🔰 دیپلماسی اقتصادی راهی برای خنثی سازی تحریم
🔰 جمهوری اسلامی ایران با داشتن ۱۵ کشور همسایه، دومین کشور جهان از نظر تعداد همسایهها محسوب میشود و این به معنای وجود موقعیت و ظرفیتی کم نظیر برای دست یابی به بازارهای خارجی در راستای رشد و توسعه اقتصادی است. اما با وجود این پتانسیل، دیپلماسی اقتصادی یکی از ظرفیت های مغفول مانده کشور ماست. چنانچه ما از واردات 60 میلیارد دلاری کشور پاکستان فقط حدود 700 میلیون دلار سهم داریم. البته این نکته درباره بقیه همسایگان هم صادق است؛ مثلا صادرات ما به قطر 350 میلیون دلار، به ارمنستان 400 میلیون دلار، به قزاقستان 80 میلیون دلار و قس علی هذاست.
✅ لذا اولین وظیفه دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم، رهایی از غربگراییِ محضِ دولت قبل و متوازن کردن روابط دیپلماتیک است. در این مسیر ما نیازمند یک کنشگری فعال هستیم. همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند خنثی سازی تحریم ها، مقدم بر رفع تحریم است و یکی از الزامات کار، افزایش دیپلماسی اقتصادی است. سفر آیت الله رئیسی به تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه و قطر و دیگر سفرهای دیپلماتیک پیش رو می تواند نوید دهنده عمقبخشی به روابط تجاری با شرکای فعلی و تلاش برای به دست آوردن شرکای جدید باشد.
🔹اتصال ایران-قطر و خروج دوحه از تنگنای ژئوپلیتیکی
🔸️رئیس سازمان بنادر و دریانوردی ایران امروز در مصاحبه ای گفته است : ایران و قطر از طریق تونل زیردریایی به هم متصل می شوند و در سفر فردای رئیس جمهور توفقنامه مربوط به این پروژه عظیم امضا می شود.
🔸️در خصوص این اتفاق چند نکته باید ذکر گردد که همگی بر فرض صحت و اجرایی شدن سخنان این مقام مسئول است.
1️⃣ قطر دچار تنگنای ژئوپلیتیکی است ؛ زیرا تنها با سعودی مرز زمینی مشترک داشته و در استفاده از جغرافیا محدودیت جدی ذاتی دارد .
🔸️در سال ۲۰۱۶ عربستان از طریق همین نقطه ضعف قطر را محاصره زمینی ، دریایی و هوایی کرد و اگر کمک های جمهوری اسلامی ایران نبود بدون تردید آینده پادشاهی شیخ تمیم به خطر جدی می افتاد .
🔸️در نتیجه در صورت اجرا و بهره برداری از این پروژه ، دریچه ای جدید به سوی جهان برای قطری ها باز خواهد شد که علاوه بر منافع امنیتی و پدافند غیر عامل در حوزه های تجاری ، صنعتی ، انرژی و ... نیز موجل تحول این کشور کوچک و جمعیت می شود .
2️⃣ قطر در حال ساخت بندری است به نام "حمد" که قصد دارد آن را رقیب دبی سازد . این بندر به مساحت ۲۸ کیلومتر مربع و مجهز به آخرین فناوری های روز دنیاست ، قادر خواهد بود در حداکثر ظرفیت خود ۷/۵ میلیون کانتینر را در خود جای دهد .
🔸️سران دوحه در نظر دارند در یک پروژه بلندپروازانه و جاه طلبانه در چشم انداز قطر ۲۰۳۰ ، به یک سوم کل تجارت خاورمیانه برسند و این مهم محقق نخواهد شد جز با تعامل بهتر با کشورهای همسایه و حداقل نیاز و وابستگی به کشورهای متخاصم .
🔸️نباید فراموش کرد که امارات و بحرین نیز با سعودی در محاصره قطر کاملا همراه شدند و نسبت به توسعه طلبی های این امیرنشین کوچک موضع منفی جدی دارند .
🔸️نکته مهم دیگر اینست که احداث این پروژه ، فاصله زمینی قطر را به اروپا، شرق آسیا و روسیه
کاهش می دهد .
3️⃣ تونل سیکان (ژاپن) ، کانال مانش ( اتصال زمینی انگلیس و فرانسه از طریق تونل) و پروژه مارمارای (ترکیه)، نمونه هایی از ساخت تونل در زیر دریا جهت اتصال زمینی در قرن اخیر هستند که می توان در این وجیزه بدان ها اشاره کرد .
🔸️البته بیشترین فاصله مربوط به تونل مانش است که ۵۲ کیلومتر طول دارد . این پروژه در زمان خودش حدود ۸ میلیارد دلار هزینه در بر داشت. ولی کمترین فاصله ایران و قطر ۲۰۰ کیلومتر است و به نظر می رسد هزینه ساخت این ابرپروژه نیز بسیار بالا باشد که البته احتمالا توسط قطر پرداخت خواهد شد زیرا اجرایی شدن این ایده در نگاه بلندپروازانه امیر این کشور بسیار راهبردی است.
4️⃣ فعالیت های شبکه الجزیره ، احداث بندر حمد ، میزبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ ، قطر ایرویس ، دخالت در روند سیاسی افغانستان، بحران سوریه ، جنگ داخلی لیبی ، تامین گاز بخش های وسیعی از جهان و ... نشان می دهد کشور ۳۰۰ هزار نفری قطر به دنبال ایفای نقش یک بازیگر بزرگ در دنیا است تا جایی که رئیس جمهور آمریکا رسما این امیرنشین را متحد راهبردی آمریکا در خارج از ناتو نام برد و به نظر میرسد در همین راستا شیخ تمیم در نظر دارد علاوه بر حفظ اتحاد استراتژیک با ایالات متحده ، روابط خود را با بازیگران بزرگ منطقه ای همچون ایران و ترکیه ارتقا بخشد و از این قِبل بتواند در برابر رقبای حسود خود در شورای همکاری خلیج فارس جایگاه بهتری را از آن خود کند .
🔸️فراموش نکنید درآمدهای قطر صرفا از فروش گاز ، حدود ۲۰۰ میلیارد دلار در سال است که می تواند ضمانت اجرای پروژه های جاه طلبانه آن در سالهای آتی باشد .
📌 در نهایت باید گفت در صورتی که خبر مدیرعامل سازمان بنادر ایران صحیح باشد و این پروژه به بهره برداری برسد ، انقلابی در تعامل قطر با دنیا ایجاد می شود و تاریخ این کشور را به قبل و بعد از این پروژه باید تقسیمکرد که آثار بسیار مثبت اقتصادی ، امنیتی ، سیاسی برای این امیرنشین و همچنین جمهوری اسلامی ایران در پی خواهد داشت.
❎غرب به دنبال شناسایی نخبگان نوظهور در دولت رییسی
🔹گزارشگر اندیشکده تونی بلر می نویسد:
🔺آمریکا پیش از تصمیمگیری دربارهی ورود مجدد به توافق هستهای بینالمللی سال ۲۰۱۵ در مورد برنامهی هستهای ایران، باید خود را با نخبگان نوظهور در تهران آشنا کند تا بتواند جهتگیری آیندهی رژیم این کشور را پیشبینی نماید.
✍دقیقا همان بلایی که آمریکایی ها بر سر احمدی نژاد در آوردند. مصاحبه های چندساعته با احمدی نژاد در راستاي شناسایی بیشتر او بود. آنها ویژگی های او را کشف کردند و او را شناختند و از همین طریق به او ضربه زدند. امروز هم آنها به دنبال شناخت آیت الله رئیسی و نخبگان نوظهور در دولتش هستند باید مراقب بود.
✍آیت الله رئیسی نباید هیچ گاه به مصاحبه های طولانی دو به دو با برخی رسانههاي غربی تن بدهد آن ها مصاحبه گر نیستند بلکه عناصر آموزش دیده سازمان سیا هستند که بدنبال شناسايي ویژگی های ایشان هستند تا از آن طریق به ایشان ضربه بزنند.
✅ماجرای تکلیف مالایطاق و علت حمایت رهبری از بانکها
🔹 رهبر انقلاب طی نامهای از مجلس و دولت خواسته که تکلیف مالایطاق به بانکها تحمیل نکنند. این نامه را دیروز قالیباف از تریبون مجلس خوانده است. گفته میشود این نامه به درخواست رییس بانک مرکزی زده شده تا در روزهایی که تصویب بودجه 1401 در دستور کار است تعهدات جدید بانکی به بانک ها اضافه نشود.
🔹 تکلیف مالایطاق که رهبری استفاده کرده یک تعبیر فقهی و حقوقی است و یعنی تکلیفی بیش از طاقت و توان شخص بر کسی تحمیل نشود.
🔹 اما مشکل کجاست؟ مشکل بر سر تسهیلات دستوری دولت و مجلس از قبیل وام مسکن، وام ازدواج و ... است. این وام ها که دولت و مجلس به مردم وعده می دهند عمدتا بازپرداخت بلند مدتی دارند و رقم بالای این تسهیلات در نگاه اول باعث افزایش رضایت مردم شود اما در اصل به دلیل کمبود منابع مالی بانکها، باعث استقراض از بانک مرکزی، افزایش میزان نقدینگی و درنتیجه میزان تورم در بازار خواهد شد. خیلی از بانک ها هم توان ارائه این تسهیلات را ندارند.
🔹 کل تسهیلاتی که شبکه بانکی از ابتدای امسال تاکنون پرداخت کرده حدود ۳۰۰۰ همت (مخفف هزار میلیارد تومان) بوده که حدود ۸ و نیم درصد این عدد به صورت قرض الحسنه به مردم وام داده شده است. امسال ۳۰ درصد بیشتر از سال گذشته مردم توانستند وام قرض الحسنه دریافت کنند. اما بانک ها به دلیل محدودیت منابع مالی و همچنین عدم مدیریت صحیح منابع فعلی توان پرداخت تسهیلات وعده داده شده از سوی دولت و مجلس را ندارند.
📝 مثلث جهاد تبیین!
🔻 رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیرشان بار دیگر بر جهاد تبیین تاکید نمودند. محوريت بحث جهاد تبيين بر پايه "بصيرت" شکل ميگيرد. بهواقع جهاد تبیین، جهاد بصيرت افزايي است. در جهت موفقیت جهاد تبیین یک مثلث سه ضلعی باید هم افزایی و تلاش کنند:
1⃣ رهبر امت: امام جامعه در طول ساليان متمادي تسلط و اشراف و آگاهي و زمانشناسی و بصيرت خود را براي همگان آشکار کرده است. امروز کسي نيست که بتواند منکر اين خصيصه در حکیم انقلاب باشد. حتي دشمنان منصف نيز بر بصيرت و هوشمندي ايشان اعتراف کرده و عامل شکستهاي پیدرپی دشمن در اين ساليان متمادي را در حکمت و بصيرت و شجاعت حکيم انقلاب يافتهاند!
2⃣ خواص جامعه: خواص نقش به سزایی در جهاد تبیین دارند اما گاه کجفهمیها، منفعتطلبي و دنياگراييها و عدم تشخيص اولويتها و تقدم منافع شخصی و جناحي بر مصالح ملي، مانع نقشآفريني صحيح در ميدان مقابله با دشمن شده است. انتظار از خواص این است که در دهه پنجم انقلاب اسلامی بیشازپیش نقشآفرین باشند.
3⃣ امت انقلابی: مثلث بصيرت آنگاه کامل ميگردد که تودههاي جامعه نيز از حداقل بصيرت برخوردار بوده و به نقش تاريخي خود عمل نمايند؛ بصيرت ابعاد مختلفي دارد که شرط لازم آن شناخت امام و خواص اهل حق و حرکت کردن در مسیر پرچمدار جهاد و مبارزه است که این شرط کافي برای شناخت دشمن و آگاهي از سناريوهاي آن است.
مخمصه عجیب بایدن
🔸️رئیس جمهور آمریکا در بد مخمصه ای گیر کرده است ؛ رقابت تجاری با چین و دفاع از تایوان در برابر پکن ؛ تنش جدی با روسیه بر سر اوکراین و بحران هسته ای ایران .
🔸️بایدن بدون شک نمی تواند همه این چالش ها را با هم حل کند زیرا آمریکا ، آمریکای ۲۰ سال پیش نیست .
🔸️پس احتمالا اولویت را به تنش زدایی با ایران خواهد داد؛ اگر هم کوتاه نیامد بازهم با توجه به عدم اجماع غرب و شرق در شرایط کنونی ، جمهوری اسلامی ضرر نخواهد کرد و حتی اگر به سمت غنی سازی ۹۰ درصدی هم برود دیگر خبری از اجماع در شورای امنیت نخواهد بود.
🔸️پرواضح است که عرب های حاشیه خلیج فارس و اسرائیل متضرر اصلی اتفاقات کنونی در خاورمیانه هستند .
📡 #احوالات_خاندان_پهلوی
👈 #پاسخ_به_شبهات
1⃣ محمدرضا پهلوی دانشگاه نرفت و دکترا نداشت! او به امر پدرش و به صورت سفارشی از ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۷ به دانشکده افسری رفت! دکتراهای اعطایی به او افتخاری بود و جنبه سیاسی داشت!
http://yon.ir/Tahsil
2⃣ شاه هیچ دوره رسمی خلبانی طی نکرد! ماجراجویی او سبب شد پرواز با چند هواپیمای مدل قدیمی را بیاموزد. تصاویر و ادعاهای خلبانی شاه با هواپیماهای مدرن، مربوط به پروازهای تشریفاتی او به عنوان خلبان افتخاری و در کنار خلبانان اصلی آن هواپیماها است!
http://yon.ir/Khalaban
3⃣ اف۱۴ محصولی استراتژیک بود و آمریکا آن را به ایران نفروخت! چند سال بعد که شرکت گرومن سازنده اف۱۴ در شرف ورشكستگی بود، شاه با پرداخت ۲میلیارد دلار بیش از ۸۰ فروند سفارش داد که ۷۹ فروند به ایران تحویل داده شد.
http://yon.ir/F14y
http://yon.ir/F14x
4⃣ تنها ۲۵ درصد سهام کروپ آلمان متعلق به ایران بود، نه ۷۵ درصد!
"خرید سهام خارجی با سرمایه ملی و برای منافع شخصی"، چگونه برای شاه افتخار ایجاد می کرد؟!
http://yon.ir/Krupp
http://yon.ir/Sarmayeha
5⃣ جشنهای ۲۵۰۰ساله از نظر تاریخی جایگاه مورد ادعای پهلوی را نداشت و همزمان با مشکلات اقتصادی شدید مردم، ۱۵۰ میلیون دلار هزینه شد! این نمایش پرهزینه تبلیغاتی، تفریحی برای سران کشورها بود، نه افتخاری برای مردم ایران!
http://yon.ir/2500sale
6⃣ ارتش شاه حتی خود او را حفظ نکرد! منافع آمریکا، توهم ژاندارمی منطقه و جنون قدرت، دلایل شاه برای تجهیز ارتش، با سرمایه ملت بود!
http://shayeaat.ir/post/109
7⃣ فروش نفت سایر کشورها ارتباطی با شاه نداشت! مناقشات مرزی با عراق مدتها ادامه یافت و عراق تنها ادعای ورود ۳مایلی ایران به خاکش را کرد!
