطاء الله مهاجرانی رسیدیم به تقابل با فلان فاحشه هالیوودی و بهمان فوتبالیست خشک مغز! عجب انحطاطی! آن دوران میشد گفتگو کرد، منطقی وجود داشت هر چند نه چندان درست و مستحکم، اما این جنبش نمی‌تواند حرف بزند، حرفی ندارد که بزند، می‌خواهد عقده‌های جنسی‌اش را که در فلان فیلم‌های کثیف دیده پیاده کند. بیاید به تو از چه بگوید؟ از این که می‌خواهم لخت شوم؟! می‌تواند بگوید اما نمی‌تواند دفاع کند، ترجیح می‌دهد جیغ بزند، فریاد بکشد. 3️⃣ نمی‌دانم تغییر خط درگیری از شبهه به شهوت را سقوط جامعه تعبیر کنم یا رشد جامعه، شاید دشمن دیده از عهده منطق و عقلانیت ما بر نمی‌آید و تمرکزش را برده بر تخریب از طریق شهوت. هر چه هست امیدوارم این هیجان از بین برود تا امکان گفتگو فراهم شود.
?آنچه از «کشف حجاب» دیدم: روایت‌بازی یک اقلیّتِ دیکتاتور دوشنبه، ۲۲ آبان ۱۴۰۱. شهر تهران. پرسه‌زنیِ جامعه‌شناختی در ایستگاه‌های متروی گلبرگ و دروازه شمیران و تئاتر شهر و میرزای شیرازی در صبح و ظهر. تلاش داشتم که به یک «بُرش عینی» و «برداشت مستقیم» از واقعیّت اجتماعی دست بیابم و وضع حجاب دختران و زنان را فارغ از «عایق‌های رسانه‌ای» و «حائل‌های روایی» مشاهده کنم. مشاهده‌ای که در قلب آن، «پرسش» وجود داشت و نه «پیش‌داوری». در طول یک ماه گذشته نیز به چنین مشاهداتی رو آورده بودم و در نقاطی از شهر، با دقت و تأمّل، از این زاویه به واقعیّت اجتماعی نگریسته بودم. مشاهداتم در امروز، مطابق با همۀ مشاهده‌های قبلی بود و آنها را تأیید می‌کرد. و اماّ نتایج: ۱- تنها «پنج درصد» از دختران و زنان، «کشف حجاب» کرده بودند؛ یعنی «شال» یا «روسری» یا «مقنعه» بر سر نداشتند و «سر برهنه» در ایستگاه‌های مترو رفت‌وآمد داشتند. در اینجا، برآوردی دربارۀ تعداد زنان چادری یا شُل‌حجاب ارائه نمی‌کنم و پرسش خویش را به همین مسألۀ خاص، محدود می‌کنم. با مشاهدۀ این تعداد اندک، متعجب شدم که این همه غوغا و هیاهو برای «حجاب اختیاری» – که هدفی جز «کشف حجاب» نداشت – تنها معطوف به همین «پنج درصد» بوده است؟! به‌عبارت‌دیگر، باید «قانون حجاب الزامی»، برچیده شود تا فقط این پنج درصد بتوانند کشف حجاب کنند؟! این پنج درصد، چه نسبتی با آن «روایت‌های انبوه» دارند؟! ۲- بی‌حجابی در این پنج درصد، محدود به «برداشتن حجاب از سر» بود؛ به‌طوری‌که پوشش سایر قسمت‌های بدن‌شان، عادی‌ و عرفی بود. این‌گونه نبود که چون حجاب از سر برداشته باشند، دربارۀ بخش‌های دیگر بدن خود نیز همین منطق را دنبال کرده باشند و در آن قسمت‌ها نیز دست به «ساختارشکنیِ پوششی» زده باشند. دراین‌میان، تنها دَه خانم مشاهده کردم که برخلاف این بودند و پوشش قسمت‌های دیگر بدن‌شان نیز زننده بود، از جمله این‌که شلوارشان تا نزدیک‌های زانوی‌شان بالا آمده بود، یا تی‌شرت تنگ پوشیده بودند و حجم بدن‌شان آشکار بود، یا یقیۀ تی‌شرت‌شان باز بود و ... . ۳- به‌جز دو مورد، همۀ کسانی‌که کشف حجاب کرده بودند، «شال بر دور گردن» داشتند، درحالی‌که چنانچه قطعیّتی دربارۀ کشف حجاب وجود دارد، دیگر «انداختن شال به دور گردن»، معنا ندارد. دراین‌باره، کنجکاو شدم و دریافتم که بخشی از اینان احتمال می‌دهند که واکنش و برخوردی صورت بگیرد و همچنان مطمئن نشده‌اند که حجاب اختیاری، برقرار شده است؛ بخش دیگری نیز وقتی به «محل زندگی» یا «محل کار» خود نزدیک می‌شوند، ترجیح می‌دهند که از وضع کشف حجاب، خارج شوند؛ و جالب این‌که بخش دیگر، گاهی موهای خود را می‌پوشانند و گاهی هم نمی‌پوشانند و هنوز به «جمع‌بندی» نرسیده‌اند و میان این دو، یکی را «انتخاب» نکرده‌اند. ۴- دیگر این‌که پنج درصدی که به آنها اشاره کردم، هرگز محدود به «دهۀ هشتادی‌ها» نبودند، بلکه آشکارا، «ترکیبی از همۀ نسل‌ها» بودند و هیچ احساس نکردم که در آنها، غلظت دهۀ هشتادی‌ها بیش از دیگران است. برخلاف نظریۀ «گسست نسلی»، مشاهده کردم که تعداد دهۀ هفتادی‌هایی که کشف حجاب کردند، بیش از دهۀ هشتادی‌ها است، و حتّی تعدادی از آنها نیز زنان پیر هستند. ۵- «توزیع جغرافیاییِ» کشف حجاب نیز در همۀ ایستگاه‌ها، یکسان بود و تفاوت خاصی میان این نقاط وجود نداشت؛ هر چند مشاهدات قبلی‌ام نشان می‌دهد که باید میان «جنوب شهر» و «شمال شهر»، تمایز نهاد و در محله‌ها و مناطق شمالی، باید این رقم را به حدود ده درصد افزایش داد. در واقع، میان فرودستیِ اقتصادی از یک سو و کشف حجاب از سوی دیگر، همبستگی مثبت وجود ندارد، بلکه برعکس است. ازاین‌رو، جریان اغتشاش در ماه گذشته در تهران، بی‌اعتنا به «مطالبه‌های اقتصادی» بود و «دغدغۀ معیشت» نداشت، بلکه «آزادی پوشش» را دنبال می‌کرد. ۶- «مواجهۀ دیداری و چشمیِ مردم» با کسانی که کشف حجاب کرده بودند، هنوز به صورتی است که گویا کشف حجاب در «وضع ضدّهنجاری» قرار دارد؛ یعنی عموم مردم با «دیدۀ تعجب» به اینان می‌نگرند؛ چنان‌که حرکت این افراد در میان مردم، با «نگاه‌های طولانی و خیرۀ» دیگران توأم است. البتّه ازآنجاکه این نگاه‌ها، خاص مردان نیست و زنان نیز نسبت به این زنان، چنین دیدی دارند، چندان نباید نگاه‌های مردان را بر تمنّاهای جنسی و لذّت‌طلبیِ مردانه حمل کرد. هرچه که هست، همچنان کشف حجاب به‌عنوان یک «کنش نابهنجار و غیرعادی» تلقّی می‌شود و ما با موقعیّت تثبیت‌شدگی و جاافتادگی این کنش، فاصله داریم.
♦️اعتصاب خونین! 🔹ضدانقلاب پس از شکست پروژه اعتصاب سراسری چندین نفر از مردم و نیروهای امنیتی را در ۳ روز گذشته به شهادت رساند‌ 🔷ایذه خوزستان: ۷ شهید 🔷بوکان آذربایجان غربی: ۳ شهید 🔷مشهد: ۳ شهید 🔷اصفهان: ۳ شهید 🔷سنندج کردستان: ۲ شهید 🔷سراوان سیستان‌وبلوچستان: ۲ شهید 🔷قروه کردستان: یک شهید 🔷شیراز فارس: یک شهید/فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قربون مظلومیتت برم بابایی... 🔹وداع دختر شهید مدافع وطن اسماعیل چراغی با پدر شهیدش
نفتالی بنت نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی: ای مردم بزرگ ایران، دیکتاتور را شکست خواهید داد. مردم اسرائیل با شما هستند. امیدوارم به تهران سفر کنم. شتر در خواب بینید پنبه دانه...
