📌لزوم توجه به جنگ شناختی در مدیریت بحرانها
🔺 در روزهای گذشته با ورود سامانه بارشی مانسون(نسیمهای دریایی شدید که در فصل تابستان منجر به بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب میشود)، سنگ محک مدیریت بحران در کشور رقم خورده است.
🔸️گزارههایخبری:
1️⃣طی چند روز اخیر، به دلیل فعالیت جریانهای مانسون، بارشهای شدیدی در بخشهایی از ایران و کشورهایی همچون پاکستان، افغانستان و امارات و کشورهای حوزه خلیجفارس و ... در حال وقوع است که ازیکطرف باعث خسارات زیادی به زیرساختها و از طرفی دیگر باعث رفع کمبود آب این کشورها در سختترین شرایط شده است.
2️⃣یکی از ساختارهای اداری کشور که همه ساختارهای حاکمیتی در آن عضویت و وظایف مشخص دارند، «سازمان مدیریت بحران کشور» است که هدف آن کاهش روند بحرانها، کنترل و رفع بحران، نجات جان انسانها، ارائه خدمات به آسيبديدگان، محدود كردن آسیبها و خسارات بعدي است.
3️⃣مدیریت بحران در ماههای گذشته گرچه موفقیتهایی در مقابله با بحرانهایی مانند حادثه متروپل و زلزله بندرعباس نداشته است؛ اما پس از این نوع حوادث بلافاصله برای نجات جان انسانها و کمک به آسیب دیدگان وارد عمل شده و مانع از تلفات بعدی شده است.
🔸️گزارهتحلیلی: باوجود اینکه سازمانهای مدیریت بحران در سایر کشورهای جهان بسیار ضعیفتر بوده و حضور میدانی ضعیفی در بلایای طبیعی و غیرطبیعی دارند اما نظام اطلاعرسانی موفقی دارند؛ بااینوجود، در ایران مدیریت بحران با سرعت و کیفیت وارد عمل میشود و گروههای مختلف امدادرسان اعم از هلالاحمر، مراکز و گروههای بهداشتی، قوای نظامی، گروههای جهادی و عامه مردم بهخوبی مدیریت و ساماندهی میشود، بااینحال نظام اطلاعرسانی به خاطر ضعف مدیران رسانه در شناخت اولویتها و عدم سواد رسانهای با مشکل جدی مواجه است؛ از یکسو قبل از وقوع بحرانهای طبیعی، هماهنگ با سازمانهای مسئول، به اطلاعرسانی و آگاهی بخشی عموم نپرداخته و در زمان مدیریت بحران نیز با انتشار محتواهای دلخراش و آسیبزا بر روح و روان مخاطب، موجب تشویش اذهان و ایجاد فضای بیاعتمادی نسبت به ارگانهای مسئول در میدان، عملاً موجب کند شدن مدیریت بحران میشوند. برای حل این معضل باید قوانین مرتبط با مدیریت بحران، در گذر زمان، از قوانین بخشی به قوانین جامع تبدیل شود و همه تشکلها، سازمانها و نهادهای کشور طبق یک ساختار مدیریتی هوشمند، از برنامهریزی، طراحی و مهندسی زیرساختها، تحت مدیریت پدافند غیرعامل عمل کنند تا کشور در مقابل سیل، زلزله، کمآبی و انواع بلایای طبیعی و غیرطبیعی و حتی جنگ شناختی مقاوم باشد.
🔷قهرمان پوشالی
💢 بارها به بهانههای مختلف شاهد تحقیر کشورمان توسط عدهای خودکمبین در برابر کشور سلطنتی امارات بودهایم.
🔸یکی از عجیبترین تعبیرها افاضات حمید فرخنژاد بود که در پیامی اینستاگرامی مدعی شد«میان اینهمه شیخ که توی مملکتمان شبانهروز تلاش میکنند، کاش یک شیخ محمد بن راشد داشتیم».حالا مروری کوتاه بر عملکرد حکام اماراتی می کنیم:
⭕️در سطح بینالمللی:
🔻با وجود اجرای همه جانبه سیاستهای استکبار جهانی،در معادلات جهانی،امارات بازیگری ضعیف و غیرقابل اتکا محسوب میشود.
🔻 در جریان ائتلاف نظامی_سیاسی علیه دولت سوریه متحمل شکست شد.
⭕️ در سطح منطقهای:
🔻تنش زایی با برخی از کشورهای منطقه از جمله ایران.
🔻در یمن با شکستی مفتضحانه مجبور به فرار از این کشور شد.
🔻در خیانتی آشکار روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی و علنی ساخت.
⭕️در سطح داخلی:
🔻بحران مشروعیت داخلی
🔻با وجود بهرهمندی از سرویسها و نیروهای امنیتی آمریکایی و صهیونیستی در حفظ امنیت بندر حیاتی و امنیتی فجیره ناکام ماند.
🔻این روزها هم شاهد نارضایتی مردم امارات از ناکارآمدی حاکمیت در کنترل سیل و امدادرسانی بودهایم و خبری هم از شبکه فاضلاب اتوماتیک و... نبوده است.
✅جریان تحریف با بزرگنمایی از خاندان پادشاهی امارات سعی میکند با مهندسی افکار عمومی در ایران و ناکارآمد جلوه دادن نظام، در مردم ایجاد یأس و ناامیدی کند.در حالی که شیخ محمد بن راشد حتی در مدیریت منزلش هم ناکام بوده،بطوری که همسر وی که خواهر پادشاه اردن نیز می باشد مخفیانه به انگلیس گریخت و پس از افشاگری علیه حاکم امارات ،پناهندگی دیپلماتیک گرفت.
#جریانتحریف
#جنگروایتها
سقط جنين سير صعودي وحشتناكي داشته است.
معاون رئیسجمهور:
🔺متاسفانه سقط جنین در کشور بسیار زیاد است و در ۱۰ سال گذشته سیر صعودی وحشتناکی داشته است. ۹۸ درصد این سقطها هم مشروع بوده است.
🔺دلیل این سقطها ایجاد ترس و سخنانی است که توسط کادر مراقبتهای درمانی به خانوادهها الغا میشود.
🔺ایجاد انگیزه اشتغال، فرزندآوری و فرزندپروری از موارد مهمی است که سرمایهگذاری کمی روی آنها شده است و باید این موضوعها مورد توجه قرار گیرد.
🔺تاکنون ۵۰ هزار خودرو به مادران داده شده که این موضوع بار #اقتصادی چندانی ندارد.
🔺از کسانی که به صورت مردمنهاد، چه در بخشهای تشویق به فرزندآوری و چه در بخشهای ممانعت از سقط جنین، فعالیت میکنند پشتیبانی میکنیم و اگر اشکالهاي قانونی در کار باشد، آنها را رفع میکنیم.
🛑 مسئولیت شناسی
🔹چند سال قبل، وقتی سیل و زازله می آمد، یا برف و کولاک، جاده ها و اتوبان ها را می بست، سطح بحث این بود که شهردار، استاندار و وزیر و رئیس کجاست؟ در سفر آلمان است، یا سفر تفریحی کیش و قشم، که حاضر نیست سفر را متوقف کند؟! چند روز طول می کشید تا برخی از آنها به محل حادثه و بحران برسند.
♦️اما در سیل اخیر، از معاون اول رئیس جمهور تا وزیر کشور، استانداران، فرمانداران و شهرداران، اغلب ضمن بسیج امکانات، به یاری آسیب دیدگان شتافتند و خود در میدان حاضر شدند. موارد مشابه این رویکرد درست را هنگام وقوع چند مورد زلزله، از مدیران شاهد بوده ایم. دم همه این مدیران وظیفه شناس گرم!
