فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی جادویی و شگفت انگیز از شب و روز و طلوع و غروب خورشید بر روی تنها سکونت گاه مان در فضای بی کران هستی به تصاویر با دقت نگاه کنید آیا زیبایی از این والاتر هم وجود دارد که بتوانیم تنها گهواره امن مان را در این هجوم و تاریکی و خشونت فضای نامتناهی ببینیم.
قطعه بسیار بسیار بسیار زیبا حماسی و شگفت انگیز پروژه شیلر با نام باغ سحر و جادو که از آثار قدیمی این اعجوبه است که به نظر من یکی از پرمحتوا ترین و مثل نام خودش سحر انگیزترین آثار شیلر به حساب میاد و از نظر من قطعه منتخب است.
حتما با هدفون گوش بفرمایید 🎧🎧🎧
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
طی فرآیند رمبش ستاره و شکل گیری سیاهچاله ها، بنظر میرسد جرم در اثر سرعت بالای چرخشی بدورخود تقریبا تمامی ماده و حتی جرم مرکزی به سمت کمربند استوایی آن انتقال یابد و در نهایت سیاهچاله ای به شکل حلقه تیوپ یا دونات پدید آید. طبق این فرضیه ناحیه خالی مرکز سیاهچاله بعلت خنثی بودن برآید کششی می تواند محل فرار ماده فروریخته در افق رویداد باشد و همراه با جریان فوق العاده میدان مغناطیسی، فوران جت پلاسما را دردو قطب سیاهچاله بوجود آورد. مصدق
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
کرهٔ #ماه باید حداکثر 377,800 کیلومتر از #زمین فاصله داشته باشد تا بتواند قرصِ #خورشید را به طور کامل بپوشاند.
از طرفی حداقل فاصلهای که ماه میتواند با زمین بگیرد 365,400 کیلومتر است، با توجه به اینکه ماه هر سال 3.8 سانتیمتر از زمین دورتر میشود، حدود 563 میلیون سال طول میکشد، تا آخرین خورشید گرفتگی کامل از زمین دیده شود، بعد از آن تمام کسوفها #حلقوی خواهند شد!
در آن زمان کهکشان #آندرومدا حدود 300 هزار سال نوری به زمین نزدیکتر میشود، اگر چه کسوف کامل برای نسلهای آن زمان #توهمی بیش نیست، ولی کهکشانی بسیار عظیم در آسمان خود خواهند دید!
شما کدامیک را می پسندید:
مشاهدهٔ کسوف کامل یا دیدن کهکشانی عظیم در آسمان شب؟
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
رصدخانه شهر گور یکی از قدیمیترین رصدخانههای کهن تاریخ ایران است.
این رصدخانه در کنار نقوش رنگی شاهزادگان ساسانی در شهر گور (فیروزآباد) قرار داشت. این رصدخانه شاهکاری از دانش ایران در آن عصر محسوب میشود.
پروفسور «دیتریش هوف» در حفاری شهرگور فیروزآباد فارس به سازهای دایرهایشکل رسید که پس از مطالعه، مشخص شد، قدیمیترین نمونه از رصدخانههای بهدست آمده در ایران و از آن دوران ساسانی است. نمونههای همانندی از این سازه در دهلی و جیپور هند هست؛ ولی باتوجه به اینکه رصدخانه مراغه مربوط به دوره ایلخانان مغول و نزدیک سیصد سال پساز رصدخانه شهرگور بنا شدهاست، این سازه، قدیمیترین رصدخانه ایران بهشمار میرود.
برج ستارهشناسی پیدا شده در شهر گور ، از خشت و گل و کاملاً تندرست است. قطری نزدیک ۶۵/۵ متر دارد که روی آن، ۱۲ نشانه از علامتهای بکار گرفته شده در اندازهگیریهای رصدی و سکوهایی نموداری، هست. احتمال میرود که سازه دایرهایشکل شهر گور برای نصب دستگاههای سینوسی بهکار میرفته و بلندی دیوارههای آن که بدون سقف بنا شده، نزدیک ۶۵ سانتیمتر بودهاست.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
بزرگترين کهکشان
يک ابرکهکشان، کهکشاني است که با بسياري از کهکشان هاي ديگر ادغام شده و آنها در مرکز خوشه کهکشاني واقع شده اند. تاکنون بزرگترين نمونه اي که شناسايي گشته است، بر اساس توافقات ابر-کهکشان IC1101 مي باشد. اندازه آن 6 ميليون سال نوري مي باشد و اين در حاليست که کهکشان راه شيري داراي اندازه اي تنها معادل 100هزار سال نوري است.
IC1101، تقريباً 60 برابر از کهکشان ما بزرگتر مي باشد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