💠احتمال فوران پلاسمایی مجدد خورشید با شراره هایی عظیم تر
🔵با وجود اینکه بزرگترین فوران های پلاسمایی خورشید در چند روز اخیر پشت سر گذاشته شده است اما دانشمندان معتقدند در آینده نیز ممکن است چنین فورانهای بزرگی تکرار شوند.
🔵 روزهای پر تلاطم خورشید در چند روز اخیر پشت سر گذاشته شد و ستاره منظومه شمسی فوران های عظیمی از پلاسما را در فضا منتشر کرد. به طوری که دانشمندان از آن به عنوان شراره های کلاسیک X با خروج جرمی و قدرتمند نام می برند.
🔵 عدم انتشار این شراره ها به سمت زمین باعث شد که شاهد طوفان ژئومغناطیسی نبودیم. اما با توجه به اینکه ممکن است این فعالیت در آینده نیز تکرار شود ممکن است در نتیجه برخورد آن با جو زمین شاعد چنین توفان هایی باشیم.
🆔@astropole
🔶 عبور دوباره فضاپیمای پارکر کاوشگر خورشیدی ناسا از کنار خورشید
🔸 کاوشگر خورشیدی پارکر آماده است تا یازدهمین پرواز نزدیک خود را در کنار خورشید در طول تلاش خود برای درک چگونگی عملکرد ستاره همسایه ما انجام دهد.
🔸 این فضاپیما که به شدت در برابر تابش خورشید و گرمای شدید محافظت شده است، در روز جمعه 6 اسفند تا 8.5 میلیون کیلومتر از سطح خورشید زوم خواهد کرد که تقریبا 14 برابر نزدیکتر از مدار عطارد است.
🔸 زمان دقیق نزدیکترین رویکرد، که به عنوان حضیض شناخته میشود، ساعت 10:36 صبح به وقت EST است.
🆔@astropole
💢 کاوش هوش در مقیاس سیاره ای
♦️ بیش از شصت سال، بشریت به دنبال شواهدی از هوش فرازمینی در کیهان بوده است. در حالی که تلاشهای ما محدود بوده و نتایج چندان دلگرمکننده نبوده است، اما ممکن است تغییر کند.
♦️ با کشف هزاران سیاره فراخورشیدی تنها در دو دهه اخیر و در دسترس بودن تلسکوپهای نسل بعدی، اخترزیست شناسان امیدوارند که نشانههای زیستی و فعالیتهای فناورانه را که نشانههایی از هوشمندی در نظر گرفته می شود، پیدا کنند. با این حال، سؤالات مهمی در مورد اینکه هوش ممکن است چه اشکالی داشته باشد وجود دارد.
♦️بر اساس تحقیقات جدید به رهبری دانشگاه روچستر، جستجو برای هوش فرازمینی (SETI) باید برای جستجوی نشانه هایی از "هوش سیاره ای" گسترش یابد.
🆔@astropole
💠برخورد شهاب سنگ به سطح ماه دو گوی درخشان ایجاد کرده است
🔹دو شی کوچک به شکل شیشه کروی شفاف در سمت دور ماه کشف شده که دانشمندان علت ایجاد آن را برخورد شهاب سنگ به سطح ماه دانستهاند.
🔹 ماهنورد چینی یوتو ۲ در سمت پنهان ماه دو گوی شیشه ای به ضخامت یک اینچ کشف کرده است. طبق تصاویری که این ماه نورد در ۲۰۱۹ تهیه کرده است گوی های شیشه ای مورد نظر چیزی شبیه بلبرینگ های کوچک اند.
🔹 البته پیش از این نیز چنین اشیای کروی کوچک با قطر کمتر از ۳ میلیمتر روی سطح ماه دیده شده بود. اما این گوی های شفاف تازه کشف شده بین یک و نیم تا دو و نیم سانتی متر قطر دارند.
🔹علت ایجاد شیشه در ماه قرارگیری مواد سیلیکاتی در معرض دمای بالا است که بوسیله رسوبات شیشه آتشفشانی در فوران های انفجاری ایجاد شدند. برخورد شهاب سنگ ها با سطح ماه نیز گرمایی را به وجود میآورد که باعث تشکیل شیشه های جدید میشود.
