ما اینجا زندگی میکنیم 😁
پس بشر برای چی تکبر می ورزی در این عظمت هستی حتی سیاره ات ذره ای نیس چه برسد به خودت 😔⚘🌿⚘🌿
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
#تاریخ_نجوم_در_ایران
🔭رصدخانهای که ابوسهل کوهی ساخت
✨سال ۳۶۶ ه.ش رصدخانه دیلمی ایران به مدیریت «ابوسهل کوهی طبری» آغاز به کار کرد. وی از مردم طبرستان بود و در ایام سلطنت عضدالدوله و شرفالدوله در بغداد میزیست. او به دستور شرفالدوله رصدخانهای در بغداد بنا کرد و در آن به رصد پرداخت.
✨ پسوند کوهی که در بعضی منابع «قوهی» نیز یاد شده است، به معنای قهستان (قوهستان، کوهستان) است. بیشتر مورخان، اصالت وی را از جبال طبرستان در حوالی آمل میدانند. وی اخترشناسی دقیق و زبردست بود.
📚همچنین در کتاب "تحدید نهایات الاماکن" نوشتهاست که " شرف الدوله، ابوسهل کوهی را به تجدید رصد مامور ساخت و او در بغداد بنایی ساخت که قاعده اش قطعه کرهای به قطر ۲۵ ذراع (تقریباً ۱۲/۵) بود و درمرکز آن سوراخی در سقف بنا قرار داشت و شعاعهای خورشید از آن سوراخ وارد بنا میشد… "
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
قطب جنوب از فضا 🛸
دیگر چنین منظره هایی رو فقط در عکس ها خواهید دید چون زمین در حال گرم شدن هس🌿🎗🔥🎗
#زمین
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
آیت الله حائری شیرازی:
✨زندگی آپارتمان نشینی اجازه نداده انسانها سالی یک بار هم به آسمان نگاه کنند. یکی از محرومیتهایی که ایجاد کرده، محروم شدن از نعمت بزرگ دیدار ستارگان است. اگر انسان ماهی یک شب برود در روستا تا بتواند آسمان را ببیند و زیارت کند، مثل زیارت یک امامزاده برایش سازنده است. ندیدن آسمان، خیلی مضر است.
یک نگاه به آسمان برای انسان کافی است که بداند این چیزهایی که برای خودش برداشته، باعث خجالت است. آسمان را گذاشتهاند برای صفر کردن تعلّقات. انسان یک نگاهی به آسمان بکند، پاسخ سوالاتش را میگیرد! برای نجات انسان از تعلّقات، یک نگاه معنادار به آسمان بس است.✨
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
آیا میتوان به نقطهای رفت که از آنجا بتوان #مرز جهان را مشاهده کرد؟🤯
در حقیقت توزیع ماده در جهان ما در هر جهتی یکسان است بدون اینکه اهمیتی داشته باشد که شما به کدام سو نگاه میکنید بنابراین هیچ مکانی وجود ندارد که شما بتوانید به آن نقطه برسید و آن را انتهای جهان بنامید.
این درست مانند این است که شما یک #مورچه🐜 را در سطح یک #بادکنک در نظر بگیرید، در این صورت این مورچه میتواند در هر جهتی حرکت کند بدون اینکه مرزی را مشاهده کند. حتی اگر سطح بادکنک بینهایت وسیع باشد از دید مورچه هیچ لبهای برای آن وجود نخواهد داشت.
اگر انبساط جهان را هم در نظر بگیریم، با باد شدن بادکنک اگرچه نقاط قابل مشاهدهی مورچه از هم دور میشوند ولی باز هم تغییری در مرزهای جهان🌍 حاصل نمیشود.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
تپ اختر ها (Pulsar) ستاره های نوترونی هستند که تقریبا 20 کیلومتر یا 12 مایل قطر دارند. این تپ اختر (SXP 1062) که تصویرش توسط تلسکوپ چاندرا ثبت شده است، به طور قابل توجهی آرام می چرخد، فقط حدود یک بار در هر 18 دقیقه. سریعترین تپ اختر شناخته شده در جهان PSR J1748-2446ad است و 716 بار در ثانیه می چرخد!
