فضاپیمای پایونیر۱۰ در سال ۱۹۷۲ با سرعت ۵۱ هزار کیلومتر برساعت سفر خود را به سوی اعماق آسمان آغاز کرد، این سرعت به قدری بالا بود که کمتر از ۱۲ ساعت فاصله ۴۰۰ هزار کیلومتری زمین تا مدار ماه را طی کرد و در مدتی کمتر از ۱.۵ سال به مدار سیارهٔ مشتری رسید و بعد از مطالعه مشتری، به سوی زحل، اورانوس و نپتون حرکت کرد.
ماموریت این فضاپیما در سال ۱۹۹۷ به پایان رسید و با یک پلاک از آدرس کیهانی ما به سوی فضای میان ستارهای روانه، و در سال ۲۰۰۳ ارتباط آن برای همیشه با زمین قطع شد.
در سال ۲۰۱۶ ناسا تخمین زد پایونیر در فاصلهٔ ۱۶میلیارد کیلومتری از زمین قرار دارد و با سرعت ۴۳ هزار کیلومتر برساعت به سمت ستارهٔ دَبَران در فاصلهٔ ۶۸ سال نوری در حرکت است. آنها پیشبینی کردند اگر این فضاپیما آسیبی نبیند، ۲ میلیون سال دیگر به این ستاره خواهد رسید!
🌔 @nojoom_et
مریخ، میلیون ها سال پیش میزبان اقیانوس های بزرگی بوده که به مرور زمان با ضعیف شدنِ میدان مغناطیسی و نازک شدنِ اتمسفر، این اقیانوس ها تبخیر شدند …
اتفاقی که شاید روزی برای سیاره ی خودمون هم رخ بده.
🌔 @nojoom_et
شبیه سازی نیروی جی وارده به بدن کیهانوردان در زمین
شبیه سازهای فرود کنترل شده دستی که بر اساس سانتریفیوژهای تیاساف۷ و تیاساف۱۸ قرار دارند، شرایط نیروی جی وارده به بدن کیهانوردان در داخل فضاپیما هنگام بازگشت به زمین تجربه می کنند را شبیه سازی می کنند.
امروز، سرگئی کود-سورچکوف و سرگئی میکایف به نوبت این روش را دنبال کردند که در صورتی که در هنگام فرود دستگاه، سیستم خودکار از کار بیفتد یا نیاز دیگری برای تغییر به حالت کنترل دستی ایجاد شود.
وظیفه این است که وسیله نقلیه فرود را تا حد امکان نزدیک به نقطه طراحی فرود آورند و حداقل نیروی جی را تجربه کنند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سحابی زیبای eagle با حدود 9 سال نوری وسعت.
🌔 @nojoom_et
در دهه 90، آژانس فضایی روسیه با کمبود بودجه مواجه شد
این یک فرصت عالی برای پپسی بود تا در ازای تبلیغات خلاقانه، کمک های مالی بسیار مورد نیاز را ارائه دهد.
در ماه مه 1996، فضانوردان یوری اونوفرینکو و یوری اوساچف یک قوطی پپسی غول پیکر نایلونی آلومینیومی را در طی یک پیاده روی فضایی به فضای بدون هوا پرتاب کردند. فیلم های ویدئویی برای تبلیغات فیلمبرداری شد، اما تبلیغات هرگز پخش نشد زیرا پپسی بعداً طراحی قوطی را تغییر داد. بنابراین، تبلیغات انجام شده در طرح "قدیمی" دیگر مناسب بازاریابان نبود.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰یقیناً در آفرینش آسمانها و زمین و آمد و رفت شب و روز نشانههایی بر توحید و قدرت خدا برای خردمندان است.*
سوره آل عمران- آیه190
🌔 @nojoom_et
سلام اشکال نداره از کانالتون عکس فیلم بردارم و در عوض تبلیقتون رو میکنم
✍️سلام مخاطب گرامی
استفاده غیر تجاری از مطالب کانال ما بی قید و شرط مجاز است.برای تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و شادی روح شهدا صلوات
🌹🌹🌹
یک تیم بین المللی از ستاره شناسان سیاره فراخورشیدی Gliese 12 b را کشف کردند که در فاصله 40 سال نوری از زمین قرار دارد. به دور یک ستاره کوتوله قرمز در صورت فلکی حوت می چرخد.
ویژگی های شناخته شده سیاره:
- شعاع - تقریباً 1.1 شعاع زمین؛
- جرم - تقریباً 0.88 جرم زمین؛
- دمای سطح - حدود 42 درجه سانتیگراد.
Gliese 12 b
در منطقه قابل سکونت است.
اکنون محققان در حال بررسی جو سیاره و حضور آن هستند.
🌔 @nojoom_et
💢 گشت و گذار فضاپیمایPsyche با شلیک پیشرانههای یونی
✅ فضاپیمای Psyche که به سیارک متصل است، پیشرانههای یونی را شلیک کرده و شروع به گشت و گذار در فضا میکند. ماموریت ناسا به سیارک غنی از فلز 16 Psyche موتورهای یونی آن را به کار انداخته است و اکنون در حال گشت و گذار در سراسر منظومه شمسی با نیروی پیشرانه الکتریکی خورشیدی است.