🔹حالا سطح بحث فرق کرده است؛ اگر دیروز بحث بر سر این بود که چرا فلان مدیر، چند روز طول می کشد تا به محل حادثه برود و از نزدیک، بحران را مدیریت کند، حالا عده ای مو را از ماست می کشند و حضور مدیران مسئولیت شناس در میدان را نیت خوانی می کنند!
♦️عده ای خرده گیری کرده اند که "چرا فلان شهردار یا نماینده مجلس، هنگام حضور در منطقه سیل زده، چکمه پایش نیست؟ یا چرا از آنها، در حالی که پاچه شلوار شان گِلی است، عکس گرفته شده و لابد می خواستند کار نمایشی انجام دهند"(!)
🔹این که مسئولان، هنگام حادثه، روز باشد یا شب، مسئولیت شناس باشند و از نزدیک، امداد رسانی را مدیریت کنند، وظیفه آنهاست نه امری مستحب. بنابراین خرده گیری و نیت خوانی درباره رفتار آنها بی جاست. چرا که هم کشف انگیزه دشوار است، و هم آنها به حداقل وظیفه خود عمل کرده اند و منتی بر سر کسی ندارند.
♦️البته که خدمت به خلق برای رضای خدا، با ظاهر سازی، زمین تا آسمان فرق دارد. اما پیشرفت بسیار مهمی حاصل شده که مدیران بر خلاف گذشته، احساس می کنند وظیفه ای متوجه آنهاست و از این مسئولیت، شانه خالی نمی کنند. این فرهنگ باید تعمیق شود تا هیچ مدیری نتواند از نوکری مردم شانه خالی کند.
✍محمد ایمانی
🔴 پاسخی به ادعای جناب نصیری
🔻 آقای مهدی نصیری در کانال تلگرامی خود سخنی از امیرالمؤمنین(ع) را نقل کرده که در آن حضرت خطاب به خوارج می فرمایند: «ما آغازگر هیچ جنگی با شما نخواهیم بود، مگر آنکه شما جنگی را آغاز کنید.»
و سپس بیانات رهبرانقلاب خطاب به پوتین که پیش دستی روسیه در شروع جنگ اوکراین را تأیید فرموده اند را در تضاد با این فرمایش امیرالمؤمنین(ع) دانسته اند.
🔹 آقای نصیری! جمله ای که شما به آن استناد جسته اید، مربوط به روش برخورد با مخالفان داخلی حکومت است که تا وقتی دست به سلاح نبردند و تهدیدات امنیتی ایجاد نکردند، حکومت اسلامی با آنها مدارا می کند؛ اما نحوه مواجهه با دشمن خارجی بگونه دیگری است. بعید است شما، که ظاهراً با قرآن و نهج البلاغه آشنا هستید، این جمله معروف امیرالمؤمنین(ع) در خطبه 27 نهج البلاغه خطاب به کوفیان را نشنیده باشید:
🔸«وَ قُلْتُ لَكُمُ اغْزُوهُمْ قَبْلَ أَنْ يَغْزُوكُمْ فَوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا؛ و به شما گفتم به دشمن حمله کنید قبل از آنکه آنان به شما حمله کنند؛ پس به خدا سوگند هیچ قومی نیست که در درون خانه¬اش مورد تهاجم دشمن واقع شدند، مگر آنکه آن قوم ذلیل شدند.» (نهج البلاغه؛ خطبه ۲۷)
🔹 آقای نصیری! هیچ حکومت عاقلی(چه مسلمان و چه غیرمسلمان) اجازه نمی دهد دشمن خارجی اش تا نزدیکی مرزهای کشورش نفوذ کند و پایگاه بزند و آنگاه منتظر حمله دشمن بماند، و او هیچ اقدامی نکند.
🌸 الحمدلله که مدیریت کلان کشور در دست حکیم عاقل و زیرکی مثل آیت الله خامنه ای است، نه ساده اندیشانی همچون شما.
ایران و آمریکا پس از مرگ برجام چه خواهند کرد ؟
🔸️تقریبا بر همگان روشن گشته که مذاکرات احیای برجام به نتیجه نخواهد رسید و ۲ طرف ماجرا باید به دنبال پی گیری پلنB خود باشند .
🔸️به نظر می رسد آمریکا به هیچ وجه تحول جدیدی در خصوص اقداماتش علیه ایران انجام نخواهد داد و برای مثال به سمت گزینه نظامی نمی رود و صرفا به قول خودش افزایش فشار تحریمی را در دستور کار قرار می دهد.
🔸️ایران نیز برخلاف کلیپی که این روزها منتشر شده به دنبال ساخت بمب اتمی نمی رود اما غنی سازی اورانیوم را سرعت می بخشد .
🔸️ایران اکنون به اندازه تولید یک بمب اتم اورانیوم غنی شده در اختیار دارد و مترصد آنست که تا می تواند ذخیره مواد غنی شده خود را برای روز مبادا افزایش دهد .
🔸️به اعتقاد نگارنده حداقل تا ۲ سال آینده جمهوری اسلامی به صورت بالفعل تولید سلاح هسته ای را دنبال نخواهد کرد مگر در صورتی که مورد تعرض مستقیم نظامی قرار گیرد که چنین چیزی در دوره دموکرات ها کاملا دور از تصور است.
🔸️اگر جمهوری خواهان تندرو (مثلا ترامپ) در انتخابات ۲۰۲۴ پیروز شوند و خطر تهدیدات نظامی افزایش یابد آنگاه می توان تغییر راهبرد در برنامه هسته ای از جانب تهران را انتظار داشت .
🔸️دوباره تاکید می شود ایران واقعا به دنبال تولید بالفعل سلاح اتمی نیست اما خطر تهدیدات نظامی ممکن است نقشه راه این کشور را دگرگون نماید.
🔸️جمهوری اسلامی به عنوان حکومتی دینی که یک فقیه و مجتهد شیعه در راس آن قرار گرفته و استنباط های فقهی رهبرش ابتدا بر مبنای نص قرآن است، همواره آیه "موازنه وحشت" (وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍۢ وَمِن رِّبَاطِ ٱلْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِۦ عَدُوَّ ٱللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ ؛ ای مؤمنان در مقام مبارزه با آن کافران خود را مهیا کنید و تا آن حد که بتوانید از آذوقه و تسلیحات و آلات جنگی و اسبان سواری زین کرده برای تهدید و ترسانیدن دشمنان خدا و دشمنان خودتان فراهم سازید) و همچنین آیه "مقابله به مثل" (فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ ؛ پس هر کس به شما تجاوز کرد، همانند آن بر او تعدی و تجاوز کنید) را در پستوهای ذهن خود دارد و در صورت صلاح دید اصول موازنه قوا و توانایی برای مقابله به مثل ( ولو اتمی ) را بر اساس دستورات قرآن اجرایی خواهد کرد .
🔸️در نتیجه به باور نگارنده نه جنگی در پیش خواهد بود و نه توافقی ، بلکه شرایط کنونی ادامه خواهد یافت .
🔸️البته هیچ بعید نیست شرق مدیترانه در آینده شاهد درگیری نظامی میان اضلاع محور مقاومت و رژیم صهیونیستی باشد و بن بست بین غرب و ایران بدینوسیله شکسته شود.
