18.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟡دمی با خیام
من بی می ناب زیستن نتوانم
بی باده، کشید بارِ تن نتوانم
من بندهٔ آن دَمَم که ساقی گوید
«یک جام دگر بگیر» و من نتوانم
▫️تصنیف "الا یا ایها الساقی" ساخته استاد پرویز مشکاتیان با تنظیم علی قمصری
سال ۱۴۰۰ - آرامگاه خیام
از صفحه شخصی علی قمصری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟡خاطرهگویی امیرحسین صدیق از ریتم چوببازی خراسانی
24.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟡بخشی از سخنان حجت الاسلام رباطی در خصوص وقایع اتفاق افتاده در خیام و امامزاده محروق
24.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟡بخشی از سخنان حجت الاسلام رباطی در خصوص وقایع اتفاق افتاده در خیام و امامزاده محروق
🟡خبرنگاری، صفر تا صد
▫️"خبرنگاری، صفر تا صد"، تالیف "ابوالفضل یغما"، عنوان کتابی است که بهتازگی منتشر شده است. آقای یغما دانش و تجربه سیسالهی خود بعنوان یک روزنامهنگار و ویراستار را در این کتاب فراهم آورده و آنطور که خود میگوید: "سعی من در این کتاب بر این بوده که داوطلب کار خبرنگاری با مطالعهی نظری و عملی این کتاب... بتواند در یک روزنامه یا مجله، بعنوان خبرنگار مبتدی، مشغول کار شود."
▫️کتاب در پنج فصل تدوین شده است. در چهار فصل نخست، درباره خبر و انواع آن، گزارش و شیوه تنظیم گزارشهای مختلف، مصاحبه و نکات مهم برای تنظیم یک مصاحبهی خوب و حرفهای، و سرانجام بررسی مقالات خبری به طور مفصل توضیح داده شده است و در فصل پنجم کتاب هم درباره ساختار و قوانین مطبوعات، ساختار شکلی و بخشهای فنی مطبوعات و برخی مطالب دیگر که دانستن آنها برای یک خبرنگار ضروری است مطالبی آمده است.
▫️این کتاب را انتشارات شادیاخ نیشابور در ۱۲۸ صفحه قطع رقعی و با قیمت ۱۶۰ هزارتومان منتشر کرده است.
با همدیگر بخش کوتاهی از آن را میخوانیم:
"وقتی یک خبرنگار یا روزنامهنگار میبیند که با یک مصاحبهی تلفنی کوتاه میتواند یک خبر جذاب سیاسی به دست آورد که مورد توجه سردبیر و مدیرمسئول قرار بگیرد، نیازی نمیبیند که به کار میدانی دست بزند و سطح نقلقولها به طرف عمق رویدادها و اتفاقات حرکت کند. از سوی دیگر، هنگامی که ملاکهای یک روزنامه برای ارزیابی اخبار خبرنگاران خود کمیت اخبار باشد و نه کیفیت، و نیز خبرنگار میدانی مورد توجه و تقدیر قرار نگیرد و تفاوتی بین کار آنها و پشت میزنشینها نباشد، بدیهی است که خبرنگاران و روزنامهنگاران، انگیزهی کار میدانی را از دست میدهند."
ص۱۰۳
کلبه کتاب کلیدر
🟡آری برای سفر
✍️مهدی کاکولی
حسین ثنایینژاد پس از کتاب «نه برای جنگ»، کتاب دیگری نوشته است با عنوان «آری برای سفر». شاید انتظار میرفت ایشان کتابی بنویسد به نام «آری برای زندگی» اما سفر را انتخاب کرده و اینگونه توضیح میدهد: «وقتی نه برای جنگ را از تجربه دورهای از زندگیام که در جنگ سپری شد نوشتهام، باید آری برای سفر را هم بنویسم از تجربه دوره دیگری از زندگیام که در سیاحت به آفاق و سرزمینهای دور گذشته است. درواقع آری برای سفر ادامه و حاصل نه برای جنگ است. هم از نظر محتوایی و هم از نظر شکلی. زیرا اگر انسانها به سفر «آری» بگویند و به سرزمینهای یکدیگر مسافرت کنند و با فرهنگهای گوناگون آشنا شوند، عملا زمینه بروز اختلاف و مناقشه و جنگ کمرنگ میشود و چه بسا هرگز پیش نیاید.»
