اذکار و اعمالی که برای حاجت گرفتن انجام میدی برای این نیست که خدا رو تحت تأثیر قرار بده و مثلا زودتر حاجتروات کنه! برای اینه که حتی برای چند لحظه از روزمرگیات فاصله بگیری و رقیق شی. پس شاید دقت در مفاهیم اون اذکار، راه اجابت رو نزدیکتر کنه نه صرفا قرائت مکررش!
#روان_شناسی_عبادت
👤 محمد پدرام
📲 @bonyana 💚 @nojavania
کسری بودجه و هدررفت ارزی دو میراث روحانی برای دولت سیزدهم(خبر ویژه)
—————
خروجی اختصاصی 100 هزار میلیارد تومان ارز ترجیحی بیضابطه، گرانی کالاها بوده است.
—————
روزنامه اعتماد از قول رئیساتاق بازرگانی تهران نوشت: تورم، یکی از چالشهای دولت جدید است.
متاسفانه شاهدیم که روند تورم همچنان افزایشی است. برابر آمار مراجع رسمی، نرخ تورم سالانه در مردادماه 45/2درصد محاسبه شد، در حالی که در پایان سال ۱۳۹۹، یعنی پنج ماه پیش، این نرخ 36/4درصد بود. این موضوع نشان میدهد .......
مشروح : https://kayhan.ir/fa/news/225185
📲 @bonyana 💚 @nojavania
📺 برنامه #جهان_آرا
🖋 موضوع : صفر تا صد سریال #گاندو
💢 با حضور: مجتبی امینی تهیهکننده سریال گاندو
✅ دوشنبه ۱۵ شهریور ساعت ٢٢:٠٠
❎ تکرار روز بعد ساعت ١٤:٣٠
🔗 @ofogh_tv
📲 @bonyana 💚 @nojavania
16.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺تهیهکننده گاندو: برای سانسور و حتی عدم پخش سریال فشار زیادی روی ما و صدا و سیما بود
👈 مجتبی امینی تهیهکننده سریال #گاندو : از خارج صدا و سیما، فشارهای زیادی برای سانسور و عدم پخش گاندو وارد میشد.
او همچنین گفت که اتفاقات بدی در جلسات هیئت دولت میافتاد و فشار روی رئیس سازمان بود؛ برای هر قسمت و هر سکانس، ساعتها بحث میکردیم چون فشار زیادی رویمان بود، فشارهای وحشتناک!
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت 22
🔗 @ofogh_tv
📲 @bonyana 💚 @nojavania
درباره #خودکشی در ویکی شیعه
خودکُشی یا اِنتحار عمل آگاهانه شخص در پایان دادن به زندگی، به دست خود است. در بیشتر مکاتب اخلاقی و حقوقی و همچنین ادیان الهی، خودکشی امری ناپسند بهشمار رفته و اقدام به خودکشی را جرم و گناه میدانند و برای آن عذابی سخت در روز قیامت وعده داده شده است.
فقیهان شیعه و اهل سنت خودکشی را از گناهان کبیره و خودکشی کننده (مُنتَحِر) را فاسق دانستهاند. برای حرمت خودکشی به آیات، روایات، اجماع فقیهان و عقل و سیره عقلا استناد شده است.
البته خودکشی به سبب اضطرار یا وجود مصلحتی مهمتر مانند حفظ جان مسلمانان جایز دانسته شده است؛ اگرچه در مواردی مانند آسانمرگی (اتانازی) اغلب فقهای معاصر به جایز نبودن همه راههای آن حکم دادهاند.
عدم معذوریت اکراه در خودکشی، عدم پذیرش وصیت شخص منتحر، مجازات معاونت در خودکشی، سقوط دیه و... از جمله احکام مربوط به خودکشی در منابع فقهی است که بیشتر در ابواب قتل عمد و وصیت مطرح شده است.
خودکشی براساس آمارهای بینالمللی یکی از ده علت اصلی مرگ در بیشتر کشورهای دنیا است. رواج خودکشی با عواملی از جمله درونگرایی، اختلالات روانی، حفظ آبرو، عوامل خانوادگی، آسیبهای اجتماعی، ضعف اعتقادات مذهبی و بیهنجاری مرتبط دانسته شده است.
🔗 https://fa.wikishia.net/view/%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%B4%DB%8C
📲 @bonyana 💚 @nojavania
حرمت خودکشی در اسلام و ادیان دیگر | براساس ویکی شیعه
علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، خودکشی را بنابر تعالیم همه ادیان و شرایع الهی حرام دانسته است فقیهان شیعه و اهل سنت نیز به حرمت خودکشی تصریح کرده، آن را از گناهان کبیره و خودکشی کننده را فاسق دانستهاند.
همچنین در قرآن و روایات، عقوبت شدید اخروی برای شخص خودکشی کننده بیان شده است با وجود حرمت شدید خودکشی، فقیهان حکمی درباره کافر بودن خودکشی کننده صادر نکردهاند، ولی بر اساس برخی مبانی فقهی که مباح دانستن گناه کبیره را موجب کفر میدانند، اگر کسی خودکشی را جایز بداند، حکم به کفر او داده میشود.