پدر زن صدام هم "خیرالله تلفاح" بود نه حسن البکر!
http://shayeaat.ir/post/479
http://yon.ir/Pedarzan
8⃣ آمریکا عضو اوپک نیست و رياست اوپك بر اساس حروف الفباست که در سال ۲۰۱۱ مجدداً به ایران رسید! آزادی، مدرن ترین ورزشگاه جهان نبود! طرح و ساخت آن با عبدالعزیز فرمانفرمائیان بود نه فرانسویها !!!
http://yon.ir/Opec
http://yon.ir/aazaadi
9⃣ از بدیهی ترین وظایف هر حکومتی ساخت و توسعه زیرساختهای کشور است؛
ذوب آهن اصفهان قطب اقتصادی ایران و خاورمیانه نبود!
تراکتورسازی ایران سهامی خاص بود!
ایران ناسیونال هم خصوصی بود و توسط محمود خیامی تاسیس شد!
http://yon.ir/teraktor
http://yon.ir/nasional
🔟 بورسیه ابزار استعمار "فرانو" در تربیت مهره هایش بود! امثال شهید چمران ، عباس دوران ، عباس بابایی و ... از موارد استثنایی بودند که بجای هضم شدن در فرهنگ غرب ، بر باورهایشان پابرجا ماندند.
http://yon.ir/bursie
1⃣1⃣ وامهای خارجی شاه به غربیها برای کمک به خروج آنها از بحران مالی و جلب نظرشان بود! پرداخت این وامها از ثروت ملت ایران، افتخاری نداشت و تنها خسارتی برای ملت بود!
http://yon.ir/vamha
2⃣1⃣ خلعتبری وزیر امور خارجه و دکتر اعتماد رئیس سازمان انرژی اتمی بود! آمریکا در رقابت با شوروی ادعای حمایت هسته ای از ایران کرد، اما تنها یک راکتور تحقیقاتی، چند کیلو سوخت و قرارداد چرخه سوخت ده ساله نصیب ایران شد!
http://yon.ir/hasteii
3⃣1⃣ فقط سفرهای سیاحتی نیاز به ویزا نداشتند، نه اقامت!
آمار ۷۲ کشور بدون ویزا در زمان پهلوی فقط یک ادعای بدون مدرک است!
سفر آزاد، کمترین غرامت غرب بابت غارت ایران، و وسیله جذب دارایی های ایرانیان و تاثیر گذاری فرهنگی بر آنها بود!
4⃣1⃣ بحران و افزایش قیمت نفت از ۳ به ۱۲ دلار در سال ۱۳۵۲ دراثر افزایش قیمت جهانی نفت بدلیل تحریم کشورهای عربی در پاسخ به دخالت آمریکا در جنگ سوریه و مصر با اسرائیل رخ داد و به شاه که متحد آمریکا و اسرائیل بود ارتباط نداشت!
http://yon.ir/naff
5⃣1⃣ در هیچ کشور دیگری حتی به عکس سران ابرقدرتها هم احترام نظامی داده نمیشد، چه رسد به شاه ایران!
شاه با شوروی قطع ارتباط نکرد و سلطنت تزارهای روس در ۱۹۱۷ با انقلاب بلشویکی به پایان رسیده بود!
تعیین وقت ملاقات ۴ماهه برای سران اعراب ناشی از تخیل سلطنتطلبان است و در هیج کتب تاریخی و نزدیکان پهلوی نیست!!!
http://yon.ir/tezar
📡 #چالشهای_جهاد_تبیین
🔆 #ده_فرمان_دشمن
🔘 ۱۰ فرمانی که رسانههای #دشمن روی آن متمرکز هستند و همه روزه از سوی ارتش رسانهای ناتو در لندن، واشنگتن، پاریس و تلآویو روی آن کار میشود:
1⃣ مخفی کردن #پیشرفتهای_ایران
2⃣ ضریب دادن به #مشکلات و نارساییها.
3⃣ #بزرگنمایی پیشرفتهای دشمن و کشورهای متخاصم.
4⃣ تسری دادن فساد یک یا چند مسئول به همه نظام.
5⃣ ناامید کردن مردم از بهبودی اوضاع.
6⃣ کشته سازی در اعتراضات و تجمعات و شورش ها.
7⃣ تمسخر روحانیت با اندک بهانه ای.
8⃣ ترویج و تبلیغ آدم ناکارآمد و بیعرضه در انتخابات.
9⃣ فساد مسئول منتخب مردم مساوی با فساد نظام.
🔟 توهین و تخریب قهرمانان سیاست و خدمت به کشور و جلوگیری از الگو شون آنها.
باید این #ده_فرمان مورد توجه مبلغین و فعالین فرهنگی سیاسی جامعه باشد و برای روشنگری افکار عمومی ضمن تبیین نقشه دشمن، نمونه هایی از مصادیق آن را ذکر کرده و بصیرت بخشی کنند.
✍️ #منوچهر_محمدی
دکترای روابط بین الملل و استاد دانشگاه تهران
🛑 رضا خان یا رضا خائن
رضا در ۲۴ اسفند ۱۲۵۶ هجری خورشیدی در روستای آلاشت، از توابع سوادکوه، مازندران و در خانوادهای نظامی با اصالت مازندرانی متولد شد.پدرش عباسعلی داداش بیگ سوادکوهی، در فوج هفتم سوادکوه از افواج مازندران به عنوان یاور (معادل ستوان) خدمت میکرد. عباسعلی خان متولد سال ۱۲۳۰ ه. ق، برابر با ۱۱۹۳ ه.ش در آلاشت و فرزند مرادعلی خان سلطان (سلطان درجهٔ نظامی برابر سرهنگ) بود.
وی دوران خردسالی را در فقر گذراند. از ۱۶ سالگی به نظام پیوست و مدارج ترقی را پیمود. در ۲۵ دی ۱۲۹۹ از سوی ژنرال انگلیسی آدموند آیرونساید بهعنوان فرمانده قوای قژاق منصوب و ۲ ماه بعد، در کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹، نیروهای قزاق به فرماندهی رضاخان، تهران را اشغال کردند.
وی درنهایت سال ۱۳۰۴ با خلع احمدشاه قاجار پادشاه ایران شد.
راجع به نامبرده نقلهای ضد و نقیض وجود دارد برخی او را پدر ایران نوین میدانند و برخی او را خائن به ایران.
در زمان او دشت ناامید را به افغانستان بخشیدند،اروند رود را به عراق، ارتفاعات آرارات و منطقه قره سو را به ترکیه بخشید( نقطهای که موجب اتصال ترکیه به جمهوری آذربایجان شده است و ترکها از آن به عنوان انگشت آتاتورک یاد میکنند که این باعث گردن کشی ترکیه برای ایران در قضیه قره باغ شده است) ایرانیان در تاریخ معاصر خود تجربه جدا شدن قسمتی از خاک خود را داشته اند اما در جنگ و پس از شکست لیکن کاری که رضا شاه با ایران کرد موجب تحقیر مردم ایران شد ملتها شکست را میپذیرند اما تحقیر را خیر.
این تنها مورد تحقیر ایرانیان نبود شاید پهلویها اول را بتوان اولین دودمان حکومتی در ایران نامید که نه بر حسب لیاقت و قدرت شمشیر خود بلکه توسط کشوری بیگانه بر مسند قدرت نشستند و از قدرت نیز خلع گردید که این خود نیز موجب تحقیر ملت بزرگ ایران شد.
☀️مولا علی( ع) می فرمایند تاریخ چراغ راه آیندگان است
♨️ اگر تاریخ را خوب نخوانیم موجب آن میشود که جوان ما شعار دهد رضا شاه روحت شاد.
💠از قانون راهبردی تا بیانیه ۲۵۰ نفره
🔹مجلس شورای اسلامی ۱۵ ماه بعد از تصویب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران»، دوباره در موضوع هستهای ورود کرد و در بیانیهای خطاب به رئیسجمهور، شش شرط برای مذاکرات وین مطرح کرد.
