🌗نظریه جهان های چرخه ای یا جهان اکپیروتیک
🔸شاید تصور کنید هنوز زمان آن نرسیده که بتوان نظریه M را بطور جدی به حیطه کیهان شناسی وارد کرد. با این وجود فیزیکدانان تلاش کرده اند به منظور ایجاد تغییری جدید در شیوه معمول تورم جهان، از #فیزیک پوسته ها استفاده کنند. پل استینهارت از پریستون ،برت اورت از دانشگاه پنسیلوانیا و نیل توراک از دانشگاه کمبریج به همراه هم نظریه ای به نام “جهان اکپیروتیک” ( در زبان یونانی به معنی آتش سوزی ) یا جهان چرخه ای ارئه داده اند تا بتوانند ویژگی های جدید تصویر پوسته M بعدی را به کار گیرند. در چنین تصویری برخی از ابعاد می توانند بزرگ و حتی از نظر اندازه نامتناهی باشند. آن دو پوسته سه بعدی همواره ، همگن و موازی و سرد بوده ولی گرانش به تدریج آنها را به سمت هم می کشاند. سرانجام آنها با یکدیگر برخورد می کنند و انرژی جنبشی عظیمی ناشی از برخورد آنها به تابش ماده ای تبدیل می شود که جهان ما را می سازند. برخی ترجیح می دهند به جای #نظریه_بیگ_بنگ به این نظریه برخورد بزرگ بگویند؛ زیرا در این حالت مسئله مربوط می شود به برخورد دو پوسته.
✳️ادامه👇👇
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇️🔘 @njoom2018 🔘❇️
نجوم
🌗نظریه جهان های چرخه ای یا جهان اکپیروتیک 🔸شاید تصور کنید هنوز زمان آن نرسیده که بتوان نظریه M را ب
🔸نیروی ناشی از برخورد، دو #جهان را از هم دور می کند. وقتی این دو پوسته از یکدیگر دور می شوند، به سرعت خنک شده، و جهانی را که امروز می بینیم ایجاد می کنند. این خنک شدن و انبساط برای تریلیون ها سال ادامه داشته، تا زمانی که دمای جهان ها به صفر مطلق نزدیک مش شود و #چگالی ماده به تنها یک الکترون در کادریلیون سال نوری مکعب می رسد. در نتیجه جهان خالی و راکد می گردد. اما گرانش به کار خود برای جذب دو پوسته ادامه می دهد، تا اینکه تریلیون ها سال بعد، آنها بار دیگر با یکدیگر برخورد کرده و این چرخه دوباره تکرار می شود. این نظریه یعنی احتمالا پوسته های دیگری نیز در فضا شناور هستند که ممکن است در آینده با ما برخورد بزرگ دیگری کنند.
✅منبع:سایت علمی بیگ بنگ
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇️🔘 @njoom2018 🔘❇️
🌗اگر قاره ها از هم جدا نمی شدند و ابر قاره ی "پانگه آ" متلاشی نمی شد، جای کشورها به این صورت می بود..!
🔸 ۱۷۵ میلیون سال پیش قارههایی که امروز مجموعهٔ خشکیهای زمین را تشکیل میدهند در یک اَبَرقارهٔ کلان به نام پانگهآ کنار هم جمع شده بودند. آفریقا در میانهٔ این همگروهه جای داشت و در واقع برآمدگی شمال غربی آن، پیوندگاه دو قطعه پانگهآ، لورازیا (دربرگیرندهٔ آمریکای شمالی، اروپا و آسیای شمالی) و گندوانا (شامل آمریکای جنوبی، آفریقا، آسیای جنوبی، جنوبگان و قاره استرالیا) بود.
به خاطر وجود این پل خاکی بههمپیوسته بود که، جانوران خشکیزی کمیاب مانند کیسهداران، که نخستین گروه مهم پستانداران بودند، میتوانستند در هر گوشهٔ زمین پراکنده شوند.
🔹نزدیک به ۱۶۵ میلیون سال پیش که روند تکهتکه شدن پانگهآ آغاز شد، ادامهٔ این جابهجایی بسیار دشوار گردید.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇️🔘 @njoom2018 🔘❇️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*🎥* *نمای ۳۶۰ درجه از شب مریخ که کاوشگر استقامت ثبت کرده است*
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
📸 *ایلان ماسک تصویر ماهوارهبر ایرانی را در بین موشک های جهان منتشر کرد*
🔹«ایلان ماسک» مدیرعامل شرکت اسپیسایکس در حساب خود در شبکه اجتماعی اکس، عکسی را از چندین موشک منتشر کرد که ماهوارهبر ایرانی «سفیر» نیز در میان آنها دیده میشود.
🔹ماهوارهبر سفیر در ردیف اول، چهارمین موشک از سمت راست است.
🔹ماهوارهبر سفیر، اولین موشک ماهوارهبر ساخت ایران بود که ماهواره «امید» را در بهمن ۱۳۸۷ به مدار نزدیک زمین منتقل کرد و ایران را در فهرست کشورهای توانمند در فرستادن ماهواره قرار داد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🔺️🔻 *پایان ملاقات زمین با ماه دوم خود*
🔹️سیارک کوچک 2024 PT5 که «ماه دوم زمین» نامیده میشود، چند روزی مهمان زمین است.
