🌗پدیده باورنکردنی خمیدگی فضا زمان در فاصله ۶.۳ میلیارد سال نوری
🔸یک عکس فضایی که به تازگی توسط تلسکوپ فضایی #جیمز_وب گرفته شده است، به گونهای بیسابقه پدیده خمیدگی فضازمان را در فضای کیهانی در فاصلهای دوردست از زمین نشان میدهد.
🔹ستارهشناسان برای گرفتن این عکس، تلکسوپ غولپیکر جیمز وب را که در فاصله ۱.۶ میلیون کیلومتری #زمین در چرخش است به سمت خوشهای از کهکشانها در فاصله ۶.۳ میلیارد سال نوری ما نشانه رفتند.
🔸این خوشه کهکشانی که «SDSS J1226+2149» نام دارد، به حدی ستاره و سیاره در خود جای داده است که در اثر جرم زیاد «به معنای واقعی کلمه #فضا را منحرف کرده و ناحیه کیهانی را تاب میدهد.»
🔹در تصویر ثبت شده، در قسمت پایین سمت راست، نمونههای تکاندهندهای از نور #اعوجاج ناشی از انحراف فضازمان را میتوان مشاهده کرد که به صورت اشکال قرمز و کشیده به نظر میآیند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
وزن برابر است با جرم ضرب در نیروی گرانش. جرم شما و هر موجود یا جسم دیگری در همه جای کیهان ثابت است اما وزن بستگی به نیروی گرانش دارد. مثلا اگر شما روی زمین تقریبا 63 کیلوگرم باشید، در عطارد فقط 24 کیلوگرم هستید!
زیرا جاذبه عطارد کمتر از زمین است و عدد کوچکتری در جرم شما ضرب میشود.
البته اگر خواستید برای داشتن وزن کمتر به سیاره دیگری بروید، فکر رفتن به سیاره مشتری به سرتان نزند، چون حسابی پشیمان خواهید شد!😉
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗ستاره شناسان دو سیاهچاله را در فاصله ۱۵۶۰ و ۳۸۰۰ سال نوری از سیاره ما شناسایی کردهاند که یکی از آنها ۱۰ برابر #خورشید ما و دیگری سه برابر نزدیکتر از تخمین قبلی به زمین است.
🔹 ستاره شناسان دو سیاهچاله جدید را کشف کردهاند که نزدیکترین سیاهچالههای شناخته شده به زمین هستند و همچنین نشان دهنده چیزی هستند که ستاره شناسان تا به حال ندیدهاند.
🔸این سیاهچالهها با نامهای Gaia BH۱ و Gaia BH۲ در دادههای جمعآوریشده توسط فضاپیمای گایا متعلق به آژانس فضایی اروپا(ESA) کشف شدند.
🔹سیاهچاله Gaia BH۱ در فاصله ۱۵۶۰ سال نوری از زمین در جهت صورت فلکی مارافسای یا حوا(Ophiuchus) قرار دارد، در حالی که سیاهچاله Gaia BH۲ در فاصله ۳۸۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی قنطورس(Centaurus) قرار دارد.
🔸#سیاهچاله ناحیهای در فضا-زمان با گرانشی بسیار نیرومند است که هیچ چیز حتی ذرات و تابشهای الکترومغناطیسی مانند نور نمیتوانند از میدان گرانش قدرتمند آن بگریزند.
🔹از نظر کیهانی، هر دوی این سیاهچالههای تازه کشف شده در حیاط خلوت زمین قرار دارند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗در عصر یخبندان حیات در زمین چگونه تداوم یافت؟
🔸زمین در طول #حیات خود با دوره های متعدد یخبندان مواجه شده و در برخی از این موارد، یخچال های قطبی تا نزدیکی استوا پیشروی کرده و زمین به یک گلوله برفی تبدیل شد. #پژوهشگران همواره در تلاش بودند تا این معما را حل کنند که در این دوران چگونه حیات در کره زمین تداوم یافت.
🔹در طول عصر یخبندان #مارینو، بین ۶۵۴ تا ۶۳۵ میلیون سال پیش، زمین به طور کامل منجمد شده و همه بخش های آن زیر لایه های یخ و برف قرار گرفت.
