همزمانی ستارگان صورت فلکی شکارچی با مکان و اندازه اهرام جیزه در 12.5 هزار سال پیش.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚀 تصویری از ماموریت برنامه ریزی شده ناسا برای جستجوی آب در قمر مشتری اروپا.
🌔 @nojoom_et
باقیمانده ابرنواختر ذاتالکرسی آ
ستارگان عظیم در کهکشان راه شیری ما زندگی تماشایی دارند کورههای هستهای آنها مشتعل میشوند و عناصر سنگینی در هسته خود ایجاد میکنند پرجرمترین ستارگان، تنها پس از چند میلیون سال، دوباره به درون فضای بین ستارهای منفجر میشوند و میتوانند باعث آغاز دوباره ستارهزایی شوند این ابر در حال انبساط که به نام Cassiopeia A شناخته میشود، نمونهای از این مرحله نهایی چرخه حیات ستارهای است نور حاصل از انفجار ابرنواختری که این بقایای باقیمانده را ایجاد کرد، برای اولین بار در حدود 350 سال پیش در آسمان زمین دیده میشد، اگرچه یازده هزار سال طول کشید تا آن نور به ما برسد این تصویر واضح از تلسکوپ فضایی جیمز وب، رشتهها هنوز داغ باقیمانده ابرنواختر را نشان میدهد پوسته سفید و دودآلود بیرونی موج انفجار در حال انبساط نیز حدود 20 سال نوری وسعت دارد بازتاب نور ناشی از انفجار این ستاره عظیم نیز در تصویر دقیق وب از باقیمانده ابرنواختر ذاتالکرسی A شناسایی شده است
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقایسهای از بزرگی یک ابرسیاهچاله با خورشید
البته اینها شبیهسازی شده بوده و نمیتوان با قطعیت تایید کرد.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
لیندا ام گادوین فضانورد سابق ناسا درباره زیبایی های زندگی در فضا میگوید:
" اگر بخواهم فقط یک چیز را در ذهنم برای همیشه نگه دارم آن ، لحظه ی تماشا کردن شفق قطبی است؛ همیشه منظره تماشایی ای نیست اما زمان هایی وجود دارد که کاملا غرق در دریایی از شفق های قطبی میشوم که به سرعت در حال حرکت هستند و مغز عاجز از فهم این پدیده است
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چند لحظه #آرامش
شب بخیر
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ســـــلام🕊❄️
صبحتون بخیر
روزتـون پراز انرژی مثب ❄️🍃
الهی امروزتان ✨
آغـازی باشـد بـرای شکر بیکران
از نعمتهای الهی✨
دل هایتان جایگاه محبت
زندگیتان سرشـار از شادی
روحتان غرق در آرامش و
جسم و جانتان
در سلامت و عافیت کامل
🌔 @nojoom_et
هلال انسلادوس
با نگاهی به سایهها، قمر جذاب انسلادوس رو به زحل در این تصویر فضاپیمای کاسینی دیده میشود شمال در بالا به شکلی دراماتیک در نوامبر 2016 به تصویر کشیده شده و دوربین کاسینی در جهتی تقریباً رو به خورشید در حدود صد و سی هزار کیلومتری هلال درخشان این قمر قرار گرفته است در واقع، این قمر بیش از 90 درصد از نور خورشیدی که دریافت میکند را منعکس کرده و سطح آن بازتابی برابر با برف تازه دارد
انسلادوس با قطر تنها پانصد کیلومتر یک قمر بسیار فعال است دادهها و تصاویر جمعآوریشده در طول پروازهای کاسینی، بخار آب و دانههای یخ که از آبفشانهای قطب جنوب بیرون میریزند و شواهدی از اقیانوسی از آب مایع پنهان در زیر پوسته یخی این قمررا آشکار کردهاند.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
تصویر هفته ستاره شناسی ایران
تاریخ : ۲۵ آذر ۱۴۰۲
موضوع : غوغای بارش شهابی جوزایی
عکاس : خسرو جعفری زاده
توضیحات:
بارش شهابی جوزایی به عنوان یکی از مهمترین بارشهای شهابی سال مطرح است. امسال این بارش شهابی بسیار دیدنی و مملو از آذرگوهای دیدنی بود. در شامگاه روز پنجشنبه ۲۳ آذر این بارش به اوج رسید و تا صبح روز جمعه ۲۴ آذر با ZHR حدود ۲۳۰ خودنمایی کرد( این عدد بر اساس تخمین است و نتیجه نهایی چند روز دیگر مشخص میشود). تصویری که میبینید، تنها بخشی از آسمان شب در نزدیکی ستاره قطبی است که آذرگویها در آن به وضوح مشخص هستند