⚜گزارههای خبری:
1️⃣ ۲۵۰ نماینده مجلس طی بیانیهای خطاب به رئیسجمهور، از دغدغه وکلای ملت در خصوص جریان مذاکرات سخن به میان آورده و اعلام کردند: «باید از تجربه سابق درس عبرت گرفت و بدون اخذ تضامین لازم، متعهد به هیچ توافقی با بدعهدان نشویم. دولت تروریست آمریکا و سایر کشورهای عهدشکن غربی باید تضمین دهند از برجام خارج نشوند، از مکانیسم ماشه استفاده نخواهند کرد؛ تحریمها علیه ملت ایران ازجمله تحریمهای آیسا، کاتسا و U-Turn لغو شود. در مقام اجرا نیز ابتدا باید آمریکا و سایر اطراف بدعهد برجام به تعهد خود در لغو تحریمها عمل کنند و بعد از راستیآزمایی، ایران سراغ انجام تعهدات خود رفته و آن را انجام دهد و نکته پایانی اینکه دولت جمهوری اسلامی موظف است انجام تعهدات از سوی طرف غربی در لغو تحریمها را به مجلس گزارش کند و در صورت تأیید و تصویب مجلس، نسبت به گامهای کاهشی در زمینه هستهای اقدام کند».
2️⃣احمد نادری، نماینده مردم تهران در مورد این بیانیه گفته است: «پیشازاین قانون راهبردی لغو تحریمها را در مجلس به تصویب رسانده بودیم که در آن با توجه به عدم پایبندی غرب به تعهداتش، تکالیفی را برای دولت در موضوع غنیسازی و سطح آن تعیین کرده بودیم. در این بیانیه اخیر، نمایندگان متذکر شدهاند که پس از آنکه تحریمها رفع شد و تضمینهای لازم اخذ شد و نیز تعهدات طرف غربی مورد راستیآزمایی قرار گرفت، دولت باید به مجلس گزارش دهد و پس از آنکه این گزارش به مجلس ارائه شد، آن وقت مجلس درباره آن تصمیم میگیرد».
⚜گزارههای تحلیلی:
1️⃣محور بیانیه مجلس حول اخذ تضمین از آمریکا میباشد. عدم اعتماد به آمریکا ریشه در تجربه سالهای گذشته ایران دارد؛ زیرا نمونههای بسیاری از بدعهدی در دوره ریاستجمهوری باراک اوباما و ترامپ تا قبل از خروج از برجام وجود داد؛ بنابراین، خروج آمریکا از برجام در ادامه ضربات قبلی (اوباما و ترامپ) قابلتحلیل است.
2️⃣بیانیه مجلس را باید در ادامه قانون اقدام راهبردی مورد تحلیل قرار داد؛ زیرا گامهای پیشروی هستهای، عنصر «زمان» را به ضرر آمریکا و تروئیکای اروپا تغییر داده است. همین مسئله باعث شده تا با ناکارآمد شدن فشار حداکثری، غرب به سمت مذاکره و احیای مجدد برجام روی آورد؛ بنابراین ورود مجدد مجلس به موضوع هستهای و مذاکرات در مقطع فعلی، پیام معناداری برای طرف غربی دارد. مداخله مجلس در روند مذاکرات و توافق احتمالی، یک پشتوانه قوی برای دولت در حفظ دستاوردهای هستهای است و دست تیم مذاکرهکننده کشورمان در وین را برای کسب منافع ملی بازتر میکند؛ آنهم در روزهایی که غرب تلاش میکند در مذاکرات، مخالفت و مانعتراشیهای کنگره آمریکا را به عنوان یک امتیاز به ایران بفروشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طرح صیانت از نگاهی دیگر
♨️عاقبت حماقت♨️*
💧🔥💧🔥💧🔥💧🔥
روسیه عاقبت به اوکراین حمله کرد.
پوتین نشان داد که در حوزه امنیت ملی روسیه با هیچ کس شوخی ندارد
و در این باره به معنای واقعی یک شخصیت اقتدارگرا و در عین حال عملگراست.
جنگ برای اوکراین اسفبار است، اما این عاقبت کشوری است که بدون توجه به واقعیتهای موجود، در زمین منازعه استراتژیک رقبای بینالمللی، حماقت را انتخاب میکند.
اوکراین اکنون قربانی آمریکا و ناتو شده و این حاصل انتخاب حاکمان آنان است.
حاکمان اوکراین در این ماجرا نشان دادند که به معنای واقعی دلقک و در عالم سیاست احمقند.
تکیه بر غرب و آمریکای به زوال رفته، چیزی جز ویرانی برای اوکراین درپی نخواهد داشت.
پیمان بوداپست که روزی قرار بود در مقابل خلع سلاح اوکراین، امنیت آنان را تضمین کند،
نشان داد که کاغذ پارهای بیش نیست.
آمریکا و انگلیس به عنوان بخشی از بانیان این توافق و تضمین کننده امنیت برای اوکراین،
امروز تنها به اندازه چند تحریم و چند بیانیه خوانی حاضرند در این میدان هزینه بدهند.
قطعا روسیه در این منازعه استراتژیک پیروز خواهد شد، اما تجربهای گرانسنگ و اندوخته شدهای برای غربگریان در عالم برجا خواهد گذاشت که بدانند دوران سلطه غرب به پایان رسیده است.
شاید تجربه تحولات کنونی در عالم آنها را در مدار عقلانیت قرار دهد. وضعیت تأسفبار اوکراین درست نتیجه تکیه بر دیگران است.
جنگ هرچند تلخ است و ناگوار، اما بخشی از واقعیتهای دنیای کنونی است.
در این دنیای عجیب، یقینا بازیگری میتواند بقا و امنیت را بر اساس اصل استقلال برای خود تضمین کند که قدرت داشته باشد. امروز غربگرایان ایران خوب است پاسخ این سوال را دهند که کجاست آن ایدهای که میگفت دنیای فردا، دنیای گفتمانهاست نه موشکها؟
چقدر این آیه ۱۱۳ سوره هود در این شرایط جای تامل دارد :،
" وَلا تَركَنوا اِلَي الّذينَ ظَلَموا فَتَمَسَّكُمُ النّار
و مالَكُم مِن دونِ الله مِن
اَولِياءَ ثُمّ لا تُنصَرونَ "
هرگز بر ستمکاران و ظالمین ؛ تکیه ننمایید
که موجب می شود آتش ؛
شمارا فرا گیرد
و در آن حال هیچ ولّی و سرپرستی جز خدا نخواهید داشت
و هیچ یاری و کمکی نخواهید داشت.
💠💠💠💠💠💠💠💠
┈••✾•🌻 🌿🌺🌿 🌻•✾••┈
🛑 *پیاده نظام آمریکا در اوکراین وارد عملیات شد!!!*
📌پس از آنکه روسیه با فرمان پوتین حمله به اوکراین را آغاز کرد، رسانه های ضد انقلاب در راستای ارائه تصویری خشن و غیر انسانی از اقدام روسیه تلاش می کنند تا با برجسته سازی تصاویر حملات موشکی روسیه به مناطق شهری و بازنمایی ترس و وحشت مردم اوکراین از این حملات و از طرفی با نشان دادن تصاویر بازمانده های موشک های شلیک شده در اطراف خیابان ها و مناطق مسکونی شهری، حمله نظامی روسیه به اوکراین را حمله به غیر نظامیان قلمداد نمایند و با استفاده از این گزاره، افکار عمومی دنیا را نسبت به این اقدام روسیه تخت تاثیر قرار دهند.
