💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام، وقت بخیر، میخواستم بپرسم آیا در ایران، پژوهشکده یا موسسه ای که در مسائل یافتن نشانه هایی از حیات در سیارات دیگر در حال تلاش هستن معرفی کنین ممنون میشم
✍️ سلام مخاطب گرامی
به صورت انفرادی، افرادی هستند که در این زمینه مطالعه میکنند ولی موسسه یا پژوهشکده شناختی ندارم.
#دکتر_ریحانه_کبیری
پس از دوسال عکسی از سپر حرارتی کپسول اوریون پس از مأموریت ارتمیس I منتشر شد.
یکی از دلایل تاخیر پروژه ارتمیس پیدا نکردن راه حلی برای این موضوع است
پس از دوسال هنوز تغییر در سپر حرارتی کپسول اوریون ناسا برای ارتمیس II انجام نگرفته و مهندسان ناسا به دنبال راه حلی بدون تغییر طراحی ساختار سپر هستند(مانند خنک سازی با هیدروژن)
🌔 @nojoom_et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
لطفاً میتوانید به من بگویید که فاصله نپتون تا خورشید چند کیلومتر است . همچنین دمای زهره چند درجه است .سیاه چالهها چگونه به وجود میآیند
✍️ سلام مخاطب گرامی
✔️ فاصله نپتون از خورشید: 4/5 میلیارد کیلومتر
✔️ دمای زهره: 465 درجه
✔️ سیاهچاله ها از مرگ ستارگان غول پیکر بوجود میاند.
#دکتر_ریحانه_کبیری
دو کهکشان m31 وm33
بهمراه ستاره های تا روشنایی قدر حدود ده و نیم متعلق به کهکشان راه شیری
یک فریم هشت ثانیه ای با ایزو هشت هزار بادوربین نیکون دی ۷۵۰ ،لنز ۳۵ میلیمتر و سه پایه ساده
در صورت نداشتن مقر یا سه پایه موتور دار و کنترلی برای ثبت عکسهای مانند این عکس و ثبت نقطه ای و رد نیانداختن اجرام آسمانی بطور تقریبی می توانید عدد پانصد را بر فاصله کانونی لنز مورد استفاده تقسیم کنید.عدد حاصل مدت زمان عکاسی را نشان می دهد.
ترجیحا مدت زمان های کمتری نسبت به عدد بالا را امتحان کنید.تغییر عدد ایزو دوربین با توجه به وضعیت آلودگی نوری منطقه برای رسیدن به عکس مطلوب فراموش نشود.
منطقه ی ساحلی جنوب بوشهر
🌔 @nojoom_et
🗓 تقویم علمی تاریخ
▫️ امروز یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳
🔰️۳۱ سال پیش در چنین روزی در سال ۱۹۹۳، سامانه موقعیتیابی جهانی (GPS) با اعلام وزیر دفاع ایالات متحده به بهرهبرداری رسید. با ۲۴ ماهواره GPS در مدار خود، این سیستم جهتیابی رادیویی مبتنی بر ماهواره در دسترس کاربران عادی قرار گرفت. این سامانه با ارائه دقتی در حد ۱۰۰ متر برای استفادههای غیرنظامی شروع به کار کرد و بهزودی توسط دستورالعملهای نیروی هوایی ایالات متحده به عنوان سامانهای با قابلیت کامل عملیاتی شناخته شد. GPS به عنوان ابزار اصلی جهتیابی رادیویی وزارت دفاع، دقتی کمتر از ۲۲ متر برای کاربران مجاز فراهم میکرد و به سرعت به یکی از مهمترین ابزارهای جهتیابی در سراسر جهان تبدیل شد.
