⛔ *آسیب شناسی جبهه انقلاب در «جهاد تبیین»*
رهبرمعظم انقلاب اسلامی برای چندمین بار از «جهاد تبیین» سخن گفتند و در دعای معنادار خود در دیدار با مداحان اهل بیت علیهم السلام از جهاد تبیین، به عنوان «جهاد عظیم روزگار ما» نام بردند.
برخی از عادات و راهبردهای بخشهای از جبهه انقلاب در تبیین در مسیر غلطی است و علیرغم نیاز به اصلاح، بر همان منوال غلط، در حال طیشدن است!
آن چیزی که جبهه انقلاب را نیز در حوزه تبیین، با ضعف و ناکارآمدیهایی روبه رو کرده، دقیقا در بخشی از عادات و راهبردهای غلط جبهه انقلاب است.
بخشی از این عادات غلط، به شرح ذیل است:
۱. اغلب فعالان جبهه انقلاب در فضای مجازی و رسانه ای اهل انتقاد کردن هستند تا تبیین و روشنگری.
۲. اصرار و تکرار بیان دستاوردهای انقلاب و موفقیتها و داشتهها در تبلیغ ما جایگاه پررنگی ندارد و بدتر نیز اینکه برخی از فعالان نیز مدتهاست این امر مهم را کنار گذاشتهاند.
۳. خیلی از ما دستاوردها و داشتههای انقلاب را به تعدادی موشک یا مباحث نظامی محدود کردیم؛ در حالیکه هزاران موفقیت علمی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی در طول چهار دهه انقلاب اتفاق افتاده که جایی در سوژههای تبیینی روزمره ما ندارند!
۴. نگاه عمومی و سطحی به تبیین داریم در حالیکه نیازمند نگاه تخصصی و اطلاعات تخصصی هم هستیم.
۵. تبیین برخی موضوعات مهم انقلاب و اسلام را با ادبیات خشک، طعنه، تحقیر، دو قطبی سازی، سیاست زدگی، عیب جویی و... آلوده کردهایم و اثربخشی تبیین را پایین آورده ایم.
۶. گروههای هدف تبیین را محدود کردهایم و بسیاری اوقات فقط برای جریان خودمان تبیین می کنیم و اقشار و طبقات دیگر اجتماعی را فراموش میکنیم.
۷. تبیین ما گاهی نسبتِ درستی با نیاز و سوالات جامعه ندارد و میزان تمرکز برای تبیین، در موضوعات مهم در یک سطح نیست.
در برخی موضوعات، تببین آنقدر بد تکرار شده که ضدِ تبیین شده و در برخی موضوعات، آنقدر تبیین کم بوده که اساسا شبهه، جای حق را گرفته است.
۸. در تبیین، هم گذشته (دوران پهلوی و تاریخ معاصر) را که تاریک است و هم آینده انقلاب را که روشن است، فراموش می کنیم.
۹. در تبیین، گاهی یادمان میرود که بسیاری از پرسش های جامعه دشمنانه یا سیاسی نیست بلکه حق است!
تبیین، وظیفه همه است و همه، وظیفه تولید محتوای خوب را داریم و نه صرفا بازنشر محتواها را؛ امروز در جبهه انقلاب یک اقلیت، تولید کننده شده اند و یک اکثریت بازنشر کننده، باید تولید محتوای خوب را همگانی کرد و تولید خوب هم، فقط کلیپ و سخنرانی نیست بلکه گاهی یک اقدام اجتماعی و یک سخن گفتن خوب هست.
۱۱. بدترین تبیین آن است که نقشه دشمن را ندانیم و در ظاهر، در حال تبیین باشیم ولی در باطن در حال تکمیل پازل دشمن. برای این موضوع یک شاخص مهم، این است که کار تبیین باید، در مقابل دشمن و هدف او باشد.
خلاصه آنکه جهاد تبیین؛ روشن کردن واقعیات امروز اسلام و انقلاب در این روزهای محاصره رسانهای است.
ای کاش فعالان جبهه انقلاب وقتی که برای انتقاد کردن میگذارند را برای جهاد تبیین بگذارند.
تماس سراسیمه روسای کشورهای منطقه با آیتالله رئیسی
🔹شنیدهها حاکی از این است که در فاصله بسیار کوتاهی پس از پایان جلسه کاری مشترک میان روسای جمهور ایران و روسیه، تعدادی از مقامات ارشد کشورهای منطقه با تیم ریاست جمهوری ایران تماس گرفته و خواهان گفتگوی فوری با آیتالله رئیسی شده بودند.
🔻در این خصوص گفته شده است که به عنوان نمونه از سوی رجب طیب اردوغان رئیس دولت ترکیه بلافاصله پس از پایان جلسه مذکور با وزارت خارجه ایران تماس گرفته و پیام درخواست گفتگوی فوری اردوغان با حجتالاسلام رئیسی را داده بودند.
🔹علاوه بر اردوغان روسای تعداد دیگری از کشورهای منطقه بخصوص حوزه آسیای میانه و قفقاز نیز درخواست گفتگوی فوری با آیتالله رئیسی داشتند.
🔻در این خصوص گفته شده است که چون روسای این کشورها نسبت به نزدیکتر شدن روابط ایران و روسیه در دولت جدید آگاه بوده و همچنین از نگاه مشترک راهبردی دو کشور در زمینه مسایل و تحولات منطقهای مطلع هستند، به دنبال این بودند که از جزئیات گفتگوها و تفاهماتی که در خصوص تحولات منطقهای در جلسه مذکور مورد بحث قرار گرفت، اطلاع پیدا کنند.
🔹کارشناسان معتقدند یکی از اصلیترین نقاط اشتراک راهبردی ایران و روسیه در مسایل منطقهای، مقابله با پیشرویهای ناتو به سمت خزر و همچنین وضعیت منطقه قفقاز است.
اختلاف نمایندگان کنگره آمریکا درباره توافق با ایران بالا گرفت
🔹وبگاه «پالتیکو» نوشته نمایندگان کنگره آمریکا پس از جلسه استماع روز گذشته، درباره بهترین شیوه رویارویی با مسئله هستهای ایران دچار اختلاف و دودستگی شدهاند؛ به طوریکه اکثر دموکراتها خواستار احیای سریع برجام هستند و تأکید دارند احیای آن به شکل اولیه، تنها راهحل و گزینه امکانپذیر است.
🔹با این حال، جمهوریخواهان اصرار به بازگشت به دکترین «فشار حداکثری» ترامپ دارند. در این میان، برخی از دموکراتهای ارشد کنگره هم آشکارا ادامه حضور در میز مذاکرات وین برای رسیدن به توافق را زیر سؤال میبرند.
🔹«باب منندز» رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا با اعلام مخالفت با احیای برجام گفت: آنها (مذاکرهکنندگان آمریکایی در وین) باید وقتی میدیدند که توافق خوبی وجود ندارد، آنجا را ترک میکردند. نمیدانم چه زمانبندی وجود دارد اما هر زمانی وجود داشته باشد، پنجره به سرعت در حال بستهشدن است.
🔹«بن کاردین» سناتور دموکرات که مخالف برجام بود نیز گفت: یک توافق بد، بدتر از عدم توافق است. قطعاً ایران بسیار دمدمی مزاج است و پیشبینی تصمیمگیری آنها برای ما بسیار سخت و دشوار است.
🔹همپیمانان بایدن همچون سناتور «کریس مورفی» اما تأکید دارند تنها راه متوقفکردن برنامه هستهای ایران، احیای برجام به شکل اولیه سال ۲۰۱۵ است.
🔹مورفی درباره وضعیت مذاکرات وین گفت: توافق در دسترس است اما شکافهای مهمی بین دو طرف همچنان باقی است. ما قصد نداریم برای ۶ ماه دیگر بر سر میز مذاکرات بنشینیم.
🔹پالتیکو نوشته سناتورهای آمریکایی پس از جلسه استماع با حضور «رابرت مالی» ارزیابی چندان خوبی ارائه نکردند.
