🌗جدیدترین تصویر ثبت شده توسط #تلسکوپ فضایی جیمز وب که مربوط به یک کهکشان فروسرخ بسیار درخشان موسوم به Arp ۲۲۰ است، به تازگی توسط ناسا منتشر شده است.
به نقل از ناسا، یک کهکشان فروسرخ بسیار درخشان(ULIRG) موسوم به Arp ۲۲۰ با نوری برابر با یک #تریلیون خورشید در جدیدترین تصویر تلسکوپ فضایی جیمز وب میدرخشد. در مقایسه باید گفت که کهکشان راه شیری ما دارای نور بسیار کمتری نسبت به این کهکشان و با نوری معادل حدود ۱۰ میلیارد #خورشید است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗پاناسپرمیا: فرضیه ای است که معتقد است حیات در جایی بوجود نمیآید بلکه همواره در جهان وجود داشته، بذرهای آن در جای جای #جهان هستی، پراکنده شده و پیوسته از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال می یابد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗این شما و این واضحترین عکسی که تا به حال بشر از سیاره #ونوس گرفته.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
کشتی Eldridge که گفته می شود
در پروژه فیلادلفیا در زمان تله پورت شد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗یافته های جدید نشان دهنده مناطقی جدید و احتمالا حاصلخیز در قسمت هایی از #مریخ است که احتمالا برای وجود حیات مساعد است.
🔸این خبر در حالی منتشر می شود که چند روز قبل رهبران این عملیات اعلام کردند #کاوشگر ژورونگ پس از خواب زمستانی در حدود یک سال قبل، هنوز بیدار نشده است. پنل های خورشیدی آن احتمالا با غبار پوشیده شده اند و در نتیجه #کاوشگر نمی تواند دوباره فعال شود.
🔹قبل از آنکه ژورونگ خاموش شود، توده های شنی غنی از نمک با شکاف ها و پوسته هایی را مشاهده کرده بود. به اعتقاد #محققان این شن ها احتمالا با یخ یا برفی که در چند صدسال اخیر ذوب شده ترکیب شده اند.
🔸تاریخ تخمینی هنگام ایجاد ترک ها و دیگر ویژگی های توده های شن در منطقه مریخ احتمالا حدود ۱.۴ میلیون تا ۴۰۰هزار سال قبل است.
🔹مطالعه ساختار و ترکیبات شیمیایی توده های شنی چشم اندازی از امکان وجود آب در این دوره فراهم می کند.
🔸البته کاوشگر به طور مستقیم هیچ گونه آبی به شکل یخ مشاهده نکرده است. شبیه سازی های رایانه ای و مشاهدات فضاپیماهای دیگر در مریخ نشان می دهندحتی امروزه در برخی مواقع سال شرایط برای ظاهرشدن آب مساعد است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔘🌗موجودات عجیب و مرموز در گودال آبی بزرگ جهان
🔸دومین گودال آبی بزرگ جهان که در #مکزیک کشف شده است، میتواند پنجرهای به اشکال حیات بیگانه باشد.
🔹کشف یک فروچاله آبی عظیم، جامعه علمی را حیرتزده کرده است. اگرچه دانشمندان انتظار ندارند که آنجا با موجودات #فضایی مواجه شوند، اما معتقدند موجوداتی که در آن فضای غارمانند زندگی میکنند، میتوانند پنجرهای به شکلهای گوناگون حیات بیگانه باز کنند .
🔸دانشمندانی که در مرکز تحقیقات عمومی «El Colegio de la Forntera Sur» کار میکردند، میگویند که این فروچاله به احتمال زیاد عمیقترین چاله آبی در منطقه است. حفرههای آبی، غارهای دریایی عمودی هستند که در طول هزاران سال پس از عصر #یخبندان تشکیل شدهاند و اغلب دهها متر عمق دارند.
🔹این غار غول پیکر زیر آب حدود ۲۷۴ متر عمق دارد. بیش از ۷ متر بلندتر از بلندترین #آسمان خراش در آمریکای جنوبی. این غار آبی عظیم همچنین ۴۴۸۰۵ متر مربع مساحت دارد.
