به قول شمس تبریزی که میگه ؛
بگذار زندگی با تو جریان یابد ، نه بی تو ...!🌸🍂
به جریان زندگی اعتماد کن !
گاهی همه چیز را به هم میریزد ،
تا در واقع هر چیز را سر جای درستش قرار دهد ...🌸🍂
نگران این نباش که زندگیات زیر و رو شود ،
از کجا معلوم زیر زندگیات بهتر از رویش نباشد؟!🌸🍂
درود همراهان همیشگی..
روزتون سرشار از عشق و امید💖
🌔 @nojoom_et
🔻تاریخچه ماه در "کپسول زمان"
🌔 ماه نیز مانند زمین حداقل ۴.۵ میلیارد سال سن دارد، اما جو یا تکتونیک صفحهای (جابجایی صفحات) و هیچ باد یا بارانی برای فرسایش سطح جهت تغییر در آن وجود ندارد؛ با این حال ماه در طول زمان تغییر کرده است!
دهانهها نتیجه برخورد سنگهای سرگردان در فضا هستند که عمدتاً پس از اولین شکلگیری ماه، با آن برخورد و غبار ماه (رگولیت) را گرم و به سنگ تبدیل کرد.
در یک مطالعه جدید، محققان امریکا و انگلیس سنگ ماه را که بیش از ۵۰ سال پیش توسط فضانوردان آپولو ۱۶ جمعآوری شده بود، تجزیه و تحلیل و گفتند که این سنگها همچون یک "کپسول زمان" سرنخهایی از گذشته و حال در کره ماه ارائه میدهند.
در این نمونهها، فضای سنگ پر از ذرات کوچکتر و نوعی "سیمان" معدنی است که سنگ را بهم متصل میکند.
"کپسول زمان" سرنخهای جدیدی در مورد چگونگی تغییر سطح ماه در طی میلیاردها سال ارائه میدهد؛ این تغییرات نه تنها از برخورد سیارکها، بلکه از باد خورشیدی نیز ناشی میشود.
شرح تصویر: فضانورد John Young در محل فرود Descartes در حال نمونهبرداری از سطح ماه - جمعه اول اردیبهشت ۱۳۵۱. اعتبار تصویر از ناسا
#ماه
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نگاهی به بهرام (مریخ) و سنگ های جالب این سیاره.
#مریخ
🌔 @nojoom_et
15.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻لحظه نصب و اتصال ماهواره های ایرانی "هدهد" و "کوثر" ساخت شرکت خصوصی "امید فضا" بر روی راکت فضایی سایوز در پایگاه فضایی واستوچنی روسیه
این دو ماهواره در روز ۱۵ آبان در کنار ۵۳ ماهواره روسی دیگر از جمله دو ماهواره "یونسفرا-ام" به فضا پرتاب خواهند شد.
#ماهواره_هدهد #ماهواره_کوثر
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨یک تایم لپس کوچک از حرکت ابرهای شب تاب در لایه های مرتفع جو زمین☁️
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳
عنوان: ء M42: سحابی بزرگ جبار
عکاس: فنیس لوراند
سحابی بزرگ جبار، که یک منطقه عظیم و نزدیک برای تولد ستارههاست، احتمالاً معروفترین سحابی در دنیای نجوم است. در اینجا، گازهای درخشان دور ستارههای جوان و داغی که در لبه یک ابر مولکولی بینستارهای بزرگ قرار دارند، دیده میشوند. این ابر تنها ۱۵۰۰ سال نوری با ما فاصله دارد. در تصویری که به نمایش گذاشته شده و رنگها بر اساس تابش اکسیژن و هیدروژن انتخاب شدهاند، رشتهها و ورقههای غبار و گاز به وضوح دیده میشوند. سحابی بزرگ جبار را میتوان با چشم غیرمسلح در نزدیکی کمربند سهستارهای معروف صورت فلکی جبار پیدا کرد. علاوه بر اینکه این سحابی یک خوشه باز و روشن از ستارهها به نام "تراپزیوم" را در خود جای داده، تعداد زیادی مهدکودک ستارهای نیز در آن وجود دارد. این مهدکودکها شامل مقدار زیادی گاز هیدروژن، ستارههای جوان داغ، پروپلییدها و جتهای ستارهای هستند که مواد را با سرعت بالا به بیرون پرتاب میکنند... 🔗
🌔 @nojoom_et
سازمان فضایی ژاپن جاکسا در سال ۱۹۹۸ کاوشگر ۲۵۸ کیلوگرمی نزومی ( Nozomi) را توسط راکت ام-وی و از مرکز فضایی اوچینورا به سمت مریخ پرتاب کرد
این کاوشگر برای مطالعه جو فوقانی مریخ و تعامل آن با بادهای خورشیدی و همچنین توسعه فناوری هایی برای استفاده در مأموریت های بعدی میان سیاره ای طراحی شده بود.
