تصویری از یک کپسول حاوی محموله از سنگ و خاک مریخ، انبار شده توسط کاوشگرِ perseverance
ناسا قصد دارد تا در ماموریتی پیچیده در سالهای آینده، این محموله هارا به زمین منتقل کند.
🌔 @nojoom_et
💢سایوز برای فرود در خشکی طراحی شده و فرود آمدن آن در آب یک وضعیت غیرعادی اما ممکن است، بنابراین آمادگی برای کار در چنین شرایطی ضروری است.
💢چنین آموزشی در مرکز ۱۷۹ وزارت شرایط اضطراری در نوگینسک نزدیک مسکو، امسال از ۱۷ تا ۲۱ ژوئن برگزار می شود.
ابتدا سه خدمه اصلی و رزرو سایوز در یک دوره نظری شرکت کردند و سپس تمرین عملی را انجام میدهند : خدمه اصلی شامل کیهانوردان کود-سورچکوف و الکسی زوبریتسکی و همچنین کریستوفر ویلیامز فضانورد ناسا است
خدمه رزرو هم با پیوتر دوبروف، سرگئی کورساکوف و جاناتان کیم است.
🌔 @nojoom_et
🔰مأموریتی برای یافتن منابع تجدیدپذیر
با افزایش نگرانیها در مورد تغییرات آب و هوایی و کاهش منابع طبیعی، جستجو برای منابع تجدیدپذیر به یکی از مهمترین اولویتهای بشریت تبدیل شده است. در این میان، سیارات و اجرام آسمانی دیگر، به عنوان مرزهای جدیدی برای کشف و استفاده از این منابع، مطرح می شوند.
💢کشف فناوریهای جدید
فناوریهایی فضایی، میتوانند در زمینه های مختلف از جمله انرژیهای تجدیدپذیر مورد استفاده قرار گیرند. از سلولهای خورشیدی پیشرفته گرفته تا توربینهای بادی کارآمدتر، فناوریهای فضایی میتوانند به بهبود و افزایش کارایی منابع تجدیدپذیر کمک کنند.
💢الهام از سیستمهای سیارهای
مطالعه سیستمهای انرژی در سیارات دیگر، مانند چرخه های حرارتی مریخ یا طوفانهای گازی مشتری، میتواند الهامبخش روشهای جدید برای تولید و استفاده از انرژی در زمین باشد. این دانش میتواند به ما کمک کند تا سیستمهای انرژی پایدارتر و کارآمدتری را طراحی کنیم.
💢کشف مواد جدید
اکتشاف فضایی ممکن است به کشف مواد جدیدی منجر شود که میتوانند در تولید انرژیهای تجدیدپذیر استفاده شوند. به عنوان مثال، موادی با قابلیت جذب نور خورشید بالاتر یا کاتالیزورهایی برای پیلهای سوختی که بازدهی بیشتری دارند.
💢آموزش و پژوهش
برنامه های فضایی میتوانند به تربیت نسل جدیدی از دانشمندان و مهندسان کمک کنند که در زمینه های مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر فعالیت میکنند.
🌔 @nojoom_et
جایگاه فضایی ایران در منطقه :
ایران فقط دارای ۴ ماهواره آن هم در مدار پایین زمین است و در بین ۸۰ کشور دنیا رتبه ۴۴ را داشته دارد .
جایگاه مادربین کشورهای منطقه:
ترکیه : ۲۰ ماهواره
عربستان : ۱۵ ماهواره
امارات : ۱۳ ماهواره
پاکستان : ۸ ماهواره
ایران : ۴ ماهواره
کویت : ۲ ماهواره
عراق : ۱ ماهواره
قطر : ۱ ماهواره
این اطلاعات بر اساس داده های سایت ردیابی ماهواره N2YO.COM بدست آمده است.
