#تاریخنگار_فضایی
⭕️در 21 آوریل 1972 ماژول فرود ماموریت آپولو 16 با نام "orion" روی سطح ماه فرود آمد.
✅تصویر فوق مکان فرود این ماژول را نشان می دهد و در سمت راست ماژول یک خودرو ماه نورد قرار دارد - یک ماشین الکتریکی دو نفره ، که فضانوردان آپولو 16 جان یانگ و چارلز دوک 26 کیلومتر بر روی ماه با آن حرکت کردند ، حداکثر فاصله این خودرو از ماژول ماه 4.5 کیلومتر بود تا در صورت خرابی احتمالی فضانوردان بتوانند با پای پیاده به ماژول برگردند.
✅این ماموریت پنجمین فرود فضانوردان بر ماه ، و فضانوردان این ماموریت نهمین و دهمین انسانهای زمینی در سطح ماه بودند
🌔@nojoom_et
ستارهای حیرتانگیز یا سوسیس دودی: شوخی با تصویر جیمز وب که سروصدا به پا کرد
♦️«آتین کلاین» فیزیکدان فرانسوی اخیرا تصویری از یک سوسیس دودی منتشر کرد و ادعا کرد تصویری از یک ستاره منتشر شده توسط جیمز وب است. او بعدا بابت شوخی خود عذرخواهی کرد.
♦️اگر در علم کیهانشناسی متخصص نباشیم، بسیار آسان است که نمایی از یک ستاره درحال مرگ را با یک تکه سوسیس دودی اشتباه بگیریم - به خصوص اگر یک اخترفیزیکدان در صفحه توییت خود چنین شوخی عجیبی بکند!
♦️«آتین کلاین» فیزیکدان فرانسوی چندی پیش تصویری از یک «Chorizo» - یک قطعه سوسیس دودی - منتشر کرد و ادعا کرد که این ستاره «پروکسیما قنطورس» است که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) از آن تصویربرداری شده است. کلاین در توییت خود نوشت: «این سطح از جزئیات دنیای جدیدی را برای ما آشکار میکند.» این توییت توسط بیشتر از بیست هزار نفر پسندیده و بازتوییت شد - پیش از آنکه کلاین فاش کند این تصویر تنها تصویر یک سوسیس دودی است، نه تصویر نزدیکترین ستاره به خورشید.
🌔@nojoom_et
🌟ای که بر مه کشی از عنبر سارا چوگان
🌟مضطرب حال مگردان من سرگردان را
«حافظ»
🌔 @nojoom_et
✨ناسا ، شرکت بلواوریجین رو به عنوان دومین توسعه دهنده ماهنشین ماموریت های آرتمیس انتخاب کرد .
🌍🌕اولین ماموریت این ماهنشین ، ماموریت آرتمیس 5 خواهد بود.
🌔 @nojoom_et
✅ ناسا برای مطالعه «بشقابپرندهها» تیم تحقیقاتی تشکیل میدهد
سازمان فضایی آمریکا، ناسا روز پنجشنبه ۹ ژوئن( ۱۹ خرداد) اعلام کرد که قصد دارد تیمی مستقل را به منظور بررسی و مطالعه موارد رویت غیرقابل توضیح «یوفوها» یا همان بشقابپرندهها تشکیل دهد.
ناسا میگوید هدف اصلی پروژه این است که ببیند چه مقدار اطلاعات در مورد این موضوع در دسترس عموم است و تا چه میزان اطلاعات بیشتر برای درک مشاهدات غیرقابل توضیح مورد نیاز خواهد بود. کارشناسان این سازمان همچنین نحوه بهترین استفاده از مجموعه اطلاعات در دسترس را در آینده بررسی خواهند کرد.
🌔 @nojoom_et
🔸کشفیات جدید ناسا در ارتباط با ذخایر آب مریخ
🔹مدارگرد شناسایی مریخ ناسا (MRO) که در سال ۲۰۰۵ پرتاب شد به دانشمندان کمک کرد تا دریابند که مریخ تا ۲ میلیارد سال پیش دارای آب سطحی بوده است.
🔹مطالعات قبلی به این نتیجه رسیده بودند که آب در مریخ حدود ۳ میلیارد سال پیش تبخیر شده است.
🌔 @nojoom_et
🌏🌏اخبار_علمی
تصویر شگفتانگیز ناسا از میدانهای مغناطیسی کهکشان سیگار
🌍ناسا عکسی زیبا از کهکشان مسیه-۸۲ (Messier-82) منتشر کرده که در آن میدانهای مغناطیسی بهصورت خطوطی بر روی نور مرئی و تصویر ترکیبی مادون قرمز حاصل دادههای دو تلسکوپ فضایی هابل و اسپیتزر (Spitzer) این سازمان دیده میشود.