🔸چالههای آبی ممکن است تصویری از #زندگی هزاران سال پیش به ما ارائه دهند. همچنین ممکن است اطلاعات بیشتری در مورد زندگی در سیارات دیگر در آنها یافت شود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗آیا شکست ماسک آغازگر یک موفقیت بزرگ خواهد شد؟
🔹 یک انفجار موشک استارشیپ در نظر بسیاری از افراد یک شکست بزرگ بوده اما موسس شرکت فضایی #اسپیس_ایکس باور دارد که این اتفاق یک موفقیت بوده است و به زودی شاهد آزمایشهای دیگری با موشک های استارشیپ خواهیم بود.
🔸ایلان ماسک اصرار دارد که این موشک سه میلیارد دلاری میتواند تا دو ماه دیگر دوباره به پرواز در آید اما #کارشناسان میگویند آسیب وارد شده به سکوی پرتاب ممکن است این ماموریت را بیش از یک سال به تعویق بیاندازد.
🔹کمتر از چهار دقیقه طول کشید تا قدرتمندترین موشک جهان که یک دهه از ساختش گذشته بود پس از پرتابی تاریخی به یک #گلوله_آتشین تبدیل شود.
🔸ماسک و ناسا معتقدندکه آزمایش اینچنینی به آنها کمک میکند تا قابل اطمینان بودن استارشیپ را بهبود بخشند زیرا اسپیسایکس به دنبال #چند_سیارهای کردن حیات بشر است.
✅اما این هدف تا چه اندازه واقعبینانه است؟ بعد از دستیابی به یک آزمایش موفقیتآمیز مداری چه اتفاقی رخ میدهد و چه زمانی انسانها برای اولین بار با #استارشیپ پرواز میکنند؟ باید صبر کرد و منتظر آینده ماند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
*🎥 آیا ماهگرفتگیِ امشب نماز آیات دارد؟*
🔹دانشیار، مسئول واحد پژوهش مرکز نجوم آستان حضرت عبدالعظیم: ماهگرفتگی از ساعت ۱۸:۴۴ امروز شروع شده و تا ساعت حدود ۲۴ ادامه خواهد داشت که از نوع نیمسایهای است.
🔹در ماهگرفتگی نیمسایهای رنگ ماه تیره و سیاه نمیشود و فقط نور ماه مقداری کم میشود لذا نماز آیات واجب نیست.
🔹این پدیدۀ نجومی تا ۱۹ سال دیگر تکرار نخواهد شد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نپتون دورترین سیاره منظومه شمسی است
تصاویر بزرگترین ماهواره، تریتون، سطحی کاملا غیرعادی با مناطقی از یخ نیتروژن و کلاهک قطبی از یخبندان نیتروژن را نشان داد. اما غیرمنتظره ترین آنها کشف آبفشان های نیتروژنی در تریتون بود - فواره های گازی که از روده های ماهواره به ارتفاع 8 کیلومتری شلیک می کنند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فضاپیمای تدارکاتی پروگرس ام اس ۲۳ در حال آماده سازی برای پرتاب به سمت ایستگاه فضایی بین المللی است.
امروز در پایگاه فضایی بایکونور ، فضاپیما با سوخت و گازهای فشرده سوختگیری شد و سپس به محل کار خود بازگردانده شد.
پرتاب راکت سایوز ۲.۱ آ با فضاپیمای پروگرس ام اس ۲۳ برای ۲۴ می ۲۰۲۳ برنامه ریزی شده است.
این فضاپیما قرار است ۲۵۶۰ کیلوگرم محموله - سوخت و گازهای فشرده، آب، تجهیزات و ابزارات مورد نیاز برای آزمایشات، لباس و غذا برای خدمه را به ایستگاه فضایی بین المللی تحویل دهد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
در همان هنگام ما ناظرانی از دنیاهایی دیگر برای تو فرستادیم تا تورا نجات دهند
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
یاپتوس قمر زحل ،قطریاپتوس ۱۵۰۰ کیلومتر است.بیشتر معروفیت این قمربه واسطه دوتکه بودن سطح آن است که نیمی از آن دارای موادی است که نور رامنعکس کرده و نیمی دارای سطح جذب کننده نور است .
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
طبق نظریه ریسمان تمام ذرات سازنده کیهان، نقطه نبوده بلکه ریسمانهای یک بعدی لرزان هستند و تفاوت در لرزش آنها به ما اجازه میدهد که یک ذره را به شکل فوتون و ذره دیگر را به شکل الکترون ببینیم.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗دومین تلاش برای پرتاب قدرتمندترین موشک جهان در کمتر از یک ماه
🔸دومین تلاش #ایلان_ماسک برای پرتاب قدرتمندترین موشک جهان اکنون یک تاریخ رسمی دارد.