💬 چرا خرید نان افزایش یافت؟
🔹افزایش تقاضا برای خرید نان در ماههای اخیر صف نانواییها را طولانی کرد. در حالی که مسئولان امر نسبت به این موضوع اظهار بیاطلاعی میکنند، اما کارشناسان روند صعودی نرخ سایر اقلام را علت این موضوع برمیشمارند. از سوی دیگر شنیده میشود تعدادی از نانواییها هم اقدام به توزیع آرد خارج از شبکه میکنند که این موضوع نیز باعث کاهش عرضه شده است
🔹بسیاری از مردم به دلیل ارزان بودن نانهای سنتی ناچار به خرید نان هستند. این در حالی است که پیش از این نانهای فانتزی بخشی از نیاز خانوارها را تأمین میکردند و اگر خانوادهای به نان خارج از ساعت کاری نانوایان سنتی احتیاج داشت از این واحدها تأمین نیاز میکرد. اما بعد از افزایش نرخ گندم و افزایش قیمت نان فانتزی، بخشی از نیاز مردم که با این نانها تأمین میشد به سمت نانهای سنتی سرازیر شد
🔹از سوی دیگر، اقلامی نظیر برنج، ماکارونی، روغن و … چنان جهشی داشتند که برخی شهروندان نان را جایگزین این اقلام کردهاند.
حجاب و چند ملاحظه ....
🔻مقام معظم رهبری در دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور به یکی از موضوعاتی که به آن پرداختند، موضوع حجاب و زن است که این روزها در مورد آن در فضای مجازی و حقیقی بحث های زیادی صورت می گیرد.
1⃣ ایشان در بخشی از سخنان خود فرمودند: «وقتی چند سال قبل در یک جمع یک نفر از من پرسید که شما در قضیهی زن در مقابل غرب چه دفاعی دارید؟ من گفتم من دفاع ندارم، من حمله دارم! آنها باید دفاع کنند، آنها باید جواب بدهند. زن را تبدیل به کالا کردند. دفاع؟ من دفاع نمی کنم. ما مدعی هستیم در قضیه زن».
✅ از طرفی، این روزها هم شاهد هستیم که رسانه های معاند خارجی و بعضی دنباله روهای آنها در داخل کشور، هجوم گسترده ای علیه موضوع حجاب انجام داده اند.
🔹با این نکته ای که مقام معظم رهبری فرموده اند باید بیش از پیش به این موضوع توجه کنیم که کار ما در جهاد تبیین و فعالیت در رسانه ها، فضای مجازی، سخنرانی ها و ... ، فقط رفع شبهات و پاسخ به حمله غربی ها نیست، بلکه در موضوع زن و حجاب این ما هستیم که دست برتر را داریم و آنقدر شاهد مثال و ذکر مصادیق برای از بین رفتن جایگاه زن و تبدیل آن به کالا در تمدن غرب وجود دارد که می توان به همه جهانیان یادآوری کرد.
🔹در هر صورت باید تمدن غرب را در این زمینه محاکمه کرد و درس عبرتی برای تاریخ بشریت به یادگار گذاشت.
اگر غربی ها به طور پی در پی درگیر شوند و خود را در مقابل افکار عمومی ببینند، آنگاه مانند حال، تا این اندازه فرصت شبهه پراکنی و حمله به فرهنگ و اخلاق ما را ندارند.
🔹 ضروری است که در صدا و سیما و همچنین در عرصه سینما نیز برای این موضوع تدبیر ویژه ای اندیشیده شود.
2⃣ مسأله زن و حجاب به یکی از نقاط اصلی درگیری تمدن اسلامی با تمدن غرب تبدیل شده است.
🔹 مقام معظم رهبری نیز فرمودند: «حقیقت مسئله این است که زنِ باشرف و بااستعداد ایرانی یکی از بزرگترین ضربهها را به تمدن غرب زده. اینها دلشان پُر است».
🔹در حقیقت، از حضور در مسائل علمی گرفته تا کسب موفقیت در عرصه های گوناگون اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ...، حضور زن ایرانی با حجاب اسلامی در میدان های مختلف، آن هم در بالاترین سطوح، به تعبیر مقام معظم رهبری «باطلکننده یک زحمت و تلاش دویست سیصد ساله غرب است. نمی توانند تحمل کنند، عصبانی می شوند، خودشان را به در و دیوار می زنند تا بتوانند یک کاری بکنند. آن وقت می چسبند به قضیه حجاب، می چسبند به یک مورد و بنا می کنند تبلیغات کردن».
3⃣ رهبر انقلاب در بخشی از بیانات خود با اشاره به سخنان برخی ائمه جمعه در زمینه حجاب خطاب به آنها فرمودند: «باید متین، منطقی و دور از احساسات بیمورد برخورد کرد. حالا احساسات چیز خوبی است، چیز بدی نیست، اما اِعمال احساسات جا دارد.
بالاخره شما در این جور موارد، آن منطق استعماری غربی را که آتشبیار معرکه است و دست او مشغول کار است، افشا کنید».
🔻در اینجا باید به دو نکته توجه کرد؛ اول اینکه قطعاً برخی ولنگاری ها در سطح جامعه در مورد حجاب، دردآور است؛ اما ائمه جمعه در ضمن بیان این موضوع و تنبه به مردم، باید به لوازم تک تک کلماتی که در این زمینه اظهار می کنند، توجه داشته باشند تا بهانه به دست رسانه های معاند و مغرضان داخلی ندهند. اصل اولیه، تبیین منطقی و متین موضوع برای آحاد جامعه است.
🔻دوم اینکه، برخی حق ندارند که از این سخنان سوءاستفاده کرده و بگویند که مقام معظم رهبری مخالف برخورد قانونی با افراد هنجارشکن است و به تبیین منطقی و متین موضوع نظر دارند؛ زیرا تبیین، فرهنگ سازی و آموزش و همچنین برخورد قانونی با افراد متخلف و هنجار شکن، هر یک بخشی از وظایفی هستند که باید در مورد موضوع حجاب صورت گیرد و هیچ کدام را نباید و نمی توان جای دیگری قرار داد. البته این موضوع اختصاصی به حجاب هم ندارد و در موضوعات دیگر جامعه نیز صادق است.
🔹علاوه بر این، ایشان در سال 96 در دیدار با مداحان اهل بیت علیهم السلام فرمودند:
« ... ما که نگفتیم اگر کسی در خانه خودش در مقابل نامحرم روسریاش را برداشت، ما او را تعقیب می کنیم؛ [خیر] ما او را تعقیب
نمی کنیم، در خانهی خودش است، کار شخصی می کند. آن کاری که در ملأ انجام
می گیرد، درخیابان انجام می گیرد، یک کار عمومی است، یک کار اجتماعی است، یک تعلیم عمومی است؛ این [خطا]، برای حکومتی که به نام اسلام بر سرِ کار آمده است تکلیف ایجاد می کند. حرام کوچک و بزرگ ندارد؛ آنچه حرام شرعی است نبایستی بهصورت آشکار در کشور انجام بگیرد… شارع مقدس بر حکومت اسلامی تکلیف کرده است که مانع از رواج حرام الهی در جامعه بشود...».
🔰 بهانهای برای حمله به دولت!
🔹در پی حادثه خسارت بار سیل در بسیاری از نقاط کشور، همچون رویه دولت مردمی آقای رئیسی، مسئولین امر با حضور میدانی در مناطق سیلزده، ضمن اطلاع میدانی از وضعیت هموطنان و همدردی با آنان، تصمیمات مهم اجرایی برای کاهش آلام مردم و جلوگیری از خسارتهای بعدی گرفته شد. بااینحال این اقدام حسنه و انجاموظیفه توسط مسئولین، به مذاق بخش تندروی جریان اصلاحات خوش نیامد و با جنگ رسانهای، حضور مسئولین در مناطق سیلزده، بهانحاءمختلف زیر سؤال برده شد.
گزارههای خبری:
1️⃣روزنامه آرمان امروز با تیتر «پوپولیسم و بهرهگیری برخیها از فاجعه سیل»، نوشت: «سؤال اين است که بعد از حادثه سيل امامزاده داوود، آيا حضور علیرضا زاکاني و جمعي از نمايندگان مجلس که انتقادات عمومي را برانگيخته، از روي وظيفه بوده يا بيشتر يادگاري گرفتن عکسها و بهرهبرداري سياسي از حادثه بازنمايي ميشود؟!».