عملکرد غلط موتورها در هنگام چرخش کاوشگر در اطراف زمین منجر به اتلاف سوخت فضاپیما شد و فضاپیما شتاب کافی برای رسیدن به مسیر برنامه ریزی شده را نداشت . دو تصحیح مداری در طی مسیر و روشن کردن موتورها با آخرین مقدار سوخت هم نتوانست کاوشگر را وارد مدار مریخ کند
با وجود مأموریت ناموفق این کاوشگر به مریخ ، برای ادامه نظارت بر فعالیت های خورشیدی در مدار باقی ماند و تا سال ۲۰۰۳ این کاوشگر فعال بود
🌔 @nojoom_et
⭕️ تا کنون موجودات کمی در مدار زمین کشته شدند و هیچ انسانی هم در مدار زمین کشته نشده است
⭕️ از ۵ مورد حادثه فضایی منجر به فوت فضانوردان یک حادثه بر روی سکوی پرتاب و یک حادثه در زمان پرتاب و یک حادثه هم در زمان فرود و دو حادثه در زمان ورود به جو زمین رخ داده است
⭕️ سگ فضانورد ، لایکا ، اولین موجود زنده ای بود که به مدار زمین رفت و فضاپیمای او برای ورود مجدد به زمین طراحی نشده بود و این سگ اولین جانوری بود که در مدار زمین کشته شد.
🌔 @nojoom_et
در 2 نوامبر 2008 سطح نشین فونیکس آخرین پیام خود را به زمین ارسال کرد
کاوشگر فونیکس در 4 اوت 2007 برای پژوهش در مورد وجود آب و محیط قابل زیست برای موجودات تک سلولی بر روی سیاره مریخ به فضا پرتاب شد و بر طبق برنامه در روز 25 مه 2008 در منطقه قطب شمال سیاره مریخ فرود آمد.
برنامهٔ کاوشگر فینیکس توسط آزمایشگاه مطالعات ماه و سیارات در دانشگاه آریزونا پیشنهاد و مدیریت شدهاست. سازمان ناسا ناظر بر انجام این عملیات بوده و کشورهای آلمان، بریتانیا، دانمارک، کانادا و سوئیس در این برنامه مشارکت نمودند. هزینهٔ مأموریت اکتشافی فینیکس بالغ بر 386 میلیون دلار بود.
🌔 @nojoom_et
🔰مریخنورد استقامت شاهد خورشیدگرفتگی عجیبی در مریخ بود
🔶مریخنورد استقامت ناسا، شاهد یک رویداد نجومی جالب در سیاره سرخ شد. این مریخنورد، در حالی که در دهانه جزرو مستقر بود، موفق شد از خورشیدگرفتگی ناشی از عبور قمر کوچک مریخ، فوبوس، از مقابل خورشید، تصاویری شگفتانگیز ثبت کند.
