📣 نکاتی در ارتباط با تاثیر معدل کل و معدل هدایت تحصیلی در انتخاب رشته
✅ در فرایند هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دو فاکتور مهم را علاوه بر سایر عوامل دیگر باید در نظر گرفت که یکی شرط معدل کل و دیگری معدل هدایت تحصیلی می باشد .
✅ معدل کل یا سالیانه همان میانگین سه پایه هفتم ، هشتم و نهم که در مجموع شامل شش نیم سال تحصیلی می باشد را شامل می گردد. و معدل هدایت تحصیلی یعنی میانگین حدنصاب نمرات تعیین رشته به اضافه عملکرد تحصیلی که مجموع ان برای هر زمینه یا رشته عدد ۱۰۰ می باشد . یعنی بطور مثال دانش آموزی که بالاترین امتیاز هدایت تحصیلی را در رشته ادبیات و علوم انسانی شاخه نظری کسب نمایند . بعنوان اولویت اول در انتخاب رشته معرفی می گردد . بقیه زمینه ها و رشته ها به همین ترتیب در اولویت های بعدی جهت انتخاب قرار خواهند گرفت .
✅ دانش آموزان و اولیای محترم باید توجه داشته باشند که جهت انتخاب بعضی از رشته های شاخه فنی و حرفه ای جهت ادامه تحصیل در هنرستان شرط معدل کل علاوه بر پیش ثبت نام و انجام مراحل نظری و عملی و همچنین احراز زمینه های شاخه فنی و حرفه ای در فرم نمون برگ هدایت تحصیلی مورد توجه قرار می گیرد . یعنی دانش آموزی که می خواهد در هنرستان های فنی و حرفه ای در یک زمینه و رشته مورد علاقه خود مثلاً رشته شبکه و نرم افزار ادامه تحصیل دهد باید از وضعیت و رتبه تحصیلی و معدل کل خوبی بر خوردار باشد .
✅ همانطور که قبلاً اشاره گردید در زمینه های شاخه فنی و حرفه ای ، رشته ادبیات و علوم انسانی و رشته علوم تجربی در شاخه نظری بعلت محدودیت ظرفیت و گزینش هدفمند هرکدام به دو گروه الف یا ب تقسیم میگردد. که گروه الف در اولویت ثبت نام و بعد از آن به شرط وجود ظرفیت مازاد گروه ب در مدارس دوره دوم متوسطه ثبت نام می گردند .
✅ اینکه در نمون برگ هدایت تحصیلی دانش آموزی بتواند در رشته ها و زمینه های مورد اشاره در بالا در گروه الف قرار گیرد و شانس بهتری جهت ثبت نام داشته باشند . به امتیاز و نمره معدل کل و امتیاز هدایت تحصیلی آن دانش آموز بر میگردد.
دسته بندی کلی شاخه های تحصیلی انتخاب رشته پایه نهم
رشته تحصیلی دهم با توجه به نوع ویژگی ها و میزان امتیاز دانش آموزان دسته بندی و انتخاب می شوند. در کل رشته های تحصیلی به دو گروه اصلی نظری و فنی یا عملی تقسیم می شوند. دانش آموزان توجه داشته باشند که ابتدا می بایست با شاخه ها و رشته های مختلف آشنا شده و با توجه به تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم و علاقه مندی خود آن ها را انتخاب نمایند. به همین دلیل در ادامه دسته بندی کلی شاخه های تحصیلی انتخاب رشته نهم ارائه شده است.