2️⃣ فاضل میبدی (عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم) نیز همصدا با این جریان تندرو، حضور نمایندگان مجلس در مناطق سیلزده را با هدف بهرهبرداری سیاسی توصیف کرد و آن را مورد هجمه قرار داد. او گفته است: «اینکه مسئولان مثلاً با حضور در محل سیل با کتوشلوار، درون گلولای فرو روند و دوربین حضور اینها را از زوایای مختلف عکس بگیرد، مشکلی از مردم حل نمیکند و بهتر است بهجای این کار در دفتر کارشان بروند و فکری برای درمان و چارهای برای جلوگیری از این حوادث بیندیشند».
3️⃣ سایت اعتماد آنلاین با انتشار عکس وزیر اقتصاد در مناطق سیلزده، نوشت: «بازدید میدانی از سیل به وزیر اقتصاد چه ربطی دارد؟ شوآف بس است».
گزارههای تحلیلی:
1️⃣ قطر، امارات، عربستان، کویت، عمان، بحرین و ایران در روزهای اخیر شاهد بارش شدید باران و جاری شدن سیل در برخی مناطق و شهرها بودند. نکته مهم آنکه در هیچ جای دنیا بهاندازه ایران ظرفیت بالای کمک مؤمنانه و داوطلبانه دیده نمیشود، موضوعی که زیباییهای آن باید به نمایش گذاشته شود و در قیدوبند جنگ رسانهای گم نشود.
2️⃣نقد غیرمنصفانه از مسئولین، با هدف بهرهبرداری سیاسی، بهسادگی از اظهارات فوق قابلبرداشت است. ازیکطرف به شهردار گیر میدهند که چرا چکمه به پا نکرده است، درحالیکه شهردار بهعنوان یک مدیر در صحنه حاضر شده است و قرار نیست کارگری کند، از طرف دیگر به وزیر اقتصاد که چکمهپوش بهعنوان نماینده رئیسجمهور برای بررسی وضعیت حضور دارد؛ اصل حضورش را زیر سؤال میبرند و آن را شواف مینامند!
3️⃣ در شرایط بحرانی مهمترین وظیفه مسئولین، حضور میدانی و مدیریت بحران بعد از فهم درست شرایط است. در دولت سابق زمان وقوع سیل، استاندار گلستان در کشور حضور نداشت و به علت غیبت طولانی، معاون اول رئیسجمهور او را برکنار کرد. در سیل خوزستان زمانی که رئیس سازمان بازرسی کل کشور به خوزستان سفر کرد تا بتواند برای حل مشکل مردم ورود جدی داشته باشد، نکته قابلتوجه عدم حضور استاندار در خوزستان بود و موارد اینچنینی که در دولت سابق فراوان دیده شد!
4️⃣مهمترین مسئله در موضوع اخبار حضور مسئولین در سیل را باید در «جنگ روایتها» علیه جریان انقلابی تحلیل کرد، زیرا اصل حضور مسئول، وظیفه بود؛ اما اطلاعرسانی بهصورت مثبت و دقیق صورت نگرفت؛ زیرا بهجای آنکه فیلمهایی از چرایی، اهمیت حضور و اقدامات صورت گرفته از سوی مسئولین انتشار داده شود، صرفاً به انعکاس چند عکس در رسانهها اکتفا شد و بهانه حمله به این حرکت تحسینبرانگیز حضور در میان آسیب دیدگان که در پیام اخیر رهبر معظم انقلاب نیز بدان اشاره شد، توسط جریان رقیب به حاشیه کشیده شد.
عراق و دوراهی تفاهم یا بحران؛
✍چهار پیام تظاهرات بغداد به جریان صدر
🔻این روزها عراق شاهد تظاهرات گسترده بخشی از طرفداران گروههای شیعه در کمال آرامش و بدون تنش بود که دلالتها و پیامهایی را با خود داشت:
1⃣گروههای شیعه عراقی نشان دادند که برخلاف ادعاهای جریان صدر، طرفدارانی غیرنظامی دارند که حاضرند برای دفاع از ساختار سیاسی و حاکمیت عراق با وجود همه انتقادها موجود به آن به میدان بیایند.
◾️ به تعبیر دیگر خواسته طرفداران صدر به عنوان بخشی از جامعه عراقی باید از طریق رایزنی و گفتوگو پیگیری شود و نه هیچ راهکار دیگری! خط قرمزی که تجمع امروز بغداد رسم کرد از این قرار بود: "هرگونه اقدام به کودتا و یکجانبهگرایی ممنوع است."
2⃣ شعارها، دستنوشتهها و پلاکاردها دلالت برآن دارد که این بخش از جامعه عراق بر جایگاه مرجعیت دینی نجف تاکید داشته و آن را فصل الخطاب خود میداند. به گونهای که مانند بحران داعش، نگاه همه طیفهای دربرگیرنده چارچوب هماهنگی شیعیان به بیت حضرت آیتالله سیستانی است.
3⃣خواسته بخش وسیعی از جامعه عراق کنار رفتن مصطفی الکاظمی نخستوزیر پیشبرد امور عراق است. تظاهرات امروز بار دیگر پرده از این واقعثت برداشت که نارضایتیها از الکاظمی به حد غیرقابل اغماض رسیده و احتمال استمرار حضور او در الخضراء نزدیک به صفر است.
4⃣تظاهرکنندگان، هماهنگی و همکاری بسیار بالایی را با رهبران سیاسی، از خود نشان دادند. تاکید نوری المالکی و شیخ قیس الخزعلی بر عدم ورود به منطقه الخضراء که طرفداران جریان صدر در آن حضور دارند تماما رعایت شد و این تظاهرات برخلاف ادعای محمد صالح العراقی، شخصیت نزدیک به سید مقتدی بدون هیچ درگیری با نیروهای امنیتی پایان یافت.
👈باید دید جریان صدر به رهبری سید مقتدی چه تصمیمی خواهد گرفت؛ جریانهای مختلف سیاسی عراق از کرد و اهل سنت گرفته تا شیعیان، مخالفت خود را با بیانیه دو روز پیش مقتدی صدر مبنی بر لزوم تغییر نظام ابراز داشتند.
👈آیا این جریان به فراخوانهای مختلف برای آغاز یک گفتوگوی فراگیر ملی تن خواهد داد یا همچنان بر راهبرد بحرانزای کنونی اصرار میورزد؟ زمان همهچیز را مشخص خواهد کرد!
📝 آغاز دور جدید مذاکرات هستهای بعد از تاسوعا و عاشورا
🍃🌹🍃
🔻جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی: به احتمال زیاد دور جدید مذاکرات هستهای بعد از تاسوعا و عاشورا آغاز خواهد شد
🔹️در پیشنهاد جدید اروپا، بسیاری از مطالبات و خواستههای جمهوری اسلامی محقق شده است اما هنوز یک الی دو مورد باقی مانده که عمدتا مربوط به حوزه تحریمها میشود.
🔺بنظر میرسد با توجه شرایط فعلی، نهایتا طرف آمریکایی به خواستههای ایران تن خواهد داد و میتوانیم شاهد توافق و به نتیجه رسیدن مذاکرات باشیم.
🔰 مذاکره با دشمن و ملاحظات آن
🔺دو روز پیش خبر تزریق گاز به سانتریفیوژهای نسل جدید با عنوان IR6 موردتوجه رسانههای داخلی و خارجی قرار گرفت! این سانتریفیوژها که در نطنز ولی در زیر زمین و محلی امن نصب شدهاند، بازدهی بهمراتب بالاتری نسبت به نسلهای قبلی در غنیسازی اورانیوم دارند.
