#یزد
🔶 برگزاری جلسه دفاع پایان نامه
مدرسه علمیه تخصصی امام حسین علیه السلام یزد (سطح سه)
📑 عنوان پایان نامه: مبانی فقهی شرايط وجوب امر به معروف و نهی از منكر
💠 استاد راهنما:
حجت الاسلام و المسلمین ابوذر صانعی
💠 استاد داور:
حجت السلام و المسلمین سیداحمد میرخلیلی
💠 طلبه گرامی: خانم نسرین دامکی علی آباد
🔶 رشته: فقه و اصول
📆 تاریخ دفاع: ۲۹/شهریور/۱۴۰۳
#مدرسه_علمیه_تخصصی_امام_حسین_علیه_السلام_سطح_سه
#جلسه_دفاع_پایان_نامه
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
#یزد
🔶 برگزاری جلسه دفاع پایان نامه
مدرسه علمیه تخصصی امام حسین علیه السلام یزد (سطح سه)
📑 عنوان پایان نامه: ترجمه و نقد و بررسی، بخشی از کتاب الامامه فی اهم الکتب
💠 استاد راهنما:
حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا مقیمی اردکانی
💠 استاد داور:
حجت السلام و المسلمین محمدعلی رستمیان
💠 طلبه گرامی: خانم نسرین دهقانی محمدآبادی
🔶 رشته: کلام «گرایش امامت»
📆 تاریخ دفاع: پنجشنبه ۱۴۰۳/۶/۲۹
🌐 به صورت مجازی
#مدرسه_علمیه_تخصصی_امام_حسین_علیه_السلام_یزد_سطح_سه
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
#گلستان
آقای دکتر حکیمی"استاد مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(س) گرگان" در مراسم هفته وحدت که با حضور اساتید و طلاب مدرسه علمیه تخصصی الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان برگزار شد به بحث پیرامون"جهانی بودن رسالت پیامبر(ص) " پرداخت و گفت: پیامبر اسلام (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) برای کل اهل جهان به عنوان رحمت مبعوث شده است و آیه «قُلْ يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُمْ جَميعا؛ تصریح بر جهانی بودن رسالت پیامبر(ص) دارد .
جامعیت اسلام، فطرت بشر و عقل از جمله مبانی دعوت جهانی پیامبر اسلام(ص) است.
خطاب اسلام جهانی است، چراکه مخاطب آن فطرت بشر است، فطرت یعنی ساختار روحی انسان بدین معنا که خداوند انسان را به گونه ای آفریده که طالب علم، اخلاق، عدالت، آزادی، حقوق بشر و ...است.
وی با اشاره به این مطلب که اعتقادات مشترک بین شیعه و سنی مبنای وحدت است، به کلام رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: "وحدت به معنای تکیهی بر مشترکات است، ما مشترکات زیادی داریم؛ میان مسلمانان مشترکات بیش از موارد اختلافی است، روی مشترکات باید تکیه کرد".
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
#بوشهر
🔰دیدار موسس حوزه علمیه الزهرا «سلام الله علیها» عسلویه حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل نیا با امام جمعه جدید شهرستان عسلویه ،همراه باسرپرست حوزه سرکار خانم خیری، کادر واساتید ضمن تبریک بمناسبت هفته وحدت نیز دیدار نمودند.
🔹در این دیدار موسس حوزه لزوم افزایش کم وکیفی برنامه های دینی و مذهبی تاکید نمود
وگفت: این امر با مدیریت راهبری امام جمعه در شهرستان به حداعلای خود خواهد رسید
ودر پایان حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل نیا ضمن آرزو توفیق روزافزون وبرای حجت الاسلام محمدی در این جایگاه خطیر آمادگی حوزه علمیه جهت هرگونه همکاری را اعلام نمود.