🔶این رویداد در روز ۱۲۸۵ام مأموریت استقامت (مصادف با سوم سپتامبر) رخ داد. مریخنورد با استفاده از دوربین پیشرفته Mastcam-Z خود، تصاویری با جزئیات بالا از این پدیده ثبت کرده است. در این تصاویر، میتوان فوبوس را به شکل یک لکه سیاه کوچک مشاهده کرد که در مقابل قرص درخشان خورشید حرکت میکند. این منظره، شبیه به یک چشم بزرگ در آسمان مریخ است.
🔶این اولین باری نیست که استقامت شاهد چنین رویدادی است. با توجه به اینکه قمر فوبوس هر ۷.۶ ساعت یکبار به دور مریخ میگردد، خورشیدگرفتگیهای ناشی از عبور آن از مقابل خورشید، پدیدههای نسبتاً رایجی در این سیاره هستند. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
🌔 @nojoom_et
این عکس که در تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۲۴ گرفته شده و توسط خبرگزاری رسمی کره شمالی، آژانس مرکزی خبری کره (KCNA)، در تاریخ ۱ نوامبر ۲۰۲۴ منتشر شده است، نمایی از زمین را در هنگام آزمایش موشک بالستیک قارهپیمای جدید «هواسونگ-۱۹» کره شمالی نشان میدهد.
🌔 @nojoom_et
زندگی دیکته ای نیست
که آن را
به ما خواهند گفت
زندگی انشاییست
که تنها باید خودمان بنگاریم
زندگی میچرخد
گاهی با غم
گاهی با خنده..
✨صبحتون بخیر دوستان
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تایم لپس فوق العاده زیبای کهکشان راه شیری بر فراز هاوایی
عکاسی از این زیبایی نویسنده حدود 2 ساعت زمان برده است.
🌔 @nojoom_et
«طراحی آیروگراف به مناسبت پرتاب ماهوارههای هدهد و کوثر به وسیله راکت فضایی سایوز در بامداد ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳»
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌠آیا دنبالهدار S1 متلاشی شده است؟
🌠اوایل مهرماه امسال به نظر میرسید که بزودی دو دنبالهدار درخشان سوچینشان A3 و S1 را در آسمان داشته باشیم. گرچه اکنون دنبالهدار A3 شروع به دور شدن نموده است، اما ما در این کانال در مورد دنبالهدار C/2024 S1 (ATLAS) و یا S1 خبرهایی را منتشر کردهایم. این دنبالهدار طی روزهای گذشته به نزدیکترین فاصله با خورشید رسيد.
اکنون آخرین تصاویر از فضاپیمای رصد خورشیدی ناسا SOHO نشان میدهد که دنبالهدار S1 از نزدیکی با خورشید جان سالم به در نبرده و احتمالاً متلاشی شده است. (تصویر بالا)
این خبر اگرچه ناامیدکننده است، جای تعجب ندارد.
پروژه مطالعاتی ATLAS در هاوایی، دنبالهدار جدید S1 را نیز کشف کرده است که میتوانست طی این شبها در آسمان زمین درخشان شود.
پیشبینیها برای این دنبالهدار حاکی از آن بود که در هفته دوم آبانماه جاری زمانی که S1 به خورشید نزدیکتر میشود، به قدر ۵- تا ۷- برسد و از سیاره ناهید، هم درخشانتر و شاید در روز قابل مشاهده باشد!