شاخه های اصلی رشته های تحصیلی پایه نهم متوسطه اول عبارتند از :
شاخه نظری
شاخه فنی و حرفه ای
شاخه کار و دانش
معرفی رشته های انتخاب رشته پایه نهم
هر کدام از شاخه های تحصیلی ذکر شده شرایط و برنامه های آموزشی متفاوتی دارند که با توجه به میزان استعداد دانش آموزان در هر کدام از زمینه های تحصیلی و آموزشی دسته بندی می شوند. به طور مثال دانش در رشته های شاخه فنی حرفه ای و کاردانش بیشتر دروس به صورت عملی بوده و بیشتر وقت کلاس ها به صورت کارگاهی می باشد. لذا در ادامه این بخش به شرح مختصری از جزئیات هریک از این شاخه ها می پردازیم :
شاخه نظری
این شاخه تحصیلی در برگیرنده تمامی آموزش ها و دروس مرتبط با علوم پایه بوده و تا حدودی می توان گفت که در رتبه بندی بین شاخه های دیگر، نیازمند کسب نمره و امتیاز بیشتری نسبت به سایر گروه ها برای انتخاب رشته دبیرستان می باشد. رشته های زیر گروه شاخه نظری عبارتند از :
ریاضی فیزیک
علوم تجربی
ادبیات و علوم انسانی
علوم و معارف اسلامی
رشته تحصیلی علوم و معارف اسلامی دروس مرتبط با علوم دینی و مذهبی را در بر می گیرد. دروس آموزشی این شاخه به دو زبان عربی و فارسی تدریس می شوند و تا حدودی موضوعاتی نزدیک به دروس شاخه علوم انسانی دارند. دانش آموزانی که علاقمند به موضوعاتی پیرامون مسائل اسلامی و مذهبی و تاثیر دین بر مسائل اساسی جامعه و همچنین ادبیات عرب هستند، می توانند به شرط داشتن شرایط لازم در این شاخه تحصیلی به ادامه تحصیل بپردازند.
لازم به ذکر است که از جمله عوامل مهم در گرایش به این شاخه و موفقیت در آن، داشتن قدرت بیان و گفتار خوب و مناسب و همچنین مطالعه مستمر منابع و کتاب های اسلامی و مذهبی می باشد. در واقع دروس معارف اسلامی، تفسیر قرآن، فقه و مسائل حوزوی بیشترین موضوعات آموزشی را در این رشته به خود اختصاص می دهند.
شاخه فنی و حرفه ای
یکی از سوالات بسیاری از دانش آموزان در جلسات مشاوره انتخاب رشته نهم و مشاور تلفنی هدایت تحصیلی اطلاع از رشته های شاخه فنی حرفه ای می باشد. شاخه فنی و حرفه ای برای دانش آموزانی که بیشتر به دروس هنری و یا فنی علاقمند بوده و قصد آموزش و یادگیری حرفه های مختلف به صورت عملی و پروژه ای را دارند بسیار مناسب است. شرایط پذیرش در رشته های زیر گروه این شاخه تحصیلی در مقایسه با رشته گروه نظری نسبتا مناسب تر و راحت تر می باشد. اکثر آموزش های رشته های زیر گروه فنی به صورت عملی و کارگاهی می باشد، اما دروس مشترک و عمومی شاخه های نظری نیز در این شاخه تحصیلی تدریس می شود. رشته های زیر گروه این شاخه تحصیلی به چهار گروه کلی زیر تقسیم می شوند :
هنر
خدمات
صنعت
کشاورزی
شاخه کار و دانش
این شاخه تحصیلی نیز مانند شاخه فنی و حرفه ای بوده و تمامی رشته های فنی را شامل می شود. تنها تفاوت هایی که بین این دو شاخه تحصیلی و جود دارد این است که، دروس عملی شاخه کار و دانش نسبت به شاخه فنی و حرفه ای بیشتر بوده و همچنین برای انتخاب رشته های کار و دانش حد نصاب نمرات دریافتی کمتر از رشته های فنی در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که رشته های زیرگروه های فنی و حرفه ای و کاردانش بسیار گسترده هستند .
515_67136989404704.pdf
16.21M
📚 معرفی کلی رشته ها و شاخه های دایر در پایه دهم متوسطه
🍃
با سلام و ادب خدمت اولیا و دانش آموزان محترم پایه نهم
📣 مهلت تکمیل نمون برگ های نظرخواهی(والدین، دانش آموز، دبیر و مشاور) تا ۱۵ اسفند تمدید شد.