وزیر امور خارجه کشورمان دراینباره اعلام کرد که «ما در پاسخ به این اقدام آمریکا، نسبت به گازدهی به صدها سانتریفیوژ نسل جدید اقدام کردیم. آمریکاییها تصور نکنند با این اقدامات خود میتوانند در میز مذاکره امتیاز بگیرند، آمریکا باید زیادهخواهیهای خود را کنار بگذارد.
ما اهل مذاکره و اهل منطق هستیم و برای رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار، جدی هستیم اما اگر طرف آمریکایی بخواهد این مسیر را ادامه دهد، هرگز دستبسته نخواهیم بود».
🔹️گزارههایتحلیلی:
1️⃣این اقدام را میتوان پاسخی به اقدام خصمانه آمریکا دانست؛ چراکه چند ساعت قبل از اعلام این خبر توسط ایران، وزارت خزانهداری آمریکا شش شرکت و یک کشتی را به دلیل همکاری با جمهوری اسلامی ایران در لیست تحریمها قرار داده بود.
2️⃣از سویی نزاع امروز آمریکا و ایران را میتوان نوعی نزاع ادراکی محاسباتی دانست؛ چراکه طرف غربی با اعمال فشار سعی میکند هزینههای جدیدی به ایران تحمیل کند تا ایران برای رهایی از آن هزینهها در سایر مذاکرات امتیاز بدهد! پاسخ متقابل جمهوری اسلامی از نظر راهبردی بسیار ارزشمند است و قدرت چانهزنی ایران را افزایش میدهد. ایران با این حرکتها نشان داده است در تصاعد بحران و موازنه وحشت دستش باز است.
3️⃣ ردوبدل شدن پیامهای عملیاتی و میدانی به طریقی که گفته شد، به معنی دور شدن از نقطه توافق نیست، بلکه ماهیت توافق با دشمن این اقتضائات را دارد و دقیقاً برعکس، میتوان اینگونه تحلیل کرد که طرفین به توافق نهایی نزدیک شدهاند؛ چراکه فاصله بین اقدام یک طرف و پاسخ طرف مقابل بسیار کوتاه شده است.
نکتهراهبردی: مذاکره با دشمن مثل مذاکره با دوست نیست! در این نوع مذاکرات حسن نیت و اعتماد جایی ندارد. اگر در آخرین لحظه هم یکی از طرفین ضعفی از خود نشان دهد، مذاکره ابعاد تازهای پیدا میکند. با توجه به تخلف بزرگ طرف غربی در گذشته، راستی آزمایی و تضمین، خطوط قرمز ایران در مذاکرات است. اگرچه دشمن تاکنون فرآیندهای راستی آزمایی و بخش قابلتوجهی از تضمینها را پذیرفته است ولیکن نباید مانند دولت گذشته با حسن نیت و اعتماد کار را جلو برد بلکه باید بر خواستههای منطقی خود استقامت کرد و فشار را با فشار پاسخ داد نه تسلیم.
🔴 سه نکته مهم درباره ترور الظواهری رهبر القاعده توسط آمریکا
1⃣ آمریکاییها مدعیاند بدون حضور زمینی، الظواهری را هدف قرار دادهاند! این زمانی پذیرفتنی است که بیش از ۵۰۰۰ افغان آموزش دیده CIA برای عملیاتهای اطلاعاتی در افغانستان و محیط پیرامونیاش طی سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ را نادیده بگیریم!
2⃣ عموماً حذف یک رهبر در شرایط اشراف اطلاعاتی با دو هدف صورت میپذیرد: نخست، کسب دستاورد سیاسی؛ دوم، اثرگذاری بر معادلات داخلی گروه مورد هدف
🔹باید منتظر بود و دید با حذف ايمن الظواهري وضعیت شاخه مرکزی القاعدة در رقابت برابر شاخههای منطقهای چگونه میشود و کدام جریان فکری، هدایت #القاعدة را در دست میگیرد و توازن داخلی آن به چه نحو پیش میرود؛ به طور حتم، تحلیل هدف دوم از اولی بسیار مهمتر است!
🔹باید در نظر داشت شاخه مرکزی در بسیاری موارد رویکرد و دیدگاهاش بسیار متفاوت از شاخههای منطقهای نظیر داعش و جبهةالنصرة بوده است
3⃣ آمریکا حضور الظواهری در کابل را نقض آشکار توافقات دوحه در سال ۲۰۲۰ میداند که طی آن طالبان متعهد شده بودند از القاعده در خاک خود میزبانی نکنند؛ طالبان هم آمریکا را متهم کرده که با حمله به خاک آنها از این توافقنامه سرپیچی کرده است. این جنگ زرگری هم نیازمند تحلیل نیست!
💢 رسانه داخلی یا شبکه نیابتی دشمن؟!
🔻برای کسانی که ادبیات استراتژیک غربیها به ویژه آمریکائیها درباره ایران را تعقیب کردهاند یک کلیدواژه آشنا وجود دارد با عنوان «شبکه همکار غرب در ایران».
🔹آنها مدتهاست عقیده دارند و این عقیده خود را پنهان هم نکردهاند در این مسیر قطعا به کمک بازوانی در داخل ایران نیاز خواهند داشت، که چندی پیشاندیشکده آمریکائی کاتو در گزارشی مفصل به دولت آمریکا تقویت این جریان در داخل ایران را شدیدا توصیه کرده بود.
🔹درواقع در شرایطی که سیاست فشار حداکثری دشمن علیه ملت ایران با هدف فروپاشی اقتصاد کشور به اذعان خودشان به شکلی مفتضحانه شکست خورده است، آمریکائیها به این جریان امید بستهاند تا به نیابت از آنها در داخل ایران با تحقیر و توهین به مردم ایران، یأس آفرینی و القای بن بست در آینده و ایجاد شکاف میان مردم و حاکمیت و همچنین انتشار اخبار دروغ و سانسور اخبار مثبت فروپاشی اجتماعی ایران را به زعم خود محقق کنند.
💢در همین راستا نگاهی کلی به مواضع رسانههای زنجیرهای مدعی اصلاحطلبی نشان میدهد که این جریان رسانهای چگونه در تلاش برای تکمیل پروژه عملیات روانی دشمن علیه ملت ایران به صورت روزانه با انتشار اخبار دروغ و سانسور اخبار مثبت در جامعه یأس آفرینی و با القای بن بست در آینده کشور شکاف میان مردم و حاکمیت را دنبال میکنند.
1⃣به عنوان نمونه روزنامه شرق روز گذشته در گزارشی درباره سیل اخیر امام زاده داود با توسل به حربه رسانهای دروغ، مبالغه و سیاهنمایی و با هدف جریحه دار کردن احساسات و عواطف مردم نوشته است: « بو، همان بوی متروپل است. بوی اجسادی که چند روز است پیدا نشدهاند، تمام محوطه را برداشته. از اولین پیچ امام زاده داوود، مسیرها را بستهاند و تنها با مجوز یا کارت خبرنگاری اجازه تردد داده میشود، چندین کیلومتر پایینتر نیروهای امداد به همراه سگهای زندهیاب در حال گشتن درهها هستند. »
2⃣این روزنامه مدعی اصلاحات همچنین طی روزهای گذشته در گزارشیهایی با عنوان «زجرهای دخترانه در کمپهای خصوصی» و «یک سال پس از زن کشی، قاتل مبینا آزاد است خبرنگار در انتظار حبس 26ماهه» سعی داشته تصویر سیاه، تاریک و کریه از وضعیت جامعه ایرانی و به خصوص زنان و دختران ایرانی ارائه کند.
