🔰تازه ترین خبرهای دنیای نجوم
◀️ناسا میخواهد موشکهایی را به شفقهای قطبی پرتاب کند تا "شفقهای سیاه" را مطالعه کند
💢ناسا قصد دارد دو موشک را به شفقهای قطبی پرتاب کند تا پدیده های نوری خاصی به نام "شفق های سیاه" را مطالعه کند. این موشکها از طریق شفق های فعال عبور خواهند کرد و نورهای منحصر به فردی که در آسمان شب آلاسکا میرقصند را بررسی خواهند کرد
💢این پروژه به دانشمندان کمک میکند تا بهتر بفهمند چگونه شفقهای قطبی شکل میگیرند و چه تأثیری بر جو زمین دارند. شفقهای سیاه، که به دلیل کاهش نور در برخی مناطق شفقهای قطبی به وجود می آیند، یکی از پدیدههای نادری هستند که هنوز به طور کامل درک نشده اند. با پرتاب این موشکها، ناسا امیدوار است که اطلاعات بیشتری درباره این پدیده ها جمع آوری کند و به درک بهتری از فرآیندهای پیچیدهای که در جو زمین رخ میدهند، برسد
🌔 @nojoom_et
تصویری از چهاردهمین و پانزدهمین سیارکهای کشف شده منظومه شمسی در فاصله حدود 225 میلیون کیلومتری زمین در محدوده صورتهای فلکی ارابه ران،ثور و دوپیکر
ستاره پرنور مرکز تصویر ستاره عیوق است.به لکه های تیره این محدوده آسمان که توده های بزرگ غبار و مواد تیره کننده نور پسزمینه هستند هم توجه نمایید.این منطقه لبه بیرونی قرص کهکشان راه شیری(منطقه مقابل نوار پر نور مرکزی سمت صورتهای فلکی عقرب و قوس)را نشان می دهد.
قطر سیارک آیرن در حدود ۱۵۰ کیلومتر و قطر ایونومیا در حدود ۲۷۰ کیلومتر است.
این تصویر حاصل ترکیب سی فریم هشت ثانیه ای با دوربین نیکون دی 750 و لنز 35 میلیمتر با ایزو ده هزار و با کمک سه پایه ساده تهیه شده است.
مکان:مرز اینچه برون استان گلستان
🌔 @nojoom_et
✨کشور فنلاند 🇫🇮 پنجاه و سومین کشوری شد که به پروژه ی آرتمیس پیوست تا در فعالیت های علمی این پروژه سهمی داشته باشد.
پروژه ی آرتمیس بزرگترین پروژه ی فضایی تاریخ بشر خواهد بود
با هدف ساخت یک ایستگاه فضایی در مدار ماه
ساخت پایگاه های انسانی برای حضور بلند مدت انسان در ماه و سفر به فراتر مانند بهرام(مریخ)
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آرزو میکنم
همه خوبی های دنیا
مال شما باشه
صبح زیباتون بخیر✨✨🌻🌻
🌔 @nojoom_et
✨دریاچههای موّاج مریخی در گذشتههای دور !
بتازگی دانشمندان با بررسی دادههای مریخنورد کنجکاوی (Curiosity)، شواهدی از موجهای ناشی از باد در لایههای سنگی دهانه Gale سیاره سرخ بهرام یافتهاند که نشان میدهد دریاچههایی با آب مایع و بدون پوشش یخ، روی سطح این سیاره وجود داشتهاند.
این یافتهها، به دوران مریخی حدود ۳.۷میلیارد سال پیش باز میگردد و حاکی از شرایط آبوهوایی گرمتر در گذشته بهرام است و نشان میدهد این سیاره مدت طولانیتری میتوانسته میزبان آب مایع و شاید حیات میکروبی باشد و شرایط مناسب برای رشد حیات میکروبی را گسترش میداده است.
این تحقیق ساختار لایههای رسوبی خاصی را توضیح میدهد که توسط باد و آب ایجاد گردیدهاند و حداقل برخی از دریاچههای مریخی، عاری از یخ بوده و موجهای کوچکی توسط باد در آنها ایجاد میشده است!
احتمالاً این امواج، حدود ۶میلیمتر ارتفاع و کمتر از ۴ تا ۵سانتیمتر از یکدیگر فاصله داشتهاند؛ که نشان میدهد دریاچه کم عمق و با عمق کمتر از ۲متر بوده است.
شرح تصویر: تصور ذهنی هنرمند از یک دریاچه باستانی در دهانه Gale در سیاره سرخ بهرام. اعتبار تصویر از Kevin Gill
#سیاره_سرخ
🌔 @nojoom_et
11.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ویدیویی از پرتاب پنجم استارشیپ و گرفتن بوستر ، که توسط یک بالون هوایی گرفته شده منتشر شد.
🌔 @nojoom_et
- کهکشان Messier 83، که به نام کهکشان چرخ پره جنوبی نیز شناخته میشود، در صورت فلکی hydra واقع شده و تقریباً در فاصله ۱۲ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد.