هنوز این اتفاق نیافتاده و باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا S1 در آسمان خودنمایی میکند؟
اعتبار تصاویر بالا از: NOAA
#دنبالهدار
🌔 @nojoom_et
🌟عکسی از بنای یادبود فاتحان فضا در مسکو که توسط ماهواره ریسورس_پی گرفته شده است
بنای یادبود فاتحان فضا در خیابان میرا در مسکو در ۴ نوامبر ۱۹۶۴، افتتاح شد به هر حال، این بنا دومین اثر بلند کشور روسیه است
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 سهشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
عنوان: راه شیری بر فراز جزیره ایستر
عکاس: جاش دوری
چرا مجسمههای جزیره ایستر ساخته شدند؟ هیچکس دقیقاً نمیداند. چیزی که مشخص است این است که بیش از ۹۰۰ مجسمه سنگی بزرگ به نام موآی در آنجا وجود دارد. این مجسمههای موآی که توسط مردم راپا نویی (جزیره ایستر) ساخته شدهاند، به طور میانگین بیش از دو برابر قد یک انسان ارتفاع دارند و وزنشان بیش از ۲۰۰ برابر یک انسان است. گفته میشود که این مجسمههای عجیب حدود ۶۰۰ سال پیش و به شکل رهبران محلی یک تمدن پرجنبوجوش و باستانی ساخته شدهاند. یونسکو جزیره ایستر را به عنوان یک میراث جهانی ثبت کرده است. در این تصویر که ماه گذشته گرفته شده، تعدادی از این غولهای سنگی زیر نوار مرکزی کهکشان راه شیری دیده میشوند. هنوز هم موآیهای ناشناختهای در این جزیره کشف میشوند....
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
عکس زیبایی از طوفان در مرکز شش ضلعی واقع در قطب شمال زحل که قطر آن حدود ۲۰۰۰ کیلومتر است و توسط فضاپیمای کاسینی در ۲۷ نوامبر ۲۰۱۲ گرفته شده است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی از فعالیتهای خورشیدی روز گذشته
به زبانه ای که در قطب شمال خورشید رخ می دهد دقت نمایید.فعالیت شدید در قطبهای خورشید چندان رایج نیست.
یک منطقه فعال در لبه سمت چپ خورشید در حال نزدیک شدن به سوی زمین است.
نیمه اول فیلم در طول موج ۳۰۴ انگستروم بوده و نیمه دوم ،همان تصاویر در طول موج دیدگانی(آن چیزی که بکمک یک فیلتر معمولی خورشیدی قابل مشاهده است)
منبع:تصاویر تلسکوپ خورشیدی SDO
#خورشید
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الهی به امید تو
ای امید نا امیدان
به این امید که نگاهی
به حال و روزمان کنی
یاریمان کن
ای داننده آشکار و نهان
چهارشنبه 16آبان
را با نام خداے بزرگ و
مهربان شروع می کنیم
روزتون در پناه خدا🌼🍃
🌔 @nojoom_et
Sh2-310
یک منطقه عظیم در صورت فلکی
Canis Major
این منطقه مملو از سحابی های تاریک و بازتابی است.
#سحابی
🌔 @nojoom_et
♦️سیاره_سرخ
✨اطلس جدید ابرهای مریخی
سیاره سرخ بهرام علیرغم جو نازکش دارای طیف گستردهای از ابرهاست که در هوای سرد آن شناورند.
محققان مرکز هوافضای آلمان (DLR) کاتالوگی بنام اطلس ابری HRSC تهیه کردند و هفته گذشته آن را در کنگره علوم سیارهای اروپا (EPSC) در برلین آلمان ارائه نمودند.
انجمن سیارهشناسی اروپا به تازگی اعلام کرد که این اطلس جدید حاوی تصاویری است که توسط دوربین استریو با وضوح بالا (HRSC) مدارگرد Express Mars آژانس فضایی اروپا ثبت شده است. این کاوشگر از سال ۲۰۰۳ بدور بهرام میچرخد و هنوز هم فعال میباشد. تعجبآور است که سیاره سرخ ابر و طوفان دارد، چرا که جو آن بسیار نازک و کمتر از ۱٪ زمین در سطح دریاست!
کریستالهای یخ آب و دیاکسیدکربن و ذرات غبار میتوانند به شکلگیری ابرها کمک کنند و بهرام به خاطر طوفانهای عظیمش مشهور است!
شرح تصویر: مریخنورد پشتکار (Perseverance) ناسا این منظره خیرهکننده از ابرهای شبتاب مریخی را شنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ ثبت کرده است. اعتبار تصویر از NASA/Kevin M.Gill
#مریخ
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غروب ماه در مدار🌕
دیسک قابل مشاهده به دلیل شکست - شکست (خم شدن) پرتوهای نور هنگام عبور از جو، منحرف می شود.
