صحنه ای کمیاب از خورشید تقریباً بدون لکه در زمان اوج فعالیت
منبع:تلسکوپ خورشیدی سوهو
#خورشید
🌔 @nojoom_et
- اخترشناسان دو جرم مرموز را در راه شیری با استفاده از تلسکوپ فضایی AKARI ژاپن بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ کشف کردند که بعداً با رصدخانه ALMA در شیلی بیشتر مورد بررسی قرار گرفت.
- این اجرام به خاطر اندازهشان که تا ۱۰ برابر بزرگتر از منظومه شمسی ما هستند و ترکیب آنها که شامل دیاکسید سیلیکون و مونوکسید کربن میشود، که معمولاً در ستارگان جوان یافت میشوند، قابل توجه هستند.
- برنامههایی برای استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) برای تحقیق بیشتر وجود دارد به دلیل تواناییهای پیشرفته مادون قرمز آن که میتواند به درک بیشتر از این اجرام جدید و احتمالاً منزوی کمک کند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫
"صبح"یعنی دوستی با دانه ها
دست دادن با همه *پروانه ها*
"صبح" یعنی آن *کلاغ روی سیم*
🌸🍂
بالهای خسته یک "یاکریم"
"صبح" یعنی "عشق یعنی یک کلام"
"صبح" یعنی *حرف های نا تمام*
درود دوستان ♡
صبح زیباتون☕️
سرشار از شیرینی و مهربانی
🌔 @nojoom_et
♦️عکسی از رویداد نادر قرار گرفتن ۶ سیاره در یک راستا
🔹سیارهها به ترتیب شروع از خورشید:
زحل، زهره، نپتون، اورانوس، مشتری و مریخ
#سیاره
🌔 @nojoom_et
شرکت آفریقا جنوبی کنترون در دهه ۱۹۸۰ پهپاد سرگردان ARD-10 را برای نیروی نظامی این کشور توسعه داد، اما با پایان جنگهای مرزی آفریقای جنوبی وارد خدمت نشد.
بعد این طرح به صنایع هوافضای اسرائیل فروخته شد که از آنها برای توسعه پهپاد هارپی استفاده کرد که اولین بار در سال ۱۹۸۹ آزمایش شد.
این طرحها در سال ۲۰۰۴ به سازمان صنایع هوایی ایران فروخته شد و توسط صنایع هوایی شاهد برای توسعه شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ استفاده شد.
🌔 @nojoom_et
در 7 مارس 1947، یک موشک بالستیک دوربرد آلمانی V2 از نیومکزیکو، آمریکا پرتاب شد.
موشک V2 اولین موشک بالستیک دوربرد جهان است که توسط طراح آلمانی فان براون ساخته شد و اولین پرتاب در مارس 1942 و اولین پرتاب جنگی در 8 سپتامبر 1944 انجام شد و در کل تعداد 3225 موشک توسط آلمان پرتاب شد ⠀
در طی جنگ دوم جهانی این موشک به منظور ارعاب استفاده می شد و عمدتاً به جمعیت غیرنظامی اصابت می کرد (حدود 2700 نفر در اثر برخورد آن جان خود را از دست دادند و عمدتاً قلمرو بریتانیا توسط این موشک گلوله باران شد).
اما در این روز پرتاب موشک هدف دیگری داشت. این پرتاب به عنوان بخشی از پروژه هرمس برای توسعه وسایل پرتاب بالستیک و عبور از جو انجام شد و به حداکثر ارتفاع صعود 162.9 کیلومتر رسید و هنگام پرتاب، برای اولین بار تصاویری از زمین گرفته شد.
در مجموع، از سال 1946 تا 1950، با کمک موشک V-2، بیش از هزار تصویر از سیاره ما از فضا به دست آمد. البته، در آن زمان کلمه فضا به ندرت در رابطه با این عکس ها استفاده می شد. معمولاً گفته می شود که آنها در اتمسفر فوقانی ساخته شده اند.
🌔 @nojoom_et
در مسیر ماه.
- نقطه سفید در تصویر ماه است که توسط لندر Blue Ghost، ساخته شده توسط Firefly Aerospace به عنوان بخشی از برنامه خدمات بارگیری تجاری ماه ناسا (CLPS) که هدف آن انتقال ابزار علمی به سطح ماه است، ثبت شده است.
- مأموریت Blue Ghost Mission 1 قرار است در اوایل مارس ۲۰۲۵ بر روی ماه فرود بیاید، که گام مهمی در برنامه آرتمیس ناسا برای بازگرداندن انسان به ماه است.