🔹️ستارهشناسان در پی کشف نحوه شکلگیری و سنجش ترکیب آن هستند.
🔹️انتظار میرود «PT5 2024» یک تخته سنگ بزرگ جدا شده از سطح ماه یا قطعهای از یک جسم بزرگتر باشد.
🔹️هنگامی که این سیارک زمین را ترک میکند، به خانه خود یعنی کمربند سیارکی آرجونا باز میگردد.
🔹️۲۹ سپتامبر ۲۰۲۴ آغاز ملاقات کوتاه این سیارک با زمین بوده که امروز تمام میشود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇️
🌗آیا می دانید دمای #صفر_مطلق عملا رخ نمیدهد زیرا طبق اصل عدمقطعیت، یک جسم نمیتواند همزمان هم اندازه حرکت داشته باشد و هم دروضعیت اندازهگیری باشد. ولی دمای °۲۷۳.۱۴۹- سلسیوس در #آزمایشگاه قابل حصول است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗آسمان #مریخ تقریباً قرمز به نظر میرسد. این قرمزی به این دلیل است که ذرات #اکسیدآهن در اتمسفر آن پراکنده میشوند و باعث جذب و پراکندگی نور آبی در جو، و عبور نور قرمز از میان آنها میشود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌎.اگر با سرعت نور حرکت کنیم،چه مدت زمان طول می کشد تا به دیگر اجرام آسمانی برسیم.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇️
🌗جابجایی میدان مغناطیسی زمین به سمت سیبری.
🔸هر پنج سال یک بار، اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده(NOAA) و سازمان زمین شناسی بریتانیا مدل مغناطیسی جهانی(WMM) را به روز میکنند.
🔹با این حال، آخرین به روزرسانی منحصربهفرد بوده است زیرا به طور قابل توجهی نحوه عملکرد سوزنهای قطب نما و سیستمهای ناوبری را تغییر میدهد.
🔸مدل مغناطیسی جهانی(WMM) در واقع نقشه میدان مغناطیسی #زمین است. اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده خاطرنشان میکند که دادههای ناوبری دقیقی را برای همه هواپیماهای نظامی و غیرنظامی، کشتیها، زیردریاییها و واحدهای سامانه موقعیتیاب جهانی یا GPS ارائه میدهد. از آنجایی که میدان مغناطیسی زمین در طول #زمان تغییر میکند، مدل مغناطیسی جهانی هر پنج سال یک بار به روز میشود تا دقیق بماند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇️
نجوم
🌗جابجایی میدان مغناطیسی زمین به سمت سیبری. 🔸هر پنج سال یک بار، اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحد
❎نکات مهم در مورد مدل مغناطیسی جهانی ۲۰۲۵
🔸بهروزرسانی اخیر مدل مغناطیسی جهانی نشان میدهد که #قطب شمال مغناطیسی زمین از کانادا به سیبری در روسیه در حال حرکت است.
این تغییر توسط جریان آهن و نیکل مذاب بین دو لوب مغناطیسی بزرگ سیاره ما رخ میگیرد. لوب آمریکای شمالی در زیر کانادا و لوب سیبری در زیر سیبری.
🔹در دو دهه گذشته، حرکت آهن و #نیکل در هسته بیرونی زمین، منطقه لوب سیبری را فعالتر و نفوذ آن را تقویت کرده است و باعث میشود قطب شمال مغناطیسی سریعتر به سمت سیبری حرکت کند.
🔸ویلیام براون(William Brown)، مدل ساز میدان ژئومغناطیسی جهانی در سازمان زمین شناسی بریتانیا، میگوید: رفتار فعلی شمال مغناطیسی چیزی است که ما قبلا هرگز مشاهده نکرده بودیم. شمال مغناطیسی از دهه ۱۵۰۰ به آرامی در اطراف کانادا در حال حرکت بوده است.
با این حال، در ۲۰ سال اخیر، حرکت آن به سمت #سیبری شتاب گرفت و هر سال بر سرعت آن افزوده شد تا حدود پنج سال پیش که به طور ناگهانی از ۵۰ به ۳۵ کیلومتر(۳۱ تا ۲۲ مایل) در سال کاهش یافت که بزرگترین کاهش سرعتی است که ما تا به حال دیدهایم.
🔹سیستمهای ناوبری ما، به ویژه آنهایی که به دادههای مغناطیسی زمین متکی هستند، باید با تغییرات قابل توجه مدل مغناطیسی جهانی ۲۰۲۵ تنظیم شوند. در غیر این صورت، هواپیماها و کشتیهای ما ممکن است هرگز به مقصد خود نرسند.
❇️مدل جدید دقیقتر است
🔹اگر نگران این هستید که آیا GPS تلفن همراه هوشمندتان پس از بهروزرسانی مدل مغناطیسی جهانی ۲۰۲۵ دقیق باقی میماند، نگران نباشید. نقشه و سایر برنامههای مبتنی بر GPS در تلفن هوشمند شما به روز رسانی مورد نیاز را از ارائه دهندگان خدمات مربوطه دریافت خواهند کرد.
به علاوه، آنها احتمالا بعد از به روز رسانی بهتر کار میکنند. به این دلیل که مدل #مغناطیسی جهانی ۲۰۲۵ دارای وضوح و دقت بسیار بالاتری است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇️