#افق_رویداد #سیاهچاله چیست؟
در روز چهارشنبه دهم آوریل ۲۰۱۹، پروژه “ت#لسکوپ افق رویداد” توانست نتایج خود در خصوص سیاهچاله را منتشر کرد. اما افق رویداد دقیقا چیست؟ افق رویداد سیاهچاله با سرعت گریز آن جرم رابطه دارد؛ سرعتی که برای فرار از چنگال #گرانش سیاهچاله لازم است.
هر چقدر یک شخص به سیاهچاله نزدیکتر شود، سرعتی که برای فرار از دست سیاهچاله نیاز دارند، بیشتر می شود. افق رویداد به آستانه پیرامون سیاهچاله اطلاق می شود که سرعت گریز از #سرعت_نور پیشی می گیرد. بر اساس نظریه #نسبیت_خاص #اینشتین، در فضا هیچ چیز نمی تواند سریعتر از سرعت نور حرکت کند.
یعنی افق رویداد سیاهچاله نقطهای است که از آن هیچ چیز یارای بازگشت ندارد. آوی لئوب، مدیر اخترشناسی در دانشگاه هاروارد بیان نمود: «افق رویداد، دیوار غایی #زندان است؛ میتوان به آن وارد شد، اما امکان خروج نیست.»
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔘 دکتر محسن شریفپور دانشمند دانشگاه پرتوریا(آفریقای جنوبی) و دانشگاه علم و فرهنگ(ایران) نظریه جدیدی برای درک جهان هستی ارائه کرده است که تئوری مشهور بیگبنگ یا مهبانگ را به چالش میکشد.
_
★دانشمند ایرانی نظریه بیگبنگ را به چالش کشید{بخش اول }
_
☑پروفسور محسن شریفپور یک نظریه علمی جدید ارائه کرده است که ممکن است کلیدی برای درک اسرار جهان آغازین و همچنین چشم اندازی به آینده جهان باشد.
_
☑پروفسور شریفپور از محققین پژوهشی برجسته در زمینه نانوسیالات است(شامل ذراتی به اندازه نانومتر برای افزایش انتقال حرارت)، اما تصمیم گرفت تا زمینه مطالعاتی خود را بسط دهد و به مطالعه و کسب دانش در زمینه کیهانشناسی، طبیعت، الگوهای طبیعی و قانون ساختاری(Constructal Law) در کنار تخصص خود که مکانیک سیالات است بپردازد.
_
☑یکی از سوالاتی که او همواره به دنبال آن بوده است راجع به منشأ انرژی تاریک است که موجب سرعت گرفتن کهکشانها میشود. وی معتقد است هیچکدام از نظریههای موجود به اندازه کافی قادر به پاسخ به این سوال نیستند.
_
☑پروفسور شریفپور میگوید: به طور کلی کیهانشناسان اغلب از کلماتی مانند سیاه یا تاریک استفاده میکنند. کلماتی مانند انرژی تاریک، ماده تاریک، سیاهچاله. این یعنی هر زمان که آنها نمیتوانند منشأ و منبع مفاهیم خاص را به طور مناسب توضیح دهند، از واژههای سیاه یا تاریک استفاده میکنند.
_
☑پرفسور شریفپور نظریه خود را "نظریه منبع تولید و محل جذب"(Source and Sink) مینامد که در راستای تمایل خودش برای پیدا کردن پاسخ به سوالات بدون پاسخ میآید. آیا مهبانگ بخشی از طبیعت بود و اگر چنین است، آیا الگویی برای آن از ابتدا وجود داشته؟ جهان قبل از انفجار بزرگ چه شکلی بوده است؟ منشأ احتمالی آن انرژی که باعث این انفجار بزرگ شد چیست؟ علت گسترش جهان چیست؟ پروفسور شریف پور معتقد است نظریه وی با استفاده از رویکرد تحقیق بین چند رشتهای، دارای پاسخی منطقی به همه این سوالات است.
_
☑وی گفت: طبق مطالعات من همه چیز در طبیعت در جفتهای دوتایی یا مخالفِ هم مانند مرد و زن، الکترون و پوزیترون، قطبهای مغناطیسی و ماده و ضد ماده اتفاق میافتد. اگر یک جسم داغ وجود داشته باشد، گرما به علت قانون همرفت به سمت جسم سردتر حرکت میکند. این یک الگوی جهانی است که به ما کمک میکند تا یک نظریه جدید را برای جهان آغازین ارائه دهیم. بنابراین اگر ما این الگوهای موجود در طبیعت را دنبال کنیم، با فرض وقوع بیگ بنگ، باید از خودمان بپرسیم که اتفاق متقابل یا جفت آن چیست.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی بسیار زیبا از نمای بیرون کره زمین . این فیلم از روی کره ماه گرفته شده است .
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
خطر برخورد سیارک ها با زمین واقعیت دارد!