🔴خودآزاری جمعی ایرانیان ■تجربه عجیبی در سخنرانی‌ها و ارائه ها در جاهای مختلف پیدا کرده ام و آن «میل شدید جامعه به طرح نکات منفی و ناامیدکننده در مورد ایران» است. هر چقدر از مشکلات و وخیم بودن شرایط صحبت کنی، مورد استقبال بیشتری قرار می‏گیری. هر چقدر بذر نا امیدی بیشتری نسبت به آینده پراکنده کنی عالم تر قلمداد می‏شوی. □اگر نقاط مثبت را هم بگویی یا چشم‏ اندازهای پیشرفت را هم بیان کنی، چنان با دیده تردید در تو می‏نگرند که گویی از حکومت پول گرفته ای تا به مردم اطلاعات نادرست دهی. شگفت است که ما از آزار خود لذت می‏بریم و به آن عادت کرده ایم. بله باید مشکلات را گفت ولی پیشرفت ها را هم دید. ●آدمی احساس می کند که مردم تلافی رفتار حکومت در دهه‏ های گذشته را می خواهند درآورند. در گذشته حکومت صرفا پیشرفت ها را گزارش می‏کرد و مشکلات را انکار می‏نمود حالا جامعه از این سمت به موضع‏گیری افتاده و صرفاً بر تاریکی‏ ها چشم دوخته است. ○واقعیت این است که در کنار تاریکی، روشنی‏ ها هم هست و باید این روشنایی‏ ها را هم دید. خدا نگذرد از کسانی که ما را به جایی رساندند که خوبی‏ های ایران را کم نمایی و خوبی های غرب را بیش نمایی (overestimate ) می کنیم و به عکس، بدی های خودمان را بیش نمایی و بدی های غرب را کم انگاری می‌کنیم. 🔴تحلیل و تجویز راهبردی: ■آنچه در بالا خواندیم نوشته دکتر علی سرزعیم، نویسنده برخی از مقالات در روزنامه دنیای اقتصاد بود. من نیز تجربه ای به شدت مشابه با وی دارم. نمی خواهم من هم دوباره از ایران و ایرانی انتقاد کنم. بس است! فقط این نکته را بگویم که آنقدر جو ناامیدی سنگین است که در جمع های مختلف حتی نمی شود از نشانه های قطعی پیشرفت نیز سخن گفت. به محض شنیدن یک بهبود رتبه یا افزایش یک شاخص، شروع می کنند به زیر سوال بردن آمار و ارقام حتی شاخص های بین المللی را. □انگار یک ولع خاصی دارند که شما از ناامیدی، فلاکت و بدبختی بگویید. وقتی صحبت از مشکلات می کنید همه به دیده تحسین در شما می نگرند و شما احساس روشنفکری می کنید. اما وقتی در مورد پیشرفت ها می گویید همه به شما به دیده جیره خوار حکومت نگاه می کنند. ●امیل سیوران فیلسوف اهل رومانی، جمله ای گفته است که سخت باید به آن اندیشید: *«ناامیدی جمعی مهم‌ترین عامل انهدام ملت‌ها است. ملتی كه دچار آن شود هرگز نخواهد توانست دوباره روی پای خود بایستد.»* ○من دو راهکار/تکنیک را گاهی (و نه همیشه) برای خودم استفاده می کنم و از آن جواب گرفته ام که با شما نیز در میان می گذارم. ▪️راهکار اول: هر گاه مشکلی را مطرح می کنم، برای آن راه حل ارایه می کنم. این گونه باعث می شود که ذهنم را ورزش دهم که راه حل محور (solution minded) باشد و همچنین از تلخی انتقاد بکاهم و دریچه ای رو به حل مساله و روشنایی در کنار نشان دادن یک تاریکی باز کنم. ▪️راهکار دوم: اگر مشکلی را در جامعه می بینم قبل از آنکه از آن انتقاد کنم، خودم آن را ترک می کنم. مثلا به جای آن که در مورد آشغال ریختن در خیایان صحبت کنم خودم آن را ترک می کنم و سپس در مورد آن سخن می گویم. اگر نتوانستم آن را رعایت کنم، دیگر انتقاد نمی کنم. مثلا من چون خودم بد رانندگی می کنم هیچگاه در جمع از رانندگی بد دیگران یا رفتارهای زشت ترافیکی انتقاد نمی کنم چون خودم هنوز تبدیل به یک راننده منظم و قاعده مند نشده ام. ■تاکید می کنم که در کنار همه مشکلات، وضعیت کشور با بیست سال پیش قابل مقایسه نیست. من تصمیم گرفته ام به جای آن که یک روشنفکر منفی نگر محبوب باشم یک تحلیل گر مثبت اندیش و واقعیت گرا باشم. شما را نیز به مثبت اندیشی و مبارزه با مازوخسیم (خودآزاری)جمعی دعوت می کنم...