۳۰ سال پیش در چنین روزی در سال ۱۹۹۴، دانشمندان آلمانی به رهبری پیتر آرمبروستر در مؤسسه تحقیقاتی GSI در دارمشتات، آلمان، اعلام کردند که عنصر ۱۱۱ جدول تناوبی را تولید کردهاند. این عنصر که اونوونیوم نامگذاری شد، دارای ۱۱۱ پروتون و ۱۶۱ نوترون در هسته خود بود که به آن عدد جرمی ۲۷۲ میداد. تنها سه اتم از این عنصر با شتابدهی به اتمهای نیکل و برخورد آنها به بیسموت ساخته شد. هر اتم جدیدی که تشکیل میشد، تنها برای حدود چهار هزارم ثانیه پایدار بود و سپس به عناصر کوچکتر تجزیه میشد. این کشف به گسترش شناسایی عناصر جدید در جدول تناوبی کمک کرد و همچنین به فهم بهتری از ساختار هستهای انجامید.
🌔 @nojoom_et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
چرا درون سیاه چاله ها سرعت فرارش از نور هم بیشتره مگه نور از همه ی چیز ها سریعتر نیست با سرعت ۳۰۰۰۰۰ کیلومتر در ثانیه؟
✍️ سلام مخاطب گرامی
سرعت چه چیزی، درون سیاهچاله از نور بیشتره؟
سئوال شما درست نیست
#دکتر_ریحانه_کبیری
بوستر 14 به سکوی پرتاب برده شد
بزودی ازمایش آتش ثابت (Static fire) برای پرتاب هفتم صورت می گیرد
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هيچوقت حال دلت را با فكرهاى بيخود خراب نكن.
زندگى را زندگى كن...
❤
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عبور سیاره تیر از خط فرضی زمین- خورشید(مقارنه داخلی)و در فاصله حدود ۱۰۵ میلیون کیلومتری زمین
سیاره تیر با گذاشتن از این وضعیت از موقعیت رصد شامگاهی وارد موقعیت صبحگاهی می شود.
به انفجارهای بزرگ سطح خورشید هم دقت نمایید.
منبع : تصاویر تلسکوپ خورشیدی سوهو
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چگونه مریخ نورد Chandrayaan-3 از فرودگر به سطح ماه فرود آمد
🌔 @nojoom_et
ماهواره "یونسفر-ام": اولین اندازهگیریها در فضا را انجام داد
از تاریخ ۲۹ نوامبر تا ۴ دسامبر، اولین آزمایشهای مجموعه ابزارهای هدفمند روی ماهواره هلیوژئوفیزیکی «یونسفرا-ام» شماره ۱ انجام شد.
بررسیها نشان داد که تمام ابزارها، از جمله ابزارهای اندازهگیری پارامترهای پلاسما و میدان الکترومغناطیسی، به خوبی فرآیند پرتاب را پشت سر گذاشته و به صورت عادی کار میکنند.
ماهواره یوسنفرا-ام روز ۵ نوامبر به همراه ماهواره هدهد و کوثر و چند ماهواره روسی دیگر از پایگاه فضایی واستوچنی به فضا پرتاب شد.
🌔 @nojoom_et
تلسکوپ #TESS ناسا جهت یافتن سیارات فراخورشیدی به زودی درمدار قرار خواهد گرفت. این تلسکوپ ۳۵۰ برابر بیشتر از تلسکوپ کپلر، بیش از ۸۵ درصد از آسمان را جهت یافتن این #سیارات رصد خواهد کرد.
🌔 @nojoom_et
برنامه جدید ماموریت های ماه برنامه آرتمیس 🌑
- آرتمیس دوم (پرواز سرنشین دار ماه در فضاپیمای Orion) - آوریل 2026
- آرتمیس III (فرود فضانوردان بر روی ماه با استارشیپ HLS) - اواسط سال 2027.
شایان ذکر است که برنامه به روز شده اداره فعلی ناسا مربوط به حل مشکل سپر حرارتی فضاپیمای Orion و آمادگی فضاپیمای فرود Starship HLS است. انتظار می رود که رهبری جدید آژانس، همچنین ممکن است برنامه ماموریت های فرود ماه را تغییر دهد.
