.
#آموزش_مداحی
#پرسش_و_پاسخ 🤔
#پرسش ⁉️👇
1- برای مداحی و مداح شدن از کجا باید شروع کرد⁉️
2- چه فاکتورهایی را باید در خود دید⁉️
3- طبق صحبت تلفنی که با سید عزیز داشتم ایشون فرمودند که تا چند سال باید تقلید کنم اما در بعضی از جاها مثلا روضه خوانی تقلید کمی مشکل است آیا سید عزیز راه حل دیگری دارند⁉️
4- در بعضی از کلاس های مداحی که فیلم آنها یا صدایشان به ما میرسد که عقلب از مداحان صاحب نام نیز میباشد صحبت از تکنیک و شناخت دستگاه و ... میباشد که کمی مبهم است آیا سید عزیز برای تکنیک در مداحی صحبت خواصی دارند⁉️
5- مداحان تازه کار از چه منابعی و (کتاب و ...)استفاده کنند⁉️
#پاسخ ✅ 👇
👤 حاج #سید_مهدی_میرداماد: با سلام ،
1⃣ برای شروع مداحی باید در سن نوجوانی (17 به بالا ) شروع کرد و با توجه داشتن به صدا و جوهره ی ذاتی مداحی با تقلید شروع کرد.
2⃣ سن مناسب (17 الی 22 - جوهره ی صدا - معلومات و نگاه علمی به مداحی.
3⃣روضه خوانی کلاس بالای مداحی است، باید تقلید را از نوحه خوانی شروع کرد و بعد خود به خود روضه خوانی تقویت می شود.
4⃣ ردیف های آوازی بسیار مفید است ولی اصل نیست ولی اگر باشد پیشرفت قابل ملاحظه ای صورت می گیرد.
5⃣ منابع کلی و قابل استفاده برای مداحان تازه کار و جوان عبارت اند از : مقتل قصه کربلا از حجت الاسلام نظری منفرد و چهار جلد کتاب نخل میثم از آقای سازگار.
•••
.
#آموزش_مداحی
🗒بیانات مقام معظم رهبری خطاب به #مداحان:
بارها عرض کردهایم و این یک حقیقتی است که وقتی شما یک قصیده را یا یک غزل را که حامل معارف است، در یک مجلسی میخوانید، گاهی از ساعتها سخن گفتن فصیح و بلیغِ یک گوینده تأثیرش بیشتر و عمیقتر میشود؛ این یک فرصت است؛ از این فرصت باید استفاده کرد؛ این فرصت را نباید ضایع کرد. شعری که محتوا نداشته باشد، این فرصت را ضایع میکند؛ یا اگر چنانچه در آن یک نکتهی ضعیف و احیاناً غلط وجود داشته باشد، این فرصت را ضایع میکند؛ یا اگر چنانچه کیفیت اجرا جوری باشد که مرزهای شرعی را مخدوش کند، این فرصت ضایع شده است؛ یا اگر جوری باشد که نیازهای نقد را که امروز مردم به دانستن آنها احتیاج دارند، ندیده بگیرد، این فرصت ضایع شده است.
.
#منبر_کوتاه
#کینه_توزی
چکیده:
🔰 یکی از رذایل اخلاقی کینه است؛ کینه حالتی قلبی است که در ظاهر با دشمنی آشکار می شود. انسان های کینه جو همیشه در عذاب هستند چون فکرشان مشغول به این است که چگونه از طرف مقابل انتقام بگیرند، ولی غافل از این هستند که کسی که می خواهد دیگری را بیازارد ابتدا خود آزرده می شود. متأسفانه این افراد چون همیشه دغدغه فکری عداوت دارند نمی توانند در جهت کمال گام بردارند و طبق احادیث وارده افراد کینه توز از ایمان بهره کافی نبرده اند.