🔸یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد:محیط های دریایی قابل سکونت برای اولین اشکال حیات پیچیده ممکن است گسترده تر از آنچه قبلا تصور می شد، باشد.
🔹این یافته ها نشان می دهد:شرایط #اقیانوس های باز قابل سکونت ممکن است حتی تا عرضهای جغرافیایی میانی در طول رویداد عصر یخبندانی که زمین را تبدیل به یک گلوله برفی کرد، ادامه داشته باشد، به این معنی که شرایط موجود در زمین به موجودات زنده اجازه می داد در دوره های نزدیک به انجماد جهانی زنده بمانند.
🔹این بحث بسیار پیچیده تاکنون موضوع بحث های بسیاری بوده است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
نجوم
🌗در عصر یخبندان حیات در زمین چگونه تداوم یافت؟ 🔸زمین در طول #حیات خود با دوره های متعدد یخبندان موا
پیش از این تصور می شد پناهگاه های اقیانوسی برای زنده ماندن موجودات دریایی در طول رویداد زمین گلوله برفی در یخبندان مارینو وجود داشته است. با این حال، شرایط محیطی که به این موجودات اجازه زنده ماندن میدهد هنوز به خوبی شناخته نشده است.
هو یوئه سونگ (Huyue Song) و همکارانش طی این مطالعات ترکیب ژئوشیمیایی رسوبات غنی از فسیل را در سازند نانتوئو در اواخر عصر یخبندان در جنوب چین، با قدمت بین ۶۵۴ تا ۶۳۵ میلیون سال تجزیه و تحلیل کردند. آن ها طی این مطالعات، فسیل هایی را یافتند که شبیه جلبک های فتوسنتز کننده در کف دریا بودند.
علاوه بر این، شیمی آهن موجود در نمونه ها نشان داد که آب های عمیق اکسیژن ضعیفی دارند، اما بازیافت نیتروژن هوازی احتمالاً در آب های سطحی اکسیژن دار رخ داده است. بررسی های انجام شده نشان داد در طول عصر یخبندان فوق الذکر ، رسوبات مرتبط با موجودات زنده در فاصله بین ۳۰ تا ۴۰ درجه شمالی، بسیار بیشتر از آنچه که در هر اقیانوس منجمد نشده ای انتظار می رود، وجود دارد.
نویسندگان پیشنهاد می کنند که این مکان های اقیانوس باز در عرض جغرافیایی میانی، پناهگاه هایی برای ارگانیسم های پیچیده فراهم می کنند تا در دوره های انجماد جهانی زنده مانده و شرایط این دریاها به موجودات مختلفی اجازه داد تا زمانی که شرایط سازگارتر شود، به حیات خود ادامه دهند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗#ارشمیدس،کسی که قصد داشت زمین را با #اهرم از جای خود بلند کند.
🔸او میگفت اگر یک #اهرم خیلی بلند به او بدهند او میتواند زمین را از جای حرکت دهد.
این تئوری از نظر علمی درست است، در اصل او باید اهرمی با وزن ناچیز، به طول ۸.۴ میلیون سال نوری یا حدود ۴ برابر فاصله زمین تا کهکشان #آندرومدا، روی تکیه گاهی در فاصله ۱ متری از زمین در اختیار میداشت، سپس در انتهای این اهرم نشسته و آن را ۱۰ هزار سال نوری به سمت پایین هل میداد، در این صورت کره #زمین از جای خود حرکت کرده، و ۱ میلیمتر به سمت بالا میرفت.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فنجان چایی خود را در نظر بگیرید.
در مقیاس میکروسکوپی، چای شامل مولکول های آب در جایی از فنجان، مقداری فضای خالی و مولکول های تانِن و پلی فِنول(مواد شیمیایی موجود در چای) در جای دیگری از فنجان است.
در حقیقت در مقیاس میکروسکوپی، فنجان چای کاملا غیریکنواخت است.
اما در مقیاس ماکروسکوپی، تمام آن چه که چشم غیرمسلح انسان از یک فنجان چای می بیند، شکل یکنواخت و همسان چای در فنجان است که در جاهای مختلف فنجان فرقی با هم ندارند.
انیشتین اعتقاد داشت که جهان همانند فنجان چای است.