کتاب «آری برای سفر»، هجده فصل دارد و در آن گزارشها، خاطرات و دیدگاههای نویسنده را درباره کشورهای گوناگون و مردمان آنها با هم میخوانیم. سفر میکنیم به هندوستان، روسیه، امارات، عراق، اندونزی، ایتالیا، بلژیک، مالزی، استرالیا، یونان، فرانسه، آمریکا، تاجیکستان، آلمان، ترکیه، انگلستان، سوئیس و عربستان. با همدیگر سطرهایی از این کتاب را میخوانیم:
غبار فراموشی
«نمیدانید چقدر حس خوبیست که ندانی یک خیابان تو را کجای شهر میبرد و بر تنش چه لباسهای زیبایی پوشیده برای نظر و نگاهت. ناگهان از کدام صحنۀ غریب پر میشود و کدام ویترین مغازه تو را اندکی به خود مشغول میکند و چه تندیسی سالها زیر برف و باران ایستاده تا تو از کنارش بیاعتنا عبور نکنی و چند لحظه بایستی و تماشایش کنی شاید علاقمند شوی و نوشته زیرش را هم بخوانی و یا از عابری بپرسی این تندیس کیست؟! و او تعجب کند که تو نمیدانی آن تندیس یک شخص بسیار مشهور است در آن شهر و ناگهان به یاد کتاب «جاودانگی» «میلان کوندرا» بیفتی که چه بیهوده همه تلاش میکنیم به این نیاز بیپایان خود پاسخ دهیم و موفقترینهایمان همین تندیسهای مهجوری میشویم که هر روزه نگاههای بیتفاوت عابران بسیاری از روی پیکر مرمرینشان سر میخورد و جز غبار فراموشی بر سر و دوششان نمیماند!» ص۲۵۴
کلبه کتاب کلیدر
✅️هر سال روز دوم آوریل (یا روزی نزدیک به این تاریخ) که روز تولد هانس کریستین اندرسن است، با هدف ترویج و گسترش عشق به خواندن در میان کودکان و نوجوانان، بهعنوان روز جهانی کتاب کودک در سراسر جهان گرامی داشته میشود.
✅️دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) حامی و مروج این رویداد است. هرساله یکی از شاخههای ملی این نهاد مسئولیت انتشار پیام و پوستری به مناسبت این روز را بر عهده میگیرد.
✅️ امسال شاخهی ملی ایبی در کشور هلند حامی رسمی روز جهانی کتاب کودک و عهدهدار تهیهی پوستر و پیام آن بود.
✅️"آزادی تخیل" تم روز جهانی کتاب کودک 2025 میلادی (1404 شمسی) است و «زبان تصاویر» عنوان پیام زیبای روز جهانی کتاب کودک امسال است.
✅️این پیام به روال هر سال از سوی شورای کتاب کودک ترجمه و در دسترس علاقهمندان گرفته است:
📝نویسنده ریان ویسر
🎨تصویرگر یانکه ایپن بورخ / ترجمه عطیه الحسینی
🔷️🔶️میتوانی برای کلمهها تصویری بکشی،
برای حرفهایی که میگویم؟
بعد تکهای از تصویر را
سرد بکش
باد بکش
گرهی در گلو
یا بدشانسی را بکش.
یک سرفه بکش
یک آه
عطر نان تازه
زمان
یک لحظه
شروع یا پایان
یک نقشه را،
جایی را بکش
هر کجا که باشد
جایی که نیست
جایی که قرار است
اتفاقی در آن بیفتد.
درد یک فشار را بکش
مزهی دریا را بکش.
چیزهای زیادی هست
که دلم میخواهد ببینم
مثل عشق
شاید روزی
روزگاری سهم من شود.
برای شعرم تصویری خلق کن
و لطفاً خیالت راحت
این کلمات متعلق به توست
حتی اگر از دهان من
بیرون آمده باشد.