فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اندازه زمین در مقایسه با TON 618 سنگین ترین سیاهچاله کلان جرمی است که تا به امروز شناخته شده است. جرم آن 66 میلیارد جرم خورشیدی تخمین زده شده است!
#زمین
🌔 @nojoom_et
چرا زمین حلقه ندارد؟
حلقه های سیاره ای زمانی رخ می دهند که در ذرات اطراف سیاره و میدان مغناطیسی سیاره ابررسانایی وجود داشته باشد.
خورشید فضای نزدیک زمین را بیشتر از مثلاً نزدیک زحل گرم میکند و در نتیجه ابررسانایی ذرات را از بین میبرد.
بنابراین، حلقهها فقط در سیاراتی با میدان مغناطیسی واقع در پشت کمربند سیارکها یافت میشوند.
🤩⚡️✨🌟⭐️💫🌙🌕
🌔 @nojoom_et
میکروبهای باستانی ممکن است باعث انقراض حیات در مریخ شده باشند!
یک مطالعهی جدید در زمینهی مدلسازی آبوهوای مریخ نشان میدهد که میکروبهای باستانی باعث تغییرات آبوهوایی در این سیاره شدند و شرایط سکونتپذیری آن را تا جایی کاهش دادهاند که حتی ممکن است باعث انقراض و نابودی حیات خودشان شده باشد.
براساس این مطالعه، میکروبهای سادهای که از هیدروژن تغذیه و متان را دفع میکنند، ممکن است حدود ۳.۷ میلیارد سال پیش، تقریبا در همان زمانی که حیات آغازین در اقیانوسهای اولیهی زمین وجود داشت، در مریخ رشد کرده باشند.
اما به گفتهی تیم پژوهشی این مطالعه به سرپرستی بوریس ساتری از مؤسسهی زیستشناسی عالی طبیعی پاریس، در حالی که روی زمین ظهور حیات ساده، بهتدریج شرایطی را برای شکلهای پیچیدهتر ایجاد کرد، در مریخ دقیقا برعکس این موضوع اتفاق افتاد.
#مریخ
🤩⚡️✨🌟⭐️💫🌙
🌔 @nojoom_et
شاید یکی از مرموزترین تصاویر گرفته شده تا کنون از مریخ همین تصویر باشد. این تصویر توسط دوربین متحرک سمت راست مریخ نورد کنجکاوی در سول ۵۸۹ (به هر شبانه روز مریخ یک سول می گویند) گرفته شده است. در تصویر، نوری شبیه آتش دیده می شود که از سطح مریخ خارج می شود. این در حالی است که هیچگونه فعالیت آتشفشانی در مریخ وجود ندارد. هنوز کسی نتوانسته توضیحی برای این عکس بیابد.
#مریخ
🤩⚡️✨🌟⭐️💫🌙🌕
🌔 @nojoom_et
بزرگترین سیاهچاله هستی
واقعیاتی در جهان وجود دارد که ما آنها را نمیفهمیم. حتی وقتی فکر میکنیم پدیدهای را فهمیدهایم بعد از مدتی متوجه میشویم که اصلاً تصور ما درست نبوده است. درخشانترین و بزرگترین سیاه چاله یافت شده در هستی نیز اینگونه است. یک سیاهچاله بزرگ در مرکز یک کوازار (یک توده بسیار بزرگ با یک سیاه چاله در مرکز آن) که دانشمندان اخیراً کشف کردهاند. این سیاهچاله معروف به SDSS J0100 2802 بوده، به اندازه ۴۲۰ تریلیون خورشید درخشان است. کسی نمیداند که چگونه شکل گرفته و چرا اینقدر بزرگ، زیرا هیچ چیزی در مرحله اولیه شکلگیری جهان نباید آنقدر بزرگ باشد، به همین دلیل به اسرارآمیزترین سیاه چالهای که می شناسیم، تبدیل شده است.
#نجوم
🤩⚡️✨🌟⭐️💫🌙🌕
🌔 @nojoom_et
🔹نظریهای وجود دارد که میگوید علت اینکه ما هنوز نتوانستیم فرازمینیها را ملاقات کنیم حرکت آنها بسمت مرکز کهکشان راه شیری است، جایی که میتوان انرژی بسیار بیشتری نسبت به اطراف دریافت کرد.
#موجودات_فضایی
🤩⚡️✨🌟⭐️💫🌙🌕🔭
🌔 @nojoom_et
در 16 اکتبر 2021 راکت اتلس 5 با موفقیت کاوشگر لوسی متعلق به ناسا را به فضا پرتاب کرد
این کاوشگر در ماموریتی 12 ساله به مطالعه سیارکهای تروجان در مدار مشتری خواهد پرداخت.
#نجوم
🤩⚡️✨🌟⭐️💫🌙🌕🔭
🌔 @nojoom_et
تصویری از قطب جنوب نپتون که توسط فضاپیمای وویجر 2 در 3 سپتامبر 1989 گرفته شد ،
این فضاپیما تنها فضاپیمای ساخت بشر است که تا کنون به نپتون رسیده است.
سیاره نپتون 4.55 میلیارد کیلومتر از خورشید فاصله دارد که بیش از 30 برابر فاصله خورشید تا زمین است.
این غول یخی در سپتامبر 1846 کشف شد و از آن زمان تاکنون تنها یک دور به دور خورشید انجام داده است (دوره مداری نپتون 164.79 سال زمینی است)
#نپتون
🤩⚡️✨🌟⭐️💫🌙🌕
🌔 @nojoom_et
یک تیم بینالمللی از دانشمندان میگویند که دو سیاره جدید از نوع ابرزمین در فاصله حدود ۱۰۰ سال نوری از زمین کشف کردهاند که یکی از آنها میتواند میزبان حیات بیگانه باشد.
بتازگی اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی تس و تلسکوپهای زمینی واقع در شیلی و اسپانیا، دو سیارۀ اَبَر زمین کشف کردند که ۱۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارند و میتوانند میزبان حیات باشند. این دو سیاره سنگی به دور یک ستاره کوتوله سرخ و سردتر از خورشید میچرخند.
سیاره نزدیک به ستاره LP 890-9b نام دارد ۳۰ درصد بزرگتر از زمین است و یک بار چرخش کامل به دور ستارهاش ۲.۷ روز طول میکشد. سیاره دورتر که LP 890-9c نام دارد، ۴۰ درصد بزرگتر از زمین است و ۸.۵ روز طول میکشد تا به دور ستارهاش بچرخد.
🤩⚡️✨🌟⭐️💫🌙
🌔 @nojoom_et