- این کهکشان به دلیل نرخ بالای تشکیل ستارهها که در بازوهای مارپیچی آن مشهود است، شناخته شده است و میزبان 6 ابرنواختر کشف شده بوده که بر فعالیت چرخه زندگی ستارهها در آن تأکید دارد.
- تصویر این کهکشان با استفاده از دوربین انرژی تاریک در رصدخانه بینالمللی cerro tololo ثبت شده که ساختار دقیق و مناطق پر جنب و جوش تشکیل ستارهها را نشان میدهد.
#کهکشان
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌏 چرا کروی بودن زمین مشخص نیست؟ 👆
#زمین
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳
عنوان: خوشه پروین بالای هاف دوم
ستارهها به صورت گروهی دیده میشوند. معروفترین گروه ستارهها در آسمان، خوشه پروین است که با چشم غیرمسلح به راحتی قابل مشاهده است. خوشه پروین حدود ۴۵۰ سال نوری از ما فاصله دارد، حدود ۱۰۰ میلیون سال پیش شکل گرفته و احتمالاً حدود ۲۵۰ میلیون سال دیگر هم باقی خواهد ماند. خورشید ما هم احتمالاً در یک خوشه ستارهای متولد شده، اما اکنون که حدود ۴.۵ میلیارد سال از عمرش میگذرد، همنشینان ستارهای تولدش مدتهاست که پراکنده شدهاند. خوشه ستارهای پروین در بالای هاف دوم، یک سازه سنگی معروف در پارک ملی یوسیمیتی در کالیفرنیا، آمریکا به تصویر کشیده شده است. تصویر ارائه شده ترکیبی از ۲۸ عکس از پیشزمینه و ۱۷۴ عکس از پسزمینه ستارهای است که همگی از یک مکان و با یک دوربین در یک شب در اکتبر ۲۰۱۹ گرفته شدهاند. پس از محاسبه زمانبندی همنشینی آینده پروین و هاف دوم، عکاس نجومی به طور غیرمنتظرهای با قطعی برق مواجه شد....
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
آیا ما در نزدیکی یک جهانِ موازی هستیم ؟
.
از دههٔ ۱۹۶۰، ستارهشناسان از وجود تابش زمینهٔ کیهانی (CMB) که سراسر جهان را فراگرفته، آگاه بودهاند. این تابش، قدیمیترین نوری است که از مهبانگ باقی مانده است. در سال ۲۰۰۴، ستارهشناسان متوجه منطقهای در CMB شدند که دمای آن بهطور غیرمعمولی کمتر از نواحی اطراف بود.
این ناحیه که به «نقطهٔ سرد CMB» معروف است، سالهاست که دانشمندان را به خود مشغول کرده است.
توضیحات مختلفی برای این پدیده ارائه شده، از جمله اینکه ممکن است یک خطای دادهای باشد یا بهدلیل وجود یک ابرخلاء (supervoid) ایجاد شده باشد.
با این حال، مطالعهٔ جدیدی توسط تیمی از دانشمندان دانشگاه دورهام نشان میدهد که وجود ابرخلاء نمیتواند دلیل این پدیده باشد.
این نتیجهگیری بار دیگر درهای تئوریهای جذابتری مانند وجود یک جهان موازی را باز میکند/
🌔 @nojoom_et
کیهاننوردان در فضا چه می خورند؟
صبحانه فضایی مطابق با منوی روز سوم رژیم ۱۶ روزه کیهاننوردان روسی ایستگاه فضایی بینالمللی:
✅ ژله گوشت زبان گاو
✅ انواع فرنی
✅ قهوه با شکر
+ویتامین ها
و همچنین برای ناهار:
✅ ژله کدو سبز
✅سوپ آش رشته با گوشت
✅سوپ روسی سولیانکا ماهی
✅ نان
✅ آب انگور و آلو
✅چای با شکر
و برای شام:
✅ سوپ گوشت گاو
✅ سیب زمینی له شده با پیاز له شده
✅ پنیر دلمه ای با پوره رامنوس دریایی (نوعی میوه شبیه عناب)
✅ آلو خشک
✅چای با شکر
🌔 @nojoom_et
برق از فضا ؟
- پروژه انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا متعلق به چین با جاهطلبیهای فضایی گستردهتر این کشور، از جمله ایجاد یک آزمایشگاه در ماه تا سال ۲۰۳۵، همسو است که نشان دهنده تعهد این کشور به فناوریهای پیشرفته فضایی است.
- کشورهای دیگری مانند ژاپن، ایالات متحده و بریتانیا نیز در حال بررسی انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا هستند، و شرکت بریتانیایی Space Solar پیشرفتهای قابل توجهی در فناوری انتقال بیسیم نیرو داشته است، که نشان دهندهی علاقه جهانی به این راهحل انرژی پایدار است.
- این پروژه یک گام به سمت پاسخ به تقاضای انرژی جهانی که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ دو برابر شود، است و هدف آن ارائه یک جایگزین مقیاسپذیر و تجدیدپذیر برای سوختهای فسیلی است، که میتواند الهامبخش نوآوریهای بیشتر در انرژیهای تجدیدپذیر در سراسر جهان باشد.
🌔 @nojoom_et