منطق میانجیگری چین
مصطفی قربانی
از مهمترین سؤالهایی که پیرامون توافق احیای روابط ایران و عربستان طرح میشود، معطوف به نقش میانجیگرانه چین در این زمینه است. سؤال این است که با توجه به میانجیگری موفق چین در این زمینه، سیاست این کشور در منطقه را چگونه میتوان تحلیل کرد؟ این موضوع به ویژه بدان روی اهمیت دارد که با سفر اخیر رئیس جمهور چین به عربستان، تصور میشد که چین الگوی رفتاریش در قبال منطقه شبیه آمریکا خواهد بود.
در پاسخ باید گفت که چینیها برخلاف آمریکا که تأمین منافع خود در منطقه را در گروی اختلافافکنی در میان کشورهای منطقه میداند، سیاست خود در قبال کشورهای منطقه را بر ایجاد ثبات و پرهیز از اختلافات منطقهای و در عین حال، چندجانبهگرایی میدانند.
درواقع، چون دیپلماسی منطقهای چین اقتصادمحور است، لازمه موفقیت آن، حفظ نظم منطقهای، عدمورود بازیگران منطقهای به منازعه و توسعه روابط با همه کشورهای منطقه است. مبتنی بر این ملاحظه است که چین تلاش میکند با کشورهای مختلف منطقهای از قبیل ایران، عربستان، قطر، عراق و... وارد تعامل اقتصادی شود، بدون آنکه خود را درگیر اختلافات و ملاحظات سیاسی آنها کند. همچنین، در همین چارچوب است که چین حل اختلافات کشورهای منطقه را به نفع خود و در راستای سیاستهای راهبردی خود میداند.
به عنوان مثال، تأمین نیازهای انرژی چین و اجراییسازی طرح یک کمربند – یک راه در سطح منطقه با وجود سطح بالای تنش در منطقه، در عمل با دشواریها و شاید هم با هزینههایی همراه خواهد بود. بنابراین، در راستای این قبیل ترجیحات است که چین تلاش دارد تا به جای توسعه منازعات میان کشورهای منطقه، به حل منازعات آنها کمک کند تا زمینه برای بازیگری اقتصادمحور آن بیشتر فراهم شود.
در عین حال، چین با این میانجیگری موفق، به عنوان قدرت هژمون آینده در نظام بینالملل، درصدد ارائه و تثبیت یک الگوی رفتاری همکاریجویانه و سازنده در سطح نظام بینالملل است. این مهم ضمن اینکه باطل السحر سیاستها و رفتارهای آمریکا در منطقه است، در ایجاد و تقویت قدرت نرم برای چین و جذابیت الگوی رفتاری آن در سطح نظام بینالملل تأثیرگذار خواهد بود.
در همین زمینه باید گفت که چین از این طریق به نوعی درصدد رژیمسازی برای آینده نظام بینالملل نیز میباشد. به تعبیر دقیقتر، قدرت هژمون هم باید بالاترین قابلیتهای سیاسی، نظامی، تکنولوژیکی و... را داشته باشد و هم ظرفیت لازم برای ایجاد قاعده و هنجار در نظام بینالملل و قدرت فیصلهبخشی به مناقشات را داشته باشد. بنابراین، میتوان گفت که چین با ورود موفق به میانجیگری میان ایران و عربستان درصدد است تا زمینههای لازم را برای این مهم فراهم کند. بر این اساس، میتوان پیشبینی کرد که در صورت موفقیت چین در این زمینه، این کشور تمایل داشته باشد نقش میانجیگرانه خود را به سایر موضوعها و پروندههای منطقهای و بینالمللی تسری دهد. کما اینکه انتشار برخی اخبار حکایت از میانجیگری احتمالی چین در قضیه اوکراین دارد.