✅ این فضاپیما، که روانی نیز نامیده می شود، در 13 اکتبر 2023 با نیروی اولیه کافی به بیش از 300 میلیون کیلومتر از فضا، که فراتر از مدار مریخ است، پرتاب شد. اما اکنون موتورهای یونی آن کار شتاب گیری را بر عهده گرفته اند. آنها با تبدیل نور خورشید به الکتریسیته از طریق آرایه های خورشیدی فضاپیما که "بال های" آن را تشکیل می دهند، کار می کنند. جریان الکتریکی حاصل، میدان الکترومغناطیسی را نیرو میدهد که یونهای گاز زنون را که ذرات باردار هستند، شتاب میدهد و دفع میکند. همانطور که یون ها از چهار رانشگر شتاب می گیرند و درخششی آبی وهم انگیز ایجاد می کنند، حرکتی را به فضاپیما می دهند و آن را در جهت مخالف سوق می دهند.
🌔 @nojoom_et
تصویری که نیکولای چوب کیهانورد ایستگاه فضایی بین المللی از ماه گرفته است.
🌔 @nojoom_et
۱۲ سال پیش و زمانی که اولین فضاپیمای خصوصی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید.
در سال ۲۰۱۲ فضاپیمای دراگون-۱ شرکت اسپیس اولین محموله خود را به ایستگاه فضایی بین المللی تحویل داد .
🌔 @nojoom_et
ماموریت جدید هند به مریخ
دومین مأموریت بینسیارهای هند به مریخ که قرار است در اواخر سال جاری میلادی انجام شود، دارای ویژگیهای بلندپروازانهای از جمله : حمل و بکارگیری تجهیزات مهمی همچون مریخپیما، بالگرد، جرثقیل هوایی (برای پایین آوردن مریخنورد) و چتر فراصوتی را عنوان کرد
هر چند که برخی از این تجهیزات از تجارب پیشین ناسا الهام گرفته شدهاند. در این مأموریت که به مأموریت مدارگرد مریخ-۲ یا مانگالیان-۲ موسوم است، حداقل ۴ دستگاه علمی برای مطالعهی تاریخچهی سیارهی سرخ، تحلیل جوّی آن، و همچنین جستجوی یک کمربند گردوخاکی حول سیاره که حاصل از دو قمر آن، یعنی فوبوس و دیموس هستند بکارگرفته شدهاست.
هند با جدیت تمام قصد دارد تا سومین کشوری (پس از آمریکا و چین) باشد که روی مریخ فرود میآید. هر چند که در سال ۲۰۱۴ و در اولین مأموریت خود، مانگالیان نیز توانسته بود مدارگردی را در مدار این سیاره قرار دهد.
با این که عمر مانگالیان برای حدود ۶ تا ۱۰ ماه پیشبینی میشد، اما به طرز عجیبی حدود ۸ سال دوام آورد.
🌔 @nojoom_et
کهکشان آندرومدا با جلوه مینیاتوری اضافه شده ✨
📌 آندرومدا (M31) نزدیکترین کهکشان بزرگ به ما است و در فاصله حدود 2.537 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد. یک واقعیت جالب این است که آندرومدا و کهکشان راه شیری ما به سمت یکدیگر حرکت می کنند و در حدود 4.5 میلیارد سال آینده با هم برخورد می کنند و یک کهکشان عظیم جدید را تشکیل می دهند که ستاره شناسان آن را میلکومدا یا لاکتومدا می نامند.
🌔 @nojoom_et
ماهواره کاسموس ۲۵۷۶ یک ماهواره قاتل است
این ماهواره روز ۲۷ اردیبهشت توسط راکت فضایی سایوز ۲.۱-بی به فضا پرتاب شد.
اکنون وزارت دفاع ایالات متحده می گوید به نظر میرسد این ماهواره یک سلاح فضایی باشد که در مدار یکی از ماهوارههای دولتی آمریکا قرار گرفته است.
ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون در نشست مطبوعاتی گفت: «روسیه ماهوارهای را به مدار پایین زمین فرستاد که بر اساس ارزیابیهای ما یک سلاح ضدفضایی احتمالا با قابلیت حمله به ماهوارههای دیگر در این مدار است.»
رایدر اضافه کرد که ایالات متحده در راستای منافع امنیتی خود، به زیر نظر گرفتن شرایط این ماهواره ادامه خواهد داد تا «از تداوم پوشش و پشتیبانی نیروهای دولتی» اطمینان حاصل شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین از اظهار نظر درباره پرتاب «سلاح فضایی» خودداری کرد و گفت: «در اینباره به هیچ وجه نمیتوانم نظری بدهم. ما کاملا مطابق قوانین بینالمللی عمل میکنیم، تخلفی انجام نمیدهیم و همواره از ممنوعیت استقرار سلاح در فضا حمایت کردهایم.»
