💡مي داني سيم آخر چيست؟
🤔همه خيال ميكنند كه سيمِ آخر ساز است.
حتي يك نوازنده بي سواد روي صحنه زد به سيم آخر تارش گفت:
اين هم سيم آخر! اما سيم آخر يعني وقتي ميرفتند قمار، سكه زرشان را كه ميباختند، جيبشان را ميگشتند، اخرين سكه سيم (نقره) را هم به قمار ميزدند.
ميزدند به سيم آخر، به اميد بردن همه هستي، يا به باد دادن آخرين سكه ی نيستی.
۱۱ تیر سالروز درگذشت خواجه نصیرتوسی
(زاده ۵ اسفند ۵۷۹ برابر با ۱۵ جمادی الاول ۵۸۹ توس -- درگذشته ۱۱ تیر ۶۵۳ برابر با ۱۸ ذیحجه ۶۷۲ بغداد) ریاضیدان و ستارهشناس
او که به تحصیل دانش علاقه زیادی داشت، از دوران جوانی در علوم ریاضی و نجوم و حکمت سرآمد شد و از دانشمندان معروف زمان خود بود.
وی که یکی از سرشناسترین و بانفوذترین چهرههای تاریخ است، علوم دینی و عملی را زیرنظر پدرش و منطق و حکمت را نزد داییاش، بابا افضل ایوبی کاشانی آموخت و تحصیلاتش را در نیشابور به پایان رساند و در آنجا بهعنوان دانشمندی برجسته شهرت یافت.
علامه حلّی که یکی از شاگردان اوست، درباره او میگوید: خواجه نصیرالدین افضل عصرما بود و از علوم عقلیه و نقلیه مصنفات بسیار داشت.
در سال ۶۱ در مقابل پیشروی مغولان، به یکی از قلعههای ناصرالدین محتشم فرمانروای اسماعیلی پناه برد و در آنجا، برخی از آثار اخلاقی، منطقی، فلسفی و ریاضی از جمله مشهورترین کتابش «اخلاق ناصری» را بهرشته تحریر درآورد.
وقتی که هولاکو به فرمانروایی اسماعیلیان در سال ۶۳۵ پایان داد، توسی را در خدمت خود نگاه داشت و به او اجازه داد که رصدخانه بزرگی در مراغه احداث کند.
بخش اعظم ۱۵۰ رساله و نامههای وی به زبان عربی نوشته شده است و وسعت معلومات و نفوذ او با ابنسینا قابل قیاس است، جز آنکه ابنسینا پزشک بهتری بود و توسی ریاضیدانی برتر.
معروفترین آثار نجومی وی زیج ایلخانی است که در سال ۶۵۰ نوشته شده و همچنین تذکره فیعلم الهیئه، در نجوم تذکره فیعلم الهیه وی کاملترین نقد برنجوم بطلمیوسی در قرون وسطی و معرف تنها الگوی ریاضی جدید حرکات سیارات است که در نجوم قرون وسطی نوشته شده است.
در سال ۶۷۲ قمری با جمعی از شاگردانش بهبغداد رفت که بقایای کتابهای تاراج رفته را جمعآوری و بهمراغه بازگرداند، اما اجل مهلتش نداد و درگذشت.
او ستاره درخشانی بود که در افق تاریک مغول درخشید و در هرشهری که پاگذارد آنجا را بهنور حکمت و دانش و اخلاق روشن ساخت و در آن دوره تاریک وجود چنین دانشمندی مایه اعجاب و اعجاز بود.
در كتاب از فردوسى تا شاملو أمده است كه خواجه نصير بهخلاف انديشمندانى مانند خيام و حافظ كه جهان را محصولى كامل نميدانستند، معتقد بود كه كائنات در عين كمال خلق شدهاند، در بيتى مى گويد:
هرچيز كه هست آنچنان مىبايد
آن چيز كه آنچنان نمىبايد نيست
او كه براى نجات مردم كشورش بهخدمت هولاكو درآمد با كياست وتدبيرش سبب شد تابساط خلافت عباسى وزندگانى أخرين خليفهاش برچيده شود.
کانال اطلاع رسانی فعالیتهای فرهنگی هنری نیشابور بزرگ
https://eitaa.com/neshabour
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
#خواجه_نصیر_طوسی،
🎨 برپایی نمایشگاه نقاشی " کِلک خیال "در نیشابور
🔷 نمایشگاه نقاشی انفرادی" کِلک خیال" آثار زهراشاکری بانوی هنرمند نقاش نیشابوری در نگارخانه کمال الملک اداره فرهنگ وارشاداسلامی نیشابور برپاشد.
🔶 مسئول امور هنری اداره فرهنگ وارشاد اسلامی نیشابوراظهارکرد: درنمایشگاه نقاشی انفرادی "کِلک خیال" ۲۵ اثر نقاشی با تکنیک ها رنگ روغن، پاستل،زغال،سیاه قلم، گواش وسبک رئالیسم وامپرسیونیسم با موضوع طبیعت و چهره در ابعاد ۴۰×۳۰ و۱۰۰×۷۰ ویژه عموم علاقمندان برپا گردیده است.
🕰 حمید رضا آتشی گفت: نمایشگاه نقاشی "کِلک خیال" آثار زهراشاکری از سه شنبه ۱۲ الی پنجشنبه ۱۴تیر۱۴۰۳ از ساعت ۱۷ الی ۲۰ بعد از ظهر ویژه عموم علاقمندان دایر می باشد.