همچنین به اطلاع می رساند، آزمونهای رغبت و توانایی از روز سه شنبه ۲۳ بهمن تا ۱۰ اسفندماه باز خواهد شد.
دانش آموزانی که آزمون های رغبت و توانایی را تکمیل نکرده اند، در این بازه زمانی نسبت به اتمام آزمون های مشاوره ای اقدام نمایند .
#ویژه_پایه_نهم
#محتواي_آموزشي
🟣ارتباط نوع تيپ شخصيتي با هدايت تحصيلي:
📺دريافت كليپ «آشنايي کلي با تيپهاي شخصيتي»
📺دريافت كليپ «آشنايي با تيپ شخصيتي اجتماعي»
📺دريافت كليپ «آشنايي با تيپ شخصيتي جستجوگر»
📺دريافت كليپ «آشنايي با تيپ شخصيتي قراردادي»
📺دريافت كليپ «آشنايي با تيپ شخصيتي متهور»
📺دريافت كليپ «آشنايي با تيپ شخصيتي هنري»
📺دريافت كليپ «آشنايي با تيپ شخصيتي واقعگر
📣 تحلیلی بر نتایج کارنامه های تحصیلی پایه های هفتم و هشتم و نهم
✅ به دانش آموزان عزیز در پایه نهم اکیدا توصیه می شود که از همکنون و تا قبل از شروع امتحانات نهایی نوبت دوم نسبت به بررسی و تحلیل نتایج امتحانات نوبت دوم در پایه های هفتم و هشتم اقدام نموده و در دروسی که نمرات پایانی آنها افت کرده یا با کاهش نمره مواجه هستند برنامه ریزی لازم جهت جبران و ترمیم نمرات را در امتحانات نهایی نوبت دوم پایه نهم خودشان انجام دهند .
✅ بطور مثال دانش آموزی که علاقمند به ادامه تحصیل در رشته علوم تجربی شاخه نظری می باشد . ولی میانگین حدنصاب وزنی نمرات تعیین رشته آن در دروس علوم و ریاضی در پایه های هفتم و هشتم نوبت دوم پایین تر از درس علوم ( ۱۴) و درس ریاضی (۱۳) می باشد باید از الان نسبت به تقویت رتبه علمی و تحصیلی خود جهت کسب حد نصاب نمره پایانی نوبت دوم در پایه نهم اقدام نمایدتا بتواند نسبت به جبران و ترمیم نمره این دو درس جهت احراز رشته علوم تجربی نایل گردد.
✅ نگاهی به عملکرد تحصیلی در کارنامه نوبت اول در پایه نهم هم می تواند در این موارد سازنده باشد . بطوریکه کسب نمرات بالا در دروس مختلف می تواند به ارتقا معدل کل جهت ورود به بعضی از زمینهها و رشته های پرمتقاضی کمک شایانی بنماید . لذا اهمیت نمرات نوبت اول علی رغم اینکه در کسب حد نصاب نمرات تعیین رشته تاثیری ندارد ولی در ایجاد انگیزه تحصیلی و تقویت معدل کل بسیار اهمیت دارد . لذا به دانش آموزان نهم پیشنهاد می گردد. صرفا نگاه به اینکه نمرات نوبت اول تاثیری بر فرایند هدایت تحصیلی و انتخاب رشته ندارد نداشته باشند و فرض را براین بگذارند که این نمرات و کارنامه نوبت دوم آنهاست و باید به عنوان یک هشدار و علامت مهم جهت جبران و ترمیم نمره در نظر بگیرند .
با آرزوی موفقیت و سربلندی برای همه دانش آموزان محترم
🌹🌹🌹🌹
14.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️بعد از انتخاب رشته چه کار می کنید؟✳️
✅انتخاب رشته شروع قرار گرفتن در مسیر شغل است. با انتخاب رشته کار تمام نمی شود. برای اینکه بتوانید به شغل متناسب با رشته خودتان برسید باید بتوانید هویت شغلی خودتان را بسازید. برای ساخت هویت شغلی باید اقداماتی را انجام دهید.