💠 عوامل کینه توزی
🔰 کینه عبارت است از داشتن عداوت و دشمنیِ دیگری در دل و منتظر فرصت مناسب برای ابراز آن بودن.[1] در قرآن و احادیث موارد متعددی به عنوان عامل کینه ذکر شده است:
1⃣ . بیماردلی
🔰 در قرآن بیمار دلی یكی از عوامل زمینه ساز بغض نسبت به دین و دینداری معرفی شده است: «أَمْ حَسِبَ الَّذینَ فی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ أَنْ لَنْ یُخْرِجَ اللَّهُ أَضْغانَهُمْ [2]؛ آیا كسانى كه در دل هایشان مرضى هست، پنداشتند كه خدا هرگز كینه آنان را آشكار نخواهد كرد»؟
بیمار دلان غالبا کسانی هستند که ایمانشان ضعیف است و به تدریج به نفاق گرایش می یابند. که تاریخ نشان می دهد گروهی از کسانی که به پیامبر(صلی الله علیه و آله) ایمان آوردند از این دست بوده اند.
2⃣ . وسوسه های شیطان
🔰 شیطان به عنوان اصلی ترین دشمن آدمی همیشه با خطواتش در صدد گمراهی انسان بوده است و برای ایجاد تفرقه و دشمنی بین اهل ایمان کینه را در دلهای آنان می کاشته. که در آیات بسیاری به آن اشاره شده است.[3]
3⃣ . توقعات زیاد
🔰 معصومین(علیهم السلام) توقعات بیش از اندازه را عامل کینه معرفی می کنند، زیرا وقتی فردی از دیگری توقع زیاد داشته باشد و آن شخص نتواند آن توقعات را برآورده سازد در معرض ملامت قرار می گیرد و ملامت شونده کینه ملامت کننده را به دل می گیرد. حضرت علی (علیه السّلام) فرموده اند: "برادرت را با همان وضعی كه دارد تحمل كن و زیاد سرزنش نكن؛ زیرا این كار كینه می آورد."[4]
4⃣ . نداشتن فضیلت
🔰 گاهی پیش می آید که فردی نزد دیگران از فضیلتی سخن می گوید که دیگری آن فضیلت را ندارد و این موجب کینه توزی او می شود. حضرت علی(علیه السّلام ): "بپرهیز از بیان علم نزد كسی كه اشتیاقی به آن ندارد و از بیان مقام و شرافت گذشته در نزد كسی كه گذشتة افتخارآمیزی ندارد؛ زیرا این امر موجب كینه توزی او نسبت به تو می گردد."[5]
5⃣ . سخن چینی و شوخی های بیجا
🔰 بدگویی و سخن چینی، در نهایت آشکار می شود و به گوش کسی که از او بد گفته اند، خواهد رسید و همین امر، سبب ایجاد کینه و دشمنی خواهد شد. امیر مۆمنان علی (علیه السلام) می فرماید: "اِیّاکم والنمائم فَاِنَّها تُورثُ الضَغائن"[6]؛ از سخن چینی بپرهیزید که کینه توزی می آورد. در برخی دیگر از روایت ها، شوخی های بی اساس و بدون مرز، از اسباب کینه توزی معرفی می شود. حضرت علی (علیه السلام) می فرماید:"از شوخی بپرهیزید، زیرا بدخواهی می آورد و کینه بر جای می گذارد و دشنام کوچک به شمار می رود"[7].
6⃣ . جدال و خرده گیری از دیگران
🔰 جدال و خرده گیری از دیگران دوستی را از بین می برد و دشمنی به بار می آورد. امام صادق(علیه السلام) فرمودند: "از ستیزه جویی در دین بپرهیزید؛ زیرا دل ها را از یاد خدا بازداشته، نفاق را به ارث می گذارد و كینه و دشمنی را زنده می كند."[8]
❌ آثار کینه
1⃣ . نابودکننده خوبی ها
🔰 امام على (علیه السلام):« اَلغِلُّ یُحبِطُ الحَسَناتِ[9]؛ كینه، خوبى ها را نابود مى كند.»
2⃣ . ایجاد فتنه
🔰 امام على (علیه السلام): «سَبَبُ الفِتَنِ الحِقدُ[10]؛ علت فتنه ها و آشوب ها كینه توزى است.»
