🌗ایلان ماسک میگوید که اولین بیمار انسانی که تراشه مغزی #نورالینک(Neuralink) در سر او کاشته شد، پس از بهبودی کامل، تنها با فکر کردن میتواند نشانگر ماوس رایانه را روی صفحه حرکت دهد.
🔹ایلان ماسک، موسس استارتآپ نورالینک، میگوید: به نظر میرسد اولین بیمار انسانی که با تراشه مغزی نورالینک تحت درمان قرار گرفته بود، به طور کامل بهبود یافته و میتواند با استفاده از افکار خود یک #ماوس رایانه را کنترل کند.
🔸این پیشرفت خوبی است و به نظر میرسد که بیمار با وجود اثرات #عصبی که ما از آن آگاه هستیم، بهبودی کامل پیدا کرده است. بیمار فقط با فکر کردن قادر است نشانگر ماوس را روی صفحه نمایش حرکت دهد.
🔹ماسک گفت که نورالینک اکنون در تلاش است تا بیشترین تعداد کلیک روی دکمه ماوس را از بیمار دریافت کند. نورالینک ماه گذشته پس از دریافت تاییدیه برای پذیرش داوطلب انسانی در ماه سپتامبر، تراشه #تلهپاتی(Telepathy6) را با موفقیت در سر این بیمار کاشت. هویت اولین بیمار نورالینک هنوز نامشخص است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗پدیدههای نجومی ماه جاری(اسفند) برای سیارات ماه، زهره، مریخ و مشتری اتفاق خواهد افتاد، همچنین شاهد بارش شهابی y-Normid 2024 خواهیم بود.
🔸در ماه جاری کیهان شاهد رویدادهایی مانند رصد خوشه ستارهایNGC 3114،نزدیک شدن سیاره زهره و مریخ، مقارنه سیاره زهره و مریخ، ماه کامل، ماه در اوج زمینی، ماه در اوج خورشیدی، رصد خوشه ستارهای IC 2581، سیاره عطارد در اتصال خورشیدی، سیاره زحل در اتصال خورشیدی، رصد خوشه ستارهای کارینا تتا، غیبت قمری #آنتارس، تربیع آخر ماه، سیارک 3 Juno در وضعیت تقابل، مقارنه ماه و سیاره مریخ، ماه در حضیض خورشیدی، مقارنه ماه و سیاره زهره، رصد خوشه ستارهای Wishing Well، ماه در حضیض زمینی، ماه نو، سیارک 23 Thalia در وضعیت تقابل، نزدیک شدن ماه و سیاره مشتری به یکدیگر، مقارنه ماه و سیاره مشتری، بارش شهابی y-Normid 2024، نزدیک شدن ماه و خوشه ستارهای M45 به یکدیگر، غیبت قمری بتا توری، تربیع اول ماه، سیاره #نپتون در اتصال خورشیدی، سیاره عطارد در حضیض خورشیدی و سیاره زهره در اوج خورشیدی خواهد بود، جزئیات تمام رویدادهای نجوم ماه جاری را میتوانید در جدول👆 مشاهده کنید
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗ناسا می گوید ما به دنبال افرادی هستیم که به مدت یک سال در یک محیط شبیه سازی شده #مریخ زندگی کنند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
از آنجایی که سیاره زحل از گاز تشکیل شده و هلیوم در آن بیشترین سهم را دارد، انسان نمیتواند مانند زمین روی آن بایستد!
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
ناسا به شدت دنبال فرستادن انسان به سیاره زهره است!
🔹به گفتهی ناسا انسانهای ساکن زهره بر روی کشتیهای شناور در هوا زندگی خواهند کرد؛ چرا که در کمال تعجب ارتفاع بین ۵٠ تا ۶٠ کیلومتری از سطح ونوس، در کلِ منظومه شمسی نزدیکترین و بهترین شرایط را به نسبت به جو زمین دارد و همه چیز آن برای زنده ماندن انسان بسیار مناسب است!
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
شهاب سنگ فوکانگ در ابتدا کوچکترین نشانهای از زیبایی نداشت اما برش دادن این شهاب سنگ باعث شد منظرهای زیبا در برابر چشم ظاهر شود. درون این سنگ آسمانی کریستالی شفاف و طلایی رنگ پنهان بودکه از جنس مادهای معدنی به نام اولیوین ساخته شده است و از زیر ساختاری لانه زنبوری و نقرهای از جنس نیکل و آهن داشت.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗تاثیر مریخ بر آب و هوای کره زمین
🔸تحلیل رکوردهای زمینشناسی نشان میدهند که برهمکنش گرانشی میان مریخ و زمین باعث تغییرات چرخهای در جریانهای عمیق اقیانوسی میشوند؛ چرخهای که هر ۲.۴ میلیلون سال یکبار تکرار میشود.
