فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗این کلیپ حیرت آور مقایسه تعدادی از کهکشانهای شناخته شده در جهان قابل مشاهدهٔ ما را از نظر وسعت با یکدیگر نشان میدهد.
🔹در این👆 ویدئو به وضوح کوچک بودن کهکشان راه شیری با میلیاردها ستاره و سیاره، در مقایسه با بزرگترین کهکشان شناخته شده با نام IC1101 نمایان میشود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌏تصویری شگفت انگیز از یکی از دهانه های برخوردیِ ١/۵ کیلومتری در مریخ
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 اسم earth از کجا اومده؟
همه سیارات، به جز زمین، به نام خدایان و الهههای یونانی و رومی نامگذاری شدهاند. نام #زمین یک نام انگلیسی/آلمانی است که از کلمات انگلیسی قدیمی "eor(th)e" و "ertha" میآید. در آلمانی «erde» است. قدمت نام زمین حداقل ۱۰۰۰ سال است.
◉━━━━─────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌏 زمین چند سالهاشه؟
تصور میشه زمین بین ۴.۵ تا ۴.۸ میلیارد سال سن داشته باشه. 😱
⏳ سن زمین با اندازهگیری سن سنگهای بسیار قدیمی زمین به دست میآید. این کار با اندازه گیری سرعت تجزیه (تجزیه) عناصر فلز رادیواکتیو اورانیوم به سرب انجام میشه.
🪨 دانشمندان همچنین سن شهابسنگهایی را که روی سطح زمین افتادهاند، اندازهگیری کردهاند. شهابسنگها و ماه تقریباً همزمان با زمین تشکیل شدهاند و سنهای مشابهی را نشان میدهند.
◉━━━━─────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📏 وزن زمین چقدره و چگونه اندازهگیری میشه؟
#زمین حدود
5,974,000,000,000,000,000,000,000 کیلوگرم
وزن دارد. 😳 دانشمندان از ریاضیات و #قوانین_گرانش برای تعیین وزن زمین استفاده میکنند.
◉━━━━─────
🌗قمر تیتان به عنوان یکی از اقمار سیاره زحل، رودخانههای بسیاری دارد که بر اساس برآوردهای دانشمندان، بسیاری از آنها قابل احتراق هستند.
🔹 همچنین بر این، جزایر ناپدید شوندهای در این دریاچهها مشاهده میشوند که به طور شگفتانگیزی در زیر رودخانهها فرو رفته و سپس با ظاهری جدید رخنمایی میکنند؛ گمانه زنیها حاکی از آن است که این جزایر عجیب، حبابهای گاز نیتروژن یا جامدات معلق یا شناور هستند.
🔸کار جدید مطالعاتی بر روی تعامل بین تشکیل جامدات در #اتمسفر و اتفاقی که پس از پایان آنها در دریاچهها رخ میدهد متمرکز بود؛ ترکیبات آلی زیادی در جو غلیظ ماه تشکیل میشود که برخی از آنها بر روی تپههای شنی و رودخانهها و دریاها میریزند. سوال این است که آیا آنها غرق میشوند؟ خیر تا زمانی که به اندازه کافی متخلخل باشند.
🔹بسیاری از مولکولهای آلی ساده پس از تشکیل در جو تیتان به صورت جامد فرود میآیند، از جمله مولکولهایی مانند #بنزن؛ #متان و اتان مایعی که رودخانهها و دریاچهها را تشکیل میدهند، کشش سطحی کمی دارند، بنابراین جامدات برای شناور شدن روی آنها تلاش میکنند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗دانشمندان غذایی برای سفر به مریخ و زندگی در سیاره سرخ در نظر گرفتهاند که تولیدش آسان و بسیار مغذی است.
🔸بهترین غذا برای یک پرواز طولانی تا #مریخ، یک غذای گیاهی ساده و مغذی است که خوشمزه هم باشد. دانشمندان این غذا را تدارک دیدهاند و آن را جوری طراحی کردهاند که مواد تشکیلدهندهاش قابلیت رشد در فضا را داشته باشد.
🔹دانشمندانی که این غذای فضایی رادرست کردهاند، میگویند که تمام مواد لازم برای یک سفر چند ساله خارج از #زمین را دارد. این غذایی است که میتوان برای اولین زمینیهای ساکن مریخ، که ممکن است سالها برای رسیدن به سیاره سرخ در راه باشند، در فضاپیما سرو کرد.
🔸این غذای گیاهی و بدون گوشت (با عرض تاسف برای علاقمندان به غذاهای گوشتی) از جمله سویا، دانههای خشخاش، جو، کلمپیچ، بادام زمینی، سیبزمینی شیرین، و تخمه آفتابگردان که دارای ریزمغذیهای کافی مانند #کلسیم برای حفظ سلامت فضانوردان در ماموریتهای فضایی طولانی است. در کنار این، کامپیوتر دهها ماده تازه را در ترکیبات مختلف تست میکند تا به بهترین و مناسبترین دستور غذاها و ترکیبات برای رفع نیاز غذایی فضانوردان برسد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗در یک شب صاف و تاریک چشم انسان قادر است تنها ۳ هزار #ستاره، چند سیارهٔ، یک نوار شبهگون از کهکشان راه شیری و تعدادی خوشهٔ ستارهای را ببیند.
🔹درحالیکه مناطق به ظاهر خالی در #آسمان مملو از هزاران کهکشان است، بطوریکه اگر یک دانه #شن در دستان خود گرفته، و آن را به سمت یک منطقهٔ خالی از آسمان بگیرید، بخشی از آسمان که توسط این دانه پوشیده میشود بیش از ۱۰،۰۰۰ #کهکشان را پشت خود پنهان میکند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗تلسکوپها «گذشته را میبینند» زیرا نور برای سفر به زمان نیاز دارد، و جهان وسیع است.
🔸وقتی اجرام دوردست را در #فضا مشاهده میکنیم، در واقع نوری را مشاهده میکنیم که در گذشته توسط آن اجرام ساطع شده بود.این به این دلیل است که نور سرعت محدودی دارد ((حدود 299792 کیلومتر در ثانیه یا تقریباً 186282 مایل در ثانیه) و سفر از یک مکان به مکان دیگر به زمان نیاز دارد. هنگامی که اجسام را در جهان مشاهده می کنیم، اساساً به گذشته نگاه می کنیم.
🔸وقتی ستاره شناسان کهکشان های دوردست را رصد می کنند، اغلب به نوری نگاه می کنند که میلیون ها یا حتی میلیاردها سال را طی کرده تا به ما برسد. نوری که از کهکشان های بسیار دور دریافت می کنیم، تصویری از گذشته #کیهان ارائه می دهد.
🌗هاوکینگ قبل از مرگش بارها به جهانیان هشدار داد ما کمتر از ۱۰۰۰ سال دیگر فرصت داریم تا زمین را ترک، و یک سیارهٔ جدید در کیهان برای خود بیابیم.
🔹رشد سریع جمعیت، مصرف شدید انرژی و افزایش روز افزون گازهای گلخانهای، زمین را به یک توپ آتشین با دمای۲۵۰ #درجه تبدیل خواهد کرد.
🔸شرایط پیش روی ما، امکان ادامه حیات در #زمین را غیر ممکن خواهد کرد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗کلیپی از دهانه ۱.۵ کیلومتری در سیاره مریخ را ببینید.
🔸طبیعت سیاره #مریخ با وجود سطح خشک و خاکی جایی که هیچ دریاچه و اقیانوسی وجود ندارد و تمام جنبههای زندگی به طور کامل در آن یافت نمیشود، ستاره شناسان را هیجان زده میکند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗دانشمندان منبع سیگنال رادیویی مرموز را کشف کردند که هشت میلیارد سال و با گذر از ۷ کهکشان طول کشید تا به ما برسد.