🔴 انتقال خط عملیات 🔻با مهار غائله اغتشاشات و بازگشت آرامش و امنیت به جامعه پروژه آشوب‌سازی برای اثر گذاری روی دال امنیت به سمت خشونت سازمان یافته تغییر جهت داده است، 🔸اگر تا پیش از این مفهوم جریان آشوب به سوی تحرکات خیابانی با دامنه خاکستری بود؛ حالا دو عملیات سریالی تروریستی غلبه خشونت بر احساس اعتراض را انگاره سازی کرده و برای آن مانیفست جدید نوشته است. 🔹البته این تغییر فاز سخت اتفاقی نبوده است! پیش از این جان بولتون مشاور سابق دولت ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا اعتراف کرده بود که مخالفان حکومت در ایران از طریق یک کشور همسایه مسلح شده‌اند؛ این کد امنیتی قابل تامل است. 🔸مسلح شدن آشوب گران به سلاح گرم نشان داد که سرویس‌های جاسوسی و اطلاعاتی کشورهای غربی دیگر هیچ حسابی روی انقلاب‌ توده‌ای نداشته و از براندازی به شیوه کلاسیک آن ناامید شده‌اند، از سویی فرسایشی شدن پروژه آشوب باعث ریزش وسیع در این فرآیند شده است، از این رو نیروی مسلح آموزش دیده جای عامل توده‌ای را پر کرده تا نقاط خالی اغتشاش سیاه شده و به مرور میان گرگ‌های تنها(هسته‌های آلوده مسلح) و حرکت شورش شهری امتداد ایجاد شود. 🔹برخی منابع آگاه خبر داده‌اند که در هفته‌های اخیر انتقال هسته‌های ترور از مناطقی چون کردستان عراق به ایران افزایش یافته است. این گروه‌ها اغلب در پایگاه‌های نظامی گروهک تروریستی سنتکام و نیز مقر تروریستی رژیم موقت صهیونیستی آموزش دیده و به درون کشور هدایت شده‌اند. البته پاکسازی‌های اخیر یگان‌های موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مسیرانتقال تروریستی را کور کرده و به زودی هسته‌های سرگردان در داخل کشور پس از شناور شدن ضربه خواهند خورد. 🔸واقعیت صحنه در روزهای اخیر آن است که دشمن با وجود شبکه سازی سنگین از طیف وسیعی از معارضان، همچنان تلاش و ترجیحش اقدامات مسلحانه و ایذایی است، به دلیل همسو نبودن طیف وسیعی از جمعیت‌هایی از مردم با اقدامات ایذایی(خرابکاری، آتش افروزی، انفجار، اعتصابات مصنوعی و ترور) سرویس‌های اطلاعاتی غربی مجبور شدند گزینه اقدام مسلحانه را روی میز بگذارند! 🔹در شرایط موجود برای دفاع از ایران باید مماشات را کنار گذاشته و در فصل شکار کفتارها هسته‌های آشوب را تارومار کرد. تفاوت بارز غائله کنونی با فتنه‌هایی چون حوادث سال ۹۶ یا فتنه بنزینی سال ۹۸ آن است که دشمن با اقدامات ضربتی کارت آخر را همین ابتدا رو کرده است، هدف آن است که با تلفات گیری سرمایه اجتماعی کشور را تبدیل به سپر انسانی کند. 🔸در نگاه راهبردی دشمن این حوادث چون ایذه باعث خودمشغولی داخلی شده و قدرت راهبردی جمهوری اسلامی ایران را کاهش خواهد داد. اگر در سوریه پروژه بیش از ۲۵ سرویس اطلاعاتی حذف بشار اسد از صحنه سیاسی بود؛ در ایذه دشمن نه روی تغییر کانون قدرت بلکه روی تضعیف آن سرمایه‌گذاری سنگین کرده است؛ هدف از سوریه‌سازی این‌بار مهار ایران است.