🔹«جیم ریش» سناتور ارشد جمهوریخواه گفت: دولت بایدن به ما وعده داده بود یک توافق طولانیمدتتر و مستحکمتر وجود خواهد داشت. فکر میکنم احتمالاً حتی آنها هم پذیرفتهاند که این پیشنهاد از روی میز برداشته شده است.
📌 دو سند از رویکرد تهاجمی در برابر جنگ ترکیبی دشمن
🔰 رهبر انقلاب، مردم و مسئولان را به جنگترکیبی دشمن توجه دادند و فرمودند «جبهه دشمن امروز دست زده به یک تهاجم ترکیبی، تهاجم دشمن یک تهاجم ترکیبی است؛ یعنی جنبه اقتصادی در آن هست، جنبه سیاسی در آن هست، جنبه امنیتی در آن هست، جنبه رسانهای در آن هست، جنبه دیپلماسی در آن هست. از همه جهت یک حمله ترکیبی دسته جمعی را شروع کردند، ما هم در مقابل بایستی حرکتمان حرکت ترکیبی باشد. از همه جهت بایستی تلاش کنیم».
در عین حال واقعیت این است که رهبر حکیم انقلاب، با وجود غفلتزدگی برخی مدیران در گذشته، از جنگ ترکیبی غافل نبودند، بلکه این میدان پیچیده را چنان مدیریت کردند که «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» (DIA) وابسته به پنتاگون، نوامبر 2020 (آبان 98) در گزارش رسمی 130 صفحهای خود، از جنگ ترکیبی ایران ابراز نگرانی شدید کرد.
به گزارش تارنمای «اینترنشنال پالیسی دایجست»: آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا گزارش طبقهبندی نشدهای را منتشر کرد که قدرت اساسی ایران از جمله نیت، قابلیتها، ساختار و تواناییهای نظامی را بررسی کرده است. آژانس، سال 2017 و 2019، گزارشهایی را درباره روسیه و چین منتشر کرد، اما این اولینبار بود که چنین گزارشی درباره ایران منتشر میشد. طبق گزارش آژانس، ایران از آنجا که با دشمنانی مانند آمریکا و اسرائیل مواجه است، دکترین خود را به «بازدارندگی بهتر و مقابله با تهدیدات» تغییر داده و بر استفاده از تاکتیکهای نامتقارن تأکید میکند. ژنرال رابرت اشلی جونیور مدیر DIA میگوید همانگونه که ایران به گسترش قابلیتها و نقش منطقهای خود ادامه میدهد، افزایش درک ما از قدرتش و تهدیداتی را که متوجه ما میکند، بیش از قبل اهمیت مییابد».
گزارش DIA میافزاید: «ایجاد بزرگترین نیروی موشکی بالستیک در منطقه، راهاندازی نیروی دریایی که بتواند خلیج فارس و تنگه هرمز را تحت کنترل بگیرد، و بهرهگیری از نیروهای نیابتی و شرکا، سه توانمندی مهم ایران است. ایران ساخت موشکهای بالستیک بینقارهای را پیگیری میکند ایرانیها رویکردی #هیبریدی (ترکیبی) در پیش میگیرند و عناصر نبرد متقارن و نامتقارن را در مواجهه با دشمنان و حصول منافع خود ترکیب میکنند...
⭕️ نگاهی به ۱۲ شاخص کلان اقتصادی ایران در آمارهای جهانی؛ بعد از ۱۰ سال سخت اوضاع خیلی هم بد نیست
🔹 بهلحاظ ادراکی، برخی ایرانیان و حتی آنهایی که در وضعیت مالی و معیشتی خوبی نیز به سر میبرند، خود را بدبختترین انسانهای روی زمین تصور میکنند. باز هم تاکید میشود گرچه نمیتوان تبعات منفی افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی در سالهای اخیر را انکار کرد، اما گزارشهای بینالمللی نشان میدهد شاخص اقتصادی، علمی و اجتماعی ایران در مقایسه با حدود 200 کشور، نهتنها آخرین و بدترین رتبه را ندارد بلکه در اغلب شاخصهای اقتصادی رتبه ایران بین 50 تا 70 است. برخی از این شاخصها به شرح ذیل است:
🔺سایت «NaijaQuest»: ایران بین 100 کشور فقیر نیست
🔺رتبه ایران در مبارزه با گرسنگی: 35
🔺شاخص قدرت خرید: بهتر از 97 کشور
🔺رتبه ایران در شاخص توسعه انسانی: 70
🔺رتبه ایران در سرانه مصرف غذا: 58
🔺رتبه ایران ساخت ایران: 50
🔺رتبه ایران در شاخص کیفیت زندگی: 86
🔺رتبه ایران در کارآمدی نظام سلامت: 39
🔺رتبه ایران در شاخصهای علمی: 16
🔺رتبه ایران در تولید روی و فولاد: 10
🔺رتبه ایران در شاخص رقابت صنعتی: 56
🔺رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری: 60
⭕️ تخت گاز آل سعود به سمت دوران جاهلیت
❗️پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی ضمن پرداختن به شرایط کنونی عربستان، به طور خاص "محمد بن سلمان" ولیعهد این کشور و افراد نزدیک به وی را نیروهایی دانسته که در حال بازگرداندنِ عربستان به "عصر جاهلی" هستند.
🔹میدل ایست مانیتور به طور ویژه به این نکته تاکید کرده که بن سلمان سرزمین عربستان را که سرزمین نزول وحی و دین اسلام بوده، از هویت اسلامی و دینی آن دور میکند و عملا در حال فرو بردنِ آن در تاریکی مطلق است.
کشوری که در آن جشنواره های بعضا نامناسب با الگوی غربی و با وقاحت تمام برگزار می شوند.
حقیقتا ناراحت کننده است که امروز شاهد تحولات جاری در عربستان هستیم. تحولاتی که به بهانه ایجاد سرگرمی در این کشور برای مردم آن اتفاق می افتند.
🔸محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی نهادی موسوم به "مرجع عمومی سرگرمی" را در این کشور بنا نهاده و ریاست آن را نیز به شاهزاده عربستانی "ترکی الشیخ" واگذار کرده است.
🔹 بن سلمان عملا به وقوع انواع فساد، بی اخلاقی و رواج گناه در عربستان چراغ سبز نشان داده است. این در حالی است که وی هیچ احترامی برای احساسات بیش از دو میلیارد نفر مسلمانی که سالانه از اقصی نقاط جهان آرزو دارند تا به خانه خدا و مکان های مقدس عربستان مشرف شوند، قائل نیست.
🔸بن سلمان عملا در حال غربی کردنِ بخشهای مختلف فرهنگ عربستان است و از این طریق سعی دارد غرب را قانع به پذیرش این نکته کند که وی باید جانشین پدرش شود.
🔹 او می خواهد به قدرت های غربی نزدیک شود و کلید سلطنت عربستان را از این طریق در دست داشته باشد. با این حال، وی فراموش کرده که قدرت واقعی دستِ حق تعالی است.
🔻 نکته و نظر:
🔹انتخابِ "ترکی الشیخ" به عنوان رئیس نهاد موسوم به "مرجع عمومی سرگرمی" در عربستان یک انتخاب اتفاقی نبوده است. وی به نحوی خاص و با دقت برای این پُست گزیده شده است.
بن سلمان وی را با دقت و زیرکی انتخاب کرد زیرا وی از نوادگان "محمد بن عبدالوهاب" بنیانگذارِ فرقه وهابیت است.
🔸همان فردی که با پادشاهان اولیه عربستان سعودی بیعت کرد و عملا هدف اصلی آن ها سازگار کردن دین با منافعِ خاص خودشان بود.
⚠️شکی نیست که وی عملا در حال بازگرداندنِ عربستان به عصر جاهلی است.