تنوع و غیریکنواختی ای که ما مشاهده می کنیم، یعنی وجود خورشید، ماه، مریخ، زمین، فضاهای خالی و سایر سیاره ها و منظومه ها و کهکشان های دیگر در جاهای مختلف، در مقیاس کوچک است که غیریکنواخت هستند.
اما در مقیاس بزرگ یعنی مقیاس کیهانی، این تنوع و غیریکنواختی می تواند نادیده گرفته شود درست همانند فنجان چای که در مقیاس بزرگ، یکنواخت و یکسان به نظر میرسد.
مسئله بالا بیانگر اصل کیهانی یا Cosmological Principle است که بیان می کند:
جهان در مقیاس بزرگ، یکنواخت و یکسان است.
📚برگرفته از کتاب واقعیت پنهان اثر برایان گرین، فیزیک دان نظریه ریسمان
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
“هر کودک به عنوان یک دانشمند طبیعی متولد میشود، و سپس ما آن دانشمند را از او بیرون میکشیم. تعداد کمی از این کودکان شگفتی و شور و شوق خود به علم را درون این سیستم دست نخورده نگه میدارند.”
کارل ساگان - نقل از مصاحبه مجله روانشناسی امروز در سال 1996
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗#اختروشها دورترین اجرام قابل مشاهده درکیهان هستند و رویت آنها به معنای مشاهده آغاز #خلقت جهان است. زمانی که یک اختروش در فاصله ۱۲.۵ میلیارد سال نوری مشاهده میشود به این معنی است که نور آن ۱۲.۵ میلیارد سال در راه بوده تا شما توانستهاید آن را ببینید، ولی در تمام مدتی که نور این اختروش در راه بوده، جهان نیز درحال #انبساط بوده است و مدت ۱۲.۵ میلیارد سال دیگر این اختروش از شما دورتر شده است. درحقیقت فاصلهٔ واقعی این اختروش در زمانی که شما آن را رویت کردهاید، طبق قانون #هابل ۲۵.۱ میلیارد سال نوری خواهد بود.
قانون هابل بیان میکند اجرام بر حسب فاصلهای که از شما دارند، با سرعت های متفاوتی دور میشوند. هر چه فاصله اجرام بیشتر باشد، سرعت دور شدن آنها نیز بیشتر خواهد شد.
قانون هابل به صورت v=H0.d میباشد که در آن v سرعت دور شدن کهکشانها به علت انبساط جهان، H0 ثابت هابل که حدوداً ۷۳ کیلومتر بر ثانیه بر #مگاپارسک است و d فاصله جرم رویت شده تا زمین میباشد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗ساخت پایگاه در ماه با استفاده از خاک ماه.
🔸چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ ربات «Chinese Super Masons» را برای ساخت پایگاههای ماه با استفاده از خاک ماه به فضا پرتاب کند.
🔹این تعداد زیادی از آزمایشات #تئوری و آزمایشگاهی است. اما، چه کسی ابتدا اقدام به ساخت یک پایگاه ماه با خاک ماه خواهد کرد؟ معلوم شده که چین این کار را خواهد کرد. آنها حتی زمان تخمینی آغاز عملیات را نیز اعلام کردند.
🔸کار برای ساخت پایگاه ماه با خاک #ماه تا پنج سال دیگر آغاز خواهد شد. رسانههای چینی گزارش دادند که چین قصد دارد تا پنج سال دیگر ساخت یک پایگاه ماه با استفاده از خاک ماه را آغاز کند و این کار تا پنج سال دیگر آغاز خواهد شد.
🔹به گزارش Changjiang Daily، دینگ لییون، کارشناس آکادمی مهندسی #چین گفت که تیمی در حال طراحی رباتی به نام «Chinese Super Masons» هستند تا از خاک ماه آجر بسازند.
ساخت یک زیستگاه در ماه برای اکتشافات طولانی مدت در ماه مورد نیاز است و مطمئناً در آینده محقق خواهد شد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗ناسا از اقامتگاه شبیه سازی شده برای مسافران مریخی رونمایی کرد.