🔹 به گفته محققان تمامی شیشه های شفاف و درخشان روی ماه قطری کمتر از ۱ میلی متر دارد و آنها که بزرگتر هستند به شکل تیره و مات خواهند بود.
🔹احتمالاً گوی تازه کشف شده اخیراً به وجود آمده است. زیرا از ظاهر آن مشخص است که دست نخورده و نحوه قرارگیری آن نیز نشان دهنده این موضوع است. محققان شیشه های روی خاک ماه را رگولیث می نامند.
🔹 شکل آنها نیز روی سطح ماه شبیه به پوسته های سنگ های بازالتی یا کره های شیشه ای است که در رسوبات فرو رفته است.
🆔@astropole
💢اخترشناسان بزرگترین انفجار کیهانی را کشف کردند
♦اخترشناسان میگویند بزرگترین انفجار دیده شده در کیهان از زمان آغاز جهان را کشف کردهاند. آنها با اعلام این موضوع گفتهاند که این انفجار فضایی حاصل تشکیل سیاهچالهای بسیار بزرگ است که نظیر آن از زمان بیگ بنگ تا کنون روی نداده است.
♦ دانشمندان میگویند این انفجار نسبت به بالاترین رکورد آزاد کردن انرژی در انفجارهای کیهانی، پنج برابر بیشتر انرژی آزاد کرده است. آنها در مورد محل این انفجار نیز گفتهاند که این پدیده کیهانی در فاصله حدود ۳۹۰ میلیون سال نوری از ما و در مرکز خوشه کهکشانی مارافسای که یکی از صور فلکی است، روی داده است.
♦این خوشه کهکشانی ترکیبی از هزاران کهکشان، گازهای داغ و ماده تاریک است که به وسیله گرانش به هم پیوستهاند.
♦ملانی جانستون هولیت، استاد مرکز بینالمللی تحقیقات پرتوهای نجومی میگوید: «ما قبلاً شاهد انفجار در مراکز کهکشانها بودهایم، اما این واقعاً بسیار عظیم است و ما هنوز نمیدانیم چرا.»
♦اخترشناسان برای مشاهده این انفجار از تلسکوپ رصدخانه «چاندرا» ناسا، رصدخانه فضایی اروپا و نیز تلسکوپهای زمینی استفاده کردند. دانشمندان نخستین نشانههای این انفجار را در سال ۲۰۱۶ مشاهده کرده بودند.
♦آنها ابتدا در تصاویر چاندرا از این خوشه کهکشانی یک انحنای غیرعادی در لبه آن مشاهده کرده و با توجه به میزان انرژی لازم برای ایجاد چنین حفره بزرگی، فوران گاز یا انفجار احتمالی در این خوشه را رد کرده بودند. اما بعداً تأیید شد که این انحنای و حفره واقعاً وجود دارد.
🆔@astropole
💢 آیا جهان یک طرح تمامنگاری(هولوگرافی) است؟
✅ در داخل یک سیاهچاله چه اتفاقی میافتد و هر آنچه در داخل می گذرد چگونه به جهان خارج از آن مربوط می شود؟ دانشمندان برای کشف این موضوع از سیاهچاله ها و محاسبات کوانتومی استفاده میکنند. در مطالعات جدید فیزیکدانان از رایانههای کوانتومی و یادگیری ماشین که ممکن است در نهایت سرنخهایی را آشکار کنند، استفاده کردند. محققان امیدوارند که این فرآیند به آنها بینشی در مورد نحوه عملکرد ذرات و سیاهچاله ارائه دهد.
✅ اساس مطالعه سیاهچالهها بر نظریه نسبیت عام انیشتین است که جهان را در مقیاسهای بزرگ اداره میکند. اما ذرات ریز خارج از سیاهچالهها بر اساس قوانین مدل استاندارد فیزیک ذرات بازی میکنند. مدل استاندارد، جهان را در ریزترین مقیاس مطلق ترسیم میکند. همپوشانی اندکی و اختلاف نظرهای زیادی بین این دو سیستم وجود دارد.