🌍مسیه-۸۲ که با نام کهکشان سیگار (Cigar) نیز شناخته میشود، یک کهکشان ستارهفشان است و در فاصله ۱۲ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی خرس بزرگ (Ursa Major) قرار دارد.
🌍کهکشان ستارهفشان کهکشانی است که در مقایسه با نرخ تشکیل متعارف ستارگان در بیشتر کهکشانها نرخ بالایی از فرایند تشکیل ستارگان را دارد.
کهکشانهایی که بهعنوان ستارهفشان رصد میشوند، اغلب با کهکشانهای دیگر برخورد نزدیک داشتهاند.
🌔 @nojoom_et
🔴 فلز در فضا به هم می چسبد!
اگر دو قطعه فلز را در فضا کنار هم قرار دهید، به هم می چسبند. این فرآیند جوش سرد نامیده می شود. اتم های روی سطح فلزات تفاوت بین فلز خود و همسایه خود را "احساس" نمی کنند. و با آنها پیوندهای مشابهی ایجاد می کنند.
در زمین، اکسیژن، که تقریبا در هر گوشه از سیاره ما یافت می شود، از این امر جلوگیری می کند. و اکسیداسیون در چسبندگی اختلال ایجاد می کند.
فضانوردانی که از زمین ابزار می آورند، به هر حال هیچ ترسی از «چسبیدن» ندارند. از این گذشته، هر ابزاری یک لایه اکسید را حفظ می کند. هر لایه اضافی، خواه گاز یا خاک باشد، مانع از چسبیدن می شود
🌔 @nojoom_et
راکت فضایی ساترنib حامل فضانوردان ماموریت آپولو 7 در حال انتقال اولین فضانوردان این ماموریت به مدار زمین
این راکت در واقع نسخه کوچکتر راکت ساترن 5 بود
🌔 @nojoom_et
💢200 تن زباله در ماه
♦پنجاه سال کاوش انسان در ماه، حدود ۲۰۰ تن خرت و پرت و زباله در قمر زمین جای داده است. فضانورد «باز آلدرین» از آن به عنوان «ویرانی باشکوه» و «بیرحمانه» توصیف کرده، زبالههایی شامل رباتهای خراب، قطعات فضاپیما، ماهنورد و تجهیزات فنی و …
♦چیزهای دیگری نیز در سایتهای فرود آپولو پخش شده که هرگز قرار نبود به خانه برگردند: پَر شاهین، نیزه، کیسههای حاوی زبالههای انسانی، یک عکس خانوادگی و یک پیکره آلومینیومی و مجسمه فضانورد سقوط کرده که در کنار آن یک پلاک حاوی اسامی ۱۴ مردی که در اکتشافات فضایی جان خود را از دست دادهاند، وجود دارد.
♦این زبالهها حاوی تقریباً ۲۰۰ تن اشیاء انسانی است. بقایای غبارآلود پنج طبقه موشک سترن ۵ از مأموریتهای آپولو سنگینترین اشیاء هستند. همچنین بقایای فضاپیمای سقوط کرده یا فضاپیماهایی که عمداً پس از پایان مأموریتشان متلاشی شدند، در سطح ماه وجود دارد.
♦دهها کاوشگر لونا شوروی مربوط به دهه ۶۰ وجود دارد که تقریباً دو برابر تعداد تکاورهای ایالات متحده، مدارگردهای قمری، کاوشگرها و رصدخانههای جدیدتر میباشد. بقایای اولین مأموریت خصوصی ماه، تحت عنوان کاوشگر برشیت صنایع هوافضای اسرائیل و بقایای موشک سنگین چین، آخرین زبالههایی بودند که روی ماه سقوط کردند.
🌔 @nojoom_et
🔹پرتاب فضاپیمای «دراگن» اسپیسایکس با موفقیت انجام شد
🔻در این عملیات که سومین سفر فضاپیمای دراگن به ایستگاه فضایی بینالمللی است، چهار فضانورد (فضانوردان ناسا «شان کیمبرو»، «مگان مکآرتور»، یک فضانورد ژاپنی به نام «آکیهیکو هوشیده» و یک فضانورد اروپایی به نام «توماس پسکوئت») به این مرکز رفتند تا برای شش ماه به پژوهشهای علمی بپردازند.
🌔 @nojoom_et
تصویر روز ناسا: انگشتهای مریخی از دید مریخنورد کنجکاوی
♦️اگر فقط چند ثانیه به این تصویر نگاه کنید، چیزی عجیب به نظرتان میرسد. در مرکز تصویر چیزی شبیه به چند انگشت دست میبینید که یکی دیگر از غافلگیریهای مریخ برای ماست. این سنگ کوچک تیز که تقریبا عمودی روی سطح مریخ ایستاده، سوژه تصویر جدید ناسا است که ماه گذشته مریخنورد کنجکاوی (Curiosity) ثبت کرد. با اینکه این سنگها شبیه به یک مار دیده میشوند، منجمان احتمال می دهند که آنها با رسوب مواد معدنی در میان ترک سنگها با جریان آب در گذشته مریخ ایجاد شده باشند.