3⃣ . ایجاد اندوه و عذاب
🔰 امام على (علیه السلام):«اَلْحَقودُ مُعَذَّبُ النَّفْسِ، مُتَضاعَفُ لهَمِّ [11]؛ كینه توز، روحش در عذاب است و اندوهش دو چندان.»
✅ راه درمان کینه در قرآن
1⃣ . بدی ها را با نیکی پاسخ گویید
🔰 خداوند در قرآن طریقه درمان کینه را بیان کرده آنجا که فرموده: «ادْفَعْ بِالَّتى هِىَ احْسَنُ فَاذَا الَّذِى بَیْنَكَ وَ بَیْنَهُ عَداوَةٌ كَانَّهُ وَلِىُّ حَمیْمٌ[12] با نیكى، بدى را دفع كن، تا دشمنان سرسخت همچون دوستان، گرم و صمیمى شوند.»
در این آیه خداوند، ما را متوجه می سازد که همه انسانها تشنه محبت هستند حتی کسانی که دلهایشان سرشار از کینه و عداوت است؛ بنابراین با محبت و نیکی می توان کینه ها را برطرف ساخت.
ادامه 2⃣
ادامه 2⃣
2⃣ . تقویت ایمان
🔰 قرآن ایمان را به عنوان مهمترین عامل زدوده شدن كینه از دل ها برمی شمارد؛ زیرا ایمان، بازگشت به فطرت است و شخصیت شخص را بازسازی می كند و به اعتدال رهنمون می سازد و از بیماریهای روحی روانی ایمن می كند. «وَ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لا نُكَلِّفُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَها أُولئِكَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ هُمْ فیها خالِدُونَ *وَ نَزَعْنا ما فی صُدُورِهِمْ مِنْ غِل....»
[13] و كسانى كه ایمان آورده و كارهاى شایسته كرده اند
- هیچ كسى را جز به قدر توانش تكلیف نمى كنیم - آنان همدم بهشتند [كه] در آن جاودانند. و هر گونه كینهاى را از سینه هایشان مى زداییم.
3⃣ . تقوا
قرآن پرهیزکاران و متقین را وعده بهشت و دوری از کینه داده است.« إِنَّ الْمُتَّقینَ فی جَنَّاتٍ وَ عُیُونٍ *ادْخُلُوها بِسَلامٍ آمِنینَ*وَ نَزَعْنا ما فی صُدُورِهِمْ مِنْ غِلٍّ إِخْواناً عَلى سُرُرٍ مُتَقابِلین[14] بى گمان، پرهیزگاران در باغها و چشمه سارانند. با سلامت و ایمنى در آنجا داخل شوید. و آنچه كینه [و شایبه هاى نفسانى] در سینه هاى آنان است بركَنیم.»
کلام آخر :
🔰 بنابراین در همه جوامع بخصوص جوامع اسلامی انسانها باید در نتایج کینه ورزی تفکر کنند و بدانند کینه نتیجه ای جز آتش اندوه و عذاب آخرت به همراه ندارد و باید سعی کنند این صفت زشت را که منجر به تفرقه و دشمنی می گردد با ایمان و بخشش و نیکی به دیگران از خود دور سازند تا هم عزت خود را حفظ کنند و هم به آرامش برسند.
منابع
[1]احمد نراقی، معراج السعادت، ص 200
[2] محمد/29
[3] مائده/90 و91
[4] میزان الحكمه،ج3،ص1221
[5] ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه، ج 20، ص 322، ح 696
[6]صادق احسان بخش ، آثارالصادقین ، ج 24، ص419
[7] كافی ،ج2،ص665.
[8] اخلاق الهی، آیت الله مجتبی تهرانی، ج 4، ص209
[9]غررالحكم، ج1، ص 168، ح6429
[10] همان، ج4، ص 121، ح5522
[11]همان، ح 1962
[12] فصلت/34
[13]اعراف/ 42 و 43
[14] حجر/45تا47
.