*نکته مهم در تحلیل رسانه های ضدانقلاب، تلاش آنها در راستای برجسته کردن ادعای رفتار منطقی آمریکا و مواضع صلح جویانه آنان در رابطه با اوکراین و نیز معرفی این کشور و بایدن به عنوان منجی نجات مردم اوکراین و تنها قدرت مقابله کننده با روسیه و همچنین القای این نکته که روسیه و متحدان منطقه ای اش عامل بی ثباتی و جنگ افروزی هستند.*
هدایت شده از طلبه انقلابی
🔰آمریکا چه نفعی از بحران اوکراین میبرد؟!
🔷️«جان فاستر»، از مدیران سابق بانک جهانی و متخصص اقتصاد انرژی معتقد است: «اوکراین یک مهره پیاده در بازی شطرنج قدرت است. واشنگتن، انرژی روسیه را تهدیدی برای رهبری جهانی آمریکا و امنیت انرژی اروپا میداند. این کشور به دنبال تضعیف روسیه ازنظر سیاسی و اقتصادی از طریق جلوگیری از ارسال گاز روسیه به اروپاست. دلایل واشنگتن، ژئوپلیتیک و تجاری است. آمریکا به بزرگترین تولیدکننده گاز و صادرکننده LNG در جهان تبدیل شده است و میخواهد بخشی از بازار گاز اروپا را در اختیار داشته باشد تا گاز خود را به آن صادر کند».
🔰آمریکا چه نفعی از بحران اوکراین میبرد؟!
🔷️«جان فاستر»، از مدیران سابق بانک جهانی و متخصص اقتصاد انرژی معتقد است: «اوکراین یک مهره پیاده در بازی شطرنج قدرت است. واشنگتن، انرژی روسیه را تهدیدی برای رهبری جهانی آمریکا و امنیت انرژی اروپا میداند. این کشور به دنبال تضعیف روسیه ازنظر سیاسی و اقتصادی از طریق جلوگیری از ارسال گاز روسیه به اروپاست. دلایل واشنگتن، ژئوپلیتیک و تجاری است. آمریکا به بزرگترین تولیدکننده گاز و صادرکننده LNG در جهان تبدیل شده است و میخواهد بخشی از بازار گاز اروپا را در اختیار داشته باشد تا گاز خود را به آن صادر کند».
🔴 *لشکر فیکها علیه مجلس و رسانه ها/ تولید ۱۱ هزار محتوا علیه طرح صیانت توسط ۶۶ اکانت!*
🔹️به گزارش دانا، داده کاوی ها نشان می دهد، بیش از ۱۱ هزار محتوا در توییتر علیه طرح حمایت از کاربران فضای مجازی را تنها ۶۶ اکانت منتشر کرده اند!
🔹️این ربات ها که با هدف القای موج مردمی و عملیات روانی علیه مجلس و رسانه ها و چهره های سیاسی فعال بودند، اکثرا در سال جاری ساخته شده اند!
🛑 *پیاده نظام آمریکا در اوکراین وارد عملیات شد!!!*
📌پس از آنکه روسیه با فرمان پوتین حمله به اوکراین را آغاز کرد، رسانه های ضد انقلاب در راستای ارائه تصویری خشن و غیر انسانی از اقدام روسیه تلاش می کنند تا با برجسته سازی تصاویر حملات موشکی روسیه به مناطق شهری و بازنمایی ترس و وحشت مردم اوکراین از این حملات و از طرفی با نشان دادن تصاویر بازمانده های موشک های شلیک شده در اطراف خیابان ها و مناطق مسکونی شهری، حمله نظامی روسیه به اوکراین را حمله به غیر نظامیان قلمداد نمایند و با استفاده از این گزاره، افکار عمومی دنیا را نسبت به این اقدام روسیه تخت تاثیر قرار دهند.
*نکته مهم در تحلیل رسانه های ضدانقلاب، تلاش آنها در راستای برجسته کردن ادعای رفتار منطقی آمریکا و مواضع صلح جویانه آنان در رابطه با اوکراین و نیز معرفی این کشور و بایدن به عنوان منجی نجات مردم اوکراین و تنها قدرت مقابله کننده با روسیه و همچنین القای این نکته که روسیه و متحدان منطقه ای اش عامل بی ثباتی و جنگ افروزی هستند.*
🔴 جزییات تکمیلی از عملیات خرابکاری در صدا و سیما
🔹روایت تازه ای از ماجرای حمله خرابکارانه به شبکه های تلویزیونی و رادیویی سازمان صدا و سیما حاکی است که اگرچه برخی از افراد درباره این پرونده احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفته اند اما هیچ فردی از کشور نگریخته و کسی نیز بازداشت نشده است.
🔻بررسی ها نشان می دهد که عامل این حمله نیروی انسانی داخل سازمان صدا و سیما بوده و ظاهرا با ارسال کدهای مخصوصی این حمله صورت گرفته است. احتمال این که این کدنویسی از هفته ها و ماه قبل بوده باشد، وجود دارد.
🔹براساس بررسی های اولیه، سیستم پخش برخی از شبکه های سیما از جمله شبکه اول خیلی قدیمی و سنتی است و نوارهای پخش به صورت آنالوگ بوده و دیجیتال نیست پس اتفاقی نمی تواند بیفتد مگر این که نواری اشتباه گذاشته شود!
🔻میزهای پخش که یک دیوایسی بوده و منابع مختلف به آن وصل می شود از فیلترهای مختلفی برخوردارند و صفحه دسترسی وجود دارد. برای ورود یک فایل باید فیلترهای مختلفی طی شود.
🔹البته این میزهای پخش غیر قابل هک است. چون هک در فضای دیجیتال اتفاق می افتد. یعنی در فضای دیجیتال هک مفهوم دارد.
🔻نتایج بررسی های اولیه حاکی است که در روز عملیات خرابکارانه در شبکه های تلویزیونی و رادیویی، تقلا شده تا سی.جی شبکه اول سیما مورد حمله قرار گیرد. یعنی هر چه روی صفحه تلویزیون از جمله زیرنویس، لوگو یا اسم و ... هک شود. اما تقلای آن ها ناکام می ماند و اتفاق خاصی رخ نمی دهد.
🔹پس از حمله خرابکارانه به شبکه اول بلافاصله به شبکه های دیگر صدا و سیما اطلاع رسانی شده و آن ها به سرعت سی.جی شبکه ها را می بندند.
🔻همچنین ویروسی برای اخلال در سیستم پلی بوت که کنداکتور ۲۴ ساعته یا ۱۲ ساعته پخش براساس آن چینش می شود، رها شده بود که قدرت اثرگذاری در تمام این سیستم را دارد.
🔹احتمالا این ویروس از سوی فردی که با کنداکتور برنامه ها آشنا بوده، رها سازی شده است. البته این مورد در حد حدس و گمان است و باید بررسی های فنی و تخصصی صورت گیرد.
🔻صدا و سیما به کلیه مسئولان شبکه ها دستور داده اند که فعلا از روش قدیمی و آنالوگ برای پخش برنامه ها استفاده شود.
⁉️بودجه بدون نفت یا اقتصاد بدون نفت؟
🔰 در دو دهه اخیر ایران از نفت 7 دلاری تا 140 دلاری را تجربه کرده است. اما اتفاقی که افتاده این است ما نتوانستیم در این سالها وقتی درآمد نفتی کاهش پیدا کرد درآمدهای پایدار جایگزین کنیم.این ناپایداری درآمدی دلیلی است برای اینکه نباید آن را در بودجه دخیل کرد. لذا اصولاً بهجای استفاده از عبارت «اقتصاد بدون نفت» بهتر از عبارت «بودجه بدون نفت» استفاده کنیم.
