131.
سدوسیویک: پیادهروی عمیق اربعین در عراق، اردوی راهیان نور در ایران نیست؛ لباس نظامی نپوشید. تفاوتی هم نمیکند لباس استتار باشد یا لباس پنجویازده، که این دومی در عراق معنای خودش را دارد. پوتین هم نپوشید؛ روی سفت و صاف آسفالت بعد دوسه روز مچ و زانوتان را از دست خواهید داد.
132.
سدوسیودو: دشداشه و شلوار راحتترین لباس برای پیادهروی عمیق اربعین در سرما و گرما است. با این همه اگر در ایران آخوند یا دشداشهپوش نیستید شلوار کوه و پیراهن آستینبلند بهترین گزینه است. یک گزینهی خوب دیگر که در بازهی ایران پیادهروی هنوز حاشیه دارد، شلوار زنداندوز است.
133.
سدوسیوسه: چند روز پیش از سفر ناخنتان را از ته بگیرید و در طول پیادهروی عمیق کوتاه نگهشان دارید، به خصوص ناخنهای پاتان را. هر جا انگشت پاتان در مظان کوفته شدن یا تاول زدن بود محکم با چسب کاغذی طبی ببندیدش. اگر کفش کامل میپوشد پشت پاتان را هم چسب بزنید تا تاول نزند.
134.
سدوسیوچهار: با کفش کهنه به پیادهروی عمیق عتبات بروید. اگر کفشتان نو یا نامناسب باشد یا ناخنتان بلند باشد جدای درد فراوان محصول کوبش، ممکن است ناخنتان بیفتد. تا رسیدن به پزشک با چسب طبی آن را ببندید تا چرک نکند.
135.
سدوسیوپنج: کفش بندی روی پا را به درد میاندازد و کفش با رویهی کشی بهتر است. مشکل کفش کشی آن است که ممکن است سایش دهانهی آن باعث تاول پشت پای شما بشود، به خصوص اگر نو باشد. دمپایی نسخهی موفق عراقیها است که بیشتر به کار کفی جنوب عراق میآید و نه پستیبلندیهای ایران.
🔗 https://t.me/mm_fatemisadr_ir
🔗 https://bonyana.com/26879/
136.
–
137.
سدوسیوهفت: اگر آخوند یا عرب نیستید و در پیادهروی اربعین دشداشه پوشیدن را امتحان میکنید مراقب باشید که هنگام پریدن از جوب پای شما بیشینه تا عرض دشداشه باز میشود و اگر تخمینشان خطا باشد در جوب آب یا پسآب سقوط خواهید کرد و احتمال آسیب پا و باز ماندن از پیادهروی در کار است.
138.
سدوسیوهشت: سر در پیش دارید. اگر میخواهید موکبدارها سرعت شما را نگیرند با آنها چشم در چشم نشوید. اگر وسط جاده دست باز کرده بودند در آغوششان بگیرید یا سر شانهشان را ببوسید و سر بخورید و رد بشود. از کودکان هر چه میتوانید قبول کنید و دست بر سرشان بکشید.
139.
سدوسیونه: در مسیرهایی که پر از ایرانی است، مانند جادهی کویر نجف-کربلاء با عباراتی عربی از موکبدارها و خدمتگزارها تشکر کنید. در مسیرهایی که تهی از ایرانیها است، مانند مسیر بصره یا عماره یا خانقین، عبارتهایی فارسی هم به کار ببرید، به خصوص با بچهها، و دلشان را گرم کنید.
140.
سدوچهل: در پیادهروی اربعین همهی اسمها در حسین گم است؛ هماین است که شما به راحتی زایر خطاب میشوید و اگر بدانند: ایراني. تازه در خانهی میزبان اسمتان پرسیده میشود. در مسیر اگر کسی شما را حجی یا عمي یا خویه یا بویه خطاب کرد یعنی بیرون از شریانهای اربعین با شما صحبت میکند.
