سوال:
مڪانیسم ماشه در برجام به چه معناست؟
پاسخ:
مڪانیسم ماشه (Snapback) در راستای حلاختلاف پیش بینی شده در برجام، فرآیندی است که اگر یکی از طرفهای برجام به این جمعبندی برسد که طرف دیگر به تعهدات ذکر شده در این توافق پایبند نیست، میتواند به کمیسیون مشترک شکایت کند.
* این کمیسیون، در چارچوب برجام و با هدف نظارت بر اجرای آن تاسیس شده است. اگر در بازه زمانی ۳۵ روزه، موضوع شکایت آنگونه که شاکی میخواهد حل و بررسی نشود، شاکی میتواند موضوع حل نشده را به عنوان دلیلی برای توقف اجرای تعهدات برجام در نظر بگیرد. همچنین شاکی می تواند با آگاهسازی شورای امنیت سازمان ملل درباره حل نشدن موضوع شکایت، عدم اجرای چشمگیر آن را متضمن شود. پس از آن، شورای امنیت نیز ۳۰ روز فرصت دارد تا درباره استمرار تعلیق تحریمها یا بازگرداندن آنها قطعنامه صادر کند.
* اگر در این مدت، شورای امنیت نتواند در این خصوص قطعنامه صادر کند، تمام تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل که قبل از برجام برقرار شده بودند، به طور اتوماتیک بازمیگردند. به این ساز و کار، مکانیسم ماشه (Snapback) یا بازگشت سریع تحریمها هم میگویند.
* نکته مهم این ساز و کار، این است که بازگشت تحریمها، قابل وتو نیست بلکه «عدم بازگشت تحریم ها» قابلیت وتو دارد. یعنی رای گیری برای «بازگشت تحریم ها» انجام نمی شود بلکه برای «ادامه تعلیق تحریم ها» انجام می شود که حتی اگر شورا به آن رای ندهد، یک عضو دارای حق وتو می تواند رای را وتو کرده و عملا تحریم ها بازگردند!
سوال:
وضعیت اسفبار صنعت خودرو و راه حل مشکل آن چگونه است؟
پاسخ:
1-صنعت خودرو از جهات گوناگونی در وضعیت منفی در حال انفجار است، همین بس که پراید به مرز 90 میلیون رسیده است!
2-حل مشکل صنعت خودرو به این است که دولت دست از تصدی گری آن برداشته و به مردم واگذار کند.
3-مطمئن باشیم در صورتیکه دولت منع خودش را بردارد نیروهای انقلابی که ماهواره نور را با موفقیت به فضا پرتاب کرده اند و موشک های بالستیک چند هزار کیلومتری نقطه زن تولید می کنند به راحتی می توانند با قیمت بسیار پایین تر، ماشین ملی با کیفیت بسیار بالا تولید کنند.
4 - فعالیت مافیای زالو صفت در این صنعت که دست آنها باید قطع شود؟
سوال :
در برپایی مراسم محرم و عاشورا با وجود بیماری کرونا چه وظیفه ای داریم .
پاسخ :
* ایام محرم برای ما مسئولیتها و وظایفی به همراه دارد و رویکرد ما به عزاداری محرم رویکردی شرعی و دینی است. دوستداران اهل بیت در تمام نقاط جهان به اشکال مختلف به احیای عاشورا میپردازند.
*به دلیل انتشار ویروس کرونا لازم است تمام اصول و قواعد پزشکی و بهداشتی مبارزه با کرونا به طور کامل مراعات شود.
* موظفیم از هر کاری که با اصول بهداشتی و پزشکی منافات دارد پرهیز کنیم.
*مردم از شبکههای اجتماعی برای احیای دهه محرم استفاده کنند و از خصومت و فتنه دوری شود.
سوال :
آینده بورس را چگونه رقم میخورد .
پاسخ :
روند رشد بازار بورس به شکل فعلی قطعا تغییر می کند . در بورس دو نکته را باید توجه کرد 1- کسانی که آشنایی با بورس ندارن وارد آن نشوند 2- پول مازاد را باید وارد بورس نمود و از فروش خانه ، خودرو و طلا برای سرمایه گذاری در بورس پرهیز شود.
سوال :
آیا امکان حل مشکل گرانی وجود دارد ؟
پاسخ :
بله در صورتی که 1- قیمت کالاها شفاف و تحت کنترل قرار گیرد .2- سیاست های پولی و مالی به گونه ای تدوین شود که ارزش پول ملی حفظ و تورم کنترل شود 3 - جلوی قاچاق کالا هم از داخل به خارج و هم از خارج به داخل گرفته شود .
