نجوم
علت نبود آب در مریخ مشخص شد
_
★دانشمندان اخیراً دریافتهاند، یک چاله عظیم در سیاره سرخ وجود دارد که این امر میتواند علت از دست رفتن آب در آنجا باشد.
_
☆یک چاله در جو مریخ وجود دارد که هر دو سال یک بار باز میشود و آب را به فضای بیرون خالی میکند.
مشاهدات پیشین نشان داده بود بخار آب زیادی در جو مریخ وجود دارد اما اینکه این بخار آب چگونه به وجود آمده، تاکنون برای دانشمندان یک معما بود.
همانند زمین، سیاره سرخ نیز یک لایه میانی در جو خود دارد که به عنوان مانعی برای جلوگیری از افزایش بیشتر گاز عمل میکند.
_
☆پژوهشگران این مطالعه گفتند: لایه میانی مریخ برای نگه داشتن بخار آب، بسیار سرد است.
از طریق شبیهسازیهای رایانهای، یک تیم از محققان آلمانی و روسی موفق به شناسایی دو فرآیند اتمسفر منحصر به فرد در سیاره سرخ شدند که این موضوع میتواند توضیح دهد که چگونه آب در مریخ از بین میرود اما زمین ذخایر آب خود را حفظ میکند.
_
✔چرخه آب در مریخ
_
★هر دو سال یک بار، زمانی که در نیمکره جنوبی مریخ تابستان میشود، بخار آب جو از پایین به بالا میرود که بنابر گفته پژوهشگران، در آن زمان یک پنجره باز میشود که بخار آب را از پایین به بالا میراند.
_
☆طوفان گرد و غبار سیاره سرخ نیز میتواند آب را به بالای جو منتقل کند. هر زمان که طوفان گرد و غبار رخ میدهد، نور سطح مریخ را مسدود میکند. با این حال، هر نوری که مسدود میشود، جو را گرم میکند و سبب ایجاد یک شرایط مناسب برای حرکت آب در اطراف مریخ میشود. ذرات کوچک یخ که اطراف گرد و غبار تشکیل شده و به سمت بالای جو شناور میشوند.
هنگامی که آب از طریق لایه میانی عبور میکند، دو اتفاق رخ میدهد. بخشی از آبها به سوی قطب شمال و جنوب حرکت میکنند و در آنجا ذخیره میشوند، بخشی دیگر نیز تحت تابش اشعه تابش فرا بنفش منتشر شده توسط خورشید، آب را به هیدروژن و اکسیژن تقسیم میکند که هیدروژن نیز به بیرون جو رانده میشود.
_
✔چگونه مریخ آب از دست میدهد؟
_
★سالیان گذشته، مریخ باستانی دارای چند رودخانه و دریاچه بود. با این حال، میلیاردها سال پیش، مریخ تمام آب خود را از دست داد و تا به امروز نیز به انتشار هیدروژن به فضا ادامه میدهد. محققان بر این باورند که این چرخه آب عجیب، سیاره سرخ را به آنچه که امروز است تبدیل کرده است.
"پال هارتوگ"(Paul Hartogh) یکی از نویسندگان این مقاله گفت: ظاهراً جو مریخ نسبت به زمین، برای بخار آب بیشتر نفوذپذیر بوده است. چرخه آب فصلی جدید که کشف شده است به طور گستردهای میتواند علت از دست رفتن آب مریخ باشد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
آیا ما اسرای فرازمینی ها در یک باغ وحش کیهانی هستیم؟ چرا هنوز هیچ پیغامی را از بیگانگان فضایی دریافت نکردهایم؟ یا شاید دریافت کردهایم و با پنهان کاری هایی که به دلایلی صورت گرفته، از آن خبر نداریم؟ آیا واقعا ممکن است که فرازمینی ها در حال تماشای ما باشند؟
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فضاپیمای #پایونیر۱۰ در سال ۱۹۷۲ با سرعت ۵۱ هزار کیلومتر برساعت سفر خود را به سوی اعماق آسمان آغاز کرد، این سرعت به قدری بالا بود که کمتر از ۱۲ ساعت از کنار ماه عبور کرد و در مدتی کمتر از ۱.۵ سال به سیارهٔ #مشتری رسید و بعد از مطالعه مشتری، به سوی زحل، اورانوس و نپتون حرکت کرد.