🔗 https://t.me/mm_fatemisadr_ir
🔗 https://bonyana.com/26879/
141.
سدوچهلویک: اگر چند نفرید پرچم سرختان را دست به دست کنید تا دیگران هم عصا بزنند و نفس بگیرند. اگر تنهایید و عصا میزنید جای پرچم و چوبپرچم، یک پیشانیبند سرخ را به بازو یا مچتان که مماس با جاده است ببندید.
142.
سدوچهلودو: اگر سواره به مرز ایران و عتبات عراق میروید، روی جاده موکب زائرهای پیادهی در راه باشید: روی خودرو پرچم بزنید، شعار بنویسید، صوت نوحه و لطمیه بگزارید، دست تکان بدهید و بوق بزنید؛ اگر فرصت داشتید توقف کنید و احوالشان را بپرسید و اگر آب خنک دارید تعارف کنید.
143.
سدوچهلوسه: اگر هر روز با خانه صحبت میکنید، هر روز در یک ساعت متفاوت صحبت کنید. آنها اگر عادت کنند که هر روز در یک ساعت معین با شما صحبت کنند و شما اگر یک روز، به هر دلیل، نتوانید نگران میشوند.
144.
سدوچهلوچهار: با کسی در خانه مسیر و منزلهای پیادهروی عمیقتان به عتبات را به اشتراک بگزارید؛ از نرمافزارهای پیمایش اگر استفاده میکنید و باطریتان ته نمیکشد که چه خوب، و اگر نه ظهر و شب موقعیتتان را روی پیامرسان به اشتراک بگزارید و اگر نه نام نقاط مسیر را پیامک کنید.
145.
سدوچهلوپنج: جدای باطری درشت بیرونی یک باطری یدک گوشیتان را بخرید و در خانه شارژ کنید و در بیاورید و چسب کاغذی بزنید و در کیف کارت یا کولهی حملهتان بنهید و هیچ وقت از آن استفاده نکنید، تا روز واقعه.
🔗 https://t.me/mm_fatemisadr_ir
🔗 https://bonyana.com/26879/
146.
سدوچهلوشش: اگر از خرمشهر یا فاو یا بصره نمیکشید، شده یک بار از بغداد و کاظمیه پیاده به اربعین کربلاء بروید. این فرصت تجربهی اربعین خیابان و شهری جدای تجربهی معمول اربعین بیآبانی و عشائری در جادهی نجف-کربلاء است.
147.
سدوچهلوهفت: فاصلهی عتبه کاظمین در بغداد تا عتبهی سیدالشهداء در کربلاء ۱۰۳ کیلومتر است. تندرو اگر باشید این مسیر را دو روزه و میانهرو اگر باشید سه روزه و کندرو اگر باشید پنج روزه آن را طی میکنید.
148.
سدوچهلوهشت: از ایران و خانقین اگر وارد عراق میشوید برای رفتن به حرم کاظمین در ابتدای بغداد باید از لکهی جمعیت پیاده جدا شوید و از روی دجله رد شوید. شبیه مسیر جنوب که عمدهی زائرها به نجف نمیروند در این مسیر هم عمدهی زائرها به کاظمیه نمیروند و مستقیم به کربلاء میروند.
149.
سدوچهلونه: از بغداد تا کربلاء حال و هوای مسیر پیادهروی کمابیش شبیه مسیر نجف تا کربلاء است: پیادهروی شبانهروزی است، ازدحام مسیر چشمگیر است، موکبها متصل به هم و بیفاصله بر پا شدهاند و زائر ایرانی روی مسیر است، البته نه به چگالی مسیر جادهی کویر نجف.
150.
سدوپنجاه: مسیر پیادهروی کاظمیه-بغداد از دل مناطق اهل سنت این استان رد میشود و این تجربهی مغتنمی برای حضور در شریانهای سرخ بیاده به طرف رطبه و طربیل عراق و مرز اردن به طرف فلسطین اشغالی است. کربلاء آخرین شهر شیعی است و از آن جا هر چه به غرب تا دریا برویم سنینشین است.