- این مأموریت بخشی از تلاشهای گستردهتر در سال ۲۰۲۵ است که شامل چندین فرود بر روی ماه و سایر فعالیتهای کاوش فضایی بلندپروازانه در سطح جهانی میشود، که نشاندهنده سالی پرکار برای مأموریتهای فضایی است.
🌔 @nojoom_et
- دهانههای برخوردی بزرگ در مریخ، مانند آنچه در تصویر نشان داده شده، لایههای مدفون را از عمقهای زیر سطح بالا میآورند و سنگهای رنگارنگ و مواد معدنی متنوع را آشکار میکنند.
این پدیده زمینشناسی به ما دیدی نسبت به ترکیب زیرسطحی مریخ میدهد.
- مواد معدنی که در این بالاآمدگیهای مرکزی نمایان میشوند، اغلب توسط آب تغییر یافتهاند، که نشاندهنده فعالیت آبی در گذشته مریخ است و به فهم ما از امکان قابل سکونت بودن این سیاره در گذشته کمک میکند.
- تصویر گرفته شده توسط دوربین HiRISE اهمیت علمی مطالعه دهانههای برخوردی مریخ را برجسته میکند، که کلیدی برای کاوش تاریخ زمینشناسی و تنوع مواد معدنی این سیاره نسبت به زمین هستند.
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
عنوان: پوستههای غباری اطراف WR 140 از تلسکوپ وب
این حلقههای عجیب چی هستن؟ این حلقهها که پر از غبار هستن، احتمالاً پوستههای سهبعدی هستن - اما چطور به وجود اومدن هنوز موضوع تحقیقاته. محل به وجود اومدنشون مشخصه: توی یه سیستم ستارهای دوتایی که حدود ۶۰۰۰ سال نوری دورتر به سمت صورت فلکی قو (Cygnus) قرار داره - سیستمی که ستاره ولف-رایت WR 140 توش غالب هست. ستارههای ولف-رایت بزرگ، درخشان و به خاطر بادهای شدیدشون معروفن. این ستارهها همچنین به خاطر ساخت و پخش عناصر سنگین مثل کربن که یکی از اجزای اصلی غبار بینستارهایه، شناخته میشن. ستاره دیگه توی این سیستم دوتایی هم درخشان و بزرگه - اما به این اندازه فعال نیست. این دو ستاره بزرگ توی یه مدار بیضوی به هم نزدیک میشن و تقریباً هر هشت سال یه بار به هم نزدیک میشن. وقتی به هم نزدیکترین هستن، تابش ایکس از سیستم افزایش پیدا میکنه و ظاهراً غبار بیشتری به فضا پرتاب میشه -
🌔 @nojoom_et
NGC 2359 که به نام Thor’s Helmet (کلاهخود ثور) نیز شناخته میشود، یک سحابی انتشار درخشان است که در صورت فلکی (Canis Major) قرار دارد.
این سحابی تقریباً ۱۲,۰۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و به خاطر شکل خاصش که شبیه به کلاهخود جنگی خدای اساطیری نورس، ثور، است، به این نام معروف شده است.
ویژگیها:
•سحابی Thor’s Helmet توسط بادهای شدید ستارهای ایجاد شده که از یک ستاره ولف-رایه بسیار پرجرم در مرکز آن سرچشمه میگیرد.
این نوع ستارگان در مراحل پایانی زندگی خود قرار دارند و بهزودی به یک ابرنواختر تبدیل خواهند شد.
•این سحابی تقریباً ۳۰ سال نوری وسعت دارد و بهدلیل وجود گازهای یونیزه شده و عناصر سنگین مانند هلیوم، اکسیژن و نیتروژن، در تصاویر نجومی به رنگهای سبز، آبی و قرمز دیده میشود.
•NGC 2359 بخشی از بازوی مارپیچی کهکشان راه شیری است و یکی از نمونههای زیبا از تعامل بین ستارگان پرجرم و محیط گازی اطرافشان محسوب میشود.
به دلیل شکل منحصربهفرد و رنگهای زیبای این سحابی، Thor’s Helmet یکی از سوژههای محبوب برای ستارهشناسان و عکاسان نجومی است.
🌔 @nojoom_et
- شرکت Sierra Space یکی از 9 شرکتی است که قرارداد ناسا را در قالب کمپین برای توسعه لجستیک و عملیات اکتشاف ماه دریافت کرده است.
- کمپین آرتمیس به دنبال بازگرداندن حضور انسان به ماه است، با اهداف بلندمدت شامل ایجاد پایگاه دائمی برای تسهیل مأموریتهای به مریخ.
- شرکت Sierra Space در زمینه حمل و نقل فضایی و زیستگاهها تخصص دارد که با نقش آنها در توسعه تواناییهای لجستیکی ماه همخوانی دارد.
🌔 @nojoom_et