🔹ناسا در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ اولین #مأموریت ارسال فضاپیمای سرنشیندار جهت فرود روی سطح سیاره سرخ را به انجام برساند. واضح است که زندگی روی این #سیاره میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد. به همین منظور ناسا از اقامتگاه شبیهسازیشده با شرایط مریخ رونمایی کرده است که میتواند آمادگی بیشتری برای مسافران آتی مأموریتهای فضایی فراهم سازد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔸ترکیه اولین ماهواره ملی رصدی با وضوح بالا را از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیای آمریکا به فضا پرتاب کرد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗جدیدترین تصویر ثبت شده توسط #تلسکوپ فضایی جیمز وب که مربوط به یک کهکشان فروسرخ بسیار درخشان موسوم به Arp ۲۲۰ است، به تازگی توسط ناسا منتشر شده است.
به نقل از ناسا، یک کهکشان فروسرخ بسیار درخشان(ULIRG) موسوم به Arp ۲۲۰ با نوری برابر با یک #تریلیون خورشید در جدیدترین تصویر تلسکوپ فضایی جیمز وب میدرخشد. در مقایسه باید گفت که کهکشان راه شیری ما دارای نور بسیار کمتری نسبت به این کهکشان و با نوری معادل حدود ۱۰ میلیارد #خورشید است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗پاناسپرمیا: فرضیه ای است که معتقد است حیات در جایی بوجود نمیآید بلکه همواره در جهان وجود داشته، بذرهای آن در جای جای #جهان هستی، پراکنده شده و پیوسته از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال می یابد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗این شما و این واضحترین عکسی که تا به حال بشر از سیاره #ونوس گرفته.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
کشتی Eldridge که گفته می شود
در پروژه فیلادلفیا در زمان تله پورت شد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗یافته های جدید نشان دهنده مناطقی جدید و احتمالا حاصلخیز در قسمت هایی از #مریخ است که احتمالا برای وجود حیات مساعد است.
🔸این خبر در حالی منتشر می شود که چند روز قبل رهبران این عملیات اعلام کردند #کاوشگر ژورونگ پس از خواب زمستانی در حدود یک سال قبل، هنوز بیدار نشده است. پنل های خورشیدی آن احتمالا با غبار پوشیده شده اند و در نتیجه #کاوشگر نمی تواند دوباره فعال شود.
🔹قبل از آنکه ژورونگ خاموش شود، توده های شنی غنی از نمک با شکاف ها و پوسته هایی را مشاهده کرده بود. به اعتقاد #محققان این شن ها احتمالا با یخ یا برفی که در چند صدسال اخیر ذوب شده ترکیب شده اند.
🔸تاریخ تخمینی هنگام ایجاد ترک ها و دیگر ویژگی های توده های شن در منطقه مریخ احتمالا حدود ۱.۴ میلیون تا ۴۰۰هزار سال قبل است.
🔹مطالعه ساختار و ترکیبات شیمیایی توده های شنی چشم اندازی از امکان وجود آب در این دوره فراهم می کند.
🔸البته کاوشگر به طور مستقیم هیچ گونه آبی به شکل یخ مشاهده نکرده است. شبیه سازی های رایانه ای و مشاهدات فضاپیماهای دیگر در مریخ نشان می دهندحتی امروزه در برخی مواقع سال شرایط برای ظاهرشدن آب مساعد است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔘🌗موجودات عجیب و مرموز در گودال آبی بزرگ جهان
🔸دومین گودال آبی بزرگ جهان که در #مکزیک کشف شده است، میتواند پنجرهای به اشکال حیات بیگانه باشد.
🔹کشف یک فروچاله آبی عظیم، جامعه علمی را حیرتزده کرده است. اگرچه دانشمندان انتظار ندارند که آنجا با موجودات #فضایی مواجه شوند، اما معتقدند موجوداتی که در آن فضای غارمانند زندگی میکنند، میتوانند پنجرهای به شکلهای گوناگون حیات بیگانه باز کنند .
🔸دانشمندانی که در مرکز تحقیقات عمومی «El Colegio de la Forntera Sur» کار میکردند، میگویند که این فروچاله به احتمال زیاد عمیقترین چاله آبی در منطقه است. حفرههای آبی، غارهای دریایی عمودی هستند که در طول هزاران سال پس از عصر #یخبندان تشکیل شدهاند و اغلب دهها متر عمق دارند.