🔹موشک استارشیپ ۲(Starship ۲.۰) در روز ۱۵ ژوئن(۲۵ خرداد) یعنی حدود دو ماه پس از انفجار اولین ماموریت مداری #استارشیپ، به پرواز در خواهد آمد. به گفتهی ایلان ماسک جهان شاهد پرتاب دومین استارشیپ چند ماه پس از اولین پرواز آن که در ماه آوریل انجام شد، خواهد بود.
🔸اسپیسایکس در روز دوشنبه مجوزی را به کمیسیون ارتباطات فدرال ارائه کرد و درخواست مجوز برای انجام عملیات در اسرع وقت در روز ۱۵ ژوئن را داد. با این وجود امکان پرتاب آن در بازهی زمانی ۱۵ #ژوئن تا ۱۵ دسامبر وجود دارد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗احتمالا در مورد ظاهر کهکشان راه شیری اشتباه کرده ایم.
🔹ظاهر کهکشان ما ممکن است تاریخچهای از برخورد با کهکشانهای دیگر یا حتی خوشههای کهکشانی را نشان دهد و اکنون اندازه گیریهای جدید نشان میدهد که #کهکشان راه شیری ممکن است ظاهری متفاوت ازآنچه فکر میکردیم داشته باشد.
🔸تصویر سنتی از کهکشان راه شیری،کهکشانی با چهار بازوی #مارپیچی بزرگ است که از یک برآمدگی متمرکز ستارهای بیرون آمدهاند. این امر باعث میشود کهکشان مارپیچی ما یک گونهی بسیار نادر و متمایز با شکلی عجیب باشد و ویژگیهای بسیار منحصربهفردی داشته باشد تا بتواند چهار بازوی اصلی داشته باشد.
🔹محققان معتقدند:با استفاده از مکانهای دقیق اجرام بسیار جوان، برای اولین بار، ما میتوانیم بگوییم که کهکشان ما ساختاری چند بازویی دارد و از دو بازوی متقارن تشکیل شده است. بازوهای #نورما(Norma)و #پرسئوس(Perseus) احتمالا دو بازوی متقارن در کهکشان راه شیری داخلی هستند و از کهکشان داخلی به قسمتهای بیرونی گسترش مییابند، دوشاخه میشوند و به ترتیب به بازوهای قنطورس(Centaurus)و کمان(Sagittarius)متصل میشوند.
منبع:مجلهAstrophysical
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗سیاره فراخورشیدی جدیدی به اندازه زمین کشف شده است که ممکن است بتواند از حیات پشتیبانی کند.
🔹سیاره فراخورشیدی جدیدی به اندازه زمین در فاصله ۹۰ سال نوری کشف شده است که در مقیاس نجومی، چنان به ما نزدیک محسوب میشود که گویی همسایه ماست. ضمن این که ممکن است بتواند از زندگی پشتیبانی کند.
🔸ستارهشناسان این سیاره فراخورشیدی را LP ۷۹۱-۱۸d نام نهادهاند و آن را از طریق رصدهای زمینی و فضایی توسط ماهواره بررسی سیاره فراخورشیدی گذر ناسا «تِس» (TESS) و تلسکوپ فضایی اسپیتزر که اکنون بازنشسته شده است، شناسایی کردند.
🔹سیاره فراخورشیدی LP ۷۹۱-۱۸d به دور یک ستاره کوتوله سرخ کوچک در فاصله ۹۰ سال نوری از ما در صورت فلکی پیاله در نیمکره جنوبی آسمان میچرخد.
🔸ستارهشناسان بر اساس محاسبههای خود به این نتیجه رسیدند که سیاره فراخورشیدی LP ۷۹۱-۱۸d تنها کمی بزرگتر و پرجرمتر از سیاره زمین است. این سیاره در مداری کشندی، قفل است، به این معنی که همیشه یک طرف آن رو به ستاره خود است و آن سمت برای دارا بودن آبهای سطحی، بسیار داغ است و بعید است که آب در آن سمت این سیاره وجود داشته باشد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
اولگ آرتمیف کیهانورد سابق ایستگاه فضایی بین المللی در کانال تلگرامی خود تعدادی از پرسشهایی که مردم از او پرسیدند، پاسخ داد.
✅ احساس بی وزنی چگونه است❓
برای من، این حالت پرواز آزاد، اوج گرفتن و شادی مطلق است.