رشد ۲ رقمی تولید گندم و برنج ایران 🔹فائو از رشد ۲۵ درصدی تولید گندم ایران در سال ۲۰۲۲ خبر داد و کل تولید غلات ایران در این سال را ۱۹.۵ میلیون تن اعلام کرد. 🔹تولید غلات ایران در این سال با رشد ۱۶ درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده است. 🔹بر اساس گزارش این نهاد بین المللی تولید برنج ایران در سال زراعی ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل ۳۰۰ هزار تن معادل ۱۵ درصد افزایش یافته و از ۲ میلیون تن در سال قبل به ۲.۳ میلیون تن رسیده است.
💢بر مدار عقلانیت 🔹به نظر می‌رسد عده‌ای عامدانه قصد آن دارند از طریق انجام ترورهای کور و خشونت‌های پراکنده، دولتمردان، معترضان و مردم را به استفاده گسترده از خشونت علیه یکدیگر وادارند تا از پس این تقابل، ایران و ایرانی را به جان هم انداخته و در چاه «جنگ داخلی» یا حداقل چاله «چرخه خشونت» گرفتار سازند. 🔸ایذه، اصفهان، مشهد و... در این چند روز محل پیاده‌سازی این سناریو بود. آنچه در این سه شهر اتفاق افتاد را جز فتنه‌ای برای حس تنفر ملت از ملت و ایجاد دعوا و جنگ داخلی چیز دیگری نمی‌توان نام نهاد. 🔹اگر چه دیدن تصاویر عملیات‌های ترور، خشونت و کشتار انسان‌های بی‌گناه در کشور برای هر انسانی دردناک است با این حال به هیچ‌وجه نباید در واکنش به این قضایا از اسب عقلانیت پیاده و بر یابوی عصبانیت سوار شد چرا که انجام این‌گونه جنایات، تنها از سوی گروه‌های معاند و معدودی امکان‌پذیر است که به واسطه استیصال و ناتوانی در بسیج افکار عمومی در همراهی با افکار مندرس و کهنه‌شان چاره‌ای جز استفاده از اسلحه برای پیشبرد اهداف خود نمی‌بیند. 🔸از این‌رو، عاقلانه این است هم معترضان اگر دل در گرو وطن دارند صف خود را این گروه‌ها جدا کنند و هم نهادهای امنیتی حساب این سلاخان را از سایر کسانی که به هر نحوی ممکن است در ناآرامی‌ها حضور داشته باشند جدا سازند و به صورت دقیق و نقطه زن با این تروریست‌ها در داخل کشور با شدت برخورد نماید. 🔹این نقطه‌زنی و دقت در برخورد سبب خواهد شد تا از یک طرف گروه‌های معاند نتوانند با سوءاستفاده و تحریف جمهوری اسلامی را به خشونت علیه شهروندان متهم نمایند و از طرف دیگر دیگرانی که هم که ممکن است به برخی عملکردهای نظام اعتراض داشته باشند اما هیچگاه حاضر به استفاده و کشتار انسان‌های بی‌گناه نیستند تهییج به خشونت فزاینده نشوند. 🔸حقیقت آن است که در قاموس انقلاب اسلامی کار فرهنگی مقدم بر هر کاری است بر این اساس علاوه بر تمرکز بر اصلاح ساختارهای معیوب و عملکردهای غلط، برخورد با مفسدین و جبران سوءمدیریت‌ها، عمده تلاش‌ها باید به سمت توضیح، آگاه‌سازی و اقناع مردم نسبت به واقعیت‌ها و الگوها باشد، اتفاقی که اگر موفق باشد خود این مردم، یک حرکت مردمی را شروع خواهند کرد که می‌توانند پایانی بر ماجرا باشد‌.