🌔 @nojoom_et
💢تصویر قسمتی از ابر ماژلانی بزرگ
ابر ماژلانی یک کهکشان همسایه است که به دور کهکشان ما در حال چرخش میباشد و فاصلهاش از کهکشان راه شیری 160000 سال نوری است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش ساخت کاردستی دکوری زیبا کاغذی ملیله_کاغذی
😍😍
#خلاقیت
💭 @doorrikhtni
💢ابزار زلزلهسنج که به سیاره مریخ منتقل شده، بخشی از ماموریت InSight ناسا بود. این ماموریت که در 5 مه 2018 به فضا پرتاب شد و در 26 نوامبر 2018 بر روی سطح مریخ فرود آمد، با هدف مطالعه ساختار داخلی مریخ طراحی شده بود.
💢زلزلهسنج این ماموریت، به نام “Seismic Experiment for Interior Structure” (SEIS)، یکی از ابزارهای اصلی InSight است. SEIS یک زلزلهسنج بسیار حساس است که قادر به اندازهگیری لرزشها و زلزلههای مریخی (Marsquakes) با دقت بالا است.
💢مراحل انتقال و قرار دادن این زلزلهسنج بر روی سطح مریخ به این صورت بود:
🌔 @nojoom_et
✈️سفر در زمان تخیل یا واقعیت (هاوکینگ)
🚀نظریه نسبیت و سفر در زمان
بر اساس نظریه نسبیت خاص آلبرت انیشتین، زمان بسته به سرعت حرکت شما نسبت به یک جسم دیگر، کند یا سریع میشود. هاوکینگ این مفهوم را توسعه داد و بیان کرد که اگر بتوانیم با سرعتی نزدیک به سرعت نور حرکت کنیم، میتوانیم شاهد کند شدن زمان نسبت به کسانی باشیم که در سرعتهای کمتری حرکت میکنند
🚀کرمچاله ها و سفر در زمان
هاوکینگ همچنین به مفهوم کرمچاله ها علاقهمند بود، که در نظریه نسبیت عام انیشتین مطرح شدهاند. کرمچاله ها میتوانند به عنوان میان برهایی در فضا-زمان عمل کنند که امکان سفر بین نقاط دوردست کیهان را در زمانهای کوتاهتر فراهم میآورند. با این حال، هاوکینگ تأکید کرد که این کرمچاله ها بسیار ناپایدار هستند و تکنولوژی لازم برای ساخت یا حفظ آنها هنوز در دسترس نیست.
🚀تناقضات و محدودیتها
هاوکینگ همچنین به تناقضات مربوط به سفر در زمان اشاره کرد، مانند تناقض پدربزرگ که در آن یک مسافر زمان میتواند به گذشته سفر کند و باعث شود که او هرگز به وجود نیاید. او بیان کرد که این تناقضات نشاندهنده محدودیتهای احتمالی برای سفر در زمان هستند.
در حالی که هاوکینگ به امکان سفر در زمان از دیدگاه نظری اعتقاد داشت، او همچنین به محدودیتها و چالشهای فنی موجود در این زمینه اشاره کرد. او معتقد بود که درک بهتر قوانین فیزیک و پیشرفتهای تکنولوژیک میتواند راه را برای پاسخ به این سوالات باز کند-
🌔 @nojoom_et
اولین سلفی فضایی، توسط باز آلدرین در ماموریت Gemini XII ثبت شد.
#ناسا_فارسی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موشک فالکون ۹ اسپیساکس، روز سهشنبه ۲۹ خرداد، پس از پرتاب از پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ در کالیفرنیا، آسمان بخشهایی از ایالتهای کالیفرنیا و آریزونا را با تصاویری خیرهکننده، روشن کرد
در ویدیویی که کاربران شبکه اجتماعی اکس از پرواز فالکون ۹ در آسمان کالیفرنیا منتشر کردهاند، هاله دود آبیرنگ این موشک، در آسمان دیده میشود
شرکت اسپیساکس که تحت مالکیت ایلان ماسک است، در بیانیهای اعلام کرد که این موشک، ۲۰ ماهواره استارلینک را در مدار زمین مستقر کرده است.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیام_امروز
🌸خوشبختی به چقدر داشتن نیست …
🌼“به چقدر لذت بردن از زندگیست”
🌔 @nojoom_et
دنباله دارِ Churyumov–Gerasimenko درحالی که گاز و گردو غبار را به فضا پرتاب میکند و بدین طریق دنباله ی آن شکل میگیرد.
.
