🟢⚪️🔴 چرا لوگوی موسسه تحقیقات جمعیت کشور تغییر کرد؟
✅توضیحات استاد محمد روحالامین، طراح نشان موسسه
@nipr_ac_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢⚪️🔴 هیچکدام از کشورهای اروپایی و آمریکایی سیاستهای کاهش جمعیت را اعمال نکردند!
✅«گفتگوی دکتر مسعود عالمی نیسی، رئیس موسسه تحقیقات جمعیت کشور در برنامه زاویه»
🔻 همزمان با تحمیل سیاستهای کاهش جمعیت در ایران، نه تنها هیچ کشور اروپایی و آمریکایی این سیاستها را اجرا نکردند، بلکه حتی در مقطعی آلمان شرقی سیاست افزایش جمعیت را اعمال کرد!
🔺 البته این کشورها به سبب ترویج فرهنگ ضد خانواده، به تدریج با معضل پیری جمعیت روبهرو شدند، بنابراین مجبور شدند به سیاستهای تشویقی افزایش فرزندآوری روی بیاورند.
@nipr_ac_ir
🟢⚪️🔴 انتصاب دکتر مسعود عالمی نیسی به ریاستِ کارگروهِ جمعیتِ دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔻اولین جلسه کارگروه جمعیت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در ۶ خرداد ۱۴۰۲ تشکیل شد. این جلسه که با اعطای حکم دکتر عالمی نیسی به ریاست این کارگروه همراه بود، با حضور دکتر حسین مظفر، رئیس کمیسیون علمی فرهنگی اجتماعی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس موسسه تحقیقات جمعیت کشور و جمعی از صاحبنظران حوزه جمعیت برگزار شد.
🔺دکتر مظفر در رابطه با ریاست دکتر عالمی نیسی در این کارگروه گفت: ایشان از اولین افرادی بود که با تبیین وضع موجود در سالهای گذشته، برای آینده جمعیت ایران ابراز نگرانی کرده و زنگ هشدار پیری جمعیت را به صدا درآورد. ارائه ارزیابی ایشان بعد از اولین پایش سیاستهای کلی جمعیت در هیئت عالی نظارت، نهایتاً به گزارش برای مقام معظم رهبری(مدظله) منجر شد. با توجه به پژوهشهای علمی دکتر عالمی نیسی در این حوزه و جایگاه ریاست موسسه تحقیقات جمعیت کشور، ایشان از منظر پشتیبانی علمی، با نگاهی وسیعتر میتوانند اهداف کارگروه جمعیت را دنبال کنند.
🔻دکتر مظفر همچنین مهمترین وظایف کارگروه جمعیتِ دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام را رصد و تبیین وضع موجود، نظارت بر اجرای سیاستهای کلی جمعیت، تدوین شاخصهای مربوطه و نهایتاً بازنگری سیاستها نام برد.
@nipr_ac_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢⚪️🔴 جلوگیری از تولد افراد، کمهزینهتر از کُشتن آنها در جنگ!
⚠️ آمریکا چگونه با تحمیل سیاستهای کاهش جمعیت، به دنبال منابع غنی سایر کشورها بود؟
✅«گفتگوی دکتر مسعود عالمی نیسی، رئیس موسسه تحقیقات جمعیت کشور در برنامه زاویه»
🔻ریشه سیاستهای کاهش جمعیت در سطح جهانی به برنامهای برمیگردد که توسط آمریکا شروع شد. این برنامه که از مفهوم جنگ گرفته شده است، به جای کُشتن آدمها، به دنبال جلوگیری از به دنیا آمدنشان است!
🔺حتی در سال ۱۹۷۴ برنامهای توسط شورای امنیت ملی آمریکا به اسم اختصاری NSSM200
(National Security Study Memorandum 200)
با امضای کسینجر (وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی آمریکا) برای کاهش جمعیت کشورهای دارای منابع غنی به صورت محرمانه تدوین شد، که بعدها درز پیدا کرد و جنجال زیادی در سراسر جهان ایجاد کرد.
@nipr_ac_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢⚪️🔴 بیکاری تحصیلکردگان یا بیکاری بی مهارتها؟
✅ گفتگوی دکتر مسعود عالمی نیسی، رئیس موسسه تحقیقات جمعیت کشور در برنامه خونه خودتونه
🔻گفته میشود فارغ التحصیلان دانشگاهی، خیل عظیمی از بیکاران را تشکیل میدهند ولی آیا داشتن مدرک دانشگاهی به معنای داشتن مهارت کار هم هست؟
@nipr_ac_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢⚪️🔴امکانات موجود در مناطق شهری ایران، کفاف جمعیت جدید را میدهد؟
✅«گفتگوی دکتر مسعود عالمی نیسی، رئیس موسسه تحقیقات جمعیت کشور در برنامه زاویه»
🔻ارزش زمین سهم عمدهای در قیمت مسکن دارد که اگر حذف بشود، قیمت مسکن هم کاهش مییابد. طبق قانون، حریمی دور شهرها ترسیم میشود که اجازه توسعه افقی را نمیدهد؛ چون عرضه ثابت و تقاضا فزاینده است، پس قیمت زمین و مسکن هم بالا میرود. بنابراین مسکن کوچک میشود و انسان به صورت طبیعی تمایل کمتری به فرزندآوری خواهد داشت. بنابراین بعضی از قوانین باید تغییر کند.