🔰 دو هدف اصلی بودجه بدون نفت، نخست کاهش نوسانات بودجه به دلیل نوسانات درآمد نفت و دوم قاعدهمند کردن رابطة بودجه و نفت در محدوده عادلانه از منظر توزیع بیننسلی است. راهبرد اصلی جهت نیل به هدف اول و بودجه بدون نفت این است که مقدار مشخص، ثابت، و قابلپیشبینی از درآمدهای نفتی وارد بودجه دولت شود و راهبرد نیل به هدف دوم این است که میزان ثابت ورودی مشخص نفت به بودجه به نحوی تعیین شود در این صورت عایدات حاصل از منابع نفتی به طور مساوی بین نسل فعلی و نسل آتی تقسیم شده و عدالت بیننسلی در استفاده از منابع نفتی اتفاق خواهد افتاد.
🔰 در گام بعدی باید کانونهای تولید ارزشافزوده کشور دچار تحول و اقتصاد ما از فضای خامفروشی در تمام حوزهها و بخشها جدا شود. مثلا درحالیکه در کشورهای توسعهیافته بهازای تولید هر تن محصول کشاورزی یا غذایی حدود 180 دلار ارزشافزوده ایجاد میکنند اما این رقم در کشوری مثل ایران حدود 40 تا 45 دلار است یعنی در هر تن یک اختلاف 140 دلاری برای ارزشافزوده وجود دارد با این حساب اگر ما فقط در صنعت کشاورزی تحولی ایجاد کنیم که از صادرات مواد خام کشاورزی و غذایی جلوگیری شود درآمد اقتصادی افزایش و وابستگی به درآمدهای نفتی کم خواهد شد.(منبع: سایت بصیرت)
🔴پیام استیصال اوکراین؛ ضرورت قوی شدن!
🔹این روزها جنگ اوکراین و روسیه در صدر اخبار و تحلیلها قرار دارد و هر کسی از منظری به واکاوی ابعاد مختلف آن میپردازد. به نظر میرسد مهمترین سؤال دراینباره سؤال از چرایی آغاز این جنگ و عوامل و زمینههای تأثیرگذار بر نتایج امروز آن است. اتفاقاً این دو منظر با بیشترین وارونهنمایی و تقلب از سوی لشگر رسانهای غرب مواجه است؛ چراکه آمریکا و همپیمانان اروپایی آن امروز ببرهای کاغذی هستند که دنکیشوتوار تنها در دنیای مجازی میجنگند و در عرصه واقعی و میدان، خبری از قدرت ادعایی آنها نیست که اگر بود، وضع استیصال اوکراین این نبود! وابستگان فکری و متمایل به غرب هم در داخل همچنان مشغول بزک کردن و البته مظلومنمایی اوکراین و بازنشر تصاویر و توئیتهایی هستند که ظلم به مردم اوکراین را برجسته و القاء میکنند. مسلماً ایران بر مبنای اصول انسانی و اسلامی با هر نوع جنگ و اشغالگری مخالف است، اما حاکمان اوکراین که دنبال پیوستن به ناتو و عملگی غرب هستند، مظلوماند؟! آیا تصاویر مظلومیت و کشتار یمنیها، سوریها و عراقیها هنوز به رسانههای فرصتطلب داخلی در این سالهای جنگ و خون نرسیده بود؟! دریغ از یک حمایت!
متأسفانه نمیتوان منکر اهمیت و موفقیت دشمنان غربی در حوزه جنگ شناختی و اغوای برخی افراد و جریانهای سیاسی در دنیا و البته ایران خودمان شد؛ چراکه نشانگان به هدف نشستن تیر سوژهسازی و شبههپردازی آنها را در مواضع برخی افراد و جریانهای سیاسی و رسانهای داخلی در طرفداری از غرب و به چالش کشیدن اصول مبنایی سیاست خارجی جمهوری اسلامی میبینیم و این علامت پیروزی آنها در جنگ شناختی و کمکاری ما در مقابله با آن، یعنی جهاد تبیین اگر نیست، پس چیست؟
به نظر میرسد جنگ اوکراین هم مانند همه نبردهای تاریخ حیات بشر، در زیادهخواهی و روحیه سلطهگری ریشه دارد. البته توسعهطلبی طراحان و زمینهچینان پشت صحنه هندسه قدرت جهانی، یعنی قدرتهای بزرگ غربی و آمریکایی که هدف اصلی آنها طراحی ترتیبات امنیتی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و حتی سبک زندگی جدید برای کل دنیاست و گسترش ناتو تنها یکی از ابزارهای آنهاست. اقدام پوتین از منظر مقابله با این توسعهطلبی، هدف مشترک همه استقلالخواهان دنیا ازجمله ایران اسلامی است. البته مسلماً مقابله با قدرتهای شیطانی نیازمند قوی شدن است. امروز با دیدن استیصال اوکراین در اثر اعتماد بیجا به غرب و بیعملی آمریکا در کمک به آنها، جمله حکیم انقلاب اسلامی در باب ضرورت ساخت و تقویت روزافزون قدرت درونی، بیشتر درستی و عینی بودن خود را نشان میدهد تا نظر کسانی که اغوای غرب ساخته «سپری شدن زمانه موشک» و «فرارسیدن هنگامه گفتمان» را بازگویی میکردند؛ فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَارِ.
⭕️ اثر جنگ اوکراین بر رقابت استراتژیک مسکو-واشنگتن و نظم آمریکایی
🔹ژانویه ۲۰۲۲، موسسه رند گزارشی تحت عنوان "رقابت استراتژیک آمریکا با روسیه" منتشر کرد که چکیده یافتههای ۵۸ گزارش این موسسه از ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ در موضوع این رقابت بود. ۹ نتیجه نهایی از مجموعه ۵۸ گزارش رند عبارت بودند از:
"۱. رقابت استراتژیک روسیه و واشنگتن طولانی مدت خواهد بود.
۲. کشورهایی که بینابین روسیه و ناتو قرار دارند(اوکراین، مولداوی، بلاروس، ارمنستان، گرجستان و آذربایجان) در مرکزیت این رقابت استراتژیک هستند.
۳. جنگ متعارف میان روسیه و آمریکا بعید است.
۴. انتظار میرود اقدامات خصمانه روسیه در سطحی پایین تر از آستانه جنگ تداوم یابد.
۵. دستاوردهای روسیه در این رقابت تاکنون محدود بوده است.
۶. آمریکا دست برتر را در رقابت دارد اما با سیاست های اشتباه میتواند این موقعیت را از دست بدهد.
۷. تعامل با روسیه برای آمریکا همچنان ممکن و مطلوب است.
۸. آمریکا میتواند به همپیمانان و شرکایش کمک کند تا تهدیدهای "منطقه خاکستری" (پایین تر از آستانه جنگ) را مدیریت کنند.
۹. این هم پیمانان و شرکا نقش کلیدی در کمک به برتری آمریکا در این رقابت استراتژیک دارند".
📍 میتوان گفت که حمله روسیه به اوکراین و واکنش ضعیف آمریکا و همپیمانان آن، معادلات بسیاری را هم ناظر به رقابت دو کشور و هم ناظر به نظم جهانی مرتبط با این رقابت، تغییر داده و خواهد داد. میتوان گفت؛
۱. اوکراین به عنوان مهمتر کشور از آن شش کشور بینابین ناتو و مسکو -از نظر جمعیت، وسعت و موقعیت- مورد تعرض روسیه قرار گرفته و سرنوشت این جنگ، معادلات پیشین در رقابت استراتژیک مسکو-واشنگتن را به نفع روسیه تغییر خواهد داد و اینک میتوان گفت که روسیه هم دست برتر را بهدست آورده و هم از وضعیت "دستاورد محدود در رقابت" خارج شده است.
۲. با حمله به اوکراین، اقدامات خصمانه روسیه از سطح منطقه خاکستری (پائینتر از آستانه جنگ) عبور کرده و وارد منطقه قرمز (جنگ تمام عیار) شد، اما آمریکا و همپیمانان آن به تماشا نشستند و نتوانستند کمکی به یک عضو بالقوه ناتو کنند. یک تحلیلگر عرب به طنز نوشته بود "من و بایدن از خانه داریم جنگ اوکراین را نظاره میکنیم" و کنایه زده بود که هیچ تفاوتی میان او و رئیس جمهور آمریکا از نظر نقشآفرینی در جنگ اوکراین نیست؛ و واقع هم همین است. جنگ اوکراین یک ضربه حیثیتی به اقتدار جهانی آمریکا وارد کرد که تبعات آن منحصر به طنزگویی تحلیلگران و تحقیر بایدن در فجازی نخواهد بود.