#آموزش_مداحی
#مراحل_يادگيرے_مداحے ⁉️
#دعا_خوانی
فراگيري دعا و زيارت خواني
عرصه ديگري كه ذاكرين اهل بيت(علیهم السلام) در اوايل دوران مداحي خود به آن مي پردازند ؛ خواندن دعاي توسل ، زيارت عاشورا و دعاي كميل است؛ چراكه فضاي بيشتري براي ارائه آن وجود دارد.
فراگيري دعا و زيارت در اين مرحله ، بيشتر ناظر به روخواني و ترجمه برخي عبارات است و الا مناجات خواندن و تفسير ادعيه و زيارات از مراحل عالي مداحي است و نيازمند علم ، تجربه و تبحر بالايي است، كه ان شاء الله با تلاش و مرور زمان به دست خواهد آمد.
در فصل اقسام مجلس به تفصیل پیرامون مجالس ادعیه و زیارات بحث خواهیم کرد، و اما در این بخش از مباحث کلیاتی را پیرامون این مرحله بیان می نماییم.
خواندن مناجات و ادعيه و زيارات است معمولا به دو روش برگزار مي گردد.
الف) سنتی
ب) نو
الف) #سنتی
در اين روش زمان محدودي براي برنامه در نظر گرفته مي شود و از جهت سبكي يك نظام كلي منسجمي وجود دارد و تفسير عبارات دعا و زيارت و روضه خوانی ، در بخشهاي مشخصي صورت مي گيرد. معمولاً اين روش در محافلي كاربرد دارد كه مداح مستمع ثابت و اهل فن ندارد.
ب) #نو
در اين روش زمان برنامه نامحدود است ، از جهت سبكي يك نظام كلي منسجمي وجود ندارد و گريزهاي سبكي مختلفي به تناسب مجلس صورت مي گيرد و عبارات دعا و زيارت ، در هر بخش ممكن است تفسير شود. معمولاً اين روش درمحافلي كاربرد دارد كه مداح مستمع ثابت و اهل فن دارد.
توصيه مي كنيم ذاكرين اهل بيت (علیهم السلام) ابتدا به فراگيري روش سنتی خواندن ادعيه و زيارات بپردازند ؛ چراكه اكثر محافل شرايط محافل سنتی را دارند و علاوه بر اين خواندن ادعيه و زيارات به روش نو نياز به تجربه ، علم و تبحري است كه كسب آن گذشت زمان را مي طلبد. بهترین الگو برای تقلید در این مرحله، روش حاج مهدی سماواتی به نظر می رسد.
📚 برگرفته شده از سلسله جلسات آموزش مداحی استاد #دکتر_فراهانی
#نڪات_فنے
•••
.
.
#آموزش_مداحی
#ڪلام_پیشڪسوت
👤 استاد #دکتر_محمد_فراهانی :
°سخنی بادوستانی که تازه شروع کردن به مداحی:
1⃣ اولین نکته شرکت درجلسات وبهره بردن ازتجربیات پیشکسوتان عرصه مداحی.
2⃣ عزیزان درمرحله اول نرید سراغ روضه خواندن، به قول استاد حاج #علی_انسانی روضه خواندن آخرین کلاس مداحی است، اول باید لحن وصوت یک مداح با تمرین مداوم لحنی دلنشین بشه، و بهترین تمرین خواندن مدح و تقلید از مداحان دیگر است، حتما تقلید کنید و با تقلید نکته به نکته، خیلی خیلی تاثیرگزار است.
نقل قولی از استاد حاج #احمد_واعظی: مداح فقط باید بخواند، از نوحه خواندن و مدح خواندن شروع کنید.
•••
.
#آموزش_مداحی
گرم کردن صدا
✨ نکات ناب مداحی ✨
🔷 تمرینات را از دوره های زمانی کم شروع کنید، در اوایل کار حنجره تون ممکنه تحمل فشار زیاد رو نداشته باشه.
🔷 به همین دلیل بهتره از گام های پایین شروع کنید و کم کم گام رو بالاتر ببرید.