🔺اگر خدمات شهری به گونهای باشد که سهولت زندگی در آن لحاظ شود و شهر دوستدار مادر و کودک شود، قطعا میل به فرزندآوری افزایش خواهد یافت.
@nipr_ac_ir
◼️داغ های همه تاریخ را ما به یکباره دیدیم، چرا که ما امت آخرالزمانیم، و خمینی، این ماه بنی هاشم، میراث دار همه صاحبان عهد بود در شب یلدای تاریخ.
◾️در عصر ادبار عقل و فلک زدگی بشر، در زمانه غربت حق، در عصری که دیگر هیچ پیامبری مبعوث نمی شد و هیچ منذری نمی آمد، خمینی میراث دار همه انبیا و اسباط ایشان بود و داغ او بر دل ما، داغ همه اعصار، داغی بی تسلی است..
▪️ سالروز ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی و قیام ۱۵خرداد را تسلیت عرض میکنیم
@nipr_ac_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢⚪️🔴 « فرهنگ شهرنشینی» یا «تراکم بیشتر جمعیت در مساحت کمتر» ؛ کدام یک دلیل عدم تمایل به فرزندآوری است؟
✅«دکتر مسعود عالمی نیسی، رییس موسسه تحقیقات جمعیت کشور»
🔻صنعتی شدن و شهرنشینی، لزوماً خانواده را از مفهوم گسترده (همراهی پدربزرگ، مادربزرگ و دیگر اقوام) به سمت خانوادهی هستهای (پدر، مادر و فرزندان) سوق نداده است و حتی در شهرهای بزرگی همچون نیویورک و لندن، خانوادههای گسترده زندگی میکنند.
🔺دلیل اینکه شهرها موجب فرزندآوری کمتر میشوند، به خاطر تراکم بیشتر جمعیت در مساحت کمتری است که هر چه این تراکم بیشتر باشد، فرزندآوری هم کمتر خواهد بود.
@nipr_ac_ir
🟢⚪️🔴بحران جمعیت
📺برنامه جرگه (مجله علمی - ترکیبی) با موضوع جمعیت
قسمت 1⃣
◀️ گفتگو با دکتر مسعود عالمی نیسی - رئیس موسسه تحقیقات جمعیت کشور
◀️ گفتگو با دکتر محمد امین قلمبر - آینده پژوه
⏰ امروز ساعت ۱۹ (۳ تیر ۱۴۰۲)
کاری از گروه علم و فناوری شبکه ۴ سیما
@jarge_tv4
@nipr_ac_ir
🟢⚪️🔴تصویب طرح موسسه تحقیقات جمعیت کشور در شورای عالی عتف با حضور رئیس جمهور
🔻بیست و نهمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، شنبه (۳ تیر ۱۴۰۲) با حضور رئیس جمهور برگزار شد.
🔺در این جلسه طرح اجرایی بلندمدت سرمایهگذاری کلان «ارتقای کارآمدی سیاستگزاری جوانی جمعیت کشور» تصویب شد.
🔻 آیتالله رئیسی با اشاره به این طرح و با تاکید بر پاسخ گرفتن عملی از سیاستهای اجرایی جوان شدن جمعیت، تصریح کرد: قانون خوبی برای جوانسازی جمعیت تنظیم و تصویب شده، اما باید به شکل مرتب در عرصه اجرا مورد ارزیابی قرار گیرد تا ببینیم که جامعیت داشته یا نه؟
🔺دکتر مسعود عالمی نیسی، رئیس موسسه تحقیقات جمعیت، با اعلام این خبر که ۳۰ کلانپروژه برای اجرای این طرح تدوین شده است، اظهار داشت: پیشنهاد دهنده این طرح، موسسه تحقیقات جمعیت کشور با همکاری ستاد ملی جمعیت است؛ در واقع نوعی همکاری بین موسسه تحقیقات جمعیت کشور، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و ستاد ملی جمعیت وجود دارد.
⚠️برای اطلاع از جزئیات این طرح، به سایت موسسه تحقیقات جمعیت کشور مراجعه کنید:
https://soo.is/zBRLq
✅آدرس کانال و صفحه «موسسه تحقیقات جمعیت کشور» در شبکههای اجتماعی 👇
@nipr_ac_ir