عکس از کاوشگرِ Rosetta
🌔 @nojoom_et
حکومت نظامی در غدیر !
سید محمد کمرهای از رجال صدر مشروطه می گوید:
بعد ساعت سه به خانه آمده احمد (پسرش) از حضرت عبد العظيم نيامده بود، گمان كردم كه نتوانسته بيايد شام آبگوشت خورده خوابيديم ساعت پنج و نيم از شب احمد آمد تعجب كردم گفت از بس كه برا عيد غدير جمعيت زياد بود تاحال طول كشيد ، قريب چهار پنج هزار نفر جمعيت ماندند و شهر نتوانستند بيايند
تمام خيابان و بازار و حرم و صحن و ماشين مملو از جمعيت و امشب حكومت نظامى در شهر بهم خورد كسى را نگرفتند و الا ده هزار جمعيت را بايد بگيرند.
🌹فرار سیدن ایام غدیر مبارکباد
📿غفلت و سهل انگاری در مساله غدیر جایز نیست
🌔 @nojoom_et
کیهانوردان ایستگاه فضایی بین المللی در حال آماده شدن برای خداحافظی با فضاپیمای سایوز ام-اس-۲۶ هستند
دیروز، کیهانوردان تجهیزاتی را که قرار بود به داخل فضاپیما منتقل شوند را بسته بندی کردند،
نیتروژن فشرده داخل فضاپیما را وارد اتمسفر ایستگاه کردند و آب مایع داخل فضاپیما را هم وارد مخزن آب ایستگاه کردند.
عکاس: الکساندر گربنکین
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک ویدیو از سال 2019
نمونه اولیه ی فضاپیمای Starship
🌔 @nojoom_et
در 19 ژوئن 1976 فضاپیمای وایکینگ 1 وارد مدار مریخ شد.
این فضاپیما اولین ساخته بشریت بود که نه تنها با موفقیت بر سطح مریخ فرود آمد ، بلکه به طور کامل برنامه تحقیقاتی را نیز برآورده می کند (اولین فرود نرم بر روی مریخ در تاریخ فضاپیمای مارس-3 شوروی در دسامبر 1971 بود).
فرودگر ماموریت وایکینگ-1 بیش از شش سال - تا نوامبر 1982 در سطح این سیاره فعال بود
🌔 @nojoom_et
💢موسسه فرهنگی قرآن و عترت رصدگر عمق آسمان به مناسبت عید سعید غدیر خم بسته جدید گردشگری نجوم قرآن را با استفاده از فناوریهای به روز واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در مسجد مقدس جمکران رونمایی میکند. این بسته همراه با رونمایی از بزرگترین تلسکوپ گردشگری غرب آسیا واهد بود. به همین مناسبت عموم مردم میتوانند بعدازظهر عید در مسجد مقدس جمکران از این امکانات بهره مند شوند.
#تلسکوپ
🌔 @nojoom_et
💫 چگونه یک تقلب توانست ۷۰۰ میلیون دلار به ناسا ضرر بزند.
💢در ۲۴ فوریه ۲۰۰۹ ناسا ماهواره ۲۷۰ میلیون دلاری را برای مشاهده میزان کربن توسط راکت فضایی مینوتائور-سی به فضا فرستاد که این ماموریت شکست خورد. هزینه این راکت فضایی و هزینه های جانبی پرتاب هم ۵۴ میلیون دلار بود. ماهواره جایگزین آن سال ۲۰۱۴ توسط راکت فضایی اتلس-۲ پرتاب شد.
💢ناسا مارس ۲۰۱۱ هم ماهواره ۴۲۴ میلیون دلاری برای بررسی تغییرات آب و هوایی زمین توسط راکت مینوتائور-سی به فضا فرستاد که این پرتاب هم شکست خورد.
💢دلیل شکست این دو پرتاب راکت مینوتائور-سی اشکال در مرحله جدا شدن پیلود بود و حدود ۷۰۰ میلیون دلار به ناسا ضرر زد.
💢پس از دو سال تحقیق، آژانس فضایی آمریکا در نهایت به منشا این موضوع پی برد. در واقع شرکت ساپا پروفایلز که پیمانکار ناسا در اورگن بود، ۱۹ سال آلومینیوم معیوب و تقلبی به آژانس فضایی آمریکا داده بود.