مبتنی بر آنچه گفته شد، ورود چین به میانجیگری موفق به پروندهها و مسائل منطقهای و پذیرش این نقش از چین از سوی کشورهای منطقه، میتواند بخشی از روندهای نوظهور در نظام بینالملل باشد که نویدبخش نظم نوین حاکم بر جهان خواهد بود؛ زیرا پیش از این، کمتر قدرتی(به جز آمریکا) در این گونه موقعیتی قرار داشت تا این چنین به مناقشات بینالمللی ورود کند.
حسینیه شهید مطهری در ایتا👇
https://eitaa.com/nmotahari7
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
چرایی مهار تورم و رشد تولید
مصطفی قربانی
☑️سال جدید در حالی از سوی رهبر معظم انقلاب به «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده است که این عنوان در راستای نامگذاری سالهای اخیر از سوی ایشان مانند اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، حمایت از کالای ایرانی، رونق تولید، جهش تولید، دانشبنیان کردن اقتصاد و تولید و... قرار دارد. به عبارت دقیقتر، تأکید معظمله بر مقولههای اقتصادی با محوریت تولید به درستی نشانگر آن است که ایشان با درک دقیق مسأله اصلی اقتصاد کشور، بر معطوفسازی سیاستگذاری و اقدام در زمینه تحقق این مهم توجه جدی دارند.
☑️در توضیح باید گفت که ضعف حیات تولید در ایران و متعاقب آن، افزایش نرخ تورم، کاهش ارزش پول ملی، فرار سرمایه و استعدادها از کشور و...، مسألهای است که قدمت حدود 200 ساله دارد و هم اکنون نیز مهمترین مسأله اجتماعی کشور است. منظور از مسأله بودن آن است که هم فراگیری و شمولیت دارد و هم افکار عمومی نسبت به حل و رفع آن دغدغه و حساسیت دارد.
این مسأله بودن بویژه از آن روی اهمیت دارد که از حدود یک دهه گذشته تا کنون، زندگی ایرانیان متأثر از شدیدترین امواج تورمی بوده که طی آن، با کاهش قدرت خرید شهروندان، ضمن بروز و رواج برخی آسیبهای اجتماعی، برخی از استانداردهای زندگی نیز در ایران با افت مواجه شده است. از این نظر، توجه و تأکید به این مسأله و حل و رفع آن، میتواند در احیای سرمایه اجتماعی نظام بسیار اثرگذار باشد.
☑️درباره رابطه و نسبت تورم و تولید هم باید گفت که این دو رابطه دو سویه دارند؛ از یک سو کنترل تورم باعث رشد تولید میشود؛ زیرا با وجود کنترل تورم، هزینههای تولید کاسته شده و مشکل تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی برطرف میشود و از سوی دیگر، رشد تولید نیز باعث کنترل تورم میشود؛ زیرا با رشد تولید، هم از واردات کاسته میشود و هم کمبود عرضه در بازار شکل نمیگیرد. بنابراین، کنترل تورم و رشد تولید دو روی یک سکهای هستند که معطوف به تأمین معیشت و کنترل نوسانات بازار میباشد. با این وجود، به نظر میرسد که مهار تورم مقدم بر رشد تولید و زمینهای برای آن محسوب میشود؛ زیرا در شرایط وجود تورم، اساساً تولید به صرفه نبوده و نقدینگی به سمت بازارهای موازی تولید مانند ارز، سکه، طلا، زمین، مسکن و... سوق مییابد. بنابراین، با مهار تورم میتوان امیدوار بود که جریان نقدینگی به سمت تولید هدایت شده و سرمایهگذاری معطوف به تولید تقویت شود.
☑️از نقطه نظر دیگری هم باید اشاره کرد که دشمن با اعمال تحریمهای فلجکننده دقیقاً درصدد ورشکستگی تولید در ایران و بالا بردن نرخ تورم میباشد تا از این طریق، عرصه را بر معیشت مردم تنگ سازد. بر این اساس، تأکید بر مهار تورم و رشد تولید از سوی رهبر معظم انقلاب، دارای یک وجه قوی بازدارنده در برابر تهاجم و جنگ اقتصادی جبهه دشمنان ملت ایران میباشد. درواقع، رهبر معظم انقلاب با نامگذاری سالهای متمادی با عناوین اقتصادی و معطوف به تولید و از جمله شعار امسال، در تلاش هستند تا با ترمیم نقطه ضعف اقتصاد کشور، ابزار تهدید اقتصادی را همچون ابزار تهدید نظامی از دست دشمن خارج کند تا ایران اسلامی در این حوزه نیز به سطح بازدارندگی برسد.