🔗 https://t.me/mm_fatemisadr_ir
🔗 https://bonyana.com/26879/
151.
سدوپنجاهویک: در مسیر بغداد به کربلاء فرض را بر آن بگزارید که آن که در مسیر در کنار شما و آن که در موکب برابر شما است، سنی است. اصل اول وحدت با اهل سنت است. تنها اگر به اندازهی یک داعی حرفهیی زبان و بیان میدانید وارد مرحلهی دعوت از اهل سنت در مسیر پیادهروی اربعین شوید.
152.
سدوپنجاهودو: بسیاری از عراقیها کمابیش شیعهی صفوی استند؛ این یعنی دیگر خود را سنیها میدانند. آنها در بسیاری به راحتی هر سنی را وهابی خطاب میکنند. اگر میخواهید موفقیت ما در بسط گفتمان وحدت در دهههای اخیر در ایران را ببینید به رفتار شیعه و سنی در عراق با هم دقیق شوید.
153.
سدوپنجاهوسه: همراه داشتن مهر و بهتر تربت در مسیر پیادهروی عمیق در ایران تا عراق مفید است، به خصوص زمانی که در منطقهی شیعهنشین در ایران و در عراق پیاده میروید. قدری در بارهی فلسفهی سجده بر خاک و بر تربت بخوانید و خیلی راحت برای میزبان سنیتان توضیح بدهید و تبیین کنید.
154.
سدوپنجاهوچهار: منطقهی منصور با آن مال معروفش جایی شبیه خیابان صفائیهی یا میدان تجریش طهران است، که مسیر پیادهروی اربعین بغداد از آن میگذرد. در آن حوالی اگر با خانمهای ناملتزم و مکشوفه برخورد کردید سر بگردانید و رد شوید و اگر مبلغ حرفهیی و زباندان استید ارشادشان کنید.
155.
سدوپنجاهپنج: در مسیر پیادهروی اربعین از بغداد اگر هنگام اذان به مسجد اهل سنت رسیدید داخل بروید و اقتداء کنید. اهل سنت البته نماز مغرب را هنگام غروب میخوانند و باقی نمازها را جمع نمیخوانند؛ فاصلهی اذان تا اقامهشان هم صبحها زیاد است و بعد اقامه بیفاصله جماعت میبندند.
🔗 https://t.me/mm_fatemisadr_ir
🔗 https://bonyana.com/26879/
156.
سدوپنجاهوشش: عموم اهل سنت، امامان شیعه را امامزادههای واجبالتعظیم میدانند. درست مانند ما که احمدبنموسی را مانند علیبنموسی امام نمیدانیم اما امامزاده میدانیم، آنها هر دو را امامزاده میدانند. اهل سنت اگر صوفی باشند از این هم رد میشوند و کمابیش دوازدهامامی استند.
157.
سدوپنجاهوهفت: در خروجی شهر بغداد به طرف کربلاء مسجد جامع امطبول قرار دارد؛ شاید فخیمترین مسجد اهل سنت بغداد و حتا عراق. با این همه اگر بدانید که این مسجد مدتی پس از سقوط صدام جامع ابنتیمیه هم نامیده میشد رفتن به آن در موسم اربعین را قلم خواهید گرفت.
158.
سدوپنجاهوهشت: عجیبترین آوردهی پیادهروی عمیق برای افراد حلقههای میانی امت از مبدأ کاظمیه به کربلاء، به خصوص در آن مناطق بغداد که در تصرف سمنهای سکولار عراقی است هماین است که میاندیشیم از چه از آن انبوه موکبهای فرهنگی ایرانی انباشته کنار هم در جادهی نجف این جا اثری نیست؟
159.
