- دهانههای برخوردی بزرگ در مریخ، مانند آنچه در تصویر نشان داده شده، لایههای مدفون را از عمقهای زیر سطح بالا میآورند و سنگهای رنگارنگ و مواد معدنی متنوع را آشکار میکنند.
این پدیده زمینشناسی به ما دیدی نسبت به ترکیب زیرسطحی مریخ میدهد.
- مواد معدنی که در این بالاآمدگیهای مرکزی نمایان میشوند، اغلب توسط آب تغییر یافتهاند، که نشاندهنده فعالیت آبی در گذشته مریخ است و به فهم ما از امکان قابل سکونت بودن این سیاره در گذشته کمک میکند.
- تصویر گرفته شده توسط دوربین HiRISE اهمیت علمی مطالعه دهانههای برخوردی مریخ را برجسته میکند، که کلیدی برای کاوش تاریخ زمینشناسی و تنوع مواد معدنی این سیاره نسبت به زمین هستند.
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
عنوان: پوستههای غباری اطراف WR 140 از تلسکوپ وب
این حلقههای عجیب چی هستن؟ این حلقهها که پر از غبار هستن، احتمالاً پوستههای سهبعدی هستن - اما چطور به وجود اومدن هنوز موضوع تحقیقاته. محل به وجود اومدنشون مشخصه: توی یه سیستم ستارهای دوتایی که حدود ۶۰۰۰ سال نوری دورتر به سمت صورت فلکی قو (Cygnus) قرار داره - سیستمی که ستاره ولف-رایت WR 140 توش غالب هست. ستارههای ولف-رایت بزرگ، درخشان و به خاطر بادهای شدیدشون معروفن. این ستارهها همچنین به خاطر ساخت و پخش عناصر سنگین مثل کربن که یکی از اجزای اصلی غبار بینستارهایه، شناخته میشن. ستاره دیگه توی این سیستم دوتایی هم درخشان و بزرگه - اما به این اندازه فعال نیست. این دو ستاره بزرگ توی یه مدار بیضوی به هم نزدیک میشن و تقریباً هر هشت سال یه بار به هم نزدیک میشن. وقتی به هم نزدیکترین هستن، تابش ایکس از سیستم افزایش پیدا میکنه و ظاهراً غبار بیشتری به فضا پرتاب میشه -
🌔 @nojoom_et
NGC 2359 که به نام Thor’s Helmet (کلاهخود ثور) نیز شناخته میشود، یک سحابی انتشار درخشان است که در صورت فلکی (Canis Major) قرار دارد.
این سحابی تقریباً ۱۲,۰۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و به خاطر شکل خاصش که شبیه به کلاهخود جنگی خدای اساطیری نورس، ثور، است، به این نام معروف شده است.
ویژگیها:
•سحابی Thor’s Helmet توسط بادهای شدید ستارهای ایجاد شده که از یک ستاره ولف-رایه بسیار پرجرم در مرکز آن سرچشمه میگیرد.
این نوع ستارگان در مراحل پایانی زندگی خود قرار دارند و بهزودی به یک ابرنواختر تبدیل خواهند شد.
•این سحابی تقریباً ۳۰ سال نوری وسعت دارد و بهدلیل وجود گازهای یونیزه شده و عناصر سنگین مانند هلیوم، اکسیژن و نیتروژن، در تصاویر نجومی به رنگهای سبز، آبی و قرمز دیده میشود.
•NGC 2359 بخشی از بازوی مارپیچی کهکشان راه شیری است و یکی از نمونههای زیبا از تعامل بین ستارگان پرجرم و محیط گازی اطرافشان محسوب میشود.
به دلیل شکل منحصربهفرد و رنگهای زیبای این سحابی، Thor’s Helmet یکی از سوژههای محبوب برای ستارهشناسان و عکاسان نجومی است.
🌔 @nojoom_et
- شرکت Sierra Space یکی از 9 شرکتی است که قرارداد ناسا را در قالب کمپین برای توسعه لجستیک و عملیات اکتشاف ماه دریافت کرده است.
- کمپین آرتمیس به دنبال بازگرداندن حضور انسان به ماه است، با اهداف بلندمدت شامل ایجاد پایگاه دائمی برای تسهیل مأموریتهای به مریخ.