🌔 @nojoom_et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام
چرا زمین از سیاره عطارد نورانی دیده میشه؟ زمین که نور نداره. انقدرر درخشان
✍️ سلام مخاطب گرامی
همه سیارات نور خورشید را بازتاب میکنند.
از دو سال پیش ناسا ساخت یک موشک کوچک ۱۹۴ میلیون دلاری را آغاز کرد که قراره برای اولین بار از سیاره دیگری غیر از زمین (مریخ) راکتی رو پرتاب کنه .
این موشک به گونه ای طراحی شده که به مریخ پرواز کنه، نمونه سنگ های این سیاره را از یک کاوشگر بگیره(کاوشگر استقامت) و برای بازگرداندن این نمونه ها به زمین دوباره به فضا پرواز کنه .
این کاوشگر بخشی از برنامه ناسا برای بازگرداندن اولین سنگ های سیاره سرخ به آزمایشگاه های زمینی در جستجو برای کشف علائم احتمالی حیات باستانی در مریخ بحساب میاد.
مریخ نورد «perseverance» که بعد از پرتاب از فلوریدا در سال ۲۰۲۰ در دهانه «جیزرو» فرود اومد، نمونه سنگ های مریخ را حفاری کرده.
حالا ناسا قصد داره ماموریت بازگشت این نمونه ها رو تا سال ۲۰۳۰ اجرا کنه.
این ماموریت یک چالش جدی بحساب میاد چونکه این موشک باید با مریخ نورد دیگه ای به نام Sample Fetch Rover به مریخ پرواز کنه، به محل استقرار کپسول نمونه ها حرکت کنه،
این کپسول های مهر و موم شده را برداره و اونها رو به موشک MAV برای بازگشت به زمین برگردونه.
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از عرفانهای نوظهور
📚دوره آموزش مقدماتی نقد عرفانهای کاذب
👨🏫 مدرسین: اعضای گروه علمی نقد عرفانهای کاذب معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم
🌟 مزایا:
💠به صورت مجازی.
💠یادگیری مسائل مهم و اساسی و کاربردی.
💠اعطای گواهی پایان دوره.
💠عضویت در گروه تبلیغ تخصصی نقد معنویتهای نوظهور حوزه علمیه قم
💠 شرکت در دوره تکمیلی و تخصصی
💠استفاده از فعالین دوره در تدریس دوره های دیگر
💠استفاده از فعالین دوره در طرح های پژوهشی
⏰ کلاس ها آفلاین برگزار می شود، گروه مجازی پرسش و پاسخ برای ثبت نامی ها تشکیل و همچنین مشاوره توسط اساتید ارایه خواهد شد.
🔶 سر فصل های دوره:
1️⃣مقدمات:
1. ضرورت موضوع: آمار، ابعاد، نمایی از آسیب ها و ...
2. تاریخچه پیدایش و گسترش معنویت های نوظهور
3. مروری بر سنخ شناسی معنویت های نوظهور
2️⃣ آشنایی اجمالی با معنویت های نوظهور فعال در ایران:
1. معنویت های نوظهور شرقی: یوگا، ذن، اوشو، سای بابا، انرژی درمانی، فنگ شویی و ...
2. معنویت های نوظهور غربی: تفکر نوین، کوئلیو، اکنکار، سرخپوستی، و ...
3. معنویت های بومی: عرفان حلقه، رام الله، ابرآگاهی، معنویت روشنفکری (سروش، ملکیان)، علی یعقوبی و ...
3️⃣ شبهه معنویت های نوپدید غربی (رایج در ایران)
4️⃣ شیوه مواجهه عملی: آشنایی اجمالی با الگوی مواجهه با معنویت های نوظهور
💵 هزینه دوره مقدماتی:100هزار تومان
لازم به ذکر است که مبلغ دوره 500 هزارتومان بوده است که شرایطی مهیا کردیم تا افراد با ۸۰٪ تخفیف ثبت نام کنند.