سدوپنجاهونه: کرامت عربی میزبان عراقی را حفظ کنید. اگر میخواهید به آنها در وداع هدیه بدهید، هدیهیی فخیم یا متبرک در آستین داشته باشید. اگر وزن یا هزینه به شما اجازهی این کار را نمیدهد نه به آنها که به کودکانشان هدیههای سبک اما بدیع بدهید، و این همآن اثر را خواهد داشت.
160.
سدوشست: از اشیای شخصی میزبان عراقیتان تعریف نکنید یا خیلی تعریف نکنید. اقتضای کرامت عربی او آن است که آن را به شما پیشکش خواهد داد اگر چه سختش باشد.
🔗 https://t.me/mm_fatemisadr_ir
🔗 https://bonyana.com/26879/
161.
سدوشستویک: ارکان پیادهروی اربعین هماینها است: کرامت میزبان، مناعت میهمان، اخوت آنها با هم. مناعت کار را حفظ کنید و محتشم باشید. هول نزنید، هول نباشید، هل ندهید و اگر میتوانید حتا صف نایستید و به آن چه بیصف است بسنده کنید. بر سر سفرهی سیدالشهداء توقعتان را صفر کنید.
162.
سدوشستودو: رسانههای جمعی ما عجمند و کمابیش درکی از ظرافتهای عربی ندارند. هماین است که در تمام این سالها بر طبل کرامت میزبان عراقی کوفتهاند بی آن که مناعت میهان ایرانی را آموخته باشند. میزبان عراقی پیش از آن که خدمتگزار ما باشد، خادمالحسین است.
163.
سدوشستوسه: از خانه و ایران اگر پیاده به عتبات میروید و اگر زود و زیاد تشنه میشوید میتوانید جای بطری آب معدنی از مشککولهی نظامی یا کوهنوردی استفاده کنید و حتا با آن طهارت هم بگیرید. آن چه میماند آن است که لب مرز به جهت وزن اضافه و تفتیشهای داخل عراق به خانه پستش کنید.
164.
سدوشستوچهار: اگر با خودرو به طرف مرز و داخل عراق میروید میتوانید از یک سمپاش کوچک پنجلیتری یک شیر و شیلنگ سیار طهارت بسازید. تنها باید نو باشد و دستهی تفنگی آن را باز کنید و آب بریزید و تلمبه بزنی و مانند شیلنگ بافشار طهارت از آن استفاده کنید.
165.
سدوشستوپنج: در پیادهروی عمیق از خانه به عتبه اگر کوله برنمیدارید طبیعی است که جیبهاتان کفاف آفتابهی سفری را ندهد. چاره، استفاده از درهای پستونکی آبمعدنی شرکت دماوند و بستن آن روی بطری آب همراه است. اگر نیافتید از در پیچی و پستونکی ژلهای آتشزنه هم میتوانید استفاده کنید.
🔗 https://t.me/mm_fatemisadr_ir
🔗 https://bonyana.com/26879/
166.
سدوشستوشش: مسیر پیادهروی کاظمیه به کربلاء شمال به جنوب شهر بغداد را طی میکند و از قلب این پایتخت میگذرد. پیادهروی و موکبداری روی این مسیر، نقطهی عطف خروج ما از خوانش بیآبانی و عشائری پیادهروی اربعین به خوانش خیابانی و شهری آن است.
167.
سدوشستوهفت: حدیث امام هفتم به ما میگوید: پیادهروی به عتبات را از خانه باید شروع کرد و این شاید مبنای شروع پیادهروی اربعین از خانهی پدری ما از نجف است، و هماین است کاظمیه؛ جدای آن که مطلق مسجد خانهی مؤمن دانسته شده است.
168.
سدوشستوهشت: نخستین یادمان مسیر پیادهروی کاظمیه به کربلاء پس از خروج از حرم مسجد براثا است. مسجد براثا شاید تاریخیترین مسجد بغداد است و قدمگاه امیرالمؤمنین است و چاهی که ایشان زده است هنوز آب دارد. مسجد براثا زیرساخت کاملی برای شبمانی دارد.