🔹بر اساس این یافته #دانشمندان میتوانند آب و هوای زمین در آینده را بهتر درک و پیشبینی کنند.
اینکه دانشمندان از طریق بررسی رسوبات اعماق دریا متوجه شدهاند که چرخهای ۲.۴ میلیون ساله وجود دارد که با کنشهای میان مریخ و زمین در ارتباط هستند، بسیار شگفتانگیز است.
🔸الگویی که چرخه بزرگ نجومی نامیده میشود، یک الگوی ۲.۴ میلیون ساله است که به هم ترازی بین مدارهای زمین و مریخ مرتبط است. شواهد مستقیم از تعامل #مریخ و زمین در سوابق زمین شناسی زمین کمیاب است، اما آنچه دانشمندان کشف کردند نشان میدهد که اوج این چرخه به تشعشعات خورشیدی بالاتر در زمین و همچنین آب و هوای گرمتر مرتبط است. البته این با تغییرات آب و هوایی به دست انسان که زمین در حال حاضر تجربه می کند ارتباطی ندارد.
✅ادامه👇👇
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
نجوم
🌗تاثیر مریخ بر آب و هوای کره زمین 🔸تحلیل رکوردهای زمینشناسی نشان میدهند که برهمکنش گرانشی میان مر
🔹سیارات دیگر میتوانند بر مسیر زمین به دور خورشید تأثیر بگذارند و آن را در چرخههای منظم موسوم به چرخههای #میلانکوویچ که همزمان با آغاز و پایان عصر یخبندان است، نشان دهند. با این حال، این موارد بسیار رایجتر هستند (اگرچه به تغییرات آب و هوایی توسط انسان نیز مرتبط نیستند)، در طی دهها هزار سال رخ میدهند و اساساً در اثر تعامل با مشتری و زحل سیارات بسیار سنگینتر از مریخ، ایجاد شدهاند.
🔸میدانهای گرانشی سیارات در منظومه شمسی با یکدیگر تداخل دارند و این برهم کنش، گریز از مرکز سیاره را تغییر میدهد، که معیاری برای نزدیکی مدارهای آنها به دایره است. چرخههای میلانکوویچ در سال ۱۹۷۶ تایید شد؛ #دوتکیویچ و تیمش به دنبال چیزی متفاوت بودند. آنها در تلاش بودند تا تعیین کنند که آیا جریانات در کف اقیانوس با گرمتر شدن آب و هوا تغییر میکنند یا خیر و آیا آنها شدیدتر میشوند یا کاهش مییابند. شکستن رسوب به معنای گردابهای سریعتر در کف دریا است، در حالی که تجمع رسوب ثابت نشان دهنده شرایط آرامتر است.
🔹آنها تجزیه و تحلیل خود را بر اساس ۲۹۳ حفره در اعماق دریا در سراسر #جهان استوار کردند که در آنها شواهدی از ۳۸۷ شکست در رسوبات در ۷۰ میلیون سال گذشته یافتند. هنگام ترسیم این گسستها در طول زمان، آنها متوجه خوشهبندی عجیبی شدند، همان چرخه ۲.۴ میلیون ساله که با چرخههای بزرگ نجومی زمین و مریخ مطابقت داشت.
🔸علاوه بر این، گسستها با دورههای شناخته شده آب و هوای گرمتر، از جمله حداکثر حرارتی معروف پالئوسن-ائوسن که حدود ۵۶ میلیون سال پیش رخ داد، زمانی که دمای زمین تا ۸ درجه سانتیگراد (۱۴.۴ درجه #فارنهایت) افزایش یافت، مطابقت داشت. این رویداد به دلایل مختلفی از جمله یک نقص در مدار زمین و یک دنباله دار در حال عبور نسبت داده شده است، بنابراین یک پیوند بالقوه به مریخ می تواند یک عامل کمک کننده باشد.
🔹این یک یافته شگفتانگیز است، زیرا مدلها و شواهد رصدی نشان میدهند که سیستم گلف استریم میتواند با ذوب شدن یخهای #دریا توسط گرمایش جهانی غیرفعال شود. بنابراین دانشمندان فکر میکردند که گرم شدن آب و هوا منجر به ایجاد جریان اقیانوسی در اعماق میشود که فعالیت چندانی ندارد.
🔸از سوی دیگر، آبوهوای گرمتر گردابهای تکاندهندهی رسوب را تولید میکنند که میتوانند تا عمیقترین قسمتهای اقیانوس گسترش پیدا کنند. این میتواند به این معنی باشد که اقیانوسها نسبت به تغییرات آب و هوایی کمی انعطاف پذیرتر از آن چیزی هستند که ما فکر میکردیم. اطلاعات دانشمندان از اعماق دریا که مربوط به ۶۵ میلیون سال است نشان میدهد که اقیانوسهای گرمتر گردش عمیقتری دارندکه میتواند از راکد شدن اقیانوس جلوگیری کند.