🔹برای ثبت نام عضو کانال عرفانهای نوظهور شوید
https://eitaa.com/erfanhay_nozohor
🔰 برنامه ناسا برای بازگشت انسان به ماه به تعویق افتاد
💢مأموریت آرتمیس ۲ که قرار بود فضانوردان را به مدار ماه بفرستد، تا آوریل ۲۰۲۶ به تعویق افتاده است. همچنین، مأموریت آرتمیس ۳ که هدف آن فرود فضانوردان روی سطح ماه است، اکنون برای اواسط سال ۲۰۲۷ برنامهریزی شده است. این تأخیرها به دلیل مسائل فنی و نیاز به بهبود تجهیزات پیش آمده است.
💢آرتمیس ۲ یک مأموریت ۱۰ روزه خواهد بود که چهار فضانورد شامل کریستینا کوخ، رید وایزمن، ویکتور گلاور و جرمی هانسن (از کانادا) را به مدار ماه میبرد. در این مأموریت فرودی بر سطح ماه انجام نخواهد شد اما فضانوردان برای اولین بار سوار بر موشک «سیستم فضایی پرتابگر» ناسا و کپسول «اوریون» به مدار ماه خواهند رفت. این مأموریت با یک فرود برنامهریزیشده در اقیانوس آرام پایان مییابد.
💢این مأموریت پس از آرتمیس ۱ انجام خواهد شد که اولین آزمایش بدون سرنشین برنامه آرتمیس بود. آرتمیس ۱ در نوامبر ۲۰۲۲، پس از تأخیرهای فراوان ناشی از مشکلات فنی و شرایط جوی، پرتاب شد. اگرچه این مأموریت موفقیتآمیز بود، اما سوختگی غیرمنتظرهای روی سپر حرارتی کپسول اوریون مشاهده شد که به دلیل تخلیه ناقص گازهای تولیدشده در ماده آوکوات رخ داد. این موضوع موجب شد بخشی از سپر ترک بردارد و جدا شود.
🌔 @nojoom_et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
بزرگترین سیاه چاله کشف شده در کیهان چه نام دارد
✍️ سلام مخاطب گرامی
سیاهچالهٔ کلان جرم بزرگترین نوع سیاهچاله در کهکشانهاست که گمان میرود در مرکز تقریباً همهٔ کهکشانها از جمله کهکشان راه شیری نیز یافت شود که دارای جرمی معادل صدها هزار تا چندین میلیارد برابر جرم خورشید هستند. این سیاهچالهها پرجرمترین نوع سیاهچالهها هستند و گرانش بسیار زیادی دارند که در جهان بینظیر است. همچنین تصور میرود که مرکز کهکشان انجیسی ۴۲۶۱ سیاهچالهای کلانجرم با ۴۰۰ میلیون جرم خورشید باشد.
#دکتر_ریحانه_کبیری
🚀تازه ترین رخدادهای نجومی
◀️دستاورد جدید محققان؛ توسعه سیستم ناوبری ستارهای پهپادها
💢محققان دانشگاه استرالیای جنوبی موفق به توسعهی سیستم ناوبری جدیدی برای پهپادها شدهاند که از ستارگان برای تعیین موقعیت استفاده میکند. این روش نوآورانه، راه حلی ساده و کمهزینه برای هدایت پهپادها در مناطقی است که سیگنالهای GPS در دسترس نیستند.
💢ایدهی استفاده از ستارگان برای ناوبری به قرنها پیش برمیگردد. دریانوردان با استفاده از ابزارهایی مانند سِکستانت و جداول نجومی، موقعیت خود را در دریا تعیین میکردند. خلبانان نیز تا دههها از این روش برای هدایت هواپیماهای خود استفاده میکردند. در مناطقی که سیگنالهای GPS با اختلال مواجه میشوند (مانند مناطق جنگی یا مناطق دورافتاده)، ناوبری ستارهای به عنوان یک روش پشتیبان بسیار مفید است.