✅ فرضیهای که ممکن است مانند یک طرح هولوگرافی این دو نظریه را به هم مرتبط کند، حرکت ذرات در صفحه دو بعدی بالای سیاهچاله است که حرکت سه بعدی سیاهچاله را منعکس میکند. مفهوم این فرضیه، دوگانگی هولوگرافی است. در این روش، ابتدا باید از یک کامپیوتر کوانتومی برای شبیه سازی ذراتی که نمایانگر یک سیاهچاله هستند، استفاده کنید، سپس از یادگیری ماشینی برای تجزیه و تحلیل نحوه تعامل ذرات با یکدیگر استفاده کنید.
🆔@astropole
💢 هابل و رصدهای آتی جیمز وب
🔰 هابل قبل از رصدهای آتی تلسکوپ فضایی جیمز وب به دو کهکشان جالب نگاه می کند که نمونه زیبایی از ساختارهای تعاملی عظیم در فضا است.
🔰 تلسکوپ فضایی هابل برای هدایت کارهای نجومی آینده تلسکوپ فضایی جیمز وب به جستجو ادامه میدهد. تصویر خیره کنندهای که توسط مقامات هابل منتشر شده است، نمونه ای از این همکاری را نشان میدهد: یک جفت کهکشان معروف به Arp 298 که در فاصله 200 میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی پگاسوس برهمکنش دارند.
🔰 در این تصویر کهکشان کوچکتر IC 5283 قابل مشاهده است و کهکشان مارپیچی میلهای NGC 7469 برجستهتر است که به داشتن یک سیاهچاله بسیار پرجرم در مرکز خود شناخته شده است. این کهکشان شکلی مشابه کهکشان راه شیری دارد و ممکن است برای مطالعات مقایسهای مارپیچهای میلهای مفید باشد.
🆔@astropole
♦کشف یک ساختار عجیب در مریخ
💢مریخنورد “کنجکاوی” که در سیارۀ سرخ به سر میبرد بتازگی چیزی شبیه یک گل کوچک پیدا کرده. به گفته محققان این شی یک سازند معدنی با ساختارهای ظریف است که توسط مواد معدنی ِ رسوب کرده از آب تشکیل شده است
💢سازند” به مجموع لایههایی گفته میشود که دارای ترکیب سنگشناسی مشخص بوده و در سطح نسبتاً وسیعی گسترش و امتداد یافتهاند و حد فاصل آن با لایههای زیرین و بالایی کاملاً مشخص است.
💢 مریخنورد “کنجکاوی” قبلا نیز این نوع ویژگیها را دیده بود که به آنها «خوشههای کریستالی دیاژنتیکی» میگویند. دیاژنتیک به معنای ترکیب مجدد یا بازآرایی مواد معدنی است و این ویژگیها شامل خوشههای بلوری سه بعدی است که احتمالاً از ترکیبی از کانیها ساخته شدهاند.
💢“ابیگیل فریمن” دانشمند فعال در پروژه کنجکاوی در توییتر نوشت: «این ساختارها که پیشتر دیده شدهاند از نمکهایی به نام سولفات ساخته شده بودند.
💢 با توجه به مطالعات قبلی بر ساختارهای مشابه که در مریخ یافت شده، میتوان گفت این ساختار در اصل درون یک سنگ قرار داشت که در طول زمان از بین رفته است. با این وجود به نظر میرسد که این خوشههای معدنی در برابر فرسایش مقاوم باشند.»
🆔@astropole
💎آژانس فضایی اروپا از تعویق سفر به مریخ در پی حمله روسیه به اوکراین خبر داد
💠آژانس فضایی اروپا از تعویق سفر به مریخ در پی حمله روسیه به اوکراین خبر داد
جوزف اشباخر، مدیر سازمان آژانس فضایی اروپا در توئیت خود اعلام کرد: رویدادهای غم انگیز ایجاد شده در اوکراین باعث تأسف است. این آژانس فضایی قصد دارد در برنامههای خود برای اکتشاف فضا در آینده تغییراتی ایجاد کند.
💠 هنوز برنامه های کلی این آژانس فضایی مشخص نشده است و احتمالاً تصمیم های آینده طی مشورت با کشورهایی که با این آژانس تعامل دارند گرفته خواهد شد.
💠با توجه به بیانیه آژانس فضایی اروپا می توان نتیجه گرفت که احتمالاً ماموریت اگزومارس با تاخیر انجام خواهد شد. تحریمهای احتمالی پرتاب مربوط به سال ۲۰۲۲ و ادامه برنامه اگزو مارس را با مشکل مواجه خواهد کرد.