169.
سدوشستونه: مسیر متعارف پیادهروی بغداد از مسجد براثا به غرب و محلهی المنصور میرود. اما اگر میخواهید بغداد تاریخی و مزار نواب امام زمان را زیارت کنید به شرق بروید و با رفتن به خیابان حیفا با عبور از پل شهداء به میدان الرصافه بروید و از آن جا تا کراده و خروجی جنوبی شهر بروید.
170.
سدوهفتاد: اگر برای رفتن به بغداد تاریخی به ساحل شرقی دجله میروید از مسیر موکبها خارج میشوید و برای هماین بهتر است تنها نباشید و نیز عربی بدانید. نیز شما در حاشیهی منطقهی سبز بغدادید و ورود و عبور از آن محدودیت دارد و باید دورش بزنید و به جنوب و به محلهی الرشید برسید.
🔗 https://t.me/mm_fatemisadr_ir
🔗 https://bonyana.com/26879/
171.
سدوهفتادویک: اگر از مشهد و طهران و اردبیل پیاده به بغداد رسیدهیید بعید است رمق این کار را داشته باشید، اما اگر پیادهرویتان را از کاظمیه شروع کردهیید و تازهنفسید دیدن منطقهی فرهنگی المتنبی در ساحل شرق دجله، که برای زیارت نواب اربعه به آن سوی آن رفتهیید، خالی از لطف نیست.
172.
سدوهفتادودو: منطقهی جنوب بغداد سنینشین است و به هماین جهت تمام بار اسکان زائرها کمابیش بر دوش موکبهای حاشیهی مسیر است و نه خانههای مسیر. این یعنی اگر بتوانید شب را در بغداد بخوابید و شب بعد به اسکندریه و بعدتر از آن برسید برای شبمانی خانوادهها در خانهها بهتر است.
173.
سدوهفتادوسه: بدخیمترین منطقه در مسیر پیادهروی کاظمیه به کربلاء لطیفیه است که پشت به پشت جرفالصخر معروف است. پانزده کیلومتر مانده به اسکندریه وارد یک دالان امنیتی بتونی میشوید که یک تکه موکب کبابی است. اگر سابقهی درهزدهگی دارید ترتیبی بدهید که شب از این دالان رد بشوید.
174.
سدوهفتادوچهار: مسیر کاظمیه به کربلاء سرسبزتر و پرموکبتر از مسیر نجف به کربلاء است. چالش این مسیر در روز ازدحام متراکم آن است و در شب پشههای تمامنشدنی آن که برای آنها فکری باید کرد.
175.
سدوهفتادوپنج: این سالها هر چه میگذرد حضور ایرانیها در مسیر کاظمیه به نجف پررنگتر میشود؛ و حتا خانوادههایی با کالسکهی بچه در آن دیده میشوند. این یعنی اگر عربی هم نمیدانید نگران نباشید و تنها نیستید.
🔗 https://t.me/mm_fatemisadr_ir
🔗 https://bonyana.com/26879/
176.
سدوهفتادوشش: مزار طفلان مسلم در مسیب روی مسیر پیادهروی کاظمیه به کربلاء نیست و نیم ساعت پیاده از آن فاصله دارد. هماین است که سر آن میدانگاه میتوانید سوار شوید و بروید و زیارت کنید و برگردید و پیاده به مسیرتان ادامه دهید و یا این که شبمانیتان را به آن جا ببرید.
177.
سدوهفتادوهفت: زانوهای متلاشیتان توان بالا رفتن از پل بتونی مزدحم رود فرات در مسیب را اگر ندارد در حاشیهی آن به دنبال یک پل شناور نظامی موقت بگردید که برای سرریز زائرها زده شده است. بهترین نقطه برای عکس گرفتن با رود فرات در مسیر شمال هماین جا است.