🌔 @nojoom_et
این دو کمان عظیم در آسمان چه هستند؟
در سمت چپ، نوار آشنای مرکزی کهکشان راه شیری ما قرار دارد به نظر میرسد که این صفحه بزرگ از ستارگان و سحابیها بیشتر آسمان جنوبی را احاطه کرده است در زیر کمان سیاره نارنجی مریخ و کهکشان آندرومدا قابل مشاهده است اما این شب چیزهای بیشتری هم برای عرضه داشت! برای دقایقی در این شب سرد قطبی، کمان عظیم دومی ظاهر شد که بخشی از آسمان شمالی را احاطه کرده بود: یک شفق قطبی شفقهای قطبی، فاصله بسیار کمتری نسبت به ستارهها دارند، چرا که در ارتفاعات جو زمین تشکیل شدهاند در خارج از کمان شفق سبز، گروهی از ستارگان که با نام دب اکبر شناخته میشوند، قابل مشاهده هستند تصویر دیجیتالی از 20 تصویر در اواسط نوامبر 2022 بر فراز جزایر لوفوتن در نروژ گرفته شد.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قطب جنوب واقعا جای عجیبیه
⠀
عجیب از این نظر که اغلب پدیدههای طبیعی و زوایای بصری طوری هستند که چشم و مغز ما عادت به آنها ندارند⠀
از نظر دما و پدیدههای جوی هم که هر لحظه ممکن است یک چیز جدید ببینیم مثل پدیده سان داگ، شفقهای قطبی، طوفانهای عجیب و غریب..
📚نجوم وستاره شناسی ⠀
⠀
🌔 @nojoom_et
سحابی آمریکای شمالی
خوشه هایی از ستارگان جوان در این سحابی زیبا که حدودا هزار و پانصد سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت فلکی ماکیان قرار گرفته، گرد هم آمده اند
وقتی این سحابی را در نور مرئی به طور کامل مشاهده کنید، متوجه شباهتش به قاره آمریکای شمالی می شوید به همین خاطر، چنین نامی دارد
گستردگی این سحابی به پنجاه سال نوری می رسد ستارگان جوانی که حدودا یک میلیون سال سن دارند در این سحابی جمع شده اند تابش شدیدشان گازهای موجود در این سحابی را تحریک میکنند تا از خود تابش داشته باشند همچنین ستاره هایی که سن بالاتری دارند(حدود سه تا پنج میلیون سال) در سراسر سحابی به خصوص در سمت راست-بالای تصویر، دیده می شوند.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
جوزاییها برفراز دریاچه نیانهوی چین
این همه شهاب از کجا میآیند؟ پاسخ ازسمت صورت فلکی جوزا است از این رو، بارش شهابی ماه دسامبر به نام جوزاییها شناخته میشود، چراکه به نظر میرسد که شهابها همه از سمت جوزا میآیند با این حال، بقایای ذرات حاصل از سیارک غیرمعمول 3200 فایتون، مداری مشخص به دور خورشید دارند که بخشی از مدار در نزدیکی زمین در مقابل صورت فلکی جوزا قرار گرفته است بنابراین، هنگامی که زمین از این مدار عبور میکند، کانون بارش در جوزا دیده میشود در اینجا ترکیبی از تصاویری که چند روز پیش در آسمان تاریک از دریاچه نیانهوی چین گرفته شده و بیش از 100 شهاب درخشان از بارش شهابی قابل مشاهده است
🌔 @nojoom_et
ماه چقدر از ما دور است؟
شاید چندان دور به نظر نرسد، اما ماه در واقع آنقدر از ما دور است که میتوان تمام هفت سیاره اصلی دیگر منظومه شمسی را در فضای بین دو جهان جا داد.مسافت تخمینی بین زمین و ماه اغلب حدود ۴۰۰ هزار کیلومتر ذکر شده است. با این حال ماه مداری بیضوی دارد، به این معنی که گاهی نزدیکتر از این و گاهی دورتر است.
در دورترین نقطه از زمین، یا اوج، ماه حدود ۴۰۵،۶۹۶ کیلومتر دورتر است و در #نزدیکترین فاصله یا حضیض فاصله بین دو جهان ۳۶۳،۱۰۴ کیلومتر است. میانگین این مسافت ۳۸۴،۴۰۰ کیلومتر خواهد بود.اما یک واقعیت عجیب در مورد ماه که کمتر درباره آن شنیدهایم این است که سعی میکند از ما فرار کند!