🔷 اگر احساس درد یا سوزش در حنجره داشتید یعنی فشار زیادی به حنجرتون وارد شده و این یعنی حنجره تون گرم نشده پس گام رو پایین تر بیارید. مثلا در ابتدا حدود نیم ساعت کافی است.
🔷 می توانید تمرین را در فضایی سر بسته انجام دهید و خجالت هم نکشید و همینطور می توانید در فضای باز تمرینات را انجام دهید. شما باید صدایتان را آزاد کنید و اگر خجالت بکشید و اصطلاحا صدایتان را بدزدید هرگز نمی توانید آن صدایی که واقعا دارید را کشف کنید و پرورش دهید.
.
#بیانات_گفتاری #خطبه
آغاز ســــخن
🔹سخن خود را با جملات و عبارات مناسب و زیبا آغاز کنید (حمد و ثنای الهی و دورودبر اهل بیت ع)
🔹در کیفیت کمیت مقدمه دقت کنید( کوتاه ، زیبا ، استفاده از مطالب یا اشعار متناسب با شروع جلسه و مورد علاقه مخاطب)
🔹 سعی کنید در آغاز بر مجلستان مسلط شوید (معمولا با درخواست صلوات یا خوش آمد گویی به مخاطبین)
.
هدایت شده از امیر حسین یعقوبیان
4_5859229041294311507.mp3
11.56M
﷽
🤔 #پرسش_و_پاسخ_مداحی
6⃣ #جلسه_ششم: تمرین متغییر گام های صوتی و ادامــه بحـــث صداســـازی
👤 استاد #سید_مهدی_میرداماد
#آموزش_مداحی
💖 زندگینامه #حضرت_معصومه {سلام الله علیها}
💝🌷💝نام حضرت معصومه علیها السلام «فاطمه کبری » بود؛ زیرا حضرت کاظم علیه السلام سه دختر به نام فاطمه داشتند و حضرت معصومه علیها السلام بزرگتر از آنها بود.
💕💝💕مادر آن حضرت بانوی بزرگواری به نام «نجمه» خاتون بود.
💕💝💕 لقب «معصومه» را امام رضا علیها السلام بر ایشان نهاد.
💝🌷💝 در شرافت نسب حضرت معصومه علیها السلام همین بس که ایشان دختر امام، خواهر امام و عمه امام هستند و همگی این ائمه به علاوه امام باقر و امام صادق علیهما السلام در جلالت شأن ایشان، روایت دارند. آن حضرت از معدود امام زادگانی است که پنج معصوم در عظمت شأن او سخن گفته اند.
🔰🥀🔰درست است که روایات متعدّد و فراوانی در شأن شهر قم و اهالی آن وارد شده. ولی به طور مسلّم اهمیت و مقام حضرت معصومه علیها السلام به این جهت نیست که در قم مدفون گردیده اند؛
✅✅ بلکه در میان فضائلی که قم داشت مهمترین فضیلت این است که حضرت معصومه علیها السلام را در خود جای داد.[1]
🍂🥀🍂با توجه به این که حضرت معصومه علیها السلام در سال 201 ه. ق رحلت کردند عمر شریف حضرت حدود 28 سال بود.
🍂🌷🍂 ( امام صادق علیه السلام فرمودند: آگاه باشید برای خدا حرمی است و آن مکه است برای رسول خدا حرمی است و آن مدینه است- برای امیرالمؤمنین علی علیه السلام حرمی است و آن کوفه است و قم کوفه کوچک است- بدانید که بهشت دارای 8 در است که سه در آن از قم گشوده می شود آن گاه فرمود:
تُقبَضُ فیها امرأةٌ مِن وُلدی- اسمُها فاطمة بنتُ موسی وتَدْخُلُ بشفاعتها شیعتی الجنّة بأجمعهم»[2]
🔰«علامه مجلسی نقل می کند از اهل ری که ما خدمت حضرت صادق علیه السلام رسیدیم، گفتیم ما اهل ری هستیم، فرمود مرحبا به برادران ما از از اهالی قم- گفتیم ما از اهالی ری هستیم! باز حضرت فرمود مرحبا به برادران ما از اهل #قم.