3⃣روزنامه اعتماد نیز در روزهای گذشته در گزارشی عجیب و قابل تامل با عنوان «مرگ در شعلههای اعتراض» مدعی خودکشی و مرگ 8 کارگر بهدلیل مشکلات معیشتی شده تا نسبت به بهبود اوضاع، به خصوص اوضاع اقتصادی و معیشتی القای ناامیدی کرده و ایجاد نفرت نسبت به وطن و اضطراب و فشار روانی در جامعه را دنبال کند.
4⃣یا روزنامه زنجیرهای ابتکار که در شرایطی که افکار عمومی جامعه درگیر و متاثر از وقوع سیل در نقاط مخلتف کشور است در اقدامی قابل تامل و البته تاسف بار با انتشار تصویری از سیل در عربستان آن را به سیل در شهرستان استهبان نسبت داد.
5⃣از سوی دیگر مدعیان اصلاحات از مدتها قبل پروژه تطهیر جاسوسان و عناصر ضدانقلاب خارج نشین و قبح شکنی از فعالیت این افراد در رسانههای داخل کشور را کلید زده اند.روزنامه شرق در شماره دیروز خود مصاحبهای با «کاوه مدنی» جاسوس فراری دوتابعیتی ترتیب داده و در ابتدای این مصاحبه به تعریف و تمجید از این جاسوس فراری میپردازد.
6⃣یکی از نکات قابل تأمل این است که متاسفانه در سایه بیتوجهی مدیران برخی رسانههای مدعی اصلاحات، تعدادی از خبرنگاران و روزنامه نگاران این رسانهها علنا به کشف حجاب اقدام کرده و به صورت پیوسته، توئیتها و پستهای اینستاگرامی توهینآمیز و ساختارشکن منتشر کرده و ضمنا توئیتها و مطالب فعالین جریان معاند در خارج از کشور را نیز بازنشر میدهند.
7⃣در سالهای گذشته اسنادی منتشر شد که نشان میداد برخی از خبرنگاران فعال در رسانههای اصلاحطلب با نام مستعار در رسانههای معاند فعال بوده و به نوعی به صورت نیابتی به تهیه خوراک رسانهای برای آنها اقدام میکردهاند.
🔴نکته قابل توجه اینجاست این رسانه ها؛ از یکسو یارانه و بودجه از دولت دریافت کرده و از سوی دیگر از برخی نهادهای دولتی نیز در قالب خبر و آگهی، هزینه دریافت میکنند.
🔴عاشوراي آمريکايي و شيعيان انگليسي!
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــ
بدون شک هرکس داستان کربلا و غربت و مظلوميت حسين و يارانش را بشنود يا بخواند، حتماً محزون و غمگين شده و توانايي جلوگيري از گريستن را ندارد.
افزون براين، توصيههاي زيادي به برپايي مجالس عزا و رثاي ابيعبدالله شده است؛ گريه بر مظلوم و گريه براي بيياور ماندن ولي خدا و دين خدا، ميتواند عبرتآموز، محرک و نيروزا باشد.
اما کساني بوده و هستند که بر اصالت اشک و گريه، بدون آنکه به انزجار از کفر و شرک و نفاق و ظلم منجر شود، تأکيد و اصرار داشته و دارند!
در مکتب «عاشوراي آمريکايي» و «شيعيان انگليسي»، چون مبارزه با اصل عاشورا و زدودن نام حسين را ممکن نميدانند، تلاش ميکنند، حقيقت حسين و حقيقت عاشورا را نابود کنند.
فلسفة قيام حسين را اين ميدانند که او ميخواست، مسيحوار (البته باز هم به قرائت مسيحيت جعلي)، قرباني گناهان امت و يا وسيلهاي براي بخشش گناهان امت شود!
اين نگاه متأسفانه در گذشته نيز وجود داشت، فيالمثل، ميرزا محمدباقر شريف طباطبائي در کتاب اسرار الشهادة، مينويسد: آن حضرت «ميخواست كه كشته شود از براي اينكه مؤمنين اولين و آخرين بر او جزع كنند و گريه و زاري نمايند ... تا به اين واسطه گناهان ايشان آمرزيده شود و گريه و اندوه ايشان كفارة گناه ايشان باشد ... پس در واقع شهادت آن بزرگوار كفارة گناه جميع گناهكاران است».
ملامهدي نراقي در كتاب محرق القلوب ميگويد: «امام حسين .. براي رسيدن به شفاعت كبرا، كه مقتضي استخلاص همة محبان و مواليان باشد ... به شهادت راضي شد تا اين مرتبه از براي او باشد و بدون شهادت وصول به اين مرتبه از براي او ممكن نبود. زيرا كه رفع كدورات معاصي امت و شفاعت ايشان موقوف بر خون و تألم ايشان است.»
گفتني است یکی از مدعیان روشنفكری در مقالهاي با عنوان «فرهنگ عاشورا در عصر سکولار» نيز همين تفسير مرگ فديهوار حسين را مناسبترين تفسير با دنياي مدرن ميدانند! و در حال حاضر، شيعيان انگليسي و رسانههاي غربي نيز تمام تلاش خود را در پررنگ کردن همين نگاه انحرافي به قيام حسيني به کار ميگيرند.
نتيجة فاجعهآميز اين نوع نگاه نادرست به قيام حسيني اين بود که در روز عاشوراي سال 1330ق، 200 نفر از سپاهيان روس، در ميدان مرکزي تبريز ثقة الاسلام تبريزي، از رهبران نهضت مشروطه، را دار ميزنند، اما 2000 نفر قمهزن، حاضر نيستند دربرابر اين ظلم کمترين اقدامي کنند و با اين بهانه که «آقا جان! اولارين توفنگي وار، آدمي اولْدُرَلْلَر؛ آقاجان آنها تفنگ دارند و آدم را ميكشند»، تن به چنان خفت و ظلمي ميدهند و نميدانند که همان امامي که براي او قمه بر سر ميزدند، براي مبارزه با ظلم قيام کرده است!
#عاشورا
#امام_حسین
🔴طائب: بایدن میخواهد با کشاندن ایران پای میز برجام از ما امتیاز بگیرد
🔹مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران:تمام تمرکز و باور بایدن و تیم او این است که ایران را پای میز برجام بکشاند تا از این طریق از ایران امتیاز بگیرد. آنها از این طریق میخواهند دوباره منطقه را به دست بگیرند؛ چرا که تنها از این طریق است که میتوانند امنیت رژیم صهیونیستی را تأمین کنند و نفت ارزان به دست آورند
🔹زمانی آمریکاییها میخواستند با کنترل روسیه بر ما اعمال زور کنند؛ اما امروز روسیه و چین و کشورهای اطراف با ارتباطی که با ایران پیدا کردهاند، در مقابل آمریکا ایستادهاند و این شکست بزرگی برای آمریکاست.
🔰اقدامات یکساله دولت در حوزه استقراض بانکی و تراز تجاری
💢دولت سیزدهم در پایان سال ۱۴۰۰ و باوجود تنگناهای شدید بودجه ناتراز ۱۴۰۰، توانست رقم استقراض دولت در ابتدای سال را در اسفند ۱۴۰۰ تسویه کند. همچنین بنابر اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی، از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا ۲۰ تیرماه، دولت ۴۹ هزار و ۶۳۱ میلیارد تومان از بدهیهای ایجادشده در سالهای قبل را تسویه کرده است. علاوه بر این، در پایان اردیبهشت ۱۴۰۱، بدهیهای خارجی کشورمان به ۷ میلیارد و ۴۵۱ میلیون دلار رسید. حجم بدهیهای خارجی ایران در پایان اسفند ۱۴۰۰، معادل ۸ میلیارد و ۶۷۵ میلیون دلار بوده که این آمار حکایت از کاهش حجم بدهیهای خارجی ایران در دوماهه نخست سال ۱۴۰۱ دارد. همچنین در سال جاری شاهد مثبت شدن تراز تجاری کشور هستیم؛ با توجه به صادرات هشت میلیارد و ۵۱۶ میلیون دلاری و واردات هشت میلیارد و 115 میلیون دلاری در دو ماه نخست 1401، صادرات از واردات پیشی گرفته و تراز تجارت خارجی کشور بیش از ۴۰۱ میلیون دلار مثبت شده است. گفتنی است، تراز تجاری کشور در فروردین ۱۴۰۱ هم با پیشی گرفتن ارزش کالاهای صادره نسبت به واردات، مثبت ۸۷۵ میلیون دلار شده بود. مثبت شدن تراز تجاری کشور برای دومین ماه متوالی در سال 1401، بدون برجام و بدون FATF حاصل شده است.