۳. تنها واکنش قابل پیشبینی واشنگتن و شرکا، تحریم بود. آمریکا تحریم میکند چون در جعبه ابزار سیاست خارجیاش چیزی جز تحریم نمانده است. حتی اینک تحریمهایش نیز در حال بازدهی منفی است؛ مردم آمریکا کنایه میزنند که تاوان تحریم واشنگتن علیه دیگران را باید با افزایش قیمت سوخت بپردازند. رخدادهای چند دهه اخیر در غرب آسیا و شکستهای مفتضحانه آمریکا، موجب بیاعتبار شدن تهدیدهای نظامی آمریکا در سرتاسر جهان شده است و این بیاعتباری یک رابطه متقابل با حمله روسیه به اوکراین دارد. هم آن بیاعتباری در حمله بیمحابای مسکو نقش دارد و هم این حمله، آن بیاعتباری را تشدید میکند. در گرماگرم حمله روسیه به اوکراین، خبر درخواست کمک وزیر خارجه تایوان از آمریکا برای بازداشتن چین از حمله به کشورش بسیار جالب توجه است. میتوان درک کرد که رژیمهای وابسته و متکی به آمریکا در منطقه غرب آسیا نیز چه حس و حالی دارند. واکنش مفتضحانه آمریکا به حمله روسیه به اوکراین، زیرپای همه متکیان به قدرت آمریکا و متکدیان حمایت آمریکا را خالی کرده است.
۴. برخی گفتهاند برخلاف روسیه که همپیمان قابل توجهی در منازعاتی از این دست ندارد، آمریکا واجد همپیمان است. این مسئله طبیعی است. روسیه، شوروی سابق نیست که در راس یک بلوک ایدئولوژیک قرار داشته باشد. لذا کشورها از زاویه منافع خود در قبال تحولات اوکراین موضع میگیرند و خواهند گرفت. اما آمریکا امروز در راس یک بلوک بنام بلوک غرب قرار دارد که نظم کنونی محصول پیمان و شراکت میان اعضای این بلوک است و لذا واکنش جمعی اعضای بلوک بدیهی است.
🔰 دلسوزان مملکت!
🔹درگیری میان روسیه و اوکراین، درگیری قطببندی کهنه شرق و غرب و رقابت قدرت میان بقایای آن در عصر فعلی است. این درگیری، واکنشهایی جدی میان فعالان اصلاحطلب برانگیخته است که جنس ظاهری این واکنشها اعلام دغدغهمندی برای حفظ استقلال کشور است؛ لیکن به نظر میرسد این واقعه بیش از آنکه جریان سیاسی اصلاحطلب را متوجه منافع ملی کند، تنها نگاه شرق ستیز را در میان آنان قوت بخشیده است!
⚜گزارههای خبري:
1️⃣«عمادالدین باقی» در روزنامه سازندگی نوشت: «متأسفانه دستگاه دیپلماسی ایران در موضعگیریهای خود نه به افکار عمومی و نه به تاریخ دویستساله رفتارهای روسیه در ایران توجهی ندارد… انتظار میرود مسئولان سیاسی ایران دوراندیشانهتر رفتار کنند و بدانند که روسها با همدستی انگلیس، دویست سال مانع شدند ایرانی که سه هزار سال تنها دولت-ملت شرق و قدرت فلات ایران بود، دوباره تبدیل به قدرت در منطقه شود و حتی هر دو (روس و انگلیس) در کل منطقه با زبان فارسی بهعنوان ابزار قدرت زبانی و فرهنگی ایران جنگیدند».
2️⃣علی مطهری در توییتی نوشت: «ایران برای آنکه استقلال خود را نشان بدهد، باید تجاوز روسیه به اوکراین را محکوم کند. فعلاً که صداوسیما اخبار را مانند یکی از مستعمرات روسیه گزارش میکند!».
3️⃣سید شهابالدین طباطبایی در یادداشتی در روزنامه شرق، توصیهای خطاب به دستگاه دیپلماسی کرد و نوشت: «در خصوص تأمین منافع ملی و حفظ استقلال و عزت کشور، این خطاب حکیمانه امیرالمؤمنین علی (ع) را به دستگاه دیپلماسی یادآوری میکنم که «دوستیات در حد شیدایی و دشمنیات مایه هلاکت نباشد. دوستت را بهاندازه دوست بدار و دشمنت را بهاندازه دشمن بدار».
4️⃣یادداشت روزنامه آرمان ملی نیز تلاش کرد جنگ روسیه و اوکراین را به مذاکرات ربط دهد و از تأثیر روسیه در مذاکرات، یک هشدار جدی بدهد. حسین علایی در این روزنامه اصلاحطلب نوشت: «در مذاکرات هستهای، روسها سعی دارند زمام مذاکرات با آمریکا را به دست خود بگیرند و اقتدار ایران را در موضوع هستهای مخدوش کنند. متأسفانه روسها تأثیرگذارترین کشور در مهمترین موضوع امنیت ملی که برجام است، شدهاند که برای جمهوری اسلامی بسیار ناگوار است».
5️⃣احسان هوشمند روزنامهنگار اصلاح طلب در یادداشتی که در شرق منتشر کرده، آورده است: «در شرایط فعلی نزدیکی روابط سیاسی ایران و روسیه نباید و نمیتواند بهعنوان مانعی در برابر رویکرد مدبرانه عمل کند و موضعگیری و جهتگیری سیاست خارجی کشور نه بر اساس نوع روابط با قدرتهای نظامی و اقتصادی جهان بلکه بر اساس منافع ملی باید تنظیم شود. درنتیجه ایران نباید از اصول همیشگی خود در رعایت بیطرفی در چنین بحرانهایی بهویژه لزوم حفظ یکپارچگی کشورها و پرهیز از جنگ و اقدام نظامی عدول کند».
🔷️نكته پاياني: جمهوری اسلامی مخالف هر نوع درگیری و جنگ و تهدید حیات ملتهاست و طرفین درگیر را به مذاکره و توقف مخاصمه نظامی دعوت میکند؛ اما بیان جنگ ستیزی از سوی جریان سیاسی اصلاحطلب بیش از آنکه از سر دلسوزی نسبت به اوکراینیها و یا نگرانی از به خطر افتادن منافع و مصالح ملی باشد، برآمده از نگاه غربگرایی در گفتمان این جریان است؛ بیشک جنایات هولناک بشری از سوی بلوک غرب در سالها و دهههای گذشته وقوع یافته است؛ حمله مستقیم به افغانستان، عراق و یمن و کشتار غیرمستقیم سوریها و ... . آیا جریان اصلاحطلب همچون دغدغهای که نسبت به جنگ اوکراین و روابط ایران با روسیه دارد، نسبت به اقدامات بلوک غرب به سردمداری آمریکا نیز واکنش درخوری نشان داده است؟! آنچه امروز در بیان و قلم برخی فعالان اصلاحطلب، با اعلام مواضعی همچون نگرانی از استقلال کشور در روابط با روسیه و چین و امثالهم مطرح میشود، درواقع ثبات رویکرد در مواضعی است که سالیان سال و تا قبل از این دولت، در مسیر غربگرایی بوده است!