🔰 آن گاه فرمود:
🍂🌷🍂برای خدا حرمی است و آن مکه است و برای رسول خدا حرمی است و آن مدینه است و برای امیرالمؤمنین علیه السلام حرمی است و آن کوفه است و برای ما حرمی است و آن شهر قم است و
سَتُدْفَنُ فیها امرأة مِن اولادی تُسمّی فاطمة- فمن زارَها وجبت له الجنّة»[3]
🍂🌷🍂 این حدیث 45 سال قبل از ولادت حضرت معصومه (س) صادر شده است.
🥀🥀 (نجمه خاتون دو فرزند داشت 1- امام رضا (ع) 2- حضرت معصومه (س))
🌷🌷 (امام رضا (ع) 25 سال بزرگتر از حضرت معصومه (س) بوده اند زیرا امام رضا (ع) در سال 148 به دنیا آمدند و حضرت معصومه (س) 173)
🌷🌷(امام کاظم (ع) در سال 179 به بعد چند بار به دستور هارون زندانی گشت که حضرت معصومه (س) 2 ساله بود لذا 21 سال تحت تربیت و سرپرستی حضرت رضا (ع) بودند).
هدایت شده از امیر حسین یعقوبیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
°#نحوه_صحیح_ذکر_گفتن را در کلیپ مشاهده کنید.
👤استاد #محمد_فراهانے:
یکی از شیوه های اجرای زیبا در آثار حاج محمود کریمی این است که میکروفن دوم ضرب میانی را برعهده دارد.
در واقع سینه زن بعد از ذکر مقدس حسین (ع) ضرب را به سینه می زند، در این حالت هم نام مقدس ارباب شنیده می شود و هم ضرب سینه زنی.
•••
#محمد_فراهانے
#محمود_کریمی
#نڪات_فنے
•••
#آموزش_مداحی
🔖فیش منبر کوتاه🔖
#حضرت_معصومه سلام الله علیها
#استاد_رفیعی
🔷موضوع : فضایل و مناقب حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام
🔸این بانوی بزرگوار نگین شهر قم بوده و آثار و برکاتش در دنیا و بهویژه در ایران اسلامی و خاصه در این شهر مقدس گسترده است؛
🔸شهر قم در روایات موردتوجه ائمه معصومین بوده که نشاندهنده جایگاه این شهر است.
🔸بر اساس فرموده امام رضا علیهالسلام اهل قم انصار و یاوران اهلبیت(ع) هستند و همچنین امام صادق علیهالسلام میفرمایند شهر قم آشیانه آل محمد(ص) و پناهگاه پیروان و شیعیان است.
🔸البته مضمون این روایات مطلق نیست و دلیل بر این نیست که هر کس در این شهر ساکن باشد خوب است؛ بلکه مضمون روایات کلی بوده و چهبسا عدهای از ساکنان این شهر به خاطر نافرمانی و معاصی هلاک خواهند شد.
🔸بیش از ۷۰۰ عالم ربانی مابین مسجد امام حسن عسکری علیهالسلام و حرم مطهر مدفون هستند که بر اثر گذر زمان و تغییر و تحولات شهری امروزه آثاری از قبور آنها مشخص نیست.
🔸همچنین شخصیتها و علما و مراجعی که در حرم مطهر مدفون میباشند نشاندهنده جایگاه عظیم این شهر میباشد.
🔸مقام یک امامزاده با امام معصوم متفاوت است و احدی با امام معصوم قابلمقایسه نیست، اما عدهای از امامزادگان مانند نگین میدرخشند و امتیازاتی ویژهای در بین دیگر امامزادگان و منسوبین به اهلبیت(ع) دارند که حضرت معصومه، حضرت ابوالفضل، حضرت زینب، حضرت علیاکبر، حضرت عبدالعظیم حسنی، احمد بن موسی علیهم السلام و… نمونه بارزی از مصادیق امامزادگانی هستند که جایگاه ویژهای در نزد اهلبیت(ع) دارند.