🔹این غار غول پیکر زیر آب حدود ۲۷۴ متر عمق دارد. بیش از ۷ متر بلندتر از بلندترین #آسمان خراش در آمریکای جنوبی. این غار آبی عظیم همچنین ۴۴۸۰۵ متر مربع مساحت دارد.
🔸چالههای آبی ممکن است تصویری از #زندگی هزاران سال پیش به ما ارائه دهند. همچنین ممکن است اطلاعات بیشتری در مورد زندگی در سیارات دیگر در آنها یافت شود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗آیا شکست ماسک آغازگر یک موفقیت بزرگ خواهد شد؟
🔹 یک انفجار موشک استارشیپ در نظر بسیاری از افراد یک شکست بزرگ بوده اما موسس شرکت فضایی #اسپیس_ایکس باور دارد که این اتفاق یک موفقیت بوده است و به زودی شاهد آزمایشهای دیگری با موشک های استارشیپ خواهیم بود.
🔸ایلان ماسک اصرار دارد که این موشک سه میلیارد دلاری میتواند تا دو ماه دیگر دوباره به پرواز در آید اما #کارشناسان میگویند آسیب وارد شده به سکوی پرتاب ممکن است این ماموریت را بیش از یک سال به تعویق بیاندازد.
🔹کمتر از چهار دقیقه طول کشید تا قدرتمندترین موشک جهان که یک دهه از ساختش گذشته بود پس از پرتابی تاریخی به یک #گلوله_آتشین تبدیل شود.
🔸ماسک و ناسا معتقدندکه آزمایش اینچنینی به آنها کمک میکند تا قابل اطمینان بودن استارشیپ را بهبود بخشند زیرا اسپیسایکس به دنبال #چند_سیارهای کردن حیات بشر است.
✅اما این هدف تا چه اندازه واقعبینانه است؟ بعد از دستیابی به یک آزمایش موفقیتآمیز مداری چه اتفاقی رخ میدهد و چه زمانی انسانها برای اولین بار با #استارشیپ پرواز میکنند؟ باید صبر کرد و منتظر آینده ماند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
*🎥 آیا ماهگرفتگیِ امشب نماز آیات دارد؟*
🔹دانشیار، مسئول واحد پژوهش مرکز نجوم آستان حضرت عبدالعظیم: ماهگرفتگی از ساعت ۱۸:۴۴ امروز شروع شده و تا ساعت حدود ۲۴ ادامه خواهد داشت که از نوع نیمسایهای است.
🔹در ماهگرفتگی نیمسایهای رنگ ماه تیره و سیاه نمیشود و فقط نور ماه مقداری کم میشود لذا نماز آیات واجب نیست.
🔹این پدیدۀ نجومی تا ۱۹ سال دیگر تکرار نخواهد شد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نپتون دورترین سیاره منظومه شمسی است
تصاویر بزرگترین ماهواره، تریتون، سطحی کاملا غیرعادی با مناطقی از یخ نیتروژن و کلاهک قطبی از یخبندان نیتروژن را نشان داد. اما غیرمنتظره ترین آنها کشف آبفشان های نیتروژنی در تریتون بود - فواره های گازی که از روده های ماهواره به ارتفاع 8 کیلومتری شلیک می کنند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فضاپیمای تدارکاتی پروگرس ام اس ۲۳ در حال آماده سازی برای پرتاب به سمت ایستگاه فضایی بین المللی است.
امروز در پایگاه فضایی بایکونور ، فضاپیما با سوخت و گازهای فشرده سوختگیری شد و سپس به محل کار خود بازگردانده شد.
پرتاب راکت سایوز ۲.۱ آ با فضاپیمای پروگرس ام اس ۲۳ برای ۲۴ می ۲۰۲۳ برنامه ریزی شده است.
این فضاپیما قرار است ۲۵۶۰ کیلوگرم محموله - سوخت و گازهای فشرده، آب، تجهیزات و ابزارات مورد نیاز برای آزمایشات، لباس و غذا برای خدمه را به ایستگاه فضایی بین المللی تحویل دهد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
در همان هنگام ما ناظرانی از دنیاهایی دیگر برای تو فرستادیم تا تورا نجات دهند
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