🌐 راز بازی مرموز آمریکا در اوکراین
📚 صدای غالب در ماجرای اردوکشی نظامی در مرز اوکراین، صدای شلیک مسلسل ها، انفجار خمپاره ها و پرواز جنگندههای روسی نیست. بلندترین صدایی که اکنون به گوش می رسد، هشدارهای تند و جدی آمریکا و همپیمانانش درباره خطر قریب الوقوع جنگ و حمله نظامی توسط روسیه است.
🔹 هیاهو، حجم بزرگی از واقعیت میدانی تنش فعلی در خطوط مرزی اوکراین را شکل داده که البته بلندترین صدا نیز از حنجره جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به گوش می رسد.
🔸 بایدن گفته که «شهروندان آمریکایی باید همین الان [از اوکراین] خارج بشوند.»
🔹 با این حال بعید است، رئیس جمهور 79 ساله آمریکا که از سوی رسانه ها به اختلال حافظه و حواس پرتی متهم شده، فراموش کرده باشد زمانی که معاون رئیس جمهور (باراک اوباما) بود، روسیه شبه جزیره کریمه را به خاک خود الحاق کرد؛ اما این اقدام هیچ گاه به جنگ نظامی میان روسیه و ناتو نینجامید.
🔸آن چه در «شرایط فعلی» بر اساس شواهد تا حد زیادی محتمل است ، این است که روسیه تصمیمی برای حمله به اوکراین ندارد. بلکه، در مسیر اعمال فشار بیشتر به غرب و سوق آن به سپردن ضمانتهایی مبنی بر توقف گسترش ناتو به سوی شرق (از جمله عضویت اوکراین) و عدم استقرار نیرو و سلاحهای بیشتر در شرق اروپا گام برداشته است.
🔹 در این میان، فرانسه به عنوان بزرگ ترین قدرت نظامی اروپا و آلمان به عنوان بازیگر ثروتمند و سیاستمدار این قاره که دو سالی است پروژه تشکیل «ارتش واحد اروپا» را پیش میبرند، کمترین تمایل برای رویارویی نظامی با روسیه را دارند.
🔸آن ها در سال های اخیر به تضاد منافع «ناتو» به رهبری آمریکا با اهداف و منافع خود در اروپا پی برده اند.
سیاست دوری این دو کشور از جنگ را می توان در چندین گفت و گوی تلفنی میان کاخ کرملین و الیزه و سفر اخیر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به مسکو و کیف، با هدف کاهش تنش مشاهده کرد.
🔹بر اساس آن چه گفته شد «هیاهو» یک روی سکه ماجرای اخیر اوکراین است.
🔸روی دیگر سکه، بازی مرموز آمریکا با رویدادهای شرق اروپا با هدف منافع خود است.
🔹ایالات متحده در دوره کوتاه و پرماجرای ریاست جمهوری دونالد ترامپ با شعار «اول آمریکا»، نفوذ خود در تحولات بینالمللی را از دست داد. او حتی بارها ناتو را به کاهش بودجه تخصیصی از سوی واشنگتن تهدید کرد.
🔸 حالا با ورود جو بایدن به کاخ سفید، او می خواهد نفوذ و قدرت از دست رفته واشنگتن را در قالب توانمندی در رهبری ناتو به ایالات متحده بازگرداند.
🔹لازمه این بازیابی قدرت، نمایش اهمیت این پیمان نظامی است که اساسا با تکیه بر وجود دشمنی به نام روسیه (یا اتحاد فروپاشیده جماهیر شوروی) متولد شده است.
🔸 در راه رسیدن به این هدف، پاریس و برلین که به دنبال کاهش تنش و همزیستی با روسیه هستند، سد راه واشنگتن و متحد آنگلوساکسونی آن، یعنی لندن، شده اند.
🔹باوجود آن چه گفته شد، جنگ در شرایط فعلی رویدادی نامحتمل است.
🔸با این حال، راه حماقت برای شروع جنگ باز است. چه بسیار جنگ هایی در تاریخ که با یک اشتباه آغاز شدند.
❎ پاسخ به فایل ضبط شده فرمانده وقت سپاه
📛اخیرا یک فایل صوتی منتسب به سردار #عزیز_جعفری، فرمانده قرارگاه فرهنگی بقیهالله الاعظم سپاه پاسداران منتشر شده که بر این اساس ادعا شده است سردار جعفری در این فایل از یکی از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری اعلام حمایت نموده است.
❗با بررسیهای انجام شده در مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص شد این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و انتساب این فایل صوتی به سردار جعفری کذب محض بوده و فرمانده قرارگاه فرهنگی بقیهالله الاعظم هیچ صحبتی در خصوص حمایت از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مطرح نکرده است.
💠 حسین صارمی👇
این صوت چند سال پیش در فضای مجازی منتشر شده است و حرف جدیدی نیست.
🔅ادعاهای آقای ذوالقدرنیا توسط فرمانده سپاه وقت آقای جعفری بررسی شد و دروغ بودن تهمت های او علیه سپاه، حاج قاسم و قالیباف اثبات شده است.
🔅بعد از انتشار این فایل در فضای مجازی که مشخص شد توسط ذوالقدرنیا بصورت پنهانی ضبط و به بیرون درز داده شده، از کار برکنار شد و پرونده قضایی تشکیل شد، چرا که این ادعاها علاوه بر بررسی توسط مسئولین سپاه تبدیل به پرونده ای در دادگاه نظامی شده بود
👈 و در زمان انتشار فایل در حال بررسی بود و اینکه مسئولی ادعاهایی را در حالیکه بصورت پنهانی ضبط میکند مطرح کند و سپس آنرا در فضای عمومی منتشر کند، حاکی از طراحی و عملیات تخریب سپاه تشخیص داده شد.
🔅البته پرونده در دادگاه بررسی شد و در نهایت نیز حکم اولیه آن صادر شد که بر اساس آن نادرست بودن تهمت ها علیه #حاج_قاسم و قالیباف روشن شد و فقط سیف و عیسی شریفی و چند نفر دیگر محکوم شدند و البته جرائم شریفی ارتباطی به شهرداری و قالیباف ندارد.
❗ضمناً همین حکم هم بدستور ابراهیم #رییسی رئیس قوه وقت، در حال تجدید نظر است.
📌انتشار مجدد این فایل در شب ۲۲ بهمن و آلوده نشان دادن سپاه و افرادی مثل شهید سلیمانی، توسط رسانه ضدانقلاب نشاندهنده اهداف آنها است.
♨️چرا روسیه در برابر اوکراین آرایش جنگی گرفته؟
🔺ریشه بحران اوکراین محصول هفتههای اخیر نیست. درگیری اروپا و روسیه بر سر اوکراین به قرنهای قبل باز میگردد. پس از انقلاب ۱۹۱۷ در روسیه، روسها با اشغال کیاف اوکراین را به اتحاد با اروپاییها واداشتند. آلمانها هم برای کمک، با حمله به اوکراین روسها را از خاک اوکراین اخراج کردند. اما چندی بعد مجددا اوکراین توسط روسها تسخیر شد و به عنوان یکی از جمهوری های شوروی شناخته شد.
🔺بعد از فروپاشی شوروی، #اوکراین در کنار روسیه رکن اصلی تشکیل سازمان کشورهای مستقل همسود بود. روسیه در زمان پوتین تلاش زیادی کرد تا همچنان اوکراین را به عنوان متحد خود حفظ کند. دلایل مهمی هم برای این مسئله وجود داشت. بارها اشغال اوکراین توسط اروپاییها این کشور را به ناجی مسکو تبدیل کرده بود. حالا هم روسیه به اوکراین به عنوان سدی برابر ناتو نگاه میکند.
🔺از طرف دیگر غرب هم نفوذ در جمهوریهای سابق شوروی را به عنوان ابزاری برای کنترل روسیه میداند. انقلاب رنگی در اوکراین این کشور را بیش از پیش در محور متحدین غربی قرار داد. اگر چه بخشهای شرقی اوکراین از نظر فرهنگی و سیاسی همچنان به #روسیه نزدیک است.