178.
سدوهفتادوهشت: شب اگر در مسیب شبمانی میکنید میتوانید غسلتان با آب فرات را همآن جا انجام بدهید و منتظر رسیدن به کربلای متراکم نمانید.
179.
سدوهفتادونه: مرقد عون بن عبدالله بن جعفر طیار آخرین مزار در مسیر پیش از رسیدن به کربلاء است. حرم جناب عون هنوز در دست ساخت است و آن روزها سیطرهی سختگیری داشت و برای هماین میتوان سلامی داد و خود را به دروازهی کربلاء رساند.
180.
سدوهشتاد: در کربلاء اگر جا ندارید شب را در مدینهی زائر بخوابید؛ در شلوغترین اوقات جا دارد و زیرساختهای شبمانیش مرتب است. سحر به جادهی خلوت بزنید و نماز صبح را در حرم بخوانید. صبح زیارت بخوانید و از حرم به طرف نجف یا مرز بیرون بزنید.
181.
سدوهشتادویک: فضیلت پیادهروی نجف تا کربلاء را اگر میخواهید از دست ندهید پیاده از کربلاء تا نجف بروید. این البته بیشتر برای آنهایی است که از حرم امام رضا به حرم خانم فاطمهی معصومه و از آن جا به حرم کاظمیه و کربلاء میروند و با پیاده رفتن به نجف پی تکمیل این مسیرند.
🔗 https://t.me/mm_fatemisadr_ir
🔗 https://bonyana.com/26879/
آنچه در ادامه می خوانید به قلم آیت الله محمد مهدی فاطمی صدر درباره چگونگی پیاده روی اربعین است … که در توییتر خود twitter.com/fatemisadr_ir منتشر کردند
پیاده از خانه اگر به اربعین کربلاء میرویم چه با خود ببریم؟
1.
پیاده از خانه اگر به اربعین کربلاء میرویم چه با خود ببریم؟ کولهی حمله، شلوار و عصای کوه، کلاه گرد، جوراب سهربع، زانوبند کشی، گوشی و باطری، پتوی نجات، چسب کاغذی، قرص جوشان، کیسهی زیپکیپ، بطری آب کتابی، چوبپرچم تلسکوپی، پیشانیبند، چفیهی نخی، صلواتشمار، قلم، نخ و سوزن…
2.
چوب مسواک
3.
روغن سیاهدانه
4.
کفش پیادهروی
5.
آویشن کوهی
6.
جوراب حولهیی
7.
لیموترش؛ از هفتهی دوم پیادهروی عمیق از خانه به عتبه دیگر چیزی نمیتوانید بخورید، حتا آب در اوج عطش؛ از گلوتان پایین نمیرود. همه چیز مزهی زهرمار میگیرد. تنها چیزی که میماند چاینبات است و آب که با لیمو مزهدار شده است…
🔗 https://t.me/mm_fatemisadr_ir
🔗 https://bonyana.com/26879/
نکات و پاسخ ها و آموزه ها درباره پیاده از خانه به سوی کربلا …
برخی از ۱-نکات و ۲-آموزه ها و ۳-کوتاه نوشته ها و ۴-پاسخ هایی که حضرت حجت الاسلام فاطمی صدر در پاسخ به مخاطبین نوشته اند را برایتان اینجا گردآوری کرده ایم … برخی از آن مطالب و پاسخ ها آنچه است که استاد در توییتر نوشته و برخی از متن ها از گروه {دست نامه پیاده روی عمیق} است که لینک آن در کانال تلگرامی { https://t.me/mm_fatemisadr_ir } منتشر شده است…. نکات و آموزش ها را باهم بخوانیم : {هر بخش مجزا در یک پیام مجزا ارسال شده است ...