🌔 @nojoom_et
ابرخوشه لانیکیا ؛
🌟لانیکیا در زبان هاوایی به معنای آسمان بیکران است، این ابرخوشه ۵۲۰میلیون سال نوری قطر دارد و شامل ۱۰۰ هزار کهکشان است.
نقطهٔ قرمزِ کوچک همان کهکشان ما با میلیاردها ستاره است!
🌔 @nojoom_et
تصویر هفته هابل: آلبوم کهکشانی Abell 1351
🔻تلسکوپ فضایی هابل تصویری از خوشه کهکشانی پرجرم Abell 1315 با دوربین نمای باز سوم (Wide Field Camera 3) و دوربین پیشرفته برای کاوشها (Advanced Camera for Surveys) ثبت کرده که سوژه تصویر این هفته هابل است. این خوشه کهکشانی از دید ما در محدوده صورت فلکی دب اکبر قرار دارد و در عرضهای شمالی زمین دیده میشود.
🔻این تصویر پر از کهکشانها و خطهای نوری است که از کهکشانهای دوردست به ما می رسد. این خطوط نوری در واقع بازتابی از کهکشانهای دوردستتر هستند که با پدیده عدسی گرانشی (Gravitational Lensing) به این شکل درآمدهاند.
🌔 @nojoom_et
ناسا امسال بالاخره خاموش کردن دو فضاپیمای وویجر را آغاز میکند
▪️دو کاوشگر وویجر که دورترین اشیاء ساخت دست بشر در جهان به شمار میآیند و از منظومه شمسی بیرون رفتهاند، به زودی فرآیند خاموش شدن را آغاز میکنند. این دو فضاپیما که در دهه 1970 پرتاب شدند، بسیار فراتر از انتظار عمل کردند و حالا امسال به خاطر کمبود انرژی باید کمکم قطعات مختلف خود را غیرفعال کنند تا برای مدت بیشتری زنده بمانند
▪️به گزارش وبسایت Scientific American، ناسا میخواهد از سال جاری میلادی دست به خاموش کردن برخی از سیستمهای وویجر 1 و 2 بزند. انرژی این دو کاوشگر هر سال کم و کمتر شده و برای افزایش طول عمر آنها راه دیگری باقی نمانده است. سازمان فضایی آمریکا میخواهد با غیرفعالسازی ابزارهای غیرضروری تا حد ممکن به عمر این فضاپیماها بیفزاید.
🌔 @nojoom_et
🌟تنم اینجاست سقیم و دلم آنجاست مقیم
🌟فلک اینجاست ولی کوکب سیار آنجاست...
🌔 @nojoom_et
نوع چیدمان کواکب
از مرکز
خورشید
عطارد
زهره
زمین
مریخ
مشتری
زحل
اورانوس
نپتون
پولوتو
🌔 @nojoom_et
سیاره حاکم بر برجها
حمل مریخ
ثور زهره
جوزا عطارد
سرطان ماه
اسد شمس
سنبله عطارد
میزان زهره
عقرب مریخ
قوس مشتری
جدی زحل
دلو زحل
حوت مشتری
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸شهاب سنگ بالای ورزشگاه المپیکو 🤯
🌔 @nojoom_et
دانشمندان با نگاهی دقیق به مجموعهای مرموز از فلاشهای درخشان در کهکشان M81 با فاصلهی ۱۲ میلیون سال نوری، دریافتند که این فورانهای رادیویی سریع، بهطرزی شگفتآور آشنا بهنظر میرسند.
این فلاشهای تکرارشونده که بهعنوان یک فوران رادیویی سریع (FRB) شناخته میشوند، بهطرز شگفتانگیزی شبیه به فلاشهای موجود در سحابی خرچنگ هستند. «سحابی خرچنگ» (Crab Nebula) بقایای معروفی از یک انفجار ستارهای قدیمی یا ابرنواختر است که بشر در سال ۱۰۵۴ پس از میلاد مشاهده کرد و گزارش رصد آن توسط چندین فرهنگ مختلف ثبت شده است.
به گفتهی پژوهشگران در دو مقاله که چهارشنبه ۲۳ فوریه (۴ اسفند) به ترتیب در نشریهی «نیچر استرونومی» (Nature Astronomy) و «نیچر» (Nature) منتشر شدهاند، بقایای رنگارنگ این انفجار ابرنواختری، فلاشهای درخشان و متمایزی را به نمایش گذاشتهاند که بسیار شبیه به فورانهای رادیویی سریع یافت شده در کهکشان M81 هستند.