💢پهپادهایی که از ناوبری ستارهای استفاده میکنند، کمتر به زیرساختهای زمینی وابسته هستند و میتوانند در مناطق بدون پوشش شبکه به پرواز درآیند. همچنین ناوبری ستارهای میتواند به افزایش امنیت پهپادها در برابر حملات سایبری کمک کند. سیستم جدید از یک دوربین و یک الگوریتم پردازش تصویر استفاده میکند تا تصاویر آسمان شب را تحلیل کرده و موقعیت ستارگان را تشخیص دهد. سپس با مقایسهی این تصاویر با پایگاه دادهای از موقعیت ستارگان، موقعیت پهپاد محاسبه میشود.
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳
عنوان: خوشه ستارهای پروین: هفت خواهر
تا حالا خوشه ستارهای پروین رو دیدی؟ حتی اگه دیده باشی، احتمالاً هیچوقت به این بزرگی و وضوح ندیدی. شاید معروفترین خوشه ستارهای در آسمان، ستارههای روشن پروین حتی از دل یک شهر پر از آلودگی نوری هم با چشم غیرمسلح قابل دیدنه. اما با یک عکاسی طولانیمدت از یک مکان تاریک، ابر غبار اطراف خوشه ستارهای پروین خیلی واضح میشه. این عکس ۲۳ ساعته که از فاگانیا، ایتالیا گرفته شده، ناحیهای از آسمان رو پوشش میده که چندین برابر اندازه ماه کامله. پروین که به هفت خواهر و M45 هم معروفه، حدود ۴۰۰ سال نوری دورتر به سمت صورت فلکی گاو (ثور) قرار داره. یک افسانه معروف با یک پیچ مدرن میگه که یکی از ستارههای پرنور کمنور شده و از وقتی که خوشه نامگذاری شده، فقط شش تا از خواهرها با چشم غیرمسلح قابل دیدنه. اما تعداد واقعی ستارههای پروین که قابل دیدنه، ممکنه بیشتر یا کمتر از هفت تا باشه، بسته به تاریکی آسمان اطراف و وضوح دید ...
🌔 @nojoom_et
عکسی از سیاره مشتری که توسط ایوان واگنر کیهاننورد روس ایستگاه فضایی بین المللی گرفته شده است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصویری از یک جریان گردباد در سطح سیاره ی بهرام (مریخ)
سرعت بادهای مریخ تا 200 کیلومتر میرسد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☕️سلام صبحتون زیبا
💗و پراز عشق و امید
🌺همراه با کلی اتفاقهای عالی
☕️امیدوارم
💗زندگیتـون عسل
🌸خوشبختی سرنوشتتون
☕️و عشق مهمان ❤️
💗همیشگی قلب تون باشه
صبحتون بخیر
و حال دلتون خوب خوب 💗🌷
🌔 @nojoom_et
در سال 1998 در چنین روزی، دو ماژول اول ایستگاه فضایی بین المللی به هم وصل شدند.
🌔 @nojoom_et
نجوم
⭕️ مرکز فرهنگی رسانهای هاتف برگزار میکند: 💠 مسابقه بزرگ کتابخوانی 🔹 با موضوع منطق مقاومت 🔸 همرا
📚📚📚📚📚📚📚📚
🛎راستی🔻🔻🔻🔻🔻🔻
📣مسابقه یادت نره
📚📚📚📚📚📚📚📚📚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرض کنید سیاره زهره به سمت زمین نزدیک و نزدیکتر شود
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 سهشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
عنوان: طوفان بزرگ شهابی سال ۱۸۳۳
این شب، شب ۱۰۰,۰۰۰ شهاب بود. طوفان بزرگ شهابی سال ۱۸۳۳ شاید یکی از چشمگیرترین رویدادهای شهابی در تاریخ اخیر باشد. این رویداد در ساعات قبل از طلوع آفتاب در ۱۳ نوامبر، در شرق آمریکای شمالی به بهترین شکل قابل مشاهده بود. بسیاری از مردم، از جمله آبراهام لینکلن جوان، بیدار شدند تا آسمانی را ببینند که با خطوط و درخششهای شهابها منفجر شده بود. صدها هزار شهاب در آسمان شعلهور شدند و به نظر میرسید از صورت فلکی شیر (لئو) سرازیر میشوند. تصویر برجسته، دیجیتالی از یک حکاکی چوبی است که خود بر اساس نقاشیای از یک روایت دست اول ساخته شده است. امروزه میدانیم که طوفان بزرگ شهابی سال ۱۸۳۳ به دلیل عبور زمین از بخش متراکم دنباله گرد و غبار خارج شده از دنبالهدار تمپل-تاتل رخ داده است. زمین هر سال در ماه نوامبر از این جریان گرد و غبار عبور میکند و بارش شهابی اسدی را به وجود میآورد.
