نوع چیدمان کواکب
از مرکز
خورشید
عطارد
زهره
زمین
مریخ
مشتری
زحل
اورانوس
نپتون
پولوتو
🌔 @nojoom_et
سیاره حاکم بر برجها
حمل مریخ
ثور زهره
جوزا عطارد
سرطان ماه
اسد شمس
سنبله عطارد
میزان زهره
عقرب مریخ
قوس مشتری
جدی زحل
دلو زحل
حوت مشتری
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸شهاب سنگ بالای ورزشگاه المپیکو 🤯
🌔 @nojoom_et
دانشمندان با نگاهی دقیق به مجموعهای مرموز از فلاشهای درخشان در کهکشان M81 با فاصلهی ۱۲ میلیون سال نوری، دریافتند که این فورانهای رادیویی سریع، بهطرزی شگفتآور آشنا بهنظر میرسند.
این فلاشهای تکرارشونده که بهعنوان یک فوران رادیویی سریع (FRB) شناخته میشوند، بهطرز شگفتانگیزی شبیه به فلاشهای موجود در سحابی خرچنگ هستند. «سحابی خرچنگ» (Crab Nebula) بقایای معروفی از یک انفجار ستارهای قدیمی یا ابرنواختر است که بشر در سال ۱۰۵۴ پس از میلاد مشاهده کرد و گزارش رصد آن توسط چندین فرهنگ مختلف ثبت شده است.
به گفتهی پژوهشگران در دو مقاله که چهارشنبه ۲۳ فوریه (۴ اسفند) به ترتیب در نشریهی «نیچر استرونومی» (Nature Astronomy) و «نیچر» (Nature) منتشر شدهاند، بقایای رنگارنگ این انفجار ابرنواختری، فلاشهای درخشان و متمایزی را به نمایش گذاشتهاند که بسیار شبیه به فورانهای رادیویی سریع یافت شده در کهکشان M81 هستند.
🌔 @nojoom_et
از 96 درصد جهان بی اطلاعیم!
بدن من و شما، زمين و اجرام منظومه شمسي، كل ستارگان و اجرام كهكشانهای عالم، فقط 4%جهان را تشكيل میدهند، 96%هستی از ماهيت پيچيدهای شكل گرفته كه ما چيزی راجع به آن نمیدانيم.
🌔 @nojoom_et
طلوع زیبای آفتاب که توسط کیهانورد روسیه آنتون شکاپلروف در ایستگاه فضایی بین المللی گرفته شد
کیهانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی در هر روز زمینی ، شانزده بار شاهد طلوع آفتاب هستند
🌔 @nojoom_et
18.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌍 جهان های موازی
بررسی 3 نظریه ی پیشتاز در مورد جهان های موازی با دوبله ی فارسی
🟡 جهان های حبابی
🟢 ابعاد بیشتر
🔵 تصویر جهان چندگانه در مکانیک کوانتوم
❗️هیچکدوم از این فرضیه ها قطعی نیستن و نیاز به اثبات دارن
🌔 @nojoom_et
🌗زمانی که کرهٔ ماه بالای سر شما قرار میگیرد، وزن شما قدری کم میشود.
🔹نیروی گرانشی ماه درست در خلاف جهت نیروی گرانشی #زمین است، و زمانی که بالای سر قرار میگیرد قدری از نیروی جاذبه زمین را کم میکند.
🔹با توجه به اینکه وزن یک جسم حاصلضرب جرم جسم در #نیروی_گرانش است، با کاهش نیروی گرانش وزن کاهش مییابد.
🔸محاسبات نشان میدهد زمانی که ماه بالای سر یک شخصِ ۱۰۰ کیلوگرمی قرار میگیرد، آن شخص حدود ۰.۵ گرم سبکتر میشود.
🌔 @nojoom_et
- کشف قمر نپتون
۱ مه ۱۹۴۹، قمر نپتون، نیرید، توسط ستارهشناس هلندی، یعنی «جرارد کویپر» کشف شد. این دومین قمر از ۱۴ قمر کشفشده در نپتون بود.
کشف نیرید
این قمر روی صفحات عکاسی گرفتهشده با تلسکوپ ۸۲ اینچی، در رصدخانه مک دونالد کشف شد. کویپر نام قمر را نیز در گزارش کشف خود مطرح کرد. او تصمیم گرفت نام قمر را به نام پریان دریایی در اساطیر یونانی بگذارد. نپتون خدای رومی دریا بود؛ بنابراین کویپر با انتخاب این نام، به یک نام با موضوع دریایی پایبند بود.
درباره قمر
شکل نیرید ناشناخته است و از نظر اندازه شبیه به قمر زحل، میماس است. از نظر طیفی، قمر به رنگی خنثی بهنظر میرسد و یخ-آب روی سطح آن شناسایی شده است.
متأسفانه تنها فضاپیمایی که از نیرید بازدید کرده، وویجر-۲ است. بااینحال این فضاپیما توانست اندازه آن را اندازهگیری کند و متوجه شد که رنگ خاکستری دارد
🌔 @nojoom_et
دانشمندان چینی میخواهند برای رصد ماده تاریک یک تلسکوپ فضایی قدرتمند بسازند
🔭دانشمندان چینی میخواهند نسل جدیدی از رصدخانههای فضایی را بسازند تا به طور ویژه به دنبال ماده تاریک بگردند. اگرچه این رصدخانه هنوز در مراحل اولیه تحقیق و توسعه قرار دارد، اما پژوهشگران امیدوارند که در آینده بتوانند به راهی برای مشاهده ماده تاریک تبدیل شود.
🔭 تلسکوپ فضایی بسیار بزرگ پرتو-گاما یا به اختصار VLAST هنوز فاصله زیادی تا عملیاتی شدن دارد. اما هدف محققان چینی ساخت رصدخانهای است که حساسیت آن 10 برابر تلسکوپ ناحیه بزرگ فِرمی ناسا باشد. تلسکوپ ناسا در حال حاضر حساسترین تلسکوپ پرتو گامای دنیا محسوب میشود.
🌔 @nojoom_et
پس حکیمان گفته اند این لحنها
از دوار چرخ بگرفتیم ما
بانگ گردشهای چرخ است این که خلق
میسرایندش به تنبور و به حلق
مولانا
🌔 @nojoom_et