↙ آیا فوتون نور گذر زمان را تجربه میکند؟
بر اساس نظریه #نسبیت خاص انیشتین، هرچه سرعت جسم به سرعت نور نزدیک شود، زمان برای آن کندتر و در نتیجه متوقف خواهد شد.
فوتون های نور همانطور که بدیهی است با سرعت نور حرکت میکنند، بنابراین زمان برای آنها بی معنی است.
بنابراین موضوع، حرکت یک فوتون نور از مرکز ستاره ای مانند خورشید به سطح آن، که بدلیل برهم کنش این فوتون ها به میلیون ها سال زمان نیاز دارد، برای یک فوتون نور با پرش آن از سطح یک اتم فرقی نمیکند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔻حیات #فرازمینی میتواند بنفش باشد!
نتیجه یک مقاله پژوهشی جدید نشان می دهد اولین #حیات شکل گرفته در زمین ممکن است دارای رنگ بنفش کم رنگ بوده باشد. برخی استدلال می کنند که پیش از اینکه گیاهان سبز از #نور #خورشید برای انرژی گرفتن استفاده کنند، ارگانیسمهای کوچک بنفش راهی را برای انجام همین کار پیدا کرده بودند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔻گرانش #سیاهچاله تمام نوری که به افق رویداد آن میرسد را جذب میکند از اینرو رویت آن با چشم غیر مسلح ممکن نیست.
دانشمندان وجود سیاهچاله را از روی حرکت ستارگان همدم آن و پرتو های ایکس تابیده شده از افق رویدادش شناسایی میکنند. ولی آیا مخفی بودن آنها تهدیدی برای بلعیدن منظومهٔ شمسی به شمار میرود؟
در حقیقت زمین هیچگاه در سیاهچاله سقوط نمیکند زیرا نزدیکترین سیاهچاله به زمین در فاصلهٔ ۳ هزار سال نوری قرار گرفته است.
حتی اگر خورشید با یک سیاهچاله هم جرم خودش جایگزین شود باز هم زمین را نخواهد بلعید، زیرا گرانش آن با خورشید برابر بوده و زمین و سایر اجرام منظومهٔ شمسی همچنان به دور سیاهچاله میچرخند!
سیاهچالهها با مرگ ستارگان غول پیکر شکل میگیرند از آنجا که خورشید یک ستارهٔ کم جرم است پایان عمرش به سیاهچاله تبدیل نخواهد شد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
“اینسایت” یک فضاپیمای رباتیک سطحنشین مریخ است که قرار است برای اولین بار یک نقشه درونی از سیاره مریخ تهیه کند. این فضاپیما در تاریخ ۵ می ۲۰۱۸ از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد و برابر برنامه از پیش تعیین شده در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ پس از پیمودن ۴۸۵ میلیون کیلومتر بر روی سطح مریخ فرود آمد و مأموریتش را برای جمعآوری اطلاعات آغاز کرد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
آیا تاکنون به این فکر کردهاید که در طول عمرتان چقدر راه میروید؟
یک شخصِ میان سال به طور متوسط روزی ۷،۵۰۰ #قدم بر میدارد اگر این میزان تا سن ۸۰ سالگی ادامه پیدا کند، این شخص در مجموع ۲۱۹ میلیون قدم در طول عمر خود، یا ۲،۳۰۰ کیلومتر در سال طی میکند.
حال با یک محاسبه ساده در مییابیم انسان تا سن ۸۰ سالگی، ۱۸۰ هزار کیلومتر طی میکند.
با توجه به اینکه محیط کرهٔ زمین در خط #استوا حدوداً ۴۰ هزار کیلومتر است، مسافتی که هر شخص به طور متوسط در طول عمر خود طی میکند معادل این است که ۵ بار دور کرهٔ زمین بچرخد!
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔺۱۰ اردیبهشت ماه سیارکی از کنار زمین می گذرد
🔹طبق گزارش ناسا در ۱۰ اردیبهشت سیارکی با سرعت ۱۹ هزار و ۴۶۱ مایل برساعت از فاصله ۳ میلیون و ۹۰۸ هزار و ۷۹۱ مایلی زمین می گذرد.
🔹به گفته محققان این سیارک به اندازه ای بزرگ است که در صورت برخورد با زمین پیامدی جهانی خواهد داشت.
🔹این سیارک جز سیارک های خطرناکی دسته بندی شده که احتمال برخورد آنها با زمین وجود دارد زیرا از نزدیکی مدار زمین می گذرند. اما در حال حاضر در فهرست «برخوردهای احتمالی با زمین» ناسا نیست.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
اگر شب هنگام در آسمان شمالی بین شکل W مانند صورت فلکی ذاتالکرسی (Cassiopeia) و مربع صورت فلکی اسب بالدار (Pegasus) را نگاه کنید، صورت فلکی آندرومدا را پیدا خواهید کرد. الگوی ستارهها از نام آندرومدا شاهزاده اسطورهای یونانی، همسر قهرمان افسانهای یونانی با نام پرسئوس (Perseus) گرفته شده است. این صورت فلکی نخستین بار توسط بطلمیوس ستاره شناس یونانی، در قرن دوم نامگذاری شد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
بر اساس يك نظريه با محاسبه ميزان انبساط جهان، پيش بيني مي شود حدود21 ميليارد سال ديگر جهان ما به پايان برسد و انرژي تاريك خوشه هاي كهكشاني را در هم شكسته و جهان براي هميشه خاموش شود.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔺كشف ستارهای به شکل قطره اشک
🔹ستاره شناسان از شناسایی ستارهای جدید خبر داده اند که به علت قرار گرفتن در مداری نزدیک به ستاره کوتوله قرمز به شکل یک قطره اشک درآمده است.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