در ماموریتهای #آپولو ناسا در دهههای ۱۹۶۰ و ۷۰، فضانوردان، بازتابندههایی را روی سطح ماه قرار دادند که هنوز هم برای محاسبه فاصله ماه از ما با دقت بسیار بالا استفاده میشود. چیزی که این بازتابندهها به طور تصادفی فاش کردند این است که ماه نه تنها در یک مسیر بیضیشکل تکرارشونده قرار دارد، بلکه هر سال حدود ۴ سانتیمتر از زمین دور میشود.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
#دایرةالبروج
💫به مسیر حرکت ظاهری خورشید در زمینه آسمان در مدت یک سال خورشیدی، دایرةالبروج گفته میشود.
از آنجا که مدار #زمین به گرد خورشید زاویه ۲۳/۵ درجه دارد، از دید ناظر زمینی ظاهرا اینگونه به نظر میرسد که #خورشید بر کره آسمان جابجا شده و نسبت به استوای سماوی این #زاویه را مدار خورشید میسازد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تایملپس جالبی که توسط یک عکاس نجومی ثبت شده است، حرکات رقصمانند یک حلقه پلاسما را بر فراز خورشید به نمایش میگذارد.
حلقه بزرگی از #پلاسما بر فراز سطح خورشید در یک تایملپس خیرهکننده میرقصد که «میگل کلارو»(Miguel Claro) عکاس نجومی آن را ثبت کرده است.
کلارو در وبسایت خود نوشت: این ویژگی که به عنوان «زبانه خورشیدی»(Solar prominence) شناخته میشود، در روزهای ششم و هفتم فوریه ۲۰۲۲ قابل مشاهده بود. سپس، زبانه #فوران کرد و یک ابر غولپیکر از پلاسما را به فضا فرستاد که «خروج جرم از تاج خورشیدی»(CME) نامیده میشود.
کلارو زبانه خورشیدی را در این دو روز به دقت مشاهده کرد و عکسهایی گرفت که در یک تایملپس به هم پیوستند و رفتار و تکامل این ویژگی را نشان دادند.
📚نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☄ این همان چیزی است که هنگام ورود به جو زمین با سرعت دوم کیهانی می توانید ببینید
🛰️ 🌎 کپسول فرود فضاپیمای اوریون پس از بازگشت به زمین، از ورود به جو با سرعتی در حدود 39400 کیلومتر در ساعت با دوربین های داخل هواپیما فیلمبرداری کرد چنین برخوردی بار عظیمی بر روی سپر حرارتی ایجاد می کند که از کپسول در برابر گرم شدن بیش از حد و تخریب محافظت می کند.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از قاصدک
‼️این روزها پیدا کردن یک مانتوی پوشیده و در عین حال شیک،دغدغه اکثر خانمها شده😌
💯اگر دنبال مانتو و عبای با کیفیت و پوشیده هستید این کانال رو معرفی می کنم 😍👏👏👏👏
🔴منصف ترین و با کیفیت ترین #تولید_کننده مانتواسلامی در ایتا
🛍درسان،تجربه یک خرید مطمئن👏😍
🔴📝امکان خرید اقساطی
🔴🛍فروشگاه حضوری در کرج
همین الان با ما همراه شو که ضرر نمی کنی ☺️👇
https://eitaa.com/joinchat/223346877C929d3d2345
﷽
🔘سـ🍂ــلام
🕊روزتـــون
🔘پر از خیر و برکت
🌔 @nojoom_et
خورشید علاوهبر اینکه حول مرکز راه شیری میچرخد، همانند زمین، به دور خودش هم میچرخد.