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
📣 اطلاعیه | طریق_المهدی 🚩
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
طریقُالمهدی مسیری برای همدلی ایران و ایرانی برای نصر و حمایت از جبهه مقاومت
💠يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُرۡكُمۡ وَيُثَبِّتۡ أَقۡدَامَكُم
🔻امام خامنه ای حفظهاللهتعالی
بر همهی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند.
📌در سراسر مسیر خادمین عزیز در مواکب آماده جمعآوری کمکهای نقدی شما مردم صالح و مومن، برای جنگزدگان فلسطین، لبنان و سوریه هستند.
🗓 سه شنبه:۲۰ آذر ۱۴۰۳
⏱ آغاز پیاده روی: ساعت ۱۵
🚏مکان: بلوار پیامبر اعظم شهر مقدس قم
( از عمود ۱۲ تا مسجد مقدس جمکران )
🤝مشارکت در هزینه های برنامه طریق المهدی شامل هزینه های آب، فضاسازی، سیستم صوت و ... تمام مسیر:👈
💳|
5892 1070 4515 1308روی شماره بزنید کپی میشود. 🇸🇾🇱🇧🇵🇸🇮🇷تا جان در بدن داریم؛ هستیم بر آن عهد که بستیم✊ #امام_زمان #فلسطین #سوریه #لبنان ✨طراح: برادر شاه رفعتی 👈 قرار عاشقان بقیة الله الاعظم، سهشنبه ها عصر، بلوار پیامبراعظم قم @tariq_almahdi
آمادهسازی برای پرتاب ماهواره "رسورس-پی" شماره ۵ در بایکونور
قطعات راکت فضایی مربوط به پرتاب «رسورس-پی» شماره ۵ به سکوی ۳۱ پایگاه فضایی بایکونور منتقل شدند تا آزمایشهای الکتریکی در مجتمع فنی انجام شود.
در مجتمع مونتاژ و آزمایش سکوی ۱۱۲، کارشناسان ماهواره «رسورس-پی» شماره ۵ را تخلیه کرده و آن را روی استند آزمایشی برای آمادهسازیهای بیشتر نصب کردند.
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از فراتر از افق ☆ آموزش نجوم
🎁 ویژه شما
📚 تمام مراحل تولد تا مرگ ستارگان، به صورت کامل و جامع در یک پک آموزشی 5 جلسهای ( 5 ساعت) در دوره #تحول_ستارگان آماده کردم ( #دکتر_ریحانه_کبیری ) که میتونید جهت دریافت آن اقدام نمایید. این دوره آموزشی پیشرفته نجوم است و برای سنین #بزرگسال (15 سال به بالا) مناسب است، و قیمت آن با تخفیف 390 هزار است.
🖌 اما به مناسبت #هفته_پژوهش
🎉 تنها برای 5 نفر اولی
که برای دریافت دوره #تحول_ستارگان اقدام نمایند تخفیف ویژهتری در نظر گرفتم و میتونید با مبلغ 190 هزار ثبتنام کنید. 💯🤩
🆔 @support_astro