ماموریت این فضاپیما در سال ۱۹۹۷ به پایان رسید و با یک #پلاک از آدرس کیهانی ما به سوی فضای میان ستارهای روانه، و در سال ۲۰۰۳ ارتباط آن برای همیشه با زمین قطع شد.
در سال ۲۰۱۶ ناسا تخمین زد پایونیر در فاصلهٔ ۱۶میلیارد کیلومتری از زمین قرار دارد و با سرعت ۴۳ هزار کیلومتر برساعت به سمت ستارهٔ دَبَران در فاصلهٔ ۶۸ سال نوری در حرکت است. آنها پیشبینی کردند اگر این فضاپیما آسیبی نبیند، ۲ میلیون سال دیگر به این ستاره خواهد رسید!
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
سیارکهای نزدیک به زمین میتوانند حاوی منابع فراوانی از فلزات گرانبها به ارزش میلیاردها دلار باشند و انسان اکنون با پیشرفت صنایع فضایی به فکر استخراج آنها افتاده است اما نگرانیهایی نیز در این مورد وجود دارد، دانشمندان خواستار در نظر گرفتن محدودیتهایی در استخراج منابع فضایی شدند تا بدین وسیله از منظومه شمسی حفاظت شود
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
استوانهای با سرعت نزدیک به نور دور خود بچرخد، بافت فضا- زمان را با خود می کشد. فرد شجاعی که در اطراف این استوانه سفر کند، کشیده شده و سرعتی فوق العاده می گیرد. در حقیقت، از نظر ناظر دور، فرد از سرعت نور فراتر می رود. گرچه ون استوکوم این مسئله را همان موقع در نیافت، ولی اگر شما سفر کاملی به دور استوانه داشته باشید، در حقیقت می توانید در زمان به عقب بازگردید.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
#زهره یک جهنم زیبا است: ابرهای آن از سولفوریک اسید تشکیل شدهاند و سطح آن بهاندازهای داغ است که حتی میتواند سرب را هم ذوب کند. بادهای آن شدید و طوفانزا هستند؛ بههمیندلیل هیچکدام از رباتهای کاوشگر نتوانستهاند بیش از دو ساعت روی سطح خشن این سیاره دوام بیاورند، اما دانشمندان بهدنبال درک بهتری از رویدادهای سطحی این سیاره هستند و بههمینسو، برنامهی آیندهی آنها فرود سطحنشینهای قوی روی سیاره است.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
#jupiter
مشتری چهارمین جسم درخشان در آسمان پس از خورشید، ماه و ناهید است.
اگرچه گهگاه مریخ درخشانتر به نظر میآید.
تاکنون
۹ فضاپیمای سازمانهای فضایی
آمریکا واروپا به مشتری سفر کرده یا از کنار آن گذشتهاند.
مشتری حداقل دارای
۷۹ قمر شناخته شده است که به کمک دوربین دو چشمی برخی از آنها قابل دیدن میباشند.
جرم مشتری
۳۱۸ بار بیشتر از جرم زمین است.
قطر آن
۱۱ برابر قطر زمین است که میتواند
۱۳۰۰ زمین را درخود جای دهد.
هر یک سال در این سیاره برابر با
۱۲ سال زمینی است و تنها
۹ ساعت و ۵۶ دقیقه نیاز است
تا مشتری یک بار به دور خود بچرخد.
چگالی مشتری در حدود یک چهارم چگالی زمین است زیرا بیشتر سیاره از عناصر سبک هیدروژن و هلیوم ساخته شده است.
نیروی گرانش در سطح سیاره
۲٫۴ برابر بیش تر از سطح زمین است.
