📚 وقتی کتابی را میخوانی، چه میکنی؟ آیا تو نیز مدادی در دست داری و زیر بعضی از سطرها خط میکشی؟ کتاب را نمیخواهی به کسی هدیه کنی؟ یا بعداً در حراجی همراه با کتابهای دیگر بفروشی؟ پس مداد را بتراش، زیر سطرهایی خط بکش، تا گاه و بیگاه کتاب را برداری و نگاه کنی به آنچه زیرش خط کشیدهای. وقتی دوستی میآید و میپرسد تازگی چه خواندهای و آنچه خواندهای چگونه بوده است، دلت میخواهد به سراغ آن کتابهایی بروی که در بعضی از صفحههایش، زیر بعضی از سطرهایش خط کشیدهای و آن سطرها را بخوانی. و هر بار گویا همان لحظه اولین بار خواندن است، با همان لذت از زیبایی کلام...
#مطالعه
🆔 @nevisandeshoo
استراحت کردن و مطالعه اصولاً با یکدیگر تضاد ندارند. در واقع، استراحت و مطالعه میتوانند دو فعالیت مکمل یکدیگر باشند و به تعادل بین ذهن و بدن کمک کنند. اما مهم است که این دو فعالیت را به میزان مناسب و در زمانهای مناسب انجام دهید.
📚@nevisandeshoo
❓آیا روزانهنویسی بهصورت دلنوشته یا هر صورت دیگر مهمتر است یا نوشتن هفتهای دو یا سه پست خوب؟
✍ نوشتن مثل پرورش عضله است. ما سالها در یک باشگاه تمرین میکنیم اما آنچه دیده میشود، نتیجه نهایی است.
📝 نویسنده تازهکار نمیتواند حرف از کیفیت بزند. بهتر است در خلوت خود به کمیت اهمیت دهد و برای ارائه و انتشار به کیفیت. البته میتوان در همان نوشتههای روزانه نیز برای چند مقاله خوبی که میخواهیم بنویسیم برنامهریزی کنیم.
📖 برای خوب نوشتن تسلط بر زبان فارسی لازم است که با خواندن بهتنهایی محقق نمیشود. نوشتن روزانه باعث ریختن ترس شده و ما را با نوشتن آشتی میدهد. وقتی این مرحله طی شد و سبک نوشتن ما مشخص شد، میتوانیم به کیفیت توجه بیشتری داشته باشیم.
#مسیر_نویسندگی
🆔 @nevisandeshoo
اگر زمانی برای خواندن ندارید، پس زمانی هم برای نوشتن نخواهید داشت!
✍ استیون کینگ
📚@nevisandeshoo
📖 #معرفی_ستارهای_نویسندگی
👤#ادگار_آلن_پو
▫️در ذهن اهالی ادبیات و داستان، نام «ادگار آلن پو» به داستان معمایی و ژانر وحشت گره خورده است. آلن پو نویسنده مشهور آمریکایی است که البته در زمان حیات خود به عنوان روزنامهنگار، منتقد ادبی و ویراستار نیز فعالیت میکرد.
▫️آلن پو پایههای اساسی داستان کوتاه را بنا کرد و بعد از او بود که نوشتن و خواندن داستان کوتاه به شکل امروزی رواج پیدا کرد. او در نوشتن ژانر معمایی، کارگاهی و ترسناک تبحر خاصی داشت.
▫️نکته جالب توجه این است که این ژانر را که نیاز به بیان جزئیات در طرح، فضاسازی و ساخت شخصیتها دارد، در قالب داستان کوتاه با کمترین تعداد کلمات ارائه میداد. شاید از همین رو است که این نویسنده بزرگ آمریکایی برای بسیاری از ژانرنویسها منبع بزرگی از الهام و رجوع است.
▫️به افتخار این نویسنده بزرگ هر سال به بهترین آثار منتشر شده در ژانر معمایی و در قالب رمان و فیلمنامه و نمایشنامه، جایزه ادبی ادگار اهدا میشود.
📚@nevisandeshoo
4_5913396133744349044.mp3
1.95M
گاه باید روئید
از پسِ آن باران
گاه باید خندید
بر غمی بیپایان...
✍ #سهراب_سپهری
📚@nevisandeshoo
نوشتن، از تولید به مصرف است؛ نه از انبار به بازار. هنگام نوشتن، بیش از قلم، فکر کار میکند. نوشتن، گزارش نیست؛ آفرینش است. فهماندن نیست، فهمیدن است. نویسنده در ذهنش مینویسد و با قلمش میاندیشد.
✍ رضا بابایی
📚@nevisandeshoo
🔻نویسنده کیست؟
🔸استاد رضا بابایی معتقد است: «هر کسی حرفی برای گفتن داشته باشد و حرفش تکراری نباشد، نویسنده است. هرچند بلد نباشد که چگونه بنویسد و از عهده ساختن جملههای زیبا و فاخر برنیاید و نتواند لفّاظی کند.»
🔸رضا بابایی در این تعریف، شرط لازم برای نویسندگی را داشتن حرف، آن هم حرف نو دانسته است. اما ژول سالزمن، معتقد است: «اگر میتوانید حرف بزنید پس حتماً میتوانید بنویسید.»
🔸اما نظر من این است که شما حتماً میتوانید بنویسید. حتی اگر نتوانید حرف بزنید! درست مثل «هلن کلر» که نابینا، ناشنوا و لال بود. اما این محدودیتها او را از نوشتن بازنداشت.
#نویسنده
📚@nevisandeshoo