جیم بریدنستاین مدیر ناسا در کنفرانسی در واشنتگن عنوان کرد که مردم باید باور کنند که برخورد سیارک ها با زمین یک موضوع جدی است و میتواند خطرات زیادی را برای زندگی داشته باشد. وی عنوان کرد که در این راستا باید اقدام های زیادی را برای حفاظت از زمین انجام دهیم. مدیر ناسا در ادامه اظهارنظر های خود به اتفاق چلیابینسک اشاره کرد که در فوریه سال 2013 میلادی با برخورد شهاب سنگ در جنوب کوهستان اورال خسارت های جانی و مالی زیادی را به همراه داشت که حدود 1600 نفر زخمی شدند و امواج این برخورد 20 برابر قدرتمندتر از بمباران اتمی هیروشیما بوده است.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔻تپاختر آهسته!
تپاخترها (پالسار)، ستارههای نوترونیای هستند که جتهایی از انرژی (در طول موجهای کوتاهتر از نور مرئی) را در راستای مشخصی تابش میکنند و با سرعت به دور خود میچرخند. از زمین، اینطور به نظر میرسد که انگار تپهایی (پالس) را به سمت زمین میفرستند.
ترکیب عکسهای پرتو ایکس رصدخانه چاندرا (ناسا)، رصدخانه نیوتن (آژانس فضایی اروپا) و همچنین تصاویر نور مرئی رصدخانه Cerro Tololo در شیلی، تپاختر جدید و اسرارآمیزی را در ابر ماژلانی کوچک آشکار کرده است. در این عکس ترکیبی، SXP 1062 به رنگ آبی در سمت راست کادر دیده میشود. هالههای قرمز رنگ دور آن - که هم در طول موج ایکس و هم در طول موج مرئی قابل تشخیص است - بقایای یک انفجار ابرنواختری را نشان میدهد. این نخستین تپاختر باقیماندۀ ابرنواختری است که در ابر ماژلانی کوچک، کهکشان کوتولۀ همسایۀ راه شیری، آشکار شده است.
فاصلۀ SXP 1062، حدود ۱۸۰ هزار سال نوری از زمین تخمین زده شده است. پیشبینی میشود این انفجار ابرنواختری حدود ۱۰ تا ۴۰ هزار سال قبل اتفاق افتاده باشد که بسیار جوان است. یعنی سرعت چرخش دورانی تپاختر SXP 1062 باید بسیار زیاد باشد؛ اما اتفاقا بهطرز حیرتانگیزی کُند است!
این تپاختر تنها ۱۸ بار در دقیقه میچرخد. در مقایسه با سریعترین تپاختر کشف شده که ۷۱۶ بار در ثانیه به دور خود دوران میکند، بسیار بسیار آهسته است. پژوهشگران مشغول مدلسازیهای تئوریکی هستند که بتواند کاهش ناگهانی و شدید چرخش SXP 1062 را توضیح دهد.
✒دارا تیموریفر
🌟مجله آوااستار
منبع: وبسایت رصدخانه چاندرا
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
هزینه اعمالی برای برخی از پروژه های علمی در مقایسه با ساخت ماده پادهیدروژن
🔺هزینه برای جستجوری ذره بوزون هیگز : 13.25 میلیارد دلار
🔺هزینه ساخت ایستگاه فضایی بین المللی : 150 میلیارد دلار
🔺هزینه ارسال اولین بشر به مریخ : 250 میلیارد دلار
🔺هزینه ثبت اولین تصویر از سیاهچاله : 60 میلیون دلار
🔺هزینه کشف اولین امواج گرانشی : 1.1 میلیارد دلار
🔺هزینه ساخت تلسکوپ هابل : 1.5 میلیون دلار
🔹هزینه ساخت یک گرم ماده پادهیدروژن : 62.5 تریلیون دلار!!
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
موجودات ساکن زمین قبل از خلقت انسان
آیا قبل از اینکه انسان روی زمین زندگی کند موجودات پیشرفته دیگری هم روی زمین میزیسته اند؟موجوداتی که شاید مجبور به ترک زمین شده اند؟
دو فیزیکدان مطالعات جدیدی را انجام دادند که نشان میدهد احتمالاً جهان هستی میزبان تمدنهای فرازمینی دیگری جز بشریت نیز بوده است. هرچند که این یک احتمال است اما کمی تفکر به آنکه موفقیتهای فناوری ما توسط نژادهای دیگری نیز به دست آمده، میتواند جالب باشد.
مطالعهی دیگری ادعا میکند که سیارات دیگر جهان هستی قبل از #تولد زمین میزبان حیات طولانی تمدنهای فرازمینی هوشمندی بودهاند.
تمدنهای فرازمینی ؛ از گذشته تا به حالاحتمال وجود تمدنهای فرازمینی تنها در گذشته وجود دارد.