🔺روسیه بحران اخیر را متوجه اروپا میداند. آنها غرب را به تلاش برای نفوذ هر چه بیشتر ناتو در شرق اروپا متهم میکنند. در آستانه فروپاشی شوروی، ناتو به روسیه قول داد تا به سمت روسیه پیشروی نکند. اما ۱۴ کشور اروپای شرقی از ۱۹۹۷ به عضویت ناتو درامده اند.
🔺تصرف کریمه در ۲۰۱۴ و حمله به گرجستان در ۲۰۰۸ نشان داد روسیه از هیچ تلاشی برای جلوگیری از عضویت متحدین پیشین خود در ناتو دریغ نمیکند... حمله روسیه به گرجستان در حمایت معترضانی که تحت حمله ارتش گرجستان قرار گرفته بودند انجام شد. همین موجب شباهت با وضعیت اوکراین شده است.
🔺مردم شهرهای دونتسک و لوهانسک مایل به خودمختاری و نزدیکی به روسیه هستند. در سالهای بعد از انقلاب ۲۰۱۴ و برکناری رئیس جمهور نزدیک به روسیه در اوکراین، روسیه با تمام توان از مردم معترض شرق اوکراین حمایت کرده است.
🔺هم اکنون روسیه بیش از ۱۰۰ هزار سرباز را در مرزهای اوکراین مستقر کرده است. این رقم علاوه بر هزاران جداییطلب روسی در شهرهای دونتسک و لوهانسک است که بارها با ارتش غربگرای اوکراین درگیر شدهاند. دولت روسیه بارها اعلام کرده به دنبال کسب ضمانت در مورد عدم عضویت اوکراین در ناتو است. با این حال تحلیلگران معتقدند اگر ارتش اوکراین اقدامی علیه استانهای شرقی انجام ندهد بعید است روسیه به اوکراین حمله کند.
فتنه سلمان رشدی؛
عبرت های نرمش مقابل دشمن
🔹 25 بهمن سالگرد صدور حکم امام خمینی (ره) درباره اعدام سلمان رشدی مرتد است که بازی تهاجمی اردوگاه غرب علیه اسلام و پیامبر اعظم (ص) را به هم ریخت.
🔹در شروع سال 1367- و شاید قبل از آن - برخی دیپلماتهای ما احتمال پذیرش قطعنامه 598 را در محافلی زمزمه کرده بودند. 27 تیرماه 1367 حضرت امام(ره) با احترام به نظر برخی مسئولان، اجرای قطعنامه 598 را پذیرفتند.
🔹اما برخلاف تصور همان مسئولان، "حسن نیت" نشان دادن ایران با بدفهمی و گستاخی رژیم صدام و حامیان غربی وی در انجام برخی حملات جدید و گسیل سازمان منافقین برای عملیات فروغ جاودان (مرصاد) روبرو شد. البته پیامد این ماجرا، ایجاد موج جدید بسیج مردمی در پر کردن جبههها و عقوبت تاریخیسازمان منافقین بود.
🔹چند ماه بعد یعنی دی ماه سال 67، گستاخی قدرتهای شرور غربی شکل دیگری به خود گرفت و جبهه استکبار، این بار سلمان رشدی را برای شکستن حریم پیامبر اعظم(ص) علم کردند و پاسخ تاریخی خود را از حضرت امام (ره) گرفتند.
🔹 در پی این اتفاقات عبرت آموز، حضرت امام در پیام معروف به "منشور روحانیت" که در تاریخ سوم اسفند 67 صادر کردند، تاکید فرمودند:
✅ "من قبلاً نیز گفتهام همه توطئه های جهان خواران علیه ما از جنگ تحمیلی گرفته تا حصر اقتصادی و غیره برای این بوده است که ما نگوییم اسلام جوابگوی جامعه است و حتماً در مسایل و اقدامات خود از آنان مجوز بگیریم. ما نباید غفلت بکنیم؛ واقعاً باید به سمتی حرکت نماییم که إن شاء الله تمام رگههای وابستگی کشورمان از چنین دنیای متوحشی قطع شود.
✅ استکبار غرب شاید تصور کرده است از اینکه اسم بازار مشترک و حصر اقتصادی را به میان بیاورد، ما در جا می زنیم و از اجرای حکم خداوند بزرگ صرف نظر می نماییم. خیلی جالب و شگفت انگیز است که این به ظاهر متمدنین و متفکرین وقتی یک نویسنده مزدور با نیش قلم زهرآگین خود احساسات بیش از یک میلیارد انسان و مسلمان را جریحه دار میکند و عدهای در رابطه با آن شهید می شوند، برایشان مهم نیست و این فاجعه، عین دموکراسی و تمدن است؛ اما وقتی بحث اجرای حکم و عدالت به میان می آید، نوحه رأفت و انساندوستی سر میدهند. ما کینه دنیای غرب را با جهان اسلام و فقاهت از همین نکتهها بهدست میآوریم.
✅ ضرورتی نیست که در چنین شرایطی ما به دنبال ایجاد روابط و مناسبات گسترده باشیم؛ چرا که دشمنان ممکن است تصور کنند که ما به وجود آنان چنان وابسته و علاقهمند شدیم که از کنار اهانت به معتقدات و مقدسات دینی خود ساکت و آرام می گذریم.
✅ آنان که هنوز بر این باورند و تحلیل می کنند که باید در سیاست و اصول و دیپلماسی خود تجدید نظر نماییم و ما خامی کردهایم و اشتباهات گذشته را نباید تکرار کنیم و معتقدند که شعارهای تند یا جنگ سبب بدبینی غرب و شرق نسبت به ما و نهایتاً انزوای کشور شده است و اگر ما واقع گرایانه عمل کنیم، آنان با ما برخورد متقابل انسانی می کنند و احترام متقابل به ملت ما و اسلام و مسلمین میگذارند، این یک نمونه است که خدا میخواست پس از انتشار کتاب کفرآمیز آیات شیطانی در این زمان اتفاق بیافتد و دنیای تفرعن و استکبار و بربریت چهرهی واقعی خود را در دشمنی دیرینهاش با اسلام برملا سازد تا ما از ساده اندیشی به درآییم و همه چیز را به حساب و اشتباه و سوء مدیریت و بی تجربگی نگذاریم و با تمام وجود درک کنیم که مسأله اشتباه ما نیست؛ بلکه تعمد جهان خواران به نابودی اسلام و مسلمین است؛ والاّ مسأله فردی سلمان رشد آنقدر برایشان مهم نیست که همه صهیونیستها و استکبار پشت سر او قرار بگیرند".
(صحیفهی نور؛ ج 21؛ صفحهی 88 )
✍ #محمد_ایمانی
♦️افشای خیانتهای دولت غربگرای روحانی به ملت ایران در موضوع تداوم تحریمها
▪️اختصاصی فصل بیداری | سفیر اسبق ایران در مسکو اخیرا نکات تکاندهندهای از اقدامات مشکوک دولت روحانی برای تداوم تحریمها بیان کرده است:
1️⃣در موضوع FATF: معاون بانک مرکزی روسیه در ملاقاتی با من پیشنهاد داد که یک هیئت از بانک مرکزی به مسکو سفر کرده و با وی دیدار کنند تا وی راههای عبور از تحریمها را برای آنها نشان دهد. اما دولت ایران تمایلی برای این کار نشان نمیداد. پس از ۶ ماه پیگیری مستمر، سرانجام هیئتی به مسکو اعزام شد. معاون بانک مرکزی روسیه بعد از بازگشت آنها به ایران به من گفت که مگر با ما شوخی دارید؟ گفتم چی شد؟ گفت من کاملا متخصص امور FATF هستم به تیم ایرانی گفتم چطور این تحریمهای بانکی را دور بزنید اما آنها برای من کلاس میگذاشتند که FATF چیست؟ من هم گفتم بروید دنبال کارتان.