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
بتلگئوس(ابط الجوزا)یکی از درخشانترین و شناخته شدهترین ستارگان ِ آسمان شب است که روشناییاش از پنج ماه گذشته به نصف رسیده است. این تغییرپذیری فقط یک رفتار عادی برای این غول سرخ متغیر است، اما کم نور شدن ِ اخیرش بحثهایی را دربارۀ تبدیل شدن بتلگئوس به یک ابرنواختر به راه انداخته است.بتلگئوس بخاطر رنگ قرمزش یکی از معدود ستارگانی است که با تلسکوپهای مدرن قابل رویت است. این عکس تصویر هنری نشان میدهد که بتلگئوس از نزدیک چطور به نظر میرسد. این ستاره دارای سطح مخوف و پیچیدهای است که شعلههای شدیدی را به طور مکرر پرتاب میکند. اگر این ستارۀ غولپیکر با خورشید جایگزین میشد (البته توصیه نمیشود)، سطحش تا نزدیکی مدار مشتری پیشروی میکرد، در حالیکه ستونهای گازیاش نیز به شکل ِ حباب به سیارۀ نپتون برخورد میکرد. از آنجاییکه بتلگئوس در فاصلۀ تقریبی ۷۰۰ سال نوری از ما واقع شده، انفجار ابرنواختری آن حیات ِ روی زمین را به خطر نمیاندازد. اما روشنایی این ستاره به اندازۀ ماه کامل میشود. اخترشناسان در سراسر جهان قطعا این ستاره را دائما تحت نظر دارند و رصد میکنند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018
#سایه_زمین چیست و کی می توانید آن را ببینید؟
سیاره زمین مانند همه کرات که در حال گردش به دور خورشید هستند، در فضا سایه می اندازد؛ سایه زمین را در آسمان عصرگاهی و هم در آسمان صبحگاهی می توانید جستجو کنید. این تاریکی به رنگ آبی- خاکستری در جهت مخالف خورشید و بصورت تاریک تر از آسمان گرگ و میش ظاهر می شود، باند صورتی رنگ بالای سایه، در شرق بعد از غروب آفتاب یا غرب قبل از طلوع آفتاب کمربند ناهید یا حمره مشرقیه-مغربیه نامیده می شود.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔺 ناسا فضانورد جدید استخدام میکند
🔹ناسا برای پروژه "آرتمیس" به دنبال فضانوردان جدید است.
💢 "آرتمیس"( Artemis) پروژه بزرگ پیش روی ناسا است که هدف آن بازگشت انسان به ماه و سپس قدم گذاشتن انسان روی مریخ است.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
#ناسا
شیوه جمعشدنِ کهکشانها در کیهان در این عکس به وضوح نشان داده شده است. محققان برای تهیه این عکس از پروژه عکسبرداری «SDSS» استفاده کردند. نقاط زرد نشاندهنده موقعیت تکتک کهکشانها است، اما حلقه نارنجیرنگ آن منطقه از کیهان را به تصویر میکِشد که یک میلیارد سال نوری گستردگی دارد. زمین در مرکز عکس قرار دارد و یک نقشه سهبعدی اطراف آن وجود دارد که محل حضور کهکشانهای مختلف است. در این عکس میتوان مشاهده کرد که کهکشانها به طور یکنواخت در سرتاسر جهان پراکنده نشدهاند و اینکه کهکشانها چگونه با یکدیگر خوشهها را به وجود میآورند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
↙ آیا فوتون نور گذر زمان را تجربه میکند؟
بر اساس نظریه #نسبیت خاص انیشتین، هرچه سرعت جسم به سرعت نور نزدیک شود، زمان برای آن کندتر و در نتیجه متوقف خواهد شد.
فوتون های نور همانطور که بدیهی است با سرعت نور حرکت میکنند، بنابراین زمان برای آنها بی معنی است.
بنابراین موضوع، حرکت یک فوتون نور از مرکز ستاره ای مانند خورشید به سطح آن، که بدلیل برهم کنش این فوتون ها به میلیون ها سال زمان نیاز دارد، برای یک فوتون نور با پرش آن از سطح یک اتم فرقی نمیکند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔻حیات #فرازمینی میتواند بنفش باشد!
نتیجه یک مقاله پژوهشی جدید نشان می دهد اولین #حیات شکل گرفته در زمین ممکن است دارای رنگ بنفش کم رنگ بوده باشد. برخی استدلال می کنند که پیش از اینکه گیاهان سبز از #نور #خورشید برای انرژی گرفتن استفاده کنند، ارگانیسمهای کوچک بنفش راهی را برای انجام همین کار پیدا کرده بودند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔻گرانش #سیاهچاله تمام نوری که به افق رویداد آن میرسد را جذب میکند از اینرو رویت آن با چشم غیر مسلح ممکن نیست.
دانشمندان وجود سیاهچاله را از روی حرکت ستارگان همدم آن و پرتو های ایکس تابیده شده از افق رویدادش شناسایی میکنند. ولی آیا مخفی بودن آنها تهدیدی برای بلعیدن منظومهٔ شمسی به شمار میرود؟
در حقیقت زمین هیچگاه در سیاهچاله سقوط نمیکند زیرا نزدیکترین سیاهچاله به زمین در فاصلهٔ ۳ هزار سال نوری قرار گرفته است.
حتی اگر خورشید با یک سیاهچاله هم جرم خودش جایگزین شود باز هم زمین را نخواهد بلعید، زیرا گرانش آن با خورشید برابر بوده و زمین و سایر اجرام منظومهٔ شمسی همچنان به دور سیاهچاله میچرخند!
سیاهچالهها با مرگ ستارگان غول پیکر شکل میگیرند از آنجا که خورشید یک ستارهٔ کم جرم است پایان عمرش به سیاهچاله تبدیل نخواهد شد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
“اینسایت” یک فضاپیمای رباتیک سطحنشین مریخ است که قرار است برای اولین بار یک نقشه درونی از سیاره مریخ تهیه کند. این فضاپیما در تاریخ ۵ می ۲۰۱۸ از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد و برابر برنامه از پیش تعیین شده در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ پس از پیمودن ۴۸۵ میلیون کیلومتر بر روی سطح مریخ فرود آمد و مأموریتش را برای جمعآوری اطلاعات آغاز کرد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