✅ کجا بهتر است، در فضا یا در زمین❓
بهتر است در فضا کار کنید، اما روی زمین زندگی کنید. گزینه ایده آل این است که صبح برای کار به فضا پرواز کنید و عصر به خانه نزد خانواده برگردید.
✅ چه چیزی در فضا شما را می ترساند❓
کیهانوردان معمولاً حتی قبل از اولین پرواز، در مراحل آموزش و آموزش فضایی عمومی، ترس آنها به اصطلاح ریخته میشود. به عنوان مثال، ما آموزش چتر نجات ویژه ای داریم که به ما امکان می دهد در هر شرایط سختی، خونسرد عمل کنیم.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
روسیه در حال طراحی فضاپیماهایی برای مطالعه ناهید است.
صنایع لاوچکین توسعه یک پیشنهاد فنی برای ایجاد مجموعه فضایی ونرا-دی برای مطالعه ناهید را تکمیل کرده است.
بر اساس نتایج آن، برنامه های کاری برای اجرای طرح اولیه، هماهنگی مشخصات فنی و عقد قرارداد با سازمان های مجری مشترک تدوین و شورای طراحان ارشد تشکیل می شود.
امتناع ایالات متحده از همکاری با روسیه به هیچ وجه بر وظایف مأموریت ونرا-دی برای مطالعات از راه دور و لمس جو، سطح، ساختار داخلی و پلاسمای اطراف سیاره ناهید در سطح علمی و فنی مدرن تأثیری نداشت.
توسعه پیش نویس طراحی برای ونرا-دی قرار است در ژانویه ۲۰۲۴ آغاز شود.
روسکاسموس و آکادمی علوم روسیه در حال کار بر روی امکان بازگشت نمونههایی از خاک، اتمسفر و ذرات معلق ناهید به زمین در ماموریت ونرا-دی هستند که مفهوم آن شامل پرتاب مداوم فضاپیماهای کاملاً جدید جستجو و بازگشت و فرود است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗اولین پرواز استارلاینر ناسا در همکاری با #بویینگ با حضور خدمه به مقصد ایستگاه فضایی بینالمللی به تاخیر افتاد.
🔹پرواز اولین فضانورد استارلاینر در تاریخ 30 تیر ماه برنامهریزی شده بود اما بوئینگ به علت مشکلات ایمنی در چتر نجات و سیمکشی فضاپیما، پرتاب آن را برای مدتی نامشخص به تاخیر انداخت.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗ماه کامل ژوئن یا همان ماه خرداد که به ماه «توت فرنگی» معروف است، در روز شنبه 13 خرداد، رویت خواهد شد و به اوج خواهد رسید. این رویداد نزدیک به #ستاره درخشان «قلبالعقرب» که در صورت فلکی #عقرب است، نمایان خواهد شد. همچنین ماه در روزهای جمعه و یکشنبه کامل و روشن خواهد بود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗همه ستارگانی که شما در #آسمان_شب میبینید سن یکسانی ندارند، درست است که نور همه آنها به طور همزمان به چشم شما میرسد، ولی بسیاری از آنها هزاران سال نوری و بلکه بیشتر از همدیگر فاصله دارند. بنابر این آسمان شب یک لحظه در جهان ما نیست، بلکه وصلههایی از زمان است که تاریخ چند #میلیارد ساله جهان را به منعکس می کند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗تلسکوپ فضایی جیمز وب در جدیدترین کاوش خود، #بخار آب را در جو یک سیاره فراخورشیدی بسیار داغ کشف کرده است.
🔸این سیاره فراخورشیدی موسوم به WASP-18 b، یک غول گازی ۱۰ برابر #بزرگتر از سیاره مشتری است. این سیاره به دور ستاره خورشیدمانند WASP-18 میچرخد که در فاصله ۴۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد. فاصله این سیاره با ستارهاش فقط ۳.۱ میلیون کیلومتر است. برای مقایسه میتوان گفت که درونیترین سیاره منظومه شمسی یعنی عطارد، در فاصله ۶۳.۴ میلیون کیلومتری به دور خورشید میچرخد.
🔸ناسا در بیانیهای اعلام کرد: به دلیل نزدیکی به ستاره مادر، دمای جو WASP-18 b آن قدر بالا است که بیشتر مولکولهای آب از هم جدا میشوند. این که #تلسکوپ جیمز وب موفق شد نشانههایی از وجود آب باقیمانده را پیدا کند، نشاندهنده قدرت رصد تلسکوپ است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