#مدرسه_علمیه_الزهرا_س_عسلویه
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#سمنان
برگزاری جلسه دفاعیه
🔰🔰🔰🔰🔰
🍀به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا علیها السلام سمنان، جلسه دفاعیه پایان نامه طلبه گرامی خانم مرضیه جعفر زاده در رشته فقه و اصول، روز پنج شنبه ۱۴۰۳/۶/۲۹
با عنوان:
"بررسی مبانی فقهی تعلق خمس ارباح مکاسب در شرایط تورمی"
در اتاق جلسات مدرسه و حضور مجازی استاد محترم داور حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر محمد جواد سعدی و حضور استاد محترم راهنما آقای دکتر عبدالمحمد کاشیان برگزار گردید.
🔷چکيده
کاهش ارزش پول ناشی از تورم، بر همه تعهدات مالی اثر گذاشته است، یکی از واجبات مالی اسلام، خمس است که نیاز است تأثیر تورم بر آن بررسی شود؛ از نظر شیعه امامیه، هفت نوع از اموال، متعلق حکم خمس می باشد، که بنا بر اهمیت خمس ارباح مکاسب، بررسی تأثیر تورم بر آن ضروری تر از موارد دیگر می باشد.
مبانی فقها پیرامون متعلقات خمس ارباح مکاسب، متفاوت است؛گروهی وجوب خمس را فقط در خصوص اکتساب برای صاحبان تجارت و زراعت و صنعت می دانند، برخی در اکتساب فقط سعی و طلب را شرط می دانند و عده ای متعلق خمس را مطلق درآمد و فائده بیان می دارند .
فقهای امامیه با توجه به این مبانی، مسأله تاثیر تورم در احکام خمس را دائر مدار صدق عناوین «فایده» و «غنیمت»دانستند؛ و بر اساس آن در حالات مختلف ، احکام و نظرات خود را ارائه دادند و معیار فقها در محاسبه ی سود واقعی، «عرف» است.
سود واقعی ارباح مکاسب، می تواند با توجه به معیار قرار دادن سود اسمی یا تورم اعلامی بانک مرکزی یا محاسبه کاهش ارزش ریال در برابر دلار و یا با ارزش طلا محاسبه شود و هم چنین در کسب و کارهای اقتصادی عواملی چون میزان خواب سرمایه تا راه اندازی کسب و کار؛ توانایی افزایش نرخ به اندازه تورم جهت حفظ حاشیه سود؛ سود ده بودن شرکت با توجه به نرخ استهلاک تجهیزات در محاسبه ی سود اثر دارد.
پس در سنجش میزان «ربح» و «سود واقعی»، عوامل مختلف و معیارهای متفاوتی وجود دارد که بعضاً میزان سود به دست آمده با توجه به هر کدام از معیارها ، تفاوت چشمگیری دارد و صرف استدلال به رجوع به عرف در شرایط اقتصادی کنونی و جنگ اقتصادی نمی تواند کافی باشد و نیاز است در بحث محاسبه ی خمس ورود موضوعی داشت تا آنچه که بر عهده مکلف است برای او مشخص شود؛ چرا که اگر خمس واجب بر کاسبان و ثروتمندان متشرع جامعه، از نظر ایشان منطقی باشد، پرداخت خواهند کرد و جامعه از برکات پرداخت خمس بیش از گذشته بهره خواهد برد.
🔷واژههاي كليدي:
خمس، ارباح مکاسب ، پول، تورم.
💠💠💠💠
#مدرسهعلمیهتخصصیفاطمهالزهراعلیهاالسلامسمنان
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#سمنان
برگزاری جلسه دفاعیه
🔰🔰🔰🔰🔰
🍀به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا علیها السلام سمنان، جلسه دفاعیه پایان نامه طلبه گرامی خانم راضیه عرب عامری در رشته فقه و اصول، روز چهارشنبه 1403/6/28
با عنوان:
"چالش ها و راهکارهای فقهی استفاده از فضای مجازی"
در اتاق جلسات مدرسه و حضور مجازی استاد محترم داور خانم دکتر مریم آقایی و استاد محترم راهنما خانم دکتر لیلا خواجه زاده برگزار گردید.