🔰جزئیاتی از دور جدید مذاکرات از زبان رئیس سازمان انرژی اتمی
🎤رئیس سازمان انرژی اتمی به جزئیاتی از برگزاری دور جدید مذاکرات وین پرداخت و گفت: «در این دور، مباحث، یک طرح ترکیبی شامل مباحث فنی و تحریمی است. در مباحث فنی گفتوگو صورت گرفته و یک سری مباحث تکمیلی وجود دارد که مهمترین آن بحث اسناد و مکانهای ادعایی است که مجدداً مانند دوره قبل که بسته شده بود، همچنان با همان ترکیب و با همان شرایط بسته شود. نصب هزار ماشین IR6 و سایر ماشینها، طراحی راکتور اراک و تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد از جمله موارد مورد تأکید مجلس بود که همه آنها مطابق قانون انجام شد و میتوان گفت قانون اقدام راهبردی تا این تاریخ به نسبت زمان، صد درصد اجرا شده است. آژانس هیچ رویکرد فنی نداشته است بلکه اینها رویکردهای سیاسی است که آژانس از آنها استفاده کرده است و امیدواریم که در این مقطع یکبار برای همیشه این موارد بسته شود».
🔷 اسلام سیاسی
⭕️ گروهی همواره تبلیغ میکنند که مراسم عزاداری را به سیاست آلوده نکنید.
برخی از طرفداران این تفکر، شامل رسانههای معاند ،سکولار و همچنین فرقه شیعه انگلیسی هستند که با آگاهی و هدف روشن در تلاش برای تحریف حقیقت اند.
🔸 اما گروهی دیگر از روی جهل و بیاطلاعی این مطالب انحرافی را تکرار میکنند،لذا روی حرف ما با این عزیزان است.
🔻 اسلام یک دین سیاسی است که تشکیل حکومت توسط پیامبر اسلام و انتخاب جانشین توسط ایشان از بارزترین شاخصههای آن است.
🔻مقام معظم رهبری هم میفرمایند واقعهی غدیر صرفا بحث سیادت علیبنابیطالب نیست بلکه یک امر کاملا سیاسی است، چرا که آنچه ضامن اجرای احکام اسلامی است،تشکیل حکومت اسلامی بر اساس احکام قرآن میباشد.که اگر واقعهی غدیر دچار انحراف نمیشد،حاکمیت اسلامی هم دچار انحراف و خیانت نمیشد که در نهایت به جنایت عظیم عاشورا ختم گردد.
🔻امام حسین (ع) هم در نامه خود به محمد حنفیه علت قیام و حرکت خود را احیای دین جد بزرگوارشان بیان مینمایند.لذا قیام ایشان نیز در ادامهی احیای حکومت اسلامی و امری کاملا سیاسی است.از همین منظر امام خمینی(ره) فرمودند:گریه ما بر اباعبدالله هم سیاسی است.پس برگزاری عزاداری حسینی یک امر احساسی و عاطفی نیست،گرچه عواطف و احساسات در آن نقش زیادی دارد.
✅ عاشورا بر پایهی عقل،حماسه وعاطفه استوار است،لذا انقلاب اسلامی به عنوان یک الگوی بزرگ در جهان، مولود همین اندیشه امام حسین(ع) است، به فرموده امام راحل این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
#جهادتبیین
#ما_ملت_امام_حسینیم
نبرد اخیر چرا آغاز شد ؟
🔸️ریشه شروع درگیری های اخیر ، به شهر جنین باز می گردد نه غزه .
🔸️شهر جنین در شمال منطقه کرانه غربی رود اردن قرار دارد و پر دردسرترین شهر برای اسرائیل به شمار می آید زیرا قاطبه حملات علیه اشغالگران در مناطق مرکزی فلسطین، از این نقطه سازماندهی و اجرا می شود .
🔸️در این شهر جنبش جهاد اسلامی بیشترین هوادار و سازماندهی نیرو را دارد و به همین علت اسرائیل شیخ بسام سعدی رهبر جنبش جهاد اسلامی در جنین را دستگیر کرد .
🔸️امروز نیز اسرائیل به عمد تیسیر جعبری و برخی از فرماندهان جنبش جهاد اسلامی در غزه را هدف قرار داد تا این پیغام را به زیاد نخاله برساند که نسبت به فعالیت های این جنبش در کرانه غربی رود اردن به شدت حساسیت دارد.
🔸️نکته جالب اینجاست که زیاد نخاله در ایران حضور دارد و دیروز با رئیس جمهور جمهوری اسلامی دیدار کرده بود .
🔸️در مجموع باید گفت اسرائیل سعی دارد فعلا حماس را وارد درگیری نکند و صرفا حساسیت خود نسبت به فعالیت های جهاد اسلامی را با شدت عمل نشان دهد .
🔸️اگر سران تل آویو نسبت به راکت باران این ساعت های جهاد اسلامی واکنش جدی نشان ندهند احتمال فروکش کردن درگیری ها وجود دارد والا گزینه گسترش جنگ روی میز اتاق مقاومت فلسطینی است .
🍃 صبر سخت امام حسین (علیه السلام)
🌺 حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (حفظه الله تعالی) :
🌷كارى كه امام حسين(ع) كردند، يك كار فوقالعادهاى است.
يعنى ابعاد آن از آنچه كه ما امروز محاسبه مي كنيم، خيلى بالاتر است.
ما جوانب اش را، ريزهكارىهايش را غالباً نديده ميگيريم.
من يك بار در يك صحبتى، صبر امام حسين (ع) را تشريح كردم.
صبرش فقط اين نبود كه بر تشنگى صبر كند، بر كشته شدن ياران صبر كند؛ اينها صبرِ آسان است !
صبرِ سختتر اين است كه ديگران، افراد صاحب نفوذ، افراد آگاه، افراد محترم هى بگويند آقا نكنيد، اين كار غلط است، اين كار خطرناك است.
هى ايجاد ترديد كنند. كىها؟
افرادى مثل عبدالله جعفر، عبدالله زبير، عبدالله عباس؛ اين شخصيتهاى برجستهى بزرگ آن روز دنيا، آقازادههاى مهم اسلام، اينها هى بگويند نكن اين كار را.
هر كه باشد، اگر چنانچه آن عزم و آن اراده و آن ثبات در او نباشد، با خودش فكر ميكند كه من ديگر تكليفى ندارم، اينها كه دارند اينجورى ميگويند، دنيا هم كه دارد آنجورى حركت ميكند، بگوئيم و بگذريم.
آن كه در مقابل اين اظهارات، در واقع وسوسهها، ترديدافكنىها، راه شرعى درستكردنها، بايستد و دلش نلرزد و قدم در اين راه بگذارد، او همان كسى است كه ميتواند اين تحول عظيم را به وجود بياورد.
