🔘اگر زمین بی آب بود این شکلی به نظر میسید
_
#نجوم #ستاره_شناسی #فضاپیما #فضا #ماه #زمین #هوافضا #ناسا #مدار_زمین #ایستگاه_فضایی #فضانورد #هوافضا #nasa
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔘کشف سیاه چاله ای با ابعاد چهل میلیارد برابر خورشید
_
☆اخترشناسان یکی از بزرگترین سیاه چاله های جهان را شناسایی کردند. برآورد شده این سیاه چاله 40 میلیارد بار بزرگ تر از خورشید است.
_
☆سیاه چاله مذکور در مرکز کهکشان «Holmberg 15A» قرار گرفته و حجم باورنکردنیاش آن را در زمره بزرگ ترین سیاه چاله های شناخته شده قرار می دهد. این سیاه چاله با روش محاسبه حرکت ستارگان اطرافش، لقب بزرگ ترین سیاه چاله را به خود اختصاص می دهد. به عنوان مقایسه، سیاه چاله کهکشان M87 که مدتی پیش تصویر آن منتشر شد 6.5 میلیارد مرتبه بزرگ تر از خورشید است.
_
☆این کهکشان عظیم الجثه توسط تلسکوپ های وی ال تی (VLT) که در کشور شیلی واقع شده رصد شده است. فیزیکدان «کیانوش مهرگان» (Kianusch Mehrgan) و اعضای تیم او معتقدند این سیاه چاله بسیار بزرگ تر از برآوردهای قبلی است:
_
☆این سیاه چاله عظیم الجثه نه تنها حجیم ترین سیاه چاله ای است که تاکنون شناخته شده، بلکه بین 4 تا 9 برابر نیز از آن چیزی که قبلاً تصور می شد بزرگ تر است.»
_
☆کهکشان «Holmberg 15A» درخشان ترین خوشه کهکشانی در گروه کهکشانی «Abell 85» بوده و حدود 700 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد.
_
☆بزرگ ترین سیاه چاله جهان که تاکنون شناخته شده، سیاه چاله «TON 618» است که در فاصله 10.37 میلیارد سال نوری از زمین قرار گرفته است. دانشمندان تخمین می زنند این کهکشان حدود 66 میلیارد بار بزرگ تر از خورشید باشد. ستاره شناسان معتقدند سیاه چاله های کلان جرم که حجمی بیشتر از 10 میلیارد بار یا بیشتر از خورشید را دارند، معمولا در وسط کهکشان ها یافت می شوند..
☆گفته می شود کهکشان خانگی ما یعنی راه شیری هم دارای یک سیاه چاله کلان جرم است که حجمی 4 میلیون بار بزرگ تر از خورشید دارد. این سایه چاله در منطقه ای به نام کمان ای* و در حاشیه صور فلکی کمان و عقرب قرار گرفته است.
_ لینک رو در کانال پیج بخوانید
📋نتایج این پژوهش در ژورنال The Astrophysical Journal به چاپ رسیده است.
منبع:Sky News
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
#دانستنیها
کهکشان راه شیری و چند کهکشان دیگر، در کنار هم یک #گروه_کهکشانی را تشکیل میدهند که به آن #گروه_محلی میگویند و شامل ۵۴ کهکشان است.
#گروه_محلی، بخش کوچکی از یک خوشه عظیم کهکشانی به نام #سنبله است که شامل حدود ۳هزار کهکشان میشود.
#سنبله نیز بخشی از یک اَبَرخوشه عظیم کهکشانی به نام #لانیکیا یا #لانیاکیا میباشد که شامل ۱٠٠هزار کهکشان است.
وسعت یا قطر #لانیکیا ۵۲٠میلیون سال نوری برآورد شده است. یعنی برای اینکه بتوانیم این ابر خوشه را ببینیم باید به اندازه ۵۲٠میلیون سال نوری از زمین دور شویم.
اَبَر خوشه #لانیکیا یکی از ۱٠میلیون اَبَر خوشه کهکشانی موجود در #کیهان است.
در تصویر بالا، این اَبَر خوشه و همچنین موقعیت کهکشان راه شیری که با #نقطه_قرمز نشان داده شده را ملاحظه میکنید. هر ذره سفیدی که در این تصویر میبینید یک #کهکشان است.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔴چرا سیّارات به دور خورشید میچرخند؟
🔸در واقع این گرانش خورشید و خمیدگی فضا-زمان در اطراف آن است که باعث میشود سیّارات به دور آن بچرخند، درست همانطور که گرانش “زمین” ماه و ماهوارهها را به دور خودش نگه میدارد. علّت اینکه سیّارات درون خورشید سقوط نمیکنند این است که آنها به اندازهای مناسب، سریع حرکت میکنند.
🔹علّت اینکه سیّارات با چنان سرعتی حرکت میکنند که آنها را قادر میسازد تا به دور خورشید گردش کنند، این است که منظومهشمسی یک ابر ِ مارپیچی از گاز و غبار بود. هر چیزی که به آهستگی حرکت میکرد در اثر نیروی گرانش درون خورشید کشیده میشد. هر چیزی که با سرعت خیلی زیادی در حال چرخش بود در فضای خارجی فرار کرد؛ هر چیز دیگری در اطراف خورشید باقی ماند و بهتدریج درون سیّارات ادغام شد، سرعت چرخش و در نتیجه مدارش را حفظ کرد.
🔸از آنجا که خورشید و سیّارات همگی از یک ابر سحابی در حال مارپیچ تشکیل شدند، به همین دلیل همگی در مسیرهای خود به دور خورشید گردش میکنند. چرخش ۶ سیاره از ۸ سیاره شناخته شدۀ منظومهشمسی خلاف جهت عقربههای ساعت است و سیّاره زهره ساعتگرد میچرخد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