مشروح : https://bonyana.com/26879/
استاد فاطمی صدر : به صراحت حدیث، پیادهروی عتبات زنها از در خانهشان شروع میشود؛ تا آن جا که بکشند. و هماین است، مردها…
پرسش: حدیث و منبعش رو میفرمایید؟
پاسخ :
إِنَّهُ مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ يُرِيدُ زِيَارَةَ قَبْرِ اَلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ع إِنْ كَانَ مَاشِياً كُتِبَ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةٌ وَ مُحِيَ عَنْهُ سَيِّئَةٌ فَإِنْ كَانَ رَاكِباً كَتَبَ اَللَّهُ لَهُ بِكُلِّ حَافِرٍ حَسَنَةً وَ حَطَّ بِهَا عَنْهُ سَيِّئَةً حَتَّى إِذَا صَارَ فِي اَلْحَائِرِ كَتَبَهُ اَللَّهُ مِنَ اَلْمُفْلِحِينَ اَلْمُنْجِحِينَ حَتَّى إِذَا قَضَى مَنَاسِكَهُ كَتَبَهُ اَللَّهُ مِنَ اَلْفَائِزِينَ حَتَّى إِذَا أَرَادَ اَلاِنْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَكٌ فَقَالَ لَهُ إِنَّ رَسُولَ اَللَّهِ ص يُقْرِئُكَ اَلسَّلاَمَ وَ يَقُولُ لَكَ اِسْتَأْنِفِ اَلْعَمَلَ فَقَدْ غَفَرَ اَللَّهُ لَكَ مَا مَضَى.
کامل الزیاراة
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania
پرسش : نقطه چاووش به معنای ساده چیست ؟
پاسخ استاد فاطمی صدر :
نقطهی چاووش
خروجی روستا، شهر، استان، کشور به سمت عتبات عراق را پایانه یا نقطهی چاووش میتوان خواند. این نقطهی بدرقهی زائران پیاده و سوارهی عتبات و نقطهی نهایت پیادهروی گسسته یا قاصر به طرف عتبهی حسینی کربلاء است…
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania
پرسش : منظور از نوشتن کلمه بیاده چیست ؟
پاسخ استاد محمد مهدی فاطمی صدر :
بیاده معرب پیاده است و عربهای نجف و کربلاء گاه برای اشاره به پیادهروی زیارت عتبات از آن استفاده میکنند. این یعنی پیاده بر معنای طریقی پیاده رفتن دلالت میکند و #بیاده بر پیادهروییی که پیاده رفتن در آن موضوعیت دارد…
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania
پرسش : منظور از وارون درخت اربعین چیست؟
پاسخ استاد صدر :
واروندرخت اربعین
تلقی عمومی ایرانیها از مسیر پیادهروی عتبات یک تصور عریض خطی در جادهی کویری میان حرم نجف تا حرم کربلاء است. واقعیت مسیرهای پیادهروی اربعین در عراق و بیرون از آن اما شریانهای عمیق واروندرختی است که از در خانهی زائران شروع میشود…
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania
به طور کلی تر منظور از «نقطه چاووش» یا «چاووشی خوانی» یا «چاووشی» چیست؟
استاد صدر در پاسخ به این سوال به یک صفحه ویکی پدیا لینک دادند… لینک اصلی:
https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%86%D8%A7%D9%88%D9%88%D8%B4%DB%8C
؛ {لینک کمکی:
https://web.archive.org/web/20220913112213/https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%86%D8%A7%D9%88%D9%88%D8%B4%DB%8C
؛ ذخیره شده در سایت آرکایو برای رصد و فهم تغییرات کاهنده و تخریب کننده ویرایشگرهای صهیونیست مسلک ویکیپدیای فارسی }
{نکته : روز بعد استاد در پاسخ به فردی دیگر به صفحه ای در این لینک :
https://fa.wikishia.net/view/%DA%86%D8%A7%D9%88%D9%88%D8%B4%E2%80%8C%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C_(%D8%A2%DB%8C%DB%8C%D9%86)
در سایت ویکی شیعه که اطلاعات کامل تری درباره آیین شیعی چاووشی خوانی ارائه میدهد اشاره کردند}
بخشی از متن موجود در صفحه دانشنامه درباره واژه چاووشی به شرح زیر است :
چاووشخوانی، رسم شعرخوانی به آواز با آدابی خاص در بدرقه و استقبال حجگزاران و زائران. چاووشان در ایام خاص موسم حج یا زیارت عتبات عراق و حرم امام رضا، میان شهرها و روستاهای ایران میچرخیدند و با آداب و رسومی خاص مردم را از سفر و حرکت کاروان باخبر و به حج یا زیارت ترغیب و تشویق میکردند. آنان افزون بر چاووشیخوانی، کارها و وظایف دیگری نیز بر عهده داشتند. مهمترین و معروفترین مضمون اشعار چاووشی دعوت مردم به سفر زیارتی است که معمولاً برای زیارت مزار امام حسین(ع) با این مصراع آغاز میشود: «هر که دارد هوس کرب و بلا بسمالله» و به یک تا چهار مصراعِ صلوات ختم میشود.