🏛 مسئول امور هنری اداره فرهنگ وارشاد اسلامی نیشابور تصریح کرد: نمایشگاه نقاشی" کِلک خیال "درنگارخانه کمال الملک، خیابان شهید جعفری (راه آهن) مجتمع فرهنگی وهنری اداره فرهنگ وارشاد اسلامی نیشابور برپا می باشد.
https://eitaa.com/neshabour
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی:
🏴 رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت.
◼️ چهلمین روز شهادت آیتالله سید ابراهیم رئیسی و شهدای خدمت را به عموم مردم شهید پرور نیشابور بزرگ تسلیت وتعزیت عرض می نماییم.
🌹شادی ارواح طیبه حضرت امام خمینی "ره" وشهدای والامقام
🤲 صلوات 🤲
🏴 الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم
🔰 https://eitaa.com/neshabour
انجمن عصر داستان
موضوعات جلسه:
خوانش داستان های دوستان ونقد وبررسی آثار
👈👈زمان:چهارشنبه 13 تیر سال 1403
از ساعت17 الی18:30👉👉
مکان:مجتمع امور هنری ، جنب کتابخانه شریعتی،اتاق یک عصر داستان نیشابور.
سلام و احترام
۱۴ تیرماه #روز_قلم رو به اهالی قلم، نویسندگان و شاعران گرانقدر تبریک عرض می کنیم. https://eitaa.com/neshabour
📖 جدیدترین اثر شهلا ناظران منتشر شد.
🖇 رمانِ تاریخی «فاروق» نوشتهی شهلا ناظران در ۳۲۸ صفحه توسط انتشارات آرمان رشد منتشر شد.
🖇 این رمان دربارهی زندگیِ هنری محمد فاروق کیانیپور، رقصندهی محلی و آیینی تربت جام است که در چندین جشنوارهی ایرانی و جهانی به شهرت و افتخار میرسد.
🖇 از شهلا ناظران، پیش از این، رمان تاریخی «انیسه» در زمستان ۱۴٠٠ منتشر شده است.
🔷 #شهلا_ناظران عکاس، پژوهشگر، رماننویس، متولد سال ۱۳۳۳ و ساکن #نیشابور است.
📖 فاروق / شهلا ناظران / نشر #آرمان_رشد / ۳۲۸ صفحه / چاپ اول، بهار ۱۴٠۳ / ۲۸٠ هزار تومان.
#شهلا_ناظران
#فاروق
فاروق به کلیدر رسید!
🔹رمان تاریخی «فاروق»، نوشتهی خانم «شهلا ناظران» به کلبه کتاب کلیدر رسید.
«محمد فاروق کیانیپور» متولد 1330 در تربت جام، رقصنده محلی و آیینی است که شهرت جهانی دارد و از او به عنوان میراث ناملموس فرهنگی و گنجینه زنده بشری یاد میشود. شهلا ناظران، نویسنده نیشابوری، در دیدارهایی که با استاد فاروق داشته، مشتاق نوشتن کتابی درباره زندگی و هنر ایشان شده و بعد از مدتها تحقیق و گفتگو با این هنرمند و نزدیکان و اطرافیان ایشان سرانجام رمان تاریخی «فاروق» را مینویسد. کتابی که نشان میدهد این هنرمند بیاستاد، چگونه در کشاکش روزگار با رنجها و سختیها کنار آمده و مشتاقانه و سختکوشانه پای در راه هنر میگذارد و سرانجام خود، استادی بیبدیل میشود. استادی که در چندین جشنواره ایرانی و جهانی به شهرت و افتخار میرسد.
🔹رمان «فاروق» را انتشارات آرمان رشد در 328 صفحه منتشر کرده است. نقاشی روی جلد کتاب اثر «علیرضا روکی» است و طراحی جلد کتاب را «مهدی زوار» به عهده داشته است. از شهلا ناظران، پیش از این، رمان تاریخی «انیسه» منتشر شده است. با همدیگر چند سطر از «فاروق» را میخوانیم.
#چند_سطر_کتاب
دو نفر از آن گروه را خانم ژاکلین و آقای دواره مینامیدند؛ ظاهرا فرانسوی بودند و تسلط کمی به زبان فارسی داشتند. آنها از او چیزی نپرسیدند. در نهایت از فاروق تقاضا شد تا یکی از بازیهای محلیِ منطقه جام را اجرا نماید. او پشت دیوار متحرکی از تخته و پارچه که قسمتی از اتاق را از دید حاضرین مخفی میکرد، لباسش را تعویض کرد و لباس محلی پوشید. در یک سمت اتاق آینه بزرگی بر دیوار نصب شده بود. او روبروی آینه ایستاد و با استفاده از حرکات بدن شروع به اجرای نمایشی بیکلام نمود. حرکات او بیانگر انجام کارهای روزانه یک فرد به شکلی زیبا و موزون بود. خانم ژاکلین که سرگرم یادداشت مطلبی بود همین که نگاهش روی حرکات فاروق قرار گرفت قلمی را که میان انگشتانش بود آرام روی میز گذاشت. دستش را زیر چانهاش برد و محو تماشای اجرای بی نظیر او شد. اتاق در سکوت فرو رفته بود. ص152
📘#فاروق، #شهلا_ناظران، #نشر_آرمان_رشد، رقعی شومیز، 328صفحه، چاپ اول 1403، قیمت: 280هزارتومان
www.klidar.ir
t.me/klidarnews
instagram.com/instaklidar
نیشابور، خیابان فردوسی شمالی، پاساژ ولیعصر، کلبه کتاب کلیدر
لینک مستقیم کتاب در وبسایت کلیدر