💓* ولی بنازم به حضرت ماه آقاسیدعلی *
🔹شاید برخی تصور کنند که قارچ جنگ دیروز به صورت دفعی در زمین اوکراین رشد کرده است ولی اگر با یک نگاه عمیق تر به تحولات اوکراین بنگریم به این نتیجه خواهیم رسید که جنگ سال ۲۰۰۴ آغاز شده و فقط صدای شلیک سال ۲۰۲۲ شنیده شده است؛ جنگ امروز اوکراین ادامه انقلاب نارنجی و کودتای رنگی ۲۰۰۴ اوکراین است؛ به تعبیری درخت انقلاب نارنجی اکنون به ثمر نشسته و میوه تلخش شده است جنگ و خون سرخی که امروز بر سیمای پیرزن خارکیف اوکراینی جاری شده است!
🔸اما انقلاب نارنجی چه بود؟! ؛ درآن مقطع زمانی، بلافاصله بعد از پایان انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۴ با حمایت مالی و رسانه ای غرب، ادعا شد که در انتخابات، تقلب انجام گرفته است.کی یف، پایتخت اوکراین، کانون اعتراضات روزانه هزاران تظاهر کننده شد و در سراسر کشور، تحصن و اعتصاب عمومی با تحریک بازیگران خارجی و مزدوری غربگرایان داخلی سازمان یافت. شایعه مسمومیت و بازداشت «ویکتور یوشچنکو» نامزد مورد حمایت غرب درانتخابات ریاست جمهوری درجریان مبارزات انتخاباتی و متهم کردن «ویکتور یانوکوویچ» رقیب سرسخت هوادار روسیه وی در این قضیه، آتش انقلاب نارنجی اوکراین را بر افروخت.
🔹پس از شش روز تظاهرات حامیان یوشچنکو، پارلمان این کشور تحت فشار غرب، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری که یانکوویچ، نامزد مورد حمایت روسیه را برنده اعلام میکرد، مخدوش و ملغی اعلام کرد و با برگزاری دوباره انتخابات که با فشار ناظران داخلی و بین المللی تحت حمایت غرب همراه بود، ویکتور یوشچنکو با کسب ۵۲ درصد آرا، قدرت را در دست گرفت.
🔸حضور سناتور«جان مک کین» جمهوریخواه و سناتور «مورفی» از دمکراتهای آمریکا در بین معترضان مخالف دولت اوکراین و حضور «کاچینسکی» نخست وزیر پیشین لهستان و نیز «میخاییل ساکاشویلی» رییس جمهوری پیشین غرب گرای گرجستان به عنوان عاملان شناخته شده انقلاب رنگی در بین معترضان اوکراینی #بدعتی بسیار خطرناک در شطرنج سیاسی اوکراین بنا کرد که استمرار آن بدعت شوم شد روی کار آمدن دولت های روی ویلچر!!. ویلچرنشینان غربگرایی که چرخ ویلچرشان جبراً میبایست به سمتی می چرخید که اتحادیه اروپا و آمریکا میخواست و در این مسیر امیدشان فقط به یک توهم و سراب بود؛ سراب پیشرفت اقتصادی، ثبات سیاسی و امنیت پایدار با تکیه بر غرب!
🔹شیرینی این بدعت و تکرار و تجربه موفق این سناریو در گرجستان و قرقیزستان که خیلی زیر دندان غربی ها مزه کرده بود، در کنار شروع بازی ناشیانه میرحسین موسوی و کروبی در انتخابات۱۳۸۸ موجب طمع غربی ها برای کپی سناریوی اوکراین برای ایران و تکرار بدعت خطرناک با بازیگری یوشچنکوهای وطنی در سال ۸۸ شد . فراموش نخواهیم کرد رمز تقلب و شایعه بازداشت موسوی در روزهای بعد از انتخابات؛ فراموش نکرده ایم ذوق زدگی غربی ها ؛ طوفان توئیتری غرب و لایک هایی که شیمون پرز صهیونیست و اوبامای سیه روی کاخ سفید برای اغتشاشگران ۸۸ ارسال کردند تا پاس غربگرایان خودباخته داخلی و آبشارزنی براندازان خارج نشینان و ....
🔸ولی بنازم به ولی و حکیم انقلاب؛ بنازم به حضرت ماه آقاسیدعلی که با نقشه خوانی هنرمندانه از نقشه حریف در آن خطبه معروف فرمود:
1⃣ بنده زیر بار بدعت های غیرقانونی نخواهم رفت. امروز اگر چهارچوبهای قانونی شکسته شد، در آینده هیچ انتخاباتی دیگر مصونیت نخواهد داشت.
2⃣ احمقها خیال کردند جمهوری اسلامی، ایران و این ملت عظیم هم مثل آنجاست (گرجستان و اوکراین). ایران را با کجا مقایسه میکنید!
🔴 تماس رییسی با پوتین تنها مختص به جنگ نبوده است/ غرب عامل این جنگ است/ جنگ میان روسیه و اوکراین در مذاکرات وین تاثیرگذار نخواهد بود/ بحث غرب و شرق دیگر معنا ندارد/ ما هم مانند بسیاری از رسانهها از نتیجه رسیدن مذاکرات میگوییم
🔹کوثری؛ نماینده مجلس یازدهم گفت: تماس رییسی با پوتین به چند منظور صورت گرفت؛ یک، سفر اخیر ایشان به روسیه و ادامه توافقاتی که صورت گرفته بود. دو، بحث مذاکرات هستهای و سوم موضوع جنگ.
🔹لذا نمیتوان گفت تنها مختص به این موضوع بوده است و طی صحبتی که داشتند سیاست نظام جمهوری اسلامی ایران را مشخص کردند، مبنی بر اینکه اتفاقات امروز ماحصل تحریک غرب بوده است.
🔹چارچوب مسئله توافق برجام است و خواسته ما هم از قبل اعلام شده است که تحریمها برداشته و در این رابطه تضمین داده شود، در غیر این صورت به نتیجه نخواهد رسید.
👈مجلس و دولت روی این مسئله بسیار حساس هستند و دولت هم این قول را داده که بر اساس مصوبه مجلس کار را پیش ببرد. پس این جنگ در مذاکرات تاثیرگذار نخواهد بود.
🔆 رهبر انقلاب، صبح امروز: ما طرفدار توقف جنگ در اوکراین هستیم
حضرت آیت الله خامنهای:
🔹آمریکا نمونه کامل و جامع جاهلیت مدرن است/رژیم آمریکا بحران ساز و بحران زیست است
🔹تبعیض در آمریکا روز به روز بیشتر می شود/ ثروت ملی در آنجا به سمت ثروتمندان می رود.
🔹آمریکا مظهر بحران سازی در دنیا است / اساسا آمریکا یک رژیم مافیایی است.
🔹آمریکا به وجود داعش احتیاج پیدا کرد و داعش سگ دست آموز آنان بود.
🔹پشتیبانی قدرتهای غربی از دولتهای دستنشانده یک سراب است و واقعیت ندارد؛ این را همه دولتهای وابسته بدانند
🔹رییسجمهور اوکراین و رییسجمهور فراری افغانستان گفتند ما به آمریکا و دولتهای غربی اعتماد کردیم و آنها ما را تنها گذاشتند
🔹مردم مهمترین پشتوانه دولتها هستند و اگر مردم در اوکراین وارد میدان میشدند این اتفاق نمیافتاد
🔹مثل عراق دوران صدام که مردم به میدان نیامدند.
اوکراین قربانی سیاست آمریکاست
🔹ما با جنگ در هر کجای دنیا مخالفیم
🔹با کشته شدن مردم و خراب شدن زیر ساخت های مردم مخالفیم
🔹مثل مردم غرب نیستیم که وقتی بمب را بر سر کاروان عروسی در افغانستان بیندازند آن را مقابله با تروریسم بدانیم بلکه با جنگ در همه جای دنیا مخالفیم
🔹در اوکراین موافق توقف جنگ هستیم
🔹ریشه بحران در اوکراین سیاست آمریکاست
🔹آمریکا اوکراین را به این نقطه کشاند