2️⃣در مسکو به دنبال آمریکا بودند: در جریان برگزاری نمایشگاه نفت و پتروشیمی در مسکو، یک هیئتی از ایران برای بازدید از این نمایشگاه به مسکو آمد اما فقط از غرفه آمریکا، فرانسه و انگلیس بازدید کرد و در پاسخ به سوال من که پرسیدم غرفههای روسیه و کشورهای دیگر را نمیبینید؟ گفتند که اینها مهم نیستند!
3️⃣موافق لغو تحریم تسلیحاتی نبودند: لاوروف وزیر خارجه دولت روسیه در سال ۹۴ به من گفت که چین و روسیه مایل به لغو تحریمهای تسلیحاتی بودند، اما ایران موافق لغو این تحریمها نبود. در همین حال فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی چندی پیش اذعان کرده که ایرانیها از ما درخواست کردند که ایران را در مرز تحریمها بگذاریم. ایرانیها برخلاف روسها به ما گفتند که تحریمهای تسلیحاتی را باقی بگذارید.
4️⃣نفت به روسیه نمیفروشیم: یکی از مسئولان دولت روحانی گفته که در حالی که زمینه فروش نفت ایران محدود شده و بخش قابل توجهی از نفت روی ناوگان کشتی یا در انبارهای متراکم قرار گرفته بود، روسها برای خرید نفت ایران ابراز تمایل کردند اما بیژن نامدار زنگنه وزیر وقت نفت گفت که ایران امسال نفتی نمیفروشد!
استعفای ریچارد نفیو معمار تحریمهای آمریکا علیه ایران را بعد از ۷۰ روز رسانهای کردهاند، آنهم در بحبوحه مذاکرات دور هشتم وین. میگویند این نشانهای از حسن نیت آمریکاست، همان چیزی که در DNA آنان یافت نمیشود. جدی نگیرید برای فشار و امتیاز گیری در دقیقه نود دارند عملیات روانی میکنند.
🔴 ۶۰ درصد فرمانداران دولت روحانی همچنان بر مصدر امورند/ زمان «تغییر» نرسید؟
🔹 به اعتقاد ناظران سیاسی، عدم تغییر در بدنه مدیریتی دولت بخصوص مدیرانی که با ناکارآمدی و سستی در وظایف محوله سهم مؤثری در به وجود آوردن شرایط فعلی کشور داشتند و به تعبیری از بانیان وضع موجود کشور هستند، میتواند به پاشنه آشیل دولت سیزدهم تبدیل شود.
🔹 به عنوان مثال تغییرات در سطوح فرمانداران شهرها بسیار ناچیز بوده است، از این رو انتظار میرود فرماندارانی که به عنوان نماد وضعیت ۸ سال گذشته در دولت «تدبیر و امید» شناخته میشوند تغییر کنند و پس از گذشت ۶ ماه از فعالیت دولت سیزدهم، مدیران همراه و همسو با دولتمردان بر کرسی فرمانداریها و سایر مناصب قوه مجریه بنشینند.
📍مذاکرات وین حداقل در سه موضوع با مشکل مواجه شده..
۱.امریکا حاضر نیست تعهد دهد که دوباره از برجام خارج نشود.
۲.هیچ مکانیزمی برای راستی آزمایی لغو تحریمها از طرف ایران را قبول نمیکند.
۳.هیچ تعهدی برای اعمال نکردن تحریمهای جدید علیه ایران را هم نمیدهد.
🔻به نظر شما در چنین شرایطی تیم مذاکره کننده ایران باید چه کند؟ مثل تیم قبلی به هر قیمت توافق کند یا با "توافق نکردن" از منافع ملی حراست کند؟
🔰 فشار اقتصادی و تهمتزدن؛ دو وسیله دشمن برای جداکردن مردم از نظام / به سپاه تهمت میزنند چون در پیشرفت انقلاب موثر است
🔻 رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان: سفارش من به جوانهای عزیزمان این است که امروز ببینند دشمن در چه خطی حرکت میکند و چه چیزی را هدف گرفته. نقطه مقابل آن را عمل کنند و حرکت کنند. دشمن افکار عمومی و فکر جوانها را هدف گرفته است.
🔹میلیاردها دلار دارند خرج میکنند و تلاش میکنند برای اینکه ملت ایران را و بخصوص جوانها را از این راه برگردانند و وسیلهای که آنها دنبال میکنند فعلا دوتا وسیله است. یکی فشارهای اقتصادی است برای اینکه مردم را به تنگ بیاورند و از نظام اسلامی جدا کنند. یکی هم لجنپراکنی. لجنپراکنیها، دروغپردازیها، تهمتزدنها که به ارکان انقلاب تهمت میزنند.
🔹به مراکزی که در پیشرفت انقلاب تأثیر دارند تهمت میزنند. یک روز به مجلس شورای اسلامی، یک روز به شورای نگهبان، یک روز به سپاه؛ امروز نوبت سپاه است، به سپاه تهمت بزنند، لجنپراکنی کنند و در ضمن به شهید بزرگواری مثل شهید سلیمانی. اگر جرأت میکردند، از خشم مردم و عکسالعمل مردم نمیترسیدند، به امام هم اهانت میکردند و منتها خب جرأت نمیکنند و میدانند که مردم عکسالعملشان تند است در مقابل این.
🔻 دو وسیله در اختیار دشمن هست برای جداکردن مردم از نظام و برای دستکاری کردن فکر مردم و اندیشه مردم. دشمن این دو تا راه را در پیش گرفته است: دشمنی اقتصادی و دشمنی رسانهای. جوان ها در مقابل اینها باید بایستند. ملت ایران باید در مقابل این دو تا حرکت بایستد.
🔹 فشار اقتصادی را با تلاش درونی و تلاش داخلی و با خنثی کردن تحریمها و البته تلاش دیپلماسی باید مقابله کرد. همان طور که برادران خوب و انقلابی ما در زمینه از بین بردن تحریمها و مجاب کردن طرف مقابل مشغول کارند، آن هم خوب است لکن عمده کار، خنثی کردن تحریمهاست از طریق حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی...، اینها از طرفی و از طرف دیگر خنثی کردن حرکت رسانهای دشمن و لجنپراکنیهای دشمن. ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
🔰 استمرار انقلاب یعنی هرچه توان داریم برای رسیدن به اهداف انقلاب استفاده کنیم
🔻 رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان: استمرار حرکت انقلابی یعنی اینکه ما همه هدفهای اکنون و آینده انقلاب را مدنظر قرار بدهیم و این نیازها را به هر شکلی میتوانیم تأمین کنیم؛ این معنایش استمرار انقلاب است.
🔹این هدفهای انقلاب که گفتیم یعنی چه؟ پیشرفت کشور، عدالت اجتماعی در کشور، اقتدار در کشور، تشکیل جامعه اسلامی در کشور و در نهایت رسیدن به تمدن نوین اسلامی؛ هدف های انقلاب اسلامی اینهاست.
🔹باید دید برای رسیدن به این هدفها چه کارهایی لازم است. آن کارها را در حد توانمان انجام دهیم. ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
🔰 بعضی از تذکرات سال ۹۴ و ۹۵ در برجام رعایت نشد و مشکلات بعدی که همه مشاهده میکنند پیش آمد
🔻 رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان: ما در این مسائل مربوط به آینده و بلندمدت، اگر امروز کوتاهی کنیم در آینده مشکل خواهیم داشت.
