eitaa logo
کانال رسمی موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز
75 دنبال‌کننده
70 عکس
1 ویدیو
0 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🕰 ساعات بازدید از موزه: شنبه تا چهارشنبه: ساعت 8 تا 16 پنجشنبه و جمعه ها: ساعت 9 تا 16 به منظور ارتقاء سطح دانش عمومي درباره عالم خلقت و شناخت ارزش وجودي گياهان، جانوران، سنگ‌ها و همچنين کمک به آموزش بهتر علوم و جبران کمبود آزمايشگاه‌هاي مراکز آموزشي، موزه تاریخ طبیعی دانشگاه شیراز با تلاش و همت دکتر صدرالدین شریفی (استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز) در سال 1353 تاسیس شد و در اسفند 1359 به ساختمان کنوني آن با وسعتي معادل 100.000 متر مربع انتقال یافت. این موزه در ابتدا شامل بخش‌هاي جانورشناسی، آناتومی، گياه شناسی و زمين شناسي بود. در سال 1381 فعالیت های این موزه از علوم طبیعی فراتر رفت و فن آوری را نیز در برگرفت و مجموعه دیگری به نام موزه تکنولوژی به آن اضافه گردید. پس از آن سایر بخش‌ها از جمله بخش مردم‌شناسی، نجوم، تمبر و سکه، مخابرات، موزه صنعت برق و موزه صنایع قدیمی نیز در این موزه افتتاح و راه‌اندازی گردید.
✅ اولین و قدیمی ترین بخش موزه تاریخ طبیعی می باشد که بالغ بر 4000 نمونه جانوری را در دو گروه مهره داران (ماهیها، دوزیستان، خزندگان، پرندگان و پستانداران ) و بی مهرگان (انواع اسفنج ها، مرجان ها، کرم ها، صدف ها، نرم تنان، بندپایان و خارپوستان) دربر می گیرد. این جانوران در سالن های مرکزی در دو طبقه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته اند. 🐅🐍🦅🦌 🐌🦋🦂🦀🐞 ✅ عمده فعالیتهای این بخش در سه قسمت پژوهشی، آموزشی و نمایشی انجام و ارائه می شود. در قسمت نمایشی نیز از جانوران مختلف با ذکر نام، محل جمع آوری، تاریخ جمع آوری، مختصری از بیولوژی و روش مبارزه با آنها قاب های آموزشی مختلفی تهیه شده و در معرض بازدید و آموزش عموم قرار گرفته است. به طور کلی هدف از فعالیت های این بخش جمع آوری، شناسایی علمی و تاکسونومیکی جانوران و بررسی نحوه زندگی و بیولوژی آنها و در کل معرفی این موجودات برای بازدید کنندگان می باشد. ✅ از نمونه های کم نظیر، جذاب و دیدنی این بخش آکواریوم 7 متری ماهی های آب شیرین، نقش برجسته سیاه خان لپویی(مردی با 259 سانتیمتر قد) که نمودی از دو بیماری غول آسایی (ژیگانتیسم) و آکرومگالی را نشان می دهد، سیر تکامل جنین انسان، عجیب الخلقه هایی چون مرغ چهارپا، جنین دوقلوی به هم چسبیده، گوساله دو سر، انواع حشرات، صدفها، مرجانها و ... را می توان مشاهده نمود.
✅ بخش گياهي موزه تاريخ طبيعي از سال 1353 با تعداد اندکي گياه فعاليت خود را شروع نمود و سپس با جمع آوری نمونه های گیاهی مناطق مختلف کشور بويژه استان فارس از سال 1364 فعاليت این بخش گسترش یافت. اکنون هرباریوم موزه دارای بيش از 5000 نمونه گياهي شناسايی و طبقه بندی شده به روش علمی می باشد. ✅ فعالیت های بخش گیاهی در سه قسمت پژوهشی، آموزشی و نمایشی انجام و ارائه می گردد. بخش آموزشی و نمایشی گياهی موزه داراي قسمت های مختلفی از جمله گياهان در قرآن، گياهان دارويی، گیاهان در ادبیات ایران، تابلوهاي آموزشی، انواع ميوه های شکوفا و نا شکوفا، انواع برگ ها، پراکنش دانه ها، نمونه هایی از پوشش گياهي ايران (گیاهان زینتی، آستراگالوسهای ایران ،گندمیان و ...)، دو قلوهای بهم چسبیده در عالم گیاهی و ... می باشد. 🌿☘️🍃🌾🍀🌿
✅ بخش زمین شناسی مشتمل بر نمونه سنگ ها، کاني ها، فسيل ها، ماکت ها و تابلوهای آموزشی مي باشد. هر کدام از اين دسته ها نيز بر اساس طبقه بندي هاي موجود در موزه هاي زمين شناسي ساير نقاط دنيا طبقه بندي و در ويترينهای ويژه ای جاي گرفته اند. اين بخش براي کليه مقاطع تحصيلي از نظر علمي بسيار سودمند و مفيد بوده و مي توان از آن به عنوان يک ابزار کمک آموزشي قوي استفاده نمود. ✅ مجموعه کانی های قیمتی و نیمه قیمتی منحصر به فردی هچون ياقوت سرخ، زمرد، عقيق‌، توپاز، كوارتز دلربا، آميتيست و... که از سراسر ایران جمع آوری و خریداری گردیده در ویترین جداگانه ای به نمایش گذاشته شده است و جذابیت ویژه ای به این بخش داده است. ✅ فسيل هاي جانوری (بي مهرگان) در این بخش مربوط به دوران های مختلف زمین شناسی بوده و بر اساس شاخه به 5 گروه اسفنج ها ، بازوپايان، نرم تنان، بندپايان و خارپوستان تقسيم بندي شده اند. علاوه بر این در بخش مهره داران نمونه های بی نظیری از فسیل های ماهی با سن ائوسن به همراه ماکت هایی از سر و رد پای دایناسور موجود می باشد.
✅ مجموعه ای از نمونه های اسکلتی و آناتومیک از جمله اسکلت بازسازی شده نهنگ گوژپشت 15 متری و نمونه های جنین رنگ آمیزی شده با تکنیک آلیزارین می باشد که در خدمت آموزش بهینه دانشجویان علوم طبیعی و مخصوصاً رشته های پزشکی و دامپزشکی است. از دیگر جنبه های آموزشی این بخش، مولاژهای متنوعی از اعضای مختلف بدن انسان و حواس پنجگانه آن، مجموعه مولاژهای مراحل رشد جنین انسان از یک ماهگی تا نه ماهگی، نحوه ارتباط جنین با جفت و بدن مادر و همچنین شيت هاي پلاستينه شدة مغز به همراه نمايش مناطق مختلف مغزيِ درگير با حواس و ساير توانايي هاي انسان و نيز مسيرهاي منتهي شده به مغز می باشد.
✅ در این بخش، ابزارها و سيستم هايي که جهت ساده نمودن انجام امور يا سرعت بخشيدن به کارها توسط بشر طراحي و ساخته شده است، جمع آوري گردیده و روند توسعه و تکامل ابزار و دستاوردهاي بشري در گروه هاي مختلف روشنايي، کامپيوتر، سنجش، ارتباطات، صوت و تصوير، محاسبات و ابزار به نمايش گذاشته شده است. جمع آوري این نمونه ها طی 4 سال از واحدها و دانشکده های مختلف دانشگاه، شرکت مخابرات، شرکت برق و کارخانجات صنعتی استان صورت پذیرفته و پس از شناسايي علمي نمونه ها و تهیه کارت شناسايي مربوطه، در کنار نمونه ها قرار گرفته است.