و امام بزرگوار ما در اين جهت تشبّه كردند و اقتفاء كردند به سيد و سالار شهيدان.
🗓 ۱۳ تیرماه ۱۳۹۰ ، دوم شعبان ۱۴۳۲
♨️ #مناظره_توییتری
👤 محمود صادقی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی:
🔺 تا زمانی که دو طرف اصلی مناقشه، یعنی ایران و آمریکا، مستقیم و بدون واسطه مذاکره نکنند، انتظار مفاهمه و توافق بعید خواهد بود.
👤 امیر علی ابوالفتح استاد علوم سیاسی دانشگاه:
🔻 نه فقط رئیس جمهوری آمریکا سه بار با رهبر کره شمالی مستقیماً دیدار کرد، که حتی برای نخستین بار، پا روی خاک کره شمالی هم گذاشت اما مشکلات واشنگتن و پیونگ یانگ رفع نشد.
تا وقتی پایتخت ها با هم مشکل دارند دیدار مقامات دو کشور گره گشا نخواهد بود.
⚫ زمستانِ اروپا، بهارِ پوتین
📝 وال استریت ژورنال نوشت:
✔ درباره طرح کرملین برای افزایش قیمت انرژی، ایجاد آشوب اجتماعی و وادار کردن دولتهای حامی اوکراین به استعفا مینویسد.
✖ در ماه های آینده، اروپا باید با آسیا برای گاز طبیعی مایع روسیه بجنگد، زیرا وضعیت کشورهای اتحادیه اروپا با نزدیک شدن به زمستان بدتر می شود. بهبود اقتصادی در چین پس از قرنطینه یا زمستان سرد در آسیا دلیل افزایش بیشتر قیمت ها خواهد بود.
◼ قیمت بالای انرژی باعث ایجاد مشکلاتی می شود که منجر به ناآرامی می شود و مردم با کیف پول خالی شروع به رای دادن می کنند.
✔ هدف نهایی پوتین به قدرت رساندن دولت هایی است که قصد حمایت از اوکراین را ندارند.
🔚 استراتژی در حال حاضر کار می کند. برای مثال حزب راستگرا از ائتلاف حاکم ایتالیا خارج شد. این امر دراگی نخست وزیر را که از اوکراین حمایت می کرد مجبور به استعفا کرد.
⭕️ سفارش حضرت ولی عصر، ارواحنا فداه، به یک رباعی راجع به حضرت ابوالفضل (ع)
مصطفی حسنی نقل می کند: روزی همراه بعضی از دوستان جهت دیدار #حاج_آقا_جعفر_مجتهدی به قزوین رفتیم. محل سکونت ایشان منزل آقای حاج علی حاج فتحعلی بود. بعد از اینکه لحظاتی را خدمتشان سپری کردیم، خطاب به حاج فتحعلی فرمودند:
کاغذ و قلمی تهیه کنید تا یک رباعی درباره ی #حضرت_ابوالفضل علیه السلام بگویم، حاج علی آقا یک برگ کاغذ و قلمی به ایشان دادند.
آنگاه آقای مجتهدی گفتند:
✳️ حضرت ولی عصر، ارواحنا فداه، می فرمایند:
هر کس با این دو بیت به عمویم قمر منیر بنی هاشم حضرت عباس (ع) متوسل شود حتماً حاجتش برآورده خواهد شد، و سپس شروع به خواندن بیت اول کردند و در فاصله بین بیت اول و دوم حدود نیم ساعت با شدت تمام می گریستند، آنگاه بیت دوم را خواندند و باز حدود نیم ساعت شدیداً گریه کردند. آن رباعی الهی این است:
🌹 یادم ز وفای اشجع نـــــــاس آید
وز چشم ترم سوده ی المـــــاس آید
🌹 آید به جهان اگر حسیـــن دگری
هیهات برادری چو عبّـــــــــاس آید
📚 لاله ای از ملکوت، ج اول، ص۲۲۹
🔴عاشورا و گام دوم انقلاب اسلامی
🖊احمدحسین شریفی
انقلاب اسلامی یک انقلاب به تمام معنا و همهجانبه بود؛ انقلابی در همه ابعاد زیست فردی و اجتماعی و تمدنی.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در بیانیه گام دوم، گام دوم انقلاب اسلامی را به عنوان «گام دوم فردسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی» نامیدند.
برخلاف پندار برخی از روشنفکران مثل جناب دکتر سروش که گمان میکنند با فرهنگ حسینی نمیتوان جامعه را مدیریت کرد، بدون تردید عاشورا و مکتب و فرهنگ حسینی، ظرفیتهای بینظیری برای تحقق اهداف و آرمانهای گام دوم انقلاب اسلامی دارد. البته اصطیاد و استخراج این ظرفیتها نیازمند نگاه فردسازانه، جامعهپردازانه و تمدنسازانه به قیام حسینی است.
اگر از این منظر به مطاله رسالت حسینی و پیامها و خطبهها و نامههای آن حضرت بپردازیم خواهیم دید که چه ظرفیت عظیم و احیاناشدهای در مکتب حسینی و قیام عاشورا برای «فردسازی»، «جامعهپردازی» و «تمدنسازی» وجود دارد.
به عنوان نمونه، به یکی از سخنان آن حضرت که در مکه مکرمه و در جمع گروهی از علمای بلاد اسلامی ایراد شده است، اشاره میکنم. (تحف العقول، ص۱۷۰) آن حضرت در این سخنان بسیار مهم، خطمشی کلی جریان عاشورا و عاشوراییان را در سراسر تاریخ بیان کردند:
اللَّهُمَّ إِنَّكَ تَعْلَمُ أَنَّهُ لَمْ يَكُنْ مَا كَانَ مِنَّا تَنَافُساً فِي سُلْطَانٍ وَ لَا الْتِمَاساً مِنْ فُضُولِ الْحُطَامِ؛ خدایا! تو میدانى که آنچه از ما صورت گرفت، رقابت در حکومت یا دستیابی به ثروت نبود؛
وَ لَكِنْ (بلکه هدف ما آن است که)
1. لِنُرِيَ الْمَعَالِمَ مِنْ دِينِكَ؛ نشانههای دین تو را آشکار کنیم؛
2. وَ نُظْهِرَ الْإِصْلَاحَ فِي بِلَادِكَ؛ اصلاح و درستی را در همه سرزمینها نمایان کنیم؛
3. وَ يَأْمَنَ الْمَظْلُومُونَ مِنْ عِبَادِكَ؛ بندگان مظلوم تو آسودگی یابند؛
4. وَ يُعْمَلَ بِفَرَائِضِكَ وَ سُنَنِكَ وَ أَحْكَامِكَ. و به فرایض و سنتها و احکام تو عمل شود.
همانطور که ملاحظه میکنید امام حسین(ع) در این سخنان، درست همچون پدرشان امام علی(ع) [نهجالبلاغه، خطبه ۱۳۱] به صراحت فلسفه قیام خود را بیان میکند. در اینجا اساساً هیچ سخنی درباره حکومت یزید بن معاویه، مردم مدینه، مردم شام یا مردم کوفه و بصره و امثال آن نیست. نگاه یک نگاه جهانی و تمدنی است. سخن از نمایاندن پرچمها و نشانههای دین در سراسر گیتی است. سخن از اصلاح «همه» بلاد و سرزمینها است. سخن درباره دفاع از مظلومان و پابرهنگان عالم است؛ سخن از عملی کردن آموزههای دینی و الهی است.
در گام دوم انقلاب اسلامی نیازمند تقویت این نوع نگاه به عاشورا و فرهنگ حسینی و نیازمند استخراج و استنباط آموزههای فردسازانه، جامعهپردازانه و تمدنسازانه از معارف حسینی هستیم.
#عاشورا
#امام_حسین