هر چه جو ضخیم تر باشد، انکسار بیشتر موقعیت ظاهری یک جسم را افزایش می دهد. بنابراین لبه پایینی دیسک بیشتر از قسمت بالایی بالا می رود - جسم صاف می شود.
🌔 @nojoom_et
🔻مسیر فضاپیمای چینی چانگئی-۶ از زمین تا ماه و برگشت
این فضاپیما اکنون در ماه قرار دارد و منتظر است تا اپراتورها پس از بررسی کامل شرایط، دستور فرود را صادر کنند.
همانطور که مشاهده می کنید چانگئی-۶ مانند اکثریت کاوشگرهای ساخت بشریت ابتدا وارد مدار پایین زمین (موسوم به مدار پارکینگ) شد و سپس با روشن کردن موتورهای خود توانست به سرعت فرامداری زمین برسد و از جاذبه زمین خارج شود.
اکثریت فضاپیماهای فرامداری ساخت بشریت پس از پرتاب، وارد مدار پایین شده و سپس با روشن کردن موتورها به سرعت گریز از جاذبه زمین میرسند.
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از قاصدک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دانلود آهنگ های جدید ایرانی😍😵💫🔥
#محسنچاوشی
#رضابهرام
#معینزد
#سهیلمهرزادگان
#محسنابراهیمزاده
#فرزادفرزین
#محسنیگانه
#سهرابپاکزاد
همه آهنگ های تو کانال زیر😳🙊👇
https://eitaa.com/joinchat/2644246840C8f42e259c1
https://eitaa.com/joinchat/2644246840C8f42e259c1
📢 تصویر روز ناسا
🗓 چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳
عنوان: دنبالهدار Tsuchinshan-Atlas بر فراز کوههای دولومیت
عکس و حق نشر: الساندرا ماسی
دنبالهدار Tsuchinshan-Atlas حالا دوباره به سمت بیرون منظومه شمسی در حرکت است. این گلوله بزرگ یخی و پر از گرد و غبار، در طول سفرش به نزدیکی خورشید، نمایش زیبایی به راه انداخت و در ماه اکتبر، عکسهای فوقالعادهای از آن از روی زمین گرفته شد. عکسی که میبینید در اواسط اکتبر گرفته شده و یکی از ویژگیهای دیدنی این دنبالهدار را نشان میدهد: دنباله ضدی آن. در این تصویر، دنبالهدار C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS) با دنبالههای بلند گرد و غبار و یونها دیده میشود که به سمت بالا و دور از خورشید اشاره دارند، در حالی که دنباله ضدی قوی آن، که از ذرات گرد و غبار سنگینتر تشکیل شده، به سمت پایین و تقریباً به سمت خورشید که تازه غروب کرده، اشاره میکند. در پیشزمینه، روستای تای دی کادوره در ایتالیا دیده میشود و در پسزمینه، کوههای عظیم دولومیت قرار دارند.
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
یادتونه چند سال پیش فضاپیمای روزتا به سمت یک سیارک رفت و کاوشگر خودش (فیله) رو به روی سطح سیارک فرستاد ؟؟
که بعدش این کاوشگر به درون یک شکاف افتاد و باطریش تموم شد ؟
حالا درحالی که فقط یک ماه از ماموریت روزتا باقی مونده
تصویری ارسال کرده که کاوشگر فیله در یک شکاف نشون میده.
🌔 @nojoom_et
✅ فکت نجومی جالب امروز
🗓 چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳
🔰️آیا میدانستید که روی سیاره عطارد، یک روز (از طلوع تا غروب خورشید) تقریباً ۱۷۶ روز زمینی طول میکشد؟ این به این معنی است که یک شبانهروز عطارد بیشتر از یک سال آن طول میکشد!
🌔 @nojoom_et