محققان با مدلسازی از قمر #انسلادوس و بررسی دقیق آن به راز چگونگی شکلگیری نوارهای عجیب بر پیکره این قمر که تنها در قطب جنوبی آن مشاهده میشود، پی بردهاندشکافهای موجود روی سطح این قمر واقع در قطب جنوب آن، مقادیر زیادی از آب غنی از مواد معدنی را به فضا پرتاب میکنند. تصور میشود ماده تراوش شده از سطح این قمر یخی از یک اقیانوس زیرسطحی باشد که میتواند میزبان حیات فرازمینی باشد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
#بارش_شهابی جوزایی مهمترین بارش شهابی است که هر ساله از شامگاه ۲۲ تا سحرگاه ۲۳ آذر به اوج فعالیت خود میرسد. با توجه به اینکه امسال در این زمان ماه کامل در آسمان حضور دارد، بسیاری از شهابها دیده نخواهند شد. علاوه بر این، بررسی تصاویر ماهوارهای گویای این مطلب است که آسمان اغلب مناطق کشور ابری است و شانس چندانی برای دیدن شهابهای زیبای جوزایی از ایران وجود ندارد
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
کاش بیگانگان حمله میکردند!
.
کاش راسِ تمامِ راکت ها و بالستیک ها و اتمی ها به سمت آسمان می رفت،
و فضاپیماهای بیگانگان را هدف میگرفت!
و برای لحظاتی از تهدید و تحریم و ترعیب همدیگر دست برمیداشتیم!
کاش برای چند روز...
همه ی کشورها میزگرد تشکیل می دادند تا با سفینه ی آنها وارد مذاکره شویم!
کاش موجودات فضایی، می آمدند و آنقدر میماندند، تا دیگر به دشمنی با یکدیگر فکرنکنیم!
کاش برای لحظاتی هرچند موقت،
آنطرفِ میزِ مذاکره،
آنطرفِ میدان نبرد،
آدم فضاییها بودند!
.
کاش برای لحظاتی میتوانستیم مزه ی انسان بودنمان را حس کنیم و در برابر آن موجودات عجیب الخلقه ی فرازمینی، انسانگونه متحد می شدیم!
آنموقع، برای لحظه ای هرچند کوتاه درک میکردیم
که دین، فرهنگ، نژاد، اعتقاد و هر نظریه یا تفکری، تنها در یک مفهوم خلاصه میشود:
"ما، انسان هستیم!"
زمین، خانهی موقت نفس کشیدمان است!
نه ورطهی نابودیمان...
با تشكر از مهدي قاف
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
اینشتین تا سه سالگی سخن گفتن را آغاز نکرد و پس از آن نیز تا سن بیشتر از ۷ سالگی به ندرت صحبت میکرد، این موضوع در کنار ذهن متمرکز وی در حل مسائل فیزیک، ذائقهی موسیقیایی و بی توجهی به بعضی درسهای مدرسه و در مقابل توجه به مطالب مورد علاقه باعث شده عدهای بر این باور باشند که اینشتین از سندرم اسپرگر رنج میبرد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
دو تصویر از #زمین که شما را به فکر فرو خواهد برد..
این دو تصویر تنها در فاصله ۳۳ سال از زمین گرفته شده و نشان میدهد بشر با چه سرعتی درحال تسخیر جهان ناشناخته است!
تصویر بالا #اولین عکس ثبت شده از زمین است که در سال ۱۹۵۷ به ثبت رسید. دانشمندان یک دوربین را به موشک V2 سوار کردند و زمانی که موشک به ارتفاع ۱۰۵ کیلومتری زمین رسید، اولین عکس سیاه-سفید از سیاره ما گرفته شد.
تصویر دوم در سال ۱۹۹۰ در پایان ماموریت #وویجر۱ از فاصله ۶ میلیارد کیلومتری زمین به ثبت رسید. این تصویر "نقطه آبی رنگ پریده" نام گرفت و زمین را در فضای بیانتهای کیهان به صورت یک نقطه به اندازهٔ 0.12 پیکسل نشان میدهد.
#کارل_ساگان مشاور سابق ناسا در مورد این تصویر گفت؛ اخترشناسی دانشی است خاضعانه، شاید هیچ اثباتی برای حماقت غرور بشری بهتر از این تصویرِ دور از دنیای کوچک ما نباشد!
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🌺
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
روش یافتن ستاره قطبی
اگر فاصله بین دو ستاره آلفا و بتا یا همان دبه و مراق رو 5 برابر کنیم و در همون راستای خطی که بین دو ستاره ایجاد میشود امتداد دهیم به ستاره قطبی میرسیم . از صورت فلکی دب اکبر در شبهای اواخر زمستان بهار و تا نیمه های تابستان میشود برای جهت یابی استفاده کرد و در اواخر تابستان پاییز و تا نیمه زمستان میشود از صورت فلکی ذات الکرسی استفاده کرد روش پیدا کردن ستاره قطبی با استفاده از ذات الکرسی هم به مانند دب اکبر است به گونه ای که کافیست ستاره وسط ذات الکرسی را در راستای نیمه ی وسط صورت فلکی ادامه داد تا به ستاره قطبی رسید . البته قابل ذکر هست در اواخر زمستان و اواخر تابستان میشود از هر دو صورت فلکی استفاده کرد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