منبع: sciencealert
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗طبق ادعای شرکت زیست فناوری کولوسال راهی برای احیای ماموتهای پشمالوی منقرضشده، پیدا شده است.
🔹شرکت زیست فناوری #کولوسال در سال ۲۰۲۱ با هدف احیای ماموت پشمالوی منقرضشده احداث شد و حالا قصد دارد سلولهای فیل را بازبرنامهریزی کند.
🔸همچنین این شرکت قصد دارد به فیل آسیایی که با اصلاح #ژن، از موی پرپشت و لایهای از چربی برخوردار شده کمک کند تا بتوانند در محیطهایی که دمایشان زیر صفر است زندگی کنند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗در جهانی به این بزرگی کره زمین #سیاره کوچکی است. در منظومه شمسی غولهایی چون مشتری و #زحل بسیار بزرگتر از زمین هستند اما فراتر از منظومه شمسی در کیهان نامتناهی چطور؟ بزرگترین سیارههای کدامند؟
❎ادامه در پست👇👇
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
نجوم
🌗در جهانی به این بزرگی کره زمین #سیاره کوچکی است. در منظومه شمسی غولهایی چون مشتری و #زحل بسیار بزر
🔸در فاصله ۴۶۰ سال نوری از زمین سیارهای غولپیکر به نام «ROXs 42Bb» قرار گرفته است که ۹ برابر مشتری جرم دارد و قطرش ۲.۵ برابر بزرگترین سیاره منظومه شمسی است.
🔹تاین کوری اخترفیزیکدان دانشگاه #تگزاس دانشمندی است که این سیاره را با تحلیل دادههای تلسکوپ کک پیدا کرد. کوری به درستی اشاره میکند که احتمالا این سیاره غولپیکر بزرگترین سیاره جهان نیست و سیارات فرامنظومه در این اندازه و حتی بزرگتر از آن وجود دارند.
🔸به گفته کوری سیارات فرامنظومه بزرگتر از این وجود دارند اما نمیتوان با قاطعیت رکورد را به آنها داد چرا که هنوز در مرحله شکلگیری هستند. دو نمونه از این سیارات که دور ستاره «PDS 70» در فاصله ۳۷۰ سال نوری زمین میگردند قطری بین ۲ تا ۴ برابر مشتری دارند.
🔹یکی دیگر از نامزدهای این عنوان سیارهای است با نام «HAT-P-67 b» که آن هم قطری ۲ برابر مشتری دارد و از این منظر شبیه به سیاره «ROXs 42Bb» است.
❎چرا با قطعیت نمیتوان گفت کدامیک از این سیارات بزرگ است؟
🔸اندازه گیری #قطر و جرم سیارهای در فواصل نجومی کار بسیار دشواری است و دانشمندان شیوههای متفاوتی برای این کار دارند. برای نمونه در مورد «ROXs 42Bb» از تصویری مستقیمی که توسط تلسکوپ کک گرفته شده بود برای اندازهگیری استفاده شد. در مورد سیارهای که دور ستاره «PDS 70» میچرخد هیچ تصویر مستقیمی در دست دانشمندان نیست. برای همین دانشمندان اندازه آن را با استفاده از معیارهایی چون درخشش و الگوهای بازتاب نور اندازه سیاره نزدیک به ستاره را تخمین میزنند که همیشه ۱۰۰ درصد دقیق و درست نیست.
🔹عدم اطمینان دیگر از معیار تعریف سیارات نشات میگیرد. در حالی که میدانیم ستارهها بسیار بزرگ و سیارات کوچک هستند، میانهای هم وجود دارد. اجرام آسمانی که «#کوتوله» نامیده شدهاند. کوتولهها آنقدر بزرگ نیستند که ستاره باشند در عین حال بسیار بزرگتر از سیارههای شناخته شده هستند.
🔸هسته کوتولههای قهوهای به اندازه کافی داغ نیست که باعث همجوشی هستهای هیدروژن معمولی شود اما میتواند واکنش همجوشی هستهای یک شکل خاص از هیدروژن به نام دوتریوم به سرانجام برساند.
🔹دانشمندان بر این اصل که کوتولهها #سیاره نیستند توافق دارند اما راهحلی قطعی برای تشخیص دقیق آنها از سیارات ندارند.
🔸کوری میگوید: «برخی دانشمندان اجرام آسمانی که ۱۳ برابر یا بیشتر از مشتری جرم دارند، کوتوله قهوهای و هر چیز با جرمی کمتر از این را سیاره در نظر میگیرند.»
🔹در این میان پژوهشهای جدید نشان داده است که کیهان چندان با این معیارها موافق نیست. کوری و همکارانش نشان دادهاند که ممکن است سیاراتی با حتی ۲۵ برابر یا بیشتر از جرم مشتری وجود داشته باشند.
منبع: اسپیس
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