لکه سرخ بزرگ آن توده گاز چرخان برآمده از اندازه کم فسفر و گوگرد در کریستالهای آمونیاک، همانند گردباد است که قطری سه برابر زمین دارد.
دمای هوا در سطحی که فشار اتمسفر
۱۰ برابر زمین است، به
۲۱ درجه سانتیگراد
و دمای هسته در حدود
۲۴ هزار درجه،
یعنی داغتر از سطح خورشید میرسد.
مشتری، گوی غول پیکری آمیخته از گاز و مایع است و گمان میرود مقداری سطح جامد هم داشته باشد.
بین ۸۸ تا ۹۲ درصد این غول
از عنصر هیدروژن و
۸ تا ۱۲ درصد آن از هلیوم تشکیل شده است.
مشتری دارای سه حلقه باریک در اطراف استوای خود است.
این حلقهها بسیار کمنورتر از حلقههای کیوان هستند.
به نظر میآید حلقههای مشتری بیشتر از ذرات ریز غبار ساخته شده باشند.
حلقه اصلی درحدود
۳۰ کیلومتر ضخامت و بیشتر از
۶۴۰۰ کیلومتر پهنا دارد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
ناسا و ارسال مجدد فضانوردان به ماه در سال 2024؛ همکاری با اسپیس ایکس و بوئینگ
🔹سازمان ناسا به تازگی خبر از همکاری با 11 شرکت آمریکایی برای پروژه بعدی ارسال فضانوردان به ماه داده که در بین این شرکت ها، نام های آشنایی مانند بوئینگ، اسپیس ایکس، لاکهید مارتین، بلو اوریجین و نورثروپ گرومن به چشم می خورد.
🔹پروژه مورد بحث در ابتدا با بودجه 21 میلیارد دلار و برای سال 2028 زمانبندی شده بود که ناسا در ازای دریافت 1.6 میلیارد دلار بودجه بیشتر و اعمال تغییراتی در ساختار پروژه، زمان اجرا را به سال 2024 رساند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌠دوستان آیا میدونستید ک تفاوت انسان با نژادی از میمونها فقط یک ژن میباشد و این یک ژن دلیل این همه پیشرفته تر بودن انسانهاست؟حال تصور کنید موجوداتی باشند ک با ما یک ژن فاصله داشته باشند طبق این قاعده ما حکم میمونها رو برای اونا داریم🌠.
.
⚀انسان همیشه در تخیلات خود ب وجود حیات های دیگر فکر میکنن ک موجودات هوشمند دیگری جز انسان وجود دارند.در ۴ونیم میلیارد سال شکل گیری کره زمین تنها ۲۰۰سال اخیر انسان توانسته ب تکنولوژی و پیشرفت کنونی برسد پس میتوان تصور و احتمال داد ک موجوداتی با هوشمندی بالاتر وجود داشته باشند⚀.
.
🌌مطمئنا هر کدوم از ما این سوال رو از خودمون پرسیدیم ک درمیان میلیاردها کهکشان ک خود میلیارد ها ستاره و میلیاردها سیاره دارند مگر میشود ک حیات یا حیاتهای دیگری وجود نداشته باشد؟؟.احتمال چند حیات مانند زمین میتواند وجود داشته باشد🌌؟؟.
.
⚂پس موجوداتی هوشمند تری از انسان میتوان متصور شد..از لحاظ ریاضیات فیزیک نجوم و.. احتمالات زیادی برای این موجودیت میتوان متصور شد.. اگر تنها در سیاره ای حیات هوشمند چند میلیون سال زودتر از زمین شرو شده باشد ببینید ک آن موجودات چقدر از انسانها چلوتر و پیشرفته تر هستند ..اگر آنها از ما باهوشتر هم ک باشند الان ب چه درجه از پیشرفت رسیدند⚂؟.
.
❤❤لطفا نظرات خودتونو کامنت کنید❤❤
.
🌟🌟دوستانتان را لطفا تگ کنید.🌟🌟
.
🌎مارا ب دوستانتان معرفی کنید🌍
.