📩 روایت رهبر انقلاب از طرح «لشکرسازی کاذب رسانه‌ای» توسط دشمنان: دشمن در اغتشاشات اخیر به هدف خود نرسید چراکه مردم در اغتشاشات اخیر زدند توی دهان دشمنان / آنچه که انبوه است حضور مردم در میدانهای انقلاب است 🔻دشمن قصدش این بود که مردم را وارد میدان کند، مردم نشان دادند که با دشمن همراه نیستند. البته دشمن لشکرسازی میکند در رسانه‌ها، لشکرسازی کاذب، انبوه‌سازی دروغ میبینید در رسانه‌های گوناگون دشمن، جوری وانمود میکند که آدم غافل و بی‌خبر تصّور میکند که واقعاً یک خبری است. واقع قضیه این نیست، آن چه که انبوه است، آنچه که عظیم است، حضور مردم در خدمت انقلاب و در میدانهای انقلاب است، بله، این خیلی عظیم است؛ اما آن طرف نه، خواستند مردم را وارد کنند، مردم زدند توی دهن‌شان. 🔺البته دشمن هر روزی یک کِیدی دارد، یک مَکری دارد، اینجا شکست خورد معلوم نیست که دست بردارد، میرود سراغ جاهای دیگر، میرود سراغ اقشار. هدف دشمن آن چیزی بود که برایش حاصل نشد.۱۴۰۱/۸/۲۸
🔻 دوگانگی‌های شناختی در جنگ روایت‌ها 1️⃣ روایت‌های متضاد، ما را از هر سو در بر گرفته‌اند، اما یکی از این تضادهای روایتی، حیرت‌انگیز و عبرت‌آموز است؛ برخی می‌گویند: "ناکارآمدی نظام"! ایشان می‌گوید: "پیشرفت نظام"! برخی می‌گویند: "بحران مشروعیّت"! ایشان می‌گوید: "تودهنی مردم به جریان اغتشاش"! برخی می‌گویند: "خودجوش‌بودن اغتشاش"! ایشان می‌گوید: "برنامه‌ریزی دشمن"! برخی می‌گویند: "مردم"! ایشان می‌گوید: "عدّۀ بسیار کم در نسبت با مردم"! برخی می‌گویند: "چرخۀ خشونت"! ایشان می‌گوید: "تنبّه هیجان‌زدگان و مجازات مجرمان"! برخی می‌گویند: "هزینه‌تراشی ایدئولوژی مقاومت"! ایشان می‌گوید: "بی‌عملیِ دولت اعتدال‌گرایان"! برخی می‌گویند "فساد ساختاری در نظام"! ایشان می‌گوید: "الگوشدن نظام در گسترۀ جهانی"! 2️⃣ نه ارتباطات آیت‌الله خامنه‌ای محدود است که بتوان گفت خلاء اطلاعاتی وجود دارد، و نه ایشان که اهل تقوا و اخلاق است، خلاف واقع می‌گوید. این "جور دیگر دیدن ایشان"، مسأله‌ای است برای کسانی که می‌خواهند طوطی‌وار، "حرف دشمن" را تکرار کنند و "نظام" را به محکمه فرابخوانند و آن‌گاه به‌ظاهر، دلسوزانه و دوستانه، ادّعای بنانهادن "حمکرانی نو" کنند. 3️⃣ اینان همواره طلبکار و مدّعی هستند و حاضر نیستند پاسخگوی این حقیقت باشند که در موقعیّت "تعارض منافع"، مصالح نظام و سعادت مردم را نادیده انگاشتند و داروی تلخ را تجویز نکردند و "زمینۀ مجازیِ" این فجایع و مصائب را از میان نبردند. زخم‌های امروز، حاصل "تعلل‌های منفعت‌جویانۀ دیروز اینان" است؛ هم‌اینان که خود را به فراموشی زده‌اند، ولی ما به یاد داریم که ذهن نوجوان و جوانان را با ام‌الفساد و علت‌العللِ کج‌روایت‌ها تنها نهادند تا فارغ از تنظیم‌گری و قاعده‌مندسازیِ فضای مجازی، مجال برای توطئه‌چینی و یارگیری و بسیج‌گری فراهم شود. آنچه که امروز در "خیابان‌‌های شهرها" می‌گذرد، سال‌هاست که در "خیابان‌های فضای مجازیِ ول" می‌گذرد. این است عاقبت رهاشدگی و اِعمال قدرت نکردن. مدعیان حکمرانیِ نو، "متهمان ردیفِ اوّل" هستند. مشکل، منطق حکمرانی نظامِ نیست، بلکه مشکل، حضور کارگزارانی چون شماست که در بستر احتضار، همچنان طمع تداومِ هم‌خوابگی با قدرت را دارید. 