🔷چکیده
تکنولوژی یکی از دستاوردهای بشر است که بعد از عصر روشنگری و شکل¬گیری مدرنیته در زندگی انسان توسعهیافته است. تکنولوژی حاوی دستاوردهای مطلوب و نامطلوبی در زندگی اجتماعی انسان است. در نتیجه این، فعل و انفعالات تکنولوژی بر آزادی انسان تأثیر می¬گذارد. ظهور تکنولوژی¬های نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی به وجود آمده است، بسیاری از کارکردهای خانواده¬ها و جامعه را دچار اختلال نموده و با چالش روبهرو کرده است. این چالش¬ها در زمینه¬های مختلف اعم از فردی، اجتماعی، اقتصادی و اعمال محدودیت بر این فضا (فیلترینگ)، می¬باشد. از طرفی، جامعه¬ی ما یک جامعه دینی اسلامی است که لازم است در همه¬ی عرصه¬ها مبنای عمل قرار گیرد. فضای مجازی نیز از این قاعده مستثنا نیست. از آنجا امروزه که فضای مجازی ارتباط مستقیم با زندگی افراد دارد، ضروری است تا ابعاد مختلف آن از لحاظ فقهی مورد بررسی قرار بگیرد. لذا پژوهش پیش رو که به روش توصیفی تحلیلی و با تکیه بر منابع کتابخانه¬ای انجام شده است به نتایج زیر دست یافته است: در زمینه فردی، امکان نقض حریم خصوصی افراد وجود دارد که فقه اسلامی با ممنوعیت مواردی همچون: غیبت، تجسس، افشاء سِرّ و... با آن برخورد نموده است. در زمینه اجتماعی با دو چالش نمایش کودکان و ارتباط نامشروع رو به رو هستیم که فقه اسلامی بر مبنای دفع ضرر محتمل، ارشاد جاهل، اصل هدایت و... بر لزوم آموزش کودک و خانواده تأکید نموده است در زمینه¬ی ارتباط نامشروع نیز با ارائه¬ی راهکارهایی همچون: حجاب، صحبت با نامحرم در حد ضرورت و... با آن برخوردکرده است. در زمینه¬ی اقتصادی نیز جامعه با چالش ارزهای دیجیتال رو به رو است که از منظر فقه، با توجه به قاعده لاضرر، اتلاف و تسبیب و... قانونی کردن ارز دیجیتال لازم است. در موضوع فیلترینگ، فقه اسلامی معتقد است که هر انسانی حق آزادی اطلاعات را داراست و فیلترینگ چالش اساسی در این رابطه محسوب می¬شود که می¬تواند آسیب¬هایی جدی به همراه داشت باشد و بر مبنای قواعدی همچون: دفع ضرر محتمل، کرامت انسان¬ها و... آموزش اصولی جامعه در استفاده از فضای مجازی را لازم دانسته است.
🔷کلیدواژه: فقه، فضای مجازی، چالش، راهکار
💠💠💠💠
#مدرسهعلمیهتخصصیفاطمهالزهراعلیهاالسلامسمنان
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
کانال خبری کوثر
#سمنان
♦️فقه خانواده در یک تقسیم کلان به دو بخش خصوصی و عمومی تقسیم می گردد.♦️
✅به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا علیها السلام سمنان، معاونت پژوهش مدرسه از برگزاری کارگاه تخصصی_پژوهشی با عنوان "نظام مسائل فقه خانواده" ویژه طلاب سطح ۴ و با حضور ارزشمند استاد محترم حجت الاسلام و المسلمین دکتر فرج الله هدایت نیا در تاریخ ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ خبر داد.