🔸اخترشناسان دانشگاه نورث وسترن در ایالات متحده منشاء قدرتمندترین FRB را که در سال ۲۰۲۲ کشف شد، پیدا کردند. محققان با استفاده از تصاویر گرفته شده توسط تلسکوپ فضایی #هابل ناسا، FRB را با نام ۲۰۲۲۰۶۱۰A به گروهی متشکل از حداقل هفت کهکشان مرتبط دانستند. یافتههای آنها نشان میدهدکه کهکشانهابا یکدیگر تعامل دارند و ممکن است در مسیر ادغام باشند.
🔹 چنین فعل و انفعالات نادری در میان کهکشان ها منجر به شرایطی میشود که می تواندFRBرا ایجاد کند.تحقیقات جدید سوالاتی رادر مورد تمام مدلهای علمی قبلی FRBهاایجاد میکند.
🔸محقق ارشد الکسا گوردون از دانشگاه نورث وسترن گفت: بدون تصویربرداری #هابل، این که آیا این FRBاز یک کهکشان یکپارچه یا برخی از سیستمهای تعاملی سرچشمه می گیرد، یک راز باقی میماند. این نوع محیطها، محیطهایی عجیب و غریب هستند که ما را به سمت ناشناختهها سوق میدهند.
🔹 انفجارهای رادیویی کوتاه اما قوی هستند که شعلهور میشوند و در عرض #میلی_ثانیه ناپدید میشوند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔸فواصل بین #ستارگان به قدری زیاد است که اگر زمین در فاصلهٔ ۱ متری از خورشید قرار گیرد، نزدیکترین ستاره با نام #پروکسیما_سنتائوری ۲۷۰ هزار کیلومتر دورتر قرار خواهد گرفت.
🔹 فواصل بین کهکشانها بسی بزرگتر از فواصل بین #ستارگان است، یعنی اگر ستارهٔ پروکسیما سنتوری در فاصلهٔ ۱ متری از خورشید قرار گیرد، نزدیکترین کهکشان با نام #آندرومدا ۵۸۰ هزار کیلومتر دورتر قرار خواهد گرفت.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗اینشتین ثابت کرد علاوه بر سه بعد، #زمان نیز به عنوان بعد چهارم به حساب میآید. در این فضا-زمان چهار بعدی، #کرمچالهها میتوانند تونلی به جهانی دیگر یا ناحیهای دیگر از همین جهان در میلیاردها سال نوری دورتر باشند.
🔹ولی از نظر #هاوکینگ این کرمچاله ما را به نقطهای در آینده خواهد فرستاد نه گذشته، چراکه کرمچاله پارادوکسی ایجاد میکند که از خلق آن در یک مکان جلوگیری میکند. مانند کسی که به گذشته برگردد و #پدر خود را قبل از تولد بکشد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
28.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ایران چطور فضایی شد؟
🔹️ماهواره «ثریا» متعلق به سازمان فضایی ایران شنبه (۳۰ دی) با موفقیت به فضا پرتاب شد و در مدار ۷۵۰ کیلومتری قرار گرفت و یک روز بعد نخستین پیام ثریا به زمین رسید.
🔹️با این اتفاق بعد از۱۹ سال تلاش دانشمندان ایرانی، شاهد پیشرفتی در این حوزه در کشورمان هستیم، پیشرفتی که داستان آن دستکم در دو دهه گذشته خود، روایتی متفاوت میطلبد.
▫️ایسنا
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗زمانی تنها قادر بودیم در تلسکوپهای غولپیکر خود هالهٔ ضعیفی از #پلوتو را در فاصله ۵ میلیارد کیلومتری مشاهده کنیم، ولی پیشرفت تکنولوژی توانست فضاپیمای افقهای نو را به پلوتو رسانده تا بتوانیم تصاویری با این وضوح را تنها از فاصله ۲۰ هزار کیلومتری آن به ثبت برسانیم.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
💧 آیا در مریخ #آب وجود دارد؟
🌊 بله، در مریخ #آب وجود دارد، اما در زیر کلاهکهای یخی قطب شمال و جنوب یخ زده است.