4️⃣ و صدالبتّه اگر هم نظام، محتاج "حکمرانی نو" باشد، محتاج "حاکمان نو" نیز خواهد بود و این فصل جدید، غایبانِ حذف‌شده‌ای خواهد داشت که شما از آن جمله‌اید. به تجربه دریافتیم که راهِ تمدّنیِ انقلاب با حضور نیروهای "عمل‌گرا" و "موقعیّت‌زده‌"ای چون شما، گشوده نخواهد شد. این بار باید عزم جبهۀ انقلاب، راندن "متوسطانِ منفعت‌اندیش" از قدرت و نشاندن "اقویای تمدّن‌اندیش" باشد تا جهش تاریخی رخ بدهد. 5️⃣ تصورّشان این است که میان "نظام" و "جامعه"، اختلاف و نزاع افتاده و جامعه می‌خواهد حقّ خویش را از نظام بستاند، امّا نظام، سخت ایستاده و حاضر نیست سخن مردم را بپذیرد؛ درحالی‌که نظام باید در قالب "حکمرانی نو"، خویش را نوسازی کند تا به کام و ذائقۀ مردم، خوش آید. این در حالی است که تمام پیش‌فرض‌های تحلیل یادشده، خطاست. جامعه، همچنان به نظام، وفادار است و در برابر آن قرار نگرفته و نظام بر "لبۀ پرتگاه" نیست. آنچه که مردم می‌خواهند گره‌گشاییِ عملی و عینی است، نه برافراشتن‌ عنوان‌های درشت و خالی از حقیقت. مردم در انتظارند تا دولت، گشایشی ایجاد کند. آری، جامعه "در انتظار" است نه "در انفجار". اختلال‌های برآمده از حاکمیّت دولت اعتدال‌گرا در دهۀ نود نیز، به معنی "ناکارآمدیِ نظام" نیست. 6️⃣ و از اینها گذشته، آنان که سر در جریان اغتشاش دارند، هرگز چنین مطالبه‌هایی نداشته و ندارند. جنسِ جریان اغتشاش یا "تجزیه‌طلبی" و "قومیّت‌مداری" است، یا "براندازی" و "وطن‌فروشی"، یا "استحالۀ هویّتی" و "ارزش‌زدایی"، یا "سهم‌خواهی" و "امتیازگیری"، یا "هیجان‌زدگی" و "فریب‌خوردگی". از این جهت است که آیت‌الله خامنه‌ای تاکنون، جریان اغتشاش را به رسمیّت نشناخته است.
◽️ دردنامه اگر من جای ائمه جمعه محترم قم و تهران بودم تمام هفته کارها را تعطیل می‌کردم و وقت را می‌گذاشتم منحصرا برای مطالعه فراوان و کار سنگین برای تهیه دو خطبه اخلاقی و سیاسی که هم تقویت ایمانی مردم رقم بخورد و هم بینش سیاسی ارتقا پیدا کند. آقایان! چرا متوجه نیستید رسانه نداریم؟ چرا رسانه انقلاب نمی‌شوید؟ چرا رسانه اسلام نمی‌شوید؟ چرا نمی‌دانید جامعه سوالهای زیادی دارد؟ چرا مدام حرفهای هزار بار تکرار را که نوجوان‌ها از مجازی مشاهده می‌کنند را می‌آیید در خطبه تکرار می‌کنید؟ چرا مدام شعار می‌دهید؟ چرا تحلیل بلد نیستید؟ چرا هدایت افکار را به عهده نمی‌گیرید؟ خطابه قوی با کلمات جان‌دار و جملات ماندگار تصمیم‌ها را تغییر می‌دهد، عزم‌ها را جزم می‌کند، خفته‌ها را بیدار می‌کند، بی همت‌ها را دارای همت می‌کند... جورج واکر بوش (بوش پدر) در خاطراتش می‌گوید: وقتی برای رفع نزاع و جنگ به چین رفتم تیم مفصلی نزدیک به ۴۰ نفر متخصص روی خطابه من کار کردند، حاصلش شد یک متن ۱۰۰ صفحه‌ای، خلاصه‌اش کردند شد ۱۰ صفحه باز هم زیاد بود و خلاصه‌اش کردند شد یک صفحه! آن یک صفحه آن قدر قانع کننده و احساس برانگیز بود که یخ روابط آمریکا و چین بعد از جنگ جهانی دوم را آب کرد. خطابه را نه کاری کنار کارهای دیگر که مهم‌ترین کار خود بدانید!