هیچ رنگی وجود ندارد و دنیا کاملا بی رنگ است.مغز ما برای تفکیک فرکانس های نوری مختلف، رنگ ها را خلق می کند!
✅در سطح زیر اتمی هیچ رنگی وجود ندارد و هرچیزی که در اطراف خود می بینید هیچ گونه رنگی ندارد. مغز ما دارای یک سیستم پیچیده تکامل یافته برای تفسیر فرکانس های #نور_مرئی می باشد.
❇️یک توت فرنگی قرمز به نظر می رسد چون توت فرنگی تمام فرکانسهای نور مرئی بجز فرکانس ۴۳۰ تریلیون هرتز را جذب می کند. این فرکانس همان #فرکانس نور قرمز است.
✳️به زبان ساده تر توت فرنگی از خود هیچ رنگی ندارد و فقط فرکانس خاصی را جذب نکرده و همان را #بازتاب می دهد و ما آن فرکانس خاص را می بینیم.
❎مغز ما برای بخاطر آوردن فرکانسهای مختلف نور مرئی، آن ها را در قالب رنگ نشان می دهد.در حقیقت این #مغز است که رنگ ها را بوجود می آورد.
#نور
#دانستنی
🌔 @nojoom_et
💢اگر یک تار مو را با چشم معمولی بنگریم، مانند یک خط و یک بعدی به نظر می رسد. اگر کمی به این تار مو نزدیک شویم، میبینم دارای دو بعد است. اما اگر این تار مو را زیر ذره بین بگذاریم، میبینیم دارای کلفتی نیز است پس دارای سه بعد میباشد. فضا-زمان نیز چهار بعدی است. اما از سوی دیگر اگر با ذرات بسیار پرانرژی به کنکاش فاصلهای بسیار ریز بپردازیم، خواهیم دید که فضا-زمان ده یا یازده بعد است.
نظریه ریسمان بیانگر این امر، یعنی ده یا یازده بعدی بودن فضا است.
🌔 @nojoom_et
⭐ در صورتی که بسیار سریع بدوید به صورت لحظه ای و نه دائم، سنگین وزن خواهید شد.
💫سرعت نور مرز سرعت در جهان است، در این صورت زمانی که جسمی با سرعتی نزدیک به نور در حرکت است و شما به آن نیرویی وارد کنید، به سرعت آن نخواهید افزود بلکه تنها به آن انرژی اضافی وارد کرده اید که این انرژی باید در جایی قرار بگیرد. بهترین مکان برای قرارگیری این انرژی جرم جسم است.
💫براساس قانون نسبیت جرم و انرژی با یکدیگر برابرند پس هر چه انرژی وارد شده بیشتر باشد، جرم افزایش پیدا خواهد کرد. البته این افزایش وزن در انسان قابل چشم پوشی بوده و در عین حال غیرقابل انکار است.
#سرعت_نور
🌔 @nojoom_et
🌟به بهانه ۱۳ شهریور، سالروز بزرگداشت اخترشناس نامدار ابوریحان بیرونی (۱)
🌟ابوریحان محمد بن احمد بیرونی از دانشمندان بزرگ ایران، زادهٔ شهريور ۳۵۲ خورشیدی در کاث، بیرون از روستاهای خوارزم (قسمتی از ازبکستان کنونی) و از این جهت به بیرونی یعنی خارج خوارزم معروف شده است.
وی دانشمندی بزرگ، ریاضیدان، ستاره شناس، تقویمشناس، انسان شناس، هندشناس و تاریخ نگار بزرگ ایرانی سده چهارم و پنجم هجری است.
او در علوم حکمت، تاریخ و جغرافیا نیز مقام والایی داشت؛ بیرونی تالیفات بسیار در نجوم و هیات و منطق و حکمت دارد؛ همینطور او را پدر علم انسان شناسی و هندشناسی میدانند.
وی متفکر و فیلسوفی بود که با اکتشافات خود همراه با دیگر دانشمندان بنام، مقدمات ورود به علوم جدید امروزی را پایهگذاری کردند.
🌟ابوریحان پس از ٧٥ سال عمر پر بركت، در ۲۲ آذر سال ۴۲۷ خورشیدی در غزنه (افغانستان) درگذشت.