- شرکت Sierra Space در زمینه حمل و نقل فضایی و زیستگاهها تخصص دارد که با نقش آنها در توسعه تواناییهای لجستیکی ماه همخوانی دارد.
🌔 @nojoom_et
🌗دو تصویر از زمین که شما را به فکر فرو خواهد برد..
🔹این دو تصویر تنها در فاصله ۳۳ سال از زمین گرفته شده و نشان میدهد بشر با چه سرعتی درحال تسخیر جهان ناشناخته است.
🔸تصویر بالا اولین عکس ثبت شده از زمین است که در سال ۱۹۵۷ به ثبت رسید. دانشمندان یک دوربین را به موشک V2 سوار کردند و زمانی که موشک به ارتفاع ۱۰۵ کیلومتری زمین رسید، اولین عکس سیاه-سفید از سیاره ما گرفته شد.
🔹تصویر دوم در سال ۱۹۹۰ در پایان ماموریت وویجر۱ از فاصله ۶ میلیارد کیلومتری زمین به ثبت رسید. این تصویر "نقطه آبی رنگ پریده" نام گرفت و زمین را در فضای بیانتهای کیهان به صورت یک نقطه به اندازهٔ 0.12 پیکسل نشان میدهد.
کارل ساگان مشاور سابق ناسا در مورد این تصویر گفت؛ اخترشناسی دانشی است خاضعانه، شاید هیچ اثباتی برای حماقت غرور بشری بهتر از این تصویرِ دور از دنیای کوچک ما نباشد!
🌔 @nojoom_et
- تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) دادههای فروسرخی ارائه داده است که با مشاهدات نوری تلسکوپ فضایی هابل همخوانی دارد و این امر سرعت انبساط کیهانی را تأیید میکند.
این تأیید به بحث جاری در مورد "تنش هابل" کمک میکند که در آن تفاوت بین نرخ انبساط کنونی کیهان و پیشبینیها بر اساس مشاهدات اولیه کیهان مورد بحث است.
- "تنش هابل" به اختلاف بین نرخ مشاهده شده انبساط کیهان و نرخ پیشبینی شده توسط مدلها بر اساس مشاهدات اولیه کیهان اشاره دارد که ممکن است به فیزیک جدید یا ویژگیهای ناشناخته کیهانی نیاز داشته باشد.
- تأیید اندازهگیریهای هابل توسط JWST نشان میدهد که خطاهای اندازهگیری دلیل تنش هابل نیستند و این ممکن است نیاز به مدلهای نظری جدید یا درک جدیدی در کیهانشناسی را نشان دهد.
🌔 @nojoom_et
کیوان(زحل)
بهرام (مریخ)
ناهید (زهره)
و هُرمز (مُشتری)
بر فرازِ تالارِ اُپرا، سیدنی.
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
عنوان: ابرهای هیدروژنی M33
کهکشان مارپیچی زیبا به نام مسیه 33 به نظر میرسد که بیش از حد سهم خود از گاز هیدروژن درخشان را دارد. این کهکشان که یکی از اعضای برجسته گروه محلی کهکشانهاست، به نام کهکشان سهگوش نیز شناخته میشود و تنها ۳ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد. در این تصویر واضح، حدود ۶۰ هزار سال نوری مرکزی این کهکشان نشان داده شده است. این تصویر ابرهای هیدروژنی یونیزه شده قرمز رنگ یا مناطق HII در M33 را به نمایش میگذارد. این مناطق بزرگ HII که در امتداد بازوهای مارپیچی شل به سمت هسته کشیده شدهاند، از بزرگترین زایشگاههای ستارهای شناخته شده هستند، مکانهایی که ستارههای بسیار بزرگ و کوتاهعمر در آنجا شکل میگیرند. تابش فرابنفش شدید از این ستارههای درخشان و بزرگ، گاز هیدروژن اطراف را یونیزه میکند و در نهایت درخشش قرمز خاصی را ایجاد میکند. در این تصویر، دادههای باند پهن با دادههای باند باریک که از طریق فیلتری که نور خطوط انتشار هید...
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیتزا اینجا
پیتزا اونجا
پیتزا همه جا …
🌔 @nojoom_et
کیوان(زحل)
بهرام (مریخ)
ناهید (زهره)
و هُرمز (مُشتری)
بر فرازِ تالارِ اُپرا، سیدنی.
🌔 @nojoom_et