بسیجیان عزیز
شما میتوانید سوالات مرتبط با مباحث فوق را به آیدی سیاسی پایگاه امیرالمومنین(ع)سده لنجان
ارتباط با مسئول سیاسی @Ali_adibiارسال نمایید تا همراه با پاسخ مجددا در همین کانال بارگذاری گردد.
وظیفه رهبری چیست؟
رهبر انقلاب مشکلات مردم را نمیبینه؟
چرا رهبر انقلاب کاری نمیکنه؟
این سوالات را بارها شنیدیم
حالا جوابش را از زبان خود رهبر انقلاب بشنوید...!
بسیجیان عزیز
شما میتوانید سوالات مرتبط با مباحث فوق را به آیدی سیاسی پایگاه امیرالمومنین(ع)سده لنجان
ارتباط با مسئول سیاسی @Ali_adibi
ارسال نمایید تا همراه با پاسخ مجددا در همین کانال بارگذاری گردد.
پرسش:
اصل قصه شایعه ی قرارداد ۲۵ساله ایران و چین؟
پاسخ:
۱۰ نکته درباره سند ۲۵ ساله ایران و چین
درباره سند ۲۵ ساله روابط ایران و چین که این روزها خبرساز شده است چند نکته لازم و ضروری است:
۱-ایجاد روابط با شرق خصوصا چین و احیاء جاده ابریشم همیشه در سیاست خارجی پس از انقلاب مطرح بوده است.
۲-تصویب یک سند جامع که از تحریم ها و فراز و فرودهای سیاسی و اقتصادی آسیب نبیند هم یک امر عقلانی و قابل دفاع است.
۳- پیگیری چنین سندی خواست نظام بوده و هست تا روابط فیمابین از آمدن و رفتن دولت ها ضربه نپذیرد. لینک زیر متن دیدار رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور چین در سال۹۴ از پایگاه اطلاع رسانی رهبریست که از لزوم سند ۲۵ ساله سخن گفته شده است.
۴- چرا با وجود صحبت از سند در سال ۹۴، این سند تصویب و اجرایی نشده است؟ دلیلش این است که دولت در چند سال گذشته در باد ایجاد ارتباط باغرب خصوصا آمریکا خوابیده بود و تمایل نداشته است که خاطر آمریکایی ها و غرب را مکدر کند.
۵-احیای دوباره این سند در سفر لاریجانی در سال ۹۷ که میتوان او را بعنوان نماینده نظام و نه دولت تلقی کرد مطرح گردیده و جدی شد.
۶- جزییات زیادی از متن سند منتشر نشده است اما ادعاهای برخی افراد و رسانه ها حاکی از سرمایه گذاری چین در ایران خصوصا در سیستم حمل و نقل و حوزه انرژی است.
۷-چین در سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیارد دلار فقط در کشورهای آفریقایی مانند نیجریه، آفریقای جنوبی، الجزایر و ... سرمایه گذاری کرده، آیا ما نمی توانیم از چنین فرصت هایی البته با حفظ استقلال و عزت ملی استفاده کنیم؟
۸-دو گروه به این سند تاخته اند گروه اول رسانه های عبری_عربی_غربی است که روابط ایران با چین را برنمی تابند، دومی افرادی مانند احمدی نژاد و برخی غربگرایان داخلی هستند که نگاهشان صرفا بازی سیاسی است. البته چرا بازی به نحوی شده که اینها همدیگر را همپوشانی می کنند محل بحث است.
۹- دو تجربه در نیروهای انقلابی وجود دارد که باعث بدبینی یا نگاه محتاطانه می شود; اولی نحوه توافقات دولت است که نمونه اش "خسارت محض" برجام است. دیگری رفتار چینی ها مثل خروج شرکت سی ان پی سی چین پس از تحریم ها از ایران است. لذا جریان انقلابی قطعا با نگاه راهبردی "نه شرقی،نه غربی" کاملا تیزبینانه هر قرارداد یا توافقی را رصد خواهد کرد.
۱۰- استقلال نقطه قوت جمهوری اسلامی و برگ زرین آن است. از سویی سیاست نظام اسلامی بر اساس "سیاست موازنه ی عدمی" است لذا تنها با توافق و سندی همراه می شود که بر اساس ۳ اصل "عزت، حکمت و مصلحت" بنا گذاشته شود چه با غرب باشد و چه با شرق، فرقی نمی کند.
یاعلی مددی!