💠 با توجه به اینکه ماموریت های مریخی با توجه به موقعیت قرارگیری سیارات هر دو سال یک بار قابل انجام هستند، در صورت عدم انجام این ماموریت در سال ۲۰۲۲ احتمالاً تا سال ۲۰۲۴ شاهد پرتاب آن نخواهیم بود
🆔@astropole
💢 تیک تاک ساعت پایداری فضا
✅ شهرت شرکت امگا به خاطر ساخت اولین ساعت استفاده شده در ماه است و بیش از 50 سال است که امگا به فضانوردان کمک میکند تا هنگام سفر در فضا و راه رفتن روی ماه، زمان را ردیابی کنند. اکنون، به لطف یک همکاری جدید، امگا تضمین میکند که برای سالهای آینده فضانوردان با خیال راحت بتوانند در فضای بیرونی حرکت کنند.
✅ مشارکت Omega با Privateer به ایجاد "پیشرفتهای بسیار مفیدی در نحوه جمعآوری و پردازش اطلاعات در مورد اجرام فضایی" اختصاص دارد. روز دوشنبه (9 اسفند)، Privateer اولین نمایش Wayfinder را به نمایش گذاشت که تصویری با دسترسی آزاد و تقریباً در زمان واقعی از ماهوارهها و زبالهها در مدار زمین است. این برنامه مبتنی بر وب دارای ردیابی زمان توسط امگا است.
✅ بر اساس وب سایت Privateer، در حال حاضر بیش از 27000 قطعه از اشیاء ساخت بشر در مدار ردیابی میشوند. مقدار واقعی زبالههای فضایی +1 میلیمتر تخمین زده میشود که نزدیک به 100 میلیون باشد. 24000 ماهواره که قرار است طی دهه آینده به فضا پرتاب شوند به آن اضافه خواهد شد.
🆔@astropole
💢 پرتاب ماهواره قدرتمند GOES-T برای بررسی اقلیم و آب وهوای زمین
🛰 دانشمندان به زودی یک مجموعه چشم جدید قدرتمند در آسمان خواهند داشت تا اقلیم و آب و هوای زمین را مطالعه کنند.
🛰 ماهواره GOES-T در روز دوشنبه 9 اسفند سوار بر موشک Atlas V از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال فلوریدا بلند شد. نمایندگان ULA تأیید کردند که GOES-T طبق برنامه ریزی از مرحله بالایی Atlas V حدود 3.5 ساعت پس از بلند شدن به کار گرفته شده است.
🛰 فضاپیمای GOES-T جدیدترین فضاپیمای NOAA از سری ماهوارههای GOES-R با هزینه 11.7 میلیارد دلاری است. این ماهواره به سمت مدار زمین ثابت در حدود 35900 کیلومتر بالای سیاره ما حرکت میکند.
🆔@astropole
💢ماموریت آرتمیس و سفر به ماه به تعویق افتاد
♦بازرس کل آژانس فضایی ناسا از تعویق سفر به ماه تا سال ۲۰۲۶ خبر داد. به گفته وی ماموریت آرتمیس با توجه به زمان مورد نیاز برای توسعه و آزمایش ورود اولین خدمه این آژانس بر ماه تا ۲۰۲۶ به تعویق افتاده است.
♦از دلایل اصلی به تعویق افتادن این سفر می توان به تاخیرها و همچنین نیاز به بودجه اضافی در برخی مشکلات فنی اشاره کرد.
♦همچنین شکایت شرکت بلواوریجین نسبت به ناسا نیز بخشی از دلایل به تعویق افتادن این سفر محسوب می شود. البته این اعتراضات تا نوامبر سال گذشته حل و فصل شدند و پس از آن نیز قرارداد این ماموریت به اسپیس ایکس واگذار شد.
♦این آژانس فضایی در حالی زمان بندی جدیدی برای سفر به ماه اعلام می کند که به دلیل حجم زیاد داده ها و تجزیه و تحلیل آن و سایر کارهای مربوط به آزمایش های کلیدی این زمان بندی نیز مورد تردید است.
🆔@astropole