❇️❇️❇️❇️❇️
🔹هدایت نیا بیان داشتند:
ساختار کلی فقه امامیه در طرح ابتکاری محقق حلی در کتاب شرائع الاسلام، چهاربخشی و به عبادات، عقود، ایقاعات و احکام خاص طبقهبندی شده است.
🔹ایشان ساختار کنونی فقه خانواده را آسیب شناسی نمودند و افزودند:
در این ساختار کلی که تا زمان ما الگوی رایج و پذیرفته شده است، خانواده جایگاه معرفتی مشخّص و ساختار درونی منظمی ندارد. افزون بر این، در ساختار شرائع الاسلام، مجموعه مسایل بابهای فقه خانواده به حقوق خصوصی یا روابط دورنخانوادگی محدود است و برای مباحث مهم مربوط به مناسبات دولت و خانواده بابی اختصاص نیافته و مسایل آن بررسی نشده است. بنابراین، فقه خانواده «فاقد تشخّص»، «ناقص» و «نامنظم» بوده و نیازمند طرحی جدید است.
🔹وی در ادامه ویژگی های ساختار پیشنهادی را تشریح نمودند:
جامعیت و تبویب منطقی باب های فقهی از ویژگیهای ساختار پیشنهادی فقه خانواده می باشد.
🔹هدایت نیا ادامه داد:
در طرح پیشنهادی، ساختار کلی فقه خانواده دو بخشی است؛ بخش نخست به مسایل مربوط به «حقوق خصوصی» و بخش دوم به مسایل مربوط به «حقوق عمومی» خانواده اختصاص یافته است. فقه یا حقوق خصوصی خانواده به چهار فصل انعقاد نکاح، آثار نکاح، انحلال نکاح و نسب و حقوق اولاد تقسیم می شود. فقه یا حقوق عمومی خانواده به دو فصل کلی تعهدات و مداخلات دولت تقسیم می شود و مجموعه مسائل آن بدین نحو سازماندهی می گردد.
🔹در انتهای جلسه استاد برخی از کتب و مقالات خود را معرفی نموده و طلاب موضوعات پیشنهادی رساله خودرا مطرح نموده و به بحث و تبادل نظر پرداختند.
💠💠💠💠💠
#مدرسهعلمیهتخصصیفاطمهالزهراعلیهاالسلامسمنان
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
#سمنان
#کنفرانس_بینالمللی_وحدت_اسلامی
حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجم مدیر حوزه علمیه خواهران استان در معیت حجت الاسلام و المسلمین فاضل مدیر محترم مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور ، سرکار خانم متولیان معاون محترم پژوهش مرکز و جمعی از همکاران مرکز مدیریت و مدیریت استان
در کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، تهران، سالن اجلاس سران
#مدیریتحوزهعلمیهخواهراناستانسمنان
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
#همدان
؛༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀.
•••═━🍃❀💠❀🍃━═•
مسئول واحد روایتگری رایه الهدی مدرسه کوثر س تویسرکان گفت: برای اولین بار در سطح استان همدان، کانون روایتگری رایه الهدی از مدرسه علمیه خواهران تویسرکان با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان اقدام به برگزاری رویداد ۲ روزه نورا
(نوآوران روایت امید) « تربیت راوی، و کنشگران دینی و اجتماعی دختران حاج قاسم» کردند.
مریم عبدالمالکی با اشاره به دوره مهارتی – کاربردی آموزش روایتگری با رویکرد سیره معصومین علیهم السلام و شهدا ویژه دختران نوجوان متوسطه دوم (دختران حاج قاسم) ادامه داد: لازم به ذکر است رویداد مذکور در مرحله شهرستان با میزبانی شهرستان تویسرکان و مدرسه علمیه خواهران کوثر و حضور داوطلبین ثبت نام شده از ۳ شهرستان ملایر، تویسرکان، نهاوند در شهریورماه به صورت شبانه روزی برگزار شد.