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیویی از آماده شدن moon rover بعدی ناسا .
.
این ماهنورد به قطب جنوب ماه خواهد رفت.
🌔 @nojoom_et
زیبا مثل اورانوس.
تصویر از #جیمز_وب
اورانوس هفتمین سیاره از نظر نزدیکی به خورشید و سومین سیاره از نظر اندازه و چهارمین سیاره از نظر جرم در سامانه ی خورشیدی است
اورانوس هر ۸۴ سال و ۷ روز یکبار به دور خورشید میگردد.
همچنین هر ۱۷ ساعت و ۱۴ دقیقه یک دور به دور خودش میچرخد.
اورانوس دارای بیش از ۲۷ قمر است که میراندا، آریل، آمبریل، تیتانیا و اوبرون از شناختهشدهترین آنها هستند.
این سیاره را ویلیام هرشل در سال ۱۷۸۱ میلادی کشف کرد.
#ناسا_فارسی
🌔 @nojoom_et
🔰شایعه هم خطی سیارات
خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم فخیمی؛ اواخر اردیبهشت یک کاربر خارجی با انتشار تصویری از نقشه آسمان، خبر از هم خطی سیارات در۳ ژوئن داد. برخی رسانههای هیجانزده ایرانی نیز به سرعت تصویر را منتشر و اعلام کردند که این همخطی هر ده سال یکبار رخ میدهد!
با صرف چند دقیقه وقت و بررسی نقشه آسمان در تاریخ اعلام شده، مشخص شد این خبر کذب صرفا برای جذب فالور منتشر شده است. پیش از هر چیز لازم است بدانید، منظومه شمسی ما از خورشید و ۸ سیاره که به گرد آن در حال چرخشند تشکیل شده است. این سیارات در مدارهای تقریبا بیضوی قرار دارند. در همخطی سیارات، این اجرام آسمانی از دید ناظر زمینی روی یک خط قرار میگیرند. برای ناظر زمینی سیارات نپتون و اورانوس غیر قابل رویت با چشم غیرمسلحند، زیرا در فاصله بسیار زیادی از زمین واقعند. همچین در نقشهای که منتشر شده است، جای سیارات اورانوس و عطارد اشتباه تعیین شده است...
📚انجمن نجوم بردسکن
🌔 @nojoom_et
💢 احتمال وجود اقیانوسی از آب زیرسطح پلوتو
🔴 سطح پلوتو که در دمای 220- درجه سانتیگراد میلرزد، جامد منجمد است. در زیر این یخ نیتروژن ممکن است یک اقیانوس زیرسطحی از آب مایع قرار داشته باشد. یک مطالعه اخیر نشان میدهد که این اقیانوس چگونه میتواند باشد: ممکن است عمیق تر از پوسته زمین و متراکم تر از آب دریای زمین باشد.
🔴 شاید عجیب به نظر برسد که به دنبال آب مایع در دنیای منجمد و دوردست پلوتون بگردید. اما در دادههای نیوهورایزنز، دانشمندان سرنخهایی پیدا کردهاند که نشان میدهد یک لایه آب مایع در زیر سطح پلوتو وجود دارد. به عنوان مثال، پلوتو فاقد برآمدگی در استوای خود است، ویژگی که اگر جسمی دارای درون مایع باشد، احتمال تشکیل آن کمتر است. ثانیاً، به نظر می رسد که سطح یخی پلوتو به دلیل کشش در طول زمان شکسته شده است، که می تواند ناشی از انجماد آب مایع در زیر یخ نیتروژن روی سطح آن باشد، زیرا آب یکی از معدود موادی است که هنگام یخ زدن منبسط میشود.
🌔 @nojoom_et
❤️زندگی همیشه
🌷یه شانس دومی بهتون میده
❤️بهش میگن؛ فردا
🌷امروز هم فردای دیروزه
❤️قدرشو بدونید و خداروشکر کنید!
#شکرگزاری
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭐⭐تایملپس جذاب از جیمز وب
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭐فرستادن یک دوربین با بالون به جَو زمین.
💫بالن ها معمولا در ارتفاع 18 تا 32 کیلومتری میترکند.
گاز داخل بالن که معمولا از هلیوم است با ارتفاع گرفتن منبسط میشود و این انباسط موجب افزایش فشار داخل بالن و ترکیدن بالن میشود.
💫همچنین با افزایش ازتفاع لایه های بالن نازک تر میشوند و این هم یک دلیل ترکیدن است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌓 تجسم عالی که مراحل تغییر ماه را نشان می دهد
همانطور که می بینید، همه چیز به موقعیت ماهواره نسبت به زمین و خورشید بستگی دارد. ماه نور خورشید را منعکس میکند و با چرخش به دور زمین، زاویه آن تغییر میکند و سمت کمابیش روشن ماه را به ما نشان میدهد.
🌔 @nojoom_et