🌔 @nojoom_et
از 96 درصد جهان بی اطلاعیم!
بدن من و شما، زمين و اجرام منظومه شمسي، كل ستارگان و اجرام كهكشانهای عالم، فقط 4%جهان را تشكيل میدهند، 96%هستی از ماهيت پيچيدهای شكل گرفته كه ما چيزی راجع به آن نمیدانيم.
🌔 @nojoom_et
طلوع زیبای آفتاب که توسط کیهانورد روسیه آنتون شکاپلروف در ایستگاه فضایی بین المللی گرفته شد
کیهانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی در هر روز زمینی ، شانزده بار شاهد طلوع آفتاب هستند
🌔 @nojoom_et
18.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌍 جهان های موازی
بررسی 3 نظریه ی پیشتاز در مورد جهان های موازی با دوبله ی فارسی
🟡 جهان های حبابی
🟢 ابعاد بیشتر
🔵 تصویر جهان چندگانه در مکانیک کوانتوم
❗️هیچکدوم از این فرضیه ها قطعی نیستن و نیاز به اثبات دارن
🌔 @nojoom_et
🌗زمانی که کرهٔ ماه بالای سر شما قرار میگیرد، وزن شما قدری کم میشود.
🔹نیروی گرانشی ماه درست در خلاف جهت نیروی گرانشی #زمین است، و زمانی که بالای سر قرار میگیرد قدری از نیروی جاذبه زمین را کم میکند.
🔹با توجه به اینکه وزن یک جسم حاصلضرب جرم جسم در #نیروی_گرانش است، با کاهش نیروی گرانش وزن کاهش مییابد.
🔸محاسبات نشان میدهد زمانی که ماه بالای سر یک شخصِ ۱۰۰ کیلوگرمی قرار میگیرد، آن شخص حدود ۰.۵ گرم سبکتر میشود.
🌔 @nojoom_et
- کشف قمر نپتون
۱ مه ۱۹۴۹، قمر نپتون، نیرید، توسط ستارهشناس هلندی، یعنی «جرارد کویپر» کشف شد. این دومین قمر از ۱۴ قمر کشفشده در نپتون بود.
کشف نیرید
این قمر روی صفحات عکاسی گرفتهشده با تلسکوپ ۸۲ اینچی، در رصدخانه مک دونالد کشف شد. کویپر نام قمر را نیز در گزارش کشف خود مطرح کرد. او تصمیم گرفت نام قمر را به نام پریان دریایی در اساطیر یونانی بگذارد. نپتون خدای رومی دریا بود؛ بنابراین کویپر با انتخاب این نام، به یک نام با موضوع دریایی پایبند بود.
درباره قمر
شکل نیرید ناشناخته است و از نظر اندازه شبیه به قمر زحل، میماس است. از نظر طیفی، قمر به رنگی خنثی بهنظر میرسد و یخ-آب روی سطح آن شناسایی شده است.
متأسفانه تنها فضاپیمایی که از نیرید بازدید کرده، وویجر-۲ است. بااینحال این فضاپیما توانست اندازه آن را اندازهگیری کند و متوجه شد که رنگ خاکستری دارد
🌔 @nojoom_et
دانشمندان چینی میخواهند برای رصد ماده تاریک یک تلسکوپ فضایی قدرتمند بسازند
🔭دانشمندان چینی میخواهند نسل جدیدی از رصدخانههای فضایی را بسازند تا به طور ویژه به دنبال ماده تاریک بگردند. اگرچه این رصدخانه هنوز در مراحل اولیه تحقیق و توسعه قرار دارد، اما پژوهشگران امیدوارند که در آینده بتوانند به راهی برای مشاهده ماده تاریک تبدیل شود.
🔭 تلسکوپ فضایی بسیار بزرگ پرتو-گاما یا به اختصار VLAST هنوز فاصله زیادی تا عملیاتی شدن دارد. اما هدف محققان چینی ساخت رصدخانهای است که حساسیت آن 10 برابر تلسکوپ ناحیه بزرگ فِرمی ناسا باشد. تلسکوپ ناسا در حال حاضر حساسترین تلسکوپ پرتو گامای دنیا محسوب میشود.
🌔 @nojoom_et
اینفوگرافیک سفر با سرعت نزدیک به نور به اجرام عالم چقدر طول میکشد؟
🌔 @nojoom_et
پس حکیمان گفته اند این لحنها
از دوار چرخ بگرفتیم ما
بانگ گردشهای چرخ است این که خلق
میسرایندش به تنبور و به حلق
مولانا
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیف جالب دکتر مشفق ، استاد دانشگاه تهران از نظریه الکترودینامیک کوانتومی
🌔 @nojoom_et