کلاهکهای یخی قطبی که زمانی تصور می شد تنها از #یخ_خشک (دی اکسید کربن منجمد) تشکیل شده اند، اکنون به داشتن یخ آب در زیر لایه بالایی یخ خشک شناخته شده اند.
💦 مریخ دارای کانالهای سیل و رودخانهای زیادی است که نشان میدهد مدتها پیش در زمانی که مریخ سیارهای گرم و مرطوب با اتمسفر ضخیمتر بود، #آب مایع روی مریخ جریان داشت. اخیراً شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه ممکن است در برخی مکانها آب مایع در سطح مریخ یا نزدیک آن وجود داشته باشد، اما این هنوز ثابت نشده است.
#دکتر_ریحانه_کبیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 *۲ طوفان خورشیدی در راه زمین*
🔹️خورشید در طول دو هفته جاری، جریانهای قدرتمندی از ذرات پرانرژی را منتشر کرد که به احتمال ۷۵ درصد در هنگام برخورد با زمین باعث خاموشی رادیویی میشوند.
🔹️این طوفان که از یکشنبه فعالیت خود را آغاز کرده، حتی ارتباطات برفراز اقیانوس آرام را مختل کرده است.
🔹️یک فیزیکدان به دیلیمیل گفته «برای سهشنبه و چهارشنبه هفته آینده طوفانهای خورشیدی پیشبینی میشوند»
▫️ایسنا
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
📸 نخستین تصاویر کاوشگر ژاپنی از ماه
🔹️کاوشگری که ژاپن به ماه فرستاده اولین تصاویر خود از سطح این قمر زمین را مخابره کرده است. آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن روز کریسمس این کاوشگر را به ماه فرستاد که فرودش گرچه موفقیتآمیز بود ولی گفته شد که در نقطه تعیینشده انجام نشده و بیم آن میرفت که نتواند از انرژی خورشیدی استفاده کند.
🔹️حالا این کاوشگر اولین عکسهای خود از سطح ماه را مخابره کرده و ظاهرا مشکل هم رفع شده است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗بر طبق #مکانیک_کوانتوم، هر زمان که شما بین دو مسئله سردرگم میشوید و تصمیم میگیرید که یکی از آن دو مسئله را انتخاب کنید، جهان به #دو_قسمت تقسیم میشود، بطوریکه در یک جهان شما راه اول، و در جهان دیگر راه دوم را انتخاب کرده و در هر یک از این #جهانهای_موازی پیامدهای مختص خودشان را میبینید.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗نقطه ای در #اقیانوس آرام با نام Nemo یا قطب عدم دسترسی وجود دارد که تا هزاران کیلومتر اطراف آن هیچ تمدن بشری وجود ندارد. حتی نزدیک ترین جزیره غیرقابل سکونت 2688 کیلومتر از آن فاصله دارد. این نقطه به قدری دورافتاده است که تنها #فضانوردان ایستگاه فضایی کمترین فاصله با این نقطه را داشته اند.
🔸بعضی وقت ها انسان فراموش می کند که اقیانوس آرام به چه اندازه بزرگ است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗زمین با سرعت ۹۶۰ هزار کیلومتر برساعت هر ۲۲۰ میلیون سال یکبار دور #کهکشان راه شیری میچرخد ولی ما هرگز نمیتوانیم این چرخش را مشاهده کنیم مگرآنکه به مرکز این کهکشان سفر کنیم. درآنجا هرآنچه که پیرامون #ابرسیاهچاله این کهکشان واقع شده بطور غیرقابل تصوری درحال چرخش است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