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania
پرسش : به تصریح حدیث پیاده برویم؟
پاسخ استاد : تصریح روایت امام صادق پیاده از خانه رفتن به عتبات است. هر سال، مانند عراقیها، اگر نشود یک بار در عمر، مانند ایرانیها، میشود که بشود تا مصداق روایت باشیم…
پرسش دوم : برای زنان چگونه است ؟
پاسخ استاد : به صراحت حدیث، پیادهروی عتبات زنها از در خانهشان شروع میشود؛ تا آن جا که بکشند. و هماین است، مردها…
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania
راه کربلاء اگر بسته شود با مناسک اربعین چه کنیم؟ همآن کاری که سید علیاکبر ابوترابی با مناسک عرفه پشت مرزهای بستهی عراق کرد. پیاده از خانه، تا آن جا که میشود و میکشیم، به نقطهی چاووش شهر و استان و کشور برویم، قصر کنیم و زیارت کنیم و برگردیم. ما لا یدرک کله، لا یترک کله…
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania
اربعین یک مناسک عراقی نیست. پارهی پایانی مناسک اربعین در عراق است…
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania
سکولار درنده که است؟ آن حکومت که پرچمهای عاشوراء را در آذربایجان پایین میکشد. سکولار شرمنده که است؟ این ایرانیهایی که میگویند: حکومت نباید برای رشد ایمانی مردم هزینه کند اگر چه به یک بطری آب خوردن در جادههای اربعین عراق…
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania
این ایرانیهایی که از هزینهی احتمالی حکومت اسلامی برای آب خوردن مسیر پیادهروی عتبات میپرسند و میآشوبند اما نسبت به هزینهی قطعی حکومت برای کفرپراکنی در دانشکدههای علوم انسانی آرام و همدل استند تشیع غریبی دارند…
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania
پرسش : برخی امامان جمعه شهرهای مختلف با بحث پیاده روی جاماندگان مخالف هستند… این مسئله چگونه است؟
پاسخ استاد: حرف ایشان در چهارچوب اکنونی این مراسم درست است. اشکال به ایشان چهارچوب اربعین از مقصد است که ایشان در آن تحلیل میکنند…
چاره رفتن به پیادهروی قاصر تا نقطهی چاووش است و نه پیادهروی جاماندهها…
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania
مناسک امی اربعین برای عرب-شیعههای عراق تا عرب-سنیهای حجاز یک تهدید گفتمانی است؛ ویرانی دروازههای شرقی. این یعنی در مسیر پیادهروی عتبات بسی باید مراقب باشیم که پامان در شکاف و گسل عجم|عرب نرود…
مشروح همه نکات : bonyana.com/26879
کانال استاد فاطمی صدر : t.me/mm_fatemisadr_ir
کانال نوجوانیا : @nojavania