🌔 @nojoom_et
تلسکوپ فضایی هابل عکس جدیدی از یک کهکشان مارپیچی ثبت کرده که حدود ۲۷۵ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد. کهکشان MCG-01-24-014 تحت عنوان کهکشان سیفرت دستهبندی میشود که یک کهکشان فعال است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌕 ماه کامل بر فراز قله های کوه شیلی
🌔 @nojoom_et
ماشین آینده
بر اساس مجله ایتالیایی Domenica del Corriere، شماره 16 دسامبر 1962، خودروی آینده اینگونه خواهد بود مخترع Cesare Armano مفهوم "Singaletta" را پیشنهاد کرد - یک ماشین منفرد که مزیت اصلی آن جمع و جور بودن آن بود: صد نفر می توانستند در فضایی پارک کنند که بیش از 12 ماشین را در خود جای نمی داد
طبق مفهوم او، اولین ماشین زمان در سال 2045 ساخته خواهد شد
🌔 @nojoom_et
در 24 دسامبر 1966 فضاپیمای لونا-13 توانست فرود نرم روی سطح ماه انجام داد
این فضاپیما سومین دستگاه زمینی بود که موفق شد روی سطح ماه فرود نرم انجام دهد (قبلا فضاپیماهای لونا-9 و سورویور-1 در فوریه و ژوئن 1966 روی ماه فرود آمده بودند)
این فضاپیما به مدت چهار روز روی سطح ماه فعال بود و توانست اولین عکس پانوراما از سطح ماه در ارتفاعات مختلف خورشید بالای افق به زمین مخابره کند و همچنین اولین اندازه گیری ابزاری چگالی لایه سطحی خاک ماه را انجام دهد
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دو کهکشانِ عظیم در مرکز نورانی …
در پشتِ این دو کهکشان یک اَختروَش رخ داده است…
این دو کهکشان چنان پر جرم هستند که فضا_زمان را خم کرده اند و یک «عدسی گرانشی»ایجاد شده است و نور اختروش به صورت یک دایره با چهار نقطه ی نورانی به ما رسیده است
عدسی گرانشی یکی از پیش بینی های معادلات نسبیت عام #آلبرت_انیشتین بود
🌔 @nojoom_et
در 25 دسامبر 2003 فضاپیمای مارس اکسپرس وارد مدار سیاره مریخ شد
فرودگر این فضاپیما به سطح مریخ رسید، اما قادر به برقراری ارتباط با زمین نبود
فضاپیمای مداری هنوز هم در حال فعالیت است وظیفه اصلی این ماموریت نقشه برداری دقیق و به دست آوردن مدل های حجمی از سطح مریخ است
اکتشافات مهم این ماموریت شامل شواهدی از وجود یخ آب در کلاهک قطب جنوب (زیر لایه ای از دی اکسید کربن منجمد)، وجود آثار متان و آمونیاک در جو سیاره است
🌔 @nojoom_et
فضاپیمای ۶۹۰ کیلوگرمی هایابوسا ۲ در دسامبر ۲۰۱۴ پرتاب شد و با ملاقات سیارک سنگلاخی ریوگو در ۲۷ ژوئن ۲۰۱۸، کارزار اکتشافی حماسی را آغاز کرد
هایابوسا ۲ دو مرتبه با هدف جمعآوری نمونه به سطح ریوگو سفر کرد در جریان نخستین عملیات در فوریهی ۲۰۱۹، فضاپیما توانست مقداری مواد سطحی برداشت کند
در آوریل همان سال، هایابوسا پرتابهای ۲٫۵ کیلوگرمی به سمت ریوگو شلیک کرد و دهانهای تقریبا ۱۰ متری روی سطح سیارک به وجود آورد سپس در ماه جولای، کاوشگر دوباره به سمت سطح ریوگو حرکت و مقداری سنگ و خاک از دهانهی جدید جمعآوری کرد
هایابوسا ۲ دو نمونه را جدا از هم نگاه داشته است تا دانشمندان بتوانند مواد دو محیط کاملا متفاوت را مقایسه کنند
هایابوسا ۲ در ششم دسامبر ۲۰۲۰ نمونههای به دست آمده از سیارک ریوگو را در استرالیا به زمین فرود درآورد.
📚نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
یکی از شایعات فضایی این است که در عصر فضا ، ناسا متوجه شد که خودکارهای گلوله دار معمولی نمی توانند در فضا کار کنند و بنابراین ۱۲ میلیون دلار هزینه کرد تا بتواند خودکاری بسازد که بتواند در میکرو گرانش کار کند و در هر سطحی و در هر دمایی بنویسد اما مهندسان شوروی بدون هیچ هزینه ای فقط از مداد استفاده می کردند !!!
این حرف تا حدودی درست است اما مهندسان ناسا از روز اول هم می دانستند که می توان از مداد استفاده کرد مشکل این بود که فضاپیماهای ناسا از اکسیژن با فشار کم برای ایجاد اتمسفر استفاده می کردند و استفاده از مداد کربنی ممکن بود باعث بروز آتش سوزی در فضاپیما شود ولی فضاپیماهای شوروی از مخلوط اکسیژن و نیتروژن تحت فشار حدود یک اتمسفر استفاده می کردند و امکان آتش سوزی نبود
🌔 @nojoom_et
ما در یک جهان درمیان #جهانهای_چندگانه هستیم.
یک تئوری وجود دارد که بیان میکند موادی که منجر به انبساط جهان شدهاند، درحال ساخت جهانهایی کوچکتر با #آنتروپی پایینتر نیز هستند.
تمام جهانهایی که به این صورت درحال شکل گیری هستند به روی یکدیگر بسته بوده و ما هرگز قادر نخواهیم بود آنها را بیابیم.این برای بسیاری از #دانشمندان ناخوشایند است که برای این قبیل استدلالها نمیتوانند دلیل واضحی بیاورند.
📚نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et