تصویر روز ناسا: انگشتهای مریخی از دید مریخنورد کنجکاوی
♦️اگر فقط چند ثانیه به این تصویر نگاه کنید، چیزی عجیب به نظرتان میرسد. در مرکز تصویر چیزی شبیه به چند انگشت دست میبینید که یکی دیگر از غافلگیریهای مریخ برای ماست. این سنگ کوچک تیز که تقریبا عمودی روی سطح مریخ ایستاده، سوژه تصویر جدید ناسا است که ماه گذشته مریخنورد کنجکاوی (Curiosity) ثبت کرد. با اینکه این سنگها شبیه به یک مار دیده میشوند، منجمان احتمال می دهند که آنها با رسوب مواد معدنی در میان ترک سنگها با جریان آب در گذشته مریخ ایجاد شده باشند.
🌔 @nojoom_et
ابرخوشه لانیکیا ؛
🌟لانیکیا در زبان هاوایی به معنای آسمان بیکران است، این ابرخوشه ۵۲۰میلیون سال نوری قطر دارد و شامل ۱۰۰ هزار کهکشان است.
نقطهٔ قرمزِ کوچک همان کهکشان ما با میلیاردها ستاره است!
🌔 @nojoom_et
تصویر هفته هابل: آلبوم کهکشانی Abell 1351
🔻تلسکوپ فضایی هابل تصویری از خوشه کهکشانی پرجرم Abell 1315 با دوربین نمای باز سوم (Wide Field Camera 3) و دوربین پیشرفته برای کاوشها (Advanced Camera for Surveys) ثبت کرده که سوژه تصویر این هفته هابل است. این خوشه کهکشانی از دید ما در محدوده صورت فلکی دب اکبر قرار دارد و در عرضهای شمالی زمین دیده میشود.
🔻این تصویر پر از کهکشانها و خطهای نوری است که از کهکشانهای دوردست به ما می رسد. این خطوط نوری در واقع بازتابی از کهکشانهای دوردستتر هستند که با پدیده عدسی گرانشی (Gravitational Lensing) به این شکل درآمدهاند.
🌔 @nojoom_et
ناسا امسال بالاخره خاموش کردن دو فضاپیمای وویجر را آغاز میکند
▪️دو کاوشگر وویجر که دورترین اشیاء ساخت دست بشر در جهان به شمار میآیند و از منظومه شمسی بیرون رفتهاند، به زودی فرآیند خاموش شدن را آغاز میکنند. این دو فضاپیما که در دهه 1970 پرتاب شدند، بسیار فراتر از انتظار عمل کردند و حالا امسال به خاطر کمبود انرژی باید کمکم قطعات مختلف خود را غیرفعال کنند تا برای مدت بیشتری زنده بمانند
▪️به گزارش وبسایت Scientific American، ناسا میخواهد از سال جاری میلادی دست به خاموش کردن برخی از سیستمهای وویجر 1 و 2 بزند. انرژی این دو کاوشگر هر سال کم و کمتر شده و برای افزایش طول عمر آنها راه دیگری باقی نمانده است. سازمان فضایی آمریکا میخواهد با غیرفعالسازی ابزارهای غیرضروری تا حد ممکن به عمر این فضاپیماها بیفزاید.
🌔 @nojoom_et
🌟تنم اینجاست سقیم و دلم آنجاست مقیم
🌟فلک اینجاست ولی کوکب سیار آنجاست...
🌔 @nojoom_et
نوع چیدمان کواکب
از مرکز
خورشید
عطارد
زهره
زمین
مریخ
مشتری
زحل
اورانوس
نپتون
پولوتو
🌔 @nojoom_et
سیاره حاکم بر برجها
حمل مریخ
ثور زهره
جوزا عطارد
سرطان ماه
اسد شمس
سنبله عطارد
میزان زهره
عقرب مریخ
قوس مشتری
جدی زحل
دلو زحل
حوت مشتری
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸شهاب سنگ بالای ورزشگاه المپیکو 🤯
🌔 @nojoom_et
دانشمندان با نگاهی دقیق به مجموعهای مرموز از فلاشهای درخشان در کهکشان M81 با فاصلهی ۱۲ میلیون سال نوری، دریافتند که این فورانهای رادیویی سریع، بهطرزی شگفتآور آشنا بهنظر میرسند.
این فلاشهای تکرارشونده که بهعنوان یک فوران رادیویی سریع (FRB) شناخته میشوند، بهطرز شگفتانگیزی شبیه به فلاشهای موجود در سحابی خرچنگ هستند. «سحابی خرچنگ» (Crab Nebula) بقایای معروفی از یک انفجار ستارهای قدیمی یا ابرنواختر است که بشر در سال ۱۰۵۴ پس از میلاد مشاهده کرد و گزارش رصد آن توسط چندین فرهنگ مختلف ثبت شده است.
به گفتهی پژوهشگران در دو مقاله که چهارشنبه ۲۳ فوریه (۴ اسفند) به ترتیب در نشریهی «نیچر استرونومی» (Nature Astronomy) و «نیچر» (Nature) منتشر شدهاند، بقایای رنگارنگ این انفجار ابرنواختری، فلاشهای درخشان و متمایزی را به نمایش گذاشتهاند که بسیار شبیه به فورانهای رادیویی سریع یافت شده در کهکشان M81 هستند.
🌔 @nojoom_et
از 96 درصد جهان بی اطلاعیم!
بدن من و شما، زمين و اجرام منظومه شمسي، كل ستارگان و اجرام كهكشانهای عالم، فقط 4%جهان را تشكيل میدهند، 96%هستی از ماهيت پيچيدهای شكل گرفته كه ما چيزی راجع به آن نمیدانيم.
🌔 @nojoom_et
طلوع زیبای آفتاب که توسط کیهانورد روسیه آنتون شکاپلروف در ایستگاه فضایی بین المللی گرفته شد
کیهانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی در هر روز زمینی ، شانزده بار شاهد طلوع آفتاب هستند
🌔 @nojoom_et
18.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌍 جهان های موازی
بررسی 3 نظریه ی پیشتاز در مورد جهان های موازی با دوبله ی فارسی
🟡 جهان های حبابی
🟢 ابعاد بیشتر
🔵 تصویر جهان چندگانه در مکانیک کوانتوم
❗️هیچکدوم از این فرضیه ها قطعی نیستن و نیاز به اثبات دارن
🌔 @nojoom_et