در حالی که تا به امروز بشریت تنها گونه از موجوداتی است که به فناوریهای پیشرفته جهان هستی شناخته شده است، احتمالاً سیارات دیگری کمتر از 1 در 10 میلیارد تریلیون ،درصد گذشته قبل از انسان به فناوریهای نوین دست پیدا کردهاند. «آدام فرانک» فیزیکدان، اخترشناس و استاد دانشگاه روچستر نیویورک بهعنوان نویسنده ارشد این مقاله دراینباره میگوید:
من معتقدم که بهاحتمالزیاد گونههای پیشرفته و تکامل یافتهی دیگری نیز قبل از ما در حال تولید فناوری بودهاند. به این قضیه فکر کنید قبل از آنکه ما به نتایج دست پیدا کنیم، گونههای پیشرفتهای بهجز بشریت در سیاره دیگری از جهان یک در تریلیون درصد احتمال به این قضیه دست یافتهاند؛ اما حتی اگر این یک حدس باشد، یک شانس در بین یک تریلیون نشان میدهد دستاوردهایی که اینجا بر روی کره زمین اتفاق افتاده است حدود 10 میلیارد بار دیگر در طول #تاریخ کیهانی اتفاق افتاده است.
سال 1961 فرانک در یک ابداع، به فرمولی جالبی دست یافت که نام آن را نیز «معادله دریک» قرار داد. بر اساس این فرمول تعداد تمدنهای فرازمینی که ممکن است تا به امروز در #کهکشان_راه_شیری وجود داشتهاند را بیابید.
آدام فرانک در این مطالعه از همکاری «سالیوان» از دانشگاه واشنگتن نیز بهره برده که وی نیز علاقهمند به کشفیات جدید کیهانی و همچنین دیگر نژادهای بیگانه است. آنها معادله “Drake Equation” را بهینهتر از گذشته کردهاند که حدسیات مربوط به این قضیه را محتملتر از گذشته میسازد. در آینده شاهد عرضه نسخههای باستان شناسی خواهیم بود که به بررسی مدت زمان #گذشته از حضور این تمدنهای فرازمینی خواهد پرداخت.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
پادهیدروژن پادمادهای است که در مقابل هیدروژن قرار میگیرد. از آنجایی که اتم هیدروژن شامل یک پروتون و یک الکترون است. پادهیدروژن شامل پادپروتون و پوزیترون است. در سال 1995 اولین آزمایش ها برای تولید آن آغاز شد. اما پادهیدروژن به علت داغ بودن بسیار زودتر از آنکه بتوان روی آن آزمایشی انجام داد، از بین میرفت.
نماد پاد هیدروژن H است و برای سادگی معمولاً گفته میشود اچ - بار
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
#venus
زُهره ( ناهید یا ونوس) به ترتیب نزدیکی به خورشید، دومین سیاره زمینسان منظومهٔ شمسی است که مدار آن در میان مدارهای زمین و عطارد قرار گرفته.
سیارهٔ زهره از نظر مداری، نزدیکترین فاصله به زمین را دارد و بعد از ماه، درخشان ترین جرم آسمانی طبیعی است که در آسمان زمین دیده میشود.
سیارهٔ زهره، بدون ماه است اما از بسیاری دیدگاهها از جمله اندازه، جرم، گرانش و ترکیبات ساختاری به زمین همانندی دارد و به همین خاطر آن را «خواهر زمین» نیز خواندهاند.
زهره گرمترین سیاره در منظومهٔ شمسی است.
هوا کره ضخیم و غلیظ آن موجب میشود که دیدن سطح آن با چشم غیر مسلح، دشوار باشد.
بیشتر هواکره آن را کربن دیاکسید تشکیل داده و در ابرهای بالایی آن قطرههای ریز سولفوریک اسید وجود دارند.
وجود کربن دیاکسید در هواکره این سیاره که گرما را در سیاره نگه می دارد دمای آن را به
(۴۸۰ درجه سلسیوس)
افزایش داده است.
زمان لازم برای یکبار گردش این سیاره به دور خورشید
۲۲۵ روز زمینی است.
گرانش سیارهٔ زهره نزدیک به
۹۱ درصد گرانش زمین،
جرم آن نیز نزدیک به
۸۱ درصد جرم زمین
و چگالی آن نزدیک به
۹۵ درصد چگالی زمین است.
زهره آنقدر کند و آهسته دوران میکند که یک شبانه روز آن
۲۴۳ روز
و یک سال خورشیدی آن
۲۲۵ روز زمینی است.
زهره و اورانوس بر خلاف دیگر سیارات در مدار خود از شرق به سمت غرب میچرخند.
در حال حاضر میتوانیم بگوییم که هیچکس صد در صد مطمئن نیست که چرا زهره و اورانوس این رفتار عجیب را از خود نشان میدهند.
یکی از قدیمیترین نظریهها در توضیح این مساله این است که زهره و اورانوس در ابتدا همانند دیگر سیارات در خلاف جهت عقربههای ساعت به دور خود میچرخیدند، اما در گذشتهای دور، اجرام آسمانی بزرگی با آنها برخورد میکند که در نتیجهی آن جهت گردش این دو سیاره به دور خود به شکل امروزی در آمده.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