☑️در عین حال باید گفت که نامگذاری امسال به مهار تورم و رشد تولید در راستای حمایت از رویکرد دولت سیزدهم برای تحقق این دو مهم است. به عبارت دقیقتر، همانگونه که رهبر معظم انقلاب هم در پیام نوروزی خود از تلاشهای دولت در این زمینهها نام بردند، اما واقعیت آن است که با وجود تلاشهای تحسینبرانگیز دولت سیزدهم، اما در سال گذشته نه تنها نرخ تورم کنترل نشد، تولید نیز با رشد چشمگیری مواجه نشد. بنابراین، رهبر معظم انقلاب با تأکید بر مهار تورم و رشد تولید درصدد هستند تا به دولت گوشزد کنند که تلاشهایش در این زمینه باید جدیتر و پرقدرتتر تداوم داشته باشد.
حسینیه شهید مطهری در ایتا👇
https://eitaa.com/nmotahari7
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
6.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 متولیان شعار زن زندگی آزادی، آزادی زن را در چه میبینند؟
🆔 http://eitaa.com/nmotahari7
🇮🇷
📝 خبرنگار آمریکایی رفتار بایدن را «احمقانه» توصیف کرد
🍃🌹🍃
🔹«سیمور هرش» خبرنگار آمریکایی برنده جایزه پولیتزر جو بایدن را یکی از «احمقترین» روسای جمهور ایالات متحده از زمان جنگ جهانی دوم توصیف کرد.
🆔 http://eitaa.com/nmotahari7
8.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 #قرار_بندگی | دعای ابوحمزه ثمالی
🍃🌹🍃
✅ قسمت نوزدهم | التماس دعا
🆔 http://eitaa.com/nmotahari7
6.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم/ ترتیل ۵۵۶ قرآن کریم ( آیات ۱ تا ۹ سوره مبارکه تغابن )
🍃🌹🍃
🌺 پیامبر (ص) میفرمایند: «اِذا اَحَبَّ اَحَدَکُم اَن یُحَدِّثَ رَبَّهُ فَلیَقرَءِ القُرآنَ» هرگاه یکی از شما دوست بدارد با پروردگارش سخن بگوید، قرآن بخواند. (کنزالعمال ۱/۵۱۰)
🎙 استاد پرهیزگار
🆔@nmotahari7
🇮🇷
🖼 دعای روز بیستم #ماه_رمضان | خدا درهای جهنم را به رویم ببند
🍃🌹🍃
#ماه_بندگی | #ماه_خدا
🆔@nmotahari7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 اتمام حجت فرمانده فراجا با اراذل و اوباش
🍃🌹🍃
🔻فرمانده فراجا:
🔹اگر اراذل و اوباش برنامه دارند و میخواهند خودشان را به رخ بکشند مطمئن باشند با شدت با آنها برخورد خواهد شد.
🇮🇷
🎥 اتمام حجت فرمانده فراجا با اراذل و اوباش
🍃🌹🍃
🔻فرمانده فراجا:
🔹اگر اراذل و اوباش برنامه دارند و میخواهند خودشان را به رخ بکشند مطمئن باشند با شدت با آنها برخورد خواهد شد.
🆔@nmotahari7
18.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 آیا فردوسیپور در هفت ماه گذشته عزادار بود و برنامه نساخت؟
🍃🌹🍃
🔹مروری ساده بر فعالیت کاری این بازجو-مجری در هفت ماه گذشته نشان میدهد ژست عزاداری او دروغی بیش نبوده و وی در تمام این مدت مشغول پول گرفتن از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بوده است!
🆔@nmotahari7