وی ادامه داد: تعداد شرکت کنندگان رویداد ۴۰ نفر می باشد که توسط ۱۴ نفر از مدرسین و ارزیابان کانون رایه الهدی طی ۲ شبانه روز تحت آموزش کاربردی روایتگری با محوریت سیره شهدا و معصومین قرار می گیرند.
عبدالمالکی رویداد را اینگونه شرح داد : بنا به تفاهم صورت گرفته میان مدرسه علمیه خواهران تویسرکان و سازمان تبلیعات اسلامی استان همدان، این رویداد طی ۳ مرحله (شهرستانی، استانی و کشوری در تابستان و پاییز ۴۰۳) برگزار خواهد شد که آموزش روایتگری در سه مرحله کلاسداری، کارگاهی و کارورزی متناسب با نیاز دانش آموزان دختر در مقطع متوسط دوم و با هدف نشر معارف اهل بیت( علیهم السلام) و تقویت روحیه ایثار و شهادت در میان قشر نوجوان و دانش آموزی صورت می پذیرد.
مسئول واحد روایتگری رایه الهدی ضرورت برگزاری دوره را اینگونه شرح داد:با توجه به ضرورت تبیین حقایق و حفظ تاریخ صحیح و درخشان اسلام و انقلاب و حفظ ارزشهای مذهب شیعه و انتقال تجربیات مثبت و افتخارآفرین پیشینیان به نسل حاضر و از سوی دیگر در راستای پرفروغ ماندن فرهنگ مقاومت،ایثار و شهادت ؛ هر یک از ما به عنوان یک شیعه منتظر و زمینه ساز ظهور وظیفه تبیین حقایق در برابر دروغ پراکنی جهانی جریان باطل را داریم.
لذا، کانون روایتگری رایه الهدی در راستای تحقق هدف عالی خود ، یعنی امتداد رسالت زینبی برای تبیین حقایق و پرورش اندیشهها در عصر معاصر تمهیداتی را فراهم آورده است.
وی یکی از اقدامات موثر در راستای تبیین حقایق به فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) را روایت صحیح تاریخ و حقایق تاریخی دانست و افزود: با توجه به اینکه دختران امروز جامعه اسلامی ایران، مادران و آینده سازان این کشور در جهت دهی به سمت جامعه مورد تایید اسلام و فرهنگ ایرانی و اصیل هستند، دشمنان این مرز و بوم سالهاست با روایت دروغ و نادرست از وقایع بدون اینکه مزاحمی در برابر خود ببینند مشغول جهت دهی ذهنی آینده سازان این کشور می باشند. از این رو کانون روایتگری رایه الهدی در نظر دارد با برپایی رویداد های چند روزه با هدف تربیت راویان و تبیینگران حقایق در میان قشر نوجوان و اثرپذیر جامعه این فضای فرهنگی و تربیتی را به سادگی در اختیار دشمن قرار ندهد و رسالت خود را در این میدان به درستی به انجام رساند.
عبدالمالکی اهداف رویداد را اینگونه بیان کرد:۱_ توانمندسازی و تقویت دختران نوجوان در عرصه جهاد تبیین به لحاظ علمی و عملی در راستای تبیین صحیح حقایق تاریخی و وقایع تاریخ ساز جهان امروز
۲_ آشنایی غیر مستقیم با شیوه های جذب مخاطب
۳_رفتار سازی غیرمستقیم برای مخاطب با استفاده از معرفی ویژگی های بارز جبهه حق و باطل در هر دوره از تاریخ حیات بشری
۴_آموزش غیرمستقیم شیوه های تولید محتوا
۵_تربیت راویان جهادگر انقلابی در راستای تبیین فرهنگ عمیق و اصیل اسلام و انقلاب
۶_ایجاد ظرفیت تربیت و آموزش کودکان و نوجوانان با استفاده از ابعاد هنری و رسانه ای تبلیغ خاص روایتگری
۷_ایجاد حلقه ها و هسته های تبلیغی اثرگذار در میان قشر نوجوان و مدارس متوسطه دوم
۸_ ایجاد انگیزه تحقیق و مطالعه در راستای درک صحیح حقایق و پذیرش خبرها اهداف این رویداد میباشد.
لازم به ذکر است در جلسه افتتاحیه امام جمعه شهرستان،سرپرست فرمانداری،مدیر کل سازمان تبلیغات استان همدان، مدیریت محترم حوزه های علمیه خواهران استان همدان ،مسئول امور بانوان سازمان تبلیغات استان همدان،سرپرست امور نوجوانان سازمان تبلیغات استان،هیئت امناء مدرسه،رئیس سازمان تبلیغات شهرستان و فرمانده سپاه ناحیه تویسرکان حضور داشتند.
مسئول واحد روایتگری رایه الهدی در پایان تصریح کرد: در این رویداد تلاش می شود هر فرد در جوامع اجتماعی خرد و کلان اطراف خویش؛ از یک عنصر منفعل و تحت تأثیر رسانه ها و جریان های روایی کاذب به عنصری فعال و تربیت یافته در مسیر تحقق و جهت دهی جامعه اسلامی به سمت و سوی مورد تایید ظهور تبدیل شود.
#مدیریتحوزههایعلمیهخواهراناستانهمدان
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
#خوزستان
#خرمشهر
🔰برگزاری دوره یک روزه تربیت فرزند و مدیریت رسانه
🔻دوره یک روزه تربیت فرزند و مدیریت رسانه در #مدرسه_علمیه_کوثر_خرمشهر ویژه طلاب و مبلغین و کادر مرکز بهداشت برگزار شد.
🔹 حجه الاسلام و المسلمین محمدی فرید استاد حوزه و نویسنده کتاب در این دوره به بیان راهکارهای تربیت کودک با تقسیم بندی سنی، و تقسیم بندی بازیهای کودک و اثر بازی در ذهن و خلاقیت کودک بیان شد.
🔹ایشان افزود: بازی باید تحرک داشته باشد تا کودک خلاق شود و بتواند انرژی خود را تخلیه کند. گیم نت ها و مشاهده تلویزیون تحرک را از کودک میگیرد لذا اثر بازی محقق نمی شود.
🔹جناب محمدی فرید به بیان ۸ مورد از عوامل اعتیاد فرزندان به بازیهای موبایلی و فضای مجازی پرداخت.
🔹در پایان به مادران دارای ۴ فرزند هدایایی تقدیم گردید.
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
#خوزستان
#ماهشهر
🔰 جشن میلاد رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) در حوزه علمیه حضرت خدیجه (س) بندر ماهشهر
🔸به مناسبت میلاد باسعادت رسول گرامی اسلام حضرت محمد (ص) و امام جعفر صادق (ع)، جشن بزرگ و باشکوهی در حوزه علمیه حضرت خدیجه (س) بندرماهشهر ویژه عموم بانوان شهر برگزار شد.
🔸در این مراسم، علاوه بر سخنرانی توسط سرکارخانم ضیغمی مبلغ فعال حوزه در خصوص آموزههای اخلاقی پیامبر اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) مولودی خوانی برگزار شد
🔸در این مراسم ، غرفه کودک با برنامههای شاد و مفرح برای کودکان و ایستگاه صلواتی نیز جهت پذیرایی از مهمانان مهیا بود.
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر
69.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#همدان
🍀شاهکار دختران کوثر🍀
💠 مستندگروه روایتگری رایة الهدی مسیرنجف.مشایه.کربلا.سامرا.
⌛️اربعین۴۰۳
#معاونتفرهنگیتبلیغی
#مدیریتحوزههایعلمیهخواهراناستانهمدان
🌸@newswhc | کانال خبری کوثر