کرهٔ #ماه باید حداکثر 377,800 کیلومتر از #زمین فاصله داشته باشد تا بتواند قرصِ #خورشید را به طور کامل بپوشاند.
از طرفی حداقل فاصلهای که ماه میتواند با زمین بگیرد 365,400 کیلومتر است، با توجه به اینکه ماه هر سال 3.8 سانتیمتر از زمین دورتر میشود، حدود 563 میلیون سال طول میکشد، تا آخرین خورشید گرفتگی کامل از زمین دیده شود، بعد از آن تمام کسوفها #حلقوی خواهند شد!
در آن زمان کهکشان #آندرومدا حدود 300 هزار سال نوری به زمین نزدیکتر میشود، اگر چه کسوف کامل برای نسلهای آن زمان #توهمی بیش نیست، ولی کهکشانی بسیار عظیم در آسمان خود خواهند دید!
شما کدامیک را می پسندید:
مشاهدهٔ کسوف کامل یا دیدن کهکشانی عظیم در آسمان شب؟
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
رصدخانه شهر گور یکی از قدیمیترین رصدخانههای کهن تاریخ ایران است.
این رصدخانه در کنار نقوش رنگی شاهزادگان ساسانی در شهر گور (فیروزآباد) قرار داشت. این رصدخانه شاهکاری از دانش ایران در آن عصر محسوب میشود.
پروفسور «دیتریش هوف» در حفاری شهرگور فیروزآباد فارس به سازهای دایرهایشکل رسید که پس از مطالعه، مشخص شد، قدیمیترین نمونه از رصدخانههای بهدست آمده در ایران و از آن دوران ساسانی است. نمونههای همانندی از این سازه در دهلی و جیپور هند هست؛ ولی باتوجه به اینکه رصدخانه مراغه مربوط به دوره ایلخانان مغول و نزدیک سیصد سال پساز رصدخانه شهرگور بنا شدهاست، این سازه، قدیمیترین رصدخانه ایران بهشمار میرود.
برج ستارهشناسی پیدا شده در شهر گور ، از خشت و گل و کاملاً تندرست است. قطری نزدیک ۶۵/۵ متر دارد که روی آن، ۱۲ نشانه از علامتهای بکار گرفته شده در اندازهگیریهای رصدی و سکوهایی نموداری، هست. احتمال میرود که سازه دایرهایشکل شهر گور برای نصب دستگاههای سینوسی بهکار میرفته و بلندی دیوارههای آن که بدون سقف بنا شده، نزدیک ۶۵ سانتیمتر بودهاست.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
بزرگترين کهکشان
يک ابرکهکشان، کهکشاني است که با بسياري از کهکشان هاي ديگر ادغام شده و آنها در مرکز خوشه کهکشاني واقع شده اند. تاکنون بزرگترين نمونه اي که شناسايي گشته است، بر اساس توافقات ابر-کهکشان IC1101 مي باشد. اندازه آن 6 ميليون سال نوري مي باشد و اين در حاليست که کهکشان راه شيري داراي اندازه اي تنها معادل 100هزار سال نوري است.
IC1101، تقريباً 60 برابر از کهکشان ما بزرگتر مي باشد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
💫تاریخچه هفته جهانی فضا💫
هفته جهانی فضا جشن بین المللی علوم و فناوری و سهم و کمک آن برای بهبود شرایط زندگی انسان ها است. براساس قطعنامه ای که در سال 1999 میلادی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد هر سال از 4 تا 10 اکتبر (12 تا 18 مهر) هفته ی جهانی فضا نامیـده می شود.
علت انتخاب این روزها به عنوان هفته فضا، گرامیداشت دو نقطه ی عطف در تلاش بشر برای دستیابی به فضا است.
-4 اکتبر 1957: پرتاب نخستین ماهواره زمینی ساخت بشر به نام Sputnik 1 که را ه را برای اکتشاف در فضا باز کرد.
-10 اکتبر 1967: امضای معاهده ای در مورد اصولی که مشخص کننده حدود دولت ها در اکتشافات فضایی و استفاده صلح آمیز از فضای ماوراء جو شامل ماه و سایر اجرام سماوی است.
🔹شعار هفته جهانی فضا
کمیته جهانی برگزاری مراسم هفته فضا، همه ساله شعاری را برای این مناسبت در نظر می گیرد. هدف از این کار، همسو کردن فعالیت ها و برنامه های گروه های مختلف در سراسر جهان، در راستای هدفی مشترک عنوان شده است. شعار امسال هفته جهانی فضا " ماه، دروازه ای به سوی ستارگان" انتخاب شده است.
سازمان ملل متحد و مسئولان انجمن بین المللی هفته جهانی فضا، از تمامی گروه ها و تشکل ها در سراسر جهان خواسته اند تا در این هفته، با اجرای برنامه های مختلف، مانند برگزاری همایش و برپایی نمایشگاه های فضایی، اجرا مسابقات علمی و هر اقدامی که بتواند نظر جوانان را به دانش و فناوری فضایی جلب کند، انجام دهند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌴🌴🌹🏴🌹🌴🌴
🔔فرض ڪن حضرت مهدی(عج) به توظاهرگردد؛
👈ظاهرت هست چنانے ڪہ خجالت نڪشے❓
⚪️ باطنت هست پسندیدہ ے صاحب نظری❓
🏠خانہ ات لایق او هست ڪہ مهمان گردد❓
🌯 لقمہ ات در خور او هست ڪہ نزدش ببری❓
💰پول بے شبهہ و سالم ز همہ داراییت❓
🎁 داری آن قدر ڪہ یڪ هدیہ برایش بخری❓
📲 حاصری گوشے همراہ تو را چڪ بڪند❓
☝️باچنین شرط ڪہ درحافظہ دستے نبری❓
🗣واقفے بر عمل خویش تو بیش از دگران❓
🔔مے توان گفت تو را شیعہ ی اثنا عشری❓
⚠به راستی چقدخودمونوبرای ظهورآقاآماده کردیم⁉️
🖤الّلهُـمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــ الْفَـــرَج🖤
🌴🌴🌹🏴🌹🌴🌴
در آسمانِ کُره ماه خورشید هست ولی آسمانِ ماه همیشه تاریک و سیاه است. بهدلیل اینکه جوی برای جذب نور خورشید وجود ندارد.
همچنین ماه به دلیل نداشتن #جو وزش باد یا بارش بارانی هم ندارد، بنابراین اگر شما روزی پا بر روی این قمر بگذارید، ردّ پای شما تا مدتهای مدید روی خاکهای آن باقی خواهد ماند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