در قضایای #برجام در سال ۹۴ و ۹۵ ایرادی که بنده میگرفتم این بود که یک نکاتی باید در برجام رعایت میشد که مشکلات بعدی پیش نیاید. اعتراض من عمدتا به این بود. من میگفتم این نکات را باید در نظر بگیریم. در تذکرات هم آن را مکرر گفتم. خب بعضی از اینها در نظر گرفته نشد، مورد توجه قرار نگرفت این مشکلات بعدی پیش آمد که خب همه مشاهده میکنند. بنابراین نگاه به آینده مهم است. ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
🔰 کسانی که دم از تسلیم میزنند نمیتوانند به اهداف انقلاب پایبند باشند
👈🏻 امروز مقاومت ملت ایران، بر منطقه اثر گذاشته است
🔻 شعار انقلاب، مقابله با استکبار و قدرت های استکباری است. آن کسانی که دم از تسلیم در مقابل استکبار و دم از تسلیم در مقابل آمریکا میزنند، نمیتوانند به این انقلاب و به این هدفها پایبند باشند.
🔹خدا را شکر می کنیم که به ملت ایران منت گذاشت و این ملت را دارای استقامت کرد که ایستادگی و استقامت کردند و توانستند کشور را به اینجا برسانند. این استقامت نه فقط در داخل کشور بلکه در منطقه استقامت ملت ایران اثر گذاشت. انشاءالله روز به روز این استقامت باید ادامه پیدا کند.
🔹امروز شما میبینید حرکت مقاومت در کشورهای منطقه روبه رشد است و ابهت آمریکا و ابهت استکبار در منطقه شکسته است و ملتها زبانشان باز شده است علیه آمریکا. ما باید این را قدر بدانیم و این حرکت استمرار انقلاب را ادامه بدهیم. ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
🔴زینب کبرا قهرمان استراتژی تبديل «تهديد» به «فرصت»
🔶يکي از مهمترين شاخصههاي فکر و عمل شيعي و تجربههاي زيستة شيعيان در طول حيات خود، تبديل «تهديد» به «فرصت» بوده است. شيعيان در طول تاريخ، از صدر اسلام تا روزگار حاضر با بدترين و سهمگينترين و بنيانبرافکنانهترين تهديدها مواجه بودهاند. اما همواره همچون چوب عود که با سوختن، عطر افشاني ميکند و حيات ميگيرد، از دل هر تهديدي سربلندتر از پيش و اميدوارتر از گذشته با موفقيت بيرون آمدهاند.
🔶بدون تردید یکی از بزرگترین قهرمانان تاریخی این استراتژی #زينب_کبری سلام الله عليها، است. او کسی بود که شديدترين تهديد تاريخي، يعني حادثه عاشورا را به بهترين فرصت براي پيشبرد اهداف اسلامي و حسيني تبديل کرد.
🔹عصر عاشورا در کنار بدن بيسر ابيعبدالله، دستان خود را به آسمان بلند کرد و پيروزمندانه خطاب به خداي متعال عرضه داشت: اللهم تقبل منا هذا القربان؛ خدايا اين قرباني را از ما بپذير»
🔹به محض ورود به کوفه در خطبهای علوی، عظمت روح حسینی، عزت فاطمی و الهی بودن اهداف عاشورایی را در جمع همه اهل کوفه فریاد زد و حقارت دشمنان اهل بیت را آشکار نمود.
🔹در کاخ عبيدالله بن زياد خطاب به او و همه بشريت تا هميشه تاريخ، حقیقت عرفان عاشورایی و معنای زندگی حسینی را چنین آشکار کرد: «و الله ما رأيت الا جميلا؛ به خدا سوگند که من جز زيبايي نديدم»
و اين چنين بود که عاشورا و حسين را به مهمترين برگ بَرنده و شمشير بُرّنده حقطلبان عالم تبديل کرد.
🔶به همین مناسبت یادی کنیم از سردار مدافعان حریم ولایت و حرم حضرت زینب یعنی حاج قاسم #سلیمانی که با درسآموزی از مکتب حسین و زینب چه زیبا همین استراتژی را میگفت و قدرت و ارزش آن را در عمل هم نمایان کرد:
«من معتقدم ميزان فرصتي که در تهديدها هست از فرصتي که در خود فرصتها هست بيشتر است».
⭕️درود و سلام خدا بر روح پاک و مطهر زینب کبرا(س) و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همه مدافعان حریم و حرمت ولایت.
🔰 سه نکته از یک فایل صوتی
🔹در هفتهای که گذشت فایلِ صوتیِ قدیمی فرمانده سابق سپاه به تیتر یک رسانهها و محافل آن طرف آبی بازگشت؛ خبری که همزمان با یومالله ۲۳ بهمن از صدای آمریکا، منتشر و فضای ذهنی جامعه را به خود درگیر کرد. هرچند دیر، ولی برخی از افراد و رسانههای انقلابی به چیستی پروژه یاس و نحوه برخورد سپاه با فسادِ شکلگرفته پرداختند که به نظر میرسد در پاسخگویی به سؤالها و شبهات ایجادشده در افکار عمومی، کافی بوده باشد. آنچه امروز مهم است پاسخ به این پرسش است که چرا یک رسانه مانند صدای آمریکا توانایی این را دارد که دست به بازآفرینی خبری سوخته بزند که یک هفته اذهان عمومی جامعه را به خود درگیر کند؟ کاستیها و مشکلات داخلی چیست که این رسانهها بهراحتی میتوانند اینگونه موج سازی کنند؟ پاسخ این سؤالات را باید در ضعفها و نواقص حوزه سیاستگذاری رسانه در کشور جستجو کرد.
⚜نکات تحلیلی
1️⃣ بنا به آمار رسمی، در سال ۱۳۹۹ بیش از ۶۵ درصد افراد بالای ۱۵ سال کشور حداقل در یک شبکه اجتماعی عضو بودهاند و برخی کارشناسان معتقدند میانگین حضور جامعه در فضای مجازی به ۷ ساعت رسیده است؛ اما آیا راهبردِ منسجمِ رسانهای برای این حضور قارچی و سریع داریم؟ در نبود یک راهبرد منسجم و مدون برای زیستِ مجازیِ عامه، یک رسانه معلومالحال بهراحتی میتواند محاسبات ذهنی جامعه را دستخوش تغییر کند.
2️⃣ باوجوداینکه مبحث آموزش سواد رسانهای از اواخر دهه ۷۰ میلادی به مباحث آموزشی برخی کشورها راه یافت؛ ولی این موضوع در کشور ما به مجمعالجزایری از آموزشهای بیهدف و بینتیجه تبدیل شده است که هیچ معیار و استاندارد مشخصی برای اثرسنجی آن وجود ندارد.
3️⃣ واقعیت آن است که ما فاقد یک راهبرد منسجمِ آفندی و پدافندی در عرصه رسانه هستیم و باوجود دستگاههای عریض و طویل رسانهای و فرهنگی، در مقابل چنین پدیدههایی نمیتوانیم یک حرکت منسجم و منظمی شکل دهیم؛ افرادی که خود را موظف به پاسخ میدانند، فاقد داده کافی برای تحلیل هستند و ساختارهایی که داده کافی دارند، درگیر تصمیمگیریهای بروکراتیک!
🔷️نکته آخر اینکه اگر معتقد به جنگ رسانهای هستیم، راهکار آن به فرموده رهبر معظم انقلاب، بازسازیِ انقلابی و عقلانی ساختار فرهنگی و رسانهای کشور است که بتواند با یک اتاق فکر واحد، میدان عملیات را رصد کرده، طرحریزی صحیح و به هنگام داشته و عملیات منسجم و مؤثری داشته باشد.
🛑 پاسخ به یک بیانیه
🔹روزنامه شرق درقسمت روزنه خود در تاریخ ۲۷ بهمن ماه سال جاری آورده است"جمعی از فعالان سیاسی و مدنی خواستار شدند، امتداد حصر ۱۱ ساله پایان یابد آیا دربند و حصرنگه داشتن این شخصیت های گرانقدر در ۱۱ ساله گذشته گرهی از مشکلات گشوده است؟ آیا وصعیت اقتصادی مردم، سقوط ارزشهای اخلاقی و ... نباید مقامات را به تامل و تجدید نظر در مسیر طی شده بنشاند؟"
درخصوص این بیانیه چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد:
🔴این جمعی از فعالان سیاسی و مدنی چه کسانی هستند که خواستار رفع حصر شده اند؟آیا صرفا تعدادی از همفکران فتنه گران سال ۸۸ هستند و یا نماینده واقعی همه بخش های جامعه؟!