💫انجمن نجوم آماتوری ایران طی یک دهه گذشته، ۱۳ شهریور را بعنوان " روز ملی ستارهشناسی " به جامعه علمی کشور پیشنهاد کرد و با تصویب آن در شهریور سال گذشته، این مناسبت به صورت رسمی به پیشگاه جامعه نجوم ایران هدیه گردید.
#ابوریحان_بیرونی
🌔 @nojoom_et
📌سحابی زنبق : NGC 7023
🟣 این ابرهای کیهانی در فاصله 1300 سال نوری از زمین در میدانهای بارور ستارگان صورت فلکی قیفاووس شکوفا شدهاند. NGC 7023 که سحابی زنبق نامیده میشود، تنها سحابی نیست که تصاویر گلها را تداعی میکند.
🔵 با این حال، این تصویر تلسکوپی عمیق، طیف رنگها و تقارنهای سحابی عنبیه را نشان میدهد که در میدانهای اطراف گرد و غبار بین ستارهای جاسازی شدهاند. در درون خود زنبق، مواد سحابی غبارآلود ستاره ای داغ و جوان را احاطه کرده است.
🟣 رنگ غالب سحابی بازتابی روشنتر آبی است که مشخصه دانههای غباری است که نور ستارهها را منعکس میکنند. رشتههای مرکزی سحابی انعکاسی با نوری کمرنگ مایل به قرمز میدرخشند زیرا برخی از دانههای غبار بهطور مؤثری تابش فرابنفش نامرئی ستاره را به نور قرمز مرئی تبدیل میکنند.
🔵 مشاهدات مادون قرمز نشان میدهد که این سحابی حاوی مولکولهای کربن پیچیدهای است که به نام PAH شناخته میشوند. گلبرگهای آبی غبارآلود سحابی زنبق حدود شش سال نوری وسعت دارند.
🌔 @nojoom_et
📌 تابش هاوکینگ
🟣 تابش هاوکینگ تابش جسم سیاه نظری است که به دلیل اثرات کوانتومی نسبیتی در خارج از افق رویداد سیاهچاله منتشر می شود. این نام به افتخار استیون هاوکینگ فیزیکدانی است که در سال 1974 یک استدلال نظری برای وجود آن ارائه کرد. تابش هاوکینگ یک اثر سینماتیکی صرف است که برای هندسههای لورنتسی که شامل افق رویداد یا افقهای ظاهری محلی است، عمومیت دارد.
🔵 تشعشعات هاوکینگ جرم و انرژی چرخشی سیاهچاله ها را کاهش می دهد و بنابراین تئوری می شود که باعث تبخیر سیاهچاله می شود. به همین دلیل، انتظار میرود سیاهچالههایی که از راههای دیگر جرم پیدا نمیکنند، کوچک شده و در نهایت ناپدید شوند. برای همه به جز کوچکترین سیاهچاله ها، این امر بسیار کند اتفاق می افتد. دمای تشعشع با جرم سیاهچاله نسبت معکوس دارد، بنابراین پیش بینی می شود که سیاهچاله های کوچک ساطع کننده تابش بیشتری نسبت به سیاهچاله های بزرگتر باشند و باید سریعتر از بین بروند.
🌔 @nojoom_et
🌟تصويری از دورترين كهكشان شناخته شده به فاصله 14 ميليارد سال نوری
#کهکشان
🌔 @nojoom_et
انسان باید
هر روز کمی موسیقی گوش دهد،
کمی شعر بخواند
و روزی یک تصویر زیبا ببیند
تا زشتیهای دنیا نتواند
حس زیبا شناسی که خداوند در
روح او قرار داده است را نابود کند.
سپاس از همراهی شما عزیزان 🙏🌺
شب همگی خوش
🌔 @nojoom_et
🔺حقایق اسرارآمیز!
آخرین باری که انسان بروی ماه قدم گذاشت ، یازدهم دسامبر سال 1972 بود. ما هرگز به آنجا بازنگشتیم ، با توجه به اینکه فناوری امروز ما بسیار پیشرفته تر از آنزمان است. برخی معتقدند ، آنچه که ناسا در ماه کشف کرد باعث شده است آنها نخواهند هرگز به آنجا بازگردند !
🌔 @nojoom_et