🔭✔
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
Sounds of Neptune🎵
صدای سیاره نپتون را بشنوید!
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
نجوم
🔘۸ کاری که فضانوردان نمی توانند در فضا انجام دهند ★حقیقت آن است که سفر به فضا، به از خود گذشتگی زیادی نیاز دارد. علاوه بر خطرات سفرهای فضایی و مسأله ی دوری از خانواده، جاذبه ی نزدیک به صفر فضا، شرایطی به وجود می آورد که بسیاری از امور روزانه ی فضانوردان را با محدودیت رو به رو می کند. در ادامه به ۸ کاری می پردازیم که فضانوردان نمی توانند در فضا انجام دهند.
۱- نمی توانند به همان شکل روی زمین گریه کنند ☆فضانوردان در فضا هر طور که بخواهند می توانند بخندند، اما عمل گریه کردن در فضا بدون وجود نیروی گرانش، شکل کاملاً متفاوتی دارد.
وقتی از کریس هدفیلد، فضانورد کانادایی، در مورد گریه کردن در فضا پرسیدند، او گفت: «از چشم ها اشک میاد ولی قطره های اشک مثل یه توپ مایع به هم می چسبن. در واقع، موقع گریه کردن چشم ها یه کم میسوزن. تو فضا اشک چشم سرازیر نمیشه. ☆اشک چشم ها در فضا می تواند به شکل یک توده ی بزرگ درآید و از چشم ها جدا شود، مگر اینکه فضانوردان اشک هایشان را با دستمال پاک کنند. به همین دلیل، در فضا می توانید اشک هایتان را مثل یک توپ شناور جلوی چشم هایتان ببینید.
۲- مواد غذایی ای مثل نان و نوشابه نمی توانند بخورند ☆در فضا، دشواری های حمل و خوردن بسیاری از مواد غذایی رایج آنقدر زیاد است که فضانوردان از آن ها محروم می شوند.
برای مثال، اگر فضانوردان درون فضاپیما تکه ای نان بخورند، خرده های نان می توانند به تجهیزات فضاپیما صدمه بزنند یا تصادفاً وارد بینی فضانوردان شوند. به همین دلیل از دهه ی ۱۹۸۰، در سفرهای فضایی از نان های تورتیلا استفاده می شود.
در خصوص نوشیدنی ها هم مصرف نوشیدنی های گازدار در فضا ممنوع است چون در جاذبه ی نزدیک به صفر فضا، گاز درون این نوشیدنی ها از آن ها جدا نمی شود.
نمک و فلفل هم از دیگر مواد غذایی ممنوعه در فضا هستند، چون شناور می شوند و ممکن است به تجهیزات فضاپیما صدمه بزنند یا تصادفاً وارد دهان، گوش ها یا بینی فضانوردان شوند. خوشبختانه، آژانس فضایی ناسا نوعی نمک و فلفل مایع تولید کرده که فضانوردان می توانند از آن ها استفاده کنند.
۳- با خودکارهای معمولی نمی توانند بنویسند ☆استفاده از جوهر درون خودکار تنها با وجود نیروی گرانش امکان پذیر است. به همین دلیل، فضانوردان آمریکایی و روسی در فضا ابتدا از مدادهای نوکی برای نوشتن استفاده می کردند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برخورد دو ستاره نوترونی موسوم به کیلو نوا✨⚡️
🔺این برخورد عظیم بافت فضا-زمان را تغییر داده و امواج گرانشی و عناصر گرانبهایی مانند طلا، اورانیوم و پلاتین تولید میکند.
🔺این ویدیو شبیه سازی اتفاقی است که در کهکشان NGC 4993 رخ داد. این رویداد اولین کیلو نوای ثبت شده در تاریخ علم است. این برخورد 130 میلیون سال قبل زمانی که هنوز دایناسورها روی زمین راه میرفتند، اتفاق افتاده است. اما سیگنال حاصله بعد از طی مسافت 130 میلیون سال نوری در اکتبر سال 2017 به ما رسید.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