🔴 آیا وجود مشکلات اشاره شده در این بیانیه ناشی از حصر فتنه گران است و یا ناشی از سیاستهای دولت های همسو با آنها در ۸ سال از این ۱۱ سال؟
🔴به زعم بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان برخی از مشکلات اقتصادی امروز که ریشه در تحریم دارد ناشی از فتنه سال ۸۸ و نامه تحریم به سردمداران آمریکا از سوی این جریان است.
🔴آیا ریشه معظلات اخلاقی را باید در حصر فتنه گران دانست و یا در تغییر سبک زندگی در نظر مردم آن هم توسط متفکران غرب گرای این جریان فکری سیاسی؟
🔚در نهایت اینکه حصر فتنه گران سال ۸۸ اگرچه به نظر آنها مشکلی از مشکلات جامعه را حل نخواهد کرد اما قطعا از ایجاد مشکلات عدیده دیگر جلوگیری خواهد نمود. فتنه گرانی که ثابت کرده اند آنچه که برای آنها مهم نیست منافع ملی و ارزشهای جامعه است.
⭕️ مروری اجمالی و دستهبندی شده بر بیانات امروز رهبر معظم انقلاب
🔻هدفهای انقلاب:
*پیشرفت واقعی و همهجانبه مادی و معنوی
*تحقق عدالت اجتماعی
*اقتدار کشور
*تشکیل جامعه اسلامی و در نهایت شکلگیری تمدن بزرگ و نوین اسلامی.
🔻تاکید محوری رهبر انقلاب بر اقدام "سریع و هوشیارانه" ملت در مسئله تولید واکسن و مقابله با ویروس به عنوان یکی از مصادیق حرکت استمرار بخش:
*در قضیه کرونا جوانان دانشمند بلافاصله نیاز روز را تشخیص دادند و مشغول به کار شدند که نتیجه آن تولید انواع واکسن و بینیاز شدن از دست دراز کردن مقابل دیگران شد
🔻نمونههای بارز دیگر هوشمندیِ ملت:
* دفاع مقدس و سیل جمعیت به سمت میدانهای نبرد با اشاره امام
* دفاع از حرم
*مقابله با ضدانقلاب
*حضور حماسی در ۹ دی سال ۸۸
*حضور خودجوش و تحسینبرانگیز مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
🔻مصادیق زمینهساز استمرار انقلاب:
*تلاش دانشمندان و پژوهشگران
*تلاش علمای حوزه و دانشگاه
*فعالیت کارآفرین و کارگر
*کوشش جوانِ دانش پژوه در دانشگاه و حوزه
*فعالان عرصه خدمات اجتماعی
*فعالان میدانی کمکهای مؤمنانه
*فعالان حوزه دفاع نظامی
*فعالان جهاد تبیین
*کارکنان خدوم حکومتی
*روشنگریهای روشنگران سیاسی در رسانه های مختلف و فضای مجازی و بویژه در رسانه ملی
*کمک به مراکز مقاومت در منطقه و دنیای اسلام، و کسانی که آماده حضور در میدانهای حوادث گوناگون همچون دفاع از حرم و یا ۹ دی هستند
رهبر انقلاب پس از ترسیم اهداف و مصادیق زمینهساز استمرار انقلاب، تاکید میکنند که "برخی از این تلاشها را مربوط به امروز و برخی را هم مربوط به آینده" است
🔻مصادیق تلاشهای مربوط به آینده:
*«تربیت دانشمند و محقق و تقویت نهضت علمی»
*«فرزندآوری، تکثیر نسل و تأمین عنصر لازم برای پیشرفت کشور یعنی جوانان»
*«انرژی صلحآمیز هستهای»
تذکر رهبر انقلاب: نباید مشکلات نقد بر روی انبوه پیشرفتهای بزرگ غبار بنشاند
🔻موارد مورد انتقاد رهبر انقلاب:
*عدالت اجتماعی
*توزیع عادلانه ثروت
*نابرخورداری طبقات ضعیف
بعضی از غفلتها، کمکاریها و سوءنیتها وجود داشته است که اگر نبود، وضع کشور بهتر بود
مصادیق اقتصادی مورد توجه:
*خودکفایی بسیاری از اقلام
*افزایش اعتماد به نفس تولیدکننده داخلی
👈تذکر و تکلیف رهبر انقلاب برای صداوسیما: رسانه ملی در انعکاس دستاوردهای بخش تولید تکلیف بزرگی دارد که البته آنچنان که باید و شاید به آن عمل نشده است
👈مرز بندی رهبر انقلاب با برخی از اشخاص و جریانهای داخلی: کسانی که زندگی و مشی اشرافی دارند یا دم از تسلیم در مقابل استکبار و آمریکا میزنند، نمیتوانند مدعی پایبندی و دلبستگی به انقلاب باشند
🔻دشمنیها به علت پایداری و وفاداری ملت به اهداف انقلاب است
🔹دشمن چه میکند؟
*«فشار اقتصادی»
*«عملیات رسانهای»
نقاط هدف و ابزار دشمن:
*افکار عمومی بهویژه فکر و ذهن جوانها
*با هزینه کردن میلیاردها دلار و با طراحیهای مختلف در اتاقهای فکر
🔻راه مقابله:
*تلاش درونی و خنثی کردن تحریمها (از طریق تقویت تولید و تحرک اقتصادی) است البته در کنار آن تلاش دیپلماسی نیز خوب است
*ملت ایران باید در مقابل تهمتزنی و دروغپردازیهای رسانهای و همچنین فشار اقتصادی بایستند
🔻جریان مقاومت و نقش ایران در منطقه:
*مقاومت رو به رشد در منطقه
*مقاومت ابهت استکبار را در هم شکسته
مقاومت زبان ملتها را در مقابل آمریکا گشوده
**مقاومت نه تنها موجب پیشرفت کشور بلکه دارای تأثیرات مهم منطقهای است.
*🚨ورود کشور به جنگ ادراکی*
➖پس از چهار مرحله جنگ، کشور وارد پنجمین مرحله جنگ با نظام سلطه شده است.
🔚جنگ سرد، سخت، نیمه سخت و جنگ نرم مراحلی بود که کشور به انحاء مختلف با آن مواجه شده و حال ایران اسلامی وارد پنجمین مرحله جنگ یعنی جنگ شناختی یا جنگ ادراکی شده است.
*🔝اما جنگ ادراکی یا شناختی چیست؟!*
➖آیا افرادی را در اطراف خود درک کرده اید که نسبت به مراجع عظام تقلید و علما و روحانیت، نگاهی محترمانه داشته اند و امروز نگاه آنها مبدل به نفرت شده باشد!؟
➖آیا کسانی را می شناسید که نسبت به مقدسات، تعصب داشته و مدافع آنها بوده اند اما امروز به جرگه توهین کنندگان به مقدسات وارد شده باشند!؟
➖ آیا تا به حال با افرادی مواجه شده اید که تا چندی قبل به اعتقادات خود به شدت پایبند بوده اند و امروز اعتقادات خود را خرافات تلقی کنند!؟
➖آیا با کسانی دم خور بوده اید که به رهبری جامعه خود عشق می ورزیدند اما حال با دید بدبینانه از ولایت و رهبری یاد کنند!؟
🔚جای تعجبی وجود ندارد. این افراد مورد اصابت گلوله دشمن در جنگ شناختی قرار گرفته اند بدون اینکه جراحتی در بدن خود احساس کنند اما ادراک و شناخت وی مورد حمله قرار گرفته است.