بر اساس روایتی از پیامبر اسلام(ص) کسی که خود را بکشد در روز قیامت با همان ابزاری که خود را کشته است عذاب میشود و برای همیشه در جهنم ساکن خواهد بود. طبق نقل امام صادق(ع) خداوند خطاب به حضرت موسی(ع) گفت اگر کسی دست به خودکشی بزند او را صد هزار بار در جهنم خواهم کشت؛ مثل کسی که در دنیا به قتل رسیده است.
خودکشی در آیین یهود نیز امری مذموم بوده و دفن خودکشی کنندگان در کنار دیگر یهودیان ممنوع است. در کتاب مقدس مسیحیان، خودکشی کنندگان تقبیح شدهاند. در مسیحیت همچنین خودکشی در حکم قتل قرار داده شده و عاملان آن از تدفین طبق مراسم رسمی محروم شدهاند.
در اروپای قرن شانزدهم و هفدهم، جنازه مرتکبان خودکشی بدون تشریفات مذهبی دفن و ورثه آنان نیز از ارث محروم میشدند.
🔗 https://fa.wikishia.net/view/%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%B4%DB%8C
📲 @bonyana 💚 @nojavania
#خودکشی = 🔯💩💩👿
دلائل حرمت #خودکشی
برای حرمت خودکشی به دلایلی از جمله آیات، روایات، اجماع فقیهان[۳۲] و عقل و سیره عقلا[۳۳] استناد شده است.
———————
آیات:
فقها و مفسران آیاتی از قرآن را مستند حرمت خودکشی قرار دادهاند:
آیه ۲۹ سوره نساء: «... وَ لَا تَقْتُلُواْ أَنفُسَکمْ إِنَّ اللَّهَ کاَنَ بِکمْ رَحِیمًا؛ و خودتان را مکشید، زیرا خدا همواره با شما مهربان است»
طبرسی از مفسران قرن ششم هجری، نهی از کشتن در این آیه را به دیگرکشی[۳۴] و مفسران دیگری چون محقق اردبیلی[۳۵] و مکارم شیرازی[۳۶] آن را به خودکشی تفسیر کردهاند. در مقابل، علامه طباطبایی نهی از کشتن در این آیه را به صورت مطلق هم بر دگرکشی و هم بر خودکشی شامل دانسته؛
زیرا به اعتقاد او در آخر آیه این نهی را به رحمت خداوند تعلیل کرده است و چنین تعلیلی با عمومیت نهی مناسبت دارد.[۳۷]
آیه ۱۹۵ سوره بقره: «وَ أَنفِقُواْ فی سَبِیلِ اللَّهِ وَ لَا تُلْقُواْ بِأَیدِیکمْ إِلی التهَّْلُکة...؛ و در راه خدا انفاق کنید، و خود را با دست خود به هلاکت میفکنید...» این آیه اگرچه درباره ترک انفاق در جهاد اسلامی است ولی مفهوم آن را وسیعتر دانستهاند به صورتی که در آن نهی از تمامی رفتارهای افراطی و تفریطی میشود که جان انسان را به خطر انداخته در معرض هلاکت قرار میدهد.[۳۸]
آیات دیگری از قرآن مانند پیمان خداوند از بنیاسرائیل مبنی بر عدم ریختن خون خود[۳۹] و همچنین نهی از کشتن نفس محترم[۴۰] را شامل خودکشی دانستهاند.[۴۱]
روایات :
از جمله مستندات حدیثی مربوط به حرمت خودکشی حدیث منقول از امام باقر(ع) است که میفرماید: «مومن به هر بلائی مبتلا میگردد و به هر مرگی میمیرد جز آنکه خودکشی نمیکند.»[۴۲] همچنین به حدیث امام صادق(ع) استناد کردهاند که خودکشی عمدی را موجب ابتلاء به آتش دوزخ دانستهاست.[۴۳]
📒 عدد جلوی هر جمله مربوط به فهرست منابع است که در سایت ویکی شیعه موجود است :
🔗 https://fa.wikishia.net/view/%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%B4%DB%8C
📲 @bonyana 💚 @nojavania
📌 سقوط دیه
برای خودکشیکننده دیه مقرر نشده است؛ زیرا شخص بر ضد خود اقدام کرده و به تعبیر فقها خون او هدر است.[۴۴] در مقابل این نظر، برخی از فقهای شافعی و حنبلی معتقدند که کفاره قتل او باید از اموالش داده شود و در خودکشی غیرعمدی نیز دیه او را برعهده عاقله (خویشان قاتل) به نفع وارثان شخص منتحر میدانند.[۴۵]
📌 وصیت خودکشیکننده
بر اساس برخی روایات،[۴۷] فقها وصیت فردی که دست به خودکشی زده است را اگر قبل از وارد کردن جراحت به خود باشد، پذیرفته شده میدانند که باید به آن عمل شود؛ ولی در صورتی که پس از ایراد جراحتی که منجر به مرگ شود، وصیت کند، وصیت او را بیاعتبار میدانند که به آن عمل نمیشود.[۴۸]
📒 عدد جلوی هر جمله مربوط به فهرست منابع است که در سایت ویکی شیعه موجود است :
🔗 https://fa.wikishia.net/view/%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%B4%DB%8C
📲 @bonyana 💚 @nojavania