🔸همه امامزادگان به خاطر منسوب بودنشان به اهلبیت(ع) قابلاحترامند و ما موظفیم آنها احترام نماییم و به زیارت آنها مشرف شویم، اما ازنظر رتبه و درجه جایگاه عدهای از آنها متفاوت میباشد.
🔸یک سلسله اموری وجود دارد که جایگاه یک امامزاده را بالا میبرد که یکی از آنها مدح ائمه معصومین در وصف آن امامزاده است که در این خصوص حضرت معصومه سلامالله علیها، مدح چهار امام معصوم را دارد.
🔸حضرت معصومه سلامالله علیها، یک امامزاده عادی نیست بلکه جایگاهی ویژه در نزد خداوند و اهلبیت(ع) دارد و از تمام دختران حضرت موسی بن جعفر(ع) مقامش بالاتر است و حتی از میان تمام فرزندان این امام معصوم نیز برتر بوده و جایگاهی ویژه دارد؛
🔸البته جایگاه امام رضا علیهالسلام در قامت یک امام معصوم قابلمقایسه نیست و برتری بانوی کرامت نسبت به فرزندان دیگر حضرت موسی بن جعفر(ع) میباشد.
🔸این بانوی بزرگوار زیارتنامه مأثوره دارد و مخصوص شخص حضرت بوده و از طرف امام معصوم صادرشده است بهشت، پاداش زیارت کننده حضرت میباشد.
🔸از دیگر شاخصهای بانوی کرامت مربوط به مسئله ولایتپذیری میباشد
🔸دیگر ویژگی حضرت که با دیگر امامزادگان متفاوت بوده مربوط به مسئله هجرت حضرت میباشد که این بانوی بزرگوار هم مهاجره الی الله و هم مجاهده فی سبیل الله بودند.
#حضرت_معصومه
.
.
#امامانی که سفارش به
خانم #فاطمه_معصومه_س داشتند
1⃣🔹 #امام_صادق_علیه_السلام :
إنَّ لَنا حَرَماً و هُوَ بَلَدَةُ قُمَّ و سَتُدفَنُ فيهَا امْرَأةٌ مِن أولادِي تُسَمّي فاطِمَةَ ، فَمَن زارَها وَجَبَت لَهُ الجَنَّةُ ؛
ما را حرمي است و آن "قم" است ، و به زودي بانويي از فرزندان من به نام فاطمه در آن دفن خواهد شد . هر كس او را زيارت كند ، بهشت بر او واجب شود .
▫️بحار الأنوار ، ج ۶۰ ، ص ۲۱۶
2⃣🔹 #امام_صادق_علیه_السلام :
و تَدخُلُ بِشَفاعَتِها شِيعَتي الجَنَّةَ بِأجمَعِهِم ؛
همه شيعيان من با شفاعت او (فاطمه معصومه عليها السلام) وارد بهشت خواهند شد .
▫️بحار الأنوار ، ج ۶۰ ، ص ۲۲۸
3⃣🔹 #امام_رضا_علیه_السلام :
مَن زارَها بِقُمَّ كَمَن زارَني ؛
هر كس (حضرت معصومه عليها السلام) را در قم زيارت كند ، چنان است كه مرا زيارت كرده است .
▫️كامل الزيارات ، ص ۵۳۶
4⃣🔹 #امام_رضا_علیه_السلام :
مَن زارَها عارِفاً بِحَقِّها فَلَهُ الجَنَّةُ ؛
هر كس او را با شناخت زيارت كند ، بهشت پاداش او خواهد بود .
▫️بحار الأنوار ، ج ۱۰۲ ، ص ۲۶۶
5⃣🔹 #امام_جواد_علیه_السلام :
مَن زارَ قَبرَ عَمَّتي بِقُمَّ ، فَلَهُ الجَنَّةُ ؛
هر كس قبر عمّهام (حضرت معصومه عليها السلام) را در قم زيارت كند ، بهشت پاداش او است .
📚كامل الزيارات ، ص ۵۳۶
#حضرت_معصومه
.