البته آزمایشهای مربوط به مقاومت و کیفیت این آلومینیومها را هم دستکاری کرده بود. قطعات آلومینیومی موشک در زمان پرتاب خرد میشد و بنابراین قادر به رها کردن ماهواره به فضا نبود
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی بسیار زیبا از عبور سیاره ناهید از جلوی خورشید که توسط فضاپیمای ژاپنی هینوده گرفته شده است.
🌔 @nojoom_et
💫 چه راکت فضایی مناسب کشور است؟
💢اگر کشوری مثل ایران قصد دارد تا وارد بازار تجاری پرتاب های راکت های فضایی شود یا بخواهد در حوزه پرتاب های فضایی مستقل شود بهتر است روی ماهواره برهای کلاس متوسط سرمایه گزاری کند.
💢راکتهای کلاس متوسط یا medium-lift launch vehicle (MLV) به راکت هایی گفته می شود که می توانند بین ۲ تا ۲۰ تن را به مدار نزدیک زمین یا لئو منتقل کنند
💢بررسی بازار بینالمللی نشان میدهد که تقاضای فزایندهای برای پرتاب ماهوارههای مخابراتی به مدار زمینآهنگ (GEO) و همچنین تشکیل ابرمنظومهها در مدار ارتفاع-پایین وجود دارد و راکت های سبک توانایی انجام این کار را ندارند.
متخصصان کشور اکنون در حال طراحی و ساخت ماهوارهبرهای متوسط چون «سریر» و «قائم ۱۰۵ و ۱۲۰» و «سروش» هستند که ممکن است در چند سال آینده شاهد پرواز آنها باشیم.
🌔 @nojoom_et
💫آیا ما باید ماهوارهبر نیمه سنگین (متوسط) بسازیم؟
💢فقط ۷ کشور آمریکا ، روسیه ، چین ، اروپا ، ژاپن ، هند و کره جنوبی هستند که توانسته راکت فضایی نیمه سنگین بسازند.
ساخت چنین راکت فضایی بسیار گرانقیمت است و نیازمند زیر ساخت های بسیار زیادی است.
تجربه پرتاب ماهواره خیام نشان داد که ایران نیازی به ساخت راکت فضایی کلاس متوسط بومی ندارد و می تواند پرتاب های خود را از طریق کشورهایی از جمله روسیه یا چین یا هند یا ... انجام دهد، همانطور که در ادامه ماهواره پارس-۱ توسط روسیه پرتاب شد و به زودی دو ماهواره کوثر و هدهد هم توسط روسیه پرتاب خواهند شد.
برای ایران بهتر است هزینه های بسیار سنگین تست و طراحی راکت های فضایی متوسط را در حوزه ساخت خود ماهواره خرج کند.
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از قاصدک
❌با ۱۵ جلسه ، تا اربعین ، عراقی حرف بزن❌️
🎁 هدیه ورود :
دو ترم آموزشِ رایگانِ تخصصی
+ لیست دنیایی از مکالمات اربعینی
مثلا جملات مربوط به :
●وقتی گم شدی 😣 ●وقتِ تاکسی گرفتن 🚕
●تو صرافی 🏦 ●تو حرم 🕌
●خرید سوغاتی 💷 💰●سیمکارت📱
●توی مرز ●توی درمانگاه ●مبیت گرفتن
⚠️همه جا کارِتو خودت راه میندازی⚠️
○ یه سر بزن ضرر نمیکنی 👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2230387069C79b4568f16
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢سقوط مرحله اول راکت چینی در مناطق پرجمعیت
💢یک راکت لانگ مارچ-۲-سی چین حامل یک ماهواره نجومی به نام مانیتور اجسام متغیر چند باندی مبتنی بر فضا (SVOM) از مرکز پرتاب ماهواره ژیچانگ در استان سیچوان در جنوب غربی چین در روز ۲۲ ژوئن به فضا پرتاب شد.
💢مرحله اول این راکت فضایی در نزدیکی یک منطقه پرجمعیت سقوط کرد و سوخت هایپرگولیک سمی آن نشت کرد.
🌔 @nojoom_et