🔚این نوع جنگ شکل تکامل یافته تر و البته اثر گذارتر جنگ نرم بوده که متکی بر زیر ساخت رسانه های نوین سایبری است که با ایجاد یک پارادایم(چارچوب و پیش فرض های ثابت) ذهنی، به شناخت و ادراک افراد، مطابق خواست خود جهت می دهند بدون اینکه شخص متوجه این تغییر رفتار باشد و یا حتی به این فرآیند، شک کند.
➖هوشیاری دینی توام با مطالعه مبانی دین و یا به بیان ساده تر " بصیرت دینی" مهمترین و کارآمدترین راه مقابله با این تهاجم میباشد...
➖دقت کرده اید همواره مقام معظم رهبری مدتها قبل از هر رخدادی هشدارهای لازم را اعلام میکنند؟
➖خاطرتان هست که ایشان چقدر بر بصیرت مردم تاکید میفرمودند؟ حال پس از گذشت مدتی، علت هشدار ایشان مشخص میشود...
➖ اصالت دینی توام با هوشیاری و کیاست مومن، نمادی از تقوای الهی است که لازمه جلب رضایت حق است.
➖حواسمان باشد که دشمن هیچگاه به طور مستقیم وارد عرصه منفی سازی چهره دین، معصومین و علما دینی و چهره ولایت فقیه نخواهد شد بلکه با ایجاد سناریوها و اتفاقات از پیش نگاشته شده وبا جریانات منفی سازی چهره علما و دلسوزان نظام، پروژه بی اعتماد سازی خود را پیاده و با سوء استفاده از افکار عمومی، آن را انتشار میدهد.
➖حفظ ایمان در هیچ عصری به دشواری این زمان نبوده چرا که تمامی حق با مظاهرش در برابر تمامی باطل با مظاهر خود قرار گرفته و چه بسا میشود گفت دوران آخرالزمانی که منتهی به ظهور حجت خدا(عج) میشود فرا رسیده و زمانه های غربال شدن یکی پس از دیگری فرا میرسد.
➖در چهل و سومین سالروز پیروزی انقلاب، ما با یک جنگ شناختی روبرو هستیم. اینکه دشمن به جنگ شناختی روی آورده است چند علت دارد:
1⃣ جنگ نظامی و سخت موجب وحدت داخلی است ولی جنگ شناختی وحدت شکن است.
2⃣ جنگ سخت هزینه بر است ولی جنگ شناختی هزینه اش اندک است.
3⃣ دستاورد جنگ شناختی به مراتب بیشتر و ماندگارتر از جنگ سخت و نیمه سخت است.
🔘سئوال: ابزار های جنگ شناختی دشمن چیست؟
➖ایجاد یاس و ناامیدی و بن بست نمایی از مسیر آینده.
➖تحریف در واقعیات و تردید در درستی مسیر طی شده انقلاب.
☑️نکته آخر اینکه این جنگ مسلماً برای مقابله نیاز به آرایش جنگی خاص دارد که جهاد تبیین و روایت درست گذشته و حال و ایجاد امیدواری به آینده براساس قرائت های اصیل از آرمانهای انقلاب، گام اساسی آن است.
➕ سلبریتیها، سربازان پیادهنظام عرصهی سبک زندگی
▫️ سلبریتیها، به دلیل شهرت و اقبال عمومی موردتوجه عموم مردم، خصوصا جوانان و نوجوانان قرار میگیرند، آنها تلاش میکنند با نمایش نوع خاصی از پوشش، رفتار و به طورکلی سبک زندگی، برروی مخاطبانشان تاثیر بگذارند.
▫️ سلبریتیها فرآیند تغییر در سبک زندگی و اثرگذاری را به صورت آهسته و پیوسته پیش میبرند و به همین شکل، مخاطبانشان آرام آرام تغییر میکنند. این گروه، مروج سبک زندگی غربی هستند.
▫️ برای اینکه در عرصهی رسانه بتوانیم به طور مؤثری جلوی جریان قوی سلبریتیها را بگیریم نیازمند جریانات رسانهای هستیم که آهسته و پیوسته، مسیرشان را ادامه بدهند و با ارائهی محتوای ناب در قالب زیبا مخاطبانشان را همراه کرده تا پیام مثبت خود را به آنان منتقل کنند، درغیراینصورت سیل رسانهای سلبریتیها جامعه را باخود به مقصد نادرستی خواهد برد.
"این عمار" رهبری حکیم انقلاب برای فضای مجازی/ جهاد تبیین رمز مقابله با لجن پراکنی دشمنان خارجی و دنباله های داخلی آنان
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار با مردم قهرمان تبریز اشارات مهمی به حوزه رسانه و فضای مجازی با تعابیری چون "دروغپردازی و تهمتزنی به ارکان انقلاب و مراکزی که در پیشرفت انقلاب تأثیر دارند، شیوههایی است که در عملیات رسانهای استفاده میشود "، "دشمن امروز افکار عمومی بهویژه فکر و ذهن جوانها را هدف گرفته است تا با هزینه کردن میلیاردها دلار و با طراحیهای مختلف در اتاقهای فکرشان، بتوانند ملت ایران و به خصوص جوانان را از مسیر انقلاب برگردانند" و " تهمت زنی به مجلس، شورای نگهبان، سپاه و شهید بزرگوار سردار سلیمانی نمونههایی از این لجنپراکنیهاست و آنها اگر از خشم مردم نمیترسیدند، به امام هم تهمت میزدند اما جرأت این کار را ندارند " داشتند.
در دولت قبل در بیشتر مواقع وقتی معظم له به موضوع رسانه و فضای مجازی اشاره میکردند در کنارش به موضوع نفوذ هم اشاره ای داشتند.
تقریبا پس از شروع دولت جدید رهبر معظم انقلاب در اکثر سخنرانی ها به موضوع رسانه و فضای مجازی اشاره داشته اند که نشان از این دارد که دولت جدید باید سریعتر برای جبران خساراتی که جریان تحریف با بستر فضای مجازی ول به ایران و ایرانی مخصوصا در حوزه شناختی و ادراکی زده اقدامات لازم را طراحی کند و البته این نکته را باید در نظر داشت که این دولت چند برابر دولت قبل در تیرس نفوذ و رسانه های دشمن قرار گرفته است.
راهکار ها را هم ایشان عنوان کرده اند که شامل جهاد تبیین، پیاده سازی عدالت با مصادیقش در فضای حقیقی و مجازی، روشنگری، اجرای سریع دستورات بر زمین مانده، توجه ویژه به جایگاه مهم شورای عالی فضای مجازی، توجه ویژه به دیکتاتوری رسانه ای دشمن و مقابله هوشمندانه با آن و...است.
حال به نظر میرسد اشارات مصداقی رهبر معظم انقلاب(جهاد تبیین و جهاد امید) برای جهاد در فضای مجازی که ایشان بیش از ۲۲ سال نسبت به آن به صورت علنی توجه ویژه دارند نقشه راه جدیدی برای کنشگران انقلابی و مسئولین برای مقابله با جنگ شناختی دشمن در بستر فضای سایبر-مجاز ترسیم کرده باشد که مهمترین آن عمل به بیانیه گام دوم انقلاب است.
در این جنگ شناختی-ترکیبی در ۴ قدم باید اقدامات لازم طراحی شود:
رصد شناختی خودی - دشمن
تحلیل شناختی وضعیت خودی- دشمن
برنامه ریزی شناختی برای خودی- دشمن
اقدام آفندی شناختی بر ضد دشمن - ارتقای تاب آوری برای خودی
حال باید به کمک دولت رفت تا هرچه سریعتر تکلیف حاکمیت سایبری انقلاب اسلامی را در کشور مشخص کند، فضای مجازی ولنگار را مدیریت کند، چهره جریانات لیبرال لجن پراکن رسانه ای همکار غرب را به دلیل خیانت برای مردم روشن کند و با سایبر تروریسم آمریکا به جد در ۴ اقدام اشاره شده در حوزه آفند و پدافند شناختی مواجهه انقلابی و هوشمندانه کند.